Nincs vége, amíg nincs vége (Bournemouth – Arsenal 3-3)

Legbelül mindenki tudta, hogy csöppet sem lesz könnyű egyetlen nap pihenéssel idegenben játszani az egyébként nagyon pofás Bournemouth ellen. Személy szerint a Chelsea meccsig tartó viszonylag könnyebbnek látszó meccsek közül itt számítottam leginkább pontvesztésre az ellenfél játékerejét és a körülményeket figyelembe véve. Nos, a megérzésem bejött, és ha nincs a csodás feltámadás a második félidőben, akkor sokkal csúnyább is lehetett volna a vége.

Az Arsenal a rendkívül kellemetlen sorsolásnak hála alig pihenhetett az előző bajnokit követően, ráadásul számos játékos kisebb sérüléssel és fájdalommal volt kénytelen játszani. Hiába változtatott több helyen is Arséne Wenger az előző meccshez képest, a hiányzók száma miatt nem tudott annyit frissíteni a csapatán mint amennyit szeretett volna. Ez persze nem mentség arra, hogy az első félidőben Eddie Howe konkrétan lemosta a pályáról veterán riválisát.

Egyre jellemzőbb jelenség, hogy az olyan edzők akik taktikailag a közepesnél valamivel képzettebb, rendszeresen meg tudják lepni Arséne Wengert, amire a francia mesternek nagyon sokszor nincs is válasza. Az Arsenal szerencséje, hogy ezúttal sikerült jól reagálni a Bournemouth játékára, de addigra már több gólos hátránnyal kellett szembenéznie az Ágyúsoknak.

A Bournemouth nem követte el azt a hibát, hogy engedi kibontakozni az Arsenal játékát, és már csírájában kezdték el elfojtani a vendégek támadásait. Épp ezért a labdakihozatalok alkalmával a játékot próbálták minél inkább a vonalak mellé terelni, hogy a játéktér szélét extra védőjátékosként használva limitálják az opciókat legtöbbször Mustafi számára.

A Bournemouth támadójának a presszingje a vonal mellé kényszeríti Mustafit akinek nem maradt más választása, mint hosszan előreívelni a labdát. A hazai csapat így többször is meg tudta akadályozni, hogy az Arsenal sikeresen tudjon támadást építeni. Erre Wenger csapatának egészen az első félidő végéig nem akadt válasza.

Egészen az első félidő végéig kellett várni arra, hogy az Arsenal elkezdje hatékonyan kijátszani a Bournemouth letámadását. Az első képen látszik, hogy Xhaka besegíthetne, ám túlságosan is távol helyezkedik a labdás játékostól. A félidő vége felé viszont már kivált Mustafi oldalára, és mivel Bellerin emiatt jóval feljebb lépett, megszabadult Fraser szorításától, így Xhakától szabadon kaphatta a labdát. Ráadásul mivel Arter próbálta követni Xhaka mozgását, még szabad terület is nyílt a pálya közepén, amit végül nem sikerült kihasználni.

A fentieken túl a Bournemouth másik nagy fegyvere amivel zavarba tudták hozni az Arsenalt, az a védekezésből támadásba való átrendeződések közben gyors és agresszív letámadás.

Az Arsenal labdaszerzés után megpróbál támadást indítani, de amint Xhaka megkapná a labdát, Arter máris lendületből érkezik hátulról. Emiatt a svájcinak nagyon gyorsan kellene reagálnia, aminek a vége egy eladott labda, és máris jöhet újra a Bournemouth.

Amíg a Bournemouth rendszeresen nyomást tudott gyakorolni, és ezzel hibára kényszerítették az Arsenal játékosait, a másik oldalon ugyanez már nem volt elmondható. Az Arsenal legtöbbször passzívan védekezett, letámadás esetén pedig túlságosan ember orientált volt, ami az intenzitás hiányával együtt azt is jelentette, hogy Howe csapata könnyedén hozta ki a labdát a saját térfeléről, de legtöbbször még az Arsenal területén is nyugodtan passzolgathatott. Erre kiváló példát szolgáltat a vezetést jelentő góljuk, amire nem mellesleg még Pep Guardiola is csak elismerően bólinthat. Valódi tankönyvi találat.

A Bournemouth az első félidő során többször is a labdához közeli oldal túltöltésével próbálkozott, hogy aztán egy keresztlabda után a felfutó bekk megjátszható legyen az üres területen. Ezt egyszer sikerült tökéletesen kivitelezni, és annak gól is lett a vége. A pálya teljes felborult, mindenki az Arsenal bal oldalán csoportosul, miközben Fraser egy keresztbemozgással Bellerint is magával húzza. Az így felszabaduló területre érkezik meg Daniels, akit Stanislas remek labdával talál meg, miután az Arsenal játékosai bőven adtak neki időt és területet is a passz kivitelezéséhez.

A gól kapcsán muszáj kiemelni, hogy Petr Cech ismét borzasztó könnyedén engedte be a labdát a rövid sarokba. Idén egyébként is sok kritika érte annak ellenére is, hogy hajmeresztő hibái nem voltak, de ez a meccs is mutatja, hogy a teljesítménye azért sokszor bőven hagy maga után kívánni valót. Pláne ha megnézzük a harmadik bekapott gólt is, ami után szinten nem lehet büszke magára a sisakos hálóőr. Rajta kívül is bőven akadt még gyenge egyéni teljesítmény a csapatban. Mustafi messze a leggyengébb meccsét játszotta eddig Arsenal mezben, és bár eddig sem volt tőle idegen egy-egy hajmeresztő hiba, Wilson most nagyon a földbe gyalulta. Bellerin szintén akkor játszott utoljára ilyen gyengén, mikor Wenger az első pár alkalommal bedobta őt a mély vízbe az első csapatnál, de nála mentség lehet, hogy 3 nap alatt kellett 180 percet vállalnia, pedig még csak nemrég tért vissza sérülése után. Ugyanez igaz Koscielny-re is, aki eddig az első fordulón kívül minden bajnokin a pályán volt, úgyhogy nem csoda, hogy csak 1 óráig bírta 31 évesen.

A szünet után a Bournemouth a két gólos előny tudatában visszavett a tempóból, és már nem próbáltak rögtön az Arsenal tizenhatosa előtt letámadni, ráadásul ekkor már rendszeres volt, hogy az egyik középpályás – jellemzően Ramsey – belépett az egyik szélső védő és a középhátvéd közé, hogy 3v2-es szituációt kialakítva tudják kihozni a labdát. Viszont a Bournemouth két támadója ezután jóval mélyebben helyezkedett labda nélkül, sokszor a saját félpályájuk közepén próbálták semlegesíteni az Arsenal akcióit, amely kezdte végleg magához venni a kezdeményezést.

A meccs kulcsfontosságú momentuma volt, mikor Wenger a 61. percben Alex Iwobi helyére behozta Lucas Perezt. Ezzel az Arsenal hadrendje is megváltozott, egy aszimmetrikus 4-4-2-re, ahol a frissen beállt spanyol Olivier Giroud mellett játszott ugyan, de Alexis Sanchez teljesen szabad kezet kapva szinte mindenhol feltűnt a pályán.  Már a Crystal Palace elleni meccsen is kiemeltem Lucas labda nélküli mozgását, ami most gólt is eredményezett.

Granit Xhaka nagyszerű megoldással Olivier Giroud-t választja a kockázatos labdával, aki egy tőle megszokott remek pörgetéssel játssza meg a fullbekk és a középhátvéd között tátongó üres területre nagyon intelligens módon beinduló Lucast.

Xhaka ismét sok kritikát kapott a meccs alatt és után, amiért ismét egy buta tizenegyest ajándékozott az ellenfélnek, de a második félidőben így is az Arsenal egyik legjobbja volt Alexis és Giroud mellett. Fentebb már kiemeltem, milyen intelligensen, egy lépéssel már előre gondolkodva játszotta meg Giroud-t a második gólnál, majd az egyenlítésnél is nagyszerűen tekerte oda a labdát a francia fejére.

Két gólpassz és egy gól. Ismét Olivier Giroud lett tehát az Arsenal megmentője, ahogy azt ebben a szezonban szinte már megszokhattuk. Viszont továbbra sem gondolom, hogy hosszú távon meg kellene ragadnia a csapatban kezdőként. Egyrészt Alexisszel középen sokkal kreatívabb a támadójátékunk, másrészt a letámadás is sokkal hatékonyabb a dinamikus sokat futó chileivel, mint a lomha franciával. Giroud a meccsek hajrájában rendkívül jó opció lehet, amikor mindenféleképpen gólra van szükség, mert a nagyon mélyre visszahúzódó csapatok ellen, kis területen jól érvényesülnek a fizikai és technikai adottságai a gyors egyérintőkkel.

Amikor az első félidőben az Arsenal nem találta a meccs ritmusát, és képtelen volt a kapujához szorítani az ellenfelét, Olivier Giroud szinte mintha nem is lett volna a pályán (1. kép), amint viszont sikerült a kapuhoz szorítani a Bournemouth-t, rögtön az Arsenal leghasznosabb játékosa lett. (2. kép)

Az Arsenal végül a sírból hozta vissza a meccset, Wenger ezúttal jól tudott reagálni ellenfele lépéseire, de ez az egy pont alighanem csak a 4. hely szempontjából jelenthet bármit is. Ha a Chelsea ma este megveri a Tottenhamet, az Ágyúsok szinte biztosan kiszállnak a bajnoki címért folytatott küzdelemről, és elkezdhetnek figyelni a Tottenham és a Manchester United eredményeire.

 


 • Auréliano Buendia ezredes

  Ha Xhaka megmozdulása tizenegyest ér, akkor minden meccsen be lehetne fújni tíz ilyet. A harmadik bekapott gólt pedig egy ugyanilyen lökés előzött meg, ott simán mehetett tovább.

  Nyilván eszembe sincs a bíróra fogni az első 70 perc kínlódását, de hogy tetézte a bajt a rigó, az biztos.

  Cseh pedig…hát igen. Kicsit olyan levezetés ízű, amit idén művel. Csak azt talán nem nálunk kéne.

  • balazsh

   Én úgy láttam, hogy Xhaka lábában akadt el a delikvens, nem pedig test-a-test elleni párharcban maradt alul, azért lett belőle tizi.

   • Oliver

    Túl látványos volt, az albánunk várhatott volna kb 2 másodpercet, a skót törpe kivezette volna a labdát. Amúgy ami még szomorú, h Mustafi megcsinálta a faultot az ellenfél térfelén, csak mindenki reklamált meg nézelődött így a Wilson gyerek lecsapott a labdára. Ha már sikeresen végrehajtok egy taktikait, abból illene megállítani a játékot 🙁

    • bacsi4

     ott Bellerin hibázott,mert hátrált, mikozben tisztán nála van a labda és akkor megáll a játék. Nemis értem mit csinált ott a spanyol

     • Oliver

      Aha, na erre nem emlékeztem, csak arra, h Mustafi pöpecül felvágja és ahelyett, h vmelyik ágyús (ezek szerint Hector) megszerezné a labdát, mindenki csak nézi, h az a rendkívül szimpatikus csatár megszerzi és rágyorsít.
      Bellerin amúgy is ritka fos volt, pedig általában a baloldalunktól félek inkább 🙁

     • bacsi4

      visszanéztem, igazából Bellerinen kívul más nemis ért volna oda a labdához Wilson elott,a szabálytalankodó Mustafi állt meg egy pillanatra széttett karokkal, de kétlem hogy ő odaért volna mert előtte fekudt az elakasztott játékos. Érdekes jelenet volt,ahogy Hector behátrált.
      Tippre annyit mondanék,hogy 2 perccel azután, hogy Daniels csunyán elkuldte kenyérért és gól lett belole, nem akart utolsó emberként rástartolni a labdára (dekoncentráltság, kis önbizalomhiány 2 perccel egy hiba után, esetleg a sérült boka is közrejátszik). Namindegy, azt úgysem tudjuk meg mi játszódik le egyes esetekben a játékosok fejében.
      De ha Bellerint megemlítjük, akkor a Mustafi-Coq körömpassz is érdemel pár szót,amiből indult az egész

 • alonzoharris

  A cím csak a meccsre érvényes. A bajnokságra nem.

  • white__widow

   mi a helyzet fater? kurva régen láttalak

   • alonzoharris

    🙂 Itt vagyok én…olvaslak ám benneteket…csak a tollam fáradt el az őszi hajtásban…és Sánchez Elek Sanyi pozitív energiája kellene ahhoz, hogy ne picsogjak megint ezen az idényen…

    • white__widow

     aszittem lefagyott az isdn, vagy éppen szülsz ha már wenger szoptat

     • alonzoharris

      🙂 hát soxor lefagytam az igaz…de már nincs messze az augusztus és kezdhetjük újra a reménykedést…

     • white__widow

      ugyanaz a film lesz

 • ROZSE

  Most látszik, hogy az Arsenal kezd összeomlani. Én a helyükben nem a Tottenhamtől félnék, (a Tottenham úgyis elb@ssza) hanem a Unitedtől. 6 meccset nyertek zsinórban, és a következő fordulóban a Liverpoolt fogadjuk hazai pályán, akiket szerintem meg is fogunk verni. Kezd összeállni Jose csapata. Sajnos a Chelsea kezd behozhatatlan előnyre szert tenni. A ma esti meccsükön egy x-nek örülnék.

  Amíg Wenger az edző az Arsenalnál, (ezt most nem rosszindulatból mondom) addig számukra nem jósolok sok sikert. Ellenben, – ahogy azt többen is rebesgették- egy Simeonéval akár teljes pálfordulás lehetséges. Remélem egyszer eljön az is amikor a divat csapatoknak szarul fog menni, és csak az “igazi” angol klubok lesznek az élen. (MU,Pool,Arsenal).

  GGMU <3

 • ZERO_L

  azért az legyen leírva, hogy a 70. azaz a HETVENEDIK percben volt az első kaput eltaláló lövésünk, amikor már hárommal égtünk… komolyan nem tudom felfogni, miért olyan k… nehéz kitalálni valami értelmes build up-ot a letámadások ellen, ennyi labdabiztos játékossal, már nem is tudom hanyadik meccsünk megy el emiatt

  egyébként én is Alexis-t játszatnám középen, főleg egy játszó csapat ellen idegenben, nem is értem mire számítottunk, Lucas is mutat életjeleket és Iwobinak sem ártana ha csak mondjuk minden második meccsén kezdene

  Cech ismét nem védett tizit, pedig nem is lövik megfoghatatlan helyekre őket

  https://twitter.com/Orbinho/status/816653063284998145

  • Sovy

   a tizi megfogása még csak egy dolog, de azon kívül mindkét gól bravúr nélkül védhető lett volna. Az elsőt a rövidbe kapta, a harmadiknál pedig kötényt kapott ha jól emlékszem.

 • Palee

  A Bournemouth-nál nem csak az kényelmes, időhúzásos játékot vettem úgy vélem észre, hanem azt is, hogy a műsodik félidőben fáradtság ülte meg a csapatot. Bár egy-egy sprintet lefutottak, de a játékuk a fáradstág jeleit mutatta (nem értek időben oda a játékosok, keresték egymást a pályán) egybeszőve az időhúzással.

  Csak én láttam bele a játékukba a fáradtságot, vagy valóban látszódott?

 • ZERO_L

  megvan Bellerin párja a baloldalra? 😀

  https://twitter.com/afcgif/status/816688576406712320

 • tehát Spurs nagy szívességet tett, már csak idegenben kéne verni őket, Poolt és persze elsőként a Chelseat. kétlem, hogy ez Wengerrel sikerülhet.

  • Mr. Dhoan

   2-5,3-4,0-6

  • BVick

   Nemtom.. Orulunk..? Nem erzem at, jobban szeretem ha a seggunket nezik, sajnos nem erzem realisnak hogy az aranyra lojjunk..

 • Balázs Kozó

  Álljatok már le. Ne vonjon le senki téves következtetéseket ebből a meccsből. Hogy szétestünk, meg ilyenek. Ez egy iszonyatosan nagy kihívás volt, kb mintha a maratonfutó amin célbaér, ismét futnia kell. Sérülten, fáradtan. Olli baba pihentebb volt mindenkinél, a szezonban főképp csereként állt be, NANÁ, hogy ő cipeli a hátán a csapatot. Alexis is fáradt. Nála ez leginkább fejben tűnik fel. Többet cipeli a labdát, több az öncélú bemozgása, és hisztije. De még mindig topcsapat vagyunk, még mindig odaérhetünk az elejére.

  Szóval nyugi. FA kupában ha kifut az U23, akkor baj nem lehet. Jön vissza Özil, TO, Webbs, nem lesz gond.

  • white__widow

   én tényleg nem akarnék negatív emóciókkal bombázni senkit, de tisztelettel megkérdezném mégis definiáljuk az elmúlt 3 év fejlődési ívét? Csapat szinten és a mutatott játékban mennyivel vagyunk jobbak? kerüljük az olyan válaszokat, h mélyebb a keret, meg özil, meg sanchez, mivel a nyilvános fokmérője ennek a bajnokság és/vagy bajnokok ligájának az adott sorozat estleges megnyerése, de nekem már a játék minőségi javulása is az lehetne – akár…Nem szívesen szapulom wengert (főleg úgy, hogy valóban sokat tett/tesz a klubért), de ha az elmúlt 3 évet összehasonlítjuk mondjuk conte, klopp vagy akár pöcsetínó (aki az elmúlt kb 4 évben hozott kb 10 millió fontos transfer mérleget) által lefketett alapokkal – a többletterheléssel együtt is – akkor ez minimum elgondolkodtató, még akkor is ha jó ellenpélda a united…

   • Trollséne

    consistency van, viszont ha levesszük a szemüveget ezt hívják egy helyben topogásnak (ami Özil, Sanchez, Cech igazolásokkal azért már kicsit cinkes)

    ördögi kör, mert amíg egy stabil 3-4. helyre vagyunk jók addig bajnoki cím vagy legalább komolyan vehető title challange kéne, ha viszont a Papa után tolunk egy poszt-Fergie MU-t vagy Benítez-Klopp közötti Poolt, akkor garantáltan vissza lesz sírva a Wenger-trophy is

    • white__widow

     ja hát a vége benne van a pakilban, de lehet ha maradna dof-nak vagy mittomén akkor ez risk is valamennyire minimalizálható lenne, de pár év múlva így is úgyis szögre akasztja, szal nemtom mennyivel lennénk beljebb még 2-3 db 3./4. hellyel. Amúgy hiányoltalak az előző poszt alatt, eltűntél egy időre…

     • Trollséne

      jah, sajnos bejött 1-2 tavaly még egyáltalán nem betervezett “program” azért voltam teljesen offline

   • Trollséne

    részben kapcsolódik a kommentedhez:
    1 éves az átmeneti tumbli http://uthenger.tumblr.com/
    ami igazán szörnyű, hogy visszaolvasva a régi kommenteket, a tartalmuk 80%-át copy-pasteelni lehetne idénre is

    • Mr. Dhoan

     Ne hagyjátok veszni, hátha még jól jöhet. 😀

     • Trollséne

      ez a mostani oldal már atombiztos, de természetesen nem töröljük le az Úthengert, komoly írásos emlékek vannak ott a leicesteri csodáról 🙂

   • Balázs Kozó

    Mondasz valamit. Tavaly 20 meccs után 42 pontunk volt. Most 41. 2014/2015-ben 33. Tehát 3 évről van +10 pont javulás, tavalyhoz képest nincs.

    • white__widow

     a 13-as szezonban amúgy elég pöpec kis játékunk volt, csak ugye a sérülések megint belepofáztak, de alapvetően volt okunk bizakodni, azóta meg nem igazán, pedig jobb ,erősebb, vastagabb kerettel dolgozhat az öreg, de nem igazán van balanszunk, meg en bloc biztató játékunk. Nyilván vannak periódusaink, de jól mutatja a rendszerszintű problémákat, hogy egy-egy játékos formahanyatlása (snachez, özil) vagy kiesése (cazorla) mekkora hatással bír a komplett csapatjátékra. Én hajlok rá h ez a romantikus, individuális, laza játékrendszer amit wenger erőltet már nem piacképes, de legalábbis kimaxoltuk/juk ami ebben volt…imo

     • ZERO_L

      osztom az aggályaidat, de basszus a szokásos vállalhatatlan első meccsünk után nyomtunk egy 25 meccses sorozatot(ligakupa meccsek nélkül), ahol 16-7-2 mérleget hoztunk

      ez sima 2,2-es pont/meccs átlag, ami igen közel van a bajnoki címet szerzők átlagához, ami kb 2,2-2,3 között szokott mozogni

      tavaly konkrétan 1,87-es átlaggal sikerült másodiknak lennünk (bajnokságban most 2,05 a pont/meccs arányunk), szóval egy éve sem igazán az ősszel volt a probléma, csak hát a tavaszt sikerült egy 1,68-as átlagot hozni, összehasonlításképpen ezzel kb a mostani Everton szintje

      tavasszal megyünk a sh*thole-ba, anfieldre és a bridge-re és tudjuk mennyire gyengék vagyunk ezeken a meccseken, ráadásul februári hajtás totál szívás lesz, szóval nem azt mondom, hogy pozitívak az előjelek, de kell egy erős tavasz és akkor talán látjuk pontokban is az előrelépést

      játékban, meg szerintem ez az Alexis-szel való csatár játék remek újítás idénre, valahogy meg kéne találni ennek és az előző évek (Giroud centerjátékának kihasználásának) a szimbiózisát

      engem leginkább az idegenbeli rangadókon nyújtott silány teljesítmény az ami nagyon fel tud kúrni

 • Woolwich

  Coquelin 3-4 hétig out.
  Azon a poszton, ahol elvileg a legmélyebb a keret maradt 2 játékosunk: Ramsey és Xhaka.
  Szerencsére a Chelsea elleni rangadóig hozható(?) meccsek jönnek.

  Cazorla 3 hónapos kihagyása viszont – ahogy várni lehetett – nem 3 hónapos lesz.
  Tavaly 20 meccsen lépett pályára (PL és BL), idén eddig 11-en.
  Kár érte, nagyon kellene ő ebbe a csapatba, de ezek után nem hiszem, hogy komolyabban érdemes számolni vele.

  • Sovy

   végre összeáll a várva várt Ramsey-Xhaka KP, illetve Wenger azon a poszton szokta játszatni Ox-ot is.

   • Mityu

    vagy Wenger megwengereli magát és bedobja Reine-Adelaidet a mélyvízbe, vagy végre eljön Zelalem ideje (nem)

    • Woolwich

     Nekem Bielik jutott eszembe, mint vészmegoldás, csak ő meg nem tudom mennyire DM és mennyire CB jelenleg.

     • Trollséne

      Én csak felületesen követem a Youth CL-t ill. a Premier League 2-t, de tudtommal szinte érkezése óta CB-t játszik.

  • white__widow

   wilsheret nem lehet kölcsönből visszarendelni? mármint technikailag érdekelne

   • Trollséne

    Olyan ez Vater, mint a népmesében: vissza is jönne meg nem is. Csak kapust lehet úgy visszarendelni, hogy az bármikor játszhasson is, mezőnyjátékos esetén jó nagy szopás, mivel csak akkor játszahtna, mikor lefut az kölcsönszerződésbe lefixált időtartam. (Magyarul Wilshere csak Július 1-től, a köv.szezonban léphetne pályára FA égisze alá tartozó meccsen. http://www.squawka.com/news/arsenal-cannot-recall-jack-wilshere-from-bournemouth-loan-despite-cazorla-injury/841689 )

    Anno Coq esetében az volt a mákunk, hogy 2014 őszén csak 1 hónapra lett kölcsönadva a Charltonnak, azért lehetett utána a szezon hátralévő részében hadra fogni.

    • white__widow

     köcc

 • white__widow

  na, kvázi hivatlos. ezzel letudtuk a januári ablakot

  http://www.bbc.com/sport/football/38519179

  • Woolwich

   Fasza, akkor Ricardo Rodriguez is megvan. Ja nem.

   • white__widow

    minek ha megvan az új ashleycole

    Wenger on Bramall: “He’s an exceptional physical talent. I don’t think he’s ready to play but he has similarities to a young Ashley Cole

    • penito

     vagy az új Jenkinson

  • Mityu

   Kallström még beeshet deadline day-en, “Nincs vége, amíg nincs vége” 😉

 • Woolwich
  • white__widow

   azé a midfielder elég tág fogalom/pozíció, amellett h alli elég pöpec kis palya

   • Woolwich

    Jogos + Ox és Wilshere annyit volt sérült, mint egy átlag játékos egész karrierje alatt.

    Nyilván elnagyolt összehasonlítás, csak elgondolkodtató, hogy várjuk az áttörést a fiataljainktól – akik már nem is olyan fiatalok – aztán a szomszédban meg elővesznek egy 20 éves srácot, aki az első 2 szezonjában hozza azt, amit mi 6 éve várunk Oxtól…

    • penito

     itt inkább az a baj, hogy nem segítjük a fiataljainkat. A nagy részüket kiszámíthatatlan módon dobáljuk be a csapatba, majd ráérzel fiam jeligével, komolyabb szerepek nélkül, miközben a nagy részük nem eléggé intelligens ahhoz, hogy feltalálja magát. És az sem segít, hogy az egész csapat Özilnek van alárendelve.

     Wilshere, Oxi közül azért lássuk be, nem egy észlény egyik sem, konkrét utasítások nélkül nem lesznek kiforrott játékosok soha. Ramsey és Walcott esetében szerintem a taktikai érzék megvan, náluk a technikai képességek jelentik a (sajnos elég alacsony) plafont.

     • white__widow

      az első részre nagyszerű példa iwobi vagy bellerin, szal wenger ehhez pont nem hülye és ad nekik lehetőséget kérdés mennyire élnek vele, sőt tovább mennék túlzott a bizalom pl a tök homály remzi felé

      özil idén már nem annyira playmakerként tetszeleg, inkább vmilyen shadow striker szerepkörben játszik, tehát a csapatjátékra is kisebb/más hatása van mint mondjuk a tavalyi játéka

      wilsheret meg nem említeném egy napon a oxladdel, játékintelligenciája messze a csapatátlag fölött van, sőt…. nála inkább mentális illetve fizikális/sérülékenységi problémák vannak, de hogy hülye lenne a focihoz azt azért nem mondanám

      imo

     • penito

      Wilsherenek az ösztönös játékintelligenciája magas, de a tanult elemek és a döntéshozatal tekintetében nem igazán fejlődött. Pivotba a védekező skilljei miatt nem lehet igazán berakni, 10-esben pedig a labda nélküli mozgást kellene Öziltől ellesnie.

     • white__widow

      oké

  • Sovy

   inkább játékpercekre kellene lebontani nem app-ra, mert abba az is beleszámít, ha valakit időhúzó csereként beküldenek. Tényleg jelzésértékű, hogy a sp*rsnél Kane után most itt egy újabb fiatal angol tehetség, de összevethetnék pl: hány gólt lőttek az adott játékosok a BL-ben? Ramsey tavaly előtti szezonját hasonlítsuk össze Alliéval amikor nekünk is a játékunk jelentős eleme volt a gólszerző KP.

  • Bálint
 • penito

  Azt mondta Wenger, hogy Welbeck visszatéésével Sánchez középen játszatása is véget ér. Hát jó…

  • white__widow

   válasz a 14 gólra és 9 assistra, bölcs döntés, nagyon nem megy neki ez

   • Frimpong

    Van baj az Öreggel nem kevés megint.

    • white__widow

     évek óta nem volt ilyen jó centerünk/hamisgecink, ha ezt tényleg meglépi az öreg (annak fényében pláne, h L/R AM-ben is bevethető a dat_guy) akkor szarjon sünt 🙂

     • titok84

      De szögezzük le, hogy eleinte mi (én biztosan..) ekéztük ezért, hogy “csatár nélkül” álltunk föl.
      Amúgy máig nem győzött meg, hogy Sanchez nem hasznosabb a center mögött/mellett.

     • penito

      Erre egy logikus válasz van: amíg nincs klasszis csatárunk, nem marad más, mint a barkácsolás.

      Az őszi rendszer azért is volt jó, mert Sánchez és Özil is egyszerre játszott 9 és felest, ahol papíron a legjobban érzik magukat. Theo meg amellett, hogy gürizett rendesen, jó ütemben mozgott be a Sánchez által kialakított résekbe. Egyszerre volt presszing, Özil-Sánchez kémia, és lendület a csatársorban, hasítottunk is ezerrel.

     • white__widow

      oszt miért kéne “klasszis csatár” ha ez egy működő rendszer false9al? vanpörszi 2009 körül ugye, hogy nem menjünk messze

     • penito

      nálam VP a tökéletes modern csatár prototípusa volt, amíg el nem ment a kis köcsög 🙁

     • white__widow

      arra céloztam, hogy wenger kb u.abban szerepkörben játszatja sanchest mint anno 2009ben rvp-t csak sanchez jobb számokat hoz, szal a kérdés továbbra is miért kell “klasszis csatár” , amikor egy működő rendszer van….nem néztem meg tavaly mennyivel kevesebb gólt lőttünk, de gyanítom h most sokkal többet 20 meccs után, nem is ez a problémánk amúgy

     • titok84

      Én a klasszis csatár pártján vagyok. Aki helyzet nélkül is megoldja néha. Aki mellett Alexisnek és Özilnek is még több helyzete lehetne.

  • ZERO_L

   ezt hol is mondta?

   honlapon csak annyi van, hogy Welbeck Alexis-hez hasonlóan tud középen és a (bal)szélen játszani, semmi olyanról nincs szó, hogy az angol visszatérése miatt ne lehetne újra középen játszatni a chileit

 • Trollséne

  Ha már így kinyitott az átigazolási piac: Mátyiő még a télen el lesz takarítva a gecibe? Ha más nem, valami kínai félretárcsázhatná a Chelsea számát.
  http://www.espnfc.com/arsenal/story/3028008/mathieu-debuchy-didnt-appreciate-arsene-wenger-blocking-man-united-move

 • Bálint

  Az új igazolásunkról egy kis háttérsztori. Elég filmbe illő eddig, csak aztán neki kell rúgni a győztes gólt a bajnoki címhez is.
  http://www.bbc.com/sport/football/38536635

 • Bálint

  Charlie Nicholas: “Koscielny has a lot of French caps, but he’s as bad to blame as everybody else. He’s not world-class often enough for Arsenal.”
  Ez vajon mit szívhat?

  • Trollséne

   Tegnap tarthattak egy nosztalgia ivást Adams-szel, miközben azon picsogtak, hogy régen minden jobb volt. Valószínűleg annak az utóhatása.

 • Mityu
 • forvz

  betippelek 1:

  Ospina
  Bellerin – Mustafi – Holding – Monreal
  Ramsey -Xhaka
  OX – Iwobi – Perez
  Grioud

  kezdőt. 😛

  ps. Welbs a padon lesz, és a végére beáll..

 • titok84

  Csak jelzem, hogy eddig mindenki nekünk játszott a fordulóban…