Mindenhogy happy end a vége? (Arsenal-Southampton)

20:45-től mi is letudjuk a magunk negyeddöntőjét a Southampton PL-EL vegyes csapata ellen, próbáljunk meg gyorsan végigszaladni rajta, mivel is járna az esetleges továbbjutás/kiesés.

efl-cup-640x360

2011 után jutnánk újból legalább elődöntőbe, nyerve magunknak +2 meccset januárra, ahol a ligakupás bohóckodás nélkül is legrosszabb esetben 7+1 (+1: lehetséges FA kupa újrajátszás) alkalommal pályára kell lépni. Az elmúlt évek negatív tapasztalatai alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez maga lenne a repülő rajt a kórházi ágyak felé, a decemberi 6 mérkőzés mellé egy januári 10-es pakk nem biztos, hogy az újévi igazolásaink mellett (Welbeck, Mertesacker, ?Cazorla?) a többiek szervezetére is jó hatással lenne, főleg ha Atyánk a döntő kapujában józan eszét vesztve az elődöntőkön a lehető legerősebb kezdőit küldené föl, mert kell neki egy Ligakupa arany, aminek megnyerésére ugye eddigi 20 éve alatt nem került sor. (Fontos megjegyezni, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem mindig a kiesés a legkifizetődőbb, 2014-ben a Citynél, míg 2015-ben a Chelsea-nél sikerült egy bajnoki címmel is megfejelni a januári flow-élményes mikiegér kupa diadalt.)

Álmodik a nyomor kategória, de amennyiben sikerülne a keret túlnyomó részének épségben maradnia, így legalább bőven jutna játékperc az első keret összes tagjának, megelőzve egy Debuchy-féle butthurt picsogáshoz hasonlót, amikor is a januári Bordeaux-ba postázását követően nemtetszését fejezte ki, amiért Wenger a spam mappába továbbította a MU ajánlatát, megfosztva ezzel őt egy kiváló lehetőségtől.

A kiesés margójára csak annyit jegyezzünk fel, ha meg kell baszódnunk, akkor arra talán a mai lenne a legkevésbé fájdalmas alkalom. A következő körben, a finálé küszöbén hasra esni igen savanyú szőlő lenne, még ha egy „2nd tier cup”-ról is beszélünk,  nem is ragozva a döntővel, gondoljunk csak az elmúlt 2 finálénkra, ahol igen kellemetlen emlékekkel sikerült gazdagodni a Chelsea illetve a Birmingham City ellen.

arsenal1

 

Rákanyarodva a meccsre, a Southamptont valószínűleg nem kellett túlzottan feltüzelnie Claude Puel mesternek, élénken ott van még a játékosok fejében a szeptemberben elbukott bajnoki meccs, amit egy 90. percben megítélt véleményes büntetővel sikerült behúzni.  Maga Puel és a játékosok is fogadkoztak a meccs előtt a továbbjutást illetően, a szezonban kitűzött legfontosabb céljaik között van a Ligakupa elhódítása.  Duzzadhatnak is az önbizalomtól, hétvégén korábbi mesterüknek Ronald Koemannak sikerült odapirítani az Everton fölött aratott 1-0-s hazai bajnoki győzelemmel, ahol olyan, a holland alatt még periférián lévő jövőbeli Pool játékosok fiatalok is szóhoz jutottak (Sims, McQueen), akik kiegészülve korábbi kupafordulókban és/vagy az EL-ben szerepet kapó további akadémistákkal (Hesketh, Reed) komoly fejfájást okozhatnak a mai este.

Saját kezdőnket illetően ma minimum akkora rotáció várható, mint a Bournemouth meccs előtt, amikor is 7 helyen variálta meg Wenger a felállást. Rossz hír, hogy Giroud még a keretben sem lesz, a tékozló fiúként visszafogadott Debuchy pedig a nagy összeborulás örömére hetekig kiszáll a játékból a hétvégén összeszedett hamstringje miatt. Lucas viszont jóval korábban felépült a sérüléséből, így ma már ott lesz a keretben.

Ami semmiképp nem hiányozna a West Ham csörte előtt, az a hosszabbításba torkolló meccs, nekem mégis van egy olyan rossz megérzésem, hogy 2-2 lesz 90 perc után, amit fél óra lötyögést követően, végül tizenegyesekkel sikerül majd eldönteni.

Streamek majd ITT

cyh-ifrweaaz8eg