London, here comes the gála lesz, bazdmeg!!!

Naszóvalazvan, hogy 7 évesek lettünk szép lassan. Ezen idő alatt közös erővel felépítettünk egy jelentős méretű, kivételes szurkolói közösséget, túl vagyunk rengeteg fontos állomáson, és igen, ezúttal is elérkeztünk a következőhöz.

Szurkolókat tömörítő internetes felületként az elmúlt cirka 2500 napban a legtöbbször ugyanazzal a kérdéssel fordultatok hozzánk, és mivel szinte naponta jönnek ilyen megkeresések, úgy érezzük, hogy erre most már érdemben is reagálnunk kell.

Akik évek óta követnek minket, azok pontosan tudják, hogy jóval több van az Útwenger mögött, mint ami alapesetben érzékelhető belőle a facebookos felületen. Akik olvassák a blogunkat, akik tagjai a szurkolói klubunknak, akik jártak már valamelyik nagyobb rendezvényünkön, akik magukra öltötték már a ruházatainkat, ittak már velünk egy jó felest valamelyik meccsnézésen, vagy húztak be jó áron egy mezt, azok tisztában vannak vele, hogy minden ilyen szerveződés célja az, hogy az imádott csapatot, jelen esetben a világ legjobbját, az Arsenalt közelebb hozza a rajongóihoz.

Büszkék vagyunk arra, hogy – akárcsak a klub esetében – minden eredményünket önerőből értük el, közös felelősségvállalással, külső támogatás nélkül. Ettől a miénk, és továbbra is ezen az úton kell haladnunk, mint azt a jelek is mutatják majd egy picivel lentebb.

??? – HOGYAN LEHET MECCSRE KIJUTNI – ???

Ez az a bizonyos kérdés, az örök kérdés, ami esetünkben alapból is foglalkoztat egy igazi szurkolót. Ezt kérdést van, hogy ti teszitek fel, de legalább ennyi alkalommal írnak a párjaitok, mert születésnap, Karácsony, évforduló stb. És mi is tisztában vagyunk vele, hogy manapság már se nem olcsó, se nem egyszerű kijutni az Emirates-be, így nem is nagyon tudtunk hozzászólni témához, sem segíteni. De, mint mindenre, erre is lehet egy megoldás, ha összefogunk, ebben pedig elég jók vagyunk, a számok bizony jó barátaink.

Az első lépést mi tesszük meg, mégpedig azzal, hogy hosszas tervezés és előkészület után végre egyesítjük erőinket a hivatalos magyarországi Arsenal szurkolói klubbal, az Arsenal Hungaryval.

“A két szervezet fúziója közös szurkolói érdek, hiszen remekül fogja kiegészíteni egymást az Arsenal Hungary, mint közhasznú szurkolói egyesület, és az Útwengert működtető KNOWS Enterprise Kft, mint kereskedelmi tevékenységre alkalmas vállalkozás. Mivel az Arsenal Hungary a hivatalos magyarországi, az Arsenal által elismert és nyilvántartott szurkolói klub, így rajtunk keresztül minden olyan dolgot megkaphatunk a klubtól, amelyekhez az Útwenger cégként nem férhet hozzá. Ellenben az Arsenal Hungaryt komolyan szabályozza az Arsenal, így nem végezhet egy csomó olyan tevékenységet, amit ők meg igen, legyen szó itt akár a rendezvények szervezéséről, akár egy webshop üzemeltetéséről, ruházatok gyártásáról, vagy a jövőben egy közös törzshely, egy vendéglátóipari egység + bolt működtetéséről. Figyelemmel követve, hogy mekkorára is nőtt a magyar Ágyús közösség az elmúlt években, a két csapat teljeskörű együttműködése most már elemi szükséglet.”

– Mozsolics Péter, elnök, Arsenal Hungary

Mi a magunk részéről mindenekelőtt annyit tennénk hozzá ehhez a fantasztikus kezdeményezéshez, hogy Arsenal Hungary + Útwenger =

Továbbá fontos azt is tudni, és ezzel folytatjuk: nem csak, hogy remekül felépítették Papusék ezt a klubot, de nagyon vigyáznak is rá, szóval van egy csavar a történetben, amit a magunk érdekében meg kell oldanunk az imént bemutatott furfangossággal.

Fel kell építenünk Kelet-Közép-Európa első ezres nagyságrendű, hivatalos Arsenal szurkolói szervezetét.

Tagtoborzás van, a szó legszorosabb értelmében, ugyanis ahhoz, hogy megérintsük a Paradicsom kapuját, előbb tejelnünk kell annak felépítőjének és a pártnak, kedves sport- és elvtársak. És ha valakiknek joguk van és kötelességük ezt meglépni, azok mi vagyunk, akik az elmúlt években bizonyítottuk, hogy meg tudunk mozdulni ezzel az erővel az Arsenalért akkor, ha a közös érdek úgy kívánja. Ez bizony egy ilyen ún. biznisz a barátságról és az összetartásról, és történetesen ebben igencsak kiválóan teljesítünk világviszonylatban, tisztelt sport- és elvtársak.

A misszió tényleg fontos, és kitűzött, határozott célunk a megvalósítása, és a folyamatos, kiegyensúlyozott fejlesztése. Már csak azért is, mert hiába a légből kapott, itt-ott felbukkanó, hamis próféciák, mi tudjuk: igenis jól jársz akkor, ha a pénzedet Wengerre bízod.

Az Arsenal Hungarynál a lehetőség, az Útwengernél az erő. Egyik oldalon 200+ szurkolói tag, a másikon közel 800. Továbbá pihenünk még jó pár ezren a jól ismert szociálmédiás felületeken. Túl azon, hogy végre valóban tudni fognak arról Londonban, hogy valójában mi is történik itt a Kárpát-medencében, és egészen más szemmel fognak tekinteni a törekvéseinkre, és azokat másképpen is fogják támogatni, nézzük meg, hogy mit kaphatunk már most akkor, hogy ha adott esetben azt mondjuk mi itt minimum ezren, hogy egymásnak toljuk a vállakat, és lökünk egy nagyot a szekerünkön.

 • DIVAT-TURIZMUS

  Tudod, hogy miért van tele az Emirates arabbal, meg távolkeletivel? Hát mert nem mi ülünk ott. Az Arsenal ugyanis az alapján osztogatja szét a világ összes hivatalos szurkolói klubja között a számukra fenntartott jegyeket, hogy azt nézi, ezek mekkora taglétszámmal, miként működnek. És Európának ebben a szegletében van egy tátongó űr ilyen téren, így sok esetben nem marad más eset, mint a különböző irodáktól beszerezni 2-3x árú jegyeket, esetleg más leleményes utakon próbálkozni kisebb-nagyobb szerencsével. Ráadásul ma már mindenképpen rendelkezned kell valamilyen tagsággal az Arsenalnál, hogy egyáltalán szóba jöhessen az, hogy meglátogass egy mérkőzést.

  Ha meglépjük a kvótákat a létszámmal, az Arsenal Hungary eredeti áron tudja ledarálni a jegyeket mind hazai, mind idegenbeli mérkőzésekre, legyen szó bajnoki- vagy kupameccsről, amennyiben jelzed ezt egy hónappal az esemény előtt, márpedig miért ne jeleznéd? A KNOWS Enterprise Kft. pedig mellé tudja szervezni az utazást és a szállást, mert egy megfelelő méretű bázissal már le tud ülni az erre szakosodott cégekkel tárgyalni, tud ajánlatokat kialkudni, ezeken keresztül pedig komplett szolgáltatást nyújtani.

 • UNIFORMIS ÉS EGYÉB FINOMSÁGOK

  Amikor tavaly megnyitottuk a PUMA webshopunkat, sajnos nekünk is szembesülnünk kellett annak tényével, hogy itt szintén van némi lemaradás a Balkánon, lévén csak egy nagyon szűrt terméklistával operál a gyártó ebben a régióban, így közel sem tudtunk minden felszerelést beszerezni.

  Jelen napállás szerint, ha az Arsenal Hungary és Útwenger szorosan együttműködik, akkor tud biztosítani a tagoknak egy olyan webshopot, amelyen az ÖSSZES olyan termék minimum 20%-os kedvezménnyel beszerezhető, amelyeket láthatunk a klub hivatalos boltjában, az Arsenal Directen, mindig és mindenkor. Magyarul a teljes kínálat. Ezek mellett ott lesz még az egy szinttel barátibb, de hasonló minőséget képviselő saját ruházatunk, és további márkákat is rendelkezésre bocsátunk (amennyiben igény van rá), a megszokott wengeri árakon.

 • A SZENTÉLY

  Nagyon úgy néz ki, hogy sok évnyi próbálkozás, ígérgetés, halasztás és nyomiskodás után végül tényleg úgy döntöttünk, hogy bevállaljuk egy saját törzshely nyitását, méghozzá ezt is közösen, az Arsenal Hungary és a Wenger-birodalom nagy erőkkel együttműködve. Nem véletlenül titkolózunk ezzel annyit, nem véletlenül gondolkodunk ezen annyit, nem véletlenül tapasztalunk ezzel annyit, és főleg nem véletlenül számolgatunk ezen annyit. De úgy néz ki, hogy felhúzzuk, megszereztük a szükséges tőkét hozzá. Legyen, egye-bassza, megérdemeljük. Nem lesz egyszerű, és nem kis vállalás, úgyhogy szükségünk van mindenkire, legalább arra, hogy használja. Annyit ígérünk, hogy nem akarsz majd hazamenni, hiszen amúgy is otthon leszünk. Nagyon sok funkciója lesz a helynek, egy vérbeli szurkolói, egy igazi közösségi placcot álmodtunk meg Budapest belvárosában.

Mindezekért most, az elkövetkező 2-3 hétben fejenként 5 rugót kell átdobnunk az Arsenal Hungaryn keresztül Nagyapánknak, ugyanis ennyi a hivatalos éves jatt. De mivel remek tanítványai vagyunk, 5001 Forintot fogunk, én legalábbis már ezt tettem. Nem kell részleteznünk, mit kapsz manapság 5 rugóért, főleg azon dolgok közül, amelyek tényleg értékesek a szívednek, mi úgy érezzük, ez egy elfogadható összeg. Ezért is határoztunk úgy, hogy innentől a hivatalos oldalt építjük mi is, és a nagy közöshöz hozzáteszünk mindent, amit az elmúlt években létrehoztunk. Tiszta lapokkal játszunk, semmiből nem csinálunk titkot, mert csakis így fog működni.

Tehát dióhéjban arról, mi is fog történni a következő hónapokban:

 • Az Arsenal Hungary és az Útwenger összeházasodik.
 • A két szervezet felépíti Kelet-Közép-Európa legelső, 1000 fős tagsággal rendelkező, hivatalos Arsenal szurkolói klubját.
 • Nem lesznek már aszk-sok, nem lesznek már útwengeresek, innentől Magyar Arsenal Szurkolók vannak.
 • A tagdíjunk megfizetésével hivatalos, a klub által nyilvántartott szurkolói tagsághoz lehet jutni az Arsenalnál, melynek díja 5000 Forint / év.
 • A tagsággal eredeti árakon lehet meccsjegyeket igényelni, valamint az Arsenal Directen található összes termékből minimum 20%-os kedvezménnyel vásárolni az arsenalhungary.com hamarosan elkészülő webshopján keresztül, beleértve a KNOWS Clothing és az Urban Classics termékeit is.
 • Decemberben GUNS & KNOWSES néven megnyitjuk budapesti törzshelyünket a nagyközönség előtt, amelynek pultjánál a tagsági kártyával további 20%-os kedvezményt lehet kieszközölni a fogyasztásból.
 • Te pedig még inkább magadénak érezheted a világ legjobb szurkolói közösségét, és amikor legközelebb megkérdezi a csajod, hogy mit szeretnél Karácsonyra, akkor csak annyit kell majd mondanod: nem tudom, szívem, de adok egy mailcímet. Hiszen tudod, hogy tudjuk, hogy egy piros-fehér inget, meg egy Áron sarokpasszt élőben, ez az, amit szeretnél.
 • Természetesen a trollkodással sem fogunk leállni, és továbbra is ontják a kvalityi tartalmat a bloggereink, illetve a legfontosabb: a tombola ára is változatlanul 50 Ft.

Búcsúzóul egy kis olaj a tűzre: a hivatalos kapcsolódáson keresztül tudunk olyat is csinálni, hogy elhozunk korábbi játékosokat Magyarországra. Tony Adams-nek 2000 font az óradíja, de Ljungberg is ekörül mozog, Pirésnek meg eleve ez a dolga. Thierry Henry 30 ezer font alatt meg sem mozdul, de hálistennek ez nem az óradíja, szóval párezren ezt is összedobhatjuk. Dennis Bergkampról még mindig csak álmodunk, de mi merünk álmodni, van miért, és van mire. Hiszen most is itt állunk, és erről “beszélgetünk”. Jah, és tudunk olyan ajándékot küldeni Arséne Wengernek, amire reagálni is fog. Mindezt azzal a szurkolói közösséggel, és azzal a sokéves, komoly múlttal, amivel mi rendelkezünk.

Ez itt már nem vicc, úgyhogy mi sem viccelünk már… Hanem csináljuk, méghozzá gyorsan!

Van még 45 másodperced azelőtt, hogy rányomsz a REGISZTRÁLOK gombra a videó alatt? Mert akkor ezt az egészet gyorsan összefoglalnánk, egyfajta emlékeztetőül arra, kik is vagyunk mi együtt:

Erről még nem igazán tudnak Londonban, mert papíron nem léteztünk nekik. Eddig. Most viszont megyünk, és bizony, hogy gála lesz, bazdmeg!