The Hand of Dog (Arsenal – Hull City 2-0)

Az előző két vereség után csupán egyetlen dolog vált fontossá a Hull City elleni mérkőzés előtt: a győzelem. Nyilván minden alkalommal ez a cél, de most egy újabb csalódást keltő eredmény egy olyan negatív spirálba sodorhatta volna a csapatot, ami után az amúgy sem betonbiztosnak tekinthető Bajnokok Ligája indulás is csodaszámba ment volna. A célt sikerült elérni, még ha nem is túl szemkápráztató játékkal. Marco Silva az érkezése óta új életet lehelt a szinte biztos kiesőnek számító Hull együttesébe. Ahogy csak tudta, a saját képére formálta az együttest, és nem ragaszkodott minden áron a csapat húzóneveihez, így Snodgrass és Livermore is távozott a januári átigazolási ablakban. A mélyrepülés helyett viszont látványos felemelkedés következett. A Ligakupa elődöntő visszavágóján nyerni tudtak a Manchester United ellen, majd a bajnokságban pontot szereztek Mourinho csapata ellen, míg a Liverpoolt idegenben sikerült megverni. Volt tehát félnivalója Arséne Wengernek, de szerencséjére a Hull az újabb nagy megmérettetésen már nem tudott maradandót alkotni.

Marco Silva 4-1-4-1-es felállásban küldte pályára a csapatát, ahol a középpálya és a védők között Huddlestone feladata elsősorban a labdaszerzés, valamint a támadások súlypontjának áthelyezése lett volna, de egyik feladatkörben sem villogott. Az angol középpályás 11 hosszú labdával kísérletezett, de ezek közül csak 5 talált csapattársat. A Hull City legtöbb ígéretes támadása a bal oldalon futott, ahol a középhátvéd Maguire, a balhátvéd Robertson, valamint Clucas, a bal oldali belső középpályás rendszeresen jól kombinált.

Habár sokan azt várták, hogy a Chelsea elleni vereség után Wenger majd több helyen változtat a csapatán, a francia menedzser egy kivétellel a múlt heti kezdőt küldte ki a pályára. Az egyetlen változtatást a védelemben húzta meg, ahol Gibbs váltotta a Chelsea ellen viszonylag jól játszó Monrealt. A döntés mögött valószínűleg Lazar Markovic játéka állt, akinek a sebessége ellen az angol védő jobb esélyekkel indult.

Az Arsenal kifejezetten erősen kezdte a mérkőzést, és főleg az ellenfél térfelén megszerzett labdák után vezettek gyors akciókat. Egy ilyen lehetőség után került ígéretes helyzetbe Mesut Özil, de Alexis Sanchez kapufa mellett elguruló lövésére is egy hazai labdavesztés után került sor. Az első játékrészben kulcsszerep hárult Francis Coquelinre, aki rendszeresen nyomást helyezett Huddlestonra, aminek következtében az angol középpályás többször is rossz megoldást választott. 

Coquelin egyik legnagyobb erőssége a gyors visszatámadások kivitelezése, aminek sikere esetén az Arsenal jó esetben egy rendezetlen védelem ellen vezethet támadást, és ennek az előnyeit élvezték az első félidőben. Erre remek példa a Sanchez helyzetét megelőző jelenetsor:

A középpályán nincs elérhető passzopció, Huddlestone pedig a két védelmi vonal mögött biztosít, hogy Mustafi hosszú labdával próbálja játékba hozni a beinduló Özilt és Sanchezt.

A védelem sikeresen elhárítja a veszélyt, majd a labda Huddlestone elé kerül. A középpályás hatalmas hibát követ el azzal, hogy maga elé engedi a játékszert, hiszen Coquelin azonnal nyomást helyez rá, aminek labdavesztés a vége.

A labda végül Oxlade-Chamberlain elé kerül, aki lendületből vezetheti rá azt az ellenfél védőire, akik létszámhátrányba kerülnek az Arsenal öt támadójával szemben.

Coquelin ugyan nagy segítségre volt a csapatának a magasan megszerzett labdákkal, de amint felállt védelem ellen kellett volna teljesíteni, ismét megállt a tudomány. Az Arsenal a meccs során egyszer sem tudott felépített akció után komoly helyzetet kialakítani.

Az Arsenal a meccs néhány periódusában képes volt ugyan mezőnyfölényt kialakítani, de a találkozó javarészt leginkább egy kosárlabda mérkőzéshez hasonlított, ahol a labda rendre gyorsan gazdát cserélt, és mindkét csapat nagyon gyorsan próbált eljutni a másik kapujáig, ami rengeteg hibalehetőséget hordozott magában. A meccs végére az Arsenal csupán 49 százalékban birtokolta a labdát, ám ennél is bántóbb a megjátszott passzok pontatlansága. Különösen Mesut Özil gyenge megoldásai voltak látványosak; a német középpályás idén átlagban 85,6 százalékos arányban passzol, ezen a találkozón viszont az átadásainak csupán 75,6 százaléka ment jó helyre, ami egy elég drasztikus visszaesés. Rajta kívül is csak Oxlade-Chamberlain, Coquelin jutottak 85% fölé.

Épp a fentiek miatt Wenger első cseréje az Afrika kupa szereplés után visszatérő Mohamed Elneny volt, aki a lefújásig minden passzt pontosan játszott meg. Mivel a Hull City szélső védői egyre bátrabban kalandoztak előre, a hajrára Wenger Lucas és Welbeck személyében beküldött két támadót is, hogy egyrészt próbálják visszaszorítani az ellenfél szélsőit, valamint növeljék a csapat veszélyességét az ellenakcióknál. A széleken egyébként is végig nagyon veszélyes volt a Hull. Főleg Markovic használta ki előzékenyen, a Gibbs felfutásai után előtte felszabaduló területet.

A meccs kosárlabda jellegét tovább erősítette a két gólt megelőző megmozdulás, ahol a kezek kulcsszerepet kaptak. Alexis Sanchez találata előtt a labda Jakupovicról nagyon látványosan rápattant a magasba tartott kezére, de mivel szándékosságról itt aligha beszélhetünk, így védhető Clattenburg döntése aki az asszisztensével is konzultált az esetet követően. A második gól előtt Clucas viszont egyértelműen blokkolni próbálta a kezével Lucas kapuba tartó fejesét, így egyértelműen jogos volt a büntető, valamint a kiállítás.

Amiről még mindenképp érdemes beszélni a meccs kapcsán, az Oxlade-Chamberlain újabb jó meccs a pálya közepén. Az ellenfél tizenhatosánál rendre jó megoldásokat választott, védekezésben pedig nagy hasznát veszi az átlag fölötti sebességének, valamint az erős testfelépítésének. Talán a későbbiekben érdemes lenne kipróbálni Granit Xhaka mellett. A svájci mellett mindenképp szükség van egy mozgékonyabb középpályásra, Ox pedig valószínűleg még jobb teljesítményt tudna nyújtani egy olyan játékos mellett, aki kézben tudja tartani a meccs ritmusát. Utóbbi tulajdonság a Hull ellen is nagyon hiányzott, szinte egy percre sem tudtuk tudatosan lassítani a mérkőzést, vagy épp eldugni a labdát az ellenfél elől.

A Hull City ugyan mezőnyben kiválóan felvette a versenyt az Arsenallal, de Niasse két helyzetén kívül nem sokat tudtak felmutatni az Arsenal kapuja előtt, így Wenger csapata megérdemelten nyerte meg ezt a kulcsfontosságú mérkőzést, pláne az első félidőben elpuskázott helyzeteket figyelembe véve.

 

 


 • Nem tudom,h úgy egyébként kinek jutott volna eszébe pont Oxlade-et ott játszatni, ahol, persze most már minden világos, knows. 🙂

  • Alapvetően ő a Soton utánpótlásában is középpályás volt, csak akkor került ki a szélre mikor felvitték a felnőttekhez, mert hát kurva gyors. 🙂 Nálunk is ott játszotta a legjobb meccseit, úgyhogy inkább az a csoda, hogy nem lett ott kipróbálva többször. Mondjuk neki is jobban feküdne egy 3 fős felállás, mint a mostani.

   • Jó, hát ennyire tudod,h nem megyek bele. Mindenesetre elég impozáns, amit ott nyújt most. Szeretem, amikor pánikmegoldásokból jó dolgok születnek. 😀

   • penito

    érdekes, hogy a szélen teljesen belekényszerült a butaszélső szerepébe, miközben kiderült a pálya közepén, hogy teljesen intelligens játékos.

    • Belgioso

     Teljes mértékben egyetértek! A szélen sokszor emlékeztetett a gazdag ember Gervinho-jára: indokolatlan cselparádé, majd az ebbe történő belezavarodás és kirúgás az ellenfélnek. Szerencsére sikerült ezt levetkőzni.

 • penito

  Érdemes a Bayern meccs előtt átnézni a Fertig-re, ahol kifejezetten fosnak már most, igaz, nem a mi, hanem a saját (gyenge) játékuk miatt.

  • Pedig éppen most olvastam egy cikket arról,h Wenger pihentetni fogja Özilt a bőrgatyások ellen. Mondjuk az elmúlt hetek alapján…

  • ARSNL

   Lehet döcög a Károly féle Bayern a bajnokikon, de szerintem hibás következtetés lenne azokból a meccsekből kiindulni. A szurkolóik pesszimizmusa engem egyáltalán nem tesz magabiztosabbá a párharc kimenetelét illetően.

  • Bálint

   roncsderbire fel

 • ZERO_L
 • ZERO_L

  én annyira nem érzem jó megoldásnak Ox középen játszatását…

  végszükség esetén azt mondom meg lehet próbálni 1-1 meccsre, de nem érzem benne azokat a kulcspasszokat vagy súlypont áthelyezéseket (a semmiből helyzet teremtést már nem is mondom), amiket ebben a pozícióban játszó játékostól elvárna az ember, hogy ne menjünk messzire elég ha csak mellétesszük Santi-t és látszik mekkora hatalmas szakadék van a két játékos között
  az angol passzolási skálája szerintem limitált, amihez talán hozzá tudna szokni/bele tanulhatna, de ezt a kísérletezős időszakot szerintem már lezártuk

  az én meglátásom szerint Ox-nak a szélen lenne a helye, ahol cselezési képességét (ami szerintem a legnagyobb fegyvere jelenleg) az 1az1 elleni párharcokban lehetne kamatoztatni, és persze nem ártana ha a kapu előtt feltalálná magát (bár ez sok játékosunkra igaz)

  Ezzel megint nehéz vitatkozni:
  https://twitter.com/BBCMOTD/status/830757988063289344

  + a szar vétel Mustafi, they said
  https://pbs.twimg.com/media/C4eVWzBWQAAlUQ6.jpg

  • penito

   Én a build-up fázisban éreztem gyengének a helyezkedését, és az sem biztos, hogy szervezettebb védekezés ellen betudja-e bejátszatni a passzfolyosókat. A Chelsea ellen kevés jó mélységi passzra emlékszem tőle, persze csapatszinten sem kínáltuk meg az opciókat.

   Viszont szerzett csomó labdát, meg alapvetően egy sokkal érettebb játékosnak tűnt, jobbnak, mint Ramsey az elmúlt 3 évben bármikor középen.

  • Frimpong

   Ezt értem, de én mégis boldogabb lennék, ha szar lenne az assist statja, de nem lenne minden meccsen legalább egy ordító hibája.

  • changemynamekukac

   41 millió euróért transferidőszak vége előtt? De kibaszott szar deal.
   Ha Matip ingyen megszerezhető, ha van Dijkért 15 milliót adtak, Alderweireld 16, de még a hajasbrazil Luizért is 38,5 csengettek ki, akkor igenis ez szar deal. Kevésbé szar, mint túlárazott angol Stone-t venni, esetleg Otamendit, de attól még szar. Nem baszna ez fel, ha nem nyilatkozná le a főnök, hogy ő nem minden szarra dobálja a pénzt, mert neki még a büfésre is gondolni kell, mert a klub alkalmazottai egy nagy család, így meg kell nézni, hogy kire adjuk ki a pénzt, de így hogy lenyilatkozta, számon lehet kérni rajta, hogy ugyanmár mi a tökömért nem transfer időszak kezdetén egy 10 millióval olcsóbban hozta el. Ok leveszik az angolokat rendesen pénzzel, de ha mindenki által agyonszopkodott Humibubi 35 millió €ért vált a BMbe, akkor kicsit érzed, hogy náluk ez a tárgyalás rész, meg ár érték arány nem annyira jó.

   • ” Viszont ha már mondott ilyet, akkor számon lehet kérni rajta, hogy ugyanmár mi a tökömért nem transfer időszak kezdetén egy 10 millióval olcsóbban hozta el. ”

    Igen, mert ez pontosan ilyen egyszerű. 🙂

    • ARSNL
    • changemynamekukac

     jópár csapat, jó scout rendszerrel érdekes módon meg tudja oldani, hogy nem húzzák le. De aki egyszer nyilatkozta, hogy nem volt minőségi upgréd, azt bizony le tudják venni.

     Még egyszer, nem az zavar, hogy vettünk minőséget, meg nem az én pénzem. De akkor legalább az öreg a saját hülyeségeihez tartsa magát, amiket mond, mert hülyének érzi magát az ember, ha kicsit is figyel a szavaira. Ha azt mondja, hogy neki gondolni kell a klubalkalmazottakra és kuporgatni kell, mert we are a big family, akkor ne túlárazva vegyünk embert.

     • ZERO_L

      gondolom élő pókerezés közben is széles mosollyal konstatálod amikor AA-t kapsz leosztásnál…

      azért a nyilatkozatokat ne vedd már ennyire véresen komolyan, mikor minden csapból az angol csapatok hatalmas bevételei folynak, nem árt ha ő kicsit ellentétes képet akar magáról festeni mint a jelenlegi piaci szereplők

      kellett minőségi CB ez volt az ára az utolsó héten, shit happens, de pont ezért spóroltunk éveken át, hogy ezek most már simán beleférjenek

     • changemynamekukac

      De véresen komolyan veszem, mert ez is ugyanolyan cinikus, hülyének néz mindenkit megszólalás, mitn a nem volt minőségi upgérd. Igen outos vagyok, lehet ezt csöndesebben, meg hangosabban csinálni. Papa fullkreténben nyomja, és nézi hülyének a szurkolót az ilyen megszólalásaival. Inkább akkor csukja be a száját, és húzzon bele, mert 2014ben azt ígérte, hogy 3 éven belül bajnok lesz.

      Nem fest szerintem ilyen képet magáról. Kinéz egy embert valamikor, ha azt nem tudja megszerezni, akkor elkezd izzadni a homloka. Nem gondolkozik nagyon előre ilyen tekintetben, ha azt tenné, akkor nem lenne ilyen meg deadline dayes izgulás, mert papa leakaszt mindenkit júliusban augusztusnak meg úgy fut neki, hogyha talál valami értékeset megveszi, amúgy ha nem akkor sincs semmi baj, készen van a csapat. Fejben is már a bajnokságban mindenki itt van, nem még a strandon vannak néhányan az első fordulókban.

     • Faszom, kicsit legalább olvass utána a dolgoknak. Mustafit nyár eleje óta próbáltuk megszerezni, de a Valencia valami 50 millió körül kért érte, ezért marha sokáig ment az alkudozás. A végén még egy kamu ajánlatot is bedobtunk Manolasért, hogy az addigra eléggé pénz szűkében lévő spanyolok engedjenek, és lásd: sikerült. Kurva sok dolog miatt lehet basztatni Wenger meg az Arsenalt, hogy az nem a Mustafi deal és annak kivitelezése, az ziher.

     • changemynamekukac

      Mustafi has a release clause of £42.1m but Sky Germany understand that Arsenal may be able to sign the German for £25.3m plus a further £8.4m in add-ons.

      http://news.sky.com/story/arsenal-in-talks-for-valencias-mustafi-10515992

      A mennyi a release clause, meg mennyiért engedi el nem ugyanaz. Ezt fociban utazó leendő riporterként tudhatnád.

      If the deal goes through, Mustafi – valued by Valencia at £25m – would replace Arsenal’s long-term injury victims Per Mertesacker and Gabriel Paulista.
      https://www.theguardian.com/football/2016/aug/11/arsenal-agree-terms-valencia-defender-shkodran-mustafi-agent

      És még egyszer, mert úgy látszik még mindig nem ment át. Toby A. 15 millió egy szezonnal korábban, van Djik 16 millió, Matip ingyen, Alonso 23 millió. Az agyonszopott mindenki kedvence Hummels 35 millió. Ehhez képest a történelem egyik legdrágább védőjét csináltuk Mustafiból miközben asztalra tett teljesítményben a nevezettek mellett/(alatt) van – első csere német válogatottban, tehát nem fix kezdő. És akkor innen nézzük a papa nyilatkozatait, hogy neki minden fillérre oda kell figyelni, mert két kérdést vet fel: 1) hogy a f*szomba nem sikerült a többiek azonosítása, behúzása, miközben a közvetlen környezetnek igen, ráadásul úgy hogy le sem húzzák őket? 2) miért csak riogatunk a B tervvel, mert ez alapján kbre mi voltunk szopóágon, nem volt más alternatíva (C-D terv?), pedig lehet látni Alonsot, ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint Mustafi, majdnem feleannyiért lehet szerezni egy nappal később, mint németet. Hajasbrazil bőven túlárazott Luizról nem is beszélve, aki szintúgy olcsóbban költözött vissza Londonba. Papa veri a fogához a garast, Suarez 40millió plussz egy font, ő a jeruzsálemi főrabbi, ha pénzről van szó, most meg orránál fogva vezetik, és mindezt egy olyan évben, mikor EB volt, egy hónapig az emberek képébe voltak tolva a csapatok, jópár meccsre lehetett elmenni, noteszt tele lehet írni aspiránsokkal.

      ‘A faszom olvass utána’ a dolgoknak ‘Gnabry úgysem megy el tőlünk kinyiltakoztatás’ után vicces hallani tőled. Nem pötyögtem volna be ennyit, ha nem követtem volna az eseményeket. Nem is volt nehéz, mert Arsenal transferidőszak eseményei úgyis augusztus utolsó hetében történnek az esetek 90%ban, de mint vágyakozó kisiskolás végicsekkoltam én is a nyarat, hogy hátha papa a nem volt minőségi upgréd agymenése után, beismeri hogy tévedett és júliusban gőzerővel lezavar mindent. Nem ez történt.

     • Köszönöm a kioktatást, de nyugodj meg tisztában vagyok azzal mi a kivásárlási záradék. 😉 Viszont látom neked sem sikerült venni az adást: Mustafit még így is az addig kért ár alatt sikerült leigazolni körülbelül hasonló összegért, mint ami az általad linkelt Sky cikkben szerepel.

      A többihez meg mit lehet hozzáfűzni? Igen, marha sok védőt nem igazolt le Wenger akik máshol beváltak, de ez még mindig nem a kibaszott Football Manager ahol leraksz egy összeget az asztalra és tiéd az adott játékos. Eleve elfelejted figyelembe venni a játékosok személyes preferenciáit, mert például az általad is említett Alderweireldet le akartuk igazolni, DE Ő MÁS CSAPATOT VÁLASZTOTT. Oké, ezért is a kurva anyját Wengernek. Komolyan, te és még jó páran úgy kezelitek egy játékos egyik csapattól a másikba való igazolást mint amikor lementek a boltba tejért, miközben ez annál egy hajszállal összetett.

      Fogalmam sincs mi köze az utánaolvasásnak a Gnabry igazolásról alkotott véleményemnek, de oké te tudod. További jó mérgelődést egy teljesen fölösleges faszságon, amibe kivételesen kurvára nehéz belekötni.

      Mulass jól!

     • ZERO_L

      teljes álomvilágban élsz, a nyilatkozatai egyáltalán nem szurkolóknak szól, és nem is az a szerepe, hogy bárkit hülyének nézzen
      aki ezeket komolyan tudja venni az annyira naiv, hogy meg is érdemli ha ezen képes felhúzni magát

      gondolom a sok hülye játékos nyilatkozatán nem akadsz ki, aki minden vereség után meg fogadják, hogy köv héten aztán odabasznak, de tulajdonképpen ugyan azt az enervált szart adják elő

      ez sajnos része a sportnak, a média kiszolgálás és ennek következtében a bullshit generálás

     • changemynamekukac

      nem a játékosokra nem figyelek alapból, a legtöbbnek annyi agya van mint egy zacskó szotyinak. Ellenben egy közgazdász végzettségű, a klub élén időtlen idők óta álló ‘ikon’nak a szavára azért adok.
      Én szarom le a mentally strong, és technikai ‘balfaszságokat’, megetették meccsen, nem voltak fejben készek stb. De a szűkebb szakmai részen, ami kiegészítő anyag a kluboknál, lásd orvosi szoba/sérülések, scout rendszer, tárgyalások nálunk / másoknál, ki mennyiért szerez meg egy játékost, kbre olyan dolgok amik számszerűsíthetők, levonhatóak a tapasztalatok és igenis számon lehet kérni, mert nem soft cuccok. Nálam mikor azt mondja, hogy nem volt minőségi upgréd miközben más klubok olcsóért találtak embert ugyanazon posztokra, amik nekünk is lyukasak lettek volna, vagy hogy neki spórolni kell, és nem szórja két kézzel a pénzt majd nem sokkal később pofánb*ssza a saját kinyilatkoztatását, igenis olyan dolog, amit számon lehet kérni rajta. Ugyanaz mint a 2014es nyilatkozat. 2017re bajnok leszek. Ha megcsinálja ő a messiás, ha nem akkor jön a kényelmetlen kérdés, hogy mire alapozta ezt a kijelentést Mr. Wenger, álomvilágban élt? Turbulencia volt a PLben? ezt nem látta előre? Ranieri hogyhogy képes volt látni, de ön nem? Hogyhogy angolul nem beszélek csak mutogatni tudok Olaszországból ki sem mozdultam még Conte képes rá, Ön nem? stbstbstb.
      Én sok minden elengedik a taktikai részen, más arra kapja fel a fejét, és a pénzügyre legyint, de ettől függetlenül nehogy már én legyek naiv, ha háborgok, hogy a papa ha kinyitja a száját KósaLali szinten nyomja fullba a kretént, meg próbálja az egyszeri szurkert beetetni, mert átlagban nekik is annyi agyuk van, mint azoknak, aki a pályán szaladgálnak.

    • Trollséne
   • ZERO_L

    azért az ok-okozati összefüggéseket nem ártana átismételni…

    Mustafi-t akkor vettük mikor kiderült, hogy nem lesz minőségi kezdőnk több hónapon át BOSS mellett és hát mivel ez a transfer időszak végére esett, így nem sok választásunk van mint fizetni
    (egyébként az összehasonlítások megint remekül sikerültek, már csak Sol Campbell 0 fontos átigazolási díja hiányzik)

    most ne kezdjük már megint el a “van sapka rajta az a baj, ha nincs akkor meg az” érvelést

    • changemynamekukac

     igen tudom képzeld el, ahogy azt is, hogy Perrel számolt az öreg, ami wtf de tényleg. De még ehhez képest is, utolsó pillanatos vásárlás szerint drága. Nem a teljesítményével van bajom tökre örülök neki, de 41 millió. Mások olcsóbban, ugyanezt a minőséget leakasztják. És nem azért rinyálok, mert az én pénztárcám fáj miatta, hanem mert az öreg mutogat, hogy de én költöttem.

     Gratulálok, Sol mikor jött?

     • ZERO_L

      Alderweireld mikor került a PL-be? ő mennyire releváns Mustafi árát illetően?

      Basszus egy 24 éves (csere) német válogatottról beszélünk, nyilván a Valencia olcsóbban adta volna július közepén, de akkor nem volt rá szükségünk, még jó hogy drágábban adták az utolsó héten, nekünk meg Manolas után nem volt más megoldásunk mint áron felül megvenni a németet

      ha hónapokig Holdingot és az ő rookie mistakejeit kellet volna nézni akkor meg amiatt lehetne károgni

     • changemynamekukac

      Egy évvel korábban vette meg a Spurs. Dijk is egy évvel korábban került a PLbe. Az ő áruk meg abban reális, hogy lehet akasztani 15-16 millióért fiatal és PL proven játékost, nem ennek közel 3szorosáért, augusztus vége ide vagy oda, valami kibaszottul el van kurva, ha Perrel számol a papa szezon elején, hogy nem kell CB, majd kiesik és a híresen jó alkudozási technikájával ilyet képes kifacsarni magából. Egy hónap alatt 16 miliót drágul a játékos. Ehhez tényleg nagyon amatőrnek kell lenni, hogy ezt megjátsszák veled.
      Amúgy hogy Toby nem számít, akkor Matip sem. Kloppnak volt annyi esze, hogy télen megkereste, hogy jönnön a Poolhoz előre gondolkozik, és zsupsz be tudja húzni ingyen. Miért tud a Chelsea utolsó napon behúzni 23 millióért egy Alonsót, aki két évvel idősebb mint a németünk, aztán ugyanolyan teljesítményt hoz? Sülét most vette meg a BM téli transferidőszakban 20 milliért.

      Mondom nem a teljesítményével van bajom, hanem azzal, hogy hasonló teljesítményre képes ember 10-15 millióval olcsóbb, ha nem panic buyban nyomod, hanem csak kicsit is sebességbe rakod az agyad. Nem ennyi a PL felár. Ez az olajos/hülye vagyok felár. Nem gondolkozom előre és ezért tudnak cudarul megszopatni. Ami újfent vicces, mert kuporgatni kell hiszem Wenger felelősségel tartozik a klubnak meg az alkalmazottaknak.

  • BVick

   Most neztem csak meg, eleg korrektul osszefoglalta mindazt, amit habzoszajjal frocsogok egy-egy balul sikerult meccs utan hajlamosok elfelejteni.

 • penito
 • Frimpong

  Csóró Jackyboy csak lesérűlt:-(

  • Woolwich

   Ráadásul azt olvasom, hogy a bokája sérült megint…

 • BVick

  Na ha barkinek ketsegei lettek volna a Papus terveivel kapcsolatban, gyorsan eloszlatta a ketelyt: allitolag Gulunek fontos szerepe lesz (majd jol munkenben talalja meg a gollovocipojet meg az onbizalmat is), masreszt meg tervezunk kivalloan csapatvedekezni es lotavon belul tartani oket a visszavagora, a hazai meccsen meg nyilvan tovabbjutunk.

  Kivancsi vagyok mar csak a kezdore is, olyan jo lenne ha meglepne minket (is), es meg mukodne is a terve, reg eltunk at ilyesmit.

 • ZERO_L

  Perez nem edzett, TO megint betonbiztos kezdő lesz 🙁

  • Gordon Cole

   Meanwhile, Yaya Sanogo continued to step up his return from injury and was spotted training separately from the rest of the first-team squad on Tuesday.

   • Woolwich

    A visszavágón már ő kezd elöl.

   • Bálint

    Én csak viccnek szántam a kezdetését. Legközelebb idézőjelbe írom az ilyet, ha a Papa itt olvasgat

 • Jon

  Jó ég, közben mit tol le a PSG? Mintha a Heynckes-féle Bayernt látnám, megfojtják a Barcat, teljesen esélytelenek.
  Majd mi is holnap 😉 😀

  • BVick

   Iden nem lesz Arse-Barsza..
   Csoportunk masodik helyezettje azert bearazta a spanyolokat.

  • BojoG78

   Öröm volt látni ahogy megfojtották őket,ennyire alárendelt szerepben még nem láttam a bárcást az elmúlt 10 évben…A nyáron majd igazolniuk kell szegényeknek 200millióért 2 sztárt a középpályára…

   • white__widow

    lófaszt, csak el kell küldeni luízenrikét

    • BojoG78

     Azt küldik mindenképpen,hacsak nem történik valami csoda.Remélem nem!Azt viszont tartom hogy költekezni fognak a nyáron,de hogy ki lesz a következő vezetőedzőjük?

   • Woolwich

    Nem lepne meg, ha az egyik rögtön Rabiot lenne.
    Őszintén szólva nem igazán értettem Wenger miért rajong érte ennyire, de tegnap engem is meggyőzött.

 • les 400 coups

  amúgy,ha továbbmegyünk a 8-ba bl-ben, a psg-vel legközelebb csak a döntőben kerülhetünk össze?
  ill azonos országbeli csapat találkozhat a 8 közt v csak a 4 közt ?

  • BojoG78

   Bárki bárkivel lehet már a következő sorsolásnál…12.00CET, 17 March, Nyon

 • BVick

  Eredmeny szempontjabol ez legutobb is bejott: ma gala?

 • dunnohu

  A mai meccshez elég lenne egy múltbéli felvezetőt kicsit leporolni, ápdételni a neveket, aztán go. Február van, a bajnokság már elúszott, úgy néz ki, a BL-ből is a szokásos duó (Bárka, Münken) valamelyike ellen kizúgunk, az FA és a Wenger kupa maradhat, mint az utóbbi években, Papa hosszabbít-e mizéria, amit az egyre hangosabb out-ok kánonja leng körbe bájosan.
  Szém ol’ sit.
  Kihagytam volna valamit?

  • Attila Balla

   and it will happen again! 🙂

  • Frimpong

   Pszt! Most még optimisták vagyunk, ez majd kicsit később jön.

  • Mr. Dhoan

   It’s happened again, it’s happened agaiiin, Bayern Munich, it’s happened again!

 • penito

  Azt írják itt-ott, hogy Oxi lesz a jobb szélen és Welbeck is kezdő lesz