Sorfalat azért még nem állunk (Chelsea-Arsenal)

Mivel a Watford ellen sikerült pofára esnünk az előzetesen nyerhetőnek, relatíve könnyebbnek ígérkező 6 meccses szakasz utolsó felvonásán, a továbbiakban valóban felesleges lenne (akár egy mai bravúrgyőzelem esetén is) a matematikai esély vékony szalmaszálának illúziójába kapaszkodni. Ami azt illeti benne volt már egy kellemetlen torkozás a levegőben, a Papa kötötte az ebet a karóhoz a hétközben csúfosan kudarcot valló kezdőjével, pedig a bajnokságban már hetek óta izzadtságszagú félidőket produkált ez a Xhaka hiányában megálmodott formáció, amiből sajnos most nem sikerült sem egy, sem a maximális pont megszerzéssel kiszállni a mérkőzés végén. Nagyon nem szeretném ragozni, mivel az elemzésekben kielégítő mennyiségben olvashattatok minden fogyatékosságról, ami a formációból és az erőltetett játékrendszerből fakadt, mindenesetre kicsit kínos, hogy az elmúlt évek legerősebb csapatának beharangozott Arsenaljával ismét kora tavasszal véget ért bajnoki mese. (Szemfüles, provokatív újságírók helyében a meccs után ERRE azért rákérdeznék.)

Nincs más hátra, mint hátrafelé vagyis a Wenger Trophy-ra nézni, amiért még a tavalyinál is nagyobb pofozkodás lesz, s nem árt majd olyan szinten felkötni a gatyánkat, mintha az élen állva az üldözők elől menekülnénk, ugyanis a maradék meccseink túlnyomórészt a felsőház-középmezőny csapatai ellen lesznek esedékesek. (Bár tudja a fene, tavaszra már a kiesőjelöltek is észbe kapnak és hirtelen előrántják a kalapból a topformát, így jóval hálátlanabb feladat ellenük szerepelni, mint pl. egy langyos fosban tapicskoló, 40 pontot már a farzsebében tudó együttes ellen.) A BL továbbjutásra, mint nehezíztő faktorra szűk egy hónapon belül szintén fény derül, de mondanom sem kell masszív meglepetés lenne, ha kivernénk ezt az idén igen minimal tempóban araszoló Bayernt.

Essen egy pár szó a meccsről is: nem szeretném lefutni a szokásos köröket, ami a Chelseat illeti. Tudjuk jól, hogy 2003 óta, amikor is olajat találtak a Bridge alatt, kibaszottul elvétve sikerül nyerni ellenük idegenben (mindössze 3 alkalommal jött össze), de a hazai meccsekkel kiegészítve is gyalázatos a mérleg, szóval jó lenne ezen kozmetikázni, még ha jelenleg nem is nekünk áll a zászló. Ősszel 3-0ra lesimáztuk őket, de akkor még teljesen más szelek fújtak Conte csapatánál, leginkább annak a sallernak köszönhetően variálta át a felállásukat 3-4-3ra, hogy azóta a Spurs elleni idegenbeli meccs kivételével végighasítsanak a mezőnyön és tisztán 9 ponttal vezessék a tabellát. Természetesen fél2-től mindenki ott lesz náluk aki számít, élen a kedvenc Diegónkkal ill. Hazarddal, vagy az igazán komoly fejtöréseket okozó, továbbra is beast üzzemódban játszó N’golo Kanté, akiről mint kiderült, Messi & co-hoz hasonlóan majdnem nálunk kötött ki. (A Papa lehet, hogy csak trollkodásnak szánja, ugyanakkor ezekkel a kiszivárogtatott „majdnem leigazoltuk” kulisszatitkokkal, újfent csak magából csinál bohócot.) A cunt Ex-Capitanonk pedig ha valami óriási csoda nem történik, nem valószínű, hogy az őszi meccshez hasonlóan kezdeni fog, amikor is szerencsére olyan pörformanszt sikerült lehoznia, mint általában a mi mezünkben az álmai klubja ellen lejátszott idegenbeli meccseken, ami ugye nem a Chelsea volt. (Viszont ha már Costáról szó esett, a hazai meccs előtt nem írtam posztot, csak ez a kép került ki a blog kommentmezejére. Akkor szerencsét hozott, ezért talizmánként most újfent kiraknám.)

Tippelést ezúttal hanyagolnám, bár az elmúlt két meccsre beböffentett sima győzelmes tippek után nagyobbat már nem igazán lehet égni. Bízzunk abban, hogy Wenger még a kezdősípszó előtt rögtönöz a csapatnak valami „Minden héten háború”-ból ismert Al Pacinos motivációs beszédet, valamint sikerül egy életképes kezdőt felrakni a rendelkezésre álló alapanyagból, hogy emelt fővel jöhessünk majd le, ne pedig kicsipkézett seggel, megszégyenülve. (A szezon kerekségéhez már csak az hiányzik, hogy ebben a kora tavaszi időben a medvék mellett még a helyi Wenger Outosok is előjöjjenek a barlangból és a Hull ellen már ténylegesen visszatérjünk az álomvilágból a valóságba, amint meglátjuk Sanchez lógó nyelvű kutyái mellett az alábbi drapériát.)


 • changemynamekukac

  ha már matek:
  statisztikus kollégák nem csak electorokat számolnak, hanem bajnoki esélyeket is különböző sportokban. Persze Watford elleni pofáraesést ők sem láttak, így az ilyen mentally strong kötelezőt hozni kéne mégis elbasszuk / bravúrgyőzelem oddsok ellenére dolgokat, illetve kilengéseket nem látnak (ezek matematikai függvényanalízisben lokális maximum/minimum kilengések, pl mennyiben változik az odds, ha papát csakát egyszerre tiltják el és mindkettő a lelátón ül), de a hosszútávú trendet (magát a függvényt-végső sorrendet) igen. Pl Trump győzelmére is eléggé jó oddsot adtak 24 órával a választás előtt, mindenki másnál Clinton volt a befutó, szóval az algoritmusuk nem teljesen kuka.

  https://projects.fivethirtyeight.com/soccer-predictions/

  bónuszként érdekes story angol futtball és matek vonalon
  https://fivethirtyeight.com/features/how-one-mans-bad-math-helped-ruin-decades-of-english-soccer/

  Kante kapcsán: papa nem trollkodott, Christophe is megírta a Kante posztban, hogy Arsenal figyelte, csak nem találta elég magasnak termetileg, így meg eléggé jónak a középpályára, szóval ejtette a csokibogyó leigazolását. #szeme_van_a_tehetségekhez

  amúgy meg te is outos vagy

  • Trollséne

   jó, de én a helyi alatt az Emiratesbe kilátogatókra gondoltam (ArsenalFanTV-t ne hozd fel, az a pár benne szereplő hülye mindig csinálja a fesztivált)

   • Az ArsenalFanTV a világ szégyene, annál szánalmasabb túb csatorna évek óta nincs, tele vállalhatatlan kreténekkel, meg azzal a fonott fogú, beszédhibás zsírnégerrel. Botrány.

    • Trollséne

     kreténségben az a Claude nevű tag viszi a pálmát mind közül

    • Márton János

     Igen??? Azok amennyit költenek joggal várják el a teljesítményt te veréb. És várom a találkát londonban te buzeráns! Én divat?17 éve szurkolok ennek a csapatnak és leszólsz ha felbasz? Én is tudom te ki vagy te nyomorult. Nem fogsz gondot okozni megsúgom. Én nem anyáztam te köcsög,de ezért ha találkozunk a torkodat elvágom te nyomorék kopasz szopógép!!!

     • Mondom, hagyjad már magad, te nyeszlett cigány.

    • Márton János

     Négerezed de itt nem igen mernél négerezni harlesdenben vagy white cityben te nyomorék 😀 ott igen seggbe basznának te “kemény” gyerek 😀 bár te azt élveznéd te csőratyi. Am beszéljenek már végre a tettek haver.
     0447823398028
     A többit telefonon ha tökös vagy pincsi:)

  • Ezeket a Kante-s sztorikat pont neked írják, Béla,h el lehessen lőni azt, amit a mondat végén írtál. Nyilván nem kezdem el sorolni,h csak a mostani csapatban hány olyan játékos van, akiket… Mind1.

   • changemynamekukac

    de, kezd el sorolni, hogy a mostani csapatban hány olyan játékos van, akinek a neve mellett nem csak meccsenkénti/félszezonos fellángolások vannak, hanem konstans legalább két szezonban ligaelit szintet hozott nálunk töltött karrierje során a teljesítményével, és a papa fedezte fel, nem készen vette. Nagyon nincs is, Bellerínnek tavaly volt pár hullámvölgye, de talán még rá illik ez az egész, TO kapcsán meg most van a második értékelhető szezonja nálunk 2006os ittléte óta, de ennek is várjuk ki a végét. Ramsey-Jack, örülpolák egyszezonos, és ők még az a krém, akik az utóbbi 10 évben lettek felfedezve.
    Sokat számít a motiváció, meg hogy mennyit küzd/játszik a játékos, meg fejben hogyan van fejlesztve, de ahogy átnéztünk Kantén, vagy Kane-n úgy sikerült házon belül egy, vagy több polccal alattuk lévő Coq vagy Sanogo-féléket összehozni.

    szerk: rendben számítsuk még Kost későn érő típusként Bellerín mellé.

    • ARSNL

     Koscielny smafu?

    • “konstans legalább két szezonban ligaelit szintet hozott”

     Felesleges leállnom vitatkozni veled, de jobbat kérdezek: Kantén kívül tudsz más olyan játékost mondani, aki hozzá hasonlóan robbant be a PL-be mondjuk az elmúlt 5 évben?

     • changemynamekukac

      van Dijk, Alderweireld, Gueye, Lukaku, Kane, Coutinho, Alli

    • Bálint

     Megfordítom a kérdést:
     Mondj olyan játékost az elmúlt évekből, aki nagy flop volt (akár árérték, akár elvárt teljesítményt tekintve)?
     (Chamakh, Park, Debuchy, Gervinho?)
     Mellesleg a Chelsea rendszerén nem csúszott át egy deBruyne, vagy a MU esetében Pogba?

     Értem én a problémádat és el is fogadom, csak nézzük meg az érem másik oldalát.
     Nem költöttünk, így nem vettünk nagy gyémántokat meg nagy szarkupacokat sem. Konzervatív stílusban eleveztünk Giroud, Cazorla, Podolski-féle okos, de kevésbé rizikós igazolásokkal.

     • changemynamekukac

      Chelsea féle klubmodellt lehet a pénzért ‘kész’ játékos veszek vonalon értelmezni.
      MU dettóra ugyanezt csinálja. City detto. Mi is az utóbbi az ÖzilSacnho-Cech vonallal valami hasonlót kezdtünk el, csak míg ők vesznek ablakonként 2-3-4et addig mi egyet.

      Másik modell, ha sarkítunk és fekete-fehéren értelmezzük a dolgokat.
      Nice, Monaco Lipcse Soton Sevilla portugálok. Kukáznak, scout rendszerbe fektetnek, utánpótlásra fekszenek rá. Ergo 400ezer euróval vesznek 10 16 éves tinit az afrikai szavannáról, egy csak beválik. Ha nem, megint vesznek 10et, ez Özilnek 2 heti bére.

      Mi a kettő között vagyunk. Sokat nem akarok fizetni senkiért, keveset meg nem ad ki, mert kockázatos. Helyette veszek közepes képességűt, néha valahogy kijön belőle a jobb teljesítmény. De ebből sem veszek sokat, csak éppen párat.
      Emellett engem az olyanok basznak fel, hogy transferablak elején simán meg lehet venni Mustafit mondjuk 30 millióért, utolsó napokon meg 40ért, és sír a szája a főnöknek, hogy neki a klub alkalmazottaira is gondolni kell, mert mi egy nagy család vagyunk, szóval ezért baszunk ki az ablakon pluszz 10 millát csak úgy. A cinikus hülyéneknézéssel már kicsit kivan a tököm a nem volt minőségi upgréd után.

 • Bálint

  Jól összefoglaltad a jelenlegi helyzetet.
  Ezt a Kanté dumát meg megint nem tudom felfogni. AW a leghálásabb ügyfele a sajtónak, évente 5x kitehetik a csapatot-akit-Wenger-majdnem-leigazolt cikküket, maximum frissítenek rajta egyet. Nem értem mire jó ez, mert ha azt akarja sugallni, hogy a stáb szeme mindenhol ott van, akkor abban is egy kurva nagy öngól, ha csak látnak, de nem néznek. Nincs ott Ivan, vagy legalább egy marketinges aki szólna, hogy ez kurva gáz.

  De azt hiszem ez a cikk viszi el ezen a héten az első díjat:
  http://www.fourfourtwo.com/news/wenger-we-could-do-wilshere-cover-ramsey-absence
  on Wilshere
  “Yes [we could do with him back at the moment] but I would like to reiterate that we didn’t push him out – he wanted to go somewhere and play and I agreed with that.

  “We have [Jeff Reine-] Adelaide, [Ainsley] Maitland-Niles, we have [Alex Oxlade-]Chamberlain who can play in there. [Mohamed] Elneny will come back after the weekend so we still have some strengths. So we should be okay in there.”

  Szerintem nem volt rossz ötlet kölcsönbe adni Jacket, volt 5 normális középpályásunk a két posztra (és talán egy kicsit az EB után bízhattunk volna abban is, hogy Özilt is pár meccsen helyettesítheti Ramsey). De jelen helyzetben bármelyik kupáért is megy AW elég hülyeségnek tűnik nekem az, hogy pl. ma kiállunk egy Coq-Ox duóval (arról meg ne is beszüljünk hogy Özilt megint kezdi széthajtani).

 • Charlie Mops

  A cfcben az az ijesztő, hogy egy olasz(!) edzővel is szimpatikusabbak, mint tavaly, meg azelőt…

 • ARSNL

  “A 4-3-3, dropping Alex Iwobi in with Francis Coquelin and Alex Oxlade-Chamberlain – who appear to be the only pair he can realistically select – and pushing Mesut Ozil into a wider role on the left, would be a decent solution, but it’s very difficult to see the manager changing the system itself.”

  Pedig nagyjából ez lehetne az egyetlen formáció, ami sikeresen alkalmazható lenne Conte 343-ja ellen. Bennem még olyan vadnak tűnő gondolatok is születtek, hogy Mesutot simán a padra tenném egy fent vázolt felállásban, és Lucasszal kezdenék. Mindenesetre a kékek bal oldala sebezhetőbb Moses limitált védekező képességei miatt, szóval ha kezdeni akarunk valamit, akkor az Ő oldalán kell majd erőltetni a támadásainkat.

  • Mr. Dhoan

   Perez helyett Walcott a magasabb tempó miatt, centerben Sanchóval. Perezt én olyan bombának érzem, mint Snake-et, 90 percen keresztül nem elég jók, hogy komolyabb ráhatással legyenek a meccsre, viszont ~60. perctől beállva game changer-ek lehetnek.

   • ARSNL

    “60. perctől beállva game changer-ek lehetnek.”

    Ha egyáltalán leszünk még olyan helyzetben a meccs azon periódusában, amikor ez tényező lehet.

    • Mr. Dhoan

     Ebben a szezonban? 😀 60. perctől kezdődik a meccs. :v

   • Charlie Mops

    Kibírnám, ha inkább Gibbs lenne a cserénk a nyolcvanadikban. 😉

  • Woolwich

   Lehetne próbálkozni persze, de kizárt, hogy Wenger ilyen szinten belenyúljon a csapatba.
   Özillel meg kb. az a helyzet, mint Sanchezzel. Amíg egészséges addig játszani fog.

 • Frimpong

  Simán nyerünk

  • BVick

   Kicsit siman, vagy nagyon siman?

   • Woolwich

    Esetleg egy újabb FIFA challangedzsel?

 • Trollséne
  • Woolwich

   Gyakorlatilag egy Cazorla-Ox cserénk kívül ugyanaz a kezdő, mint az őszi meccsen.
   Más kérdés, hogy az ellenfél változott azóta egy keveset… Kíváncsi leszek mit kezdünk Conte 3 védős rendszerével.

 • konan

  2-1

  • Frimpong

   Köszönjük Emese!

  • Trollséne

   miért módosítottad? :'(

  • white__widow

   engem sem zavar, h a mr busta tetkòd kilátszik a láthatósági mellény alól amikor a havat lapátolod tesó

   • konan

    havat lapatolni is jobb mint arsenalfanak lenni

    • white__widow

     jól leforráztál mogyoró

     • konan

      tudom

 • Intenzív migrén

  5ezret tettem mixen, szóval én bízom a csapatban. kenjük el az arcukat.

 • konan

  nyugalom majd jovore wenger nyer veletek valamit xd #janem

 • BVick

  Nagyon hianyzott volna egy 10ik perces Coq sarga

 • Frimpong

  Hát ez mennyire szabályos?

  • Woolwich

   NBC-s kommentátorok határozottan állítják, hogy nem történt semmi, nekem azért nem ennyire egyértelmű…

   • Trollséne

    Somos sporttárs is azt a kánont fújta

    • Woolwich

     Szünetben tudták még fokozni:
     It is definetely not a fault. Players keep their arms up to protect themselves.”

  • BVick

   Csoda ha nem tort el az orra.
   Mondhatjak hogy cselzinel volt a “pozison”, de attol meg nem utom le a vedot bazmeg.

   U.i.: Most volt egy tiszta visszajatszas. Full konyokles. Es nem, orra valszeg nem tort el, inkabb alkapocsra kapta.

  • ARSNL

   Sokszor mezőnyben sem fújják meg, nálam sima szabad kifelé.

   https://pbs.twimg.com/media/C30pw3xXAAAnq2q.jpg

 • Charlie Mops
 • BVick

  TO sporttars ugyan miert a labdat kergeti..? Ez vmi taktika? Mindig ures mogotte akirol lelep.

 • white__widow

  oxlade>>>remzi

 • Woolwich

  Körte bmeg.

 • konan

  amugy hazard nagyobat kapott…. de Bellerin hogy tud ennyitol leserulni?

 • penito

  amúgy pont olyan a meccs, mint bármelyik másik ebben a párosításban

 • Frimpong

  Fasza

 • ARSNL

  Francis zseniálisan körbeugrálta a kinövésű belgát. :S

  https://twitter.com/EPLBible/status/827876184839041025

 • Trollséne

  végigtotyog a félpályán, ezek a balfaszok meg bekísérik

 • Charlie Mops

  De. Sorfalat állunk.

  • Trollséne

   Gránit mellett nem ment volna el

 • penito

  ez a meccs már meg fog ágyazni az igazi OUT hangulatnak

 • Frimpong

  Egyébként Péter ezt is foghatta volna

 • Woolwich

  2016. szeptember: Coq, Elneny, Ramsey, Xhaka, Cazorla középpálya, Wilshere kölcsönben.
  2017. február: Ox-Iwobi középpálya a Chelsea ellen.

  • changemynamekukac

   Wilshere-t kivehetjük, ha nálunk marad mocsokszar formában lenne még mindig, szóval nem lennénk kisegítve. Eleny kapcsán tudtuk hogy ANK, a többinek elég kellene lennie egy szezonra.

 • ARSNL

  Iwobi-Chamberlain középpálya #deep throat

 • BVick

  Erdekes lesz eddigi sulytalan kozeppalyankbol kivenni Coq-t.
  Marmint nem tom mi mast lehetne csinalni (de pl. TO le az fix), de ez igy erdekes, es elkepzelheto h fajdalmas lesz.

 • BVick

  Felszallhatna vegre a legiero, most mar van bent magassag, jo lenne latni vmi veszelyt beivelesekbol.

 • Frimpong

  Péter miért nem jön 4 méterre?

 • penito
  • Bill F Murray

   ez mi volt mielőtt törölték?

 • Trollséne

  hát a kurva anyátok

 • Frimpong

  Akkor jöhet Ospina

 • Woolwich

  Biztos el akarjuk mi engedni Szczesnyt?

 • Woolwich
 • ARSNL

  Milyen érdekes, amelyik edző reagált Conte taktikájára, meccselni tudott vele. Ma nem ez történt.

 • penito

  Az a szomorú, hogy én még hittem a győzelemben.

 • Auréliano Buendia ezredes

  Wengernek tényleg lefőtt a kávé, nem lehet mindig mindent kimagyarázni. Imádlak, Öreg, de ha szereted ezt a csapatot, akkor állj félre, mert veled nem jutunk előrébb egy centit sem.

  • ARSNL

   Ráadásul még Bould win rate-jét is tönkre vágja.

  • Jon

   Én egészen a tavalyi szezonig hittem Wengerben. Az, hogy azt a bajnokságot nem tudtuk megnyerni, csak az ő sara.
   És ebből a körforgásból, fásultságból, rendezetlenségből nem tudunk kilépni a Papával. Tisztelem, szeretem és pont ezért ez elszomorít.
   De nagyon remélem, hogy jövőre már nem vele kezdjük meg az évet (persze erre vajmi kevés esély van).

 • Frimpong

  No akkor hogyan tovább?

  • Charlie Mops

   Sztem két szar meccs után jön néhány nem is olyan szar, közte egy Bayern elleni majdnem, aztán igazi tét nélkül egész elfogadható tavasszal négy között végzünk, hogy nyáron lehessen fogadkozni.

   • Mityu

    Persze a Spurs előtt csúszunk be a 4-be, az utolsó fordulóban pedig rendezünk egy kisebb gálát, hogy mindenkinek pozitív legyen a szezon legutolsó emléke, és lehessen mivel takargatni egy eltökölt nyári átigazolási és felkészülési időszakot

    • Márton János

     Ezt nem lehet takargatni semmivel? 4.hely? Ne viccelj!

   • Attila Balla

    És azt se feledjük, hogy miután a Sutton cserekapusán átküzdötte magát a csapat, a Millwall-Derby győztese nem jelenthet gondot, sőt, mikor az EL menetelés és a hatodik helytől elszakadás oltárán az FA-t beáldozó MU-nak mesterhármast vág Welbz már egészen frenetikus hangulat lesz úrrá rajtunk. A St. Totteringham’s Day pedig csak hab lesz a tortán. Soha rosszabbat.

 • ZERO_L

  https://pbs.twimg.com/media/C3xvfvYXUAE8Nhy.jpg

  csak egy újabb, a sok közül

  • Márton János

   Tényleg???? Hat csak asszisztálj ezeknek a csicskáknak! Voltal mar meccsen ? Vagy csak a tvbol vered a nyalad? Mert elhiheted hogy nem keveset koltok erre a kurva csapatnak szoval nekem ne verje senki a nyálát!

 • Márton János

  buzi vagyok

  • Moyes Story

   és azokat a játékosokat ki kapirgálta össze?

   egyértelmű hogy wenger csillaga leáldozott, de legalább a jogos érdemeit ne vitassuk el tőle

   • Márton János

    De nagy vagy. Adj olyan számot amit érdemes felcsörögni nem ilyen fost.😀 ti szurkolók vagytok?Jó hogy nem örültöm hogy kiszoptunk 3:1-re. Wenger edzo volt de mára egy szar!

  • Balázs Kozó

   Ezt a véglényt nem lehetne bannolni, vagy warnt adni egy kicsit?

  • Trollséne

   facebook ban feloldással kapcsolatban az alábbi Knows központi telefonszámot kell tárcsázni: 06 (1) 391 5311

   • white__widow

    neked mondjuk adhatnának admin jogot, h kezeld ezeket…

    • Trollséne

     kár, hogy Jánost ignorálták a megadott elérhetőségen, de rákérdezek erre az admin jogra

  • Nah, ide figyeljél, te büdös faszszopó.

   1. Gecire vegyél vissza az arcodból, kurvára taknyos orrú vagy te ahhoz,h ilyen hangnemben kommunikálj, főleg velem. Nekem te ne buzigyerekezz, ne faszfejezz, mert jóval idősebb vagyok nálad, és abban is biztos vagyok,h face2face nem lenne ilyen nagy a pofád, hiszen pusztán csak a megjelenésemen látnád,h ennek tizedéért is vasreszeléket csinálok abból a köcsög képedből. Nagyon nem mérted fel ezt a helyzetet, pusztán csak abból, amennyi embert megmozgatunk, amekkora szervezetet irányítunk és amilyen üzleti kapcsolati háló van mögöttünk, rájöhetnél,h a való életben is vagyunk valakik. Nagyon nem tudod,h kinek ugatsz, és ennek még meglesz számodra a böjtje.

   2. Nálad szánalmasabb ún Arsenal szurkolót keveset látok az interneten. Amikor nem megy a csapatnak, akkor undorító stílusban vered a nyálad, jellemzően másik oldalakon, de most ősszel, amikor sorra nyertük a meccseket ismét visszatértél hozzánk, és mindenhol ott voltál a lájkoddal, minden Wenger tartalmú bejegyzésnél jelen voltál, vissza tudom keresni neked (meg is tettem). Hiába fotózkodsz te az Emirates előtt, ócska kis divatfasz vagy, nem mellesleg aki olyat képes leírni,h “nen ő volt nagy anno hanem a játékosok nyerték meg neki”, annak nyilvánvalóan semmi fogalma nincs sem a futballról, sem az Arsenalról.

   3. Ha ilyen kurva nagy pofád van, akkor mi a büdös anyád picsájának vered itt a nyálad? Leírtad a Facebookon,h szarsz a banra, meg szarsz ránk is, akkor most azzal,h itt picsogsz, ismételten csak magadról állítottál ki egy nagyon komoly szegénységi bizonyítványt.

   4. Normálisan szóltam rád tegnap is, még csak nem is bannoltalak azonnal, pedig ismerem a pofád, tudom,h milyen kis műveletlen, dedós faszfej vagy. Nem eltérő véleményről volt szó (ha olvasnád ezt a blogot, akkor pontosan tudnád,h le van írva a bejegyzésekben,h Wengerrel gáz van), hanem arról a basztatásról,h változtassunk nevet, amiért ezerszer szóltunk már mindenkinek,h ha csak ennyit tudsz hozzátenni a dologhoz, akkor takarodj a kurva anyádba.

   5. Igen, voltunk már az Emiratesben, sőt, mondok neked jobbat, bérletes voltam a Highburyben, mivel éltem kint 4 évet Londonban a kétezres évek elején. Nem mintha számítana, de te egyáltalán láttad ezt a stadiont?

   6. Ha továbbra is nyomod ezt a műsort itt, egészen biztos lehetsz abban,h előbb-utóbb össze fogunk futni, ha máshol nem Londonban, és egészen biztosan el fogom kapni a nyakad, mert az kisbarátom, amit te most megengedtél magadnak, túlmegy minden határon. Ebből az egész tevékenykedésedből poszt is lesz a Facebookon hamarosan, szépen megszégyenítelek névvel és fotóval sok ezer ember előtt, mert el vannak mentve a kommentjeid (igen, azok is, amelyekben Wengernek örömködsz), és tenni fogom mindezt csak azért,h mások is lássák, milyen “szurkolókra” nincsen szüksége egyik futballcsapatnak sem.

   • Márton János

    Tovább? Látom zavar a kritika😀 ti meg csak abból éltek,hogy a facen osztogattok meg embereket akik elmondják a véleményüket ha alpári ha nem. Bezzeg amikor ti anyáztok az nem para mi? Ja mert pesti vagy és neked mindent lehet. Aha jolvan. Engem megszégyeníteni? Ugyan kérlek pár képből ítélsz. Tedd . Remélem találkozunk,de egyedül haver nem kellenek spanok! Az anyázásért meg ha találkozunk azt nem teszed zsebre haver!

    • Hagyjad már magad, mazsola. Milyen pesti vagy? 😀 Ritka egy ostoba geci vagy, hallod. Hidd el, egyedül leszek, ne magadból indulj ki, te ócska szar.

 • ARSNL

  “Alexis Sanchez failed to create a chance and didn’t have a single shot against Chelsea today.” Nem ez volt élete meccse.

  más:

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16387865_1073485436090933_1993302210054302613_n.png?oh=3d9a56d80242b789331e1e34671a667b&oe=59424DCF

  • Woolwich

   Én már nem látom ezt, tuti nem photoshop volt?

   • ARSNL

    Vagy csak simán kapcsolat, és kivette a like-ot. (:

 • penito

  látva a Hull eredményeit, a jövő héten sem lesz jobb a hangulat

  • Trollséne

   én a Bayernre kapcsoltam, ami azt illeti elég nagy cripple fight várható ott is

   • skiz

    “én a Bayernre kapcsoltam”

    lol

    • Trollséne

     katasztrófaturista (ha nem is sokkal, de ott több sportérték volt)

 • Mityu

  A Pool fair volt, és megadta az esélyt, hogy Wenger Trophy győzelmet érő helyen zárhassuk a fordulót. Minden jó, ha jó a vége …

  • Frimpong

   Kár hogy nem most megyünk Liverpoolba, seperc alatt visszahoznánk az önbizalmukat.

   • konan

    ott is kiszopnatok mert szarok vagytok

 • Woolwich
 • white__widow

  szeretem az öreget meg respektálom amit lerakott, de ez az individuális flow foci amiben hisz már rég nem aktuális, magasabb palyer qualityvel konstans ugyanazt az eredményt hozzuk mint stadionos (sicc!) éveink alatt. Be kellene látni, h komolyabb eredményre ez a “rendszer” egyszerűen alkalmatlan, főleg olyan jól szervezett csapat ellen mint a kelszi és akkor az ilyen watford,’ton blamákról neis beszéljünk – ha aláír két évet tökön szúrom magam

  • ARSNL

   Wengernek nincs terve a labdarúgás utáni időszakra, a klubvezetésnek nincs terve a Wenger utáni időszakra. Ez csak egyet jelenthet…

   http://www.standard.co.uk/sport/football/arsene-wenger-will-get-a-new-contract-arsenal-dont-have-a-plan-for-his-exit-says-martin-keown-a3458566.html

  • Frimpong

   Szerintem kezdheted

   • white__widow

    jó, de érted, az outozásnak is van vetülete, mert ha megnézed mondjuk, h a tátnem az elmúlt 5 évben kb 5 millió fontot költött játékosokra (ha 6 évet nézünk durván minuszosok), ami nyilván önmagában nem egy releváns gazdasági tényező, de nem nagy következtetés azt levonni,hogy a ‘(volt) arsenalhoz hasonló modellel jóval sikeresebbek, mármint nyersen fogalmazva “modell ár-érték” arányban, most az ilyen klábidentitást ne nézzük. Ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, mert nyilván a “szintlépéshez” tényleg pénz is kell, de legalábbis egyszerűbb a nagyobb invesztíció, transfer fee, net spend, player qualtiy, megafaszom. Viszont Wenger képtelen jól használni a meglévő erőforrásait, egyszerűen nem tudja azt a szintet megugrani ami ahhoz kell, hogy komolyabb eredményeket érjen el a klub

    • Frimpong

     Félreértesz Fater, tök egyetértek veled. Viszont szerintem kezdheted tökönszúrni magad, mert az Öregnek akkora egoja van, hogy maradni fog.

  • ZERO_L

   Alexis tuti dobbant, ha nincs hosszabbítás Özil se fog maradni, elbírunk ekkora “presztízs veszteséget”? nyilván papíron, pénzügyileg el kéne, ha nem ilyen 20-25M fontokért adjuk tovább őket… de ez sem szokott mindig összejönni

   én még attól fosok, ha megy megkapjuk a magunk Rogers-ét Howe személyében…

   • Bill F Murray

    szerintem ez egy ügynökök által tolt narratíva, miszerint annyira ragaszkodnak hogy a Papához hogy nélküle nem írnak alá semmit (aww, megdobogtatja az ágyús szíveket). Az ilyen meccseken lehet látni mennyire enerváltan tudnak focizni, vagy mennyire frusztráltak a sikerek híján. Ha megkapnák azt az áhított összeget, és az új menedzser elhiteti velük hogy nyerni fognak vele (ne is szerződtessünk olyat aki nem ilyen mentalitással jönne), akkor szépen alá fogják írni.

    • ZERO_L

     de más nem fogja Özil köré építeni a taktikát, ez AW sajátossága (ha igen az meg kb a Howe kaliber)

     és ebben az esetben ugyan az lesz mint a Realnál, szépen tovább áll

     • Bill F Murray

      és mire megyünk ilyenkor,a mikor nem működik ebben a rá szabott taktikában? Ha az új edző nem is köré építi a taktikát, attól még mehet neki jól/jobban egy új szerepkörben. Nehéz elképzelnem, hogy minden vágya hogy ugyanazzal az edzővel folytassa akivel 4 BL/Bajniki cím nélküli évet és helyenként ilyen gyenge egyéni teljesítményeket tud felmutatni.

     • ZERO_L

      szerintem Özil ennél jóval kényelmesebben fogja meg a dolgokat, neki pontosan jó ez a mostani ráépülő taktika egy szabad szerepkörben, ebben érzi komfortosan magát és inkább ezt az edzői hozzáállást szereti/keresi mint a minden áldozatokat igénylő bajnoki/BL címet

      ha úgy lenne, ahogy mondod akkor maradt volna Madridban, benyeli a másik/ egy más szerepkört, bízik az új edzőjében (aki nem egy nímand volt… Ancelotti) és az egy sokkal jobb csapat volt és még értük se változott meg, akkor most miért tenné

      vagy AW+Özil vagy dobbant mindkettő én nem látok köztes utat, hosszútávon (mert lehet marad a német fél/1 évig, akár hosszabbítással együtt, de szerintem abban sok köszönet nem lesz)

     • Bill F Murray

      vagy akkor maradhatott volna a brémában és nem vállal kockázatot hogy a sok sztár mellett nem jut neki központi szerep. és itt nem hoznánk a nyakára egy 70 milliós játékost, maradna ugynúgy a cspat kreatív motorja.

     • Auréliano Buendia ezredes

      Khm…Özil maradt volna Madridban, de nem tartottak rá igényt. Gyakorlatilag kidobták a csapatból, nem ő döntött.

      Nagy hiba Özilt ilyen lusta, kényelmes, nyámnyila, küzdeni képtelen és motiválatlan embernek látni. Nagyon is profi, céltudatos játékos és nem fogja beérni ezzel a langyos lábvízzel, amit az Arsenal jelenleg nyújtani képes.

     • ZERO_L

      ezt a kidobták dolgot nem nagyon hiszem, de ha te tudsz konkrétumokat akkor biztos így volt

      egyébként nem akartam lusta képet festeni róla, de az látszik, hogy egy Koksz-Jack vagy egy Giroud workrate-jéhez fel sem tud lépni, ő másban kiváló erre is alapoztuk az elmúlt 3 évet és hát látjuk mennyire vált be ez a filozofia

   • Gordon Cole

    Alexis olyan jatekos benyomasat kelti, aki boldogan alair, ha megint becsuszunk egy top4 helyre es az oreg hosszabbit? Persze Ozil valoszinuleg igy is maradna, mert melyik topcsapat menedzsere garantalna neki ezt a szabad szerepkort.

    Ami az alternativakat illeti, azert a top shelf (Simeone, Allegri) es Howe szintje kozott meg van egy-ket fokozat, pl. Sampaoli, Hasenhuttl, Tuchel.

    • ZERO_L

     nem, Özil-re értettem, hogy ha nincs hosszabbítás AW-val akkor ő se fog maradni

     • Gordon Cole

      Ok, sorry, valamiért egybe olvastam az “Alexis tuti dobbant, ha nincs hosszabbítás” részt.

  • BVick

   Annyira unikum az Oreg, hogy en vallalom ezeket a fostalicska szezonokat / eredmenyeket amig csak van kedve. Ettol persze duhongok en is a faszsagokon meg minden, csak tudni kell helyen kezelni az egeszet es kesz.

   • white__widow

    valahol értem ezt a “szeretünk papa” romantikát, de ez most már egyre inkább kezd kínos lenni az öreg számára is