Vége(m).

Fogalmam sincs, hogy mi a tököm vesz rá éppen arra, hogy írjak erről az egész nyomorúságról. Tegnap már megint úgy bekentem a Mohában, hogy azt sem tudom, mikor értem haza, csak az van meg, hogy néhány taxis diszpécsert küldtem el az anyjába hajnalban, mert egyik rohadt társaság sem tudott egy kurva szekeret küldeni értem, és fél órát forgolódtam a tetves Gellért téren. Az ágyba is úgy estem be, hogy keresztül zakóztam mindenen, és sikerült úgy beájulni, hogy a nyakamat is elaludtam, szóval most még félbebaszva úgy görnyedek itt, mint egy seggbekúrt kérdőjel. A tárcámba bele sem nézek, inkább hányok még egyet. Mi a faszért csinálom ezt…

Nagyjából a végtelenségig lehet poénkodni azzal, hogy Wengert csakis saját maga rúghatja ki, de igazság szerint ez a felállás eléggé kétségbeejtő. Egy szervezetnek, egy egyesületnek, egy cégnek, egy futballklubnak nem szabadna így működnie, és hát szemmel láthatóan már nem is működik. Továbbá az Arsenal jelenleg nem egy futballklub. Pontosan nem tudom megmondani, hogy mi, talán egy túlértékelt, csiricsáré lófaszputtony, de nem futballklub, ez egészen biztos. Ha az lenne, akkor a tulajdonosait és a vezetőit érdekelné az, hogy sikertelen. Baszok az FA kupákra, bár minden szezont már csak emiatt nézek végig, hogy hátha eljutunk a döntőig, és baszok a pénzügyi jelentésekre, baszok mindenre. Sikertelen.

Ez engem speciel annyira nem zavar, mint másokat. Nem az a fajta drukker vagyok, aki állandóan azt figyeli, hogy más kluboknál mit és hogyan csinálnak, tehát egyáltalán nem érint negatívan más csapatok sikere. De az a helyzet, hogy tegnap egy valódi csapatot láttunk a pályán, és hát ez semmiképpen nem a miénk volt, hogy baszná teherbe. Ha nincsenek Cech védései, akkor ma már lángolna az Emirates, mert úgy kaptunk volna 5-6 gólt, hogy egy szavunk se lehetett volna. És nem is volt semmire, nagyjából annyira tudták a játékosaink lereagálni az eseményeket, mint amennyire én tudnám azt, ha megindulna felém egy felajzott kafferbivaly. Az egyetlen értékelésre érdemes momentumunk az volt, amikor a Tottenham drukkerek basztatták Özilt a vonalnál állva, ő meg erre reagálva megtapogatta a címert a mezén. És ennyi. Olyan szinten volt ez egyoldalú derbi, amilyet te még nem láttál, de én sem az elmúlt 22 évben, mióta cipelem ezt az izét.

Lehet haragudni Wengerre, én is megteszem, függetlenül attól, hogy nem mondom ki, hogy Wenger out, mert nem köpöm ezzel szembe sem őt, sem pedig magamat. Lehet haragudni, mert nem tudja megoldani már, ez a formáció-váltás is csak azért történt, mert nem maradt más opciója, ötlete. De azért 1-1 tárat beleengedhetnénk abba a hülyefasz Kroenkébe, meg abba a látványosan semmihez nem értő Gazidisba is. Meg az összes vén gecibe ott az igazgatótanácsban, akik ennyire leszarják azt, hogy degenerálódik a klub. Már semmilyen szempontból sem vagyunk kompetitívek a világ elitjével, sem futballban, sem pedig pénzügyileg, ugyanis lehet lobogtatni a papírokat, de hát fényévekre vagyunk bevételekben mondjuk egy Manchester Unitedtől.

Ennek a szezonnak tegnap végre vége lett. Van még egy meccsünk 27-én, ahol tényleg bármi megtörténhet, de itt most lement a függöny erre az idényre. És én is elfáradtam. Heteken keresztül néztem végig, hogy van egy hatalmas szurkolói közösségünk, de próbálkozhattam bármivel, kérhettem így, kérhettem úgy, írhattam ezt, írhattam az a Facebookon, senkit nem érdekelt a legutóbbi Budapest is RED, leszámítva azt a 180 embert, aki ott volt, és torkaszakadtából akarta a sikert. Totális apátia volt, a szívem és a lelkem is belerokkant, hetek óta annál is durvábban iszom, mint amúgy, de nem haragudhatok rátok, megértem, és egy szó nélkül kifizettem megint a mínuszt, mert… Mert ilyenkor ez a dolgom. Mert képtelen vagyok kicsiről álmodni, mert sosem ment, és mert a döntőre is úgy készülök, hogy ott leszünk megint ezren, hogy megint megmutatjuk. Aztán majd aznap kiderül, hogyan is állunk magunkkal és egymással.

Ma van halálának a 23. évfordulója minden idők legnagyobb, egyetlen és igazi bajnokának, bizonyos Ayrton Sennának. Hite és elhíresült mondása szerint “Ha másodikként értél a célba, akkor te veszítettél elsőként.” Közte és a legnagyobb riválisa, Prost között pusztán csak annyi volt a különbség, hogy amíg Prost csak az éppen elegendőt tette meg a sikerért, addig Ayrton MINDIG győzni akart, minden futamon. Ha Prostnak elég volt csak a 4. helyre beérkeznie egy futamon, akkor centire berakta a 4. helyre az autót, ezért is hívták Professzornak. Ayrtonnak ez soha nem fért bele a világképébe, neki csak és kizárólag az első hely volt az elfogadható.

Szeretnék jövőre ismét egy ilyen futballklubnak szurkolni. Ha ehhez fejeknek kell a porba hullania, akkor történjen végre meg. Köszöntem.


 • Gergő Kerekes

  Sorry, not sorry, de annyira biztos volt a kimenetel és annyira lehangoló a tavasz, hogy meló után már rá se vettem magam, hogy siessek haza és lássam a második félidőt legalább. Ha egyedül kell meccset nézni és nem a közösség miatt megyek, akkor nullához konvergál a motiváció. Csak legyen vége, jöjjön a nyár..

 • balazssaysnothing

  én akkor is ott leszek a a döntőn veletek, még úgyis, hogy egy nappal korábban van a bátyám esküvője.. viszont ezt a szezont már én sem tudom dicsérni, pedig mindig találtam rá okot, tegnap azért segített a vodka és a sör a mohában.

 • Wide open

  Mikor nem jött a novemberi leolvadás akkor már lehetett érezni hogy ez egy különleges szezon lesz. De szerintem arra senki sem számított hogy ilyen különlegesen szar lesz ez a maradék idestova közel fél év. Sok szempontból értékelhetetlen produkciók sora, lelketlen játék, leépült kulcsjátékosok és még sorolhatnám. A sors egészen elképesztő vicce, hogy mindemellett a sérülések – sok év óta először – igazából elkerültek minket (lol Cazorla). Lehangoló a csapat körüli állapot, a kulcsjátékosok nem akarnak hosszabbítani, akikkel meg hosszabbítunk, tudásuk tizedét sem mutatják meg a pályán, a szurkolók lázadoznak, Wenger és a vezetőség pedig kussol a jövőt illetően. Ebből a katyvaszból egy FA kupa sem hozna ki minket, de basszus nekem akkor is ott lesz a helyem a kivetítő előtt veletek aztán majd lesz ami lesz. Ez a szezon úgy volt szar ahogy, mint sok év óta mindig, most is ugyanaz az egy rövid ámde annál keserűbb mondat fogja elhagyni a számat hogy: “Majd jövőre.” Addig meg valami értékelhetőt kérek csak a srácoktól, hamár a minőségi gála nem nagyon megy idén…

  • rocknrolla

   Sajnos itt a “majd jövőre” is kurvára naiv dolog akár marad Wenger akár nem. Én már egy West Brom vagy Everton vagy tökömtudja milyen szurkoló szemével nézek az Arsenalra. Semmit, de tényleg semmit nem várok ettől a csapattól se idén már, se jövőre. A kupadöntő csakis amiatt lesz fontos, mert én is ott fogok ordítozni veletek, semmi másért. Ha az nem lenne, nem is érdekelne az eredmény. De tényleg. Mint amikor a Wigan megverte a City-t a döntőben. Ha Wigan szurkoló lennék, biztos sikítottam volna örömömben, ha meg kikap a csapat, szarok rá, legalább döntőztünk. Kibaszottul lehangoló ez is, de még rosszabb lenne, ha olyat várnék el a csapattól naivan, amire amúgy nem képes.

   • Wide open

    Nyáron úgy indultunk neki az idénynek hogy jöttek minőségi igazolások (Mustafi, Xhaka) és már csak egy normális csatárnyira vagyunk a bajnokságtól. Mostanra odáig jutottunk hogy a fél csapat kuka, csatárunk továbbra sincs (Sanchezt most nagyvonalúan nem csatárként tartom számon) és lassan már edzőnk sem nagyon. HA pusztán csak a neveket nézem és az elvárható szintet, akkor a top 3 és a bajnokságért vívott harc nem álom, hanem elvárás kellene hogy legyen. Jogos elvárás volt a csapattal szemben a jó szereplés hiszen mindenki ezt is kommunikálta, csak mi voltunk annyira hülyék hogy ez be is kajáltuk :/

    • Auréliano Buendia ezredes

     Dehogy kuka a fél csapat, tele vagyunk jobbnál jobb játékosokkal. Xhaka, Kos, Mustafi, Özil, Sanchez, Giroud, Elneny, Bellerin, Welbeck, Iwobi, Ramsey (igen, Ramsey!). Ez egy bajnok csapat, csak össze kéne rakni őket valakinek normálisan.

     • Tyűha, azért ez már nagyon a ló másik oldala, a felsoroltak közül minimum 5-6 játékos másodvonalas vagy használhatatlan az állandó sérülései miatt. Ez semmiképpen nem egy bajnokcsapat összetétele.

    • rocknrolla

     Most komolyan egy Mustafi-Xhaka duótól kéne elalélnom?

 • horvathpeter

  Egyébként miért is akkora baj az, hogy nem kell égni jövőre a Bayern/Barca ellen?

 • titok84

  Én nem láttam annyira egyoldalúnak a meccset, pláne 0-0-ig. Igen, kaphattunk volna 5-öt, de az a kettő, amit kaptunk, az meg kimaradhatott volna — simán.
  Nyilván jobbak voltak a Csirkék, de nem úgy, mint a Bayern vagy a Barca. És ez is mutatja, mennyivel gyengébb most a PL…
  A vicc az, hogy még nagy mázli sem kell hozzá, hogy meglegyen a 4. hely. Ha minden meccset nyerünk, meglesz. (Nem fogjuk nyerni mindet, nem lesz meg…)
  Nem tudom, volt-e már játékosállományában és sok más szempontból ennyire keveset változó csapat. Ez tud előny lenni, nálunk most nagy gáz lett belőle. Frissíteni kell, változtatni kell. Már a szimpatikus vesztes szerepét is elbuktuk.
  Vessetek meg, de ez a Pochettino pl. tök szimpi volt tegnap is…

 • Attila Balla

  Amikor eljön az, hogy nem a meccs izgalma, a Wengerball szexisége, vagy az AW iránti gyermeki rajongásom miatt érzem kutyakötelességemnek, hogy legközelebb ott legyek a Mohában. Ablonczy IN.

 • Szabó László

  ez egy ilyen idény…

  • Auréliano Buendia ezredes

   Mondjuk ezt 12 éve…

 • alonzoharris

  Látod…így kell újraélesztened szerelmünk tüzét.És még az Arsenalról is írtál pár sort….

  • 🙂 Deminek.

   • alonzoharris

    🙂 Fogalmam sincs minek írtál róluk… Mindenesetre ilyen epilógus után mindig aranyhalként élvezem a következő idény első húsz fordulóját a gömbakváriumunkban.

 • Zsolt Schleisinger Zé
 • Dénes Timár

  Azért (is) szar ez a szezon, mert idén elhittük. Elhittük az év elején amikor igazoltunk, posztra, világsztárt (Xhaka akkor még úgy tűnt, hogy az, Mustafi egész 2016-ban egész jónak tűnt). Aztán jött Santi sérülése, minden évben jön és akkor vége, akkor tök mind1, hogy mindenki más bevethető kivéve Diaby-t, de akkor is meghal a csapat, ez idén sem volt máshogy. De idén nem volt jó teljesítmény. Tegyük a szívünkre a kezünket, a City ellen is az égiek akarták, hogy bejussunk a döntőbe. Nem játszottuk le őket, csak szerencsésebbek voltunk.

  Én személy szerint Bergkampék óta nem voltam ilyen izgatott szezon előtt, közben. Aztán a Bayern ellen minden megtört. Ott végelett, onnantól kezdve mindegy, ha van meccs bekapcsolom, megnézem, elkapcsolom, miután már behozhatatlan az előny.

  Reménykedtem a szerencsétlen jiddish csapat ellen is az első félidőben, mert reménykedtem, aztán inkább snookert néztem… SNOOKERT bazmeg… Asszem ez mindent elmond

  • Jon

   Hát, nem tudok egyetérteni. Tavaly elhittem. Amikor mindenki átalakulóban volt, amikor nem volt normális ellenfelünk az egész idényben, csak a LEICESTER. Amikor februárban megvertük őket, tényleg elhittem.
   De nem.

   Idén én már nem vártam semmit a bajnokságban. Igazolások sem győztek meg, de ez másodlagos. Nem tudtam már elhinni, hogy Wenger képes megújítani ezt a csapatot, hogy felvegyük a versenyt ezekkel a csapatokkal. Még a BL-ben bíztam valami meglepetésben, de bajnokságban, ahol konzisztensen kellene teljesíteni… ha tavaly nem ment, mikor mi komplett, kész csapat voltunk, kb. az egyedüli az egész mezőnyben, akkor idén miért gondoltad, hogy menni fog? Guardiolás Cityvel, Mou-s MU-val, Contés Chelsea-vel, Kloppos Poollal, ezzel a Spurssel (az már más kérdés, hogy pl. az MU meg a City nagy csalódás lett végül).
   De megértelek. Csak én egy évvel hamarabb éltem át azt, amit te idén tavasszal.

   Amúgy meg a Snooker jó 😀

 • Frimpong

  +1 több már nem megy…

 • Jon

  Magamat tudom idézni FB-ról:
  Örülök, hogy megszületett ez a (egyébként nagyon szomorú, nagyon őszinte, és épp ezért nagyon jó) cikk. A dolgokkal szembe kell nézni, csak így lehet újra kezdeni.
  Mert újra kell kezdeni. De most igazán, nem csak félig. Teljesen.

  • Hát én annyira nem örülök,h megszületett. 🙁

   • Jon

    Megértem… csak az a baj, hogy előbb-utóbb ez úgy is bekövetkezett volna már. A kérdés csak az volt, hogy mikor. Szerintem jobb, hogy előbb, mint utóbb.

 • undorító a Sennás hasonlat és nem is lehetne hazugabb – kb. orbángecinek vannak hasonló téveszméi – tipikusan balkáni magyar érzelmesnek áhított ostoba faszság.
  az alábbi videót ajánlom Prostról – teszem hozzá, a fiatalkori Prost ugyanúgy halmozta a leggyorsabb köröket, csak akkor még csapattársa, bizonyos Niki Lauda nyerte a vb-ket.
  https://youtu.be/ZXN-EbC4wbk