Kedves Jamie!

Itt ülök magányomban, és nyomogatom a Messengert neked, pedig jelen napállás szerint nem érdemled meg egyetlen soromat sem, de maradok elegáns és kifinomult, mint mindig.

Tudod, nem volt egyszerű elengedni szeretett fiamat a Barcelonához még 2007-ben, de hát az idő vasfogai már rajta is meglátszódtak, bár még bronzba öntve is jobban használná ki a helyzeteit most, mint Walcott.

Nem volt egyszerű végignéznem azt, ahogyan derékba törik Eduardo da Silva pályafutását, aki kezdetben úgy tűnt, hogy pótolhatja a keletkezett űrt. Nem volt egyszerű átadnom Robin van Persie-t öreg harcostársamnak, de hát egy kisgyereknek sosem tudtam nemet mondani.

Szintén nem egyszerű meggyőznöm magam arról minden nyáron, hogy Olivier nem fog átszundítani pár hónapot a szezonból, de nem tudok mit csinálni akkor, ha nincs elérhető minőség a piacon, miközben ő meg francia, és majdnem olyan jóképű, mint én.

Hol rontottuk el, Jamie?

Pénteken még minden rendben volt. Ajánlottunk érted 30 milliót, pedig szerény számításaim szerint ennyit a komplett keretetek nem ér. Hagytuk, hogy megírják ezt a sajtóban, és a Google-t sem pereltük be az ezekre mutató keresési találatokért.

Aztán eljöttél az orvosi vizsgálatokra hozzánk, mi pedig direkt előtte vágtuk ki az egész stábot, nehogy kárt tegyenek benned azzal, hogy nem melegítik fel előre a sztetoszkópot, és te is másodfokú égési sérülésekkel távozz a szobából.

Pontosan tudod, ha az elmúlt éveket nem egy szatyorban töltötted, hogy én aztán ráérek szeptemberig, de te mondtad, hogy hétfő délig eldöntöd, megragadod-e életed legnagyobb lehetőségét. Amivel még mindig lehet, hogy mi szívtunk volna, mert azt sem tudom, hova tegyelek a csapatban, de rám jött a pánik, hogy jövő nyáron repülök. 

Ezt szeretnéd? 20 év után rúgjam ki magamat?

Egész hétvégén boldog volt mindenki, csak egyszer kaptam el egy wengeroutot a zöldségesben vasárnap, ahova szintén miattad mentem, mert isteni a brokkoli-krémlevesem, és nem főzöm meg akárkinek. Legutóbb Suáreznek tettem, mert így akartam leszoktatni a húsról. Vártalak hétfőn ebédre, de te nem jöttél.

Csillogó szemeket láttam mindenütt, most pedig ott tartunk, hogy mindenféle racionális érvelésekkel kell összezavarni a rajongóimat, amiről tudom, hogy nem működik. A futballszurkoló nem gondolkodik, nem vár, és kifejezetten ideges lesz attól, ha te meg ezt csinálod.

Granit Xhakát azzal hívtam fel, hogy ezt itt a Paradicsom. Neked mit mondtam, Jamie, mit mondtam, emlékszel még? Azt, hogy habár van egy hatalmas kígyónk is, de nem bánt, sőt! Van, hogy azt sem tudja, merre van a marnivaló.

Heti 120 ezer font. Tudod, hogy én mikor kerestem ennyit az életem során? Elmondom neked, 16 évesen, de akkor az még egy másik világ volt. Nem repkedtek ám a 3+1 éves szerződések, és te sem mondhatod, hogy egy kicsit sem izgultál akkor, amikor még a raktárban dolgoztál, hogy nem jön majd egy lengyel migráns, aki feleannyiért végzi el a munkád.

Komolyan mondod, hogy nem akarsz megküzdeni a csapatba kerülésért?

Hát nem éppen egy Ronaldoval kell ezt lesakkoznod, könyörgöm. És azt is biztosan tudom, hogy te sem vagy egy Ronaldo, mert őt már egyszer megvettem, de aztán Ferguson egyszer csak benyitott hozzám egy üveg borral, és a többire nem emlékszem.

Sajnálom ezt az egészet, Jamie!

Kedd óta nézem a Sanogo Best Goals-t, de már rendkívül unom ezt a Benfica elleni meccset, azt sem értem, melyik látens Tottenham drukker írta ezt ki DVD-re és minek? Idiótákkal vagyok körülvéve.

Még csak próbajátékra sem kellett volna jönnöd, ezt csak olyanoknak dobjuk be, akiknél fennáll a veszélye annak, hogy az első edzésen lefejelik valamelyik új csapattársukat, és ezt jobb előre tudni.

Azt el sem mondtam neked, de most már megteszem, hogy egyébként van még egy csatárom, akit januárban hozunk vissza az élők közé – hát mi lett volna akkor, ha pluszban még meg kell küzdened Welbeckkel is? Pedig ő aztán tényleg csak újabb 4 hónapig zavarta volna a levegődet.

Mérges vagyok rád, Jamie.

Igazából nem azért, mert nem jössz, ez a te döntésed. De most egész nyáron hallgathatom, hogy elszaladt mellettem a labdarúgás, pedig az egészet én találtam ki, és ettől már herótom van. Arról nem beszélve, hogy Morata árából megvehettelek volna téged, meg még egy középső védőt is.

Azért remélem, hogy bekerülsz a kezdőbe az EB-n. Wilshere amúgy jól van? Ha már rám nem tetted, legalább rá figyeljél már egy kicsit, szeretném épségben visszakapni.

Üdv,

Arséne Wenger


 • Molnár Csaba

  Tavaly nyár végén folytattunk itt egy veszekedést, mert én azt mondtam, hogy KELL egy csatár Giroud mellé. Na ezt továbbra is fenntartom, de szerintem nem Vardy kéne. 29 éves, egy értékelhető szezonja volt eddig karrierje során.
  Ellenben szerintem tényleg nem ártana a pénztárcába nyúlni. 2016-ban elég szarul játszott a csapat, a csatárunk pedig képtelen volt gólt szerezni (oké, tudom, Hull ellen 2x, City ellen is lőtt egyet és a Villa ellen mesterhármas). Giroud JÓ csatár, de egyedül nem képes végigtolni a szezont olyan szinten, amin ő rövidebb távon tud teljesíteni. Welbeck meg mindig meghal, rá sajnos nem lehet számítani.
  Személy szerint Lukakut preferálnám, ennek több oka is van:
  – néger
  – belga (ami majdnem francia)
  – PL tapasztalattal rendelkezik
  A lényeg, hogy minőségi támadó jöjjön, mert egyszerűen muszáj. Szerintem jelenleg ez a legfontosabb poszt, amin lyukat kéne betömni.
  Szerintem Morata se lenne rossz amúgy.

  • rocknrolla

   Lukaku olyan csatár aki gond nélkül végignyomja a 38 meccset, viszont egyrészt ő is képes giroudi magasságokban bealudni kisebb nagyobb periódusokra, másrészt szerintem nem az a típus, aki behúzott füllel farokkal nézné végig, hogy 15 meccsen nem ő a kezdő
   .

   • Így igaz, Lukaku semmivel sem jobb játékos Giroud-nál, ha az ember végignézi a statjait. Maximum akkor lehetnék vele előrébb, ha egyfajta vetésforgóban sikerülne alkalmazni őket a szundikálás szempontjából.

    • Molnár Csaba

     Mindenképp forgatni kellene a csapatot elől, ugyanis olyan csatár, aki 38 meccsen keresztül mindig veszélyes az ellenfél kapujára, számunkra nem elérhető. Utoljára egy holland úriember volt az, aki vérbeli csatárnak tekinthető. Nem sok ilyen van, Lewandowski például ilyen, de róla felesleges álmodozni.
     Világklasszis csatárt nem fogunk igazolni, de egy JÓ csatár + Giroud felváltva megoldhatja a problémákat. Egyébként amikor Welbeck beállt Giroud mellé, az sokszor jól működött. Tudom, elavult meg minden, de a két csatáros játék egy technikás csatárral és Giroudval, aki főleg fizikailag van toppon jól működhetne.

     • rocknrolla

      A két csatár nem igazán fér bele nálunk, tekintve, hogy marad négy hely a középpályára. A jelentkezők pedig (akik reálisan is kezdőben lesznek) Alexis, Özil, Cazorla és Xhaka. Ebből a négyből sehogy sem rakható össze a kp, kell egy ötödik = nem játszhatunk két csatárral. Egyébként ha Mkhitaryan jönne a jobb oldalra, én – most utoljára – képes lennék lemondani a #vegyünkcsatártdeklassziscsatárt-ról.

     • Molnár Csaba

      A két csatárost nem állandóan értettem, hanem mint néha idén is, amikor nagyon nyomni kell.

    • Jon

     Ez azért erős túlzás, még te is érzed.
     Vagyis nem tudom, statok alapján lehet. De semmi másban nem, ezt azért elég valószínűnek tartom, noha nem néztem idén sok Everton meccset, az igaz.

     • Pedig de, nem túlzás, éppen készülőben van egy poszt kettejükről.

     • Jon

      Hát ezt nehezen tudom elhinni, de hátha meggyőzöl megint.

 • titok84

  Szerintem meg kell valaki, aki (majdnem) mindig bevágja, olyan, akit (0:1-nél — igen, jövőre is állunk majd úgy) második csatárnak is be lehet hozni, OG mellé. (Vagy fordítva.) És erre Vardy szerintem tökéletes. Moratáról kevésbé tudjuk, hogy megállná-e a helyét a PL-ben.

 • Jon

  Amúgy Oli Baba azért alkot az EB-n, és még csak egy meccs volt.
  Még a végén a Papának megint sikerül meggyőznie magát arról, hogy nem kell igazolás.
  Habár ezt most még én sem hiszem. Egy emberrel még ő sem mer neki vágni az idénynek.
  Ugye? Ugye?

  • Molnár Csaba

   Giroud érkezése óta sose volt értelmes pótlása, nem egyszer vágott már neki csak vele a szezonnak. Esetleg Chamakhot említhetjük OG első évében.

   • Jon

    Attól még legalább számra megvoltunk.