Mire gondolhat a költő? (Liverpool – Arsenal)

Wenger az elmúlt pár napban alaposan rálépett a gázra, már ami a keret szűkítését illeti. Gabriel, illetve Mustafi (egyre valószínűbb) szélnek eresztésével pedig még váratlant is sikerült húznia. Bár a klasszis szinttől olyan távol álltak, mint mi az idei bajnoki címtől batyus zsidó az Istentől, a háromvédős rendszerben elég sikeresen redukálni lehetett a hiányosságaik kiütközését. Ráadásul utóbbi tavaly ősszel sokáig kabalajószágként is funkcionált, hisz 22 meccsen át tartó veretlenségi sorozatot tudhattunk a magunkénak, amikor pályára lépett. (Azt viszont erős túlzás lenne állítani, hogy az ő átjátszhatatlansága miatt sikerült volna ilyen sokáig kihúzni zacskó nélkül.) A távozásuk vajon a háromvédős rendszer utolsó óráit jelentené? Mert az egy dolog, hogy Ausztráliában még elmegy Elneny CB-ként, de nem kis naivitásra utal, ha Wenger azt feltételezi, hogy a Merte-Kos-Holding-Chambers, valamint az OKJ-s képzésen CB-vé nevelt Monreal, Kolasinac és Elneny sorral sikeresen végig lehetne tolni egy alsó hangon is min. 50 meccset magába foglaló szezont. (Mondjuk jobban belegondolva meglepődni sem kell, hisz a Wenger-univerzumban láttunk már sok csodát, mint pl. a 9-es posztra feltolt Arshavin vagy Gervinho, illetve a technikáját szélen finomhangoló Lord Bendtner és Ramsey.)

Az öregen kívül akadt még olyan, akinek sikerült váratlant húznia: Oxlade-Chamberlain nemet mondott a heti 180 ezer fontos fizetésre és inkább elhúz a picsába. Wengert alaposan leforrázhatta a döntésével, a szurkolók körében pedig igen erősen megoszlanak a vélemények vele kapcsolatban. Jómagam, az első beharangban a megtartása mellett kalapoltam, hisz RWB/LWB/CM alternatívaként is számításba vehető. Azóta viszont lement két forduló, ahol láthattuk, hogy Arséne Wenger wannabe Mikulásként tényleg megpróbál mindenkit boldogan tartani a keretben, így Ox mindkét meccsen kezdőként bizonyíthatott, elsőnek a bal, majd a Stoke ellen a jobb oldalon. Az aktuális helyzetéről Peet írt egy remek összefoglalót, aki még nem olvasta, ITT tudja magába szívni az okosságot. 

Igaz Peet a Chelsea-re hegyezi ki a mondandóját, de nem véletlen, hogy a Liverpool is kacérkodik Ox szerződtetésével. A jelenlegi Henderson-Can-Wijnaldum kp-ba simán be tudnák integrálni, de ha nagyon nagy szarban a haza, akár a front 3-be (Igaz, finoman szólva sem az a gólfosó fajta: 7 PL szezon -> összesen 9 db bajnoki gól #likeaboss) vagy végső esetben még a hátsó négyesbe is bepaszírozható RB-ként, hogy Milner mellett kőműves segédként pár meccs erejéig elmaszekolgasson. (Ha hinni lehet a híreszteléseknek, ő maga jobban preferálná a Poolt. Valószínűleg ott lebeghet a szeme előtt válogatottbeli csapattársa, Adam Lallana példája, akinek karaktere Klopp alatt forrott ki igazán, és nem nagyon produkálja a BR alatti hullámzás tüneteit. (már amikor egészséges)

“Én a sok pénzt nem sajnálom, csak te légy a kicsi párom…”

Ami a meccset illeti, nem igazán vagyok optimista. Bár mellettünk szólhatna, hogy hétközben BL-selejteztek és a Wenger-kupa apróbetűs része szerint ilyenkor valamelyik meccs után illik megbaszódni. (2009 óta, az a csapat amelyik selejtezőt játszik a BL-ben, a két mérkőzést közrefogó, majd utána eső bajnoki fordulókban, átlagosan csupán a megszerezhető pontok felét gyűjtötte be.)

Mivel a CP ellen nem tették meg ezt a szívességet, most dörzsölhetnénk a tenyerünket, de egyrészt gyalázatos az idegenbeli rangadós mérlegünk: az Anfielden 2012 szeptemberében, míg úgy en bloc top6-os csapat ellen 2015 januárjában (Man.City 0-2) tudtuk utoljára győztesként elhagyni a pályát. Másrészt pedig még mindenkiben élénken ott lehet a tavalyi szezon emléke, amikor oda-vissza ki lett fújva az orrunk: a nyitófordulóban egy agyfaszos második félidei rövidzárlattal, az Anfielden pedig az emlékezetes meccs előtti Sanchez balhés-padra ültetős-hisztis majomparádéval.

Szerencsére a nagy pesszimizmus közepette lehet találni pozitívumot is: Alexis bevetésre kész és még ha nem is teljesen éles, mindig felemelőbb érzés őt a pályán látni, mint Welbecket. Valamint a rögzített szituációknál legalább annyira határozottak, mint mi voltunk a nyitófordulóban, szóval Giroud akár döntő faktor is lehet, amennyiben nem zárják le a meccset a 65-70. perc előtt. Szintén jó hír, hogy Koscielny letudta eltiltását, így remélhetőleg visszakerül a védelem tengelyébe és nem Monreal improvizál CB-ként.

Két lehetséges kimenetelt látok magam előtt:

 • Úgy elvernek minket, hogy még a mostaninál is novemberibb lesz a hangulat.
 • Sok gólos meccsen, közte eggyel behúzzuk.

Reméljük, hogy az utóbbi valósul meg, ha már az átigazolási aktivitásunkat és a feltételezett további érkezők számát (0) nem fogja befolyásolni a végeredmény. 


 • dunnohu

  A MotoGP futamok miatt a meccset (csakúgy, mint a 14:30-as Les Bleus – Dinamo London derbit) a Prime fogja közvetíteni 17:00 kezdéssel.

 • BojoG78

  Tetszett.Remélem az eredmény is tetszetős lesz.Kíváncsi vagyok hogy OX a keretben lesz-e még?Jól hangzik az a 40 plusz 1,csak vegyünk is valakit még…

  • Trollséne

   Meglepne, ha ott lenne a keretben.

   • Gúnár

    Már ennyire biztosra veszed / veszitek?

    • Trollséne

     Jah, a tavalyi szezonban Walcott “apróbb” dologért is elvágta magát nála, mikor a CP elleni 3:0-ás vereség után képes volt azt nyilatkozni, hogy az első perctől érezni lehetett, hogy Big Samék jobban akarták a győzelmet. (Ki is hullott a kezdőből, miközben egyénileg a 2. legjobb szezonja volt, ami a rúgott gólokat illeti.) Vagy ugye a posztban is említett Anfield előtti balhé Sanchezzel, aki hirtelen a padon találta magát pedig a támadójáték non plus ultrája volt.

     Még mielőtt nyilvánosan bemutatta a fakkot, volt egy ilyen: Wenger on Oxlade-Chamberlain: “I want Alex to stay at the club. He’s one of the players this team needs to be built around in the future.”
     Nagyon nem az Öregre vallana, ha ezek után egyáltalán a padra leültetné.

   • Woolwich

    Addig ok, hogy állítólag 180K-t ajánlottunk neki és állítólag ezt ő visszautasította.
    De én nem vagyok benne biztos, hogy a hónap végéig el is adjuk.
    Tudom sokat nem jelent, de a social media aktivitása alapján pl. nem mondanám meg róla, hogy távozni készül.
    Ugyanúgy lájkolgat minden Arsenalos contentet, mint fél éve.

 • ZERO_L

  azért ez már tényleg vicc kategória

  https://twitter.com/BCFC/status/901483647185944577

 • changemynamekukac

  Jenkonak első meccsén kiugrott a válla, hát csodás Arsenal matéria a gyerek.

  Amúgy viccet félretéve, ha csak az igazolásokat nézem, bármennyire is szívom a fogam, az öreget most nem tudom elővenni (annyira)

  1) távozók kapcsán eléggé jó melót végzett:
  nincsen Sanogo, fasza
  lengyelünknek fájó a búcsúja – a benne maradt fontkötegek miatt-, de teljesen érthető, hogy miért akart menni.
  Paulista, hullámzó képességekkel rendelkezik, emellé még a limitált angolja jön, szóval ez az üzlet védhető.
  Jenko elment, sőt az orvosi szoba költségeit is más fizeti helyettünk.

  Ha Gibbót és Debuchyt elszórná még az öreg most nyáron, azon gondolkoznék, hogy térdelek elé.

  Ox kbre olyan lenne, mint a lengyelünk a szememben, attól függ, hogy mennyit kapnánk érte, ilyen elbaszott árak&HG faktor mellett. Perezt én bánnám, ha menne, de sajnos nemigen lesz neki itt semmi játékperc, szóval ha visszaadja a Depornak akkor csókolom az öreget. És még úgy ahogy Mustafi távozása mellé is lehetne érveket találni.

  2) érkezők kapcsán, Lazac és Kova is kurva fasza.

  3) viszont ha ez így marad, akkor Sanchóban benne lesz akár idén nyáron, akár jövőre a dobbantás, mert emberek hiányoznak. Ezt szarul meccselte wenger és sajnos a panikbáj benne van augusztus végén. Reméljük nem egy új Welbecket hozna deadline dayen, hanem valami értelmesért nyitja ki jobban a pénztárcát.

  + Engem a Lemar üzlet felbasz, a City-Chelsea szétkapta a Monacot, nem hiszem el még mindig, hogy az öreg zsugoriskodott az ár miatt. De ha Mustafi is menne idén, akkor védő is kéne a normálisabb fajtából. Ez így egy ‘nem volt minőségi upgréd’ nyárra hajaz, csak más szempontból. Nyár elején jött az ember, aztán ült a seggén, mint a jógyerek.

  Szumma szummárum, ha normálisabb érkező nem jön augusztus végéig, és az öreg nem ad le mindent a PL kivételével, akkor szarban leszünk. Ez a keret így max egy sorozatot bírna el.

  • Trollséne
   • changemynamekukac

    jaja láttam én is, de ha a távozók oldalát nézem, és azt mondja valaki nyár elején, hogy Gibbó-Jenko-Perez-Paulista-talán Debuchy out, hát én aláírtam volna.
    Az érkezőket baszta el Wenger. Mármint a kettővel is beljebb vagyunk, de nem elég ezen a szinten. Wenger neve lehetne idővel, hogy ‘fasza, de nem elég’

  • Bálint

   Egy hónappal ezelőtt én is nagyon pozitív voltam (és még van bennem valamennyi remény), de ez a nyár nekem a koncepciótlansága miatt fáj.

   -Kapusposzt: Ospina mehet, aztán amikor WSZ megy akkor marasztaljuk
   -Védelem: eddig se volt top védelmünk, és Mustafi/Gabriel távozásával sem erősödnénk, amiben bízhatunk az Holding (és Chambers akit egy hónapja még el akart passzolni, szóval ha dögvész nem lesz nagy szerepet nem kap)
   -Ox: “hirtelen” kiderült, hogy lejár a szerződése és kezdeni kéne valamit. Ezt nyilván nem lehetett előre látni.
   -Giroud: az eddigi legjobbunk. AW meg bevallja, hogy el akarta adni.
   -Öz: állítólag közel a megegyezés (ez kb. 3 hónapos hír). Megint ülünk az ügyön, pedig már egy osztálynyi tárgyalómestert igazoltunk, akik a PowerPoint animációktól kezdve a KGBs vallatómódszerekig mindenhez értenek
   -Sancho: same shit. Plusz annyi hogy jó láthatóan menne is, főleg ha jövőre se lesz BL (meg értelmezhető erősítés)
   -Szerződések: még ha Ox-Öz-Sancho is megkapja az pénzüket, akkor vajon a továbbiakban hogyan fogunk leülni tárgyalni bárkivel, úgy hogy ne szálljanak el nagyon durván a fizuk? (oké, ez jórészt enélkül is elkerülhetetlen, de egy 2 gól/szezonos szélsőnek 180k, mi lesz ha jön Ramsey)
   -Távozók: Senki komoly nem távozott, Sanogo lejárt ezen kívül Toral, Crowley és Jenko akik a söprögetés áldozatai (még idevehetjük Gabrielt). A legnagyobb koloncok (Gibbs,Debuchy, Theo, Perez) még mindig itt van
   -Érkezők: a két érkező A+, de nem lett volna szabad megállni. Szépen előre engedtünk mindenkit a Monaconál, elment Bakayoko, Mendy, Silva de pont a mi arcunkra csapták az ajtót. Majd most megpróbálhatjuk a PSG-vel, Aurier, Matuidi már elment szóval már megvan az esetleges oka annak, miért nem jött Drax vagy bárki.

   AW lenyilatkozta, hogy hibázott akkor, amikor elhúzta a szerződésének az aláírását, mert ez megnehezítette a klub és játékosok dolgát. Na most mennyivel lettünk okosabbak? 3 topjátékosunk lejárója még nincs meghosszabbítva/eladva, a védelem egyik oszlopát aug végén akarjuk kiütni, a takarítás még mindig sehol nem tart, és még szükség lenne 1-2 minőségi upgradere. Semmit nem haladtunk július közepe óta.

   • changemynamekukac

    Nekem az lehet a magyarázat, hogy egyrészt öreg, és lassabban csinál már dolgokat, másrészt pedig mivel minden nála fut össze, meg neki kell leokézni, hát nem mindenre jut érdemben annyi idő.
    Pl igazolni, közben kerettel ázsiában vakációzni, edzeni a keretet, odafigyelni a pénzügyekre stbstbstb. Ott csíp le ebből, ahol lehet.

    Ez eredményezheti azt is, hogy később esik be egy-egy infó neki, áll össze fejben a történet. Egyik pillanatban arra van az ajtó, másikban kapsz egy fülest, hogy kiesett valaki, akkor meg, állj, nem úgy gondoltam gyere visszalécci. Ehhez tényleg melléjön, hogy a pályán taktikai értelemben megeszik nagyon sokszor, és a játékosok is egyfajta ugródeszkának tekinthetik a klubot újra (nem is feltétlen szakmai, hanem anyagi értelemben). Jó itt ellenni, de csak akkor ha nem akarsz túl sokat az élettől, de arra elég, hogy egy egzisztenciát csinálj magadnak arra a 3-4 évre míg itt vagy. Ha ez jó maradsz, és kitöltöd a szerződést, ha nem továbbállsz (lehet cizellálni a korral, szerződéshosszal, sérülékenységgel ambícióval) de a basic ez.

    De ami nekem kbre lejött most ezen a nyáron, hogy azért ő is érzi, hogy ki-kik azok ebben a keretben, akiket ki kellene tennie, hogy itt valami legyen. Még azt sem mondom, hogy ez nem lehet egy nyáron belül. A gond ott van valóban, hogy ha az a terv, hogy kiteszem a kutyaütőket, akkor nem két embert kell igazolnom. A nyárnak úgy kell nekifutni Papus, hogy nem 30 milliós ajánlattal megyek Lemarért, meg szarozok azon az 5 millán még két hetet, majd megint egyet mire 41re emelem a tétet. Ezzel a 41el kell nyitni mikor megnyílik a piac és menni a következő játékosra.

    Az öregnek fel kéne állni és elengedni ezt a hajót, nagyon sok a trade-off már vele. Értem hogy nehezen megy, ez az élete, meg a nyugdíjba kerüléssel ő nem akar lovakat, de csak egyre nehezebb helyzetben hozza a klubot. Nekem a a kérdés, hogy ezt mikor fogja belátni, meg hogy az mennyire lesz későn. Azt azért nem szeretném látni, hogy Spurs-Arsenal viszonylatban azt mondja a játékos hogy megyek a Spursbe, mert Pöcs miatt ott van koncepció, az Arsenalban meg csak pénzt kapok meg sérülést.

 • ARSNL

  Nem fogunk megbaszódni, de győzelmet sem várok. Szóval legyen egy gólgazdag iksz.

 • changemynamekukac
 • Bálint

  Azért a Wenger univerzumban a Ramsey a szélen csillag fénylett még a legfényesebben.
  Rögtön a Theo a középcsatár feketelyuk mellett

 • Frimpong

  Welbs a csatár. Sose halunk meg <3

  • white__widow

   nem hiszem el bazmeg, mi a retkes pék faszáért nem lehet a francia cigányt összerakni a chilei bányászgyerekkel….

   • white__widow

    abban mondjuk lehet ráció h beállunk kontrákra és welé gyors mint az istennyila, csak hát üres kapuba sem tudja berúgni akkora balfasz

    • Bálint

     Kazi se lassú, főleg ha Lovren elkezd eltolódni

     • white__widow

      🙂 ő sem lassú, ő sem lassú, de hol van a mi fekete gyöngyünkhöz képest

     • titok84

      Ti még mindig meg akarjátok érteni az okokat? Én már föladtam…

     • white__widow

      wenger egy “alkimista”, nem olyan egyszerű ám ez a szakma. Szarból aranyat, weléből csatárt nem mindenki tud

     • white__widow

      kurvaélet h ma rúg kettőt és kiad egy gólpaszt, vagy a hátáról bepattan, vagy a seggével befingja, de valami lesz – érzem

     • changemynamekukac

      különben te teszed jól, de a képernyőn sok minden átjön már a laikusnak is, hogy itt valami nem kerek. Innen nézve, ‘elbaszni’ a hétvégét, ha van brainfart..

 • Trollséne
  • white__widow

   ottan van az okszléd

   • Trollséne

    nem igazán értem
    búcsúmeccs?

    • white__widow

     közel a megállapodás bro 🙂

    • Attila Balla

     Jah, félidőben már mezt is vált, meglássátok.

     • Trollséne

      mondjuk a kék mezben játszunk, lehet sikerült neki beadni, hogy ez már a Chelsea 🙂

   • Attila Balla

    Remélhetőleg ott is marad. Mustafi is felfért a padra (míg Monreal kezd). Welbz centerben. Holding vissza a purgatóriumból.

    Élvezni fogjuk ma ezt.

    • white__widow

     öreg vagyok én már ehhez, nem úgy működik a motor…csak felbaszom magam

  • Bálint

   Ez már megint mi? 😀
   #nomorepicsogás

  • Mityu

   Azért én meglehetősen kíváncsi lennék, mik voltak azok az érvek Wengus fejében, amik Welbeck mellett szóltak Lacával szemben…

   • ARSNL

    A kiváló mezőnymunka.

   • changemynamekukac

    két üveg jó bordói

   • Bálint

    Így Kazi és OG egymás mellett fog ülni 70 percig, ami javítani fogja két játékos közti kémiát

  • Mr. Dhoan

   Felizgat ez a kezdő. :v

 • Charlie Mops
  • Trollséne

   Welében benne van az X-faktor egy hasonló bravúrra 😐

 • ZERO_L

  Hozok egy kis tömênyet
  http://images.memes.com/meme/142921

 • white__widow

  Béláim, jó fajta sztrím van-e? köszi, hála, ölelés, buzulás

 • Bálint

  Jó a mezünk.
  #bepositive

 • Sovy Zoli

  6 perc kellett az első kihagyott Welbz nagy helyzetre

 • Woolwich

  Mi lenne, ha a 2 bal bekkünk közül az egyik játszana LWB poszton és nem a jobb oldalhoz szokott Bellerin??

  • white__widow

   nem értesz hozzá, ezek új innovációk

 • titok84

  Érdekes ez a letámadás, néha meg is zavarjuk őket a labdakihozatalnál. De miért érzem azt, hogy ez nem tervezett dolog?…

 • Mr. Dhoan

  2 ember tisztán hagyva… apa kezdődik. 😀

 • titok84

  Bealudtunk…

 • white__widow

  jó van gyerekek, jó lesz ez érzem

 • Trollséne

  ismét egy Xhaka eladott labdából…

 • titok84

  Félpályás labdavesztésben megint jók vagyunk.

 • white__widow

  özil a kurva anyádat

 • titok84

  “The wrong man in the wright situation.” Még szerencse…

 • Trollséne

  vakok között félszemű

  • white__widow

   😀

  • Woolwich

   Most kell tömni labdával, 1 szemmel hátha pontosabban céloz.

 • titok84

  Azér’ Rambót seggbe lehet rúgni a gól miatt. Kinek magyarázott háttal az eseményeknek?

  • white__widow

   mintha geri nevillenek

 • titok84

  Simán vezetünk, így Welbz is hátrajön. Oh wait…

 • titok84

  Xhaka se volt még ilyen xar.

 • white__widow

  oléznak a zenfilden

 • titok84

  Okosan magunkra húzzuk őket, aztán Danny majd beveri.

 • titok84

  Ha nincs ott a védő (meg a labda), ezt megoldja. SImán.

 • Bálint

  Ez a játékunk + Spíler közvetítés agyrákot fog okozni nekem

  • Woolwich

   A szakkommentátor ellen már tervezek egy petíciót indítani.

  • white__widow

   én két hónapja egy nagyon durva horvát 40-es kan nyaralás után megígértem, h idén többet nem iszok. Egész jól bírtam, amíg el nem kezdődött a szezon….

 • Frimpong

  Remek

 • titok84

  Így kell ezt csinálni. Kár, hogy nem nálunk játszik a srác. Remélem, Ox figyelt.

 • Charlie Mops

  hát én egy picsa vagyok, de akkor is… ezt nem bírom, kinyomtam a picsába.

 • Sovy Zoli

  Az érzés amikor az első perctől kezdve csak az a kérdés h ?-0 lesz a vége…

 • Bálint

  A liverpool gyengéje a pontrúgás -> kisszöglet

 • Charlie Mops

  majd a Giroud meg a Laci az ötvenvalahányadikban bemegy kergetni a veszett fejszét, meg a Walcott a nyolcvanadikban utánuk, tökjó lesz..

 • Bálint

  Fel kéne adnunk ezeket az idegenbeli rangadókat 3-0al.
  Pihenhetünk így egy hetet és jobb lesz a gólarányunk is.

 • Frimpong

  Kibaszott meleg novemberünk van.

 • ARSNL

  Vajon a játékosaink mennyire hisznek még a Wenger projektben?

  • changemynamekukac

   egyáltalán nem, na jó Lazac a Henry videóban nyilt egy diplomatikus vonalat, de szerintem hamar ráérzett ő is erre, hogy ez így nem oké. Mustafi meg már chatel az ügynökkel, meg foglalja Milanóba a jegyet.

   • ARSNL

    Mustafi tuti kifakadt a Sztók meccs után, annyira a semmiből jött a lehetséges Milánóba dezertálása. De ahogy a tavalyi szezon közben sokan a megoldás egyik részeként tekintettek Wenger hosszabbítására, azóta csak még több kérdés vetődött fel a csapat, és a játékosok jövője körül.

    • changemynamekukac

     Exodus lesz itt, ha a Papa kitölti a két évet
     vagy csak Gibbó mentalityvel lesz tele a csapat. Pénzért elülök a padon, meg lötyögök egyet.

     • ARSNL

      Amíg vannak játékosok, akik hajlandóak ideigazolni miatta, ezt lehet kompenzálni. Persze előrelépést ez nem jelent, a szinten tartás Wenger mércével pedig látjuk mit jelent.

 • Bálint
  • Trollséne

   bohóc geci

   • white__widow

    nem beszélj így kérlek egy arsenal játékosról

    • white__widow

     és a kurvaanyját mindenkinek

  • white__widow

   koklen mondjuk ebben jó, de hát kigondolta volna h a zenfilden nekünk esnek, esetleg nyerni akarnak

   • Woolwich

    Jó, hogy nem már ellenfélhez szabjuk itt a taktikát meg a kezdőt…

    • white__widow

     jah, avitt gondolatok, belátom

 • Trollséne

  kezdek rájönni, hogy mi a wengeri masterplan: idén bemasírozunk a 14. helyre és akkor jövőre Európa mentesen jön a tényleges all-in szezon

  • Bálint

   Kroenke tanácsolta, hogy tankoljunk

  • changemynamekukac

   azt mondod, hogy mostmár tényleg, de úgy tényleg, de úgy tényleg nagyon tényleg minden össze fog állni egy PL győzelemhez?

 • YellowRibbon

  SZÉGYEN!

 • ZERO_L

  Remélem TO lesz az elsö csere

 • Trollséne

  Henry kimaxolja az énmegmondtamozást

 • Bálint
  • changemynamekukac

   amúgy nonszensz, tényleg, csak annyi kellett volna, hogy Fa kupa után nem a hosszabbítást hanem Tuchelt jelenti be, tényleg felszoptam volna az öreget, minden hibája ellenére.

   • Bálint

    Igen, de ő nem az a karakter aki meg tudná érezni, mikor kell felállni az asztaltól.

 • Frimpong

  Dinamó ellen már repülni fognak a gépek.

 • BVick

  Eddig dolgoztam rajta hogy hazafele az asszony vezet, en meg megnezem az anyosbol a masodik felest. Biztos ami biztos inkabb vezetek en, nem kell ez nekem..

 • Frimpong

  Időben ilyentájt akkor voltam ennyire kész, amikor 8-at kaptunk a tehenektől.

  • white__widow

   azt legalább tudtad mire fogni

   • Frimpong

    A nyuszira?

    • white__widow

     a rendelkezésre álló keret minőségére, röviden: stadion

  • Bálint

   Bejött Coquelin, hogy Klopp könyvébe is bekerüljön majd

  • changemynamekukac

   bassza meg az is már 6 éve volt… :-S

 • Auréliano Buendia ezredes

  Oh hát pont Coq hiányzott még, valóban.

  • Trollséne

   Amszterdamban Egervári is hasonlóan cserélt, Wenger sem akar 8-at kapni

  • white__widow

   hát mert remzi olyan remek volt

   • Auréliano Buendia ezredes

    Tök jó, hogy azon vitázunk, hogy melyik szar a fosabb 😀

    • white__widow

     pedig nem mindegy kérlek 🙂

 • Trollséne

  welcome back 4-2-3-1

  • Bálint

   Most már kiküszöböltük azokat az alapproblémákat, ami miatt átálltunk 3 védőre?

 • Mr. Dhoan

  Coq ver egy mesterhármast, ne sírjatok! 😮

  • changemynamekukac

   hamar elengedted Gibbó kezét

 • Bálint

  A Holding&Xhaka sportszergyár most előzte meg a Niket labdaeladásokban

 • padi3zz

  ó, pedig ma gecire nem volt kedvem vinnyogni

 • Frimpong

  Utolsó emberként bravó

 • padi3zz

  Jézus isten, Bellerin… :DDDDD

 • padi3zz

  Ez már megye 3 szint. Komolyan, ezen csak tiszta szívből röhögni lehet, idegeskedni felesleges. Hajrá a 6-10. helyért!

  • changemynamekukac

   that is the spirit boy – nem becsülöd kicsit túl?:D

   • padi3zz

    Jó, ez a jelenlegi helyzet, ha kipróbálnánk Cech-et csatárként, Özilt a középhátvéd poszton és végre bevetjük Benzemát szárnyvédőként, még bármi lehet. Viszont Welbeck kezdjen, akkor is, ha 3 méterről is mellé tudja rúgni. Ez fontos.

 • white__widow

  nem rossz, nem rossz. az eredmény nem tükrözi azt, h a játékunk kezd összeállni

  • Charlie Mops

   hát tényleg nem

 • Auréliano Buendia ezredes

  Lacazette most guglizza a padon, hogy hogy lehet visszaigazolni.

  • padi3zz

   Mustafi pedig közben a benne élő kisgyerek fejét simogatja

 • padi3zz

  Wenger bingó: És az eheti “We need to bounce back” nyilatkozatot tesz….ööö, mondjuk WELBECK

 • Mityu

  Hiába lehetett tudni már a kezdőcsapat láttán, hogy simán kikapunk, azért mégis hihetetlenül fájdalmas ez az egész

 • Trollséne

  Karius azért próbálkozik, de nem engedünk a csábításnak

 • Mr. Dhoan

  Gibbs-szel nem kaptunk volna ennyi gólt. :/

  • changemynamekukac

   ha elpasszolja az öreg, szeptemberben tényleg próbálom visszafogni magam és nem szidom

 • white__widow

  kos az egyetlen aki vállalható teljesítményt nyújt, minden szar. Tudom szarul hangzik, de ha tényleg a kieső zónában landolnánk szezon végén, akkor hátha…. tudjátok mire gondolok

  • Trollséne

   áh, hamarabb adná el a teljes keretet

   • white__widow

    leszarnám, ezt a szintet nelsonokkal és egy big sammel is hoznánk, annyira okádék

 • Bálint
  • Woolwich

   Tényleg kíváncsi leszek mit fog mondani, mert ebben a meccsben lövésem nincs hogy tudna bármi pozitívumot találni.
   3-4 kapott góllal számoltam a meccs előtt, de azzal nem hogy egy Kariusnak egyet sem sikerül rúgnunk?!

   • white__widow

    jó neked h még kíváncsi vagy

 • Charlie Mops

  legalább nekik is fájjon durungolás, hogy még szimpatikusak se legyünk, kúl… (igen, nyilván visszakapcsoltam a második felesben, de most legalább iszom))

 • Trollséne

  Lazac is elveszti a szél szüzességét

  • Mityu

   nem csak azt 🙂

  • white__widow

   lesz ő még boxtobox forward

 • Woolwich

  Szemét Sturridge. Pedig már épp írtam volna, hogy egy csatár nélküli Pooltól kaptunk 3-at.

 • Bálint

  Bellerinnek is az elmúlt fél évben több haja volt, mint jó meccse

  • changemynamekukac

   ezért mondtam, lehúzni a barcát, megvenni Auriert. Lenne egy sittes idegbeteg néger, aki legalább a szélen használható. Mondjuk Bellerín nem tehet arról, hogy papa így használja. De hát ez is elúszott 🙂 No de ne FMezzünk, élvezzük a meccset. Ha objektíven próbálnám nézni, akkor ez egy gólgazdag, élvezetes meccs, ahol az egyik csapatot kipicsázzák a hülyeségei miatt.

 • Charlie Mops

  Peet, ezt elemzed majd?

  • Bálint

   Jobban akart a Pool

 • Mityu

  Legyen 5-1, én azt mondom

 • Trollséne

  Még Minyonnal is kibaszunk, ha Karius lehozza kapott gól nélkül

  • Bálint

   Hosszú távú stratégia

 • Mr. Dhoan

  Arsene, thanks for the memories, but it’s time to sign for 2 more years. 😀

 • Sovy Zoli

  rá kell feküdni az EL-re, nincs mese, ha jövőre BL-t akarunk nyerni

  • ARSNL

   Ilyen játékkal ott is hamar szembe fog jönni a fal.

 • Bálint

  Nincs idén BL, de enélkül is tudják hozni azt az érzést amit az Allianz/Camp Nouban szoktam érezni.

 • changemynamekukac

  Amúgy nem értem mi a probléma. Láttunk egy gólgazdag meccset. #gálavanbz+

 • Woolwich

  Kaput eltaláló lövés nélkül fejeztük be a meccset.
  Amúgy nem volt rossz.

 • changemynamekukac

  No én nyitnék egy Wenger_IN-nel. Jó az irány feleim, kitartás, majd jövőre.

  • Trollséne

   még egy ilyen és megy a ban 😀

   • changemynamekukac

    fene sem ért titeket, most nem is mondtam semmi rosszat rá :-S kiemelést kérek, sokszor nem dicsérem az öreget. Meg kell becsülni. 😀

    • Trollséne

     f5

 • Bálint

  A Burnley végül X-elt, így romlottak a bentmaradási esélyeink

 • Sovy Zoli

  Ez az a pillanat, ahol negatívból pozitívba fordul át, hogy a kollegáim nem szeretik a focit, így nincs kivel beszélni róla, 1 hétig megint el lehet zárni a netet.

 • changemynamekukac

  amúgy Sanchez helyében most benyomnák egy TR-t, ez egy év karrierelbaszás így

 • pataKi[ng]_49
  • ARSNL

   “Lacazette is still in an adaptation phase. It’s difficult to choose from but I have a strong offensive bench,”

 • Woolwich
 • Woolwich
 • Bálint
 • Gordon Cole
 • jimboy

  akinek van egy cseppnyi esze, az elhúz innen a picsába

 • Bálint

  Lack of fight in a big game the key issue?
  We have done well recently in the big games, that’s why today is an even more disappointing performance.
  http://news.arseblog.com/2017/08/wenger-speaks-to-sky-calls-defeat-shocking-and-disastrous/?utm_campaign=autotwitter&utm_medium=twitter&utm_source=twitter

  • GUEST

   már nem is tudom mi jár a fejében..Milyen nagy csapatok ellen teljesítettünk jól? 2 cselzi meccs ugrik be tavalyról, amit megnyertünk meg 1 Mu elleni (nekik tét nélküli, nekünk élet-halál meccs)
   A többi sima zakó vagy X
   Pool 4-3, meg Anfielden is szoptunk
   Cselzi A 3-1
   City ellen is csak 1 pont
   Everton is elpicsázott idegenben
   Tottenham ellen is 1 pont
   Psg ellen is faszmákkal 2X
   Bayern elleniről ne is beszéljünk….
   Mu- Away X szintén mákkal, közünk se volt hozzá

 • changemynamekukac
 • Auréliano Buendia ezredes

  Én komolyan nem értem, mi a jó ebben Wengernek. Pár éve még legendaként vonulhatott volna vissza. Most komolyan megvárja, amíg megbuktatják a játékosai, vagy elüldözi a népharag? Lenulláz egy csodás karriert valami ostoba dacból?

  • BVick

   Szerintem ez neki rosszabb mint nekunk barmelyikunknek. Egyszeruen “nem ez volt a terv”, nem latta elore ami sajnos 3 meccs utan mar kijelentheto: az elozoeknel meg rosszabb szezon ele nezunk mindannyian.

   • GUEST

    de hogy nem látta előre amikor mindenki más látta/látja?
    már kb 8 éve nincsen egy igazi CDMen a csapatban és ezt se látja?
    nulla az egész játék és megye 1.es hibák tömkelege meccsről- meccsre…

    • BVick

     Nem tudjuk pontosan mi folyt a hatterben hosszabbitas korul es a nyar alatt, de az ember nem ugy fog bele egy projektbe hogy tudja elore hogy el fog bukni. Ennek okai lehetnek a valtozo tenyezok / korulmenyek es a teves feltetelezesek egyeni kepessegekrol (pl. sajat) es motivaciokrol.

   • Gordon Cole

    Mar miert lenne ez neki rosszabb? Iden es 3 eve is lehetosege volt arra, hogy emelt fovel tavozzon a klubtol. Az arroganciaja es/vagy a nyugdijas elettol valo felelme miatt olyan dontest hozott, amivel evekre visszavetheti azt a klubot, amit sajat elmondasa szerint annyira szeret. Utjaba allt a klub hatekonyabb mukodese szempontjabol letfontossagu valtozasoknak (DoF), ezek utan nem erdemli se a szimpatiankat, se egy happy endet.

    • BVick

     Felreertesz, amiket leirtal az mind stimmt, ugy ertettem h szerintem rosszabb esteje van mint barmelyikunknek. Nem altalaban a helyzetre ertettem (=hosszabbitott) hanem a mai estere: besult amit elkepzelt (nemtom mit), a jatekosok jelentos resze elfelejtett ma este focizni, es megalazott helyzetbe kerult a klub, csapat, edzo.

     • Gordon Cole

      Ok, ezt ertem es tenyleg elhiszem, hogy nagyon megviseli egy ilyen vereseg. Valahol rossz latni, hogy nem erti hol a problema, nem tudja a valaszokat. A gond az, hogy nem lehet a mai meccset elszigetelten kezelni, se az idei elso kettotol, ahol azert boven voltak figyelmezteto jelek, se az elmult evek nagy zakoitol, ahol ugyanilyen tanacstalanul nezett szembe a mediaval a meccsek utan.

  • Gordon Cole
 • Wide open

  “Úgy elvernek minket, hogy még a mostaninál is novemberibb lesz a hangulat.”
  Jinx level over 9000

  • Trollséne

   ráhibáztam 😀

 • white__widow
  • pataKi[ng]_49

   Én még nem láttam ilyen rosszul játszani a csapatot SOHA , komolyan mondom.. passzolni nem tudtunk,labdát levenni is csak elvétve sikerült.. nem elvéve a Liverpooltol az érdemet , mert ők élesek voltak és jók is, de ilyen játékkal a legszarabb csapat is megverne minket az EL-ben, Bellerín meg Holding kritikán aluli, de Monrealról sem fognak “hogyan kell védekezni” című könyvet írni.. ilyen csapattal semmi keresni valónk, és így a meccs végén belátom, hogy ebbe a vereségbe Wenger is vastagon benne volt, remélem van visszaút és fel tudunk állni, vagy ha mi nem akkor legalább Giroud farka.jóéjt

   • Mr. Dhoan

    “Én még nem láttam ilyen rosszul játszani a csapatot SOHA…” Azért az elmúlt években volt már rá párszor precedens. 😀

    • pataKi[ng]_49

     Tudom, volt rá sok példa, de mind közül ez volt a legrosszabb, talán a chelsea elleni 6-0 vetekedhet csak ezzel

 • titok84

  Azt mondta Papa a Skynak meccs után, hogy nem most kell az igazolásokról (ki megy/marad) beszélni.
  Hanem????
  Én nagy Ramsey-fan vagyok, de a mai nap után elzavarnám, az biztos.

 • changemynamekukac

  “Sky Sports News understands PSG are set to sign Mbappe on a season-long loan with the obligation to buy him for £166m next summer.”

  Szerintem Papát szeretik Monacoban, de mikor ‘illetlenül’ zsidóként nyit, mutatják az ajtót, hogy sorry erre nincs időnk. Mi bizniszt akarunk csinálni. Az igazi az lenne, ha drágulna Lemar tovább, és jövőre már csak őt szerzi meg az öreg, amivel ki is fogy a keret, miközben távozók is lesznek szép számmal.

  • changemynamekukac

   ácsi, nem szóltam semmit

   Liverpool have made an inquiry to sign Monaco’s Thomas Lemar for a club record fee of up to £55m, according to sources in France. (The Daily Telegraph)

   Liverpoolban is értik ezt az üzleti dolgot.

   • Trollséne

    nem is ez a kemény, nézz rá a francia tabellára, miközben a fél csapatot eladták 😀

    • changemynamekukac

     Monaco kbre tol egy Lipcse projektet. Lipcsében a scout jobb, edző szarabb, itt fordítva.

   • ZERO_L

    Ja nagyon értik, egy full telített posztra amit nyaron megerösitettek 50M fonttal most megint rakoltenenek 55-t…. BOMBA üzlet

    Azert ennyire csak nem osotobak

    • changemynamekukac

     Let me explain:

     Papa elviekben valami 10k-20k összegért vitte volt Mbappet. Most ment kölcsönbe PSGbe 165 millióért kell venniük jövőre.
     ezen elbaszott igazolási piacon, ahol most is csapata egyik legjobbja, jövőre nem 50ért, 55ért veszed meg, hanem felmegy 80-100ra az ára. (félreértés ne essék szar a világ, és a papa joggal húzza a fogát, hogy ez azért osknak tűnik, meg lufi az egész) DE talán neki is el kéne engedni ezt, hogy 30al nyitok, és nem értem, hogy miért mutatnak ajtót nekem, hiszen én itt edző voltam, meg bajnokságot nyertem. Martial után újra, miért…?

     • ZERO_L

      nem kell elmagyarázni köszi, már kívülről fújom mi nem tetszik neked

      de azért azt bírom, hogy most előszeretettel jössz ezzel a “felmentek az árak vegyük már tudomásul” dumával, de tavaly egész évben Mustafi túlfizetésén vergődtél, szinte minden meccs után :DDD

      Elég lenne azt írnod, hogy csináljanak mindent jól és akkor esetleg, talán-talán majd nem kötsz bele minden apró szarságba 😀

      (btw, engem meglepne, ha a Monaco eladna mostantól bárkit is és a Pool/sajtó részéről is kamunak tartom a storyt)

     • changemynamekukac

      Ha érted, akkor elmondod, hogy a mostani nyár miben különbözik attól mikor Cech jött? Kola-t behoztuk szezon előtt, azóta van egy Lazac és ennyi. Elment az egész nyár, és a transferidőszakban egy azaz egy embert sikerült hozni.
      A távozók kapcsán még úgy ahogy megvagyok, és a két érkező kapcsán sincs egy rossz szavaz sem, azzal van bajom, hogy 2 ember jött, miközben az lenne a célunk, hogy zárkózunk az élmezőnyre. szerinted ezzel a két emberrel zárkóztunk, látva ki hogyan erősített a top 7ben?

      És Musfati kapcsán ott ment fel bennem a pumpa, hogy nem volt B terv. Simán le tudta volna a papa akasztani 10-15 millával olcsóbban transferidőszak elején, de akkor nem kellet. Most is ugyanez volt, ha nem zsugori, a 30 millával, hanem 40el nyit, még azelőtt hogy eladták B.Silvát szó nélkül behúzza Lemart. Nem tette, ez a bajom. Akkor zsugoriskodjon, ha nem 100 millión ül, és nincsenek lyukak a rendszerben. Mustafinak is azért ment fel az ára, mert alapozás megvolt Valenciában, elkezdődött a szezon, Papának meg hirtelenjében kiesett Per és égett a talpa alatt a talaj, Valencia meg köszönte szépe, akkor árat emelünk. Van annak felára, ha gyorsan akarja versenyképessé tenni a keretet, de talán meg kéne lépni úgy hogy Sanchez-Özil szerződése jövőre lejár.

 • changemynamekukac
 • Trollséne

  btw engem a Stoke elleni vereség jobban felbaszott, mint a tegnapi
  sajnos erre valahol tudat alatt számítani lehetett

  • Frimpong

   Nem az eredmény volt itt a fő gond

   • Trollséne

    vágom, de az első két forduló alapján ez a gecifejű hozzáállás szintén bele volt kódolva a meccsbe
    a szekérderéknyi ki nem kényszerített egyéni hiba már akkor is jelen volt, tegnap ezt még az eddigieknél is kíméletlenebbül megbüntették

    • Frimpong

     Persze, de a beszariság, lelketlenség azért nem volt benne.

 • Frimpong

  Azért arra bazira kíváncsi lennék, hogy mi történt az elmúlt hetekben az öltözőben. Nyomott az egész galeri egy egységes OUT -ot vagy mi van?

  • white__widow

   jah, ez engem is izgat. a koncepció/játék hiánya nyilván az öreg sara, mármint h itt (azaz sehol) tartunk a felkészülést követően, de ez a beleszarom hozzáállás azért nem volt jellemező. egy meccs után nem állítanám h edző buktás vagy mijafasz folyik, de ha ezt kapjuk még pár meccsen keresztül akkor nem sok jót jósolok….

   • Frimpong

    Angliai légicsata level 3.0

  • titok84

   Nem, szerintem ez elsősorban Wenger sara. Még mindig nem elég erős a keret, nem úgy rakja össze a kezdőt, és nem jól reagál.

  • Woolwich

   Tegnap ARSNL kolléga dobta fel, hogy Mustafi semmiből jött kölcsönadása mögött esetleg valamilyen öltözői konfliktus állhat.
   Ismerjük Wengert, az első pozitív – és valamilyen szinten negatív – tulajdonsága, amit az ex- és jelenlegi játékosai is kiemelnek az pont a töretlen bizalom.
   Még ha nem is hozta azt a német az elmúlt 1 évben, amire számított tőle, ez eddig soha nem volt indok arra, hogy 1 év után lemondjon valakiről…

 • Frimpong
  • titok84

   Hú, mennyi mindent lehetne, kellene erről mondani.

  • Mateo130

   A kapus az egyetlen érett játékosunk…

 • Charlie Mops

  Eddig a nyolckettes szezon volt az egyik kedvencem. Kilátástalan szar helyzetből csúnyán, küzdve, vért hányva, utolsó percekben rendszeresen fordítva odaértünk a dobogóra. Idén ezt nem tartom reálisnak, de elegendőnek sem, ha esetleg mégis megtörténne. Elnézést kérek a családomtól, de minden hisztim, pesszimizmusom és haragom ellenére én ezt a szezont is követni fogom asszem, tegnap is visszakapcsoltam a meccset, de ez nem normális baszki..

 • Bálint

  Jó hát ilyen erős csapat ellen persze hogy nem tudtunk nyerni
  https://twitter.com/WhoScored/status/902153799711817734

  • Woolwich

   És a vicces, hogy még így is a Pool volt az, aki foghatta volna az eredményt a hiányzóira (nem kellett nekik).
   Coutinho mellett Lallana, Clyne és Mignolet sem volt a keretben sem, míg nálunk gyakorlatilag Wengeren múlt ki játssszon, mindenki egészséges volt.

 • changemynamekukac

  http://www.bbc.com/sport/football/41075272

  így is lehet.

  Ha kitölti a két évet papa, itt nem a BLért megyünk, hanem az EL helyekért meccselünk, mondtam nyár elején. Valósággá kezd válni.

  • Woolwich

   £48m? Mintha durvább összegeket is olvastam volna nyáron. Annyiért nem rossz.
   Az lesz a szép, ha ezt a Lemar dolgot is komolyan gondolják.

   • changemynamekukac

    Kucsinnyo 130 milláért el, abból tellik 80 millás Lemarra és marad 50 a kurvákra.

  • Frimpong

   Hátha még hátra is igazolnának

   • changemynamekukac

    Jah, de egyrészt nagyon szomorú létni, hogy Pöcs 3év alatt, Klopp 2 év alatt hova kezd elérni. Mikor vertük a faszunk a 2. helyért, meg a 71 pontért a Leszter mögött, az volt az az év mikor mindenki kezdte az átállást. -6 pontra vagyunk az MUtól, Lukaku szárnyall, +10 gólkülönbség, 0 kapott gól. Mi meg veszünk egy Kola-Laza duot, aztán padon kezdenek, és benyelünk 8 gólt 3 meccsen. Mentally strong mitnemondjak.

 • Attila Balla

  https://t.co/ffD4I8vV9R

  Utólag persze könnyű okosnak lenni, no meg őszintén, mennyivel lenne könnyebb feldolgozni a tegnapit, ha tudjuk, az az ügyes francia néger az ifinkből idén a WBA-ban padozik.

 • Frimpong

  Közben Seri nagyon lépne a Niceből. Ha értitek, hogy mire gondolok.

  • Attila Balla

   Mégsem Oxot viszik a pudlik? 🙁

 • Balázs Kozó

  Ez kurvára nincs jól így.

 • Bill F Murray

  faszom chambo egyik kedvencem volt, még ha nem is váltotta be a hozzá fűzött reményeket… és pont a chelsea basszameg, még a poolban elnézegettem volna klopp keze alatt, de az a kék mez brrr

  • les 400 coups

   me too….absolute Ox – in -es voltam az utolsó napokig,
   de az a tény,h 180 k -ért sem akar nálunk játszani + látva a tegnapi szart tőle (is)
   kibrándultam
   remélem megbaszódik dél Londonban

  • BVick

   Megy?

   • Bill F Murray

    done and gone

 • Trollséne

  @attila_balla:disqus

  amíg szerelik a knowst, addig újra tumbli

  https://uthenger.tumblr.com/post/167598092095/am%C3%ADg-szervizelik-a-knowshu-t

  • Attila Balla

   Áh, köszi a törődést <3

   Sajnos átmelóztam a meccset, kbszttglvlt?

   • Trollséne

    jah, 10/10-es meccs volt és a kétes szitukban is a fasz jobbik végén voltunk 😀