Macskafogó (Sunderland-Arsenal)

Ha van csapat a bajnokságban, amelyiknek már évek óta a Championshipben kéne rohadnia, az Tony Pulis aktuális együttese a Sunderland. Évről évre ugyanaz a jellegtelen, semmilyen foci, majd mikor már úgy tűnik tavaszra teljesen leégett a ház,  jó érzékkel & nem kevésnyi faszmákkal hoznak egy olyan edzőt, aki benntartja őket, hogy a következő évben kirúghassák és az egész körforgás kezdődjön előröl. (Lásd: Di Canio, Poyet, Advocaat ill. Allardyce, akik közül utóbbi igaz önként távozott, de ne legyen kétségünk, hogy az idei szezonra megfelelő erősítések híján, az általa kiváltott kiesést elkerülő flow hatás sem tartott volna az örökkévalóságig.) Az aktuális palimadár, aki eljátszhatja az őszi pancser szerepét, nem más, mint A Kiválasztott David Moyes.

5464

Jobban tette volna, ha inkább Kínába megy pénzt keresni, ugyanis ez a meló semmi másra nem lesz jó. A MU bukás óta nyílegyenesen lefelé hasító edzői pályáját nem itt fogja visszaküzdeni az egykori, Evertonnál megszokott elfogadhatóként stagnáló szintre. Már a nyári igazolásain is felfedezhetőek voltak az előre kódolt bukás jelei. Klubrekord igazolásként (14 millió font) elhozták a Lorient-tól az idei mellett mindössze egy európai szezont letudó gaboni Didier N’Dong-ot;  a londoni kukák mellől a Chelsea egyik zsákban kivágott szemetét (Papy Djilobodji) valamint az ingyenes hulladéklerakóból Steven Pienaart és Victor Anichebet. A nosztalgia jegyében pedig korábbi manchesteri kenyéradójától a Paddy McNair, Donald Love duót.
Bár a véglegesített igazolásaik egy büdös nagy karót érdemelnek, a kölcsönbe érkezőket (Januzaj, Manquillo, Denayer) minimum egy hármasra értékelhetjük. Bennük legalább rejlik valamennyi potenciál, amire Moyes tavasszal megérkező utódja majd apellálhat.
ndong-8878560885

Nem nehéz kitalálni a fenti magasztaló szavak után, hogy a tabella 20.helyén tanyáznak, mindössze 2 megszerzett ponttal és ássák magukat egyre mélyebbre a kiesőzóna mocsarában. Holnap sem fognak megszakadni azért, hogy valamilyen módon megszerezzék első bajnoki győzelmüket, hasonlóan élvezetes meccsre számíthatunk, mint a Burnley vagy Middlesbrough ellen. Az eredményeik kissé csalókák, hiszen igazán méretes zakót eddig csak az Everton szabott rájuk, de az elbukott meccseik között több olyat is találhatunk, amit egy hajrában bekapott góllal buktak el. Nagyban megkönnyítené a dolgunkat, ha a Watford elleni idegenbeli meccshez hasonlóan sikerülne korán betalálni, hogy törje a seggüket a buszuk ülése és kénytelenek legyenek kimozdulni a komfortzónájukból.

Néhány statisztikai adat, ami mellettünk szól:

  • A tizenöt sunderlandi PL vizitálásunk alatt mindössze 8 gólt tudtak ellenünk szerezni.
  • Az utolsó 4 idegenbeli meccsünkből 3-szor sikerült kapott gól nélkül zárni a 90 percet a Stadium of Light-ban.
  • Az utolsó 25 egymás elleni PL meccsből csak 1-szer tudott nyerni a Sunderland, még 2009 novemberében.
  • Moyes 14 alkalommal kapott ki Wengertől a Premier League-ben.
  • Giroud az utolsó 6 PL meccsén 5 gólt & 2 gólpasszt tud felmutatni a Sunderland ellen.

letoltes

Nagy szó ez így az ősz végén, de sérült fronton még mindig nem teljesen katasztrofális a helyzetünk. A Sunderland részéről  Moyes is megerősítette, hogy Denayer és Cattermole biztosan nem játszik (utóbbi hála Istennek, mert ligaszinten top10-es favágó), mellettük még Borini, Kirchoff és két ex-Ágyús, Seb Larsson valamint Vito Mannone sem bevethető.  Részünkről Mertesacker, Akpom, Welbeck és Lucas aki biztosan nem lesz; míg a Monreal, Cazorla, Walcott trió erősen kérdéses. Bár Walcott fossa a gólokat, de a Boro ellen (ill. tavaly egy fél szezonon át) már láthattuk, mégis Cazorla az, akinek leginkább megérezzük a hiányát. Személy szerint én mindhármójukat kiültetném a szombati ill. a bolgárok elleni idegenbeli meccsen is, jóval nagyobb prioritás, hogy a Spurs és MU elleni derbikre legyenek teljes mértékben bevethetőek. A negatív hírek mellett, szerencsére hatalmas boost, hogy Giroud végre tényleg bevethető, tőle pedig általában mindig kijön pár extra teljesítmény, amikor perifériára kerül a kezdőcsapatot illetően. (Ezért holnap csereként beállva be is fog találni.)
(szerk.: Természetesen Xhaka sem bevethető, a Macskák ellen fog lejárni az eltiltása.)

Tipp: 0-3, kissé merész, de meggyőződésem, hogy a nyögvenyelős-buszfeltörős előjelek ellenére, ennek a meccsnek nagyobb a füstje, mint a lángja és az első gól megszerzése után simán bedaráljuk őket.

Kezdő:  Cech-Bellerin, Mustafi, Koscielny, Gibbs-Elneny, Coquelin-Oxlade-Chamberlain, Özil, Iwobi-Alexis