Naná, hogy Wenger a hibás! (Stoke City – Arsenal 1-0)

Szóval itt vagyunk újra. Pontosan a második meccsig kellett arra várni, hogy az eredmény kicsapja minden Arsenal szurkolónál a biztosítékot, pedig igazából nincs új a nap alatt. Ha belegondolunk az Arsenalnak szurkolni – na meg az Arsenal meccseiről írni – a világ egyik leghálásabb és leghálatlanabb feladata egyszerre. Unos untig ismertjük már az összes forgatókönyvet, a hibákat, igazából minket már nagyon nem lephet meg semmi. Őszintén, csodálkozott bárki azon, hogy nem pont a Stoke otthonából fogunk először csalódott távozni? És mégis ki a hibás ezért? Naná, hogy Wenger. Meg a bíró.

A probléma az Arsenallal már akkor látszódott, amikor hivatalosan is kihirdetésre kerültek a kezdőcsapatok. Wenger a védelemben ismét két olyan játékosra számított, akiknek eredendően nem ez az elsődleges posztja, ami még magyarázható lenne a kényszerűséggel, de ne feledjük, hogy miközben Monreal a háromfős védelem tengelyében szerepelt, addig Mertesacker a kispadon pislogott, míg Holding a keretbe sem került be. A probléma ezzel csak annyi, hogy amíg Monreal tökéletesen alkalmas arra, hogy a három középhátvéd közül a bal oldali játékos szerepkörét ellássa, a tengelyben teljesen más kvalitásokra van szükség. Itt jóval kevésbé kap szerepet az atlétikusság, de annál inkább fontos a helyezkedés és a játékszituációk olvasása. Ráadásul így, hogy Monreal középen szerepelt, a bal oldali védő posztját ismét az a Kolasinac látta el, akiről sokan azt feltételeztük, hogy tökéletes jelölt lesz a bal oldali szárnyvédő szerepkörére, Wengernek azonban érthetlen módon mintha teljesen más tervei lennének vele.

Amikor Wenger a mérkőzés után arról kérdezték, hogy miért Hector Bellerin játszott a bal szélen, a francia elárulta, hogy a meccsektől függően dönti el, hogy ő vagy Chamberlain játszik-e azon az oldalon. Ezek szerint Wengernél Kolasinac szinte számításba sem jön az eredeti posztján, és inkább játszat valakit, akinek ez a szerepkör egyáltalán nem áll jól. Oxlade-Chamberlain valóban sokkal hatékonyabb jobb oldali szárnyvédőként, mivel egy az egyben szinte bárkit bármikor képes megverni, utána pedig már csak kevés lehetőség közül kell választania, a másik oldalon viszont ha az erősebb lába felé próbál cselezni, akkor csak szűkíti a területet, és nem biztosítja a csapata számára a szélességet ami ezen a poszton kulcsfontosságú. Ez a szituációi Bellerin esetében is fenn áll, ráadásul a spanyol még csak nem is képes olyan szinten kis területen megtartani a labdát mint az angol párja. Ráadásul mivel rendre a gyengébbik lábára kapja a labdát, szinte mindig legalább egyel több érintésre van szüksége, amivel jócskán lelassul a támadások lendülete. Wenger valamiért úgy döntött, hogy inkább egy félmegoldást választ ahelyett, hogy a lehető legésszerűbb opció mellett tenné le a voksát.

Hiába állt tehát a teljes előszezon a rendelkezésére szinte a teljes kerettel, Arséne Wenger még most a bajnokság második fordulójában sem tudja pontosan, hogy milyen összeállításban tud a csapata a legjobban szerepelni, és egyes posztokra kik a legmegfelelőbb játékosok.

Az enyhén szólva érdekes összeállítás ellenére is sikerült azonban a mérkőzés elejétől nyomás alatt tartani a Stoke City-t, és a helyzetek alapján már akár az első félidőben is megnyerhette volna a meccset az Arsenal. Néhány gyors váltással nagyon könnyen zavarba lehetett hozni a Stoke védelmét, ami a bal oldalra különösen igaz. Bellerin többször is ígéretes pozícióba került, de nem egyszer érződött, hogy ha a helyén egy a poszton természetesebben mozgó játékos szerepelt volna, sokkal gyorsabban és pontosabban is be lehetett volna fejezni a támadásokat.

A Stoke látszólag végig az eredmény védésére volt berendezkedve. Az Arsenal térfelén labdás játékosra nyomást szinte soha nem helyeztek, többnyire csak az elülső három játékos próbálta lezárni a passzopciókat az Arsenal védői elől, de őket többnyire néhány kombinációival sikerült kijátszani. A legnagyobb gondot a kapu előtt felhúzott fal jelentette, különösen a mérkőzés záró szakaszában. Erről azonban egy kicsit később.

Előbb beszéljünk a Stoke kontralehetőségeiről, amiket megfelelő szervezettséggel könnyedén le lehetett volna védekezni, ezzel szemben a győztes gólt is egy labdavesztés utáni gyors megindulásból szerezte a hazai csapat.

Amit először érdemes a gólnál megfigyelni, az Ramsey pozíciója. Annak ellenére, hogy papíron a walesi a pálya közepén szerepel, az ideje nagy részét az ellenfél védelmi vonalának közelében tölti. Ez különösen fontos az Arsenal szempontjából, hiszen nagyon kevés olyan játékos szerepel a csapatban, aki megfelelő beindulásokkal tudja segíteni a támadásokat, amik kevésbé teszik kiszámíthatóvá a csapat játékát, és ezeket a beindulásokat a védelem is nehezebben tudja lekövetni. A probléma tehát elsősorban nem ez, hanem hogy ezt a szituációt mennyire képtelen kezelni az Arsenal.

Xhaka eladja a labdát a pálya közepén, de a legnagyobb hibát akkor véti, amikor megpróbálja azt azonnal visszaszerezni. Ramsey pozíciója miatt Xhaka letámadásával teljesen megnyílik a pálya közepe. A svájcinak az eladott labda után a pozícióját kellett volna tartania, mert így a pálya teljes középső része megnyílt a hazai csapat számára, hogy tisztán a védelemre vezethessék a labdát.

A baj azonban még így is elkerülhető lett volna, amennyiben a védelem tudja tartani a megfelelő távolságot a csapatrészek között. Ha Monrealék magasabban helyezkedtek volna, akkor már csírájában el lehetett volna folytani a kontrát, a középpályától távol meghúzott védelmi vonal miatt azonban a pálya hosszában szerkezetileg teljesen szétesett az Arsenal, ami biztosítja a megfelelő mennyiségű területet ahhoz, hogy lendületből érkezhessenek a Stoke játékosai, ezzel reaktív szerepre kényszerítve a vendég védőket. Ez egy megszokott hiba az Arsenal részéről: a letámadás nem kollektívan történik, míg egy játékos nyomás alá akarja helyezni az ellenfelet, addig a többiek teljesen máshogy reagálják le a szituációt. A játékosok ösztönösen cselekszenek, mert nincs konkretizálva a forgatókönyv ilyen esetekre.

Hátrányban menetrendszerint érkezett is a pályára Olivier Giroud, aki a falban egy-egy gyors pörgetéssel egyből veszélyt tudott teremteni, ebből született Lacazette gólja is, amit aztán jogosan les címén érvénytelenítettek. Tényleg hangyfasznyin múlott, hogy ne helyezkednej a leshatáron túl a francia, és általában ennél egyértelműbb helyzeteket is el szoktak engedni a partjelezők, de most jól tippelt a sporttárs. Tippelt, mert ezt a pár milliméteres lest szabadszemmel egyszerűen nem lehetett kiszúrni. Amit viszont ki kellett volna szúrni, az a három egyértelmű büntető, amiket végül nem kapott meg az Arsenal.

Amíg Wenger a Leicester ellen a cseréivel remekül tudott belenyúlni a mérkőzésbe, ezúttal a hajrában tökéletesen kivette a csapatát a meccsből Iwobi és Walcott beküldésével. A probléma nem is elsősorban az érkezőkkel volt, sokkal inkább azokkal akik elhagyták a pályát. Már Giroud beállításánál is elég komoly hiba volt, hogy nem Bellerin, hanem Kolasinac hagyta el a pályát, így továbbra is egy olyan játékos foglalta el a bal oldalt, akinek mindent második szándékból kellett megoldania. Később Lacazette és Xhaka lehozatala pedig gyakorlatilag a fehér törülköző bedobásával ért fel. A Stoke tömörülő védelme ellen Xhaka kreativitása nagy fegyvertény lehetett volna, Lacazatte személyében pedig a csapat egyik leggólveszélyesebb játékosa hagyta el a pályát.

Steven Gerrard a meccs után a BT Sports közvetítésében kiemelte, hogy az Arsenalnak túl sok technikás játékosa volt a pályán, akik nem voltak képesek elvégezni a piszkos munkát. Remélhetőleg a Liverpool legendája edzőként lelkiismeretesebb munkát végez, az Arsenal problémája a hajrában ugyanis pont az volt, hogy az újabb és újabb támadók felpakolosával egyre kevesebb kreatív játékos maradt ott a pályán. Épp emiatt Özilnek is egyre mélyebben kellett labdát kérnie, ezzel esélyt sem teremtve arra, hogy a tizenhatos közelében megtalálja a rést az ellenfél védelmén.

Apropó Özil: Gerrard szerint az Arsenal másik komoly gondja az volt, hogy Özil ismét nem hajtott eléggé. Ezzel csak az a probléma, hogy Özil talán az Arsenal legjobb játékosa volt a 90 perc alatt. Nem csak minden csele volt sikeres, és sok csapattársával ellentétben egyszer sem veszített labdát, a passzainak 93 százalékát sikeresen végrehajtotta négy helyzet kialakítása mellett. Az Arsenal toronymagas esélyese lenne a bajnokságnak, ha minden meccsen így teljesítene az éppen leggyengébben játszó embere.

A meccsen az Arsenal jóval több helyzetet alakított ki, sokkal többet birtokolta a labdát, folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelét, és összességében is jobban játszott, így viszont ismét csak maguknak és a játékvezetőnek köszönhetik, hogy nem húzták be a három pontot.

 


 • Ben Bodnar

  Lacazette szerintem teljesen halovány volt tegnap. Nem volt helye és területe a toronyvédők között – ellentétben Welbeck-kel, akit pl. számos fórumon lehúztak, és mégis kimagaslott Xhakával és számomra meglepő módon Ramseyval egyetemben.
  És hogy mi a helyzet a védelemmel?
  Mustafi ismét balfaszkodott párat, Monréalról inkább nem írok semmit, mert középen nem jó helyen van, Kolasinacot pedig nem kéne elvesztegetnünk azon a helyen, ahol Monrealnak, vagy még inkább Koscielnynek kéne játszania a jövőben.
  A magam részéről simán beáldoznám Bellerínt, hogy legyen értelme a bal szélünknek is – az Ox egyáltalán nem volt rossz tegnap a jobb oldalon.

  • Sovy Zoli

   Az első félidőben lehetett volna 0-3 ha Welbz helyett van Sánchez. Szeretem a palit, de nem elég egy ilyen helyzetben, Ramboval gyakorlatilag naggyá tették a Stoke kapusát, mert alig emlékszek vetődésére, de mindig bele rúgták a labdát. Kazi pedig persze, hogy eltűnt, amikor hátra lépett labdákért, ellenben Zouma remek meccset zárt, természetesen pont ellenünk.

 • “Hiába állt tehát a teljes előszezon a rendelkezésére szinte a teljes kerettel, Arséne Wenger még most a bajnokság második fordulójában sem tudja pontosan, hogy milyen összeállításban tud a csapata a legjobban szerepelni, és egyes posztokra kik a legmegfelelőbb játékosok.”

  Kösz, Peet, még azelőtt vetted el a kedvem a blogtól, mielőtt visszajött volna hozzá…

  • Hát, a tények már csak ilyen gonosz dolgok. 🙂

 • white__widow
 • white__widow

  tükörszárnyvédő

  • Woolwich

   És még Henry mondja, hogy nincs revolution? 🙂

   • white__widow

    van itt minden, látjuk még lacazettét cm-ben

 • white__widow
  • Mr. Dhoan

   Mintha magamat látnám, amikor még csatárt játszottam. 😀

  • Adam Orosz

   istenem szakadok xD

 • Auréliano Buendia ezredes

  Szinte teljesen kizártnak tartom, hogy a Papa kihúzza ezt a két évet (vagy akár ezt az évet) a padon abban a szurkolói össztűzben, ami hamarosan a nyakába zúdul.
  There’s a storm coming, Mr. Wenger.

 • Balázs Vízer

  Szegény Bellerint rossz volt nézni, összevissza csak futott, semmit nem tudott megoldani

 • Bálint

  Én azért bízom abban, hogy ha Koscielny visszatér, akkor Kolasinac végre a szélen fog játszani, nem hiszem el, hogy ennyire ne látná AW hogy mi a posztja.
  Az meg tényleg érdekes, hogy 90 perc alatt se neki se Ramseynek nem tűnt fel, hogy nem kéne 0-24-ben Lacazette mellett a falban álldogálnia. A beindulásai miatt veszélyes Aaron, de tegnap ilyen nem igazán volt, tekintve hogy folyamatosan csak fent helyezkedett, míg Öz meg már lassan CM-ig visszalépett.

 • Balázs Kozó

  IGAZI Arsenal meccs volt. Mármint szurkolói szemmel. Bebasztunk, és kaptuk a brét análba chillis-üvegszilánkos vazelinnel. De hát szeretjük, nem?

 • ZERO_L

  Még várnék ezzel a “nem tudja mi a legjobb kezdő” verdikttel, Kola bebizonyította hogy mennyire jól megy neki a balszélen (nem kellett hozzá taktikai zseninek lenni, hogy ez kitűnjön), amint Koss visszatér szerintem azonnal visszatérünk a Mustafi-BOSS-Monreal hátsó hármasra, ha nem így van akkor tényleg hibernáljuk le magunkat 2 évig

  BFG-t egy bunkerező és csak kontrákra építő csapat ellen öngyilkosság betenni, mert bár jó az ütemérzéke, de egyszer kell kilépnie rosszul és a gólhoz hasonlóan már is letolt gatyával fogunk állni

  Én Welbeck szerepeltetését nem tudom egyszerűen felfogni, most komolyan elhittük, hogy azért mert belebotlott a labdába múlt héten, akkor hasznos figura lesz? Mindig ez van, van egy eredményes meccse, utána meccseken keresztül balfaszkodik, nem hiszem hogy Iwobi ne tudná az ő feladatkörét ellátni ő benne legalább megvan a fejlődési potenciál

 • ARSNL

  Világos, hogy Giroudval sokkal jobban tudott volna kooperálni Lacazette, viszont Alex 78 percet őrlődött a Sztók védelemben ezért inkább őt hozta le Wenger Welé helyett. Ez lehet az egyetlen magyarázat.

 • Frimpong

  Hétvégén lesz már Csáncsi? Ha nem szinte biztos vagyok abban, hogy Welé ismét kezd.

  • Balázs Kozó

   Elvileg lesz, de a Papus már mondja, hogy ne várjunk tőle top class formát.

   • changemynamekukac

    Papustól, vagy Sanchitól?

 • ARSNL

  Ahogy az várható volt a Deadline Day-ek atyja Harry Redknapp még csak most ébredezik: Bramall és Jenkinson kölcsönben Birminghamban. Bár utóbbitól jobb lett volna végleg szabadulni.

  https://www.bcfc.com/news/articles/2017/blues-sign-arsenal-pair-on-loan/

  • Woolwich

   Jenkinsonnal rendesen belenyúltunk anno, már számolni sem tudom hanyadik kölcsön szezonja lesz.
   Pedig a WHU-nál úgy tűnt azt a szintet tudja hozni.
   Gibbsről is azt hittem, hogy elfocizik még pár évet egy PL középcsapatban. Persze, ha nem akar lejjebb adni a fizujából, úgy nehéz csapatot találni.

   • ARSNL

    Nagyjából az első WestHam-es kölcsönidőszakára is alapoztak a klubnál, mert utána kapott egy hosszútávú szerződést, gondolom azzal a célzattal, hogy majd rásózzuk a ‘Hammers’-re jó pénzért.

 • ZERO_L

  este a honlapon lehet majd nézni az ifik meccsét a city ellen, 2-3 felnőttel megint lehet majd számolni a kezdőben

 • Balázs Kozó

  Ne ekézzétek Wellbecket. Hihetetlenül hasznos, kombinatív, sokat mozgó játékos. Egy dolog nem megy neki: gólt lőni. Lehet, hogy ki kéne próbálni Xhaka mellé betenni, Ramsey-vel helyet cserélve.

 • https://www.youtube.com/watch?v=cwt1stfIa58
  Hihetetlen, hogy ezt valaki képes elemzésnek nevezni.

  • ZERO_L

   Pool UP-ja jo kezekben van? 🙂

 • ZERO_L
  • Woolwich

   15 perc után 2-vel megyünk.
   Nelson és Nketiah.

   • ZERO_L

    +Malennek volt egy 100%os ziccere. 1v1 a kapussal…

    • Woolwich

     Arról pont lemaradtam.
     Nem rossz ez eddig, szép volt Nelson góla + Jack asszisztja is. Nketiah csak a szokásos.
     A City gólnál viszont Niles nem értem miért húzódott be egész Holding mellé, mikor láthatta, hogy tök üresen érkezik a City bal bekk?

     • ZERO_L

      meg a visszafutás is elég vicces volt középen, mindenki szalad vissza csak nem az emberrel 😀

 • ZERO_L

  Jack gólpassz 😀

 • ZERO_L

  csicska citysek belekötöttek Jackbe…. kemény pofonokkal válaszolt :DDDD

  (kiállították :D)

  • Woolwich

   Na én meg pont váltottam a City meccsre.
   Hát ha marad is Wilshere, van egy olyan érzésem, hogy nem fogjuk Xhakaval párban látni a pályán, azt a kockázatot már Wenger sem vállalná be 🙂

 • jimboy

  eléggé beválni látszik ez a brit keménymag, amire még pár éve nagyon hegyezte a cerkáját az öreg.
  knows

  https://uploads.disquscdn.com/images/ee74bdf08c08d3ac308ae7c77e81691eddcba58ff68a2a35212790abf69e2d47.jpg

  • ARSNL

   Még mindig hegyezi!

  • changemynamekukac

   Ramsey-Jack-Ox, egészen más miatt basz fel, de rájuk nemigen vagyok emberileg mérges.
   Gibbó-Jenko duora viszont igen, ha igazak azok a pletykák, hogy azért nem lehet túladni rajtuk, mert nem hajlandóak leadni a fizetési igényükből a 0 seggvakarós teljesítményre, inkább izzasztják a töküket a padon. Úgy hogy Gnabry 10kt keresett, Iwobi kap 30at, Holding Chambers 25-25öt, ez a két jómadár meg 60at meg 45öt a nagy semmire.

 • changemynamekukac

  Azért valahol elgondolkodtató, hogy egy PL győzelem, FA kupa döntő első évben a szigeten nem elég ahhoz, hogy a széked be legyen betonozva következő évre, mi meg dobáljuk a +2 éveket szerződésben a 70+ pontos szezonokra…

  Thomas Tuchel and Luis Enrique are on Chelsea’s shortlist of potential managerial replacements for Antonio Conte, reports Sport Bild.

  Despite winning the league last season, Conte’s long-term future at Chelsea could be in doubt after a difficult summer and a mixed start to the season.

  According to Sport Bild, club owner Roman Abramovich and director Marina Granovskaia have two principal candidates in mind to replace Conte should the Italian leave Stamford Bridge.

  The shortlist is comprised of former Borussia Dortmund boss Tuchel and ex-Barcelona coach Luis Enrique. Both managers are currently without a club and Tuchel would be the preferred choice ahead of Enrique.

  • jimboy

   gyönyörű lesz látni, amikor tuchel fogja taknyosra szopatni a vén cigányt

   • ZERO_L

    Bmeg a klub legeredményesebb edzöjéröl, 130+ éves történelmének egyik kiemelkedö alakjáról beszélsz
    nem kell egyetértened vele, nem kell seggedet a földhöz verni a +2 év miatt, de a minimális tiszteletet ad már meg neki és ne cigányozd már le, az eszem megáll

    • jimboy

     nem értem mi a probléma azzal, hogyha a magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának egyik verséből idéztem.
     A “Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal” sor gyakorlatilag egy az egyben megfelel a +2 évnek.

     • Attila Balla

      A “taknyosra szopatni” pedig Krasznahorkaitól, ugye?

     • changemynamekukac

      ezt én is használtam tavaly eléggé sokszor, nem szépirodalmi kifejezés, ellenben tökéletesen jelzi azt az állapotot, mikor egy Howe, Mazzari, Pulis vagy BigSam lesimázza taktikailag azzal az előre megmondható egyetlen taktikai elemmel, amit képesek több-kevesebb sikerrel megvalósítani. Fel lehetne belőlük készülni, és még így sem sikerül. Szar kimondani, de taktikai szinten, egy közepes angol edző sokszor berakja már papát a sarokba, és akkor az 1-5ök, 6-0k szóba sem kerültek még, vagy hogy a Spurs otthonában Pöcs hogyan osztotta tavaly a lapot, meg Wenger miket csinált.
      Ez nálam igenis a taknyosra szopatás kategória taktikai szinten, mikor kapkodok a fejed és nem tudod összeszedni a csapatod se mentálisan, se stratégiát illetően, majd beleszaladsz rendesen a késbe.

    • changemynamekukac

     megj: nálam ez egy eléggé erőteljes hullám alak. Valóban sokat felépített Wenger 2006ig, majd utána emberileg még többet 2013ig, ellenben azóta erősen erodálja saját nimbuszát. Mindenkinél más, hogy mikor bukik át ez az érték negatívba, bár a vén cigány jelzős szerkezet nálam is erős, ellenben nem tartom elképzelhetetlennek, hogy évvégére, sokadik majd jövőre élményemet újra átélve, már ne legyen erős nálam sem.

     /Vitya 3szor miniszterelnök, egyik leghosszabban regnáló ember kormányon, lehet nevezni kiemelkedő alaknak is valamilyen szinten, de ettől még nem jár tisztelet, mert szerintem többet árt az országnak, mint használ. Wengernél én is elértem ugyanerre a pontra többet árt mint használ. A 2013ig tett dolgai kitartanak még, és ezért pozitív a megítélés, de ha így folytatja nem sokáig. És ezt nagyrészt magának köszönheti./

     • ZERO_L

      Komoly gondok vannak a tortenelmi ismereteiddel ha kepes vagy OV egesz palyafutasat(mi a faszt is ert el?) egy kalap ala venni azzal amit AW a 20 eve alatt letett az asztalra…

     • changemynamekukac

      a példa inkább olyan kontextusban érdekes, hogy 10-20 év alatt nagyot fordul a világ az emberek megítélése körül, ilyen szempontból Horthyt is lehetne mondani, vagy ellenkező kimenettel FerencJózsit

     • ZERO_L

      akkor úgy fogalmazok, ha AW 20 éves munkásságát képes nálad az utóbbi 2-3 év teljesítménye “negatív értékbe átbuktatni”, akkor komoly gondok vannak nálad…

      amíg nem dózerolja le a stadiont és/vagy nem juttatja csőd közelébe a klubot, az ő megítélése már csak pozitív lehet, semmi más

     • changemynamekukac

      utóbbi 4, és mint mondtam eléggé erősen romlik AW knows képe… Ami elég volt a 90es évek végén, 2000es évek elején, az ma már egyáltalán nem. Az hogy a kettő között kivonta magát a taktikai újításból, és csak a túlélésre rendezkedett be, meg hogy meglegyen a 4 az érthető, és respect neki. A gond, hogy nem pörgött azóta sem fel, hogy van pénz. Taktikailag nem top, orvosi szobát képtelen rendberakni, rotálni nem akar, max kényszerből, fiatalokat nem jól válogat&épít be… egyedül amiben még úgy ahogy jó, az az igazolások, a nagy pénzes igazolások (-Cech). Ez ezen a szinten már kevés.

      Ezt többszőr elmondtam, ha az öreg a Laziot vezetné, vagy a Deport, semmi bajom nem lenne vele, azoknak a csapatoknak az öreg előrelépés lenne a jelen helyzetben. Ha a briteknél maradunk, akkor Celtic-Rangers-WHU-Soton padra simán el tudnám képzelni még mindig, de nem top 10es csapat padjára, ami márcsak erejéből is adódóan folyamatosan bajnokaspriánsnak kellene lenni. Nálunk kőkeményen lefolytja a keretet. Az meg hogy közel 70hez is mindenen ő tartja a kezét, és így közvetve rajta is kell leverni a sikertelenségért a port minden esetben, nem könnyíti meg a nimbusz megtartását.

      Utolsó mondatod akkor lenne igaz, ha Arsenal nem létezett volna az öreg előtt. De emlékeim szerint nagyon is létezett. 10 bajnoki címet, 6 FA kupát, KEKet, Ligakupákat nyertek előtte. Az öreg egyedül az FA kupákban virított nagyot. Graham legalább annyit ért el ezzel a csapattal mint a papa, és csak azért nem többet, mert 5 évre ki voltak tiltva az angolok Európából, jah meg mert feleannyit ült a padon.

     • ZERO_L

      azért jó lenne ha számok mögé is látnál és nem patika mérlegen számolnád a vasakat, mert a környezeti tényezőket ügye megint sikerült kihagyni…
      (a gazdasági stabilitást és hasonlókat például melyik kupa rubrikába írhatom fel?)

      neked lehet rombolja a nimbuszát, mert te megrögzötten az utóbbi évek emlékeibe temetkeztél és képtelen vagy felfogni/megérteni az előtte lévő 16-17 év munkájának a súlyát (és nem, munka alatt nem megnyert kupákat értek), ez a szomorú a történetben

     • changemynamekukac

      abba, amibe beleírod, hogy 5x nagyobb áron értékesítik a PL jogdíjakat most mint pár éve.
      Igen előre nem látta, hozott egy döntést és kényszerpályára álltunk vele. De ha akkor veszel egy új kocsit mikor magasan van a kamat és a fizetésed csak 100ezres nettóban, akkor jobban szopod a f*szt, mintha akkor vennéd mikor 500k van, meg kis szakmai tapasztalat.

      Nem megrögzötten ebbe temetkeztem, hanem ez a friss.
      ami a legnagyobb bajom Wengerrel, az a változás minősége és sebessége. Lehet hogy a korából adódik, de most is ugyanazok a problémák vannak nálunk, mint 2013ban.
      Szar az orvosi szoba
      Szar az utánpótlás
      Taktikailag nincs a toppon
      Keret gyenge a többfrontos dolgokhoz.

      Velem sok mindent meg lehet etetni, de ezzel nagyon egyetértek, az öreg egyedül még úgy ahogy az igazolások terén minőség, de mikor azt látod, hogy ezek is elapadnak, akkor elmegy sok mindentől a kedved vele kapcsolatban, és megint a majd jövőre lesz a BL-PL kapcsán. Előző poszt alatt írta ezt Peetnek Bálint:
      “Ez elméleti összehasonlításnak oké, de jelenleg -34m fontnál járunk, míg a MU -130 a City -140.
      Nem tudom elhinni, hogy megint beletrappolunk ugyan abba a patakba, mint minden évben tesszük és nem tudunk kipengetni még 30-40 milliót egy normális játékosra.
      Ha ennyire nincs pénz, akkor meg valóban nem kéne a keret felénél megvárni, hogy lejárjon a szerződése, hanem adjuk el őket.
      Ha meg a fizukkal van gond, akkor meg adjuk el olcsóbban Gibbset, Wilsheret, Perezt stb. Nem hiszem, hogy az a plusz 3-4m amit még ezekből a játékosokból ki tudnánk sajtolni hátráltatná a nagy terveinket. (már ha vannak ilyenek).
      Megint itt vagyunk aug. közepén és a jó kezdés után leálltunk.”

  • Frimpong

   Elgondolkodtató. De nem biztos, hogy ez a normális.

   • changemynamekukac

    Szerintem egyik sem normális. Az sem, hogy 90 pontos szezon után így összevesszen a vezetőséggel az ember, meg két meccs ment le a szezonból és már teszik rá a terhet. Mint ahogy az sem, hogy a folyamatos 70 fontos szintentartást előrelépésnek akarják eladni, meg hogy jó úton haladunk és szavazzunk még bizalmat, mert… miért is?

    • Attila Kovács

     …Mert hát nevetséges volna megvonni a bizalmat attól, akivel az elmúlt 4 évben a klub bevételei megduplázódtak és három szuperkupát nyertünk. Új csúcsot értünk el a megnyert FA-Cupok számát illetően és hát a rekorder fószer tartotta két évtizeden át olyan magasan a csapatot – pénz nélkül -, ahová a Világ leggazdagabb klubja lassan fél évtizede nem tud feljutni. Nincs olyan forgatókönyv, ahol a legnagyobb zsugást felállítjuk az asztaltól, amikor már nem kettespárból kell játszania. ….Mindenképp megnézzük, mit tud játszani “rendes” lapokból.

     • changemynamekukac

      Félve kérdezem, de vajh lehet-e kapcsolat aközött, hogy a klubnak vannak a legdrágább jegyei a meccsekre, hogy a Papától ‘független’ PL mint brand ilyen jó menetet fut és értékesíti a közvetítési jogait, vagy sem.
      Többször elmondtam, az FAben jobb esetben van 2-3 normális meccs, amit komolyan lehet venni, a PL meg 38 fordulóból áll. Őszintén, ki nézi még az Fa-t? Szerinted Sanchezt azzal hoztuk ide, hogy dude, nyersz két FA kupát, ‘maraggyá’ már velük, mié’ vagy ilyen fasz hogy nem írsz még alá? Vagy esetleg a PL-BL kicsit fontosabb mint ez a futottak még kategória?
      Ezt a nem tud feljutni dolgot nem tudom értelmezni sorry… az MU-Chelsearől beszélsz? arról a két klubról, aki a legutóbbi két alkalommal hozta el a szigetekre a BL címet, játszott döntőt, meg dominálta a bajnokságot, és ‘szarták le emellett’ ezt a sorozatot? Te tökre megérte szerintem. Pénzügyileg is, presztizsben is, hogy mi az FA kupákra fókuszálunk.

      Ezt a legnagyobb zsugást meg felejtsük már el. 2013óta van pénz igazolni, mégis 2008 volt az utolsó olyan szezon, mikor Denílsonnal, Senderossal, Djourouval a csapatban sikerült felkúszni 80 pont fölé. A City-Chelsea-MU nem egyszer hozott 90 pont fölötti szezont, és még az olyan balfasz bagázs mint a Pool-Spurs-Leszter is hozta a 80+ pontot(sőt utóbbi bajnokságot is nyert előttünk). Már régen rendes lapokból játszik az öreg, ideje lenne ha felnyílna már jópár embernek a szeme. Mostmár csak ennyire képes ebben a versenykörnyezetben.

     • Attila Kovács

      A szemek valóban lassan nyílnak. /Az értelmezéshez: az MU a Világ legnagyobb bevételű klubja./ Ezeket a 80-100 milliós játékosokból összetákolt valamiket verjük évre-évre a kupákért. …És igen: ezeket előzgetjük a bajnokságban is.

     • changemynamekukac

      Akkor én emlékszem rosszul… Az utóbbi 10 év alapján nekünk van 3 FA kupánk + 3 CS, nekik 5 PL cím, 1BL cím, +1BL vesztes döntő, 1 EL cím, 1 FA, 1 Ligakupa, 6 CS.
      Ez összevetve az ínséges 9 évünkkel, hát bármikor elcserélném ezt a kétes dicsőséget, hogy előzgetjük most őket pár ponttal, miközben csinálják a nagygenerált. Arról nem is beszélve, hogy egy Leszter 10 pontot, egy Chelsea meg közel 20 pontot ver ránk a szezon végén.

     • Attila Kovács

      Ezek is remek példák. A Leicesterre tavaly 32 pontot vertünk. Előtte a Dinamora csak 21-et.

     • changemynamekukac

      Csodás példák:
      1) Kár hogy a Leszter nem akkora pénzhalmon ül, mint mi, és olyan minősége is van a kertjüknek mint nekünk, aztán mégis tovább jutott a BLben, mint mi az utóbbi 8 évben.
      2) A Chelsea kbre olyan lehetőségekkel rendelkezik mint mi, csak ott a minőségi meló azt eredményezi, hogy van 87 Pontos PL cím, Ligakupa + BL elődöntő + 93 pontos bajnoki cím, Fa kupa döntő. Mindezt 3 év alatt. Ez még mindig több, mint két FA kupa akárhogy is számolom. Főleg úgy hogy idén BL sem lesz, cserébe a kazah puszták várnak tárt karokkal.

     • Attila Kovács

      ….Ha jól sejtem, kezded már érteni. Jók ezek a 10 éves kitekintések (miért nem mondjuk mindjárt 100? Az is érdekes lenne!). ….De hát pont egy nehéz, 9 éves (Arsenal) periódust próbálnánk összevetni egy azóta tartó 4 éves (Arsenal) időszakkal, amelyben azt a bizonyos két (6? Az ember már alig győzi számolni.) kupát nyertünk. ….Pedig ez utóbbi is úgy kezdődött, hogy Wenger már nem képes kupát nyerni ebben a versenykörnyezetben.

     • changemynamekukac

      kezdem azt hinni hogy troll vagy

     • Attila Kovács

      Olyasmi troll, mint a tulajunk, a klubvezetés, meg a futballszakma… 😉

     • Gordon Cole

      Egy pillanara azt hittem, komolyan gondolod, amit irsz, de aztan eszrevettem, hogy a CS-t is kupanak szamitod. Nevessunk egyutt!

     • Attila Kovács

      Legyen ennyi örömöd. Én bármikor könnyesre nevethetem magam, csak egy Arsenal fórum kell hozzá. Ott aztán a wengeri inkompetenciától, a tönkretett futballklubunking mindenféle nyalánkságot olvashatok. Talán hihetetlen, de képzeld: 4 évvel ezelőttig, naponta 17 ember mondta el egy-egy átlagos magyar fórumon, hogy “Wengerrel már nem nyerünk kupát” (és még hatan ugyanezt más szavakkal). Érted? Ezért ragad klaviatúrát a szurkoló! Minden nap. Most nagy divat együtt vergődni az unatkozó londoni arabokkal, fitymálni a kupákat, amiért eddig a rinya ment, hogy nekünk nincs, másnak meg van. ….De hát ilyen ez: valakiken mindig lehet röhögni….., ha már nem menő a “Wengerrel már nem nyerünk kupát”. /Egyébkén rosszul számoltam a kupákat?/

  • skiz

   ez a cselzi-keret totál alkalmatlan tuhó focijához

 • ZERO_L
 • Frimpong

  Remélem az Öregék figyelnek, hogy hogy szedi szét a Pool a németek háromvédős rendszerét.

  • white__widow

   ha így játszik a pool akkor kicsipkézik a seggünket

   • Frimpong

    A védelmükben azért lehet bízni

    • white__widow

     meg minyóléba

     • Azért a jelenlegi Cech-et röhögve cserélned el Minyonra, valld csak be(:

     • white__widow

      ugyan Tamás, kérlek

     • Az emailjeim hívnak csak tamásnak

     • white__widow

      most küldjek emailt? -Tamás

     • Egy zsíros cech potyának jobban örülnék, gondolom el lehet intézni(:

     • white__widow

      küldöm mailben, beszúrom egy ötecsmentbe

   • ZERO_L

    Inkabb ha mi is 35 meteren huzzuk meg a vedovonalunkat…

    • white__widow

     nem mondom, h nem volt szar a hofi védekezése, de az első félidőben elég atom volt a pool. Ha ilyen intezitással és pressinggel a torkunknak esnek, akkor tök mindegy h beállunk vagy feltolunk 35 métert…annak fényében pláne, h 2 meccs után wenger még keresgeti kinek és hol kéne játszani, hasonló ez mint tavaly. Ne basztatnám az öreget, de a felkészülés után már nem itt kéne tartani – sztem

     • ZERO_L

      Ez a keresi a legjobb kezdot is eleg meredek 2 meccsel a hatunk mogott ugy hogy se BOSS se Alexis nem volt…

      Pressingelhet a pool ahogy csak akar ha nincs nalunk a labda… pont ez lenne a lenyeg ne mi kezdemenyezzunk hanem a labdaszerzesekbol gyors tamadas befejezesekkel operaljunk(ehhez nekunk is megvannak a jatekosaink), igy van ido visszazarni es nem kell fosni a CB-k mogotti hatalmas terult miatt

     • white__widow

      valóban a hiányzók miatt cseréli fel a wingbackeket és rakja be monrealt középső védőnek. utóbbi esetben nyilván boss miatt ez nem történt volna meg, de lássuk be azé lett volna értelmes opciója. szóval nem…

      azt meg vágom, h a pool ellen kontrajátékra kéne menni, csak azt írtam h a hofi első félidejében nyújtott teljesítménnyel megbasznak minket. ez nem jelenti azt h a pool a hétközi meccsel a lábában képes lesz erre

     • ZERO_L

      de hofi megint tökig feltolt védelemmel, rossz felfogásban kezdett, így azért rendesen alájátszottak a poolnak, én inkább ennek tudatnám azt a fölényt

      szerintem Monreal már inkább LCB mint wingback, legalább is BOSS mellett szerintem vállalhatóan játszott, lehet én is inkább Chambers-t raknám be, de a spanyollal sem néz ki rosszul a hátsó alakulat
      a hétvégére egy Mustafi-BOSS-Monreal CB hármassal állnék fel

 • Trollséne
  • Woolwich

   Carabao cup?
   Akkor idén a Chelseanek kell megnyernie? 🙂
   Korrekt sorsolás, legalább játszhatnak Nelsonék.

   • pataKi[ng]_49

    Szerintem Nelsonnak inkább már úgymondd. a nagyobbak között kell helyet szorítani.

 • Woolwich

  Neki is nagyobb jövőt jósoltak ennél.
  https://twitter.com/jeorgebird/status/900658662821310464

  • Trollséne

   jah, amikor megérkezett Bellerinnel, kettejük közül ő volt jobban hypeolva, hogy akár egy Cesc 2.0 is lehet

   • Bálint

    3.0
    A 2.0 Fran Merida volt

 • changemynamekukac

  ok, akkor most kinek kell megsimogatni a fejét?

  “So Alexis Sanchez is available this weekend, but it’s not all good news for Arsenal fans.

  Arsene Wenger has confirmed their interest in signing Thomas Lemar is now over after Monaco decided they were not willing to sell the midfielder.

  “It’s dead because Monaco have closed the door,” he said. “They lost three players already. They have closed the door.”

  • Woolwich

   Júniusban kellett volna lezárni ezt a transzfert és most nem lenne miről beszélni.
   Kár érte, mert reális célpontnak tűnt. Fiatal, francia, előrelépést is jelentettünk volna neki (na nem a BL-lel, max. a PL-el).
   Ha hoz egy tavalyihoz hasonló szezont, akkor az az 50m amit idén kért volna érte a Monaco nem is tűnik majd olyan soknak.
   Persze nem lesz egyszerű dolga, lassan az összes játszótársát eladják…

  • Auréliano Buendia ezredes

   Hú, de felkúrtam volna magam ezen az átigazolási szezonon 5 évvel ezelőtt 😀

   • changemynamekukac

    nem hiszem, akkor még volt a stadion van, nincs pénzük duma. Nekem most a nem volt minőségi updrég transferidőszak ugrott be. Elején jött Cech, vártuk még az embert aztán semmi. Most jött rögtön az elején Kova ingyen, majd Lazac, és azóta is csak várunk.

  • Bálint

   Nem kell igazolnod, ha úgy se tudsz eladni senkit. – gondolta a vezetőség
   Mert hogy az átigazolások mindkét oldalán beleálltunk a földbe, és a távozóknál kevésbé tudom AW-t okolni. Ha azt mondja ő és ő nem kell, akkor nem tudom hogy nem lehet akár olyan játékosokon túladni, mint Gibbs vagy Perez.
   Most még bedobja Mustafit, úgy hogy már elment Gabriel, és még egy komolyabban vehető forrást nem olvastam érkező védőről.

   • changemynamekukac

    Gibbó-Jenko kapcsán azt lehetett olvasni, hogy azért nem akarnak sehová sem menni, mert nagyon kényelmes nekik a padon ülve az a 60-45k amit kapnak hetente 0 munkával, edzésen ellötyögve. Amolyan ‘miért jövök haza levezetni idő előtt a mennyeibe’ szint. Szóval, ha ez így van, az akkor nem a vezetésen bukik el, hanem a játékoson. Max a kölcsön jöhet szóba, de ott is szerintem a fizu egy részét mi álljuk. Debuchy esete már kérdéses, de ő meg megbukott emlékeim szerint az orvosin. Campbellről is most volt egy cikk, hiába sérült, menne kölcsönbe egyből, mint hogy padon üljön. Nekem ez egy díjazandó mentality.

    • Bálint

     Akkor próbáljuk meg kölcsönbe adni a játékost legalább, akkor is felszabadul a fieztésének nagy része és lesz hely igazolni. Nem tudom elhinni, hogy minden klub megtudja ezt csinálni, a Chelsea egy Oscart el tud adni Kínába, mi meg itt ülünk kb 5-6 kolonccal a nyakunkban.
     Campbellnél én mást olvastam.
     http://news.arseblog.com/2017/08/report-loan-move-doesnt-appeal-to-joel-campbell/

     • changemynamekukac

      a kölcsönhöz a játékos is kell, de ha nem akar menni, ellenben megjelenik az edzéseken, akkor nem tudsz edzőként mit tenni, szerződést nem bont, fizetned kell neki a bért. Vagy te bontod fel a szerződést, de annak meg vannak következményei. Campbell kapcsán én sky gossip sarkában láttam ezt, de akkor ez csak gossip volt.

 • ZERO_L

  Megvan az EL főtáblája, kimenetelek:

  Legnehezebb csoport:
  -Nice
  -Hoffenheim
  -Vitesse

  Legkönnyebb:
  -BATE? Ludo? Steaua? (három legmagasabb koeff pont a POT2-ben, LOL?)
  -Sheriff
  -igazából bárki, legyen a Lugano mert az közel van 😀

  Magyar szurkolóiszempontból legjobb/legközelebbi:
  -Austria Wien
  -Rijeka
  -Fastav Zlín

  Legszopatósabb/Legmesszebb:
  -Macabi Telaviv
  -Astana (5600km Londontól)
  -Konyaspor / Limassol

  ha összejön a sógoroknál egy meccs akkor KNOWS_on_tour?

  • pataKi[ng]_49

   én benne lennék, bár rohadtul bánom,hogy a videoton nem jutott tovább..az közelebb lenne 😀 de nagy szerencse kéne ehhez a 3 csapathoz is

   • ZERO_L

    ha azt nézzük, akkor hét viszonylag közeli (kocsival) csapatot kaphatunk
    -Steaua, Austria
    -Partizan, Rijeka
    -Slavia, Zlín, Red Star Belgrade

    • Trollséne

     Bukarestbe, Belgrádba egy gumitestápolót és egy pillangót is el lehetne csomagolni a hátizsákba. Természetesen csak önvédelmi okokból 😀

     • ZERO_L

      Belgrádban elég ha hangosan beszélsz magyarul, csak hogy biztos tudják nem vagy horvát 😀

     • pataKi[ng]_49

      Igen romániába elég necces lenne elmenni, bátyám volt kint Román-Magyar meccsen 1-2 éve, és hát izgultunk érte,hogy épségben hazaér e, de mondta,hogy mivel még a vonaton is kommandósok ültek előtte,nem lehetett baj 😀

    • pataKi[ng]_49

     Ezek közül legjobban Ausztriának örülnék

 • ZERO_L

  Telegraph azt írja, hogy Ox-nak 180k-t akarunk adni

  https://www.bookish.com/wp-content/uploads/cms/1399653245257-53-53.gif

  • changemynamekukac

   egyrészt ez egy kib*szott nagy wtf, másrészt mi az amit tudnánk adni helyette a mérleg serpenyőjébe, ha Chelsea hívja? Két különböző edzővel 3 év alatt behúztak két PLt, imponáló előnnyel mindkétszer. Mi is fogunk PLt nyerni záros határidőn belül? Harmadrészt jöhetne helyette #Lemar. Jah nem.

   /Negyedrészt, ha már ennyire le lehet húzni idén a Barcát és köcsögök úgyis bepróbálkoznak Bellerínért minden nyáron, akkor most csinálnék egy Aurier-Bellerín cserét, még akkor is ha egy idegbeteg a néger, viszont ide akarat jönni, és az egész jobboldalt befutja. Ha elviszi a Spurs, az egy minőségi csere nekik Walker után. De hát nem az én kezemben van ez a dolog/

  • Frimpong

   Én inkább eladnám most.

  • Mr. Dhoan

   Én inkább Gibbs-nek adnám. :v

  • ARSNL

   A srácnak új impulzusokra van szüksége! Wenger kezei alatt szerintem nem lenne már képes komolyabb fejlődésre. Conte másképp gondolkodik a labdarúgásról, lehet ez segítené Ox-ot a szintlépésben.
   Amennyiben valós a Chelsea 35 millió fontos ajánlata(korrekt pénz), el kell engedni. Voltak kiugró teljesítményei, de sosem volt meghatározó játékosa a csapatnak, és Wenger menedzselésével a jövőben sem lenne az.

 • penito

  Mustafit most tényleg eladjuk?

  • ZERO_L

   Itt már semmi sem biztos…

   • penito

    valahogy az idei nyarunkkal kapcsolatban sem látom a nagybetűs TERVet, bár Laca és Kola kétségtelenül jó húzás volt.

    Mustafi egyébként a 3 védős rendszerben szerintem lehetne jó, mert a +1 védő tudná kompenzálni Mustafi gyakori kilépéseit. Ugyanezen ok miatt Gabriel sem lett volna reménytelen 3 védősben. Azon viszont lehetne elmélkedni, hogy a védők esetében nem igazán jól használja a stáb a statisztikákat, mert Mustafit és Gabrielt is a magas interception statisztikái miatt hoztuk, viszont azt nem vették figyelembe, hogy ezeket milyen hibaszázalék és védelmi felállás mellett hozták össze. (az nagyjából alapvetés, hogy a védők teljesítményét a legnehezebb statisztikákkal megítélni)

    • ZERO_L

     Ha Mustafi megy akkor lehet 4 vedos rendszerre allunk arra meg nem alkalmas ez a mostani kp-s vedekezes
     (Vagy jon helyette VvD 😂)

 • BVick

  Ezek a sziporkak azert borzasztoan hianyozni fognak majd egyszer:

  “on whether he has a meeting with Alex Oxlade-Chamberlain…
  We all have our agendas that are quite busy but we do not publish them. Some people look better informed than I am! My secretary has my agenda, I will check what I have to do today.”

 • ZERO_L

  https://twitter.com/squawkanews/status/901045153116409856

  Makos csoport POT 2bol csak a BATE maradt mint nem komoly ellenfel es szerencsere hozzank jott, Hleb-Poldi tribute tour on

  • Mate1886

   És a Crvena Zvezda nincs is olyan messze tőlünk.

   • ZERO_L

    4 ora kocsival, megoldhato

    • Frimpong

     Nem sokkal több London tour fapaddal. Mivel nem hiszem hogy telt ház lesz, a jegyek se lesznek k.drágák

   • Frimpong

    Nem kockáztatnék egy komolyabb verést, hogy lássam a u21-es csapatunkat

    • pataKi[ng]_49

     Na igen, itt úgy lenne értelme lemenni hogyha azért nagyjából komoly csapattal mennénk el , amit kétlek :/

    • ZERO_L

     Elmondhatnád, hogy te mar az EL-ben láttad élöben mesterhármast szerezni Nelson-t… just think about it

     • Frimpong

      Már ha még látok a szememre.

    • Mate1886

     Én kint voltam két éve Zágrábban, ahol azért hasonló a szurkolói mentalitás. A stadion előtt mezben sétálgattunk és nem ért minket semmilyen atrocitás. (Mondjuk aztán a stadionban a biztonsági őrök levetették, mert nem a vendégtáborban ültünk. :D)

     • Frimpong

      Zágráb =/= Belgrád

   • Trollséne
  • changemynamekukac

   Emlékeim szerint a Bate picsázta már a Bajernt

   • Frimpong

    Ez már bazira nem az csapat. Volt szerencsém látni őket a Vidi ellen. Ha ezeket nem akkor senkit

    • changemynamekukac

     igen 5 éve volt, de a Vidi is már 2. És abban az évben egy fullos Barca ellen 5öt kaptak két meccsen. De mi nem hiszem, hogy fullos kezdővel megyünk. Ha igen akkor annyi a szezonnak.

   • ZERO_L

    So? Francia, német vagy spanyol csapat jobb lett volna?

    • changemynamekukac

     attól függ mit akarunk? meg milyen keretet visz Wenger magával. B keret nem veri a Batet-Kölnt és a Belgrádra sem mernén azt mondani hogy fix nyerés lásd Dinamo Zagreb friss élmények. Ha A keretet visz akkor meg mindegy is.

 • penito

  Nehéz kérdés Oxié, szerintem nagy játékos sose lesz belőle, de limitált szerepkörben, az erényeire építve egy fasza szárnyvédő lehet belőle.

  • ZERO_L

   csak a védekezése ehhez még kevés, és ki tudja mikorra fogja ezt a hiányosságát behozni (ha egyáltalán behozza)
   most erre az ígéretre tömjük tele a zsebét, főleg úgy hogy Bellerin most írt alá 6 évre?

   gondolom Peet írását már mindenki olvasta: https://www.facebook.com/peetknows/posts/1948825415374629

   szerintem nem kell ezt túl bonyolítani, nem jött be a projekt, tovább kell lépni (mellette nem ártana igazolni is…) és tanulni kell a hibánkból, nem elkövetni megint ugyan azt (TO)

   ha maradunk a három védős rendszernél akkor én nem látom jövőjét a csapatban, 4-2-3-1-ben 4-3-3-ban elől jobb szélen esetleg lehetne kezdő Iwobival harcolva, de a jelenlegi szisztémában teljesen felesleges megtartani
   (ha nem igazolunk akkor maradjon egy évet, ha van kiszemelt kkp-ra és jól jönne az a +30-40M font akkor meg adjuk el)

   • Woolwich

    Arseblogon fogalmazták meg elég jól még múlt héten:
    “Flip it around. If Arsenal were about to spend £35m on a player with 9 league goals in 6 seasons, and 14 assists
    in the same time despite playing the majority of his career as an attacker tasked
    with providing from wide areas, would you be over the moon about that? I suspect people would have doubts.”

    Persze ahogy Peet is írta, benne van, hogy Conte alatt szintet lép, de az elmúlt 6 szezonja alapján,
    1 évvel a szerződése lejárta előtt nem nagyon van mit gondolkodni ezen a 35 milliós ajánlaton.

    • changemynamekukac

     De, legyen 40-45 és köszi, pacsi.

  • Charlie Mops

   Hát ha Oxit megdumáljuk, Csáncsez meg majd elmegy Manchesterbe, az sztem elég erős Walcott-RvP utánérzés lenne…

 • Bill F Murray

  a címhez egy kis kiegészítés: nanananaa nanananaa Giroud

 • ZERO_L

  akkor így néz ki a sorsolás EL héten:

  -Köln (o)
  -Cfc (i)

  -BATE(i)
  -Brighton (o)

  -Belgrade (i)
  -Everton (i)

  -Belgrade (o)

  -Man city (i)

  -Köln (i)
  -Brunley (i)

  -BATE (o)
  -Southampton (i)

  nem nagyon kell magyarázni, hajrá B csapat

 • ZERO_L
 • pataKi[ng]_49

  Oxlade takarodj salalalala, Oxlade takarodj Saaaaalalalalala

 • ZERO_L

  EL preview

  https://twitter.com/thegoonerholic/status/901158587073835008

  Es Nelson goljaval vezetunk 😊😊

 • ZERO_L

  Vegen egy szaros szabadrugasgollal kikaptunk… Keto, Nelson, Nketiah voltak a huzoemberek, vedelem eleg szar labakon allt

 • Gordon Cole
 • jimboy

  Kieran, balra el

  Watford reaches agreement for £5M Gibbs steal
  https://www.thescore.com/epl/news/1358498-report-watford-reaches-agreement-for-5m-gibbs-steal

  • changemynamekukac

   Nyugtával a napot:

   “WATFORD IN TALKS OVER GIBBS

   Watford are in talks with Arsenal over the potential signing of left back Kieran Gibbs.

   Sky sources understand that the transfer fee and personal terms are the big issue, but Gibbs is looking for a new challenge after falling down the pecking order at the Gunners.”

 • Frimpong

  Ezt a Mustafi sztorit elmagyarázná valaki?

  • changemynamekukac

   Lehet hogy Mustafinak is leesett egy év alatt, hogy sok mindent itt nem fog nyerni FA kupán felül. Hogy mi miért akarjuk kölcsadni az továbbra is kérdéses, azt én sem értem, de biztos van az öreg fejében valami logika.

   /És mielőtt jönne: nem, a Juve-Inter távolság olaszban kisebb, mint a Chelsea/City-Arsenal a PLben. Főleg úgyhogy agyatlan módra költenek. Bár ha van esze akkor Milánó másik felébe teszi át magát. Az a projekt életrevalóbbnak tűnik./

  • Bálint

   Mustafi tavaly egy 35m panic buy volt, a fő cél Manolas volt csak a Roma huzódozott túlságosan.
   A másik oldalról meg ez azt jelenthetné (ha még bízunk valamennyire a racionalitásban), hogy vanDijkot akarjuk.
   Én részemről ha Mustafit el tudnánk passzolni (vagy kölcsön+opció) kb annyiért mint amennyiért jött és vanDijkot hozzuk a helyére, én boldog lennék. Mustafi azért 100%-an engem nem győzött meg arról, hogy egy épkézláb védelem egyik oszlopa tudna lenni.
   Az megint más kérdés, hogy miért aug.26-án kezdünk el ezzel foglalkozni.

 • changemynamekukac

  MUSTAFI AGREES TO JOIN INTER

  Arsenal defender Shkodran Mustafi has agreed to join Inter Milan, although the two clubs are yet to finalise a deal, according to Sky in Italy.

  Inter want to take Mustafi on a season-long loan, with the option to buy.

  Meg Aurier is a Spurshöz :-S

  • Bálint

   Ha Aurier jönne az lesz a vége, hogy Aurier jobb, Bellerin bal wing back, Kola meg középhátvéd lesz
   Inkább ne! 😀

   • changemynamekukac

    Aurier már Spursös

    • Bálint

     Ja, csak egy elmélkedés volt.
     De bízok benne, hogy Agent Sissokoval jó munkát fog végezni

     • changemynamekukac

      nem tartom egy eszes négernek ezt a gyereket, meg eléggé fegyelmezetlen is, de valahol arra emlékszem hogy Arsenal mezt húzott, a papának nyakig benyalt, meg ideakart mindenképpen jönni. Őnála kinézném, hogy valóban hajtana a pályán, Sancho 2.0ként addig míg mozogni tud. De ez már tárgytalan. Spurs szerintem jó üzletet csinált vele. Jobboldalon bárhol képes játszani.

  • Frimpong

   Kérdés hogy kap-e munkavállalásit? Bold: nem

 • de kurva hosszú lesz ez a két év.

  • Attila Balla

   Mégis mi a…?? Oké, a resztli nehézkesen szórodik ki, a Monaco lehúzta a rolót, a Barca meg rámozdult Serire, de banyek. Egy hónapja ott tartottunk, hogy jött két okos igazolás, Sanchez és Özil marad, és realitásnak látszott Lemar és Seri is (vagy ha ők nem, élt a remény, hogy hasonló kaliberű játékos igen).

   Most meg ott tartunk, hogy simán lehet, hogy pluszos lesz az átigazolási szezon. Nem hittem volna, hogy a két évvel ezelőtti trollságot lehet übereleni, mikor kb. intergalaktikus viszonylatban egyedüliként nem igazoltunk mezőnyjátékost. A mostani környezetben egy pozitív anyagi mérlegű időszak brutálisabb lenne.

   • most top kek

    Idén kicsit rövidebb ideig tartott az ‘elhisszük’ időszak.

  • most top kek

   Plusz még az a 2, ami jön majd utána ugyanúgy.

 • Bálint

  Milyen okos dolognak tűnik kivárni egy évet egy olyan piacon, ami rakétaként emelkedik évek óta.
  Ha ez a Mustafi megy, senki nem jön terv igaz, akkor komolyan elkezdek gondolkodni azon, hogy itt valami biztosítási csalás folyik.

 • Trollséne