Újabb végtelen történet: a Sanchez-saga

Jelenleg úgy állunk, hogy akár egészen az átigazolási időszak végéig elhúzódhatnak a találgatások Alexis Sanchez jövője kapcsán, de leghamarabb is augusztus elején kerülhet pont az ügy végére, a chileinek ugyanis akkor kell először edzésre jelentkeznie Londonban.

Az Arsenal álláspontja az ügyben világos: semmiképp sem akarják eladni legnagyobb értéküket, és reménykednek abban, hogy legkésőbb a szezon közben aláfirkant egy új szerződést. Ezt Arséne Wenger is többször kihangsúlyozta, de ezt illik a helyén kezelni. Wenger nyilatkozatai saját játékosai jövőjét illetően is inkább a vágyait szokták kifejezni, és nem a realitást. Mindenesetre most minden eddiginél jobban köti az ebet a karóhoz, és nyilván ő is tudja, hogy a szurkolók tavaszi elégedetlensége után valami nagyot kell virítani ahhoz, hogy az Ágyúsok következő idénye ne forduljon át teljes katasztrófába. Ha ezt azzal szeretnék megalapozni, hogy a csapat legjobbját eladják a Manchester City-nek, akkor máris elég komoly hendikeppel indul az Arsenal hiába az eddigi okos igazolások.

Igazából négyféle forgatókönyv képzelhető el az ügy végkimenetelét illetően:

 1. Sanchez nyíltan kijelenti, hogy távozni szeretne és az Arsenal eladja őt a legtöbb pénzt kínáló csapatnak. Ez minden valószínűség szerint a Manchester City lenne, és ez több szempontból is a lehető legrosszabb verzió. Egyrészt így nem csak úgy vágnánk neki a szezonnak, hogy a legjobb játékost kell valahogy pótolni – ami miatt előrelépésről beszélni értelmezhetetlen – hanem egy komoly riválisnak adunk egy igencsak fajsúlyos fegyvert a kezébe. Ezt megint csak elég nehéz lenne lenyomni a szurkolók torkán, ami csak ahhoz vezethet, hogy már az első meccstől kezdve a tavaszihoz hasonlóan mérgező környezetben kellene valami komolyat virítani. Ugyan az érte kapott pénzből már lehetne egy igazán nagy kaliberű játékos leigazolásában gondolkodni, de az Arsenal számára jelenleg egy olyan játékos sem elérhető, aki megütné a jelenlegi Alexis Sanchez szintjét.
 2. Egyszer csak bejelentkezik egy pénzes külföldi csapat – gyaníthatóan a PSG – akik fizetnének annyit, hogy megérje nekik eladni Alexist, tudván, hogy így legalább nem riválishoz kerül, és az érte kapott pénzt is fel lehet használni. A probléma azonban itt is fenn áll, miszerint Sanchezt egy az egyben nem lehet pótolni, és bár Thomas Lemar valóban nagyszerű játékos, de ő és Lacazette valószínűleg együtt tudnák csak hozni azokat a számokat gólok és gólpasszok terén amiket Alexis egymaga produkált. Így ismét lutri lenne a TOP4-es helyezés, a bajnoki címről pedig kár is lenne álmodozni.
 3. Alexis kitölti a maradék egy évét a szerződéséből, majd jövő nyáron ingyen távozik. Jelenleg ez tűnik a legvalószínűbbnek. Wenger nagyon határozott azzal kapcsolatban, hogy Sanchez a következő idényt nálunk kezdi még akkor is, ha jövőre egy fityinget nem kapunk érte. Ezzel a húzással kimondva-kimondatlanul az Arsenal all-in-t nyomna a következő szezonra. Az Alexis-Özil-Lacazette hármas már elég ütőképesnek tűnik ahhoz, hogy az esetlegesen fellépő taktikai deficitek ellenére is az Arsenal komolyan bele tudjon szólni a bajnoki címbe. Pláne, ha még a resztli kiszórása után összegyűlne annyi pénz, hogy Lemar is beessen az ablakon, akivel tovább bővülnének a variációs lehetőségek

  Ezzel Sanchez sem járna feltétlenül rosszul, hiszen így jövőre még nagyobb fizetést és egy igen komoly aláírási pénz is kiharcolhat magának, hiszen az új csapata megspórolná azt a nem kicsi összeget amit most kellene kifizetni érte. Attól nem igazán kellene tartani, hogy a teljesítménye a körülmények miatt visszaesne. Sanchez a karakteréből adódóan minden meccsen győzni akar, ezért a henyélést nem engedheti meg magának, ráadásul jó teljesítménnyel még előnyösebb szerződést tud kiharcolni magának az új csapatánál.

  Ennek a kockázata, hogy nem ő az egyedüli, akinek kérdéses a sorsa. Bár Özil kijelentette, maradni szeretne az Arsenalnál, még ő sem írt alá új szerződést, és könnyen lehet, hogy ő is arra számít, a lejáró szerződése után új csapatánál kedvezőbb feltételeket tud majd kiharcolni. Aztán persze ott van még a fontosabb játékosok közül Oxlade-Chamberlain esete, aki úgy tűnik szintén marad még legalább egy szezont, de ha mindhárom játékost úgy veszítené el az Arsenal, hogy nem kap értük semmit, akkor érdemes átgondolni megéri-e a kockázatot.

 4. Alexis marad a csapatnál, majd a szezon közben aláírja az új szerződését. Mind közül erre van talán a legkevesebb esély. Sanchez valószínűleg már nem tervez hosszú távra az Arsenallal, és ezt már aligha tudja bármi megváltoztatni. Talán ha január-február környékén a csapat nagyon jól áll a bajnokságban, és most nyáron még érkezik 1-2 komoly erősítés, akkor változhat a véleménye, de valószínűleg az is kevés lenne. A hosszú távú maradása mellett talán még az szólhat, hogy egy 30-hoz közelítő játékosnak még úgy sem adna óriási fizetést egy sztárcsapat sem, hogy átigazolási díjat már nem kellene érte fizetniük. Emellett ne feledjük, hogy Sanchez jövő nyáron ismét nagy tornán vesz részt, zsinórban negyedik nyáron. Nincs az a játékos akin ez előbb-vagy utóbb ne ütközne ki. Ezt persze nem csak a kérőknek, hanem az Arsenalnak is figyelembe kell majd vennie.

 

Annyi biztos, hogy az Arsenal nyarát, és a következő szezon nagy részét az fogja meghatározni, hogy miként kezelik az Alexis Sanchez körül kialakult helyzetet. Amennyiben tartják magukat az elképzelésekhez, és semmi pénzért nem válnak meg a legjobb játékosuktól, úgy egy igen komoly üzenetet küldenek a riválisoknak, hogy igenis számolni kell velük. Ez pedig az Arsenal jelenlegi helyzetében talán mindennél fontosabb. Ne feledjük, az Arsenal jelenleg nem szorul rá a Sanchezért kapható pénzre, és ha Wenger is úgy számolt, hogy a legjobb eredményt a chilei -akár csak rövidtávú – megtartásával tudják elérni, akkor vállalniuk kell a kockázatot. Elvégre az elmúlt években pont ezt hiányolták sokan az Arsenalból, és most talán Wenger is úgy érzi, hogy eljött az esély egy utolsó nagy dobásra. Teljesen új csapatot építeni pedig már nincsen ideje.

 


 • Frimpong

  Nagyjából én is így látom, aztán hogy mi lesz, azt meg az idő eldönti. Már korábban is akartam kérdezni, hogy miért T/3-ban írsz a csapatról? Na nem mintha baj lenne, csak szurkolóként furcsa, hogy nem T/1-ben.

  • Erre egyszerű a válasz. Mivel elég sok helyre írogatok ezen kívül is (goal, britannia), nem kell folyamatosan váltogatni, és nem zavarodok bele. 🙂

   • pataKi[ng]_49

    Peet, a szezonról az elemzés mikorra várható?

 • ARSNL

  Így, hogy a támadósorunk kiegészült Lacazette személyében egy olyan kaliberű csatárral, akire már régóta vártunk -és ami még fontosabb, tökéletesen beleillik abba az elképzelésbe, amilyen támadófocit játszani akarunk- én látni szeretném, hogy milyen lehetőségek rejlenek a csapatban, és nem azon dilemmázni egy év múlva, hogy “mi lett volna,ha..”!

 • Oliver

  Azért az impresszív számai és a vitathatatlan klasszisa mellé is elég sokszor labdatemető, uh ha komolyan akarunk valamit, akkor Sancheznek is fel kell kötnie a gatyáját, illetve az új emberekkel felvértezve, többször kell pihentetni is, mégha ő nem is nagyon akarja ezt

 • ZERO_L

  apró kiegészítés:
  Alexis-nek idén volt meg a zsinórban negyedik válogatott által terhelt nyara VB14-Copa15-Copa16-Conf17 és jövőre lenne zsinórban az ötödik ha kijutnak a VB-re, az már tényleg baromira combos még neki is

  egyébként még eggyel nem számoltunk a sérüléssel, mi van akkor ha most tökösek leszünk megtartjuk és novemberben fél évre/teljes szezonra kiesik (egyszer volt zsínorban 2 hónapra offos 3 év alatt, az kvázi rekord nálunk), megér kockáztatni ezért mondjuk 50M fontot?
  talán igen, mert tényleg nincs kit a helyére igazolnunk 🙁

 • Woolwich

  A videóban is elhangzó okok miatt a 2-es pontot választanám, azaz ha van rá mód csináljunk belőle pénzt még idén és adjuk el a PL-en kívülre.
  https://youtu.be/RCLX6ukpu00

  • ARSNL

   Ez az okfejtegetés ott megdől, hogy egyáltalán nem biztos – ha Alexis jövőre ingyen távozhat- akkor a PL-ben marad!
   A videóban csak angol klubokat sorol a srác, mint lehetséges desztináció, de nekem ez szűk látókörre vall, pláne, ha nem csak anyagi szempontokból vizsgáljuk Alexis helyzetét.
   Ha hinni lehet a chileinek, akkor a napokban tett nyilatkozata alapján neki kiemelten fontos a BL szereplés, illetve a sorozat megnyerése. Erre pedig akár a Juve-ban, akár a Bayernben jóval több esélye lenne, mint bármelyik PL riválisunk esetében.

 • athlon29

  Javasolnám Gazidiséknek a Football Manager feltelepítését, mert legalább egy kis kreatívkodást megtanulnának a csapatnál. Nem hiszem el, hogy nem jutott még nekik eszükbe egy rövid távú szerződés nagyobb fizuval és egy lelépési záradék fejében, ha nem leszünk bajnokok. De ezt is már lényegében meg kellett volna csinálni már az előző szezon elején… Most gyakorlatilag ott van Alexis az ügynökével, aki körbetelefonálgatja fél Európát a játékossal és átmossa az agyát…
  és miután leléptették valahogy Alexist (tegyük fel) a PSG-hez, a Monaco még egy kicsivel többet fog kérni Lemarért, meg mondjuk a Leicester is még egy kicsivel többet fog kérni Mahrezért…
  Szóval mennyi az odds arra, hogy Arda Turan kiköt még itt?

  • pataKi[ng]_49

   nem értem miért Arda Turanozik mindenki… kurvára nem ő az a játékos, akire szükségünk van..

 • BVick

  A klub feladata megorizni ertekeit, megtalalni azt a modot es megteremteni azt a kornyezetet amivel mindenki elegedett, mind anyagi mind motivacios szempontbol.
  A jatekos feladata alarendelni magat a csapat erdekeinek, elfelejteni az egyeni erdekeit es epiteni, nem bomlasztani, valamint ugy jatszani, hogy a klub trofeakat nyerjen.

  Szerintem az elso pont fele a klub megtette a szukseges lepeseket (ha jol ertettuk hogy bemutattak a FU-t az olajosoknak), most johet a masodik pont.

  • changemynamekukac

   pfff…. 2017ig bajnok leszek. A főgóré nyilatkozta, nem a helyi büfés. Bajnok lett? Nem. Megtett akkor mindent, amivel mindenki elégedett? Saját maga elvárásainak sem tudott megfelelni.

   És nem, rosszul látod. Te egyszeri dolgozóként sem teszel meg mindent a cég érdekeiért, ha nem tetszik a bagázs. Vagy tévedek? Ha Pisti szeretnivaló, de szakmailag egy kóklerfasz, és csak hátráltatja a céget, Józsi ugyanez a kategória, akkor hogyan viszonyulsz a céghez? míg te elvégzed a munkád már 3. éve, de az ilyen faszok miatt nem bővül a cég, és nem tudsz évvégi bónuszt kapni az elért eredmények miatt (mondjuk részvényopcióval, meg az abba rejtett árnövekedéssel), akkor kvra ideges leszel mind a főnökre, hogy nem bassza ki Pistit és Józsit, mind a nevezett emberekre, sőt mindenkire aki toleráns ezzel a szakmai nívóval szemben a cégnél. Ezt lenne jó végre megérteni, hogy amíg ilyen helyzet fennáll, kvrára nem tett meg a cég mindent, amivel mindenki elégedett. Lehet hogy Gibbó a padon kurvára örül, hogy legalább az Arsenal padjára leülhet, de talán Alexist frusztrálja, hogy egy kivénhedt Monreal balfaszkodik a védelemben, és a helyettese is egy Gibbó, így meg pontok mennek el a végén, az helyezést jelent, az meg dicsőséget vagy mi.

   • ZERO_L

    Mar latom hogy te a halalos agyadon is ezt a “2017-ben nem lett bajnok pedig beigerte” fogod felhajtogatni 😀

    • changemynamekukac

     Nem, most tévedsz. A nem volt minőségi upgréd jobban megfogott. Ez a 2017ig bajnok leszek, a játékosoknak és a szurkolóknak szólt, hogy higgyetek bennem. A nem volt minőségi upgréd, magának és a saját szakmai stábnak. Ne felejtsük el, hogy Kazettát akkor is adta volna Aulas 50 millióért, és az a Leszter bajnoki cím előtti nyár volt.

     • changemynamekukac

      f5

    • Volt benne nem volt upgrade, Gibbs/Wilshere/Monreal takarodj? Remélem nem fárad mindig a fél oldalas hisztiposztok újbóli megírásával, hanem megy kopipészttel.

     • white__widow

      :)))) popcorn-kóla bekészítve

     • Mr. Dhoan

      Aaa, ne tedd, felfújja az ember pociját. Inkább sör és székelykáposzta!

     • white__widow

      nem iszom sört, a káposztától meg fingok

     • Definitely Maybe

      Ez megmagyarazza a tevekenyseged a gyakori kerdeseken.

     • white__widow

      🙂 ja nem ezért van, hanem mert egy aranybánya – én a google helyében felvásárolnám, de minimum paráznék

   • BVick

    Ha mar vállalati példáknál járunk, az egy akkori tudásunk szerint földtől nem elrugaszkodott “üzleti terv” volt – viszont a rengeteg ismeretlen változó (forma, sérülések, ellen csapatok erősítése, morál, motiváció, bíró, szerződés hosszabítás stb-stb-stb) negatív hatásaként mindannziunk legnagyobb sajnálatára nem értük el.. Jóska-Pista esetével pedig nem feltétlenül értünk egyet, én spec. pont a “tegyen mindenki rendet a saját háza táján” elvet vallom, és szerintem pont Szancsi az aki szintén teszi a dolgát.

    Tartom a fentieket, mutassuk meg hogy nagyraértékeljük és meg akarjuk tartani, tegyük le mellé komolyságunk jeleként masszív igazolásokat (ez kissé egybecseng azzal amit hiányoltál), menjenek fel a fiúk a pályára és nyerjenek, utána pedig írja alá azt a dolgot emberünk. Ennyit lehet tenni.

    • changemynamekukac

     ‘Tartom a fentieket, mutassuk meg hogy nagyraértékeljük és meg akarjuk tartani, tegyük le mellé komolyságunk jeleként masszív igazolásokat:’

     többes számot használtál. Ha nem jön Lemar, akkor komolynak tekinthető a mi szándékunk? Ha TO-Per-Jenkinson-Gibbó-Debuchy közül akár csak egy is a keretben lesz akkor komolyanak tekinthető a mi szándékunk?

     • BVick

      Igen, tobbesszamot hasznaltam, ha nem jon meg pl. Lemar akkor mai helyzet eros hatareset, de inkabb keves.
      Kiszoras az szamomra irrelevans. Elvileg azert kellene ugye eltavolitani oket hogy legyen hely az erositesnek. Ha lesz megfelelo erosites de marad a selejt, az csak szimplan erthetetlen penzpazarlasnak tunik majd, de osszesegeben pont nem erdekel. Ha szemellenzos akarok lenni azt is mondhatnam hogy egyszeri szurkolokent orulok, mert van melysege a csapatnak. De azert persze ez igy sikit..

 • pataKi[ng]_49

  Én is amellett vagyok,hogy tartsuk meg Sanchezt. DE elgondolkodtam rajta,hogy ha valóban menni akar, és mi nem engedjük el akkor ő hogyan fogja ezt kezelni..mármint attól tartok,hogy lesz hiszti(tavaly kisebb dolog miatt is volt) vagy nem teszi magát oda teljesen, vagy bomlasztó lesz a csapat számára.De remélem az lesz,hogy odateszi magát és szezon közben hosszabbít, és boldog lesz a csapatnál, erre van a kevesebb esély, de reménykedjünk.

 • Gordon Cole

  Ami a 3. opciot illeti, lehet, hogy Sanchez tenyleg profin lehozna egy utolso szezont (mint pl. Lewa a Dortmundban), de nehez elkepzelni, hogy CB/CM upgrade nelkul komolyan bele tudnank szolni a bajnoki cim sorsaba. Realisan nezve, a top4-be valo visszakerules miatt tartanank meg a chileit, cserebe a szezon vegen mehet a 3 nagy PL klub barmelyikehez es a potlasa akkor sem lesz konnyebb.

  Ha tenyleg igazak a PSG ujboli erdeklodeserol szolo pletykak, akkor a 2. opcio szerintem kedvezobb lenne. Ugy nez ki, Lemar csak csillagaszati osszegert lenne mozdithato, amihez a Sanchez+deadwood eladasabol szarmazo bevetel eleg lehet. Ezzel egy szezonnal elorebb hoznank az amugy is elkerulhetetlen atmenetet es a top4 sem lenne elerhetetlen.

 • Trollséne
  • white__widow

   biztos nem kontrákkal akarjuk földbe döngölni a münkent 😀

   • Trollséne

    reméljük nem datguy-ra jönnek majd ki a helyzeteink, mert akkor baszhatjuk 🙂

    • white__widow

     ha jól botlik bármi lehet

  • BVick

   Hehe, Per helyett Elneny kezd. Megfazott a german, esetleg hasmenes.. 🙂

   • BVick

    Navazz, fentebb latom Trollsene, tenyleg hasmenes 🙂

 • white__widow

  állítólag a katalánok is marasztalták mégis kocolt a sörnyitó miatt…szal nem lesz egyszerű itt tartani. nyilván szar ügy egy ilyen kaliberű playát elveszíteni, de menjen ha akar…én továbbra is azzal szimpatizálnék, ha a potenciált keresnék a játékosigazolásokban, azaz ilyen lacazette, lemar vonal maradna

 • white__widow

  arseplayer közvetíti a meccset vagy streamelnem kell?

  • BVick

   Tenyleg korrekt.
   Egyetlen dolgot hianyolok, az osszehasonlitast a BL es EL revenue kozott. Gondolom jelentos, de mindig csak az merul fel hogy bukjuk a BL revenue-t, holott azert ott van nem apro az ELbol is. Valaki talan itt korabban kommentben le is vezette hogy csillagok szerencses allasa eseten nagysagrendileg meg nullasok is lehetunk korabbiakhoz kepest pl. elodonto-dontoig gyalogolva. Ha jol emlekszek..

 • white__widow

  valamiért erősebbnek érzem a münken kezdőt, de kicsipkézzük s seggüket

  https://twitter.com/FCBayern/status/887619761672265730

  • white__widow
  • Trollséne

   200 ft azért megy az 5:1-re, ha netán rosszul alkalmazkodnánk a shanghai-i szmogos levegőhöz és agyon találnának baszni

   • white__widow

    pesszimista – szégyelld magad

    • ZERO_L

     Mar megjelentek a “useless” jelzok

     • pataKi[ng]_49

      alig várják az ilyen szennyoldalak,hogy valahogy az Arsenalba tudjanak rúgni , akár a 4.hellyel(ami már rég nem aktuális és nem vicces) vagy pl most,hogy Lacazette ki mert hagyni egy helyzetet, és egyből elkezdték írkálni,hogy na az Arsenal rekordigazolása stb.. ez undorító, az ilyen embereket én olyan szinten gyűlölöm,hogy egytől egyik megnyúznám mindet.Az meg vicc ha olyan csapat szurkolói ércelődnek az Arsenalon, akik már évek óta nem tényezők és kupát sem képesek nyerni, na mindegy

     • ZERO_L

      van ennél is szánalmasabb, mikor saját szurkolói teszik ezt…

     • pataKi[ng]_49

      azok nem szurkolók 🙂

     • pataKi[ng]_49

      az meg mindennek a legalja,hogy a britannia ezt a szar csúzli-t osztogatja meg facebookon, édes Istenem..:D nem is idegesítem magam inkább

     • Trollséne

      tegnap Kola is keresztre lett feszítve

      https://twitter.com/arseblog/status/887647602090676226

     • pataKi[ng]_49

      pedig szerintem pont ő az aki nagyon jó lesz

   • Woolwich

    Hááát… lehetne 5-1.

  • BVick

   Elkezdtuk beetetni oket..

 • white__widow

  lófasz volt ez, nem tizi

  • Woolwich

   Azért ha Lehmann mást nem is csinálna, de megtanítaná Cechet 11-est védeni, az nem lenne rossz…

 • les 400 coups

  Ozil éles meccsen ezeket lelövi a foldre,h védhetetlen legyen 🙁

 • Trollséne

  btw a pálya ritka nagy szar

 • ARSNL
  • Attila Balla

   Amúgy ez neki miért jó? Jobb az olasz levegő? Chech fiatalabb, mint Buffon? Együtt akart dolgozni a benne élő gyermek Allgerivel?

   • ARSNL

    Nem gondolnám, hogy rajta múlt a dolog. Wenger nem marasztalta, pénzt akartunk belőle látni, és a Juve hajlandó volt perkálni, ellentétben a Roma-val.

   • Gordon Cole

    A kerdes megfordithato: mi a perspektiva abban, hogy Cech mogott padozzon egy olyan klubnal, ahol Sal Bibbo (ez egy valos szemely, ex-Reading kapusedzo) vagy Gerry Peyton szintu edzokkel dolgozhat? Volt egy fasza interju, ahol arrol beszelt mennyit fejlodott a Romanal ket ev alatt. Nehany tanulsagos idezet ebbol:

    “The season before I left I had a very bad season – performances, injuries, off field – it was terrible,” he recalls. “I could have stayed in an environment that was going negatively for me. Instead the opportunity that came gave me a fresh start. You get a new perspective. You get new coaches and influences. You learn new drills. You do new things. Now I am very happy that it happened, even if the first impression was that I might be out of Arsenal, which was very painful. Now I think it was probably the best thing that could have happened to me.

    “The biggest thing I have taken away from these two years at Roma is the fact I grew as a goalkeeper. It’s just raising your levels, your standards. I absorbed a bigger knowledge of football, the tactical side of the game. You don’t see me with that rush of blood that I used to have as a younger keeper. It’s not that I don’t feel that rush of blood but tactically you are more aware of when to be involved, when to let the defenders recover.”

    https://www.theguardian.com/football/2017/may/19/wojciech-szczesny-roma-loan-arsenal-goalkeeper

    • Balázs Kozó

     Ahogy a dolgok állnak, nem Czech, de még csak nem is Ospina mögött padozna..

   • changemynamekukac
  • Woolwich

   Azért tegye fel a kezét, aki az öltözős balhéja, majd az első kölcsönadása után is hitte volna, hogy egyszer a Juvéba igazol Buffon utódjának.

   • ARSNL

    Egyelőre max. a Valenciába távozó Neto helyét örökölte meg, szóval várjunk még ezzel kijelentéssel.
    Hogy Buffon utódja lesz-e, az a jövő zenéje. Én ebben egyáltalán nem vagyok biztos, de legyen így.

 • skiz

  jobbak voltatok egy renato sanchesszel

  • ZERO_L

   Majd EL-ben visszavagtok

 • penito

  egyébként milyen volt a meccs?

 • Gordon Cole
 • white__widow
 • Woolwich

  Komolyan nem hiszem el.
  Giroudval és Lacazettel a keretben is képesek arról írni, hogy elhoznánk Benzemát Madridból, ha Sanchez esetleg lépne idén.

  The thought of losing Alexis Sanchez this summer is understandably haunting Arsenal fans – but could the arrival of Karim
  Benzema lighten the mood at the Emirates if the Chilean leaves?
  Well, Spanish newspaper Don Balon claim the Gunners are lining up a move for the Real Madrid striker should Paris Saint-Germain target Sanchez depart.

 • Trollséne

  Túltoltuk az illatos omlós csirkét

  https://twitter.com/arseblognews/status/887706417855156224

  • ZERO_L

   akkor ezért nem megy idegenben, most már minden világos 😀

 • ZERO_L
 • pataKi[ng]_49
  • changemynamekukac

   Wirsli hol van? meg hogy sikerült Eboué mellé két sorral később leírni hogy Ebue?

   • pataKi[ng]_49

    Na látod ez egy jó kérdés 😀 Te is sokáig kerested a képen Ebouét? én alig találtam meg

 • ZERO_L

  A mai modern vilag: egymast videozzuk a mobillal, agyfasz😵

  https://twitter.com/arsenal/status/888066815359954944

  • Woolwich

   Wenger fejéről leolvasható a “Mit művelnének ezek, ha nem csak FA kupákat nyernék nekik?”

  • Charlie Mops

   Walcottos legyező, jee

  • white__widow

   jól néznek ki az aliexpresszes arse mezekkel a sárgák

 • changemynamekukac

  hát ha Neymar tényleg dobbant, akkor Monacoban fognak kilincselni a katalánok értelmes emberért. Wenger, kapkodni kéne kicsit ezt a Lemar dealt.

  • Woolwich

   “Believe me, we are trying extremely hard to get him through” – mondta állítólag Gazidis még kenguru földön…

   • changemynamekukac

    30 millióról indultunk, ezzel nem lenne baj, ha nem több tényezős lenne a piac. Időt veszítünk, veszítettük ezzel a kis lépcsőkben emelünk, és alacsonyan indult a tét, mert spúrok vagyunk. A Monacot lerabolják, és itt jön a felár, hogy 3. embert a kezdőből eladni, úgy hogy kinéz egy rekordmagad ajánlattétel a Barcától is egy másik emberre, hát … szorítok.

    • Trollséne

     Cityre is most baszták rá az ajtót, hogy ha Walkerért 50-et adtak, akkor Mendyt nehogy már 45-ért el lehessen vinni.

     • changemynamekukac

      Persze ebben benne van ez is, meg az is, hogy elsőre azt mondják, hogy B. Silva 50 millió, ok, viheted. És viszik. Ha mi is ezzel kezdünk, nem 30 millióval B. Silva eladása után egy héttel, akkor nekünk sincs gond Lemarral. Pont azért, mert nem indult be a piac, nincs tapasztalat az árról, kinek mennyi pénze van, mennyiért lehet elsózni. Igen benne van hogy Walker 50 milla, akkor Mendy drágább, meg benne van az is, hogyha Neymar dobbant és hegynyi pénzen ül a Barca akkor itt pénzeső lesz kéremszépen, dőljünk hátra.
      Bajnokcsapatból vinni játékost is felár, Lyonban nem ért volna el sok mindent Lazac, és így tudtuk hozni 53ért. Szerintem, Monacoban azért kicsit fújhatnak az öregre, főleg így hogy egykor tényleg edző, meg félisten volt arrafelé. Kbre le akarsz minket húzni tesó, valamikor itt éltél, és apróval akarod kibökni a szemünket? Martial üzletben is lehetett egy ilyen, most is benne van a levegőben.

     • ZERO_L

      Ja baromira fujhatnak ra, mikor NEKI megengedtek hogy beszeljen Mbappeval a tobbi klubot meg felakarjak nyomni a FIFA-nal…

     • changemynamekukac

      Reallal is beszéltek, sőt papa tavaly elhozhatta volna ugyebár apróért, de nem akart jönni.

      Én Lemarról beszélek, akin nincs a 100 milliós tag.
      Alapállításom az lenne, hogyha van két azonos ajánlat, akkor a papát fogják választani klub részről, szentimentalizmus vagy mi.
      A gond, hogy vagy a többiek alapból sokkal többet ajánlanak egyes játékosokért, mint amire értékelik a piacon (lehetséges).
      Esetleg egy kellően nagy ajánlat szezon elején, mikor még semmi infód nincs arról, hogy mennyiért mozoghatnak a játékosok, akkor rábólintasz arra, (főleg ha első játékosodat viszik) mert így neked is van időd szétnézni a piacon az elején, és olcsón tudsz akasztani pótlást.
      Esetleg a papa kevésről indít alapból (ez is lehetséges), és azt mondják, hogy ne basszuk el egymás idejét, ilyen ajánlattal nem lesz semmi, még a kávét is sajnálom beléd, hogy vendégül láttalak. Startup befektetői tárgyaláson is van olyan, hogy meghallod a kondíciót és egyből felállsz, hogy köszi mást szeretnénk, más feltételekkel, pá puszi.

     • ZERO_L

      Nem 100-as tag van rajta csak 80…

     • changemynamekukac

      látom megvolt a lényeg, good job (metro-t meg ne linkeljünk már)

     • changemynamekukac

      ehh, szerk benéztem, tényleg tettek rá egy 80as taget…
      szerk: kettő, ez is a mirrorra hivatkozik…

     • Gordon Cole

      Kicsit off, de ezt a sztorit nem ertem, marmint, hogy a Cityt, PSG-t allitolag jelentettek, minket es a Realt nem. Elvileg nemcsak akkor beszelhetett volna vele AW, ha a ket klub mar megegyezett? Nyilvan ezt soha, senki nem tartja be, csak az nem vilagos a Monaco hol huzta meg az illegal approach hatarat.

     • ZERO_L

      Beszelni lehet a jatekossal csak a klubja tudta nelkul nem, a Monaco ezt probalta a City PSG kettos tudtara adni

    • Nem spúrok vagyunk, bazdmeg, hanem nem szórjuk a pénzt ész nélkül. Mikor sikerül ezt már felfognod, ahelyett,h a magad valóságában levezeted ezt a monopolizást azt gondolva,h akiért eleget ajánlanak, az akkor automatikusan jön is az adott klubhoz???

     • changemynamekukac

      1) reggelt
      2) mennyivel nőtt mondjuk 2010 óta a tv-s pénz a szigeteken? Lehet-e élni azzal a feltételezéssel, hogy legalább ugyanilyen arányban emelkedik a játékosok ára is? Ha igen, és 2010ben is 20 milliáért keresünk ember, meg most is, akkor lehet-e hiba a rendszerben?
      3) lehet-e összefüggés aközött, hogy az öreg nem költ játékosra, és így mindig 1-2-3 ember hiányzik ahhoz, hogy legyen a sérültek helyére pótlás&ne szálljunk ki minden sorozatból márciusra?

     • ZERO_L

      előbb még az volt a baj, hogy 30M a kezdő ajánlatunk, most meg már 20M-ért akarunk igazolni, ez gondolatmenet holnapra már ott tart, hogy AW csak ingyen hajlandó igazolni :DDDDD

      egyébként itt van Özil,Alexis,Lacazette (Mustafi túlárazottan is kellett), szóval baromimra nem igaz, hogy “csak 20M-ért keresünk” játékosokat, mi nem fogunk az első szóra túlfizetni a kiszemelteket, sosem tettük ezután sem fogjuk

      attól mert nőtt a TV-s pénz, még nem tudunk kilóra megvenni játékosokat, ha te erre számították akkor sajnos csalódást kell okozzam neked, mi ugyan azt az igazolási politikát folytatjuk amit a kétezres évek elején csak TPI miatt megemelkedtek az árak, ennyi

      Lemar sehol nem ér 50M fontot, jó játékos, de nem kész játékos(!!!!), van benne potenciál, ennyi, ha a Monaco köti az ebet a karóhoz akkor más játékos után kell nézni

     • changemynamekukac

      1) Mondhatok 50 millát is, meg 10et is. A lényeg, hogy az öreg fáziskéssel reagál az áremelkedésre/bevételek emelkedésére. Akiket mostanság akasztottunk 20 milláért, azok 2010 felé 10et (sem) értek volna, ugyanezen logika folytán, akik akkor 20at értek, azok mostanság 40 környékén mozognak. (mondtam egy arányszámot, nem számolok most Tommkins modelljével inflációt, aki szeretné, az megkapja pontosan)
      2) ideje lenne leszámolni azzal a szentimentalista nézettel, hogy mi nem olyan klub vagyunk. mint az olajosok, és nem szórjuk a pénzt ész nélkül. 115 milliót vertünk el tavaly nyáron hello. Utóbbi 3 év transferidőszakában, meg csak a két manchesteri előz minket. Engem nem zavar a költés, ilyen az élet, de akkor darabra jöjjenek az emberek, nemám az lesz, hogy a végén a híres arsenal sérülési hullámmal korrigálva nem lesz normális bevethető ember a posztra, mert nem vett az öreg. Lásd BalgaBelga után backup CB, Cazorla ha kiesik, akkor mi lesz? Ha Arteta kiesik mi lesz (Coq fél évig tudta pótolni, utána meg megint néztük a piacot)
      Elszálltak az árak, és ha drágán vesz Wenger, akkor az még úgy ahogy be is válik az utóbbi évek tapasztalata alapján, míg az olcsó igazolásai befulladnak. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy nagy igazolás nem fog bebukni, de eddig akiért perkált rendesen, az hozta a szintjét.
      https://4.bp.blogspot.com/-oPlNbQDKUgA/WI9wEujJdII/AAAAAAAAMVA/3KF6UjGPgX8RgYhtWchYQs0HAZ3faTTfQCLcB/s640/37%2BChelsea%2BTransfer%2BSpend%2B2016.jpg
      3) B.Silva ér 50 millió fontot? szerintem nem. Az alapgondolat az lett volna, hogy mivel elsőnek vitték, az ő értéke, meg fizetett ára közötti differencia kisebb, mint abban az esetben, mikor 3-4.nek vinnének a csapattól. Egyrészt látják a Monaconál mennyiért cserélnek a piacon a játékosok csapatot, másrészt nekik is újra össze kell rakni egy csapatot, és nem Soton módban szeretnék nyomni a full reboottal, így pedig lesz felár.
      Bónuszkérdés, ha Sanchez dobbant, akkor majd ülünk a fenekünkön, esetleg próbálkozunk Mahrezzel, hogy hátha tudja majd pótolni?

     • ZERO_L

      ja ez a táblázat azt mutatja inkább, hogy baromira nem tudunk eladni…

      körülbelül annyit költünk az utóbbi 4 évben amennyit lehet (egy nyári igazolási időszakot kivéve), de te többet és többet szeretnél, ez viszont nem fog menni, ezt kéne megértened, ezért nem veszünk kilóra embereket

      Lemarra azért nem ugrottunk elsőre mert Mbappe volt a target, szóval mire kiderült már hogy csak Lacazette maradt el is ment két kezdő a Monacoból
      Lehet Silva sem ér annyit, de mögötte van 3 idény, Lemar mögött meg 2 (amiből 1 jó) és csak 1 év van közöttük, szóval igen inkább Silva ér többet a piacon

     • changemynamekukac

      az utóbbi éveinkből nem is tudtunk nagyon eladni embert (idei nyarat nem számolom, messze még a vége), majd szeptemberben lehet mérlegelni

      A balgabelgánk, poldi,djourou sorért volt pénz. A lord ingyen ment, Diaby detto, btw érthető is, hogy miért. Fabianski, Sagna, Flamo, Rózsi szintén ingyen. Amiből lehetett volna pénzt csinálni az Hayden, meg Gnabry, de mondjuk bejön belőlük még +10 milla, akkor még mindig ott vagyunk a dobogón. Kivénhedt faszokként távoznak innen a játékosok (általában), nagyon nem tudsz belőlük pénzt csinálni már. Szóval ez a táblázat nem azt mutatja, hogy nem tudunk eladni (képesség), hanem fizikailag nagyon nincs kit adni, akiért fizetnének, így meg negatív a büdzsé.

      Nem én szeretném, hanem ennyi kellene, kbre hogy előre lépjünk. A City most nyom egy teljes rebootot, a Chelsea kbre megcsinálta a magáét, a Pool is költ az MU is. Lesznek amivel befürdenek, de darabra mennek az emberek, és lesz olyan aki beválik. Nálunk meg azt látom, hogy a kelet fele még necces. nyaranként két klasszis kellene legalább, hogy a szinten maradjunk, de inkább 3 hogy közelítsünk és megint lehessen bajnoki álmokat dédelgetni ez meg 3*50 millió. Nem kell ezt idő végezetéig nyomni, csak addig míg a keretet nem tudod felhúzni bajnokesélyes szintre. (persze ki lehetne váltani ezt fasza utánpótlással,ha az öreg tényleg kezdené beépíteni az embereket, meg lenne is minőség az akadémiáról, de ettől is messze vagyunk, szóval sajnos nekünk fizetni kell az épkézláb emberekért)

   • white__widow

    ezt szerintem Lemarra mondta

    • Woolwich

     Igen, FB írta, hogy kapkodni kellene a Lemar deallel, erre írtam, hogy Gazidis szerint nem rajtunk múlik.

 • Woolwich

  A West Ham kifizetett 25m-t Arnautovicért a Stokenak.
  Tényleg olyan nehéz lett volna elpasszolni nekik TO-t 30-ért?
  Áhh, inkább új szerepkört keresünk neki. Harmadszorra is.

  • changemynamekukac

   ok, csak az igazolásokat nézzük, meg mondogatjuk, hogy kinek lenne jó menni tőlünk, de ez utóbbi kategória, az egy besült Debuchy dealt leszámítva, hogy áll? Én nagyon nem olvastam olyat, hogy lerabolnák tőlünk ezeket a kincseket selejteket.(nem a Willock/polák-félékre értem a távozást, az másképp üt szíven). Sanogo ment, és…. ennyi?

 • white__widow
  • ARSNL

   Örülünk, de azért kicsit visszás Mesut helyzete! 350k volt az igény, viszont miután egész nyáron állóvíz volt körülötte(nem lehetett olvasni komolyabb kérőkről), beérte 280nal is.

   • penito

    Emlékszem, hogy tavaly még a 200-ért ment az alkudozás, lehet hogy akkor megérte volna bőkezűbbnek lenni…

  • Bálint

   massive breakthrough: most már azt mondja, hogy talán igen
   Én Özil miatt nem aggódom, nem tűnik úgy hogy akár ő menni akarna (akár hogy más klubok összetörnék magukat a megszerzéséért)

 • ARSNL
  • Woolwich

   Jelenleg a kezdő CM páros Ramsey és Xhaka. Mögöttük ott van Elneny és Coq és gyakorlatilag ennyi.
   Cazorlával, Wilsherrel gyakorlatilag felesleges számolni.
   Santi továbbra is kérdéses mikor lesz bevethető, Wilshere talán szeptemberre ok lenne, de közel sem biztos, hogy hosszabbítunk vele…
   Chamberlain az, aki még szóba jöhetne középen, de vele meg mostanában inkább szélsőként számolt Wenger.

   • ARSNL

    Tehát mi a konzekvencia: Jöjjön, ne jöjjön? 🙂

    (Én minden la masia neveléstől ódzkodom, hogy karrierje egy pontján gombnyomásra aktiválódik bennük a katalán dns.)

    • Woolwich

     Arra akartam célozni, hogy hely lenne neki.
     Egyébként nem nagyon ismerem, ritkán nézek Barca meccset 🙂
     A Catalán dns-sel egyetértek.

  • Trollséne
   • ARSNL

    Nem ér. Nevesnek Gilberto örökének árnyékában kellett ‘labda rúgni’, ezért nagy nyomást nehezedett rá. 🙂

 • Mosolyur

  itt még nem jártam eddig

 • white__widow

  ox kelszi? – sky

  • Trollséne

   Az a para, hogy ott jó eséllyel kezdő lenne Moses helyén, itt meg az első sérülésig vagy amíg nem lesz valaki határ szar, megmaradna squad playernek.
   De azért 2 kérdés felmerül, hogy mégis mi a faszt tervez Wenger, ha netán már nem igazolnánk senkit.

   1 – Ki lesz a tartalék RWB?
   2 – Ha Ramsey kidől, az ő helyére még mindig Ox a legjobb alternatíva ebben a formációban.

   Legalább akkora tökön lövés lenne elengedni, mint Zsirut.

   • changemynamekukac

    mirrort&expresst ne vegyük komolyan, de 70 milla sanchiért

    Guardian szerint csak az ügynökével tárgyalnak Párizsban. Szóval ebből a perspektívából sz*rom le Oxot.

    sidenote: Wenger nyilatkozott olyat, hogy egy transferablakban nem akarja megdönteni kétszer a házi csúcsot? Mert lehet hogy ezért nem megyünk Lemarért.

    sidenote:
    http://www.telegraph.co.uk/football/2017/07/21/jack-wilshere-wanted-swansea-paul-clement/

    Mennyi is volt két éve a City ajánlata? 35?

   • Woolwich

    “mégis mi a faszt tervez Wenger”
    Pánik igazolásokat augusztus végén, mi mást.

    • Pánik igazolás, jah. Kár,h ez a szóösszetétel nem létezik, maximum az outosoknál.

   • white__widow

    jah, én is így látom, meg amúgy ox elég szépen fejlődött, nálam mondjuk iwobi viszi a prímet a “beépített fiatalok” között, szal bellerint, iwobit és oxladet szvsz kurvára nem kéne elengedni és nem csak a hg miatt…

 • Trollséne

  Gallas és Eboué után újabb ex-Ágyús jöhet Magyarországra, Wellington Silva Felcsúton!

  https://twitter.com/arseblognews/status/888690462827085824

  • Trollséne

   mondjuk a felnőtt csapatban lejátszott meccseiről nem tud túl sokat mesélni 😀

 • Frimpong

  Sky sources: Arsenal have rejected a £10m bid from West Brom for left-back Kieran Gibbs. It is thought Arsenal are looking for closer to £12m for the player

  • Trollséne

   CP is ki lett kosarazva a Chambersért küldött 16 milliós ajánlatával

   • Frimpong

    Gibbo esetében nem állnék le két millán vitatkozni

    • Trollséne

     az a kapitányi felár (amúgy én sem)

    • Woolwich

     Nem tudom Bramallal mi a terve Wengernek hosszú távon, de gondolom ha most hozna egy jó teljesítményt, akkor nyugodtabban engedné el Gibbset is.

     • Gordon Cole

      Hat nem hoz. Jo esetben League 1 szint a srac.

     • ARSNL

      Hoz 2-3 ligakupa meccset, csereként játszik majd pár percet az EL-ben, és jövő nyáron elpasszoljuk 2-3 millióért a Champo’-ba.

 • ARSNL

  vs Chelsea:

  Ospina, Maitland-Niles, Mertesacker, Monreal – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Xhaka, Bramall – Ozil, Iwobi, Lacazette

 • Gordon Cole
 • ZERO_L
 • Woolwich

  Idén tényleg mindenre gondoltunk a felkészüléssel.
  Már most gyakoroljuk milyen lesz novemberben mondjuk egy Turf Mooron játszani.

 • Trollséne

  Diaby-díjas megmozdulás volt

 • white__widow

  merkezákker nem rossz :D, cselzi pöppet gyorsabban játszik

  • white__widow

   remzi a másik tököm

 • Gordon Cole

  Tudom, hogy non-League igazolas, de ez a Bramall gyerek eleg nagy homaly.

 • Trollséne

  Anno az olimpián ebben a stadionban voltak az atlétika versenyszámai, most Bramallt igazán agyonbaszhatná egy elhajított kalapács.

  • Gordon Cole

   Na meg Ainsley RCB-ben, ennel vehetnenk kicsit komolyabban is.

 • Még jó, hogy ezen a meccsen Wenger szerint a védekezést gyakoroljuk. Lacazette pedig úgy mozog középen egyelőre, mint Theo.

  • Balázs Kozó

   Nyugi, itt nem adnak kupát, ez nem fontos a meccs.

 • ZERO_L

  az lehetséges, hogy felkészülési meccsen utoljára 3 éve kaptunk ki?

  biztos nem ez a fényes rekord határozta meg a jó bajnoki szereplésünket :DDDD

 • Trollséne

  Ezért megérte felszopnom Ox-t, kb. Londonig csúszott 😀

  • Woolwich

   Ha igazak is a chelseas pletykák, nem ezen a meccsen fogja eladni magát Conténak.

 • Trollséne

  Kínai libalegelő túra letudva, bár az elején igazán kiírhatták volna, hogy a műsorszám tavalyi szezont tartalmaz.

 • Frimpong

  Lemar adunk
  Sky sources: Manchester City agree fee of more than £51m with Monaco for Benjamin Mendy

  • Trollséne

   akkor izibe hozzunk valami épkézláb fazont CM posztra, mert az még mindig geci nagy hibafelület normális csapatok ellen

   • Attila Balla

    A tavalyról újramelegített Rafinha pletykánk kívül DLP pozícióra kicsit is alkalmas játékost nem rémlik, hogy bárkit is hírbe hoztak volna, miközben Wilshere valszeg el lesz adva, Ox pedig a szélen fog kelleni, Cazorla meg kb. járni sem fog már. Nem teljesen értem ezt. Arséne arra épít, hogy Ramsey majd megoldja vagy…?

    • Trollséne

     Vicclapok lehozták párszor Seri és Goretzka nevét, de valóban nem volt semmi komoly. Az elég gáz, ha Ramsey-re alapoz, mivel ő amellett, hogy rohadt inkonzisztens még egy ketyegő hamstring bomba is. 2 hónap játék után lazán benne van 3-4 hét sérülés, játszatottságtól függetlenül.

    • white__widow

     ez szerintem attól is függ, h az öregnél a 343 új őrülete lesz a preferált felállás vagy visszatér a 4231hez, de amúgy jah én is hiányolok egy olyan embert a kp közepéről aki nem szarja össze magát egy kis presszingtől és gyorsítja a támadásokat

  • changemynamekukac
 • pataKi[ng]_49

  tudom egy felkészülési meccsből ne vonjunk le túl sokat, de elég elkeserítőnek tűnik az egész.. Csapatjátékban nagyon gyenge, Lacazette is halovány, egyedül ez a Nelson srác az aki kellemes meglepetés nekem meccsről meccsre

  • Trollséne

   még meg sem száradt a tinta az új szerződésén, de twitteren már trendi a #WengerOut, csodálatos szezon lesz 😀

   • pataKi[ng]_49

    Lehet közellenség leszek amiatt amit most írok, de amíg ilyen Ramsey-k meg Walcottok rohangálnak a pályán, amíg ilyen nyámnyila a csapat fele,addig ne várjunk semmi előrelépést

    • Trollséne

     nem a nyámnyilasággal lesz itt a baj, hanem azzal ha megint olyan illúziókat kerget Wenger, hogy pl. Coq is patent módon bedobható CM-ként, pedig előre játékban egy tányér babos lófaszt nem ér a csávó

    • Érdekes ez a Ramsey fóbia. Azt mindenki kiszúrja mikor két sérülés között gyengébb meccsei vannak, de azok a tények hogy tavasszal és most a pre-seasonben is a csapat egyik legjobbja már nem igazán szoktak megzavarni senkit. 🙂

     • white__widow

      Teodornak is vannak jobb meccsei, időszakai, csak képtelen konstans jó teljesítményt nyújtani. Én Remzivel is így vagyok, a 13-14-es szezon óta, ahol hozott egy pöpec kis szezont és amihez nyilván Cazorlának is volt némi köze nem láttam konstans jó teljesítményt nyújtani. Nekem egyébként most sem tűnik kiemelkedőnek, de ez igaz az egész csapatra. Ezen a meccsen feltűnő volt, hogy a chelsea mennyivel gyorsabban konvertál védekezésből támadásába vagy fordítva és a támadók kurvagyorsan lőtték is az üres területeteket így rengetegszer meg is tudták játszani őket, szemben az arsenallal. Persze nem vonnék le ebből meccsből semmi különösebbet főleg úgy, h kulcsemberek hiányoznak, de feltűnő volt h mennyivel gyorsabb és bevállalósabb (1-1-ek) a kelszi

     • pataKi[ng]_49

      Ramseyt nagyon tisztelem amiatt ahonnan visszajött és újraépítette magát a borzasztó lábtörését követően.De ettől még engem zavar az egész éves teljesítménye, nekem az nem mérvadó,hogy a szezon vége felé az utolsó pár meccsen hozta amit várni kell tőle.Tisztában vagyok a képességeivel,és éppen ezért haragszok rá,mert többre hivatott,sokkal. Tisztában vagyok azzal is amit mondasz,hogy két sérülés között kurva nehéz hirtelen formába jönni.De most akkor erre építsünk?hogy hátha végre kibír egy szezont sérülés nélkül? Pár meccsen az is feltűnt,hogy ha nem jött össze neki egy sarkazás,vagy nem bírt levenni egy labdát,az volt rá a reakciója,hogy vigyorgott..az nagyon felbaszott.Szeretem Ramseyt de most nagyon haragszok rá,azért ez a “Ramsey fóbia.”

    • titok84

     Számomra TO és Ramsey tök más kategória. Szerintem Walcott CSAK futni tud, semmi egyéb. Ramseyből még simán lehet elsőrangú spíler. Azt nem látom, eddig mi hiányzott (a sérülésmentességen kívül), de sokkal többet látok benne.

     • pataKi[ng]_49

      Persze ezt nem vitatom, Ramseyben tényleg több van, de épp ez a baj, hogy lehet csak ígéret marad mint Walcott.. ezért haragszok rá, basszon már oda kicsit jobban és akkor visszavonok mindent vele kapcsolatban..

     • white__widow

      könnyen adtad magad :), ha walcott csak futni tud akkor a walesi tüdő is, a különbség h az egyik gyorsan tud a másik meg sokat.

     • pataKi[ng]_49

      Nem,tartom azt,hogy jelenleg Walcottal meg Ramseyvel en nem terveznék 🙂

   • ZERO_L

    Lassan beer az Everton, WHU, Leceister harmas is trendi mar

    • Trollséne

     ha még Sanchez is lelép, akkor pedig favoritok leszünk a kiesésre

  • ARSNL

   Intenzív két heten van túl a csapat, alapozással, sok utazással, ez már a 4. meccsük volt, mindezt a 18-20 fokos ausztrál éjszakákból a 34-35 fokos sanghaj-i, pekingi kánikulába. Nem csodálom, hogy nem pörögtek 100%-on a játékosok. Gondolom már mindenki unta, és inkább repült volna haza.

 • Bálint

  A lényeg, hogy úgy tűnik idén mi megvertük a Bayernt és ők nem fognak tudni visszavágni.
  #leszarom

 • ARSNL
  • ZERO_L

   Hat nagy tudorok vannak ott a szigeten 🙂

   • ARSNL

    Cross végigutazta a túrát a csapattal, lehetséges hogy elkapott 1-2 info morzsát.

    • ZERO_L

     Ezt az “info”t en innen a fotelbol is tudom hozni 🙂

     • ARSNL

      Kevésbé lennél hiteles.

     • ZERO_L

      ez AW-nal mar igy megy kb 15eve
      (De masoknal is a profi sport mar sajnos ilyen, PR dumat tol mindenki)

 • Bálint

  Még jó hogy Rüdiger elmenekült a rasszista olaszoktól egy nyugodt helyre
  http://www.101greatgoals.com/news/kenedy-apologies-for-racist-instagram-updates-as-chelsea-beat-arsenal/

 • ZERO_L

  Még utoljára:
  Kösz mindent, te őrült polák!!!
  (ellenünk azért majd próbálj beengedni pár potyát 🙂 )

  https://www.youtube.com/watch?v=_gkeQ9JcHt4

  • Bálint

   Hát az leghamarabb a szuper kupán vagy az Emirates Kupán lesz

  • Balázs Kozó

   hihetetlen, milyen gyorsan leért a láb mellé helyezett lövésekhez.

 • Mr. Dhoan

  Ez egy elég wtf amúgy a klubtól és a Papától, ahogy Perezt kezelik/kezelték. Rendkívül jó lenne rálátni, hogy mi a szentségestelen talpszőrért van így mellőzve, és ha már ennyire sideline-olva van, akkor miért nem válunk meg tőle tisztességgel. Ez az egész nem tesz jót se Pereznek, se a klub nívójának – illetve ki akarna idejönni (mínusz nagy nevek), ha fennállhat a lehetősége annak, hogy egy kivert kutyaként kezelnek itt.

  http://news.arseblog.com/2017/07/lucas-perez-fed-up-feels-cheated-wants-deportivo-return/

  • white__widow

   csóri özil meg évek óta teper a 10-esért

  • titok84

   Nem tudom, megtudjuk-e valaha. Mondjuk, tavaly olyan érzésem volt, hogy Xhaka is csak azért játszott annyit, mert elfogytak az opciók.

 • Trollséne

  @attila_balla:disqus újramelegített pletyka 2.0
  https://twitter.com/arseblognews/status/889479555999830016

  • white__widow

   minden évben

   • titok84

    Tök rendben lenne. Szerintem a Monaco idénre bezárta a boltot. Mahrez — ki tudja, talán ő még mozdítható, és aligha gyengülnénk vele.
    Carvalho közben érett játékos lett, és a súlyos sérülése mutatja, hogy van benne Gúnár DNS.

    • titok84

     Na, keresgéltem, és több helyen írták, hogy Mahrez ügyében ultimátumféle sürgetés van a Leicester részéről. Majd megtanulják, hogy Papát nem lehet zsarolni, majd jól nem vesszük meg. Jó lesz a Csirkéknek vagy a Romának.
     Carvalhót is több helyen emlegetik, de azért ez inkább még csak álomnak tűnik.

     • ZERO_L

      álomnak? ő mivel tudna hozzájárunk a kp-s játékunkhoz?

      én inkább olyan játékost hoznék aki előre fele sokkal-sokkal többet hozzá tud tenni a játékunkhoz

      (arról ne is beszéljünk portugáloktól milyen árszabásokat szoktunk meg)

     • YellowRibbon

      Szerintem nála van kivásárlási (vagy csak volt?) 40M körül, de egyébként max Coq helyett tudom elképzelni a keretben, mert Carvalho előre keveset adna, másra van szükségünk.

     • titok84

      Azért én látok magam előtt egy Vieira-szerű DM-et, akit nehéz megállítani, ha elindul. Nyilván most még nem ez az erőssége, de Coqnál már jobb ebben.

     • Trollséne

      ezzel az új Vieira dologgal csak csínján, volt már egy pár jelentkező 😀

     • titok84

      Ó, Abou!:)

     • ZERO_L

      egy DM szerintem ne menjen előre, mert abból csak még több gond van (Song utolsó éve), lehet jobb Coqnál (bár én nem nézek Sporting meccseket, statokból meg kb azonosak) ettől még felelőtlenség lenne pont egy védekező(típusú) játékosra költeni a maradék pennynket

      egy box2box játékosra lenne szükségünk, amit szerintem Carvalhotól botorság lenne elvárni, ennyi erővel bízhatnánk abban is, hogy Jack-Xhaka kkp sor is működő képes

     • pataKi[ng]_49

      Coquelin-en csak én vettem észre,hogy technikailag fejlődött?? bár előre játékba gyakorlatilag nem vesszük hasznát, viszont nekem szembeötlő,hogy fejlődött egy minimálisat technikailag. Védekezésben meg akarásban nem lehet rá panasz, kiegészítő embernek tökéletes.

     • ZERO_L

      Koksz eredetileg CM volt, szerintem technikailag nem fejlődött (vagy akkor azt nem most/idén tette), csak megjött az önbizalma(kicsit szabadabb szerepkört kapott?) és kicsit ő is színezni a játékát

      egyébként egyetértek, hogy kiegészítő embernek, arra hogy vkp poszton szerezzen minél több labdát, arra tökéletes, viszont felesleges a játék szervezésével is megbízni

     • Coquelinnek soha sem a technikájával volt baj.

     • changemynamekukac

      nem lenne rossz igazolás …
      Amúgy, de valahol de, az lenne. Gueye, vagy Wanyama lenne kbre szerepkörben hasonló, mint ez a csokigyerek, ők meg apróért estek le az Evertonnnak, Spursnek. Sporting nem fogja nekünk eladni 10 millió körül.
      Én nem őt hoznám, ha már hozunk DMet, hanem a Schalkeból Geist, vagy Allant a Nápolyból (vele is levennének az olaszok sajna), ha már így mellőzik. De ehhez az kellene, hogy az öreg nem csak egy felállással próbálja végignyomni a szezont, hanem rotálna is alkalmasint magától, nem csak sérülés miatt/alkalmazkodna ellenfélhez taktika szintjén, és néha feltenne egy defenzívebb csapatot. Minőségre jobb mint Coq, csak hát Coq HG, meg per pillanat nem is ez a legégetőbb poszt nálunk.

  • Attila Balla

   Draxler, Gourcuff, Higuain, Manolas, Bender, M’Vila… Hol vagytok?!?!

   • titok84

    Benzema kimaradt. Ma is olvastam…

  • Mosolyur

   ő nem is olyan nagy szám
   pl középcsapatba illik inkább

 • white__widow

  nem vagyok elégedett

 • white__widow

  ofisöl: a cici megvette mendyt ötvenkettőmillió fontért, ami egyrészt agyrém, h ennyit kiadnak egy védőért, másrészt elég ambivalens érzésem van azzal kapcsolatban, h akit akarnak pénzékszernemszámít megvesznek vs okosan igazolunk, épülünk, szépülünk. na vajon mi hiányzik, h ez utóbbi működjön nálunk és ne a szpörsz legyen az új arsenal? na mi? köszi

 • changemynamekukac

  http://www.standard.co.uk/sport/football/arsene-wenger-blocked-lyons-move-for-olivier-giroud-says-club-president-jeanmichel-aulas-a3595006.html

  Cazorlát sem adtuk el 2 éve, Jacket sem, ugyanezt a story lesz ismételve. Bár ennek a románnak a szavait, még akkor sem ha kérdez.

  • Igen, Cazorlát valóban el kellett volna adni két éve, mikor az új posztján az egyik legfontosabb játékosunk lesz. Kurva anyját mindenkinek, hogy nem láttak a jövőbe.

   • changemynamekukac

    Élhetünk-e olyan feltételezéssel, hogy 30 felett nem úgy szuperál az ember, mint 30 alatt fizikai szempontból? Jó, nálunk alatta sem mindenki. Esetleg a sérülésre hajlamos ember gyakrabban megsérül?
    Nem okosabb-e elpasszolni ilyenkor már a játékost, és nézni egy fiatalabb verziót? Ok tudom, mi az ilyen öregeket free transfer keretében engedjük el a szentimentalizmus jegyében, de na… nem lenne kicsit szebb az élet, ha kapnánk pénzt értük? Talán 50+ milla Lemárért nem lenne az a kategória, amiért húzza az öreg a fogát, mert van bevétel játékoseladásból is? A Vermaelen deal tönkre fasza volt ebből a szempontból. A szar ott ütött be, hogy backupot baszott keresni a helyére Wenger.

    Btw: britanniás értékelőben díjaztam a “szeretné újra felépíteni magát rosszabb helyet nem is választhatott volna magának, mint Tony Pulis aktuális csapata” szösszenetet.

    • Mr. Dhoan

     /FM off? 😀

     • changemynamekukac

      azt akarod mondani, hogy Kos szalagjai bírni fogják végig?

     • BVick

      Bocs hogy belevau, de muszaj megkerdeznem: ezek szerint a korabban targyalt 3 fo kivanatos upgrade mellett meg OGt es Kost is erdemes lenne most ertekesitenunk? Akik helyere gondolom kellene 2 ember. Meg ugye meg kiszorni a surun emlegetett 4-5 fo “selejtet”.

      Kezd emberkereskedesbe atmenni a dolog (arrol nem beszelve hogy jonne a “komolytalanok vagyunk, kiarusitjuk az ertekeinket” szlogen), vagy lassan erdemes lenne Sanchezt es Ozilt eladni ugyanabba a csapatba, es onnantol nekik szurkolni.

     • changemynamekukac

      Nekem Kos-Lópöcs egy időzített bomba már egy teljes szezonra. Perrel meg nem is számolok, mégis padon ül. Elhiszem hogy tudásátadásnak fontos, de ha normálisan kezdenénk beépíteni fiatalokat, hogy kapjanak 1000+perceket, mint ahogy tavaly majdnem Holding is megkapta ezt, akkor az egy fasza irány. Legalább nem egyből a mélyvízbe van dobva, hanem folyamatosan kapja a terhelést. Bieliket erre kezdték átnevelni. Nem egyszerre kell kiszórni őket, de ha egyet, de inkább kettőt sem szórunk ki, azzal megint a darabra megleszünk, de reliability meg nem fog nőni.
      Ha van egy kiugró szezon, akkor felmegy az ára a játékosnak, és ha benne van a korban, akkor köszönjük az eddigieket, megtartanánk, ha jól állna a keret, de sajnos nincs így, így eladunk. Olivernek kbre idén jó volt, tavaly Monrealnak volt ok, Pernek a VB után kellett volna menni (hogyan beesett a posttraumatikus VB lázával, azóta sem bírt kijönni belőle). 30-31 felett nem húznak le értékelhető szezont már nálunk az emberek, így meg csak szopatjuk magunkat, ha nálunk tartjuk.

      A kérdés jogos, főleg ilyen elszállt árak mellett, hogy hogyan oldható meg, de lejjebb azt vetette Zero a szememre, hogy eladni nem tudunk, ezért olyan a net spent, amilyen. Nem is tudunk senkit sem eladni, mert aki menne, az free transfer keretében dobbant, vagy visszavonul.
      Jackért adott volna két éve 35 milliót, most meg valami 10 körül vinné egy török csapat, vagy a swanci. Giroudért adott volna 20 milliót az Everton.

      És igen, sajnos ez egy ilyen biznisz, emberkereskedelem, ahol nekik is van 10-12 év csillogás, és örömmel veszik. Mi vagyunk a csapatnál, nekünk van a legjobb infónk róla, hogy bírna-e még teljes szezont vagy sem, ha nem akkor át lehet verni a vevőt, mint ahogy BalgaBelgánk esetében történt. Persze van lelkük, és hajlamos is vagyok a lelkére is figyelni, ha nincsen három naponta meccs, ahol teljesíteni kell, koncentrálni, meg fizikailag-agyilag bírni. DigoRanieri&pizzásdoboz heti egy meccsel jól sült el, de mi nem csak egy sorozatban fogunk hasítani, ahogy az öreget ismerjük.

     • BVick

      RvP sale ezek szerint kb. jo deal volt, pech hogy kihuzott egy evet serulesmentesen a legelon (bar igaz is, talan csak 29 lehetett amikor lepett).

     • changemynamekukac

      akkor lett volna ‘jó’ deal a szememben (áron lehet még vitatkozni kicsit), és én ezért haragszom rá, nem azért mert elment. Ha ezt júliusban, vagy legkésőbb augusztus legelején megejtjük. Nem ilyen utolsó pillanatos szarral. Sanchezért is ezért izgulok, ha megy, akkor menjen most, mert akkor az öreg még összeszedheti magát a transferidőszak végéig, hogy akasszon valakit helyette.
      Bár RvP esetében is fene sem tudja hogy volt, ehet hogy mondta Wengernek, hogy augusztus közepéig akassz valaki minőségi upgrédot, ha nem jön akkor megyek én. Az öreg meg nem hitte el, hogy megteszi.

     • BVick

      Nem is akarlak meggyozni, es tapasztalatbol tudom hogy nem is sikerulne.. 🙂 De szerintem annal demotivalobb a csapat szamara (jovokep?), csalodaskeltobb a szurkoloknak, es rosszabb uzenet a versenytarsak fele (gyengeseg) nem lehet mint az ertekek kiarusitasa.

      En spec kb a mai napig nem tudtam megemeszteni a RvP tortenetet, rendre felmerul a tema. Maskent neznek a klubra es a Papara ha kiderult volna hogy ok szerettek volna tuladni rajta.

     • changemynamekukac

      én azt mondom, hogy mivel szurkolók vagyunk, mi rosszul árazunk. A stábba kéne olyan ember, aki végez egy költség-haszon számítást, korra, tapasztalatra, öltözői dolgokra stb. vonatkozóan. Eljár felettük az idő. Nem is zavarna, ha az öreg úgy nyomulna, hogy építi be a fiataljainkat, nem pedig az lenne hogy elhúznak a vérbe, hogy kapjanak játéklehetőséget. Per hányszor futották le, kaptunk pirosat, ment el a meccs rajta a VB óta? Már régen nem kéne itt lenni, mégis csüngünk rajta.

      Monaco most mit szóljon akkor? Elvitték 3 emberüket a bajnokcsapatból, AMet is lerabolták, mégis BL-döntők. Nekünk kéne jól azonosítani ezeket az értékeket, nem biztos, hogy jól tesszük.

     • BVick

      Igen, jobban kellene beazonositani ezeket az ertekeket, hirtelen Iwobi es Holding jut eszembe ebbol a kategoriabol (biztos van mas is hasonlo), ez keves. De ez pontosan nem azt jelenti, hogy picsan kellett volna rugni a talan elete szezonjat futo Santit a kora miatt, vagy most Kost, aki szerintem a teljes keretbol vilagszinvonalt hozo 3-4 jatekos kozul az egyik. (Es akkor Rosicky peldajat a multbol mar fel sem hozom, mert W_Wt is megkapod a nyakadba).

     • Charlie Mops

      “Nem is tudunk senkit sem eladni, mert aki menne, az free transfer keretében dobbant, vagy visszavonul.”

      még a free transfer csak-csak.. Az első csapat közeléből ilyen azért akadt néhány az utóbbi években, mittomén, Rosicky, Diaby, Bendtner, Sagna.. Node ki vonult vissza tőlünk Artetán kívül? Kábé Bergkamp volt előtte az utolsó. (Ő persze az utolsó pillanatig egy csodafegyver volt.)

  • ZERO_L

   én értem, hogy muszáj kritikákat is megfogalmazni, de ez az adjuk el a 30 éves kulcsjátékosunkat (aki előtte szinte sosem volt sérült) mert nem lesz fiatalabb és most van pénz belőle már súrolja a komolyan vehetetlen kategóriát

   • changemynamekukac

    hány ember nyomott nálunk 30 éves kora után értékelhető szezont? Egy Artetát mondanám 31 évével, de utána ő is lejtmenet utána (Cechet nem számolom, kapuban van végig, Lehman detto)

    • ZERO_L

     hányszor nyertünk BL-t… akkor mi a francnak indulunk benne?

     kb ennyire lehet komolyan venni az iménti felvetésedet

     • changemynamekukac

      jó demagóg vagy. Azért a 6+2 BL meccsért indul benne az öreg, hogy kapjon 50 millát évente. Amúgy szarja le. Néha a PLlel is ugyanez az érzésem van… mindegy hogy a Watford, a WBA, a CP vagy ki szopat, van ez így, benne van a pakliban, menjünk tovább, aztán csodálkozunk, hogy közünk sincs a bajnoki címhez, meg hogy 80 pont felett legyünk végre valahára, majdnem egy évtized után

 • white__widow

  😀
  Antalyaspor are in talks to sign Jack Wilshere from Arsenal who turned down a £6m offer from Sampdoria last week. (Source: Sky Sports)

  • titok84

   Ma olyan hírt olvastam, hogy négy csókát (Gibbs, Debuchy, Jack, Jenks) kellene elpasszolni, “helyet csinálva” ezzel az újaknak.
   Közülük Jacket sajnálnám, nála még mindig megkockáztatnék egy kölcsönadást.
   De egyelőre nem nagyon látom, kinek kell hely, Mbappét és Lemart nem tudom komolyan venni, az álmodozásból meg elég már.

   • white__widow

    lemar azért nem álom kategória, ha őt sikerülne beszákolni akkor ez egy elég jó transfer abalak lenne és hát, ja pár játékostól meg kellene válni

    • titok84

     Alapból nem tűnt álomnak, de szerintem a Monaco sokat kockáztat, ha még egy alapembert elad. Két hete jobb esélyeink voltak.

     • white__widow

      ja, hát a wengerpókerhez idő kell

 • white__widow

  száncsez mikor jön vissza, tudja vki?

  • ARSNL

   Ma vagy holnap.

   • white__widow

    köcc

  • Jövő hétfőn.

   • white__widow

    köszi

  • BVick

   Csak hogy senkinek se legyen igaza: vasarnap mar edz.

 • white__widow

  hát ezen beszartam :DDD – mindegy h igaz vagy sem

  https://twitter.com/GFFN/status/889812431463038976

  • Mr. Dhoan

   Eskü, hogy a Papa homeopátiapárti és oltások sem kellenek szerinte. 😀

 • Frimpong

  Állítólag megjött a psg ajánlata Csáncsiért. 50 m ajró

 • Ha jönne Lemar ÉS Seri, akkor azt sem bánnám ha Sanchez lépne Párizsba.

  • ZERO_L

   Seri hatalmas meglepetes lenne, bar lehet az Elneny pletykak (es a britek bizonytalan jovoje) apro utalasok erre

   Szerintem Lemarrol mar lemondhatunk, igy szamomra mar az is pozitivum lenne ha kkp-ra jonne minosegi ember

  • Woolwich

   Mondanám, hogy ‘de úgy is van az a pénz’, csak Wenger egyrészt nem az a típus, aki addig emelné a licitet, amíg rábólintanak, másrészt a Monaco nincs is nagyon rászorulva így a jelenlegi +100m transzfer balanszukkal.

   https://twitter.com/skysports_bryan/status/890207722762907648

  • Attila Balla

   Az elmúlt idő legjobb pletykája. Lemar és Alexis egyűtt nem lesz túl sok ember a támadó harmadba? Vagy Lemar alkalmas lehet egy visszavontabb szerepre?

   Seri pont az a féle játékos, akikkel kapcsolatban hiányoltam az érdeklődést az eddigi nyáron. ElNeny (és Coq) ettől független jó lenne, ha maradna a keret mélysége végett.

 • Trollséne
  • white__widow

   balotellit?

   • Trollséne

    “hatos…faszt, kilences”

 • white__widow
 • white__widow

  seri kapcsán 33 millát írnak kivásárlási záradéknak, de nem az van h a franciáknál nincs, nem engedélyezett ilyen záradék? Képben van valaki?

  (Release clauses are officially illegal in France in accordance with LFP rules)

  • Frimpong

   Állítólag ott tényleg nem lehet

   • white__widow

    ezé kérdezem

  • Trollséne

   d-day gyanús igazolás (már ha lesz belőle valami)
   ha a Nizza üti az Ajaxot, akkor a playoff visszavágója előtt (augusztus 22-23) tuti nem engedik el
   no meg remélhetőleg nem kell majd egy Pool elleni oltári nagy szopás az Anfielden, hogy vastagabban fogjon Wenger tolla

   • white__widow

    meglátjuk, mondjuk tipikus wenger igazolás lenne, nem rossz a srác. Sz’tem amúgy ő lesz meg és lemarra rámegyünk jövőre, ha marad a chilei akkor ez így is elég pöpec lenne

    • titok84

     Ha jönne Seri, akkor összesen három embert igazoltunk. Három lyuk volt a csapatban, ezért nem léptünk előbbre? Szerintem meg ez kevés…

     • changemynamekukac

      4 luk van szerintem a csapatban, balbekk-box-to-box kp-szélső-csatár. Lehet hogy másokat megnyugtat TO-Ox-hamisszélsőRamsey-Iwobi-Sanchez vonal a szélre, engem nem. Ha a chilei távozik, akkor meg főleg nem. Szóval eddig kettőt tömtünk, kettő maradt.
      (és akkor még arról nem is beszéltünk, hogyha Ospina dobbant, akkor Martinez ül csereként a padon, vagy ha Kos szalagjai bemondják az unalmast, akkor izzadjon-e az ember töke, ha 5-10 vagy még több meccsen meccsen Per dirigál)

     • ZERO_L

      3 vedos rendszerben pont nem kell klasszis szelso, ezert sem jatszott sokat TO, igy felesleges ilyenek miatt aggodni vagy emiatt kimondott szelsot igazolni

      BOSS mogott ott van Chambers Holding Mustafi es BFG (csak akkor ha nem feltolt vedelemmel jatszunk lsd cfc pre season), ennek szelesebb minosegibb CB felhozatalunk evtizedek(?) ota nem volt

     • Gordon Cole

      “ennel szelesebb minosegibb CB felhozatalunk evtizedek(?) ota nem volt”

      Huh, ez egy kicsit meredek, de (a lenyegre koncentralva) tenyleg van eleg minoseg es melyseg CB poszton, ha 3 vedos lesz az alapfelallas? Eloszor is Chamberst el akarjuk adni, ezzel maradna 5 CB 3 posztra + Monreal mint LCB. Ebbol a valasztekbol az utolso szezonos Per jo lehet a kupameccsekre, kb. ennyi. Mustafi elso szezonja utan minosegrol beszelni, hat na, nem sokat szeretnem a kozepso CB posztjan latni. Szoval nagyon sok fugg attol, Kos hany meccset tud lehozni a vedelem kozepen, mellette Holding, Mustafi vagy akar Gabriel is mukodhet, de ha tartosabban kiesik, akkor gondban vagyunk.

     • ZERO_L

      Gondolom az lehetetlen hogy fejlodjon egy jatekos, Mustafit egy ev utan leirni…

      Chambersrol azert olyan sok pletyka nem volt szoval ezt az “el akarjuj adni”-t ne vegyuk kezpenznek

      Ennel jobb CB core-t realisan nem fogunk tudni osszeszedni de kivancsian varom mikor volt ennel szelesebb/ minisegibb belsovedo felhozatalunk

     • Gordon Cole

      Mustafit nem irom le, de gyakorlatilag 2. szamu CB-nek igazoltuk es en ehhez merem. Nalam a legjobb esetben is csak egy 7/10 vedo, akire nem lehet jo szivvel rabizni a vedelem iranyitasat, ha Kos hianyozna.

      A kiemelt resszel ket problemam volt. Egyreszt, nehez osszehasonlitani a CB felhozatal “szelesseget/minoseget” olyan idoszakok kozott, ahol mas felallasokban jatszunk, tekintve, hogy 3 vedos rendszerben alapbol nagyobb szelessegre/melysegre van szukseg. Masreszt, ha ugy erted, hogy most jobb back-upjaink vannak mint Cygan, Stepanovs vagy Squillaci, azt adom, cserebe viszont most nem tudnank egy olyan minosegi kezdo CB parost kiallitani, mint ami korabban Adams/Bould/Keown/Sol szintu vedokbol lehetseges volt.

     • ZERO_L

      De pont ez az hogy az utobbi 10 evben meg kezdo szinten sem volt elfogadhato CB kettosunk, senkit nem merek Adamshez, mert nem egyenisegekrol beszelek hanem csoportrol beszelek

      Chambers,Boss legit PL kezdok, nalam Mustafi is az, es akkor ott van Holding (hatalmas potenciallal) BFG(3as vedelem kozepen meg lehet erossege a csapatnak) plusz meg mindig van egy Gabriel aki nem egy agysebesz de 4-5 szamunak megfelelo es ez az egyseg boven jo 3 vedos rendszerre minisegbeb es mennyisegben is, nalam ez mutatja az erejuket, mig korabban annak orultubk ha ket normalis CB-nk volt ( amibol alt egy mindig leserult egy evre)

     • white__widow

      miért nem léptünk előbbre? Ha csak lacazette jött volna az is előrelépés… Az előrelépés logikáját sem értem, ha nem megy el senki is jön valaki akkor h a rákba ne léptünk volna előbbre? Arról ne is beszéljünk h ha meglesz mind a 3 akkor minőségileg is beljebb vagyunk. Lemar többnyire Snachez helyén játszik, még ha Wenger szerint az egész kpn tud jászani, szal ha marada chilei + a 3 ember jönne akkor szerintem nem arról kell beszélünk, h “szerinted ez kevés” hanem h mikor volt utoljára ilyen jó ablakunk – nyilván szezon közben dől majd el ki, és mennyire válik be, de papíron régen gurítottunk ekkorát

     • titok84

      Akkor másképp fogalmazok: ezzel a két emberrel annyival jobbak lettünk, hogy reális esélyünk lesz PL-t nyerni?

     • white__widow

      Ez sok tényező fügvénye, leszterről sem gondolta senki h azzal a kerettel bajnokságot nyerhetnek, de h ne csak egyszeri storyról beszéljünk, a united ibra, pogba féle playákkal sem fért bl helyre. Pozitív példaként meg ott a szpörsz akik ezzel kerettel meg tudták szorongatni a kelszit. Szóval pusztán azt gondolni h csak a játékosok minősége határozza meg egy csapat teljesítményét nem okos dolog. És h a kérdésedre is válaszoljak: igen, van reális esély és nem a minőségen fog múlni

     • Gordon Cole

      “Pozitív példaként meg ott a szpörsz akik ezzel kerettel meg tudták szorongatni a kelszit.”

      Kenyelmetlen lenne belemenni a keretek osszehasonlitasaba, de azert lassuk be, hogy pl. CB es CM poziciokban minosegi deficitunk van a Spurs kezdojehez kepest (mas kerdes, hogy az o keretuk tul vekony a PL/BL kettos terheleshez). Innen nezve a dolgot (+Chelsea, City), en nem lennek olyan optimista, hogy megvan a keretben a minoseg, hogy realis eselye legyen PL-t nyerni. Ha behuzzuk Serit es Alexis marad, akkor a top3 realis celkituzes lehet, de 18 pontos gap volt a Chelseahez kepest tavaly, ez a kiindulopontunk (OK, most jatszanak majd Europaban es Morataban is van riziko, de akkor is).

     • white__widow

      a szpörsz utóbbi 6-7 évének a transferegyenlege erősen konvergál a 0 felé, azaz nem arról szól a történet h minőségi játékosokat vásároltak volna, hanem inkább arról h mi lett belőlük, most mindegy h saját nevelés, vagy okos igazolás. Szum: ez nem csak pénz/igazolás kérdése, hanem sokkal több annál. A szpörsz csapat szinten volt jobb nálunk, nem egyénileg. Szerintem ezzel a kerettel lehet bajnokságot nyerni, más kérdés h wengerrel menni fog-e

     • titok84

      Ámen.

 • ZERO_L

  Everton komolyan veszi az EL-t 🙁

  (jövőhéten kiderül, miért szar ez nekünk)

  • Gordon Cole

   Mert esetleg osztoznunk kell veluk az angol csapatok market pool-jan?

   • changemynamekukac

    lesz a kocsmáknak választási lehetőségük melyik meccset adják csütörtök este. Persze mondhatja Wenger hogy leszarja, és rámegy a PLre, de ebbe is, abba is félgőzzel beleáll majd&akkor még az Fa kupa szóba sem került.

 • Woolwich

  Wenger kijelenti, hogy várja Sanchezt vasárnap a Colneyn, erre Alexis ‘sohanembeteg’ Sanchez nem náthás lesz? 🙁 https://uploads.disquscdn.com/images/29259c09b7507584b5e3342b97aaf7e963ff8b05ef9e1b41f4f285a503f049e5.png

  • BVick

   Tény ami tény elég “sick” ez a labrador love

 • Bálint

  Kicsit Godzillás lett ez a plakát
  (és azt jól látom, hogy semmilyen magyar adó nem adja az Emirates Cupot?)
  https://twitter.com/mertesacker/status/891208281296908288

  • changemynamekukac

   valahol ironikus, hogy 3 éve egy őstehetség 4et vágott a Benficának ezen a kupán és free transfer keretében távozott, a másik meg egyet és bolygó hollandiként kering Európában. Szóval figyeljünk a gólvágókra.

   • Bálint

    Mindent Debuchyra fogunk kijátszani

    • changemynamekukac

     that’s the spirit lad

   • Gordon Cole

    Heh, a masikat (Campbell) meg nem tudjuk elpasszolni, mert kb. 6 honapra kiesett a terdmutetje utan.

   • Bálint
    • changemynamekukac

     magának ásta a sírját 😀 de ámen. Iwobit sajnálom… ha így folytatja, lassan véget ér a karrier nálunk

 • Trollséne
 • les 400 coups

  fasza meccs

 • Gordon Cole

  Tenyleg szorakoztato a meccs, complete Arsenal experience egy felidobe suritve. Szep golok, kapitalis vedelmi hibak, Coq serules.

  Kolasinac jo eddig. Niles most LCB, nem tudom mire jo ez.

  • les 400 coups

   ja és OG is beköszönt, és nem a francia 😀

 • les 400 coups

  nelson úgy tolja, mintha évek óta a nagy csapattal játszana…

 • ZERO_L

  TO ezzel a lenyalt hajjal tiszta mint Mahrez… mar majdnem elhittem aztan jott az otosrol a bomba (ami meg mindig nem ert foldet)😆

  • Mr. Dhoan

   Én meg azt hittem a gyerek a sarki boltból. :v

 • les 400 coups

  holnap kíváncsian várom a Sevilla elleni kezdőt:
  tippre kb

  Cech
  Holding- Kos – Chambers
  Bellerin – OX – Ramsey – Monreal
  Ozil – Welbs
  Kazetta

  azé nem szar, h két ilyen kezdőt kitudunk rakni.
  remélem nem adunk el senkit az em. cup keretbe jelölt játékosokból

 • Woolwich

  Ahogy a Szczesny transzferből már sejteni lehetett, Ospina úgy néz ki idén is marad, így változatlan felállás lesz a kapusoknál a következő szezonban is.
  http://news.arseblog.com/2017/07/david-ospina-set-for-arsenal-stay

 • les 400 coups
  • Trollséne

   FA kupa döntőn is ott játszott, méghozzá nem is szarul

 • Mr. Dhoan

  De ratyik a sztrímek.

 • ZERO_L

  Laka lehetne onzobb… Wele meg kevesbe balfasz

  • Woolwich

   Welbeck egyébként edzésen is ennyire ‘clinical finisher’ vagy ott azért eltalálja a kaput?

  • les 400 coups

   welbs sztem nem rossz, viszont kazetta alig találkozik a labdával

 • Balázs Kozó

  Milyen a meccs? Sevilla jó, vagy mi enerváltak? Most kapcsoltam be.

 • les 400 coups

  welbs milyen gólpasszt adott :DDDD

  • Balázs Kozó

   Hacsak nem lövésnek szánta 😀

   • les 400 coups

    biztos,h lövésnek szánta 🙂

 • Mr. Dhoan

  Ez jó év lesz, még ha kikapunk, akkor is kupával zárjuk a végét. 😀

 • Ha Xhaka kidől megint sírás lesz.

 • Woolwich

  Kabaré ami Lucasszal megy.

  on what the latest is on Lucas Perez…
  He is injured at the moment.
  on whether Lucas is likely to feature during the season…
  Yes.
  on Lucas’ agent saying his shirt number was given away without consultation…
  Well look, we sort that out internally.

 • pataKi[ng]_49

  Sajnos csak most értem haza nyaralásból, első dolgom az volt,hogy visszanézzem a két Emirates cup meccs összefoglalóját. Oxlade elég zorallnak tűnik ott a szélén, ne engedjük el 🙂 Nelson meg úgy látom szinesceruza megint

 • Gordon Cole

  Asked whether it was an issue that he would have six players out of contract, Wenger said. “Not an issue. I think it’s an ideal situation.” Pressed on why that was the case, he said: “Because everyone has to perform.”

  In response to a question as to whether he was happy for Ozil to go into the last 12 months of his deal, Wenger said: “Yes, I think in the future you will see it more and more. Why? Because the transfers are so high even for normal players, you will see more and more players going into the final year of the contract because no club will want to pay the amount demanded. I’m convinced in the next ten years it will become usual.”

  http://www.telegraph.co.uk/football/2017/07/30/mesut-ozil-likely-leave-arsenal-free-next-summer-says-arsene/

  • Woolwich

   “Not an issue. I think it’s an ideal situation.”
   Nem is értem a többi klub miért nem vesz példát rólunk?

   • changemynamekukac

    wenger logic

   • BVick

    Azert ebben volt ironia vastagon, ez a kb. “miert, szerinted..!?!”
    Tudom hogy a firkaszoknak feladatuk “erdekes” kerdeseket feltenni, de ezek gyakran ilyen parttalan diszkurzusokba csapnak at. Ugyanez ment a Papa szerzodesevel, atigazolasokkal, es most menni fog amig el nem dol Oz / Alexis sorsa.

    • titok84

     Én is ezt szeretném hinné. Ha komolyan gondolta, nagyobb a baj, mint hittük…

     • BVick

      Baj az van, de nem ilyen tipusu.. 😉

    • Nem olyan nehéz értelmezni a nyilatkozatot, csak a picsogónak nem megy. Egyszerűbb beírni,h Wenger egy agyhalott, meg “wenger logic”, mint gondolkodni. Ezért is eteti olyan nagy kedvvel az idiótákat Wenger ezekkel a nyilatkozatokkal.

     • changemynamekukac

      segítenél értelmezni? nekem nem megy

      Illetve de, talán mégis.

      Post stadion-dumával idehozok két kiebrudalt klasszis játékost azzal az ígérettel, hogy bajnok leszek 2017ig itt PL-BL esélyes szinten fogunk teljesíteni, és építenénk új csapatot velük/rájuk.

      Idejönnek, majd van összesen 3 FA cup (chileinek csak 2), úgy hogy az elmúlt szezonokban lényegében ők vitték a hátukon a csapatot és nem hogy bajnoki címért nem megyünk, de még a 80 pontot sem lépjük át, ami kbre a beugró lenne ehhez. BLben márciusra búcsú, hogy ez milyen formában arcpirító lásd Monaco vs. Bayern 2×1-5az mindegy is.
      Ezek után a köcsögök szívóznak/le akarnak lécelni. Megpróbálom horrorisztikus fizetéssel itt tartani őket, és még mindig nem akarnak aláírni. Azt mégsem mondhatom, hogy valamit elbasztam én vagy a stáb az elmúlt szezonokban, ahol egy Ranieri berakott a pizzásdobozai mellé a sarokba, ezért kell valami Trump szintű blődség (nem volt minőségi upgréd 2.0) terelve a témát.
      A fanatikusok beveszik, hiszen minden rózsaszín. Aki meg nem hisz bennem, az disgretful, meg very difficult climate a stadionban, bassza meg hogy számon merik rajtam kérni az eredményeket, because everyone has to perfom – nekem nem, de másoknak igen.

      Nem gibbs, jenko vagy jack/ox miatt szívja az ember a fogát (bát mindegyik miatt lehetne, hogy 4 HG-t az elszállt árak mellett hagyunk kifutni a szerződésükből), hanem amiatt, hogy a két ‘extraklasszis’-csapat motorja egy évvel a szerződésük lejárta előtt olyan hangulatban van, hogy simán azt mondja, hogy basszátok meg nem írok alá. Sőt a chilei futóegér simán lemondana a fizetése egy tekintélyes részéről is + menne vissza egykori edzője keze alá, aki mellesleg szarul is használta, mert több potenciált lát valami címnek a megnyerésére, mint a Papával.

    • Gordon Cole

     “Ugyanez ment a Papa szerzodesevel, atigazolasokkal, es most menni fog amig el nem dol Oz / Alexis sorsa.”

     Ha eppen ez az. A Papa a szezon vegeig kitartott amellett, hogy az o szerzodeshosszabbitasa korulotti bizonytalansag nem hatott negativan a csapat teljesitmenyere, aztan a pre-seasonban mea culpazott, hogy, ja, de megis. Naivitas azt hinni, hogy a lejaro szerzodesu kulcsjatekosok jovoje korulotti bizonytalansag nem hathat ki negativan az oltozore es csak magunknak koszonhetjuk, hogy ezt a kerdest az ujsagirok napirenden tarthatjak. Masreszt, arrol nem nagyon beszelunk, mennyivel nehezebbe teszi ez az idealis szitu a jovo nyari atigazolasi idoszakot, ahol az 1 evvel kesobb lejaro szerzodesu menedzsernek kell majd biztositania 2-3 kulcsjatekos potlasat.

     Szoval lehet Wenger szavait bagatellizalni, meg rejtett ertelmet keresni benne, csak az utobbi evek empiriaja azt mutatja, hogy a valid ujsagiroi kerdesekre adott magyarazatok koherenciaja eleg jol korrelal a forward planningunk minosegevel.

     • BVick

      Igen, a hosszabbitasa kihatott, miert lett volna jo ha azt meg erositi is a nyilatkozataival.
      Igen most is biztos kihat, nyilvan ha tehetne lezarna a targyalasokat, viszont mivel a jatekosok nem irjak ala azt a bizonyos dolgot ismet ugyanez a kerdes: mire lenne jo egy csapat menedzserekent ezt megerositeni?

      Es itt nincs szerintem rejtett ertelem, amikor azt mondta hogy “ideal”, az szerintem eleg egyertelmu volt mit gondol ilyen temak nyilvanos feszegeteserol (vagy mint pl amikor privat uzenetek tartalmarol kerdezik meg telefonbeszelgetesekrol).

 • Attila Balla

  Kroenke készül arra, hogy meglegyen a megfelelő helye a csütörtök esti azeri és dagesztáni mészárlásainknak <3

  http://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/arsenal-owner-stan-kroenke-hunting-tv-channel-my-outdoor-motv-endangered-animals-trophy-a7868361.html

 • Balázs Kozó

  Nu, Alexis kérte már, hogy tegyék átigazolási listára? 😀

  • ZERO_L

   Tudod mikor volt beteg utoljara, kb soha

   • pataKi[ng]_49

    Ha tényleg nem beteg és ezzel csak tiltakozik az ellen,hogy nálunk játsszon,akkor nem is kár érte,de remélem,hogy nem igaz és csak a sajtó fújja fel ezt az egészet,ahogy Wenger is mondta.Viszont ha mégis igaz, akkor nem fogok sajnálkozni miatta ha elmegy..

    • ZERO_L

     Csak hulyulok 🙂

     • pataKi[ng]_49

      persze tudom , de ettől még benne van sajnos, de ahogy nézem ma visszatért edzeni és elég mosolygós, reménykedjünk 🙂

     • Balázs Kozó

      Alexis (baybeee) egy gépállat. Ha futhat, mosolyog.

 • Woolwich

  Amíg a kutyák jól érzik magukat Londonban, addig jók vagyunk.
  https://www.instagram.com/p/BXPyw4Xly4k

 • Balázs Kozó
 • ZERO_L

  @trollsenewenger:disqus
  küldtem egy szerELmes levelet 😀

  • Trollséne

   elolvasva, kiposztolva! remek írás!

 • Trollséne

  van új (sponsored by Zero)
  http://knows.hu/el-baszott-egy-sorozat/