Kösz, Eddie! (PSG – Arsenal 1-1)

A világ összes Arsenal szurkolója egyszerre sírt fel egy órával a Paris Saint Germain elleni Bajnokok Ligája meccs előtt, amikor a kezdőcsapatok kihirdetésre kerültek. David Ospina a kapuban, Coquelin a középpályán Cazorla párjaként, illetve Alexis Sánchez a csatársorban miközben ott ült a padon Olivier Giroud és Lucas Pérez is. Utólag nehéz megállapítani, hogy mi lehetett Arséne Wenger eredeti terve, mert azt Edinson Cavani már a meccs első percében átírta, hogy aztán komikus módon végül ő legyen a meccs hőse Ágyús szempontból. Unai Emery a bajnoki meccsekhez képest szépen felforgatta csapatát, és a meccs reális képet tekintve a párizsiaknak gólokkal kellett volna nyerniük a meccset, miközben az Arsenalnál ugyanazok a problémák léptek fel, mint a szezon eddigi összes mérkőzésén.

A meccs előtt mindkét edző úgy döntött, hogy egy labdaügyes középpályás (Xhaka-Motta) inkább egy verőembert (Coquelin-Krychowiak) nevez a kezdőcsapatba. Azonban, míg a franciáknál a lengyel középpályásnak valóban a védekezés volt az első számú feladata, elsősorban Mesut Özil féken tartása, addig Wenger csapatában Coquelin ismét a szokatlan box-to-box szerepkört kapta meg.

4141psg

A 4-3-3-as játékrendszer egyik nagy előnye, hogy kifejezetten rugalmas. A képen például nagyon látványosan 4-1-4-1-et védekezik a Paris Saint Germain, ahol Krychowiak első számú feladata Özil mozgásának követése, de ennek ellenére a mérkőzés egészet tekintve nem beszélhetünk szigorú emberforgásról.

coqissue

Támadásépítésnél az eddig megszokott problémák ismét felléptek az Arsenalnál. Cavani zárja a passzsávot Cazorla elől, miközben Coquelin ahelyett, hogy elkérné a labdát folyamatosan az ellenfél kapuja felé mozog, ráadásul Verratti szorosan követi. Koscielnynek így az előrejutás érdekében csak egy opciója maradt, de Aurier könnyedén olvassa a játékot és lefüleli az Iwobinak szánt passzt.

Kétségtelen, hogy a szezon eddigi legnagyobb kérdése egyértelműen Coquelin szerepe, és Xhaka érthetetlen mellőzése. Már az gyanús volt, hogy az előszezonban Coquelin játszotta messze a legtöbb percet, Wenger tehát mindenféleképp kezdőként számolt vele ebben a szezonban. Továbbra is tartom, hogy a francia pitbullnak lehetne találni egy olyan szerepet ebben a csapatban, ahol bőven hasznos lenne, ehhez azonban olyan játékrendszerre kell váltani, ahol egyszerre 3 középpályás kap szerepet. Coquelin erényei legfőképp a labdaszerzésre korlátozódnak, és 2015-ben ezt Wenger is hasonlóképp látta.

Korábban inkább támadó feladatai voltak, a francia korosztályos csapatoknál is inkább box-to-box és szervező szerepkörök között mozgott, de ő nem ilyen típusú játékos. Ő egy labdaszerző akinek a védelem előtt a helye. Elmagyaráztam neki, hogy leginkább a labdaszerző készségei miatt kedvelem a játékát. Ő egy kitűnő példa a fiatalok számára, hiszen egy kiemelkedő képessége révén sikerült felépítenie magát. – Wenger, 2015

A kérdés már csak az, hogy ha Wenger 1,5 évvel ezelőtt ennyire tisztán látta, hogy mik Coquelin erényei, akkor miért kényszeríti olyan pozícióba ahol egyrészt a képességei kevésbé érvényesülnek, másrészt a csapat is szenved ezáltal? Mivel labdabirtoklás esetén Coquelin nagyon magasan helyezkedik a középpályán, rosszul megtervezett gegenpresszing esetén az Arsenal rendkívül sebezhetővé válik a kontratámadások során, és ez a PSG elleni meccsen is jól látszódott. Viszonylag jól cselez kis területen, ezért képes megtartani a labdát, de gyors összjátékban közel sem üti meg azt a szintet amire szükségünk van. Elképzelésem sincs, hogy miért erőlteti rá Wenger ezt a szerepet, miközben a 35 millió fontért vett Xhaka a padot koptatja. Ez a rossz csapatépítés csimborasszója. Wenger jelenleg közel sem képes kihozni a játékosaiból azt ami bennük van. Az Arsenal szurkolók jelenleg azért imádkozhatnak, hogy Wenger néha úgy küldje a pályára a csapatát, hogy a megfelelő a játékosok a megfelelő pozíciókban játszanak. Őszintén, nekem görcsbe rándul a gyomrom az olyan jelenetektől, mikor Coquelin érkezik mélységből egy tizenhatoson belülre tett labdára. Ez nem az ő játéka, és az Arsenal jelenleg szemmel láthatóan szenved. Az egyetlen logikus magyarázat talán az lehet, hogy Wenger labdavesztés után már az ellenfél térfelén akar labdát szerezni, de ennek nem az a módja, hogy a védekező középpályásomat feljebb tolom a pályán. Lőttünk már idén gólt ebből, de a nyereség és a veszteség aránya ebben az esetben nem túl előnyös. A Southampton ellen mindössze kétszer sikerült eltalálni az ellenfél kapuját, a PSG ellen pedig háromszor, de ebből kettő egy támadáson belül jött.

Ráadásul már nem csak Coquelin szerepét követik hatalmas kérdőjelek. Alex Oxlade-Chamberlain ismét a kezdőben kapott helyet, és újfent nem sikerült bizonyítania ennek jogosságát. Ráadásul mindezt úgy, hogy eközben Alexis Sánchez ismét a középcsatár helyén vergődött.

oxstats

Oxlade-Chamberlain védekezésben nem teljesített rosszul, de amint hozzá került a labda, csak elvétve választott jó megoldás. Több labdaszerzés utáni ígéretes lehetőségünk is rajta akadt el, miközben a passzait is szinte képtelen volt pontosan megjátszani. 

Az első félidőben a PSG és az Arsenal hasonló módon, a saját térfelük közepén húzta meg a védelmi vonalát. A szünet után viszont a franciák hátrébb húzódtak, átadva a kezdeményezés lehetőségét az Arsenalnak, de kontrából továbbra is nagyon veszélyesek maradtak. Az Arsenal teljesítménye némileg annak is köszönhetően is javult fel, hogy a játékosok jóval közelebb helyezkedtek egymáshoz, és kisebb-nagyobb sikerrel sikerült túltölteni a PSG jobb oldalát, a területet leszűkítve pedig a semleges labdákat is könnyebben gyűjtötték az Ágyúsok. A játékuk azonban még mindig steril maradt, és csak a 70. perc környékén állt össze az a csapat amelynek alapvetően kezdenie kellett volna. Giroud és Xhaka beállása után jött is az egyenlítő gól, de nem ők voltak a főszereplők. Az egyébként gyengén teljesítő Özil kiváló labdája után Iwobi lövését még védte Areola, de a kipattanót Sánchez könyörtelenül bevágta. Később Iwobi meg is nyerhette volna a meccset, de a lapos lövését is védte a francia kapus. A fiatal nigériai egyébként pontosan az ellenkezője volt Oxnak. Folyamatosan jó megoldásokat választott, kis területen is kiválóan tartotta meg a labdát, és végig pozitív hatással volt a csapatra.

Hiába volt meg az Arsenalnak a lehetősége, hogy végül megnyerje a meccset, a 90 perc során összesen két olyan helyzetet sikerült kidolgozni, amelyekből alapvetően elvárható a gólszerzés. Ezzel szemben a Paris Saint Germain folyamatosan alakította ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket, hála az Arsenal gyenge középpályás védekezésének. Egyedül az volt Wenger csapatának a szerencséje, hogy ezek szinte kivétel nélkül arra az Edinson Cavanira jöttek ki, aki immár évek óta önmaga paródiája, és hétről hétre látványosabbnál látványosabb ziccereket képes elbaszni. Ezúttal kétszer is egy az egyben vezethette a kapusra labdát, egyszer pedig még az üresen tátongó kaput sem sikerült eltalálnia. Viszont érdemes megdicsérni David Ospinát, aki remekül védett a meccsen, és jogosan tekinthető az estén az Arsenal legjobb játékosának. Ezt a döntetlent elsősorban neki és Cavaninak kell megköszönni.

Jelenleg nagyon nehéz belelátni Wenger fejébe, és nem is gondolom, hogy alkalmas lennék rá. Az biztos, hogy van elképzelése arról, hogy mit akar kezdeni ezekkel a szurkolók számára furcsának ható döntésekkel. A kérdés már tényleg csak annyi, hogy elkezd-e működni a dolog (nem hiszem), és ha nem, akkor mikor lesz hajlandó meghúzni a logikus lépéseket. Az eddig lejátszott öt meccsből az Arsenal egyetlen egy alkalommal játszott igazán jól, és Wenger azóta sem hajlandó azt a formulát alkalmazni, miközben az utóbbi két meccsen jóformán a szerencsének köszönhetjük a pozitív eredményeket.

xg

 


 • Bálint

  Őszintén mondom a szezonban eddig ennek a meccsnek vártam a legjobban a taktikai értékelőjét, de úgy látom Peet sem nagyon jön rá, mi is akart ez lenni.
  Persze bele lehet menni magyarázkodásokba, hogy Giroud még nem 100%-os, Perez sem épült még be a csapatba, meg ha Walcott nem sérül le, akkor Ox helyén ott lett volna, de őszintén én nem tudom mire vélni ezt a kezdőt, talán kontrázni akartunk végig Alexissel (de ahhoz meg nem árt egy összeszokottabb védelem)?
  Ospinát én az első felesben elég bizonytalannak éreztem, amellett hogy a beadásoknál változatlanul teljes homály, a második félidőben megmentette a csapatot.
  A fenti OG-Perez-Ox dolgokra még adható valamiféle magyarázat, de nem értem, hogy miért nem kap nagyobb szerepet Xhaka, vagy az előszezon egyik legjobbja Elneny.
  Fura ez az egész, kicsit olyan érzésem van, mintha mi még a pre-seasoban lennénk, csak hát itt már súlyos pontokra megy a játék.

  • titok84

   Egyszerűen érthetetlen az egész. Ha nem lenne már Perez, ha OG sérült, oké, hogy Alexis elöl van. Ha Xhaka eddig rosszul játszott volna, ha Coq brillírozott volna eddig… Eh, akárhogy ragozom, nem lesz érthetőbb.

 • Jon

  Erre nem igazán lehet mit mondani. Örülök, hogy összejött a döntetlen, mert én még mindig a BL-ben látom a legtöbb esélyt egy jó sorsolás esetén egy kiugró eredményre. (Magyarul mondjuk egy elődöntőre.)

 • white__widow

  Remek lett és a britannias is. Én a hétvégi meccset a rotációnak tudtam be, hogy jegelni akarja csakát, aztán meglepődtem… Amúgy wenger szerintem számított rá h özilt megpróbálják kivenni a játékból és cazorlara hárult volna a nagyobb feladat játékszervezésben, így akár még coq is értelmezhető lenne, ha nem b2b játszatna vele. Ugyanakkor csaka long ball skilljével átlőhettük volna a kpt és ox,iwobi,sanchez,bellerin,özil targetekkel kevésbé látványos játékkal talán hatékonyabbak lehettünk volna az üres területekre mozgásokkal mint a labdabaszással, főleg úgy h emery pressingje láthatóan negatív hatással volt a játékosok döntésire. Szal így vagy úgy, de ez most nem fasza…Amúgy arról sem vagyok meggyőződve, hogy ez jó hatással van pszichésen csaka, zsuzsi játékára nézve, már amikor játszanak

  • Jon

   Ez egy logikus magyarázat lehet Coq szerepeltetésére…
   De egyébként Özil teljesítményét ne próbáljuk azzal megmagyarázni, hogy megpróbálták kivenni a játékból… ahogy Peet is írta a posztban, nem volt az olyan szoros emberfogás, sokszor volt körülötte hely is, idő is, és mégis pontatlan volt.
   Persze a gól előtt nagyon szép, igaz öziles meglátása volt. De attól még nagyon gyenge volt.
   És ja, az utolsó mondattal is teljesen egyetértek.

  • white__widow
   • Bálint

    ikszes meccs 😀

    • white__widow

     az – mákostészta

 • faja1234
  • Jon

   Király, köszi szépen 🙂

  • Úgy látszik hasonló dolgokat vettünk észre. 🙂 Köszi a képeket.

 • JulesWinnfield

  Ez a Coq féle b2b plusz Sanchy csatár, az új 4141 Özillel a szélen féle agymenés?Merem remélni hogy nem.Átjáróház volt a kp tegnap,kurva nagy mák hogy nem egy Bayernel játszottunk.A két meccsen összehozott 5 kaput eltaláló lövés pedig azt hiszem magáért beszél.

 • white__widow

  ha valakinek nem lett volna meg – kötelező

  Arsenal Have an Arsène Wenger Problem

  https://theringer.com/arsenal-arsene-wenger-premier-league-efcbac78ec3d#.dtq5snr4j

  • Búkra kitettem mikor megjelent. Minden Arsenal szurkolónak kötelező olvasmány kellene, hogy legyen.

   • titok84

    És hát sok hasonlóságot írnak, mint itt meg az előző posztban.

 • rocknrolla

  Coquelin tegnap Flaminit idézte a tizenhatosba való beszáguldásaival. És az a baj, hogy nem egyszer nem kétszer fordult elő, tehát Wenger talán még várt is tőle valami értékelhetőt ezekben a helyzetekben. A 2015-ös nyilatkozat fényében pedig tényleg elég gáz ez.

 • BVick

  En azt imadtam, hogy csatarkent jatszatott tamado kozeppalyasunk golkeptelensege utan beall a csatarunk, igy amikor a kozeppalyas kozeppalyast jatszott golt lott, majd az egyszem csatarkent beallt csatarunk el is hagyta a palyat… 🙂
  Meseszeru forgatokonyv..

 • penito

  Én nem tartottam elsőre rossz ötletnek Sánchez csatárként játszatását, de tegnap nagy öngólt lőttünk vele. Egy olyan játékost, akinek a legnagyobb erőssége a védelmek mögé befutás, folyamatosan hátramozgásra kényszerítettünk, nem csoda, hogy az első félidőben semmilyen veszélyt nem jelentettünk a kapura.

  Amúgy szerintem az a baj, hogy Wenger fél Cazorlát és Xhakát együtt pivotban játszatni, amit valahol meg is értek, csak inkább szerkezetet kellene váltani, semmint Coquelinnel bohóckodni.

 • Trollséne

  Nem akarom elkezdeni a hülyeséget, mert tudom itt úgyis lesérül meg miegymás, de ha most Coq helyett Wilshere robotolna a kp-n állítom életképesebb lenne a Wenger által vizionált játék.
  Ramsey elméletileg a Hull ellen már bevethető lesz, akkor sem dőlök a kardomba, ha Ox helyén kerül a kezdőbe, a szélen, úgy talán már menni fog ez a tavaly-tavalyelőtt csúcsrajáratott Coq-Cazorla páros.

  • changemynamekukac

   remélem nem… Giroud/Perez-Alexis-Özil-Iwobi tökéletes. Mögöttük meg lehet variálni a Ramsey-Xhaka-Cazorla-Elneny-Coq vonalat ha nagyon akarjuk. Ebből a keretből ez egy max közeli állapot. Ramsey majd akkor menjen szélre, ha lesürél a két épkézláb emberünk közül az egyik. Inkább mint TO-Ox közül bármelyiket is nézni arrafelé.
   Jah, Jack kitevése a keretből egy értelmes lépés a jó irányba. Még vannak páran, akikkel hasonlót lehet tenni, és helyükre normális embert hozni, aki meg is szakad a pályán, bevethető a szezonban, és minőségben is fasza. Papa nem fog már taktikát tanulni, abból kell főzni amink van. Viszont akkor már nem a lejárt fagyasztott húst rakom a család elé, penészes gombával, hanem friss kobe marhát szarvasgombával.

   • Trollséne

    Vágom, hogy nem ez a tökéletes, de mivel Wenger egy makacs geci, szerintem továbbra is erőltetni fogja a tegnapi kezdőt, oda pedig Ramsey jóval jobb fit a 2 angolnál.

    • changemynamekukac

     addig fogja erőltetni, míg el nem megy megint a szezon és nem jön össze 10 pont hátrány. Valahogy Özil balszélen dolog is ilyen volt emlékeim szerint. Ősz közepére, kora télre kiszálltunk a versenyből, és hiába volt a legjobb tavaszunk a seggünket kitörölhettük vele.

     • Most talán egy 4-3-3 lenne az ideális megoldás, Özillel a jobb oldalon free role-ban. A 4-1-4-1-es kísérlettel sem az volt a gond, hogy Özil a szélen játszott, hanem, hogy a védelem előtt meg kényszerből Flamini aki se védekezni se támadást indítani nem tud.

     • penito

      Az a furcsa, hogy Wenger előtt is ott van a megoldóképlet, hiszen nem is kellene mást csinálnia, csak a tavaly őszi felállást finomhangolni: Xhakát kicserélni Coquelinre, Ramseyt kicsit beljebb húzni, Lucast csatárba és meg is lennénk.

     • Trollséne

      Mondjuk azt a 4-1-4-1et lehet nem lenne hülyeség alkalomadtán leporolni egy Xhakával a tarsolyban, ha jól tudom a Gladbach is jobbára ezt játszotta vele, ráadásul nem is szarul.

  • ZERO_L

   én imádom Jack-et, de úgy se működne… mert akkor a kp-kon rohannának át, még ennyire se lenne jelenlétünk a kp-s védekezésben

   nekem ezzel a kezdővel nem lett volna komolyabb gondom, ha a játékfelfogásunk ehhez igazodik lásd második félidő eleje, pont így kellett volna kezdeni a meccset, vagy be bunkerbe, vagy agresszív letámadás

   a legnagyobb gond tényleg azzal van, hogy nem tudjuk azt a “gordiuszi csomót” átvágni, ami Koksz egydimenziós játékából képződik
   ha hátul hagyjuk a védőkkel akkor nem tud normálisan elindulni a támadás, viszont elől második hullámból nem alkalmas támadás befejezésre és gyors kisterületen végrehajtott összjátékra

   egyébként Rambo játéka már csak azért is indokolt lenne, mert nevetségesen egyoldalú a széljátékunk

   • Trollséne

    Wilshere ötlet valóban sztornó, vele tényleg orrnehéz lenne a csapat

 • JulesWinnfield

  Kicsit off,de ha már ma is bl nap van leül az ember megnézni ahogy szopik a Real,és basszák meg 2016-ban az m4-en telefon keresztül kell leközvetíteni recsegő hangon Hajdú B. faszságát.Gratula…

 • Balázs Kozó

  EZ nem egy kontracsapat volt kedden? Ahol védekezünk ezerrel, s majd csak Alexis/Iwobi bemákolnak egy gólt? Ha nem lett volna az a korai beöntés, szerintem ilyen meccset néztünk volna. Látszólag egy zavarodott, önmagát keresgélő Arsenal volt a pályán 30 percig. Ha ez igaz, akkor az a Cavani gól Wengernek bevitt gyomrosnak mondható.

  • ZERO_L

   én is ezen a véleményen lennék, csak a játék képe semmit nem változott a gól után

   a PSG ugyan úgy támadott, ahogy azt feltételezni lehetett még a kezdő sípszó előtt, mi mégsem az általad említett (és számomra is egyértelmű) felfogásban játszottunk, ha meg egy korai gól tényleg képes volt ilyen károkat okozni, akkor súlyosabb problémáink vannak annál, hogy miért padozik Xhaka

   • Balázs Kozó

    Nem volt “B” terv.. Ami nem annyira jó.

 • Charlie Mops

  A részletesen kielemzett hibák, és baljós játék ellenére azért mégiscsak simogatja a lelkem az eredmény, hogy az első kalapos, “titkos esélyes”, csodaedzős PSG elleni idegenbeli csörtén, egyértelműen gyengébben játszva sem sikerült kikapni. Nyilván mák, hogy Cavani volt a csatár és nem Holt vagy Michu.. és nem minden rózsaszín nyilván, de szerintem csak javulni fogunk.. (Persze ne vegyetek komolyan, én hangulatemberként, reagáló üzemmódban szurkolok, nem szakértőként)

 • penito
  • Woolwich

   Szélre jó lett volna, viszont a center pozíció neki sem való igazán, pláne nem a PL-ben…

   • Ha Alexis jövő nyáron lép, akkor valószínűleg elhozzuk.

    • Woolwich

     Támogatnám.
     De előtte hozzon le egy jó szezont komolyabb sérülés nélkül.

     • changemynamekukac

      nem, nem Sancho helyett, hanem mellé kell még egy ilyen ember

     • Woolwich

      Na ja, egy ideális világban ez történne…
      Idén egy darabig reménykedtem benne, hogy megvalósul, de aztán Mkhitaryan a MU-ban kötött ki 🙁

    • penito

     Alexis dobbantásától én is félek, de most úgy tűnik, hogy hosszabbítani fog. A Mirrorban volt ma egy cikk, hogy Wenger leült beszélni Sáncsival, aki megértette, hogy néha szükséges lesz pihennie, viszont kevésbé jó hír, hogy még többet szeretné Sánchezt középen játszatni.

     http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/arsenal-sanchez-cross-8835664

     • Trollséne

      az OX-Gibbs-Jenkinson trióval viszont tán nem fogja magát törni a klub, ami abszolút érthető is, örök ígéret mentesíteni kell a keretet, így is évekig túl volt tolva a kvótájuk (mielőtt valaki kérdezni, Walcott 2019 tartozik a klub kötelékéhez; Wilshere-Ramsey még akinek 2018-ig szól a szerződése a britek közül)

     • changemynamekukac

      nagyon nem örülnék neki, de Kos sem a jövő… kell a helyettese. Ha ez Mustafi-Holding lesz az ok, de ki lesz mögöttük? A 3 angol kiszórásakor bontok egy bort, ha TO is távozik, akkor még egyet. Egyedüli gond, hogy HG-ban nem leszünk jók.

     • Trollséne

      Belső védő poszton azért el lehet még húzni a karriert, Kosnál meg különösképp, mert relatíve későn, 24 évesen tolta le az első teljes élvonalbeli idényét, szóval szerintem benne még lazán ott van az idei mellett nettó 2 jó szezon. Abban igazad van, hogy nem ő a jövő, de pont a potenciáls utódok miatt elég metál lenne elengedni a kezét és egy Mustafi-Gabriel-Holding-Bielik-(Chambers?) felhozatallal nekimenni a következő szezonnak. Az utódait meg valószínűleg már az új manager fogja intézni. Wengernek tényleg az az idei nagy feladata, amit te is szajkózni szoktál, (ha nem sikerül semmit sem nyerni), hogy a kulcsemberekkel hosszabbít és csakis úgy távozik, nem hagyja széthullni a picsába az egészet, hogy az új arc mínuszos hendikeppel induljon, még a megörökölt keret szempontjából is.

     • changemynamekukac

      ez a szajkózás olyan negatív kicsengésű dolog… Egyrészt Kétfarkú pártnak is van az a plakátja, hogyha sokat mondják elhiszik, de itt csak az kezd megvalósulni, amit vízionált az ember. A papa utóbbi pár szezonos ténykedése, de leginkább a tavalyi szezonban mutatott dolgai, illetve ahogy az ideit elkezdte, hát olyan mint Boltnak 10 méter előnyt adni 100méteren az olimpiai döntőben. Pep köszöni szépen a papának, szóval PL szerintem nem lesz. BLben nekem esne le az állam, ha virítana valamit, ha meg év elején az FA van kijelölve, azért meg szétszedik, de kbre FA-Ligakupa az esélyes, ezzel a hozzáállással.

     • Woolwich

      “Kos az idény végén fog lejárni, nehogy Guardiola megpróbáljon rárabolni”
      Szerintem nála nem lesz gond, rajta tényleg látszik, hogy hálás Wengernek amiért megadta neki a lehetőséget anno.
      Másfelől meg Kos tényleg megérdemelné, hogy nyerjen valami komolyabb címet is.
      Ha idén nekünk nem jön össze a bajnokság, én egy szót nem szólok, ha lépni akar majd (elvileg a Bayern is szemezgetett vele tavasszal).

     • Koscielnynek 2019-ig van szerződése.

     • Trollséne

      mocskos transfermarkt német felületén még 2017 volt feltüntetve :@

     • Trollséne
    • Trollséne

     Bendőváró, Nottingham fogó posztolva: http://knows.hu/ligakupa-lord-edition-nottingham-forest-arsenal/

  • ZERO_L

   akkor nyáron Tuchel-lel kézen fogva jönnek?

 • white__widow
  • BVick

   Birom a sracot. Reg vartam valaki hasonlo ifire akit elohuz a farzsebebol a Papa, es nem az van hogy majd felfejlodik a nagyokhoz, hanem azonnal nyomot hagy a tehetsegevel es pimaszsagaval.
   Meg viszonylag elenken emlekszek egy fura szokere festett tinire, akinek szolt a “he’s only 17, but better than Roy Keane”.
   A masik hasonlo kalibert meg ugye most kuldtuk vendegjatekra..
   Hatha Iwobi legalabb hasonlo szintet utne meg – esetleg magasabbat -, akar emberileg is..

  • Bill F Murray

   kedvenc néger 😀

  • Mr. Dhoan

   Én is csípem, mondjuk szerintem pár év múlva neki 1 sorral hátrébb kéne már játszania mostaniSanti pozícióban.

   • Trollséne

    Wengernek mintha korábban lett volna egy ilyen tendere, csak Ox-szal, hogy a szélről visszább húzza középre 😀

 • ZERO_L

  Ki hol volt 20 éve?

  https://twitter.com/Lexus7Sanchez/status/776667967744577536

  (általánosban találkoztam az első “crush”-ommal 😀 )

  • Trollséne

   óvodai ebéd után, az igazak álmát aludhattam