Tizenegy férfi

“Biztosan jobb lesz ez a csapat, ha visszatér Özil, és ha bekerül Xhaka. Jobb lesz ez a csapat, ha ott lesz a védelemben Koscielny, és a csatársorban Giroud.” Ezzel zártam a Liverpool elleni meccs elemzését, és alig egy hetet kellett várni, hogy mindezek beigazolódjanak. A védelem szinteket javult azzal, hogy Koscielny újra pályára lépett. Xhaka még kicsit rozsdás, de látszik, hogy megfelelő partnerrel az oldalán be fog válni. Özil pedig az utolsó 20 percben életet lehelt az addig jóformán csak nyomokban létező támadójátékunkba. Mégsem sikerült megnyerni a Leicester elleni meccset.

Tőlem aztán végképp távol áll a nosztalgikus buzulás, és a “régenmindenjobbvolt”, de ahogy már a legutóbbi meccs után is kifejtettem, Wenger a focit nem vonalzóval és szögmérővel játssza. Az elmúlt 20 évben többször is elhangzott a szájából, hogy számára az a legfontosabb, hogy a játékosai képesek legyenek az adott szituáció függvényében önálló döntéseket hozni, és egy laza szál mentén maguk számára alakítani a mérkőzéseket. 12 évvel ezelőtt az Arsenal azért tudott a világ egyik legjobb csapata lenni, mert Wenger összeválogatott és megadott egy keretet egy olyan játékosállománynak, amely csupa zseniből állt. Nyilvánvaló, hogy nem akarsz gúzsba kötni egy Bergkampot, Henryt vagy éppen Pirést. Viszont amikor Theo Walcott vagy Alex Oxlade-Chamberlain és Francis Coquelin játszik a csapatodban, már nem feltétlenül kell követni az egyéni döntés szabadságának elvét. Bárki számára egyértelműen látható volt, hogy amint Özil személyében beállt a csapat esze, egyszerűen változatosabb és lendületesebb lett a támadójátékunk, hiszen a német ösztönösen érzi, hogy hova kell mozognia, hol kell besegítenie, és mi a legjobb passzopció, amit választhat. A beállását megelőzően viszont szinte semmilyen kreativitást nem lehetett felfedezni az Arsenal játékában.

A kezdőcsapat összeállításánál Wenger két helyen hibázott. Először is újra a kezdőbe nevezte Francis Coquelint, ami egy teljesen indokolatlan döntés volt. Az Arsenal jelenlegi középpályás felhozatalán elnézve Coquelinnek kellene lennie az utolsó játékosnak, aki a pályára kerül. Ismerjük a francia pitbull erényeit, aki egy kiváló labdaszerző, és a számokat tekintve tegnap is parádés mérkőzést játszott. Viszont labdával még mindig olyan szinten limitált, hogy ha egyszer ott ül a padon Elneny, akkor egyszerűen adja magát, hogy ő kell a kezdőcsapatba. Xhaka és Elneny sem analfabéta a védekezéshez, ketten együtt lazán kiválthatják Coquelin számait, ráadásul a támadásépítés is gördülékenyebb lenne egy fokkal. Számomra furcsa azt látni, hogy az a Wenger, aki Mikel Artetából nagyon okosan egy mélységi irányítót faragott, most elképzelhetetlennek tartja, hogy ne nevezzen kezdőbe egy olyan játékost, akinek azon felül, hogy nagyon hatékonyan szerez labdát, nincs más, az átlagnál jobb képessége. Ha a wengeri elvek mentén gondolkodunk, és a játékosaim képessége és intelligenciája mentén határozzuk meg a játékot, akkor sokkal logikusabb egy olyan embert a kezdőcsapatba nevezni aki egyrészt technikailag képzettebb, másrészt játékintelligenciában is magasabb szintet képvisel. Továbbá Elneny sokkal hatékonyabban képes mélységből felérni a kapu elé, valamint nyomás alatt kombinálni, amire nagyon nagy szüksége lett volna az Arsenalnak.

A másik hiba pedig abból a kényszerhelyzetből adódott ismét, amibe Wenger önmagát kényszerítette bele. Alexis Sánchez középcsatárként egyszerűen nem működik. Wenger már többször is próbálta az előző két szezonban centerként alkalmaznia a chileit, de igazán csak egyszer, egy Hull City elleni FA kupa meccsen sikerült jól játszania ezen a poszton. Benne van a pakliban, hogy ha erre rászánnánk 5-10 meccset, akkor elkezdenének jönni középen is a jó meccsek Alexistől, de a klub egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy erre sor kerüljön. Hiába próbálja Wenger a sajtótájékoztatókon Suárezbe oltott Agüeróként eladni Sánchezt, ha egyszer ő akkor érzi jól magát, ha minél nagyobb szabadságot kap a pályán. Fáj kimondani, de még azzal is előrébb tartanánk, ha Walcott szerepelne középen. Egyrészt ő a szélen is hajlamos eltűnni, de így legalább Alexist nem vennénk ki a játékból. Tavaly sokszor jól működött, hogy Walcott az elmozgásaival csinált területet Alexis számára, most viszont valamiért úgy tűnik, hogy Walcottra ismét a szélen számít Wenger.

alexisreceived

Alexis hiába játszott papíron középcsatárt, alig kapott labdát a tizenhatoson belül és annak előterében.

Az Arsenal az első félidőben folyamatosan igyekezett túltölteni a bal oldalt, de végül csak a Leicester kezére sikerült játszani azzal, hogy Cazorla mellet Alexis is rendszeresen kihúzódott a szélre. Így Monrealt szinte rendszeresen figyelmen kívül hagyhatták a hazai védők, aki amint labdát kapott, két opcióból választhatott. Vagy betekeri középre a labdát, ahol nem volt érdemben megjátszható ember, vagy egy visszapasszal kezdődik minden elölről.

cqx66d7weaagqod

Xhakára támadásépítésben sok felelősség hárult, miközben az Arsenal jól láthatóan a bal oldalra helyezte a támadásai súlypontját, de a túl statikus támadójáték miatt ebből nem tudtak előnyt szerezni. Coquelin eközben teljesen súlytalan labdabirtoklás alatt.

A Leicester City az első félidőben látott mély védekezéshez képest a félidő után magasabbra tolta a védelmi vonalát, és már az első harmadban igyekezték zavarni az Arsenal labdakihozatalait. Ez szokás szerint többször is gondot okozott az Ágyúsoknak, de a védelem a múlt heti meccsel ellentétben jól állt a lábán. Ebben kulcsszerepe volt a visszatérő Laurent Koscielnynek, aki alig 1,5 hétnyi edzést követően valódi világklasszis teljesítményt tett le az asztalra. Végig magabiztos volt, helyezkedésben és döntéshozatalban pedig tökéletes. Mellette a tapasztalatlan Holding is sokkal magabiztosabbnak tűnt, és szintén jó meccset tudhat maga mögött. A mérkőzés végén jócskán kettészakadt a pálya, hiszen a meccs nagy részében tapasztalt biztonsági játéktól eltérően mindkét csapat elkezdett győzelemre törekedni. A középpályák megszűntek létezni, az Arsenal részéről Walcott és Alexis szinte már egyáltalán nem zárt vissza. A Leicester pedig folyamatosan küldte a labdákat Musa és Vardy irányába. Ekkor mindkét irányba eldőlhetett volna a meccs, hiszen az Arsenal részéről Walcott kétszer is rossz döntést hozott. Egyszer megpróbálta messziről átemelni Schmeichelt, majd pedig nem centerezett időben Giroud elé, a lövését pedig Morgan blokkolta. A Leicester az utolsó percekben Mahrez révén nyerhette volna meg a meccset, illetve Wenger köszönetet mondhat Clattenburgnek, aki nem ítélt büntetőt miután Bellerin buktatta Musát.

Összességében az a legnagyobb probléma jelenleg az Arsenallal, hogy túlságosan is sok múlik az egyéni teljesítményeken, ugyanakkor ezek az egyének nem mindig képesek csapatként működni. Egyelőre nem látni azokat a mechanizmusokat, amik akkor is előre tudják lendíteni a játékot, ha Özil nincs a pályán, vagy mondjuk a tegnapihoz hasonlóan Cazorla gyengébb napot fog ki. Ott van a pályán tizenegy férfi, de nem tudnak rendszerben megfelelően működni, és ehhez jócskán hozzájárul az is, hogy nem a megfelelő játékosok, vagy nem a megfelelő pozícióban tartózkodnak a pályán. Azt kizártnak tartom, hogy egy középhátvéd ne érkezzen az átigazolási időszak végéig, viszont a csatárigazolásról jóformán lemondhatunk. Így pedig ismét óriási teher hárul majd Olivier Giroud-ra, aki ebben a szezonban is az egyetlen megbízható emberünk marad erre a pozícióra.


 • “Így pedig ismét óriási teher hárul majd Olivier Giroudra, aki ebben a
  szezonban is az egyetlen megbízható emberünk marad erre a pozícióra.”
  …Ami egyszerűen agyfasz a tavalyi szezont figyelembe véve.

  • Aureliano Buendía ezredes

   És ugye Mustafiért azért nem fizetjük ki állítólag a kért összeget, mert csatárra kell a pénz 😀

 • Trollséne

  Coq-hoz még annyit, hogy bár Flamoval is jókat poénkodtunk, de egy időzített bomba az ember, ha Clattenburg szőrösszívűbb lazán kiszórhatta volna.
  Előbb vagy utóbb újból rá fogunk baszni, hogy már a 20. perc környékén sárgul, majd egy agyatlan 2.faulttal még a 2.félidő derekán lezavarják a pályáról, ahogy tették tavaly az idegenbeli NLD-n is.
  Csatár fronton meg rohadt nagy lázálom erre bazírozni, de ha Adebayorból is kiszakadt egy 30 gólos szezon, talán egyszer Oli G-nek is sikerülhet. (Jelenleg kurvára nem úgy néz ki a dolog, hogy Walcottéktól majd jönni fognak azok a gólok, amik kiküszöbölik OG szarabb periódusait.)

  • Woolwich

   Hát vagy legalább ne Xhakával párban játsszanak már, mert a svájci legalább olyan könnyen szerzi a lapokat, mint Coq…

  • Mityu

   A Coquelin-sztori teljesen érthetetlen volt, jóformán már szünetben le kellett volna kapni, mert nagyon benne volt a második lap, utána negyed óra alatt legalább kétszer is kiszórhatták volna, és hiába kegyelmezett meg a spori, csak azért sem hozta le Wenger, pedig semmi értelme nem volt végigjátszatni egy tojáshéjakon lépdelő kp-t, akinek a rombolás/ütközés lenne a feladata. Lehet, hogy 20 év után már kell ennyi izgalom a meccsekbe …

 • ZERO_L

  távolból okoskodás, de megnézve a forgatókönyvet szerintem ezzel a kezdővel azt akarta elérni az öreg, hogy ne kapjunk ki, betonbiztos legyen a kp-s védekezés és úgy gondolta a Santi-Ox-TO-Alexis 4-es Xhaka előtt elég, hogy helyzeteket alakítsunk ki és ha mégsem akkor még mindig ott van Özil-Snake a padon a végére

  engem legjobban az bosszant, hogy Özilék miért nem tudnak meccs fittek lenni és miért kell TO-t állandóan erőltetni, mintha tényleg nem lenne más alternatíva, az átigazolási balfaszságunk tényleg csak a jéghegy csúcsa

  • Charlie Mops

   “ezzel a kezdővel azt akarta elérni az öreg, hogy ne kapjunk ki”
   pont így látom. Azon morfongok, töpröngírozok, hogy tavaly kétszer is hátrányból nyertünk, egyszer elég alaposan. Ezt a Leicestert szerintem meg lehet(ett volna) verni a megyünk előre, csináljuk, ütjük, próbáljuk, lepattan, akkor megint, lekontráznak, gólt kapunk akkor Özil-OG duplacsere félidőben, restart, előre, támadás, stb. melóval is, nem akkora királyok ők.
   Nem tetszik az irány most.. A Fabregas-Nasri piszén nézős, kéztárogatós korszak köszön vissza, amit nem akarok. Nem tudom, mi lenne a megoldás, de nem akarok okoskodni, nézek, szurkolok, remélek, hiszek, reagálok. ARSENAL!

  • rocknrolla

   Az, hogy Özilék miért nem tudnak meccs fittek lenni engem is felbasz. Pogba végigtolja az EB-t, aztán Lukakuval kosarazik Miamiban, pénteken meg már egész meccset játszott…

 • Woolwich

  Wenger ugye azzal indokolja Alexis középen játszatását, mivel szerinte a chilei képes arra, hogy befusson a védők mögötti üres területekre.
  Ehhez képest tegnap hiába tolta fentebb a Leicester a védelmi vonalát, alig-alig próbáltuk kihasználni Sanchez vagy Walcott gyorsaságát…

 • Aureliano Buendía ezredes

  Nem hiszem el, hogy Walcottot meg Oxit nem lehet végre elcserélni egy használt Daciára, vagy valamire.
  Botrány, amit évek óta művelnek.

  • Az embert gyakran megtréfálja a saját emlékezete.

   • Aureliano Buendía ezredes

    Az biztos. Ettől függeltenül Walcottnak jó hónapjai vannak hébe-hóba, Ox-nak jó meccsei. Ez édeskevés. Az elmúlt két éve pedig mindkettőnek teljes katasztrófa.

    • Ox csak tavaly volt fos, előtte simán hozott egy jó szintet mindig. Nem nagyon anyázta senki előtte. Walcott meg mindig is hullámzó volt, tavaly novembertől meg többnyire kiegyensúlyozottan fos. Meg neki azért befigyelt egy komoly térdsérülés is, na meg Ox is szeret 2-3 hónapot kihagyni szezononként. Walcott egyébként még annyira nem is volt fos ezen a két meccsen, csak kurva frusztrált mindenki.

     • Jon

      Szerintem Ox sokkal jobb volt most is, mint Walcott. Ox tényleg csak tavaly volt fos, Walcott meg a sérülése óta. A különbség annyi, hogy Theoval kapcsolatban már nem hiszem, hogy valaha beteljesíti azt, amit vártunk tőle, Oxban még bőven bízom.

 • Jon

  Elolvasva a posztot (ami amúgy király lett, köszi szépen), én személy szerint még reményvesztettebb lettem a Papával kapcsolatban.

  • Mityu

   Ne aggódj, az első győzelmünk után elmúlik 🙂 (aztán egy hétre rá megint visszajön a feeling)

   • Jon

    Őszintén? Szerintem nem. Hiába jönnek majd egy ideig jó eredmények szép játékkal párosulva, mert már nem hiszem el, hogy ez nem ugyanaz, mint ami mindig történik.

  • titok84

   Dettó. A riválisok már megléptek, és még nem is játszottunk velük.

   • Jon

    De most komolyan, ha Peet is csak azt tudja ismételni, hogy nem érti Wengert, és nem lát benne rációt, akkor itt komoly gond lehet 😀 :/

 • Frimpong

  Kemény szezonunk lesz.

 • titok84

  Nagyon jó kis írás!!! Régen a Nemzeti Sportban olvastam volna szívesen ilyeneket, most már tudom, hogy itt találok hasonlókat…

 • tisztában vagyok vele, hogy semmi ráhatásom és ráadásul nem is értek hozzá, ám Campbell sokadik kölcsönadását tényleg nem értem. minden bizonnyal nem ő a legjobb középpályás, de ha pályára lép, végig hajt és nem tűnik el a szürkeségben. számomra többet ér Campbell, mint Theo vagy egy színtelen Ox.

  • Woolwich

   Sosem volt egy ‘clinical finisher’ és neki is voltak buta hibái, de a passzaiból látszott, hogy TO-val ellentétben van esze ehhez a játékhoz (Ox valahol kettejük között van szerintem).
   Ilyen védők mögé belőtt passzokat szinte csak Öziltől és Cazorlától láthatunk. Én emiatt sajnálom, hogy Wenger nem számolt vele.
   https://youtu.be/GMvmJWcWZRA

   • changemynamekukac

    érthetetlen tényleg :-S

   • titok84

    Egyetértek. És a hozzáállása is egész más, mint Theodore barátunké.

  • ZERO_L

   két opció lehetséges

   – jön egy szélen is bevethető támadó
   – Gnabry-t akarja az öreg idén beépíteni

   (én az utóbbira szavaznék)

   • changemynamekukac

    Én kíváncsi vagyok a kis németünkre, de tekintve a tavalyi éves kihagyást, parkolópályát WBAval, talán inkább adtam volna kölcsön Pálnak egy évre. Ő tuti játszatná, ért is a fiatalokhoz, Papától ez a motivációs, önbizalomnövelő rész azért messze áll.

    • ZERO_L

     Pál se azt a támadó focit játszatja, amiben Gnabry visszaszerezhetné a formáját…

     • changemynamekukac

      ellenben nem is 10-15 meccsen lenne a szezonban bedobva, mert nem hiszem hogy többet kap. Gnabynak fix játékpercek kellenek jelenleg.

     • ZERO_L

      de nem mind1 milyen szerepet játszik…

      a vevő klubnak nem érdeke, hogy a játékos hogyan fejlődik (kivéve ha van benne vételi opció). ha akarja akkor szemétszedésre használja, ezért nehéz megmondani mi a jobb ha kölcsön adod vagy egész évben a csapattal edz, beletanul a rendszerbe, hozzászokik és bizonyos meccseken még lehetőséget is kap a számára ideális szerepben

      ez pont olyan, amit innen a fotelból nem lehet megmondani

     • changemynamekukac

      tekintve hogy Wengertől nem idegen az ide-oda rakosgatom dolog, meg én ezt látok a srácban, ez lesz a jövőbeli posztja miközben más poszton játszik ez nem annyira valid érv. Értem amit mondasz, de még akár más poszton,más systemben játszani is többet ér, mint az edzéseken részt venni, és a padon ülni. Chambers vs Jenko tökéletes példa erre.

     • ZERO_L

      miért is tökéletes példa? Jenko mit is tud felmutatni?

      sérült+még mindig hektikus a játéka, bejött neki a kölcsön tényleg

     • changemynamekukac

      addig míg játszott sérülés előtt folyamatosan javult arról a szintről, ahonnan elengedtük. Míg Chamberst meg kiverte a víz, ha valaki megsérült és a kezdőben találta magát, hogy most akkor mégis mit kell csinálni, ez nem edzés, itt ha elbaszom, akkor az gebasz.

     • ZERO_L

      szerintem Chambers nem olyan szar, nyilván ha beteszed Gabriellel párban akkor lesznek bajok, de egy biztos társ mellett ő is tudna hozni egy korrekt szintet

   • BojoG78

    Szerintem meg Iwobi berobbanásával fellegzett be neki(de amúgy is sokan voltak és vannak előtte a sorban),így már tényleg nagyon kevés lehetőséget kaphatna csak…

 • changemynamekukac

  van már pénz igazolni:-) via vily&NST

  https://pbs.twimg.com/media/CqcjjLjWgAAFhi-.jpg

 • Bill F Murray

  Mustafi kezdeni fog ma, ezt az edző nyilatkozta. Azért annyira nem járhatunk közel a leigazolásához

  • Mityu

   Szerintem már bukó a dolog, mert hiába játssza Wengus a spórolós pókert, a Valenciának az is jó, ha megmarad a védője, és az is, ha jön valaki és szó nélkül leteszi érte azt a pénzt, amit kérnek.

   • Bill F Murray

    nem úgy van hogy el kell adniuk valakit hogy regisztrálni tudják az új játékosokat?

    • Mityu

     Én még nem hallottam erről, akár ez is meglehet, de nem sietik el a dolgot, az biztos.

  • titok84

   Melyik edző? Lehet, hogy már Wenger?
   Na jó, csak a keserűség beszél belőlem…

 • Bill F Murray

  SKY
  ‘ARSENAL MUST MEET BUY-OUT’

  Bad news for Arsenal… Valencia say defender Shkodran Mustafi won’t be sold in this transfer window, unless the club meets his buy-out clause of £43m.

  Mustafi has already agreed in principle to move to the Emirates, but is in Valencia’s squad for their first La Liga game of the season against Las Palmas tonight.

  • Attila Balla

   Ok, ha ez igaz, akkor a kérdés ezzel eldőlt.

  • titok84

   Amúgy szerintem csatárkérdés égetőbb. Védőink legalább darabszámra vannak (középen Holding, Kos, Merte, Chambers, Gabriel, és ebből épp “csak” kettő sérült), elöl viszont OG és Akpom a választék.

  • white__widow

   Felejtős, legalább nem kell egy mecsetet építeni a standion mellé

  • ZERO_L

   annyi marhaságot hordanak össze, teljesen felesleges bármit komolyan venni

   Mustafi nincs a kezdőben, de amúgy ennél a srácnál én már 5 különböző kivásárlási árat olvastam és vicces módon az idő előrehaladtával nőttek ezek

   egyébként vicces lenne annyiért hozni, amennyiért Özil került, akkor már inkább jöjjön Evans, de ahogy titok84 is írja, teljesen másodlagos ez a történet, ha nem jön csatár lehúzhatjuk magunkat a WC-n

   • changemynamekukac

    transferidőszak végével várnék egy tippet tőled, hogy te hova sorolsz majd minket, meg milyen szezont vársz.

    • ZERO_L

     majd írok egy posztot 🙂

     válogatott szünetben lesz idő elmélkedni a nyáron és a szezonon

 • Bálint

  Sanchez igyekszik csökkenteni a feszültséget a klub és szurkolói között, így már külön a kutyájának is van Instagram fiókja
  https://www.instagram.com/atomhumberoficia1/

  • changemynamekukac

   besz*rok… 16 k followers…

   • Bálint

    ha lenne instám, már ott lennék 🙂

 • Bálint

  Mustafi csak a padon.

 • Trollséne
  • Woolwich

   Na jó, ennél még a Draco Malfoy haj is jobb volt 😀

  • Bálint

   még a szeme sem stimmel

  • Bill F Murray

   nem akarom eltúlozni, mert nem ezen múlik, de azért eszembe jut Okazaki tavalyi interjúja, ahol azt mondta, hogy senki nem sertepertél a tükör előtt meccsek előtt, meg nincsenek ilyen manírjaik, ők csak focizni akarnak. Azt az interjút olvasva a Keown-Adams uralta öltözőt juttatta eszembe hogy milyen lehetett, amikor nem azon járt a játékosok agya hogy hogyan fognak kinézni a tv-ben, meg a twitter és insta követőik hogy fognak reagálni az új posztjukra, hanem csak fociztak, mert ez volt a munkájuk.

   • Woolwich

    Sokat változott a világ azért Adamsék óta. Okostelefonok, selfiek, social media stb. stb.
    Valamilyen szinten azért minden játékos fent van legalább Facebookon vagy Instagramon.
    Az, hogy mennyire befolyásolja ez őket az nagyon játékos függő szerintem.
    Legjobb példa erre CR. Nála elég megszokott dolog, hogy sokat foglalkozik a külsejével és aránylag aktív a social média platformokon is. Viszont ez a legkevésbé sem veszi el a figyelmét a fociról.
    Azonban tény, hogy az angol fiataloknál kicsit kezd átfordulni a dolog és az utóbbi időben többet foglalkoznak az emberek a pályán kívüli teljesítményükkel.
    Oxot 1,5M-an követik Instagramon, de Chamberst is majd’ 1M-an azért ez 23/21 évesen nem gyenge… Egyfelől biztos élvezik. Akármit tolnak ki több ezren lájkolják másodperceken belül. Másrészt meg nyomást is helyez rájuk: egy rosszabb teljesítmény után twitteren pl. azonnal kapják az ívet… (Szczesny asszem máskor valami ilyen indokkal lőtte le a twitter accountját)
    De bőven lehetne ezt tovább elemezgetni.
    Szerintem ez ma már a klubok egyik új feladata, hogy ilyen szempontból is figyeljen a játékosaira.
    Oxnál pl. tavaly nagyon látszott, hogy hiába lenne meg minden adottsága ahhoz, hogy sikeres legyen fejben valami nagyon nem volt rendben nála. Reméljük idénre sikerült összeszednie magát.

    • ZERO_L

     ha sikeresek lennének, nem hiszem hogy bárki is foglalkozna ezekkel

     nézd meg a barca játékosokat, ők ugyan úgy divatmajmok (Messivel együtt) mint a focisták nagy része, de mivel sikeresek senkit nem érdekel csak mosolyognak rajtuk

    • changemynamekukac

     olvassak előtte, mielőtt kömmentelek 😀 kell a kávé 🙂

   • Trollséne

    akkor még nem voltak fölényben a metroszexuálisok 😀

  • changemynamekukac

   ehhez képest vállalható
   http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3743378/Paul-Pogba-shows-quirky-haircut-Manchester-United-colours.html

   és akkor még nem beszéltünk a pogba hair keresőkifejezés eredményeiről

   amúgy az ilyet nem értem tényleg, akkor már kopasz. Többet foglalkozunk a hajunkkal, mint a focival. Sir is megmondta, CR anyjának. Asszonyom kevesebb zselé. Ahhoz képest senkiben nincs annyi alázat, mint Cben. A hiszti részét már hozzuk Giroudnak köszönhetően.

 • ZERO_L

  Mustafi pályára lépése komoly jelzés lehet a transzfert illetően, kevés olyanról tudok, hogy átadó sorban lévő játékost csak úgy játszassanak

  • changemynamekukac

   nem tudom, hogy meccs előtt vagy közben írtad, de becserélték 2. félidőre. Igaz lehetett az az ok, hogy nagyon ég a ház, mert 4-2re Győzött a LasPalmas Valenciában.

 • Bill F Murray

  23-year-old full-back Djibril Sidibe moved from Lille to Monaco earlier in the summer, and he’s now spoken to France Football to confirm his turned down a bid from Arsenal. He said:

  I hesitated a lot. But knew my playing time would be limited at Arsenal. I’d only play between 15 to 20 games.

  🙂

  • changemynamekukac

   that’s what I am talking about ‘blood’ relfektálva a csokis videóra.

   ha nevesincs csokigyerek így vélekedik, ha TobyA. két éve ugyanezért választotta a Sotont helyettünk, akkor mégis mire fényezzük de tényleg? Wenger után olyan edző kell, akinél elhiszik a játékosok, célpontok, hogy nem pofa alapján kerülsz keretbe, hanem képességek, és teljesítmény miatt. Kezd ráomlani a papára a rendszer.

   • Igen, Wengernél csak pofára kerülnek be a játékosok. Bravó. 🙂 Én még mindig azt mondom, hogy aki nem érez annyit magában, hogy képes beverekedni magát a kezdőbe, az tényleg ne jöjjön az Arsenalba.

    • changemynamekukac

     Valahogy nekem rémlik még Per kocogása a poszttraumatikus VBlázzal, Peet. Meg hogy Toby mint mondott, miért nem igazol ide. Emellett elnézve TO vs. Campbell játékhoz hozzáadott értékét, és hogy végülis melyiket adjuk kölcsön, megfogalmazódik az a gondolat, hogy itt nagyon nem teljesítményalapú se a bérezés, se a csapatba kerülési lehetőség.

     • Ez a kocogás nálad valami fixáció, nem is vagyok hajlandó foglalkozni vele. Az, hogy Wenger pofára játszat valakit, az egyszerűen baromság. Aki lehetőséget kap, és élni tud vele, az játszani fog. Bellerin lehetőséget kapott, élt vele. Látjuk hol tart. Monreal sokáig második számú opció volt, de lehetőséget kapott, élt vele. Coquelin lehetőséget kapott, élt vele. Mégis mi a faszról beszélünk akkor?

      Walcott egyébként még mindig többet tud hosszútávon (egy teljes szezonra vetítve) adni a csapatnak, mint amennyit Campbell. Utóbbi nem tudom miért van ennyire túlmisztifikálva az Arsenal szurkolók körében.

     • titok84

      Csak az utsó részre reagálnék: nem értek egyet. Nemcsak a hozzáállás miatt, de hát Campbell nagyon hasznos munkát végez mezőnyben, TO szinte semmit. Persze, kétszer elfut egy meccsen, de tavaly ezekből nem lett semmi. Ha csatár volt, dermesztően nem érezte, hova kellene helyezkedni, a védők mindig elnyomták. Joelnek emellett sok kulcspassza volt. És akkor még a “járulékos” dolgok: TO fizetéséből két jó játékost eltartanánk… (Nem sztárt, de jó spílert.)

     • Walcottnak az eddigi két meccsen pont a mezőnymunkájával nem volt baj. A Pool ellen eltűnt a második félidőben, de ott az egész csapat szétesett. Tavaly pedig még mindig leginkább akkor emlékeztetett jól működő csapatra az Arsenal, mikor Walcott volt a csatár.

     • Jon

      Szerintem más aspektusait nézzük a játéknak. Lehet, hogy önmagában a csapat jobban, gördülékenyebben mozog, játssza ki Theora a helyzeteket, de az biztos, hogy ettől még Campbellnek sokkal több értelmes megmozdulása van a labdával, mint Walcottnak.

     • titok84

      Hát, másképp emlékszem. TO áll a védők között, felé megy a labda, mire ő rossz felé indul, elnyomják, szerelik. Persze nem ez a “szakmája”, de szélsőként sem váltotta meg a világot. Inkább csak felvillanásai voltak — ahogy a válogatottban is.

 • Mr. Dhoan

  Gnabry lesz az új igazolás csatárposztra? 😀

 • Bill F Murray
  • Charlie Mops

   neeeeeeeeeeee

 • Woolwich
  • Trollséne

   Nagyon deadline-day gyanús.

   • Bálint

    Amúgy remekül beválik ez a kivárunk és leraboljuk az eladási kényszerben lévő klubokat taktika.
    Legalábbis jobban, mint az Alexis a CF taktika.

 • Bálint

  Jonny Evans absence this evening due to a dead leg.
  the Arsenal effect

 • Frimpong

  Apró örömök: túlórázik a Watford

 • Bálint

  Két remek írást emelnék ki az Arseblogról
  1. Taktikai értékelő: Eléggé utólagos okoskodás, de Ramsey sérülésénak hatása a 2. és 3. gólra érdekes. Pontosabban inkább az, hogy ha már a félidőben se volt oké miért maradt a pályán még 15 percet (Iwobi is sérült volt, de ez nekem nem elég magyarázat).
  http://arseblog.com/2016/08/tactics-column-alexis-yet-sparkle-forward-role/
  2. A mai blogbejegyzés: All of which is to try and understand their thinking rather than excuse it. I mean, I don’t get it, I don’t understand the way we’ve behaved this summer at all, so anything that might try and give us some clue as to what’s going on is worth exploring. – elszálló angol fizetések problémája a téma, én ezzel az írással nagyon egyet tudok érteni.
  http://arseblog.com/2016/08/premier-league-bubble-affecting-arsenals-thinking/

  • ZERO_L

   2. hogy mi történik azt tényleg csak színfalak mögött lévők tudják, de én ezt a verziót tartom legvalószínűbbnek:
   http://www.getfootballnewsfrance.com/2016/arsene-wenger-pursuing-antoine-griezmann-we-take-a-look/

   It appears that the Arsenal board are not willing to give Wenger the
   funds to activate the player’s release clause, despite the currently
   hostile atmosphere surrounding the Emirates.

   de hogy ezen mit lehet tökölni 2 hónapig (azóta lett megemelve a kivásárlási ára, a szerződéshosszabbítás által), azt nem tudom

 • ZERO_L

  sajnos csak a szépítést érte a meccs végén, 2-4-es eredménnyel kiestek

  https://twitter.com/ZPAFC/status/768208156921061376

 • Bill F Murray

  Wenger says: “I personally believe the only way to be a manager is to spend the club’s money as if it were your own, because if you don’t do that you’re susceptible to too many mistakes.”

  The Arsenal manager added: “You make big decisions and I believe you have to act like it’s your own money — like you’re the owner of the club and you can identify completely with the club, because if you don’t do that I think you cannot go far.”

  Alan Curbishley’s new book is titled: “Game Changers: Inside English Football” and features an interview with Wenger who delves into how he thinks about spending money.

  • Papát elveszítettük. :((

   • Bill F Murray

    csak most?

 • Bálint

  Dobálják a magaslabdákat a tömegnek szépen 🙂
  https://twitter.com/ArsenalMagazine/status/768450050594832385

 • Woolwich

  A Daily Mail már azzal jön, hogy Wenger elengedné Chamberst kölcsönbe.
  Nyár elején volt róla szó, de azóta nagy volt a csend. Viszont ha ő megy, akkor lassan be kell futnia a CB igazolásunknak is…
  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3756738/Arsenal-youngster-Calum-Chambers-available-loan-despite-Arsene-Wenger-s-lack-defensive-options.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490

 • Bill F Murray

  Nottingham Forest vs Arsenal a ligakupában

  • Trollséne

   Lansbury megütközhet Wilshere-rel 😀
   Holnap délután 6-tól már a BL csoportokat is húzzák, kíváncsi leszek berántják-e valamelyik spanyolt vagy esetleg megint a Bayernt az első kalapból.

   • Mityu

    Én alapvetően Juventust szimatolok (esetleg PSG), de simán kinézem belőlük, hogy leadják nekünk poénból a Bayernt vagy a Barcát, én meg beleállítom a távirányítót a tévébe …

    • Trollséne

     Így első blikkre lehetséges legjobb, legrosszabb 4-es:
     CSKA, Arsenal, Club Brugge, Legia Warsaw
     Barcelona, Arsenal, Mönchengladbach, Monaco

  • changemynamekukac

   ez a szezon eleddig kbre akkor lesz sikeres, ha a papa a PL mellett mindent idejekorán elenged, ha kell az első meccsen, ala Leszter 2015-16. Ificsapatunk kvázi nincs is, mármint nem tudom, hogy tudunk-e úgy nekifutni a szezonnak, hogy egyből az ifiket nevezzük. Annyira meg nem vastag a keret, hogy B csapatot küldjük fel,lévén, hogy nagyon nincs is B csapat (mármint mennyiségre)

   • ZERO_L

    már hogy ne lenne B-csapatunk…

    simán lehetne tolni egy ilyen kezdőt is:

    Akpom
    Iwobi-Adelaide-TO(vagy bármelyik ifi)
    Jack-Koksz
    Gibbs-Holding-Bielik-Chambers(ha nem megy senki kölcsönbe)
    Ospina

    • changemynamekukac

     hát én örülnék egy ilyen kezdőnek, sokáig nem jutnánk vele,de egy laza esti programnak ok. Jack mennyire fitt? Bielik meg akkor már végérvényesen védő?

     • ZERO_L

      Debuchy kihagyása egy wishful thinking, én már elereszteném a kezét, akár ingyen is menjen jobb ez mindenki számára

 • changemynamekukac

  érdekes, azt hinné az ember, hogyha tavaly lószart nem költöttünk, meg félretettük a pénzt, akkor idén ennek van látszatja. Hát nem. Érdemes volt ezek szerint ülni a pénzen, hiszen tulajbá kiveszi a cégből, Wenger meg neki spórol.
  https://twitter.com/bbcsport_david/status/768747215640748033

  Lowbüdget:
  https://twitter.com/bbcsport_david/status/768746249034104832

  Röviden: fasza kis ember, local híró a Deporban, mert kvázi csődközeli volt a klub és mégis jött, de 10 gólnál többet ne várjunk tőle (a tavalyi szezon megszaladt,de azt megelőzően nagyon nem jött semmi). Ha a Leszter scout erre volt képes, akkor kár volt elhozni, és tényleg a rossz ember jött. Vagy papa megmondta, hogy max 5-8 milláért keress csatárt ár-érték arányban? Valami nagyon félremegy az igazolásoknál.

  • Bálint

   Az utolsó bekezdést azért nem értem, mert Kante-Mahrez se volt sokkal különb, amikor elhozták.
   Karakterre szerintem ilyen csatár kéne, gyors, ügyes és nem hagyja ki a helyzeteket. (Wenger majd tök jó szélsőt farag belőle).
   Az ára viszont ha jól tudom 20 környékén van (kivásárlási ár).
   Annak nyilván én sem örülök, hogy nem Kazi vagy hasonló, de ha – tegyük fel – ennyi marad a malacperselyben, akkor ez oké. (Még az sem lenne máshol teljesen elképzelhetetlen, ha még mellé jönne egy nagyobb név.) Múltkor kritizáltad, hogy meg se próbáljuk tehermentesíteni OG-t, ez legalább egy próba lenne.

   • changemynamekukac

    A tavalyi egy év kiugró szezonja volt, előtte egy gyenge közepes értéket hozott mindig, egyszer nem ment 10 gól fölé bajnokságban, ahol volt a tavalyi leszámítva. Márpedig nagyobb neveknél is megfordult, volt ukrán-görög mezőnyben is. Az ilyenektől én nagyon fázom. Depor kvázi olyan emberekkel operált eddig a másodosztályba kieséstől számítva, hogy vagy ingyen jött, vagy kölcsönadta valaki a csapatnak, aztán abból dolgoztunk, amit sikerült összeguberálni. Ez a srác, jó igazolás, de nem nevezném gyémántnak. Nem lennék vele beljebb.
    De ha 20 milla a kivásárlási ár, és tavaly volt Bacca 30, Dybala 30, akkor itt valami nagyon nagy gond van továbbra is a rendszerben.

    • penito

     vannak későn érő játékosok, mint Nolito, és az megnyugtató, hogy rendszeresen scoutolták a srácot, szerintem jelen helyzetben jó döntés lehet a srác.

     • changemynamekukac

      jah sorry, a Vardy példának ide kellett volna jönnie. Nolito példa azért hibádzik, mert a Celtás évei alatt fixen hozta a 10 gólt. Nem egy évben hanem 3. Előtte portugáloknál is volt ilyen szezon. Eddig Perez one season wonder, én még nem mondanám, hogy idén is kijön neki a lépés. Szvsz Vardyra is kíváncsi vagyok, hogy idén mit teljesít.

  • Charlie Mops

   “Ha a Leszter scout erre volt képes, akkor kár volt elhozni, és tényleg a rossz ember jött.”

   Ezt a mondatod nem értem. A Leicester se gólfosógépeket meg statbajnokokat igazolt az elmúlt években… Olcsón megszerzett, fiatal, idősebb, vagy esetleg máshol resztlivé vált játékosokkal, és egy a görögökkel közelmúltban nagyon csúnyán lebőgő edzővel hágták meg a komplett PL mezőnyt, gyakorlatilag semmi nem látszott év elején abból, hogy mi készül.

   Nem azt mondom, hogy tutira kurvakirály ez a csatár.. de ennyi infóból ez a fickó a Leicester-igazolások dallamára abszolút rímelne, nem látom miért ne lehetne ő is jó.

   • changemynamekukac

    Több okból is, úgy gondolom, hogy a srác nem ide való. Egyrészt produkált egy olyan szintű leolvadást, mint Giroud a tavasszal. Februárig összeszedett 14 gólt, majd február-május között 3at. #mentally_strong Másrészt vannak erős hiányosságai. Ha ránézel, hiányzik róla jópár kiló izom, annyival nem gyorsabb, hogy elfusson a rohamnégerek mellett, mert ha elkapják kettéharapják. Nem mondom, hogy nincs gólérzékenysége, ez azért kevés. Az egész csapat a segge alá dolgozott spanyolban és nem is volt normális alternatívája, és úgy jött ez a kiemelkedő eredmény. Vardy góljainak nagy része Mahrez miatt jött, ha nincs Mahrez, Vardy sem megy nagyon 10 gól fölé. Szvsz a sráchatalmas bukás lenne nekünk. Ha újjáépíted a csapatot, és valahol a 8-12. helyet célzod meg, akkor tökéletesen megfelel. Ha ennél magasabbra lősz, akkor nagyon nem. Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg 20 milláért hoznánk el, az annyi lenne, mint a 22 éves Janssen, akit bezsákolt a Spurs, az meg azért vicc, hogy ők kit szereznek 20ért, meg mi kit. Ennyiért lehetne akasztani Fekhirt a Lyontól, tübbre mennénk vele. Egyszerűen nemértem az árat, ennyit nem ér Perez. 10et is csak a Depor szeretetem miatt adnék érte, mert nagyon one season wondernek néz ki.

    • penito

     Fekir 20 millióért? LOOOOOOOOOOL

     Szerintem egy Deporban sokkal nehezebb 17 gólt összelapátolni, mint az Arsenalban Özil és Sánchez előtt…

     • changemynamekukac

      miért rá még nem volt licit, papa csak Lazacra ígért alá.

      Amúgy meg ja. Én is ezt gondolnám, lévén hogy Giroud francia bajnokként, az évi osztott gólkirályként érkezett, aztán hol tart? Egyszer nem szedett össze a PLben 17 gólt.

    • Charlie Mops

     Nézd, nekem halvány fingom sincs róla, hogy mit tud ez a srác, sosem láttam focizni. Nem az az igazolás, akitől lázba jön a szurkoló, az igaz.. Viszont én nem tudom, és nem is akarom előre eldönteni, hogy ő Park lesz-e vagy Eduardo, hogy Koscielny vagy Amaury Bischoff; Touré vagy Samah.. Az, hogy hajdan az FM-ben le se szartam a scoutokat, és mindig magam szemezgettem a játékosok között mindenféle számokat összehasonlítva, sztem IRL nem biztos, hogy működik. és tényleg pont a Leicester a legszembetűnőbb ellenpélda.

     Lehet, hogy igazad lesz, fogalmam sincs.. de a PL elmúlt pár évét elnézve (nem végiggondolva a Flacao, Di Maria, Schweinsteiger, Benteke, Balotelli, Soldado, Bony, stb sort) nem hiszem el, hogy ezt meg lehet mondani előre, nem akarok sem hurráoptimista, sem vészmadár lenni.

     • changemynamekukac

      Én 98-00 között kezdtem el focit nézni. Voltam olyan hülye hogy akkor választottam csapatot is. szóval van olyan hogy Arsenal, Szuperdepor, SuperLazio. A másik kettőnek is követem az életét. Depor szinten Perez tökéletes, még jól is járunk vele, mert a klub a csődközeli helyzet után nem szeretne ingázni a LaLiga-SegundaB között, hanem szeretne megragadni a az elsőosztály közepén, ahol 5-6 fordulóval a vége előtt már lekerül a teher, hogy nem fogunk kiesni. Ehhez jó erősítés, efelett ha vannak a célok nem. Perez kbre az az igazolás, mint mikor nálunk volt a stadion és vettük áron alul a játékosokat, és néha a szintünkhöz képest akadtunk egy-egy gyöngyszemre, de amint átkerült máshová csodálatosan besült. Pl Hleb.

 • ZERO_L

  azért jó a PSG, mert így se Lyon-t se Monaco-t nem kaphatjuk… halálcsoportot elkerültük

  • Trollséne

   Ráadásul végre valami új, nem a szokásos Barca/Bayern. A PSG meg egyébként is mindig szopni járt az Emirates Cup-ra, mondjuk az még pre-olajos korszak.

   • penito

    ők majd jönnek a 16 között

  • Mityu

   Mondjuk a csoportelsőséget is elkerüljük 😀

   • ZERO_L

    in Cavani we trust 😀

 • ZERO_L

  azért Basel,Gladbach nem lenne olyan jó…

  • Woolwich

   Inkább Basel.

   • ZERO_L

    Elneny RETURNS

   • changemynamekukac

    oda végülis nyeri jár a Chelsea-Pool is

    • Woolwich

     Jogos.
     Csak régen játszottunk velük + a Gladbachnál valamivel jobb talán.

     • changemynamekukac

      Ebben most nem vagyok biztos. A svájci bajnokságot kvázi B csapattal behúzza a Basel, kbre csak a BLre pihen rá az egész keret, Gladbachnál nagyon nincs így.

     • Woolwich

      Hát ez van, meglátjuk mi lesz.

  • Bálint

   Óvatosság kell a BL-ben, de ha normális formában leszünk ősszel, akkor nehezen hiszem, hogy ne kaphatnánk meg tavaszra az FCB-t

 • Woolwich

  Na még egy Københavnt, aztán részemről rendben is vagyunk.

  • Bálint

   Zágreb
   Meg kell nézni mennyit (nem) fejlődtünk egy év alatt

   • Woolwich

    Bolgár túra lett belőle.
    Lehetett volna rosszabb is mondjuk.

    • Bálint

     Egy osztráknak kéne egyszer már bejutnia

     • changemynamekukac

      horvátok sem voltak messze

     • Trollséne

      vagy egy magyarnak… 😀

     • Bálint

      sci-fi-vel nem foglalkozom 🙂

   • ZERO_L

    hátha most kimennénk páran 😀

 • ZERO_L

  Bulgáriába inkább kihagyom a túrát 😀

 • Woolwich

  Leicester meg továbbjut a végén?

 • changemynamekukac

  Ha ezt a csoportot nem nyerjük meg, akkor tényleg nem tudom milyen gyógyegér rásegítés kellene nekünk, hogy esélyünk legyen egyszer elsőnek végezni. Most tényleg lehet azt mondani, hogy kbre fogtuk Isten lábát.

  • Frimpong

   Sok lesz nekünk a PSG

   • changemynamekukac

    most ezek alapján sorry, de akkor kit? senkit nem tudunk megverni akkor az oroszokon kívül, hogy csoportelsők legyünk? a világ 7-8 legnagyobb, erősebb vagy mittudomén gazdagabb klubjaként? Úgy hogy 8 csoport van a BLben, és azonos országbelivel nem is kerülhetsz össze, ergo Chelsea-City-MU kilőve (sőt Chelsea nincs is itt, tehát még jobb az arány), tehát kbre akármit csinálnak 4 csoportban tuti elsőnek kéne lenni.

    • Frimpong

     Sorry, de ettől még ez a véleményem.

 • Woolwich
 • Woolwich
  • Trollséne

   szóval Lucas Perez volt #madness, Pablo az anyját is eladná néhány RT-ért ill. like-ért.

   • Mityu

    Özil szintű igazolásról, a posztja egyik legjobbjáról volt szó, azért ennyire csak nem átverős a dolog, mert az neki is több mint kellemetlen

    • penito

     szerintem Griezmann volt az, de nem jött össze. Perez nagyon hasonló játékos, csak pár fokozattal rosszabb.

     • changemynamekukac

      jópár fokozattal

   • white__widow
  • Bálint

   A mai környezetben 35m font nem vészes Mustafiért, bár ha hamarabb megszereztük volna, lehet nem 1 ponttal állnánk.
   (amúgy jó lenne ha az első forduló elején véget érne az átigazolási időszak szerintem)

   • Woolwich

    Viszonyítás kérdése szerintem.
    Ha azt nézzük, hogy Stones majdnem 50M volt, vagy a Mustafinál kevésbé ismert Bailly 33M, akkor persze nem sok a 35M a németért.
    De nyár elején a Bayern csak 30M-ért vitte Hummelst, aki nálam bőven jobb játékos, mint Mustafi.
    + klubot váltott még Umtiti (21M), és Dragovic is (15M). A franciát simán elnéztem volna nálunk is, az osztrákból meg kapásból 2-t is vehettünk volna Mustafi árából.
    De így, hogy Gabriel sérülése után kezdtünk el igazán nézelődni a piacon érthetően nem maradt sok lehetőségünk.

    • changemynamekukac

     ugyanaz, mint fentebb. Lenne még mozdítható, pl Bell. De nagyon nem erőltettük meg magunkat. Egyszer sóhereskedünk, de csak azért, hogy legyen pénz arra, hogy máshol lehúzzanak. Mindegy, ha jön, akkor azért egy nagy kő esik le a szívemről, de minden csak a hivatalos után biztos.

    • ZERO_L

     Hummels-t úgy nézd, hogy jövőre ingyen vihette volna a Bayern, úgy azért már elég zsíros összeg

   • changemynamekukac

    Szvsz ha már szarozunk a csatáron, akkor a védőn miért nem megy a kukacoskodás? Bell Mainzból feleennyiért, csak ő a Bundás legjobb védő között van nem a LaLiga védők között.

  • Woolwich
 • JulesWinnfield

  pokerface

 • Woolwich
 • Mityu

  Azért egész nyáron a babérjainkon ülve bizonygatni, hogy nincs elérhető minőség a piacon, Theot és Alexist felváltva csatárként játszatni, 2 forduló után 1 ponttal állni, és az utolsó pillanatban 20M fontért berántani egy 27 éves, kevésbé ismert és bizonyított csatárt (ettől függetlenül még lehet jó persze), annyira tipikus Wenger 🙂 Nem tudom hány évtized kéne még neki ahhoz, hogy tanuljon a történtekből …

  • white__widow

   ha valaki ballábas azt megveszi

   • Bálint

    a kétballábast meg nem adja el

 • white__widow
  • ZERO_L

   már elmentettem, arra az esetre ha csudálatos legközelebb ekézi csapatunkat 😀

   • Bálint

    Még hozzádobod Puskás Arsenalos képét, aztán game set match

 • ZERO_L
 • Bálint

  Henry úgy tűnik Martinez stábjába kerül a belga válogatottnál.

 • titok84

  Mustafi és Perez is a “zsákban”, én elégedett vagyok. A kérdés csak az, mindez miért nem két hónapja történt…

  • Charlie Mops

   ez a Perez európai ugye? (csak mer’ egyszerrég volt már egy majdnemperez igazolás munkavállalásilag, és így eszembe jutott..)

   • white__widow

    spanyol

    • Charlie Mops

     király, köszi

  • Bill F Murray

   Perezzel kapcsolatban szerintem befigyel egy olyan hatás, hogy mivel 17 millió ezért izgatottak vagyunk, hogy mégis mire lehet képes Wenger kb 6. legdrágább igazolása. Ha mondjuk 7 millióért jönne, akkor sokkal idegesebbek lennénk hogy már megint hoz egy ismeretlen, nem tapasztalt játékost olcsón.

   • Woolwich

    Hát nemtom, én ugyanúgy kivagyok az öregre, sőt most hoz egy no name egyszezonos csatárt, ráadásul még sokat is fizet érte…

    • Mityu

     Én is inkább a pánikot látom az árán, mint a minőség megfizetését (még ha ennyibe is kerül manapság egy ilyen játékos), de a sérült, játékképtelen és posztidegen sztárcsatárainkhoz képest biztosan upgrade. Egyszerűen muszáj volt valakit hozni, a Morata és Kazetta árszinthez képest pedig ez tesco gazdaságos, így jövőre is lesz pénz a szokásos egy darab nagyobb név leigazolásához.

  • white__widow

   nem érted a wengerpókert. Rájátszik h nem fizeti ki a buyout c.-t és kivár, sőt bedob pár plusz nevet a pakliba, h még hitelesebb legyen. Oszt amikor mindenki azt gondolja h olcsón elhozzuk, wenger ad 4 pont előnyt az ellenek majd kifizeti mégis a buyoutot és mégis odaér a top4be

 • ZERO_L

  on if Giroud could start against Watford…
  Giroud is still a little fraction behind physically.

  azért az marha “vicces” lesz, ha a válogatottban meg majd játszani fog…

 • Charlie Mops

  na de akkor Perezzel csak föláll a PÖCS ismét..

 • Woolwich

  Henry Mancini segítője lesz a belga válogatottnál.
  https://twitter.com/ThierryHenry/status/769121149833936896

 • Bill F Murray

  https://twitter.com/GuillemBalague/status/769106463168094208 nemtom mennyire megbízható balague manapság

  • Bill F Murray

   viszont a madness szerintem tuti csatárt jelentett volna, és így hogy Perezt választotta a túl nagy Lacazette árcédula miatt szerintem el is felejthetjük ezt a madnesst

   • Mityu

    Én is kb. Griezmannra tippelek, de szerintem arról lehet szó, hogy nem tudtunk egy nyeregben lévő top játékost leakasztani, megesik az ilyen bárkivel.

 • Woolwich
  • Bálint

   hát összhang az nem 😀
   de lassan az albán maffia lesz a főszponzor, na onnan jöhetnek a quality buyok

 • penito

  ha valaki még hisz benne, a madness elvileg elkülönített keretből lenne finanszírozva, szóval nem érinti a mai buy.

  • Charlie Mops

   helyes, szeretem a zenéjüket

  • ZERO_L

   akkor totál érthetetlen, hogy mi a francért halasztottuk az ST+CB vásárlást idáig, ez már madness a négyzeten 😀

   már így is 100M font körül lesz a költésünk, erre #madness jönne még min 80M fonttal, ez már az anno Özilért kiadott 45M fontos sokktól is fényévekre van

 • Bill F Murray

  aki esetleg még nem scoutolta utólag: https://www.youtube.com/watch?v=XLtNFYo_fno&feature=player_embedded eléggé fasza kis játékosnak tűnik

  • ZERO_L

   de nézd meg a védelmeket, amikor nem közvetlen közelről lövői a gólokat… ilyennel pont nem fog találkozni a PL-ben, aki Vardy ellen volt pont a stílusa miatt, az itt sem érezheti biztosnak az igazolást

   viszont az látszik, hogy technikai tudása rendben van (vagy sokszor van mázlija 😀 ), Giroud-TO-hoz képest mindenképp előrelépés ilyen téren és ha azt nézzük pont Sanke ellentéte, az a Bilbaonak(?) lőtt félolló gólja nem volt semmi