Üdvözöljük a valóságban! (Manchester City – Arsenal 2-1)

Van amikor egy meccs végeredménye egy atomvillanás tisztaságával mutatja meg számunkra, hogy valami nagyon nincs rendben. Azonban előfordulnak olyan esetek, ahol a végeredmény közel sem reflektál kellőképpen arra, hogy mekkora zűrzavar, káosz, és elképzelés nélküli produktumot kellett végignéznünk. A tegnapi Manchester City elleni meccs az utóbbi kategóriába tartozik. A 2-1-es végeredmény akár egy szoros meccs képét is mutathatná, de aki valóban leült megnézni a Premier League hétvégi rangadóját, annak világos volt – különösen a második félidőben -, hogy a vesztes csapat csúnyán a földbe lett döngölve.

Pep Guardiola nem kevés kritikával kellett szembenézzen az elmúlt hetekben. A Leicester City elleni vereség csak a hab volt a tortán, a csapata hullámzó teljesítménye és a kiváló kezdés után az egyre zavarosabb taktikai elképzeléseit félre kellett tennie, és a kulcsembereit nélkülöző City a szezon elején is látott 4-1-4-1-es felállásban lépett pályára, ahol a hiányzó kulcsemberek helyét Fernando, Yaya Touré, és hamis kilencesként Sterling vette át. Wenger természetesen semmi váratlant nem húzott a kezdőcsapat összeállítását illetően, egyedül Iwobi váltotta Oxlade-Chamberlaint, a középpálya megerősítésének érdekében.

Annak ellenére, hogy a lefújás után senki sincs aki megkérdőjelezné a Manchester City győzelmének jogosságát, Guardiola csapata egyáltalán nem nyújtott meggyőző teljesítményt az első félidőben. A letámadásuk ugyan többször is megzavarta az Arsenal labdakihozatalait, de ha a sárga mezes játékosok képesek voltak gyors egymásutánban 3-4 passzt végrehajtani, akkor máris hatalmas bejátszható üres területre tettek szert, és ugyanez igaz közvetlenül a labdaszerzés utáni szituációkra is. Így született meg az Arsenal vezető gólja is, ahol Cech kigurított labdája után Bellerin senkitől sem zavartatva vezethette a labdát métereken keresztül, hogy aztán egy egyszerű passzal hozza játékba a visszalépő Sanchezt, aki az idén már sokszor látott formula alapján hozta helyzetbe a helyére betörő Walcottot.

Alexis játéka messze kiemelkedett az Arsenal játékosai közül az első félidőben. Hét próbálkozásból öt sikeres cselt hajtott végre, és ezek által is az ő egyéni képességei jelentették a menekülést a City letámadása elől, amik után így nagyobb területet játszhatott be az Arsenal, és a félidő végéig Walcott még egyszer jó helyzetbe került (miután Sanchez mozgása pozíción kívülre sodorta Kolarovot), továbbá a City védelmének mindkét oldalán egyszer-egyszer jól kombináltak az Ágyúsok. A bal oldalon Iwobi gólját les miatt érvénytelenítették, a másikon pedig Özil és Alexis kényszerítője után menteni tudtak a City védői. A másik oldalon közvetlenül Walcott gólja után a beinduló De Bruyne mozgását nem sikerült lekövetni, a beadása után Sterling fejelt a kapu torkából mellé. Az ilyen beindulásokkal többször is meggyűlt a baja az Arsenal játékosainak, de az első félidőben ennél több igazán nagy helyzetet nem alakított ki a hazai csapat. Silva és De Bruyne ugyan néhányszor megtalálták az üres területet az Arsenal védelmi vonalai között, de összességében az Arsenal szervezetten védekezett, a játékuk pedig a veszélyes ellentámadás lehetőségét is magában rejtette.

Az első félidő az Arsenalnak állt, de a szünet után teljesen más sebességfokozatban kezdett el játszani a Manchester City. Labdavesztés után egy másodpercnyi előnyt sem adtak az Arsenal játékosainak, a labdás játékost egyszerre legalább ketten támadták, aminek az esetek nagy százalékában labdaszerzés lett az eredménye. Ráadásul Sané gyors gólja után mentálisan is a padlóra került a vendég csapat, és csak idő kérdése volt mikor fogja megfordítani a meccset a City.

A Manchester City által visszaszerzett labdák az első illetve második félidőben. A szünet után nem csak hogy sokkal többször sikerült labdát szerezniük az Arsenal térfelén, de mindezt veszélyesebb pozíciókban is érték el. Gegenpressing csúcsrajáratva.

Ami tehát késik, az nem múlik; sorozatos védelmi hibák után ( De Bruyne teljesen szabadon kapta a labdát bedobás után, Monreal nem a vonal felé terelte Sterlinget) megszerezte a vezetést a Manchester City. Nehéz persze elmenni a tény mellett, hogy mind Sané, mind pedig Sterling találatait lesállás előzte meg. Az első esetben még valóban sasszemre lett volna szüksége a partjelzőnek, hogy kiszúrja a dolgot, de másodjára David Silva egyértelmű lesállásnál próbált játékba avatkozni, és így annak ellenére, hogy nem akadályozta Cech-t a labda útjának követésében, maga a mozdulat megzavarta a kapust. Ennek ellenére a játék képe alapján az Arsenal valóban nem érdemelt semmit ezen a meccsen. A szünet után a Manchester City teljesen megsemmisítette a riválisát. Nem gólokkal, nem végtelen mennyiségű gólhelyzettel, de olyan magas szintű védekezéssel aminek hála az Arsenal játékosai még csak az ellenfél térfelére is alig tudtak eljutni. Az Ágyúsok csupán 20 sikeres passzt hajtottak végre a pálya utolsó harmadában, és egyetlen kulcspasszt számláltak, miközben a másik oldalon a zseniális Kevin De Bruyne pusztán egymaga 7 alkalommal hozta helyzetbe a társait.

A két csapat lövései a szünet után. Nem nehéz kitalálni a képek gazdáját…

Miközben a City épp megalázó fölényben futballozott az Arsenal ellen, Arséne Wenger kétszer változtatott önként a csapatán. Alex Oxlade-Chamberlain váltotta Alex Iwobit, majd Coquelin helyére beállt Olivier Giroud. Wenger próbálta támadóbbá változtatni a csapatát azzal, hogy a borzalmasan gyengén játszó védekező középpályása helyére egy labdával dinamikus játékost küld be, illetve Giroud révén sokkal direktebb lehetett volna az Arsenal játéka, Wenger azonban megfeledkezett arról, hogy valahogy szabadulni kellene a City nyomása alól. A személyek ugyan változtak a pályán, de a terv változatlan maradt. Már ha létezett egyáltalán olyan. Immár megszámlálhatatlanul sokadszor lehetünk szemtanúi annak, hogy az Arsenal teljesen ötlettelenül, és gyámoltalanul játszik olyan csapatok ellen, amelyeknek konkrét terve van arra, miként semlegesítsék Wenger csapatának játékát. Amíg a sokszor bármiféle különösebben kidolgozott taktika nélkül kiálló kis és középcsapatok ellen legtöbbször elég a játékosok egyéni képességeinek érvényesítése addig az olyan csapatok ellen, amelyek szisztematikusan taposnak rá az Arsenal tyúkszemére a Wenger féle terv tízből kilenc alkalommal csődöt mond. Néha ugyan egy jól működő alap sikert jelenthet, de amint komolyan alkalmazkodni kellene az ellenfélhez, és bele kell nyúlni a meccsbe, rendre Wenger húzza a rövidebbet. Így is jól lehet teljesíteni topszinten is, láthatjuk ezt Luis Enrique és Zinedine Zidane példáján. Nekik viszont jóformán minden poszton a világ legjobb játékosai állnak rendelkezésükre, míg Wenger sokszor a saját klasszisaiból is csak vér és veríték árán tudja kihozni a legtöbbet.

Az elmúlt hét eredményei valószínűleg most visszarántják az Arsenalt a valóságba. A számok alapján eddig is nyilvánvaló volt, hogy az Ágyúsok jócskán túlteljesítenek az idei szezonban. A 38 lőtt góllal ott vannak ugyan Európa elitjében, de a tény, hogy ezt a mennyiséget 80 kaput eltaláló lövésből sikerült elérni (ami csak a 7. helyre elég a bajnokságban) már jóval árnyaltabbá teszi a képet. Január végéig az Arsenal sorsolása igencsak kedvező, ami miatt akár néhány ponttal még sikerülhet is közelebb lopózni a Chelseahez, illetve tartani a lépést az élbollyal, de magának a játéknak a minősége, illetve hogy néhány kulcsjátékosunk már most fizikai és mentális állóképességének a határán van, közel sem azt vetíti elő, hogy az Arsenal szurkolóinak a szezon végén még mindig a bajnoki cím miatt kell majd izgulnia.


 • Wide open

  Sajnos kezd aktuális lenni 🙁 Eddig bizakodó voltam, mert a szar meccseken is valahogy behúztuk a győzelmet/lexeltünk. Ez az egy hét eléggé kijózanított.
  https://www.youtube.com/watch?v=BYgcRlQQOpA

  • padi3zz

   Ez kurvajo. 😀 nekem meg nem volt meg.

 • Auréliano Buendia ezredes

  Évek óta ez van: egy sokkoló szituáció után (a city a semmiből gólt szerez a 2. félidő első percében) nem tudunk felállni, szétesik a csapat, lenullázódik a játék. Nem tagadom, h Guardiola jól nyúlt bele a meccsbe a szünetben, de ehhez kellettünk mi is, meg persze Fortuna is.

  Én azért még nem temetném a szezont, nem rossz ez a keret, de Wengernek sokkal-sokkal alaposabban kell rotálnia. Jön az ünnepi őrület, január elején már tisztább képet kapunk a helyünket illetően. Hátha, talán…

  • padi3zz

   No offense, de tök feleslegesen remenykedsz. Persze nincs vege amig nincs vege esas hasonlo lozungokat lehet puffogtatni.

   • Auréliano Buendia ezredes

    Még találtam a bödön alján egy deka kincstári optimizmust. Meg korán van a “Majd jövőre” losunghoz 🙂

    • padi3zz

     Jovore sem lesz valtozas. Ahhoz elobb valtoztatni kell.

     • Auréliano Buendia ezredes

      Lehet, de azért benne van a pakliban, hogy a fürdővízzel együtt repül a gyerek is. Ha Wenger megy, nincs nagyon kétségem, hogy Özil és Sanchez is megy, és még ki tudja ki (Bellerin vajon maradna? Coq? Ramsey? Cazorla?). Kb. a nulláról kellene kezdeni mindent, az megint pár év építkezés.

      De ettől függetlenül, lehet, hogy tényleg erre van szükség, és hát előbb-utóbb ennek el kell jönnie.

     • padi3zz

      Lett volna jobb pillanat a távozáshoz: bármelyik kupagyőzelem után. Nem fog ez élet ennél szebb kiszállót adni.

     • Márton János

      Hát igen. Ettől félek én is ha olyan edzőt hozunk akit nem fognak tisztelni vagy nem jönnek ki plusz az eredmények is szarok lesznek akkor akkora káosz lesz hogy cső! És tömegesen húznak majd el a játékosok!

 • padi3zz

  Király lett, Peet, de kár volt ilyen optimista befejezést írni. Ebben az évben valóban trófeával fog felérni, ha összejön a BL. 4-5. legerősebb a keretünk. Wenger pedig már úgy tűnik, nem tud mit hozzátenni ehhez.

  • Egy keret erősségének minősége azért általában eléggé képlékeny. Papíron a Poolnál például messze jobb az állományunk, az más kérdés, hogy Klopp a sajátjaiból játékban eddig többet tud kihozni, de például a MU kerete Ibrával, Pogbával meg Mkhitaryannal simán erősebb lehetne a miénknél, de ott meg sokszor Mourinho a fék.

   • padi3zz

    Ezert bontottam kette: mi van “papiron” a keretben es mit tesz hozza a manager. Wenger elvesz?

   • sANYNWA

    Peet, én Fonatról jövök, nyilván nem vitatkozni akarok, szimplán kíváncsi vagyok, hogy miből gondolod azt, hogy idén az Arsenalnak jobb a kerete, mint nekünk?
    Alexis egy gép ezt elismerem, valószínűleg jelenleg nincs is olyan ember nálunk aki felvenné vele a versenyt ( Talán Coutinhot mondanám, de más szerepkör ), viszont rajta kívül nem érzem azt, hogy úgy erősebbek lennétek nálunk. Talán az egyik legkiélezettebb hely a jobbhátvéd poszton van, ott is azt kell mondjam nagyon erősek vagytok, de Clyennal azért mi sem panaszkodhatunk szerencsére. Özil is nagy spíler ha van kedve játszani, akkor tényleg az egyik legjobb a posztján de az a hanyagság amivel néha viszont játszik az nagyon hátráltatja a megítélését számomra és bármilyen nevetségesen hangozhat, nem hiszem, hogy a jelenlegi Liverpoolba ( Klopp miatt ) beférne és alkalmas volna. Esetleg még Koscienly aki tényleg azt mondom, hogy igen erős fal, de amíg nem lesz mellette egy fix ember és Gabriel vakoskodik mellette, addig benne is benne lesz a hiba ( mint a City ellen is, persze nem akkora, amiből gond lett volna ) de ez kevésbé az ő hibája inkább az, hogy nem elég csak a saját helyére figyelni, hanem a mellette lévőt is ki kell segítenie. Mustafi ezért lehet majd jó, ha visszatér. Kapus posztról nem írnék különösebben, abban sosem voltunk erősek, viszont arra kíváncsi leszek, hogy Petr meddig fog még védeni, pláne magas szinten.

    • A Pool keretében szerintem most sok az olyan játékos, akit a rendszer tesz naggyá de egyébként az elmúlt években láttuk, hogy önmagában nem nagy eresztés. Henderson nálam ilyen, akinél Xhakát sokkal jobbnak tartom, de Klopp képes többet kihozni, mint ami benne van. Milner balhátvéd poszton szintén ilyen, de Lallana is most kezdett hirtelen klasszis szinten játszani. Ezek a játékosok megkapták azokat a mankókat amikre szükségük volt. Koscielny szintű védője nincs a Liverpoolnak, de talán Matip kivételével időzített bomba is mindegyikük. Az pedig csak plusz, hogy Wengernek a padról is nagyobb merítése van, míg Klopp Sturridge kivételéve nem nagyon tud kihez nyúlni, ha baj van.

     • sANYNWA

      Nem tudok ezzel most teljesen egyetérteni igazából. Henderson nagyon alul értékelt játékos, persze lehetne upgrandelni, de mondjuk nálam személy szerint Xhaka nem lenne az, de ezen kár “vitatkozni”, kinek mi. Az, meg hogy valakit a “rendszer tesz naggyá” attól még abban szerepel nagyon jól. Meg egyébként Lallana a Sotonban is nagyot játszott, talán nem is Klopp hozza ki belőle azt ami, hanem Rodgers nem bírta. Mané, Coutinho szintén TOP játékos a bajnokságban szerintem ahogyan Firmino is ott van a tízben. Most tényleg nem hosszú a pad a sok sérült miatt, de ha egészséges mindenki, akkor Sturridge, Origi, Wijnaldum/Can, Moreno, Ings a padon. Ez azért padnak nem mondom, hogy rossz. Koscienlyvel lehet tényleg nem tud versenyezni egy védőnk sem, de amit Lovren az elmúlt másfél évben nyújt az is nagyon alul van értékelve. Meg ha egy liverpooli derbyn egy 4.-5. számú CB ilyen adatokat hoz, azért az is biztató számomra:
      Klavan
      88% pass accuracy
      100% tackles won
      7 clearances
      3 interceptions
      1 block

     • Ezek a dolgok nyilván javarészt szubjektívek is, és olyan hatalmas klasszisnyi különbség valóban nincs a legtöbb játékos között, de nálam a komplett egészet nézve az Arsenal kerete azért még mindig a Pool előtt van, épp ezért is szar nézni, hogy Klopp mennyivel többet kihoz játékban (!!) a saját állományából. Egyébként ha választanom kéne, akkor az Arsenal legjobb kezdőjébe Coutinho és Mané kivételével nem nagyon tudni berakni mást a Poolból.

     • sANYNWA

      Igen tényleg szubjektívak ezek, én is így gondolom, kinek mi igazából, ugyanígy vagyok vele, hogy Sancezen és Koscienlyn kívül én sem tennék senkit át ( Talán még Coquelin-t ) de ettől is szép a foci, hogy kinek mi a jó 🙂 Írtam fentebb egy kérdést, lehet nem vetted észre, azért írom, érdekelne a véleményed ezügyben. Sajnos máshol nem tudom feltenni a kérdést, mert az utwenger facebookos oldala nem az a hely, de szerintem ezt te is belátod 🙂

     • Coquelinnél szinte csak jobb középpályásai vannak a Poolnak, nem hiszem, hogy sokat segítene egy egydimenziós labdaszerző. 🙂

     • sANYNWA

      Talán épp egy ilyen hiányozna, mondjuk egy 1-0-ás vezetésnél a 60.percben. Erre ott lenne Lucas, de sajnos hiába olvassa hihetetlenül a játékot, a sebessége már igen megkopott. Plusz mát három éve eladjuk minden nyáron az Internek vagy a törököknek, szerintem most ez így is lesz nyáron és akkor felszabadul a helye.

   • sANYNWA

    És egy teljesen off is lenne, amire kíváncsi lennék mégpedig:
    A Wenger utáni érára gondolok, hogy ki lehetne a helyettes? Vajon tanul-e az Arsenal a mu hibájából és már Wenger alatt beépítik a következő edzőt, vagy itt is várható akkora fejetlenség, mint a mu-nál az elmúlt 3-4 évben Ferguson után? Ha új edző jön új elképzelésekkel, szeretnék-e az Arsenal szurkolók, ( persze tudom nem lehet általánosítani ) hogy mondjuk a szép labdajáratós játékot és a minden évben BL-t elcserélni mondjuk direktebb, de eredményesebb játékra? Mi a fontosabb, hogy állandó BL és szép játék legyen, vagy hogy mondjuk tavasszal is belátható távolságban legyen mondjuk a bajnoki cím és/vagy BL?

    • Ugye ez az a kérdés, amin már mi is baromi sokat gondolkodtunk, de így kívülről tényleg nehéz felmérni a Board szándékait. Alapvetően egyikük sem egy football expert, de az, hogy Hasenhüttl pl a lehetőséges utódok között van akkora bajt nem jósol. Szerintem az utódlásnál ez alapján fontos lesz, hogy maga a játékstílus maradjon, nyilván kisebb nagyobb módosításokkal. Az Arsenal mint brand kevésbé lenne eladható ha egy az elmúlt 20 évvel teljesen ellentétes focit kezdene el játszani. Nekem most vannak olyan edzők a fejemben, akiket szívesen látnék például, csak ők valószínűleg máshol is elég kapósak lesznek majd. Az mindenesetre biztos, hogy olyan edzőre van szükség, akinek nagyon komoly víziója van a játékról, és képes jól idomulni a környezetéhez, emellett tudja tartani a lépést a modern futball változásaival.

     Az Arsenal szurkolók meg nyilván azt szeretnék, ha szép játékkal lealáznánk mindenkit. 🙂

     • sANYNWA

      És kik lennének azok az edzők akik esetleg megfelelően tudnák pótolni Wengert, mint személyiségben mint stílusban? Vegyük úgy, hogy mindenki elérhető a piacon. Talán Emery jöhetne szerintem szóba, bár ő most igen szopóágon van Párizsban.

     • Jelenleg szerintem Jardim lenne a legegyértelműbb választás, aki a Monacoval évek óta jól teljesít annak ellenére, hogy a pénzcsapot elzárták, és idén már van támadójátékuk is, mivel jobb alapanyaggal dolgozhat. Tuchel is érdekes lenne, de ő aligha fogja elhagyni egyhamar a Dortmundot, illetve a Bundesligából még a már említett Hasenhüttl, vagy Nagelsmann, de nála kérdéses, hogy a Hoffenheimen kívül mennyire fogadnák el a játékosok fiatal kora miatt. Szerintem ők mind olyan edzők akik illenének az Arsenal profiljába PAPÍRON. Hogy mennyire lennének eredményesek, azt így előre nehéz megmondani.

     • Bálint

      Még esetleg Howe lehet azon a listán, de ha választani kell én is Jardimra szavaznék. A BL-ben is eléggé lebecsülik a Monacot, ráadásul pár év alatt egy védekező csapatból idénre összerakott egy olyat, ami támadni is tud. Plusz még ott a Monaco-i kapcsolat meg pár értékes játékos akikkel egyből össze lehet boronálni a klubbal.

 • Auréliano Buendia ezredes

  Peet, egyébként szerinted mi lehet az oka, hogy egy papíron ilyen erős támadószekció ilyen kevés helyzetet tud csak kialakítani idén?

  • Alapvetően ezt abban látom, hogy mivel a játékosok számára baromi nagy a kreatív szabadságuk, így minél inkább esik vissza az aktuális csapat technikai szintje, úgy zuhan a játékunk. A legjobban akkor játszottunk, mikor még Cazorla a pályán volt, mellette a bal oldalon Iwobi, mögötte Mustafi, ha pedig még ne adj Isten Xhaka is a pályán volt, akkor tényleg ment a gördülékeny támadójáték. Most nincs Cazorla, Coquelin Wenger lieblingje lett, ráadásul még Mustafi sincs már hátul miközben Iwobi is egyre jobban háttérbe szorult az utóbbi hetekben. Most nagyjából azon áll vagy bukik a játékunk, hogy Alexis és Özil mit tud kombinálni, mivel nincs igazából semmilyen mankó vagy fogódzó a játékosok kezében amire tudnának támaszkodni. A City ellen a második félidőben is teljes volt a káosz, egyszerűen nem volt egy begyakorolt séma amivel nagyobb eséllyel tudtuk volna kihozni a labdát a saját térfelünkről.

 • forvz

  pont most írtam az előző poszthoz, ide is bemásolom :

  én most néztem újra a meccset (tiszta fejjel) : jótékony hatása volt
  – az első félidőt egyértelműen uraltuk, kis szerencsével ott le lehetett volna finishelni (city-nél kb 1 veszélyes Stirling fejes volt a másik oldalon)
  – a második félidei korai gól + a hazai pálya kombó felhozta a city-t, de én olyan különösebb Pep magic-et nem láttam itt : Silvához pattant a labda az 1. gólnál ,aki adott egy remek gólpasszt, a másiknál meg előrebaszták Sterlingnek,akit bekísért Monreal a 16-osra és megnézte,ahogy belövi (a lesekről most ne is beszéljünk)
  /egy nagyon szép City támadás volt, azt adjuk meg, Bruyne kapufa lett belőle/
  – tény,h kifingtunk a 60.perc után: főleg Özil , Xhaka, Walcott , Coq
  -az ucccsó negyedórában meg kb alig volt folyamatos játék,ami persze szintén a City-t dicséri

  nem hiszem,h ennyire tragikusan látnánk ezt a meccset ,ha nem lett volna az everton elleni keddi szopó + az a tény ,h az összes riválisunk nyert az elmúlt 2 fordulóban.
  (+ az a tény, h innentől kb a cselzi balfaszkodásában kell bíznunk, ha bajnoki címről akarunk beszélni…./szvsz ,én nem látok rá esélyt,h leolvadnak/)

 • Bálint

  (Sajnos) minden szavaddal egyetértek. Ami kimaradt az Xhaka és Coquelin játéka – az elmúlt 2 meccsen ketten 3 szerelést mutattak be. Előre passzuk szinte nem is volt tegnap.
  Szóval én kicsit túlzásnak érzem a sajtótól azt, hogy megint csak Özilen verik el a port.

 • Trollséne

  ha van #bálnafos forduló… #2

 • Márton János

  Tény,hogy szarok vagyunk,de már most feladni mindent elég korai. Mindenkinek vannak hullámvölgyei. Most lehet megint jón egy olyan sorozat,hogy nem kapunk ki 10 meccsen. Akkor mi lesz? Megint bajnokok leszünk?:D szerintem még korai feladni. Nekem is kivan a faszom főleg özillel és hogy wenger nem képes változtatni a csapatán meccs közben,mert egy taktikai analfabéta,de még februárig van idő szerintem,hogy kiderüljön valóban felejtős a bajnokság idén is! Akkor viszont wengernek a szezon végén távoznia kell!

  • BojoG78

   Hát ja,egyszer beelőztük a Spurst 8 vagy 9 pont hátrányból,még 2012 tavaszán,most meg jön 6 nyerhető bajnoki,aztán meg ha a bridge-en vernénk őket,akkor ebből is lehetne egy tavalyihoz hasonló tündérmese…Csak már hosszú évek tapasztalata kiölte az átlag ágyúsokból az optimizmust,tehát belőlem is…Szerintem buktuk,de azért a négyben ott leszünk,és kb.az lesz a végén is ami most látható.Legalább is az 1-től 6-ig,de még kapni fog az öreg egy újabb sanszot(két év),pedig már lehet hogy nem kéne,mert csak azt képes hozni,ami a keret erejéből kb. elvárható,már nem tudja azt a plusz néhány százalékot hozzáadni,ami elég lenne egy bajnoki győzelemhez,vagy elég volt a Denilsonos keret négyben tartásához.

   • BVick

    A 8-9 pontot kerem pontositani, es javaslom a “There were 10 tham points in the gap” c. klasszikust vezeklesul egymasutan pontosan tizszer meghallgatni.. 😉

  • Szerintem eddig sem voltunk bajnokesélyesek ( a szezon elején legjobb esetben is a dobogóra vártam a csapatot), de a jó eredmények eddig kétségkívül elrejtették a játékunkban rejlő látványos lyukakat. Most jó lesz a sorsolásunk január végéig, simán elképzelhető, hogy azokból a meccsekből rengeteg pontot hozunk, aztán februárban a húzósabb körben megint jön majd a leolvadás.

   • Auréliano Buendia ezredes

    Abban azért bízhatunk talán, hogy a riválisoknál is vannak látványos lyukak. Ok, a Chelsea most nagyon megy, de mi lesz ha Costa kiesik (mert mondjuk elhal az utolsó működő agysejtje is :D)?

 • white__widow

  elég rezignáltan állok a szezon további részéhez és megvan az ezt a filmet mintha láttam volna már déjá vu-m

 • Kolhicin

  Fasza írás lett, mint mindig.
  Nem is tudom, mikor fájt ennyire 2-1, de ezt kurvaszar volt nézni.

 • fecc_4

  Az 1997/98-as szezonban az Arsenal karácsonykor a 6. volt a bajnokságban, 13 pontos hátrányban a listavezetőhöz képest. Végül megnyerték a bajnokságot. Csak szóltam 😀

  • Márton János

   Ezt nem is vágtam,durva:D

 • BVick

  Altalaban ha a sokadik golt kaptuk a kiemelkedo szinvonalu varosi bajnoksag kispalyas salakbajnoksaganak 4 osztalyaban egy sorsdonto meccsen, en voltam az elso aki a kozepkezdeshez vitte a labdat, hogy nem baj h mar 4el szivunk, gyerunk tovabb. Nyilvan ez koszonheto annak is h Arsenal szurkolo vagyok, igy eltem mar at sokunkkal egyetemben hasonlo elmenyt mint ez a vasarnap esti musor volt. De hosszu ideje eloszor most en is elkedvetlenedtem. Pedig volt mar ennel szarabb a helyzet, de ez most valamiert teljes kilatastalansag. Lehet hogy most erett be hosszu evek “munkaja”..

 • penito
  • Auréliano Buendia ezredes

   Majd ha ne adj isten egyszercsak nem lesz Özil, akkor döbben rá mindenki, hogy mennyire fontos szerepe van neki a csapatban. 2 gyengébb meccs – ahol by the way az egész csapat hugymoslék volt – és a fél internet őt támadja. Vicc.

   A WhoScored-on is első komment:

   “He does not only deserve criticism for his game against City but for almost all games this season” – az ilyen ember vajon melyik csatornát nézte eddig?!

   • penito

    elég csak megnézni a szezon első két bajnokiját, és nincs is több kérdés. Más pozíciókban (és szervezettségben!) még bőven több fejlődési lehetőségünk van, Özil csak a sor vége.

 • penito

  Vicces, de az utóbbi időkben egyre többet olvasom, hogy hiba volt Cech szerződtetése, és szerintük Ospina megérdemelné a hogy kezdő legyen. Lábbal tényleg messze nem elit az öreg Petr, de én továbbra is örülök, hogy ő áll a kapunkban.

  • Mert aztán Ospina lábbal annyira fasza. Néha még a félpályáig sem tudja elrúgni a labdát. 🙂

   • penito

    Jó, de Bravot sem a hosszú labdák miatt hozta a City, hanem hogy hátul járjon a labda. A másik dolog amit számon kérnek Cech-n, hogy nem fogott még tizenegyest, de ezt mióta várjuk el egy kapustól?

    • Bálint

     Almunia meg megfogta az összeset 🙂
     (tavaly csak Pinával nagy gondba lettünk volna, és a kolumbiai most se lett jobb a kimozdulásoknál, szóval annyira nem örülnék a cserének)

  • Kolhicin

   A polák amúgy vajon milyen sorsra jut? Romaban asszem általában fasza, most a Juve ellen pl. a meccs embere lett. Gondolom még hagyjuk tapasztalatot gyűjteni, tök felesleges lenne itt padoztatni. De Cechben még pár év simán benne van. Vagy most évente megújítják a kölcsönszerződését, amíg Cech vissza nem vonul?

   • penito

    úgy tudom, a nyáron már viheti a Roma opcióval.

 • ZERO_L

  azért így kurva nehéz bármi maradandót alkotni a bajnokságba… szégyen

  https://pbs.twimg.com/media/C0CnzAAXAAIKWZ1.jpg

 • penito

  ‘Please, Emmanuel, this is Buckingham Palace, it’s the Queen’s house, don’t do anything.’
  http://www.telegraph.co.uk/football/2016/12/22/arsenal-cult-hero-emmanuel-eboue-struggles-dark-moods-ban-sap/

  • BVick

   Az a VB-s video is laza. Nem emlekeztem hogy ekkora mokamester volt.

 • Balázs Kozó

  Na, mivel holnap csak korlátozottan leszek netközelben: Boldog Karácsonyt, Knows!

  (ÉLjen a férfiszerelem!)

 • Frimpong

  Pulisveréses boldog karácsonyt Béláim!

 • BVick

  A Knows lengje be minden Agyus Karacsonyat!
  Hetfon pedig gala..