Majd máskor adok neki címet

Azt hiszem, mi több, tudom is, hogy soha nem fogom elfelejteni 2017. február 17. napjának reggelét. Olyan 9 után ébredhettem meg, és mint gyakorlatilag minden pénteken, a sajtótájékoztatóval kezdtem a napot. És sírtam. Nem tudom megmondani, mikor volt ilyen utoljára, hogy ennyire kiszakadt belőlem minden, talán akkor, amikor már mindenki hazament az Ankertből a 2014-es FA döntő után, és ott maradtam egyedül. Most is potyognak a könnyeim, mikor ezt írom, 10 másodpercenként nyelek egy nagyot, aztán hátradőlök, majd vissza a klaviatúrához.

A 20 év alatt soha, egyetlen egy alkalommal sem beszélt arról, hogy adott esetben jövőre másik csapatot irányíthat. Még csak nem is utalt rá. Most megtette. Rettenetesen össze van törve az öreg. Remegek. Elképzelem, ahogyan leül egy másik csapat padjára, majd összefutunk ezzel a csapattal a Bajnokok Ligájában. Nem történhet meg. Ez nem. Wenger az enyém, nem lehet másé.

Nem tudom folytatni ezt a bejegyzést, ne haragudjatok. Soha nem leszek felkészülve erre, nincs erre az esetre forgatókönyvem. A rohadt életbe.


 • With that in mind, and when you’ve seen a club like Manchester United go through transition, do people have to be careful what they wish for in that sense?

  No. I think what is important is that the club makes the right decision for the future. I did not work here for 20 years not to care about this club. I had many opportunities during my time here to go somewhere else. I care about this club. I care about its future. It is very important that the club is in safe hands. Is it me or is it somebody else? What I’m sure it will be [in safe hands].

  • Bill F Murray

   elég cinikusan fog hangzani ha aláírja

 • 50 shades of the nigga

  Ezek szerint te Wenger – fan vagy.

  Szerintem aki Arsenal – fan, az már rájött, hogy eljött ennek az ideje (nem most, jó pár éve már.)

  Valaki például magyarázza el nekem, hogy miért nem játszik az a Welbeck, aki ha beáll, dinamikát hoz a játékba, felkavarja az állóvizet, gólokat lő és csak úgy alapvetően, megvan benne a gyilkos ösztön (hát igen, Fergie fióka). Szinte ugyanez a helyzet Perezzel, akiről már jönnek a hírek, hogy elmenne, köszönjük szépen.

  Hát azért, mert Wenger makacsul ragaszkodik az általa “felfedezett” játékosokhoz, úgy mint Walcott, az örök tehetség, Coquelin, aki támadásban konkrétan -1 ember, védekezésben meg legyen mondjuk 3-as alá és a többiek.

  Ja és nyugodj meg, BL szereplő csapat biztosan nem fogja Wengert alkalmazni, annál azért több eszük van feltehetőleg. 🙂

 • ARSNL

  “Elképzelem, ahogyan leül egy másik csapat padjára, majd összefutunk ezzel a csapattal a Bajnokok Ligájában.”

  Ha együtt nem megy, akkor azt gondolom jelenleg ez az egyetlen járható -sikerhez vezető- út, Wengernek is , a klubnak is.

  • athlon29

   Ez esetben nyugodtan fogok tudni felállni és örülni a másik, Wenger-által irányított csapatnak. Legalább így sikerült, ha közösen nem ment.

  • Annyira szarok a sikerre. Baromira nem erről szól ez. Láthatóan nincs terve az Arsenal utáni időszakra. És ezt egyszerre ijesztő és fájdalmas is látni.

   • A váltás mindíg nehéz és félelmetes elsőre. Lehetőleg kerülnénk, de nem tudjuk milyen lesz utána.

    • Én ezt értem, pár váltáson az életben már én is túl vagyok. Itt a súlyozás nem mind1. Ez az ember az élete küzdelmét nyomja most, mert mindent ebbe rakott bele az elmúlt 20 évben. Még a házassága is ráment, a felesége, Annie nyilatkozta valamikor tavaly asszem a L’Equipe-nek, hogy nem azért vált el Wengertől, mert afférja lett volna más nővel, hanem mert megváltozott az öreg, agresszív lett, és félt tőle. Ez sok mindent elmond szerintem.

   • rocknrolla

    En is szarok a sikerre. Es Wenger van olyan makacs oreg francuz hogy meg akkor is megprobalja meg parszor – amit en nem sajnalok tole. Amig birja az egeszseg, en nem outozok. De en itt kezdek el bogni. Nemsokara mar tenyleg visszavonul pontosan a kora miatt. En azt a napot nem szeretnem megerni soha, de ijesztoen kozeleg basszameg.

   • ARSNL

    Wengernek a labdarúgás utáni időszakra nincs terve. Abban mindannyian biztosak lehetünk, ha úgy dönt, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, és távozik, akkor bőven lesznek megkeresései. Egy új közegben talán még újult erőre kaphat. (Nagyjából erről akart szólni az előző komment)

 • Balázs Kozó

  A poszt címe: K.O.gnitiv disszonancia. Segítek. A hőseink visszavonulnak. Adams, Bergkamp, Petit, Vieria, Keown, Parlour, Rocky, Wright, Chapman.. Adams után nem értettem, mi tart még az Arsenalnál. Seaman után konkrétan kihagytam egy fél évet. Henry nem ért váratlanul, de sírógörcs kerülgetett, amikor láttam a Barcában. Arséné után is valószínűleg porosodni fog a tv.

  Olyan ez, mint a pszichiátriai gyász. A bennünk zajló pzsichológiája, ami egy év után, max kettő, eltűnik. Lezs más, akit szerethetünk. De lesz olyan, aki ennyire alárendeli magát a klubnak, nekünk, stadionnak? Aki a zsoldos edzők közül kiemelkedve letesz az asztalra 6-7-10-15 évet? S nem lép le, mint majd’ mindenki 3 év után? Akit a riporter majd “Arsenal..I mean Arséné”-nek hívnak?

  • Mateo130

   Nekem is ilyen érzésem volt mikor elkezdett szétszéledni az általam ismert csapat. Wenger nélkül egyelőre nem tudok elképzelni egy Arsenalt.

 • ZERO_L

  de az ÉLMÉNYEK örökké tartanak…

  https://www.youtube.com/watch?v=bQ20zKy0qSA

  • Mr. Dhoan

   Máig nem józanodtam ki teljesen. :v

  • Mateo130

   Ennél közelebb nem lehettem egy élő meccshez 🙂

 • Trollséne

  Chilében már szervezik a wannabe Andrássy-s menetet, hogy Alexis tiplizzen az Arsenalból. Mára kiszállok az internetből. Ellenmenet?

  http://www.skysports.com/football/news/11670/10771296/chile-fans-to-march-against-alexis-sanchez-staying-at-arsenal
  https://www.facebook.com/events/1897215150562729/

 • Bill F Murray

  nekem meg kifejezetten izgalmasnak tűnik a gondolat, hogy egy másik ligában sikereket érhet el, tuti nézném a meccseit, talán lenne egy második kedvenc csapatom ha egy Monaco, Roma szerű csapatot irányítana. Aztán ha meg játszanánk egymás ellen, az egy baromi jó hangulatú, érzelmekkel teli meccs lenne.

  • changemynamekukac

   én örülnék, ha a Deporhoz vagy a Laziohoz jönne. Tuti gatyába rázná az egyesületet.

 • Auréliano Buendia ezredes

  Talán a legjobb az lenne, ha egy válogatotthoz menne, sztem ott még szép sikereket érhetne el.

  Mindenesetre megértem az érzéseidet, nekem is görcsbe rándul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy Wenger nem innen megy nyugdíjba. Mert mindig azt hittem, hogy úgy lesz. Mert úgy kellett volna lennie….

 • Frimpong

  Lenne egy kompromisszumos javaslatom. Basszuk ki Bouldot, és jöjjön valami motivátor, aki képes normális kp. védekezését tanítani. Deal?

  • changemynamekukac

   Papa marad a klubnál, Dof lesz, és hozunk egy normális edzőt, aki motivátor, és a taktikához is ért. Deal?

   • Frimpong

    Akár

    • Attila Balla

     Korábban lenyilatkozta, hogy ő maga nem dolgozna DoF mellett, így nem hiszem, hogy ő maga azzá kívánna válni.

 • az elmúlt 3 szezon ugyanúgy végződött, szóval szerintem ideje itt elköszönnünk. a játékosokra is ráfér az elszámoltatás, de ezt a következő pár edző megteszi.

  mindenesetre Kroenke és Gazidis, meg a board is elmehetne azonnal a picsába.