Hosszút, sok tejjel, nem sietek

 • Peet már megírta itt, meg itt, meg itt, meg mondjuk itt.
 • Imre szabotálja a posztírást, de majd egyszer még mindenkit kioszt az annyapicsájába, ezt üzeni.
 • Viszont az omlettes Lufiember megírta itt.
 • Trollséne is megírta már mindenhol, de főleg itt.
 • Egyébként nagyra értékelt kollégám, Kele János is megírta itt.
 • Továbbá szerteszét a webkettőn megírta mindenki, ahol csak tudta. De már 10 évvel ezelőtt is.

Asszem én jövök ismét. Szeretném sokadszorra is leszögezni: arra sem vagyok képes, hogy ne a labdás embert figyeljem egy futballmérkőzésen. Miattam aztán lehet körzőzni, meg vonalzózni, nem zárt jól a védelem, cseresznyemag meg meggymag, áj em szupportőr. Innentől kezdve agresszív és hülye is egyben. Azt szeretném, ha mindenki megdöglene, még inkább az ellenfél dögöljön meg attól, hogy mi megdöglünk a győzelemért. Nem az érdekel, hogy ki és merre szaladgál, az mozgat, hogy hova a faszba rohangál?! Legtöbbször olyan érzelmi- és tudatállapot Kánaánon zúzok keresztül 90 percig, hogy időm sincsen figyelni a taktikára, nagy ritkán tudok csak ülve meccset nézni ésatöbbi, teccikérteni. A szurkolás egyébként álló sport, nyomatékosítanám.

Indítsuk el a lemezt egy romantikus dalnál.

“Wenger hozzáállása évtizedekre ad kapaszkodót az önérvényesüléshez, de nem biztos, hogy egy tehetetlen 65. percben megadja a választ arra, mit csinálj egy előretolt szárnyvédővel. Mert ő bízik benned, hogy a választ megtalálod magadban.”

Ezt a fentebb linkelt posztok egyikéből csemegéztem ki, sajnos nem az én munkám. Azonban remekül érzékelteti ez a pár sor azt, honnan kell megragadnunk ezt az egész wengeri esszencia dolgot. Tegyük ezt most csakis azért, mert elég ijesztően hangzik az, hogy a mai futballban már egy általa képviselt filozófia nem érvényesülhet top szinten. Számomra mindenképpen. Értem, hogy a rendszer felülírja az egyént, de azért ez nem éppen egy pozitív kicsengésű gondolat, akármilyen aspektusból is nézem. Mondhatnám úgy is, hogy szarul hangzik, de kurvára.

Az egyik legkedvesebb információm, amit tudok Arséne-ről, az emberről, hogy minden hazai meccs reggelén besétálja az Emirates gyepét, és megnézi, miként vágták le a füvet. Olyankor csak ő lehet a pályán, saját elmondása szerint ezidőtájt már leginkább a kezdőcsapat összeállításával foglalkozik a fejében, de azért nem árt egy kis séta sem a sokszorosan díjnyertes bársony-pázsiton. Szépen, öregesen, magányosan.

Ha nem agyalapok marnak fel a kérdéssel (Tewengernekszurkolszvagyazarzenálnak?), hanem csak a szokásost teszik fel, akkor a legtöbbször már az a válaszom, hogy azért támogatom, mert nem akarom, hogy egyedül maradjon. Lévén ott tartunk egy ideje, hogy a szakírók szerint, ha csak Wenger nem építkezik úgy, mint a Barcelona vagy a Real Madrid, akkor bizony kijelenthető, hogy elszaladt mellette a futballvilág, és le kellene lépnie a térképről. Mindamellett én sem vagyok vak, azért a gólokat még meg tudom számolni egy mérkőzésen. Ettől függetlenül engem speciel rosszul érint, hogy egy olyan emberről állítjuk, hogy idejétmúlt, és késztetnénk meghátrálásra, aki bizalomra, hitre, kemény munkára, önkifejezésre, alázatra és becsületre sarkallja mindazokat, akik valódi figyelemmel viseltetnek a személye iránt, és hajlandóak megérteni a mondanivalóját. Pedig Arséne nem edző, nem menedzser, nem tanár.

Hanem a tananyag.

Tegyük fel, hogy taktikailag nem lehet már Wengertől újat tanulni. A fenti egybehangzó szakvélemények egyben ezt is jelentik, csak így már sokkal ócskábban hangzik, mint dolgosan kifejtve és megindokolva. Szóval tételezzük fel, hogy ha legkésőbb augusztus 31-ig nem vesszük meg Messit, Draxlert, Moratát, Aubameyangot, meg akkor már Reust is, továbbá a komplett Juve védelmet és a lejcseszteri futónigrót a Dinamótól, akkor baszhatjuk a következő 20 évet is. Rendben, elfogadom, az én seggembe a lófaszt, kérem szépen. Igaz is, Chiellini mekkorát tolna már egy United ellen, miután egy tőkehallal tarkónkúrta Mustafit, mert valójában ő tett a legkevesebbet azért, hogy egy harmadszezonnyit viselje a kabbeafaszomnyit érő veretlen hessteget.

Azt mondom, ha nagyon éhes vagy, meg lehet főzni egy 150 éves teknőst, csak ez minimum köcsögség. Minden más esetben ezek szerint találni kell egy olyan valakit, aki elég bátorsággal bír, és odaáll. És elmondja neki, megérteti vele, hogy lejárt a lemez, öreg, te most mész a levesbe. Idevágó kérdés tovább hömpölyögve a természetbéli példák tömkelegén: te el tudnád magyarázni az oroszlánnak, hogy elfogyott az antilop? Mert ha netán megvan a megfejtés, akkor állom a londoni utazás költségeit. Semmi mást, csak egy rendkívül merev gerincet kell vinni magaddal. Meg csokit, mert azt szereti.

A döntés. Ami mindig is a kezében volt, és lesz.

Na ez az, ami nem egyszerű, és nem csak Arséne-nek. Aki 15, 20 vagy netán még több éve szurkol az Arsenalnak, és a szívére teszi a kezét, az pontosan tudja, mit veszít el akkor, amikor Wenger bejelenti a visszalépését. Igaz, hogy már a 35 vagy a 40 felé kacsintgatunk, tehát elviekben nem kellene, hogy ez különösebb megrázkódtatásokat generáljon, de hát ez mégis csak az életünk fele legalább, az a 20 év, amit a “társaságában” tölthettünk. Az a 20 fantasztikus év. Hiszen együtt nőttünk fel, és talán lehet, hogy kicsit túl sokáig ment még a játék, de akkor sem hangzik most jól, hogy jön a rendszer, ami bekebelezi az egyént. Mit jön, már itt van.

Szükségtelen azt ecsetelni, Arséne mennyi mindent áldozott fel ezért a klubért, hogy honnan hova juttatta el, és hogy milyen fejlesztések mentek végbe a regnálása alatt, továbbá arra sincsen szüksége, hogy részletesen beszéljünk arról, mindez milyen szintű emberi terheléssel járt számára. Talán a soknál is jóval többet mond el erről volt feleségének másfél évvel ezelőtti nyilatkozata, miszerint azért váltak el, mert Arséne megváltozott, és gyakran volt agresszív. Azt pedig minden férfi tudja, hogy amikor már a párodon kezded el levezetni a feszültséget, akkor valami vagy valaki tényleg nem működik.

Mindamellett tartom annyira intelligensnek, hogy magától is tudja mindazt, amit a szakírók megírnak róla és az Arsenaljáról. Amiért nem hátrál meg, azt olyan szavak köré lehet felhúzni, mint öntudat, elvhűség és kitartás. Ez az ember 67 éves korára felfoghatatlanul keményen megdolgozott azért, aki és ami ő valójában, azaz a nevéért. Nem állt be a menzára, nem csak egy biztonságos, kényelmes életet alakított ki magának, hanem kockázatot vállalt, és megalkotott valamit. Többször állt fel a padlóról, és nyelt be újabb ütéseket, mint bárki az ő pozíciójában a sportágban. És ha ezt mindet, amivel most rendelkezik, azzal érte el, hogy rendíthetetlen hitet fektetett az önkifejezésbe, és feltétlen bizalmat azokba, akikkel együtt dolgozhatott az ügyön, akkor az egy páratlanul csodálatos tett ezen a világon. Hovatovább így már lehet vállalni a tragikus hős szerepét is.

Arséne összeállítástól függetlenül, korszakokon átívelve, legalább 20 éve örvendeztet meg minket időről időre a világ legszebb futballjával. Ezt jó ideje úgy fogalmazzák meg, hogy ha az Arsenalnak megy, akkor bárkit megverhetnek. Azért ennél többről van szó. Függetlenül az érmek számától, az ellenféltől, a helyezéstől, a csapat összetételétől, a játékosállománytól, minden szezonban van minimum 2-3 olyan jelenetsor, olyan támadás, olyan gól, egyéni teljesítmény vagy győzelem, amire a világ felkapja a fejét. Amikor mi KNOWS-t vagy Wengerballt kiáltunk. Amikor a legjobbak is azt mondják, hogy ezt tényleg csak utánozni lehet, másolni kizárt. Ha mindezek annak hatására születtek és születnek meg, mert Arséne a rendszer erőltetése helyett hagyja, hogy a neveltjei maguk találják meg a választ, akkor kupák ide, címek oda, én továbbra is csak ámulok, és szerencsésnek érzem magam amiatt, hogy abban a korban élhetek, amikor ezt a saját szemeimmel láthatom.

Egy kivételes ember kivételes küzdelmének és hitvallásának gyümölcsét. Mert az ő kezdőcsapatában nem azért játszol, hogy játsszál valahol, hanem azért, mert elsősorban érdemesnek tart erre. A sikerességed azon múlik, mennyire figyelsz arra, amit mond, és hogy ezáltal miként fedezed fel magadban azt a valakit, aki vagy, netán lenni szeretnél. A pályán és azon kívül is.

Mondok pár súlyos tényt: Arséne Wenger az egész életét megtervezte és felépítette, csak egyetlen időszakra nem gondolt, a futball utánira. Sőt, szerintem nem is gondol jelenleg sem, vélhetően olyan szinten lenne ez természetellenes reakció számára, hogy rögtön megállna a szíve. Évtizedek óta egyetlen dolognak szenteli minden energiáját és idejét, miközben lemaradt az apaságról, szétesett a családja, persze mindenkinek meg van mindene több generációra előre, de Wengernek csak a futball maradt, az Arsenal. A hit abban hogy valami jelentőséggel bírót csinál, ami másoknak is fontos és értékes. Könnyű azt mondani, hogy menjen nyugdíjba, vagy legyen elnök, vagy legyen szövetségi kapitány, egyszerű azt mondani egy embernek, aki 50 éve percről percre, tudatosan tervezve éli az életét, hogy nesze, itt egy kis szabadidő, kezdjél vele valamit közel 70 évesen. Hogy holnaptól nem te vezényled az edzéseket, nem foglalkozhatsz 1000%-ban azzal, amit megteremtettél, nincs meg a napi rutin. Hogy holnaptól már nem te csekkolod, hogyan nyírták le a gyepet a pályán.

Nem várhatjuk el Arséne-től, hogy eldobja az életét. Jogunk van azt gondolni, hogy ez is egy helyes lépés lehet, de nem késztethetjük erre, követelni meg végképp nem lehet. Mert neki meg joga van ahhoz, hogy erről csakis egymaga döntsön. Teljesen triviális, hogy minden évben ott van az asztalán az új szerződés, amiről egymaga határoz, hogy aláírja-e, az lenne csak igazán pofátlanság, ha ez nem így történne. Hála az égnek, a klubnál tudják, hogy kicsoda Arséne Wenger. Te bármikor dönthetsz úgy, hogy nem kérsz ebből többet. Vagy nem annyit, amennyit eddig fogyasztottál. Arséne-nek ez élete legnehezebb döntése.

Nem akarok nevelni. Nem mondom meg, mit gondolj, vagy mit csinálj.

Csak annyit súgok, tedd össze a két kezed. Mert nem fogsz még egy veretlen csapatot látni. Mert nem fogsz még egyszer olyan gólt látni, mint amilyen Bergkampé vagy Wilshere-é volt. Mert nem fogja többet Thierry Henry megszerezni a győztes találatot a Leeds ellen. Mert nem fogsz még egyszer olyan kitartást látni, mint amilyen Daiby-nak van. Mert nem lesz még egy olyan ember, aki mindezzel meg tud ajándékozni téged. Nem lesz ismétlés.

A sportág történetének legrégebbi kupáját George Ramsay hatszor nyerte meg 1887 és 1920 között. Majd 100 évvel később Arséne Wenger is hatszoros győztese az FA Kupának. Erről a kupasorozatról tartják azt Angliában, hogy ez nem a csapatoknak szól, ez a szurkolókért van. Arséne-ről ugyanezt gondolom és hiszem. Azon szurkolókért, azon emberekért van, akik elsősorban nem sikereket, hanem egy identitást, egy létformát, egy eszmét, egy hovatartozást, egy követendő példát az alázatos munkáról és kitartásról, vagy mindezeket együtt keresik a világ legnépszerűbb sportágának részeként. Vagy ahogyan Chris is fogalmazott, a boldogság keresésének egyfajta útját kapod Wengertől.

Ha tényleg eljött az ideje, akkor szívből kívánom, hogy egy újabb FA trófeával hagyjon itt minket minden idők egyik legnagyobb példaképe. A többieknek pedig nincsen más dolga, mint ugyanolyan kőkeményen nekimenni ennek, ahogyan ő teszi. Mindenkinek, így van ez rendjén, így működik. És akkor talán nyugodt szívvel befejezhetjük ezt a példátlan szépségű utazást, és ismét megbarátkozhatunk a kissé fájdalmas gondolattal, hogy semmi sem tart örökké.

Szóval szeretlek, Papa, továbbra is büszkén szurkolok neked, és csakis ezt teszem. Hiszen most is beszélek hozzád, mint egy idióta. Mindig érezni fogom benned a nagybetűs Embert, annak minden gyönyörűségével és defektjével. Értem, értem, és látom, mindent látok. Akkor jöhet a szóló vége, csináljuk meg. Nőjünk fel, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Nem búcsúzom, mert találkozni fogunk, megiszunk kettesben egy kávét, és mesélhetsz. Mert én meg erre tettem fel az életem, a lehető legnagyobb örömmel. Hajj, de sokan kinevetnek mindezért, nem számít, ismered az érzést, majd küldünk nekik egy szelfit a Cote D’Azurről, miközben azon visítunk, hogy valójában sosem tettél ajánlatot Suárezért. Jó lesz.

MOCSKOS SUTTON! GÁLA LESZ, BAZDMEG!


 • Rolcsibacsi

  Köszi Gáborom, nagyon kellett már egy ilyen poszt nekem! 😉 Kurvajó lett, arany minden szava. 😉

 • “Azt mondom, ha nagyon éhes vagy, meg lehet főzni egy 150 éves teknőst, csak ez minimum köcsögség.”

  Kész, meghaltam. Jöjjön már a Sutton.

 • changemynamekukac

  miaf*szez a két nap alatt három poszt?:D

 • white__widow

  végre bazmeg, mi tartott ennyi ideig?

 • white__widow
  • titok84

   Nem Lucas a center és TO a szélső?

   • Trollséne

    mondjuk jobban megnézve, ha az előző fakupás Soton meccshez hasonlóan R-A folyamatosan mélyen visszalépked a labdáért, inkább fog ez hasonlítani egy 4-3-3hoz, ott meg ugye elől pláne megkapják az alkotói szabadságot, nem lesz kőbe vésve, hogy ki van centerbe vagy a széleken 😀

    • titok84

     TO és az alkotói szabadság….

     • Trollséne

      ő az állvány 😀

  • Trollséne

   ellenfél erősségétől függetlenül, de ősszel a Forest ellen patent volt a Xhaka-Elneny pivot; Welé meg jó lett volna, ha bevethető, Iwobi ki ne dögöljön itt a nagy agyonjátszatásban

   (az viszont wtf, hogy miért nem Maitland-Niles kezd Gabriel helyett, de talán Mertét is bedobhatta volna a Papus, hosszú kihagyás ide vagy oda)

 • rocknrolla

  Bőgök

  • white__widow

   azér annyira nem jó a meccs

   • Jobbak vagyunk, mint a Sutton, csak ez nem látszik.

 • Woolwich

  Xhakáról példát lehet venni. Ő nem foglalkozik azzal, hogy hány ligával játszik alacsonyabban az ellenfél… meg is van a szokásos sárgája.

  • Milyen ócska sárga volt már. Kb mint a gólunk. 😀

 • Frimpong

  Gála

 • white__widow

  perc lol – comic sans italic

  • Frimpong

   Már hétköznap is tintázol Vater?

   • white__widow

    nem, szigorúan csak hétvégén illetve arsenal bl meccsek előtt, közben és után

    • white__widow

     azaz alapból vagyok ennyire kretén

 • Woolwich

  TO így akarta. Pont.

 • ZERO_L

  TO majdnem elbaszta… AZ EGYETLEN helyzetünket 27 perc alatt egy ÖTÖDOSZTÁLYÚ csapat ellen…

 • titok84

  Anno Ibra az Interben hozta a meccseket a kiscsapatok ellen. (Igaz, a nagyok ellen sokszor betlizett.)
  Lucasban látom ezt, és ez nálunk igen hasznos lehet.

 • white__widow

  oxlade készülődik, szerencsétlen elneny holnaptól az elfekvőn olvashatja a koránt

  • Trollséne

   gaboni libalegelők > műfű (bár ott is sikerült összeszednie egy apróbb sérülést)

   • Woolwich

    Kroenke igazán legyeptégláztathatta volna a Sutton pályáját. Mindig csak a Rams…

   • white__widow

    funfact, h szezon elején még az gondoltam a bőség zavara lesz a pivotba – nem lett

 • Frimpong

  Vért ittak fiaink

  • ZERO_L

   ezek a sárga mezesek tényleg jól tolják…

 • white__widow

  elég lófaszokért kapjuk a sárgákat

  • Trollséne

   65. perc környékén jönni fog egy piros lapos poén, #fakupavarázsa jeligére

   • white__widow

    jó, de dzsaka kapja

 • Frimpong

  Ospina magic

  • white__widow

   gárdióla már kinézte magának

  • Annyira miénk lett volna pedig eza gól. Úgy sikítottam volna. 😀

 • Trollséne

  FOX kommentátor most mondja, hogy csak 1db konnektor van a vendég öltözőben. Oltári box lesz érte a meccs után, ha túltolják a vakut a szelfizésnél. (Igaz, Wengerből kinézem, hogy a team chemistry érdekében vitt 5-ös elosztót.)

  • ZERO_L

   a faszkorbácshoz szerencsére nem kell konnektor… remélem mindenkire jut idő a szünetben

 • “Ilyenkor nem illik a nagycsapatnak szurkolni”

  • Az a szerencsénk,h nem tudjuk megmondani, melyik – melyik. 😀

 • white__widow

  alexis nem pislog

 • Teó knows. 100 gól.

 • Frimpong

  Papa milyen boldog

 • white__widow

  teodóóórrrrr nyalifütyi

 • Charlie Mops

  Góól! Legalább annyira örülök, mint amikor a hali ellen beegyenlített..

 • Jon

  Elolvastam az összes posztot, amit feljebb linkeltél Kutya, így a meccs közben, és valami nem hagy nyugodni. Tisztelem és szeretem Wengert, ez alap, a gondolkodásmódja a hite és a felfogása talán az egyedüli (de legalábbis nem sok van rajta kívül) amit igazán, szívből tisztelni tudok.
  De mindent ráfogni arra, hogy Wenger a kreativitásban hisz a rendszer felett, szerintem féligazság, mivel a kettő nem áll ellentétben egymással, napról-napra láthatunk edzőket, akik szép és kreatív játékra törekednek, úgy, hogy az alapvető rendszerszerű taktikára építik ezt rá.
  Nem értek hozzá én sem, lehet, hogy baromságot beszélek, de én továbbra is hiszek abban, hogy a kreativitás továbbra is az egyik legfontosabb eleme a játéknak.

  Egyébként gyönyörű cikk, még ha nem is értek egyet vele mindig, grat.

  • white__widow

   peet posztja a goal.com-on kb erről (is) szól

  • Nem fogtam rá. Igyekeztem inkább kifigurázni egy kicsit ezt az elméletet.

 • Trollséne

  Deaconon azért látszik a wengeri iskola

  • Woolwich

   Kisebb felsőléc…

   • Trollséne

    jaja, meg előszeretettel veri meg a szélen hol Monrealt, hol Gabrielt

    • Monrílt csak én látom egyre ócskábbnak?

     • Frimpong

      Nyáron kellene új balbunkó

     • Trollséne

      Sajnos nem. Lehet semmi köze hozzá, de amióta aláfirkantotta a heti 100k-s szerződését, valami hatalmas homály. Na meg a konkurenciája sem weltklasse, hogy jobban törje magát.

     • white__widow

      olyan mint a faszom ne szépítsd 🙂

   • Charlie Mops

    Fénykoromban műfüvön a BEACon
    Rúgtam ilyet, mint most Deacon.

    • Woolwich

     Legjobb. Ha a granulátum tényleg rákkeltő, akkor már nekem sincs sok hátra. Ott mindig úszott a fű benne.

 • Charlie Mops

  Fa kupa siker mentette meg az állását elmészapicsába

  • white__widow

   cool story bro’ . ez hol megy?

   • Jon

    Sport2

   • Charlie Mops

    Sport2n valami okosember. (juteszembe, elég nagy picsa vagyok, a bajorok után összerinyáltam magam az összes haveromnak, hogy én többet focit egy darabig most nem.. Asszonyka furán is meregeti rám a szemét most, hogy nyilván a tévé előtt basz a retek rögtön már az esemény utáni első meccsen .. Nahmindi..) Csáncsi nem bírja a seggén???

    • white__widow

     hát a münken után én is elküldtem a picsába az öreget

     • Puhák vagytok, vagy öregek, válasszatok!

     • white__widow

      40 vagyok, 3 gyerek, heti min 40 km-et futok, van egy punk zenekarom és minden hétvégén nyomunk egy elclassico-t (blöff,nappali,szabadkikötő)… szerinted?

     • A második kazettám Bad Religion volt, szóval végképp nem értem, mi a baj. 😀

     • Frimpong

      Puhák és öregek

 • Jon

  Ejj, azért tényleg megérdemenének egy gólt 😀

 • Micsoda csiszolatlan hegyinégerek vannak ebben a Suttonban…

 • Frimpong

  Csáncsi minek kell ilyen meccsen?

  • ZERO_L

   kell a gól

  • Szinte biztos volt,h jönni fog. Csáncsit hőfokon kell tartani.

 • ZERO_L

  TO A PÁLYÁN MARADHATOT!?!?!!! HOGY? MIÉRT?

 • Jon

  Hatalmas ez a pali 😀 Ahogy zabálja a szendvicset 😀

 • Frimpong

  Dagidög hogy tolja a szendót:D

 • Woolwich
 • ZERO_L

  Vezetek haza az M6-oson, kicseszettül kihasználatlan, de ez itt off, szóval volt idő mélázni és jó pár másodpercig komolyan elgondolkodtam azon, hogy egy ötödosztályú csapat képes-e kiverni minket, olyan játékosokkal akik papíron még a magyar NB1 szintjén sem lehetnek hiszen kvázi amatőrök
  szerintem ez mindent elmond a jelenlegi helyzetünkről és a találkozót nézve nem nagyon győztek meg a srácok, hogy ebben a csapatban meglenne az a kellő motiváltság(???), alázat(??), gyilkos ösztön(?) ami mondjuk egy FA kupa elhódításához szükség lenne, mert ügye már megint csak ebben lehet bízni

  a ma estét elnézve lehet nem lenne hülyeség megtenni a Lincoln-t egy komolyabb összeggel, hátha futja majd csatárra 😀

  • ilyenkor tényleg érdekel, mit vártál? gálázva meg sem állunk 7 gólig?

   • Bill F Murray

    de hát oda van írva: GÁLA LESZ, BAZDMEG!

   • changemynamekukac

    most volt nemrég vízilabda kapcsán, hogy a magyar válogatott hazai kisebb meghívásos tornákon mindig a B-C vonalból hívott ellenfeleket, így garantált volt a többgólos siker. Most nemrég jöttek a a kis szerbek (érted egy picsányi ország Montenegró) és leb*sztak egy akkora pofont, hogy cseng mindenkinek a füle, mert kicsit eltávolodtunk a világelittől. Most kbre ugyenez van. Egy ötödosztályú ellenfél majdhogynem partiban van velünk, miközben az európai elit egymást tapossa azért a megtiszteltetésért, hogy velünk játsszon a BL16 között, és kiossza a szokásos 4-5 gólt összesítésben, izzadás nélküli továbbjutás a részükről. Mi lettünk a B vonal, nemzetközi mércével, úgy hogy néha még az alattunk lévő C vonal (lásd Dinamo Zágráb, Olimpiacos, Monaco, Anderlecht stb.) is beviszi a gyomrost.

   • ZERO_L

    pontosan azt amit Trollséne írt a beharangozóba:

    “[… ]mindenesetre a játékosok előtt kiváló alkalom nyílik, hogy
    pofázás helyett, most tettlegesen is kiálljanak a nyomás alatt lévő
    Wenger mellett és egy magabiztos teljesítménnyel[…]”

    ezzel szemben megint hoztuk a szokásos, körülményes, lagymatag, dekoncentrált játékunkat, olyan passzokat rontottunk, amit ha a haverokkal focizok akkor is kikérek magamnak (Monreal oda-vissza szopatását már ne is említsük, még egyszer ötödosztály hátsó traktusa!!!)

    ez a teljesítmény semmire sem elég, nem volt elég a CFC ellen, a BM ellen és bár most az eredmény kedvező volt, de csak mert pékek ellen játszottunk, és ez a legnagyobb baj nem látszik a játékosokon, hogy összeszednék magukat, ugyan azt játsszuk és az ellenfél minőségétől függ ez mire elég, ennél sokkal több van a csapatban

    azt szerettem volna látni, hogy visszatérünk a helyes útra vagy legalább egy kis jelét adjuk, komolyan gondoljuk a szezon hátralévő részét, sajnos én ezt nem tudtam leszűrni

  • Mr. Dhoan

   Amúgy, ha egy kicsit élesebbek, ez a meccs szorosabb is lehetett volna, vagy x. Tudom, hogy a statisztikailag ledomináltuk őket a pályáról, de a meccset nézve nekem _sem_ ez jött át, szóval ja, nem úgy tűnt egyelőre, hogy meg is akarjuk nyerni FA-t idén. 😀

 • Woolwich
  • changemynamekukac

   ez fake, vagy valóban ennyire böszme hülyegyerekek vannak a csapatban?

   • Woolwich

    Én sem vagyok biztos benne. Viszont a bal oldali képen a Puma táskán ott az Arsenal címer, plusz a vizes üvegeken is piros a címke.

   • Bill F Murray

    elvárnád hogy meccs után takarítsanak egyet?

    • changemynamekukac

     hát hogy berugdalják a sarokba az minimum. De ha így kisüti az agyukat a 100k, meg anyjuk nem baszott le két pofont, mikor ilyennek hagyták otthon a szobát, akkor mennék péklapáttal kicsit nevelgetni az egyének gerincét. Legalább akkor tudnám, miért kerülnek kórházba a szépszeműek.

     • Bill F Murray

      még az ötödosztályban is van takarítószemélyzet akiknek ez a melójuk. esetleg a klubházban ne mosogassanak el maguk után? vagy a nap végén még a WC-t is ugorjanak be tisztítani? le vannak osztva a feladatok, egy 100 ezret kereső focista csak foglalkozzon a focival és ne egy másik alkalmazott munkáját végezze el. valszeg minden egyes öltöző így néz ki meccs után, vagy rosszabbul csak most a Sun össze tudott rittyenteni egy clickbait cikket az ötödosztályú csapat öltözőjéről+ gazdag ágyúsokról, te meg ugrottál rá

     • changemynamekukac

      5 évet voltam kolis, rossz beidegződés. Volt takarítószemélyzet, mégis a tányérok lemásztak a mosogatóból, akkora ótvarság volt. Nemigen érdekel, ha mellettem basznak, ha bekapcsolják a tűzjelzőt, és arra kelek éjnek évadján, részegen hőbörögnek stb. De ezt a fajta összebaszunk mindent, majd jógyerek módjára távozunk dolgot nemigen tudta bevenni a gyomrom sosem.

    • Jon

     Engem az jobban idegesít, hogy látszólag rohadt gyorsan feldolgozták a BL égést.

    • titok84

     Elvárnám, hogy a szemetet ne a földre dobják. Nem hiszem, hogy nincs ott kuka. Ez egyszerűen bunkóság, akkor is, ha a mieink csinálják.

     • Bill F Murray

      nem látszik a képen, lehet hogy már megtelt. elhiszem hogy egyesek szemét bántja a rendetlenség, de ha csak 0,01%-kal jobban tudnak koncentrálni meccs előtt vagy félidőben a meccsre és Wenger mondandójára, akkor nyugodtan tegyék le ahová jól esik a pet palackot, bokakötést miegymást.
      Ugyanúgy tisztában vannak, hogy meccs után jön a takarítószemélyzet akiknek a munkája hogy takarítsanak az öltözőben, mint ahogy te is tudod hogy a mozi után jönnek a takarítók, akiknek a bére benne van a jegy árában és nem kell felszedegetned az elgurult popcorn darabokat.
      Tehát mi, akik egy klub költségvetését összedobjuk amiből fizetik a takarítókat, vagyunk érdekeltek, hogy valakik mondjuk 30 fontért
      0,01%-kal optimalizálják a játékosok felkészülését a meccsre. Ennyit megér szerintem, akármennyire tahón néz ki meccs után fél óráig az öltöző

   • les 400 coups

    túlfújt fassag
    Oxi szerint jó volt a hangulat meccs után :

    “Even being on the bench first half, just looking around and seeing all the fans really enjoying themselves was great. And then to have a few moments at the end with the Sutton players in the dressing room was really nice – that’s what the cup is all about.”

    http://www.arsenal.com/news/news-archive/20170221/ox-i-don-t-think-alexis-has-seen-that-

 • ARSNL

  Rosszul végezte dolgát a juhász….Az egyik birka kiszakadt a nyájból.

  https://twitter.com/FatimaMTormos/status/833978430555291649/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

 • az utolsó mondat nagyon nem illik a wengeri elvekhez, amiket vagy 3 oldalon át magasztalsz. sokat estél a szememben, de legalább elvált a szar a víztől.

  • De unalmas vagy, hallod. Igaz,h a kettőnek semmi köze egymáshoz, de ha legalább mást nem is találtál, amibe beleköthess, ebbe sikerült úgy, mint egy 8 évesnek. Tudod a szabályt, nem kötelező itt lenned.

 • Sovy

  Egyenlőre úgy tűnik Jardim a Cityt is felrakta popszegeccsel a szopórollerre, talán ő lenne a legalkalmasabb utód?

  • Attila Kovács

   ….Ebben a hónapban 😉

  • Frimpong

   Az összeomlás remekül megy…

 • Trollséne
 • Woolwich

  Nem tudom, hogy ez még hírnek számít e. Én mondjuk már az első műtét után lemondtam róla erre a szezonra.

  Cazorlához hasonlóan Ramsey sem hiszem, hogy sok szerephez jut már idén.
  Xhakának így nagy esély lesz a tavasz arra, hogy bebetonozza magát a kezdőbe. Kérdés, hogy tud e vele élni.

  https://twitter.com/afcstuff/status/834507399574781953

 • ZERO_L

  túl egyszerű és még galléros is… jövőre sem fenyeget a veszély, hogy mezt veszek 🙁

  http://news.arseblog.com/wp-content/uploads/2017/02/arsenal-17-18-home-kit-2-696×921.jpg

  • Woolwich

   Utoljára a 11/12-es mezünk tetszett.
   Haverom kint volt Londonban, megkértem, hogy ha már ott van hozzon nekem egyet – felirat, Premier League badge, minden – erre sikerült vennie egy XL-es női mezt…
   http://www.prodirectsoccer.com/us/productimages/V3_1_Main/32963.jpg

   • ZERO_L

    én meg rvp-s feliratú mezt vettem ebből a jubileumi mezből…

    de legalább a felirat eltávolítható 😀

  • BojoG78

   Szerintem meg fasza minimal

   • ZERO_L

    és erre a minimálra adjak ki 60 fontot??

    • BojoG78

     Vedd meg a szezonvégén feléért,amúgy nekem nagyon tetszik,de úgysem ilyen lesz…ez még nem hivatalos gondolom…

  • BojoG78
  • Mr. Dhoan

   Nekem is tetszik ez a minimal, jobban mint az előzőek. 11-12-es az utolsó mezem ,szal lassan kéne venni egy újat. :v

 • Sovy
  • Bill F Murray

   potenciális wenger utód?

   • BojoG78

    Ha-ha,akkor hozzuk Kanté-t is a Chelsea-ből…

   • Attila Balla

    Egyrészt tagadhatatlanul fiatalítás, másrészt most döbbentem rá, hogy ugyanannyiszor nyertük meg a BL-t, mint a másodosztályt, amin azért ideje lenne változtatni. RanierIN.

   • titok84

    Félek, hogy igen.
    Általában tarthatunk attól, hogy — ahogy ezt a játékospiacon is láttuk — az jön hozzánk, akit nem akar a Barca, az Atleti stb.
    Remélem, a Bayern elégedett lesz Carlóval, mert akkor a nagyok közül úgy tűnik, a Barca fog csak edzőt keresni. Ha az Inter így nyomja, talán ott sem mennek rá Simeonéra. Mou megint bevásárol, benne bízni fognak, a Real biztosan nem vált, szerintem a Pool, a Tham és a City sem. (Ha a Pool mégis, az nem biztos, hogy rossz lenne nekünk…)
    Szóval kis szerencsénk azért van: a nagyok közül most kevesebb helyen várható mozgás.

 • Frimpong

  Mostanában a bajnok csapat mindig szenved, az edzőjüket meg kibasszák. Ezért nem nyer az Öreg nekünk bajnokságot. KNOWS

 • Woolwich

  Szóval akkor úgy állunk, hogy Contééknak, nekünk és a Spursnek már csak a bajnokság és a FA kupa maradt.
  City (ha továbbjut) és a United még próbálkozhat a BL-ben/EL-ben.

  • changemynamekukac

   Poolnak is csak bajnokság

   • Woolwich

    Jogos, valamiért kifelejtettem őket.

 • Balázs Kozó
 • ARSNL
  • Mr. Dhoan

   Megvan hozzá a játékintelligenciája.

 • Woolwich

  Tudom Ibra nem fért volna be az egojával az Emiratesbe, ezt már nyáron megbeszéltük, de azért egy picit mégis irigy vagyok a MU-ra.
  Egyrészt az, hogy 35 évesen első szigetországi szezonjában 38 meccsen 26 gólt illetve 8 gólpasszt tud eddig felmutatni nagyon nem rossz. Ugye nekünk 5 éve volt utoljára hasonló kaliberű csatárunk… A másik fele pedig, hogy mint karakter mennyit jelent a Unitednak. Megvehetik Martialt, vagy Pogbát őrült összegekért, de egyikük sem tudja azt a tapasztalatot és győztes mentalitást hozni, mint az ingyen megszerzett Zlatan.
  https://twitter.com/patmccarry/status/835923352611086336

  • changemynamekukac

   Nem nyert BL-t. 😛
   Amúgy one season Wonder Hurikén is siratható akkor már. Érted, one season…
   Most van végre csatárunk Sanchoval, bár felállástól függően szélen is jönne szvsz a 15 gólt, de így ebben a felállásban meg a középpályáról hiányzik nagyon sok.

   Jah, Gnabry kiesőjelölt Brémában 10 gólos. Hello lehetőség, hello papa.

   • Woolwich

    Igen, anno jót röhögtek az Arsenal fanok Kane-en, aztán kicsit több lett belőle, mint one season hero.
    Bár ilyen szempontból vicces lenne visszanézni a PSG-Arsenal meccsen született blog kommenteket Cavanival kapcsolatban is.
    Idén 33 meccsen 33 gól és még hol van a szezon vége…

    • changemynamekukac

     ezzel kapcsolatban volt eszemcserém Zeroval, hogy nekem az is elég, ha a kicsik ellen fossa a gólokat és a nagy meccseken mond csődöt meg bénázik. azzal is előrébb lennénk, azon az évenkénti 10 fontosabb meccsen, meg a csapat összekapja magát és kisegíti. Higany2.0 fontos meccseken szar vagyok, amúgy viszont leveszem a terhet.

  • Mr. Dhoan

   Kövezzetek meg, de Ibrával szerintem nem lennénk előrébb, hiába az impresszív statok, ha dadog tőle a csapat játéka.

 • Woolwich
 • Bálint

  Jó kis játék (pár korábbi ifi játékost kell arca kitalálni)
  http://www.arsenal.com/news/news-archive/20161025/can-you-name-all-nine-former-gunners-
  Azért a troll megvan a fiúkban, 70%-al ‘Champions League qualification’-t értem el (szerintem nem is lehet mást) és ezt a gif-et tették hozzá.
  Hát hol van ezen egy Wenger Out drapi? 😀
  http://cdn.playbuzz.com/cdn/f0984626-39ef-4818-8c0b-29593070e7a6/d8b63b27-4302-4756-9f2d-9ee17ac41a82.gif

 • ZERO_L

  Leszter meccstől már most fosok…

  #Delaping

 • titok84

  Mi van, ha a Pool dobja Kloppot? Nyilván felmerülne, hogy lecsapunk rá. Szerintetek?

  • Frimpong

   Szerintem kacsa

  • Attila Kovács

   Can he play DM?

  • Mr. Dhoan

   Nem néger, nem francia és nem 15 éves, szerintem felejtős.

 • Frimpong

  Állítólag DB is esélyes a megüresedett ifi állásra.

  • Bálint

   Nem hiszem, hogy sokan örülnének Bentleynek

 • Woolwich

  Csúnya lesz, de plusz 10M-ért nem lesz olyan csapat, amelyik ne élne a lehetőséggel.
  https://twitter.com/MailSport/status/836822083510349824

 • Woolwich
  • BVick

   “..it’s important to smile..”

   Orulok ha ez fontos alapszabaly, en szivlapattal tudnam rendezni a fogsoruk amikor vigyorogva a sokadik ‘tovabbot’ intik amig a favagok faragjak aranylabuink. Vagy amikor az otodik Sanchez elleni belepo utan reklamaluk a sargat, es vigyorogva razza a fejet.. 🙂

   Egyebkent erdekes volt az anyag, birom hogy ilyenekben reszt vesznek (Cech mindig), kosz.

 • Woolwich

  Idén újra izgalmas nyarunk lesz…
  https://twitter.com/afcstuff/status/837612879859879936

  • Trollséne

   majd a kínaiak segítenek az ár feltupírozásában

 • ZERO_L

  SANOGO IS BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  https://twitter.com/Arsenal/status/837680748731707397

  • Woolwich

   Egy félpályás szólóval 4 embert lerázva magáról, a kapust is kicselezve a hálóba gurít. Ööőő majdnem…
   Ennél Sanogosabb gólt nem nagyon tudok elképzelni.

 • titok84

  Ma azért elég sok minden eldőlhet, nem?

 • BVick

  Urak, ritkan vagyok meccsidopontban Pesten, most ugy alakult hogy igen. Emlekszek korabban a Pause volt a hely, de mostanaban nem olvastam rola hogy jarnatok. Nem voltam meg, erdemes beneznem, vagy mas otlet? Utalnek kezdosipszo pillanataban meg krimot keresni ahol nezhetem a meccset. Kosz..

  • Trollséne

   A Bartók Béla út 11. alatti Moha Café az új ÚW törzshely:

   https://www.facebook.com/events/781028478711234/

   • BVick

    Kosz. Bojkottalom a FB-t, csereben lemaradok nehany dologrol ami a vilagban tortenik..

   • BVick

    Megtekintettem, diszes a tarsasag 🙂

 • Woolwich

  Lehet próbálkozni 🙂
  Nekem 30 jött össze.
  https://twitter.com/SportsJOE_UK/status/837725251001806848

 • Trollséne

  Sok újat már nem lehet elmondani az idei szezonnal kapcsolatban, de van új
  http://knows.hu/time-to-deliver-liverpool-arsenal/