Surprise motherfucker! (Arsenal – Liverpool 3-4)

Az Arsenal a legutóbbi 7 szezonban mindössze egyetlen alkalommal tudta megnyerni az első bajnoki meccsét. Az Arsenal úgy futott neki az első mérkőzésnek, hogy a középhátvéd pozíciójában a 21 éves Chambers és a 20 éves Premier League újonc, Rob Holding volt bevethető. Az Arsenal a középcsatár posztján más értelmezhető alternatíva hiányában kénytelen volt arra az Alexis Sánchezre támaszkodni, aki egyáltalán nem mozog természetesen ebben a pozícióban. Az Arsenal 4-3-as vereséget szenvedett hazai pályán a Liverpool ellenében. Meglepődtünk?! Én nem igazán.

Az igazolások

Ahhoz, hogy kiderítsük, mi áll a vereség hátterében, kénytelenek vagyunk értékelni a klub átigazolási piacon nyújtott eddigi tevékenységét. Granit Xhaka  kiváló igazolás, pontosan olyan játékos, akire a csapatnak nagyon nagy szüksége volt az előző szezon tanulságait levonva. Rob Holding szemmel láthatóan ígéretes hátvéd, egyértelműen a jövő embere, de nem feltétlenül egy Liverpool elleni rangadó a legalkalmasabb arra, hogy rutint szerezzen a világ legerősebb bajnokságában. Ezen felül egyértelmű volt, hogy szükség van egy bizonyított középcsatárra, majd pedig Mertesacker kidőlését követően egy tapasztalt védő leigazolása is létfontosságúvá vált. Viszont miután Jamie Vardy visszautasította a lehetőséget, hogy a világ egyik legnépszerűbb csapatában futballozzon, látszólag teljesen besült a gépezet. Holding ugyan ezt követően írt alá, de a Boltonnal már május óta zajlottak a tárgyalások a fiatal játékos ügyében. Ezt követte egy kétségbeesett kísérlet Lacazette megszerzésére, de mára világosan látszik, hogy az Arsenalnál senki nem gondolkodott el azon, mi lesz, ha Vardy mégsem ír alá. Mertesacker sérülése után sem lépett gyorsan a klub védő ügyben, de már Gabriel kidőlése óta is egy hét telt el, mégsem tűnik ebben előrelépés.

Mindezek következtében a Liverpool ellen a felkészülést mindössze 1,5 hete kezdő Alexisnek kellett középcsatárt játszania, és pocsék mérkőzést produkált. Lovren és Kavlan között őrlődve csak ritkán tudott játékba avatkozni. 8 légipárharcából mindössze egyet tudott megnyerni, csupán kétszer lőtt kapura, és ami a legbeszédesebb: mindössze egyetlen sikeres cselt mutatott be. Ez Alexis esetében egy borzalmasan alacsony szám, és mi sem bizonyítja jobban, hogy egy számára nem előnyösebb pozícióban, elszigetelten kellett futballoznia.

A védelemben Holding és Chambers addig állták a sarat, amíg a Liverpool támadói el nem kezdtek komolyabb nyomást gyakorolni rájuk. Ekkor viszont már bőven kijött az, hogy az Arsenal védelme egyszerre egyelőre maximum az egyiküket bírja el. Valahogy nem tudom hibáztatni egyikőjüket sem, hiszen nem normális állapot, hogy egy ilyen rangadón egymásra utalva kellett játszaniuk. Persze az sem segített rajtuk, hogy a két szélen Bellerín és Monreal is jócskán tudásuk alatt teljesítettek. Különösen az utóbbi volt csalódás a tavalyi önmagához képest.

highlights

A kiválasztás

Wenger egy meglepő, és logikailag eléggé kikezdhető kezdőt pakolt fel a pályára. A védelemben és a csatárposzton nem tudott sokat variálni, a középpályáról viszont kimaradt Granit Xhaka, és a jobb oldalra bekerült Theo Walcott, akiről nemrég mondta el Wenger, hogy az előző szezonban azért is nem játszatta őt ezen a poszton, mert védekezésben nem tudja hozni az általa elvárt szintet. Ehhez képest most mégis ott figyelt a vonal mellett a kezdőcsapatot ábrázoló grafikonon, az első félidőben pedig kifejezetten jól is játszott. Többször is jól zárt vissza, kiharcolt egy büntetőt (nem tudom kinek a fejéből pattant ki, hogy neki is kell lőnie, de alaposan meg kellene csapkodni egy döglött vidrával), majd egy parádés befejezéssel gólt is szerzett. A szünet után viszont már a tavaly megszokott Walcottot láthattuk, akit jóformán alig lehet észrevenni a pályán, és szinte rejtőzködik a labda elől.

Xhaka kihagyása is érdekes kérdés. Egyrészt Wenger gondolhatta úgy, hogy fizikális felkészültségben a svájci még nem tart ott, hogy egy ilyen mérkőzésen a kezdőben kapjon helyet. Viszont a kezdőben mégis ott volt Aaron Ramsey, aki csak nemrég kezdte meg az edzésmunkát és természetesen meg is sérült. Ezzel szemben a felkészülési meccsek nagy részén pályára lépő Cazorla is csak a kispadon kapott helyet. Egy Klopp csapat ellen viszont bűn ennyi olyan játékost a padon hagyni, akik nagy nyomás alatt is képesek megfelelő döntéseket hozni, és nem utolsó sorban technikailag is képesek kivitelezni azokat.

wenger

A taktika

Wenger azzal próbálta tehermentesíteni a két középhátvédjét, hogy feljebb tolta a védekezést, és már az ellenfél térfelén igyekezett megzavarni a Liverpool labdakihozatalait, valamint labdavesztés esetén azonnali visszatámadást alkalmazott. Utóbbinak köszönhetően született meg az Arsenal első gólja a meccsen. Az viszont ismét nagyon látványos volt, hogy az Arsenal mennyire esetlenül használja a letámadás eszközét. Ilyenkor többnyire borzalmasan nagyra nőnek a távolságok a csapatrészek között, és szemmel láthatóan nincsenek rendesen leosztva a szerepek. Az első félidőben Elneny folyamatosan zavaró repüléseket végzett a Liverpool tizenhatosa környékén, mögötte Ramsey azonban hatalmas üres területeket hagyott, így a Liverpool többször is könnyen át tudta játszani az Arsenal zavaró embereit. A helyezkedésbeli hibákat az Arsenal játékosai többnyire rengeteg intenzív futással próbálták kompenzálni, ennek pedig a második félidőben jócskán megitták a levét.

Az Arsenal szerencséjére a Liverpool sem volt a helyzet magaslatán az első félidőben. Folyamatosan próbálták zavarni az Arsenal labdakihozatalait, de túl nagy volt a távolság a játékosok között, így az Arsenal többször is el tudott jutni a tizenhatosuk elé. Az Ágyúsok viszont a saját dolgukat nehezítették azzal, hogy a támadásépítés első fázisában a játékosok között túl nagy volt a távolság, a szélső hátvédek sokszor túl magasan helyezkedtek, így nem sikerült igazán kihasználni a Liverpool gyengélkedését. Emellett a középpályán labdabirtoklás esetén többször is kijöttek Coquelin hiányosságai, aki többször is célpontja volt a Pool presszing csapdáinak. Az egyenlítő gól jóformán a semmiből jött, de pont arra volt szüksége a vendégeknek a fáradó Arsenal ellen.

A Liverpool csapatszerkezete a második félidőben jóval kompaktabb lett, az Arsenal letámadása teljesen eltűnt a meccsből, és ennek köszönhetően be is szorultak a kapujuk elé, amit Lallana már a 49. percben megbüntetett. A Vörösök a második félidő első 20 percében nemes egyszerűséggel agyonverték az Arsenalt. Firmino, Coutinho és Mané is parádézott, a nyomás alá kerülő fiatal védők pedig nem bírták el a terhet. A 4-1-es állás a játék akkori képét tekintve egy teljesen reális eredmény volt.

Klopp a mérkőzés utáni nyilatkozatában is elmondta, hogy nagy hiba volt megnyugodniuk a 4. gól megszerzése után, hiszen a koncentrációjuk jócskán visszaesett, és Oxlade-Chamberlain szólója után azonnal visszajött a meccsbe az Arsenal. Komolyabb helyzeteket viszont ezután sem tudtak kidolgozni, Chambers gólja is egy pontrúgás után született. Ezt követően viszont újra stabil lett a Liverpool, és egy jól záró, kompakt középpályával kivették a maradék lendületet is az Arsenal játékából. Sokat elmond a mérkőzésről, hogy a félidő után a gólokat kivéve egy igazán nagy helyzete sem volt az Arsenalnak.

Konklúzió

Bármilyen meglep is legyen, de valódi tragédia nem történt. Legalábbis semmi olyan, amire ne lehetett volna számítani. Ez a meccs kiválóan példázta, hogy Wenger játékrendszerében mennyire sokat számít a játékosok egyéni intelligenciája. A támadás építéstől kezdve, a letámadáson át, a befejezésekig minden azon múlik, hogy egy játékos önállóan meg tudja-e hozni azokat a döntéseket, amelyekre szükség van. Ez például tökéletesen ellentmond a Pep Guardiola által preferált futballnak, ahol minden centire ki van mérve, és minden játékos tisztában van a feladatával, valamint zsigeri szinten képes végrehajtani azokat. Wenger viszont túl nagy szabadságot ad a játékosainak, ami a kevésbé alkalmas emberek esetében oda fog vezetni, hogy a rendszer darabjaira hullik, az ellenfél pedig büntet. Pont emiatt nem történt tragédia, mert biztosan jobb lesz ez a csapat, ha visszatér Özil, és ha bekerül Xhaka. Jobb lesz ez a csapat, ha ott lesz a védelemben Koscielny, és a csatársorban Giroud. Ez az eredmény pusztán azért igazán kellemetlen, mert hetek óta tisztában volt a stáb a hátráltató körülményekkel, és mégsem tettek semmit, hogy befoltozzák a csapaton tátongó lyukakat. Maradt bő két hét, hogy mentsék azt, ami menthető.

xG

 


 • Oliver

  Nagyon kíváncsi lettem volna, hogyan alakul, ha nincs az a könnyű síppal befújt szabad és utána Coutinho pazar szabadrúgása. Annyit fűznék még hozzá, hogy a 2. gólnál Cech vajon hova jött illetve a Mané gól előtt meg Chambers mi az anyámért nem tudott szabálytalankodni egy sárgáért cserébe. Kár érte

 • padi3zz

  Ha Arsenal játékos lennék, mennyire tudnék még hinni abban, hogy Wenger a megfelelő edző számomra, aki képes megfelelően felkészíteni, kihozni belőlem a maximumot? Hogy éles legyek a szezon kezdetén? Hogy valóban kupákért küzdhessek? Mennyire tudnék bízni a döntéseiben? Mennyire hinném el neki Özil helyében pl. hogy megerősíti a csapatot? És ha nem lennék Arsenal játékos, vajon miért választanám az Arsenalt? És akkor ne csodálkozzunk, hogy nem tudunk minőséget igazolni. Kb. 10-15 klub élén van ma minimum olyan edző, akiben egy valóban minőségi játékos nagyobb fejlődési/fejlesztési potenciált lát. Ne legyen igazam, de szerintem nem igazolunk mi már nagy nevet Wenger alatt. Ballasztot meg tényleg felesleges már.

  • ZERO_L

   már alig várom, hogy Özil+Alexis majd AW távozásával magyarázzák miért nem hosszabbítottak 😀 😀

   mint anno Henry, aki Dein távozásával próbálta magyarázni a Barcába való igazolását

 • Woolwich
  • Gordon Cole

   Mindekozben Ornstein: “Arsenal yet to agree fee for Mustafi. #AFC considering Omer Toprak & Simon Kjaer as alternatives but Mustafi remains priority & keen to join.
   Price the issue. Arsenal want to hold back funds for possible striker signing. #AFC transfer budget factors in fee, salary, agent commission.”

   • Woolwich

    Az, hogy sokalljuk Mustafi árát nem nagy meglepetés – van egyáltalán olyan játékos, aki nem drága Wengernek? Nem sok.
    Viszont ha ennyire spórolunk egy csatárra akkor tényleg nagy pénzért tervezünk igazolni.
    #madness

    • changemynamekukac

     vagy nem ala 2015

     • Woolwich

      Én továbbra is tartom amit tavasszal mondogattam:
      Csatár igazolás nélkül nincs értelme lejátszanunk ezt a szezont…

     • changemynamekukac

      ha nem jön csatár, de minden mást helyretesznek a csapatnál, akkor nincs gond (értsd nem theo-oxszal balfaszkodás, nincs Per és kocogás és hasonlók),. Ez mondtam tavaly is ezt mondom idén is. Igazolással előrébb jutnánk, mert ez a Pool meccs is mutatja, hogy Wenger nem az a taktikai zseni (vagy csak kiba nagy troll, hogy nesztek így is felrakhatom, a végén mondok egy Look, it was difficult nyilatkozatot és mindenki benyeli), de ehhez képest eddig 2015 reload. Augusztus végéig kitart a hit, utána el lehet engedni a szezont, ha egyik opció sem valósul meg. Csak kérdésként adódik, hogy mi a fenének nem megy ez a dolog úgy, hogy első fordulótól éles a csapat.

     • Woolwich

      Na jó, de melyikre van több esély: hogy 3 év után végre veszünk egy csatárt, vagy hogy helyrerakunk minden mást? 🙂

     • changemynamekukac

      szvsz egyikre sem, én nem is várok sokat Wengertől, innentől minden eredménynek lehet örülni a részemről. Egyedüli kérés, hogy jövő szezonra ne hosszabbítson&ne b*ssza nagyon szét az öltözőt.

   • changemynamekukac

    Torpak skizz szerint jobb mint Mustafi, csak mintha sokat lenne sérült. Bár lehet hogy keverem vkivel. Bell neve még mindig nem értem, hogy nem került Wenger noteszébe.

 • ZERO_L

  az aki hagyja, hogy TO rúgja a szögleteket és a szabadrúgásokhoz is odaengedi, annak teljesen természetes, hogy a tizenegyes ő végezze el, ez megint csak a jéghegy csúcsa
  (nem tudom ebben mi volt olyan meglepő)

  az aranylábú fiúnk még mindig a “ha jó formába kerül akkor nagyon sokat segíthet a csapatnak” státuszban van, amikor Berahino-ért 30M fontokat emlegetnek, mi totálisan meg vagyunk elégedve azzal amit mér évek óta képvisel a pályán, és ez mindent elmond hogy a vezetőségnek milyen ambíciói vannak

 • changemynamekukac
 • ZERO_L

  https://twitter.com/AFCAMDEN/status/765256045350576128

  akkor foglaljuk össze a tutit:
  -csatár
  -Özil korábbi átigazolásához mérhető (ergo klasszis)

  csak Giroud klónozására tudok gondolni

  • Bálint

   És Kazi állítólag a B opciója

  • Trollséne

   Ennek a #madnessnek nagyon bullshit szaga van, pár éve egy török fószer tolta ugyanezt, csak akkor Mr.X-nek volt tán elkeresztelve a nemérkező klasszis csatár. Ha ismét ez lesz, akkor a csávó szeptember 3. után inkább függessze fel az accountját.

 • white__widow

  Nincs tragédia fel a kibaszott fejekkel 😉

  • Bálint

   Én is korainak tartom a gyászszertartást, de hát ez az Arsenal

   • white__widow

    én így szeretem

  • Mr. Dhoan

   Itt a vég vater. :v

 • Bálint

  Mondjuk az is szép, hogy 1. tavaly nem költöttünk kvázi semmit, 2. azt nyilatkozták, hogy a pénz nem lesz akadály jó játékos leigazolásánál.
  Na most ha 5-10m font miatt nem Mustafi, hanem egy gyengébb védő érkezik a pénz miatt, akkor Ivan kapni fog tőlem egy csomagot

  • changemynamekukac

   4 embernél többet nem lehet kezdőbe igazolni, főleg nem olcsón, minőséget!!! Leszter is hogy belebukott ebbe. Én becsülöm papa logikáját, meg az elveit, de látszik, hogy nemigen akar bejönni neki ez a dolog már. Ok bejön, csak míg ő talál 1-1 csillagot, addig a leszter az öregapó kivénhedt emberekkel, akiknek nem büdös a futás megerősítik a védelmüket, vagy a fiatal nevesincs négerekkel a középpályát. simán elhoznak 4-5 ember is (Sevilla is ezt csinája) beépítik a kezdőbe és nem fürdik be velük. Szóval persze spóroljon, de akkor az a staff, aki felkutatja az ár érték arányban a fasza embereket, az végezze jól a dolgát. Ha ez nem megy, akkor fizeted a felárat a játékosért. De ez a se nem fizetem, se nem keresek rendesen, és lyukasan futok neki a szezonnak tavaly után újra, nem éppen jó ómen. Szeptemberig még essen be azért 1-2 ember. Nem azért, mert darabra még ne lennénk meg, hanem azért mert tuti elfogy a csapat az évben, és ifikkel lesz a kiállás.

   • Bálint

    Egyetértek.
    De látod próbálkozik, elhozta a Leicester-i scoutot is. Holding szerintem még nem az ő embere, de ő nem tűnik rossznak. De ja hát valahogy egyik irányba sem akarunk elmozdulni.

    • changemynamekukac

     mikor hozta el a leszter scoutot? télen. Az fél év. Ok a Leszternek más a szerkezete, meg lehetett egy olyan megállapodás, hogy akit kinéztek a Leszternél arra nem repülnek rá. De hovatovább, nem csak egy név van benne a pakliban. Ha a leszter leakasztja az EB faszagyerek Kaputskat, akkor ok, mi volt a második opció? Nem hiszem, hogy szarabb lenne ez amásodik gyerek, mint Theo vagy Ox. De ok, az öreg nem akarja. Miért nem akarja? Mit lát az angoljainkban? És itt kezdődik a probléma, hogy valszeg nagyon vakon van. Campbell megrohad a padon, még akkor is ha squad player, de nem érted hogy Mr.140 akkor mégis micsoda, és mi a francért számol még vele. És itt most tényleg a low budget emberek megszerzéséről beszélünk, nem Draxler-Mahrez-Reus-‘Mikitárján’ stb. félékről 40+ milliókért.

   • Mr. Dhoan

    Azé’ a Leszter ne legyen “példa”, ha a felszínen sikerül maradniuk, akkor lehet követni. oks, büdzsés kerettel nyertek bajnokságot, csodakategória és dícséret illeti őket, de azért még bőven beleedselhetnek és kipotyanhatnak idén, nekünk azért annál megfontoltabban kell gondolkodnunk, hogy all-in-eljünk csakmertkész. Papa elbaszcsizta ezt a summer sale-t is, ezt adom, de azért nem kell agyatlanul leigazolni mindenkit, csak mert volt 1 jó szezonja egy másik bajnokságban.

    • changemynamekukac

     Mint mondtam, nem bánom papa hozzáállását a dolgokhoz. De ha van 3 luk a csapatban, és csak 1re talál embert jó ár érték arányban, 2re nem. Akkor a papa nekifut úgy a szezonnak, hogy van két luk, nem az van hogy ok, a másik kettőt akkor reális áron, vagy ráfizetéssel veszem meg, de legalább nem lesz gebasz, hogy kidől a két CB szezon közben, és az ifit kell hívni, mert nincs más. Leszterrel isten tudja mi lesz ezt adom, ellenben Sevilla ezt az eladom a fél keretet és simán pótolom őket nyereséggel dolgot már jópár éve nyomja.

 • Trollséne

  Én megpróbáltam pozitívan hozzáállni a kezdőhöz, de nem lehet nem egyetérteni a leírtakkal.
  Még a játékosok is beismerték, hogy fejben megfogta őket az a félidő végi szabadrúgás, de ami még szomorúbb volt, hogy magát Wengert is. Tőle nem áll távol a frusztrált kéztördelés, az arcát a tenyerébe temetés, illetve a besózott össze-vissza járkálás, de azért bassza meg már rögtön az első fordulóban? Így a szezon elején talán még remélhetne az ember valamennyi tartást, ehelyett rögtön ez a testbeszéd a játékosai felé? És akkor még desszertként jön a meccs után a bullshites nyilatkozat, hogy nem álltunk készen fizikálisan? Napozni mentek az USA-ba vagy mi a franc?

  Kurvára szurkolok érte, hogy észbe kapjon, mert saját maga kezdi nemhogy lesöpörni, asztalostól az ablakon kibaszni a felépített kártyavárát. 1 fordulóból legalább akkora marhaság lenne nagyobb következtetést levonni, mint a sörmeccsekből, de gondoljuk csak bele: Ha idén sem sikerül komolyabbat virítani, akkor Wenger most már borítékolhatóan dobbant. Korábban mindig azt nyilatkozta, hogy az utódjára egy gazdaságilag és játékosállományilag is erős csapatot szeretne ráhagyni. Ahhoz nem kell agysebésznek lenni, hogy egy kriminálisan szar szezon után, vajon az Özil-Sanchez duóból melyik szeretné további évekre elkötelezni magát a klub mellett? Főleg úgy, hogy az általuk idolizált Wenger sincs már a fedélzeten. Dortmundban ez bevett szokás, de itt az évtized epic failje lenne, ha megismétlődne a van Persie-story és bagóért sikerülne megszabadulni a változatosság kedvéért két meghatározó játékostól is. Ezzel Wenger inkább a reset gombot nyomná meg, nem pedig a kényelembe ültetné a követőjét. Mindenestre reméljük a legjobbakat, talán ebben a bő két hétben tényleg meglépi a splash-the-casht.

  (Azon pedig, hogy Ramsey már most 1 hónapra kidőlt, fölösleges is beszélni, ezt a csontot már milliószor agyonrágtuk.)

 • white__widow

  Conclusion

  After a largely disjointed first half from both sides Liverpool dominated the game for the 20 minutes after half time and last 10 minutes of the game. This was enough for them to gain a commanding lead and then close it out. In the spell after half time they demonstrated their high offensive potential and their progress in Klopp’s second season will be keenly followed as the Liverpool faithful dream of the title.

  Arsenal however showed several of the same weaknesses that have plagued their game for the best part of the last few years. It is of course only the first game of the season and it is important to note the significant absentees in Koscielny, Giroud and Mertesacker whilst Cazorla came off the bench. However it is the underlying strategic frailties that Arsenal fans should be most concerned about. It goes without saying that significant improvement will need to be shown if Arsenal are to maintain their perennial top 4 spot.

  http://spielverlagerung.com/2016/08/15/liverpool-in-narrow-win-despite-dominant-spells/

 • Bálint

  Roberto Soriano (Villarreal’s new signing): “I was hoping Mustafi would help me adapt to life in Spain, [but] now he goes.” [Marca]
  Marca de hát na

 • ZERO_L

  Iwobi-ra is 1 hónapot mondanak…

  elkezdődött a szezon

 • Bill F Murray

  Arseblog have revealed the following:

  Speculation is mounting that Alisher Usmanov is ready to sell his stake in Arsenal and join former partner Farhad Moshiri at Everton.

  With an almost non-existent relationship with Stan Kroenke – the 67.05% majority shareholder in Arsenal – and the chances of him being offered a position on the board, or one of any influence at the club, almost zero, it wouldn’t be a surprise if he decided to go all in with Moshiri at the Merseyside club.

 • changemynamekukac
  • Mityu

   Nem vagyok elkötelezett Mustafi-rajongó, de ha ezt is sikerül ilyen módon elszerencsétlenkedni, akkor tényleg húzzuk le a rolót …

 • Bill F Murray
  • changemynamekukac

   POGBA MEETS HENRY…

   He may have missed out last weekend, but the world’s most expensive player Paul Pogba is in line to make his Manchester United debut on Sky Sports’ Friday Night Football.

   Ahead of the clash with Southampton at Old Trafford, the France international has been speaking to fellow countryman Thierry Henry and their chat will be shown across our Sky Sports platforms ahead of kick off.

   https://d2kmm3vx031a1h.cloudfront.net/p6kDzZwCRqW5oM3MFI41_pogba%20meets%20henry.jpg

 • white__widow
 • Woolwich

  Szóval akkor ott tartunk CB igazolás ügyben, hogy Mustafit kb. elengedtük, mivel túl drága lenne és állítólag a giga csatár transzferre spórolunk…
  Ezzel együtt Ornstein rögtön szóba hozta velünk Toprakot és Kjaert, mint olcsóbb alternatívákat.
  Majd rá egy napra az angol lapok bedobták Jose Fonte nevét is a Sotonból. Őt átmeneti megoldásként el is tudnám képzelni, nagy előny nála, hogy PL tapasztalattal jönne. Viszont kérdés, hogy a Soton mennyiért engedné el.
  A legújabb név pedig Gimenez az Atletiből. Ő mondjuk azért furcsa, mivel egyrészt aránylag fiatal – annak meg ugye itt van Chambers és Holding – másrészt rohadt drága is lenne.

  • white__widow

   Miért engedtük el mustafit? Lemaradtam valamiről?

   • Woolwich

    “Kb. elengedtük”
    Mivel Ornstein azt írta, hogy sokalljuk az árát + alternatíva után néztünk én arra következtettem, hogy lemondhatunk róla…

    • white__widow

     Jah h ezé, DO kb az arse szócsöve, szal azt írja le amit a klub akar h megjelenjen. Nyilván sokalljuk az árát, de inkább az új neveken a hangsúly és a valencianak szólnak h van alternatívánk…. Sztem ez csak a szarrágós kommunikációnk egy eleme, nincs jelentősége

 • Frimpong

  Ezektől a we are ready to spend dumáktól előjön az arcidegzsábám

 • Trollséne

  Kimaxoltam a Liverpool okozta agyfaszt:
  http://knows.hu/versben-mondom-el-leicester-city-arsenal/