Három az igazság? (Middlesbrough – Arsenal 1-2)

Mikor már nyugodtan azt hihettük, hogy ez a szezon nem tartogat meglepetéseket, a Papa ismét elővette a troll énjét. Ki gondolta volna, hogy 20 év után pont a liga egyik legreménytelenebb csapatának otthonában fogunk három védős felállásra váltani? Olyan szempontból persze időszerű volt a váltás, hogy valamivel már tényleg ideje volt felrázni ezt a bágyadt társaságot, emellett pedig mindenképpen reagálni kellett arra, hogy az utóbbi meccseken rendre kiszolgáltatott helyzetben maradtak a védőink, az ellenfelek pedig erre folyamatosan rájátszottak.

“Úgy éreztem az utóbbi hetekben védekezésben sebezhetőek voltunk, és a csapatnak szüksége volt egy kis megnyugvásra. Sok olyan meccset játszottunk ahol az ellenfeleink nagyon direkt felfogásban léptek pályára, és most is arra számítottam, hogy Gestede és Negredo fog kezdeni, a Boro pedig őket akarja majd közvetlenül megjátszani.”

Bár a logikus magyarázat megvan, mégis ritkán látunk a formációk terén igencsak konzervatív Wengertől egy ennyire éles váltást. Ugyan a 2009 óta megszokottá vált 4-2-3-1-es formáció rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt években, maga a váz szinte mindig változatlan maradt. Wenger csak néha vette elő a 4-4-2-őt vagy alkalmazta a 4-3-3-as szisztémát. Ehhez képest az, hogy a csapata három középhátvéddel állt fel, az igencsak meglepő változtatás.

Mindezek ellenére az 5 illetve 3 védős játékrendszerek csöppet sem idegenek Wengertől. A Monaco edzőjeként csapata nagyon sokszor 3 középhátvéddel játszott, de amikor a francia átvette az Arsenal irányítást, jó pár hónapig nem bontotta meg a jól működő Bould-Adams-Keown hármast a védelem közepén. 1997 óta viszont egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy az Arsenal kezdőcsapatában úgy kapott volna lehetőséget egyszerre 3 középhátvéd, hogy az egyikük ne a védelem szélén szerepelt volna.

Csodát persze aligha kellett várni a számunkra újnak ható, de a Premier League-ben és Európában reneszánszát élő formációtól, és jó pár gyermekbetegség is kiütközött a csapaton. Ezen nyilván nem kell meglepődni, mert bár Wenger elmondása szerint jó pár hete ott volt a fejében az ötlet, a játékosok jó ha egy hetet tudták intenzíven gyakorolni az új játékot. Alexis Sanchez például nagyon sokszor úgy mozgott, mintha az eddig megszokott rendszerben szerepelne, és elzárta az utat Monreal elől, valamint nem vett fel megfelelő pozíciót a védelmi vonalak között a félterületben. A másik oldalon viszont Özil ha az első félidőben nem is sokszor tudott hatékonyan játékba avatkozni, de alaposan leszűkítette a Boro egyébként sem szélesre szabott védekezését, így rengeteg terület nyílt Oxlade-Chamberlain számára, akinek az elfutásai jelentették a legtöbb veszélyt az első félidőben, de a szünet után is rendre üresen várhatta a labdát, hogy aztán egy az egyben vezethesse rá a hazaiak balhátvédjére.

A Middlesbrough védelme és középpályás sora is rendre szűken védekezett, amire rásegített, hogy egy Arsenal játékos középpályás mindig a félterületben helyezkedett, még ketten lekötötték a védőket, nehogy idejében ki tudjanak lépni a szárnyvédő szerepében remek meccset játszó Chamberlainre. 

A második félidőben Özil egyre többször elhagyta a jobb oldali félterületet, és jóval szabadabban mozgott a pályán, nem egyszer a bal oldalra áthúzódva segített létszámfölényes szituációkat kialakítani. A második gól előtt szintén itt vett fel pozíciót, nem is jutott rá ember az akció során. Nem csak Ramsey lekészítése után kaphatta üresen a labdát, de már Alexis is nyugodtan kiugrathatta volna az Arsenal karmesterét.

Özil folyamatos vándorlásával az Arsenal sokkal könnyebben tudott létszámfölényes szituációkat kialakítani a pályán: a képen Alexis, Xhaka és Özil háromszögelését láthatjuk, ami után a chilei közvetlenül a védelemre vezethette a labdát. 

Mivel Wenger elsősorban a védekezés megerősítése miatt alkalmazta a három védős rendszert, érdemes azzal is foglalkozni, hogy miként tudta az Arsenal megállítani a hazai támadásokat. Wenger számításaival ellentétben egyedül Negredo kezdett csatárposzton, és emiatt nem is alakult ki akkora légiveszély, mint amire számítani lehetett. Így tulajdonképpen a gól mellett csak egy pontrúgás után jegyezhettünk fel komolyabb Middlesbrough helyzetet, de így sem mondhatjuk, hogy minden tökéletes volt. Negredo góljánál Downing Monreal mellett tudta beadni a labdát, de akár az egyik középhátvéd is kilépethetett volna segíteni, hiszen a rendszerből adódóan még így is ketten maradtak volna az egy szem spanyolra. Máskor pedig a védők között keletkező nagy távolság okozott problémát.

Jól láthatóan óriási a távolság Holding és Monreal között, ahova a hazai játékosok előszeretettel indultak be. Ugyan a létszámfölény miatt középen ezeket a helyzeteket sikerült semlegesíteni, de ez visszatérő hiba volt az Arsenal játékában.

Emellett muszáj megemlíteni azokat a dolgokat, amik nem kifejezetten rendszer specifikusak: Wenger ezúttal is komolyan számolt Xhakával a letámadások során, és bár a svájci több jó megelőző szerelést is bemutatott, a Boro játékosai többször is be tudták játszani a labdát a maga mögött hagyott üres területre. Az ellenfél letámadásait viszont sokszor jól tudta kezelni az Arsenal. Mivel a három középhátvéd letámadásához a szélsőknek is feljebb kellett lépnie, általában a bal oldalon hatalmas üres terület nyílt meg, ahova átforgatva a labdát máris lendületből tudtak támadást vezetni az Ágyúsok.

Miközben a hazai csapat letámad, az Arsenal csatárai magasan helyezkedve visszaszorítják az ellenfél védőit, így a két csapatrész között hatalmas terület nyílik meg, Koscielny hosszú labdája után pedig Monreal kaphatja a labdát ebben az üres térben. 

Az Arsenal emberemlékezet óta először tudott nyerni idegenben, de ezt nem igazán lehet az új formáció számlájára írni. A támadójáték így is akadozott, komoly helyzetet pedig csak elvétve sikerült kialakítani. A győzelmet leginkább az ellenfél hozzánk hasonló pocsék formájának, a képességbeli különbségnek, továbbá az utóbbi hetekhez képest látványosan másfajta hozzáállásnak köszönhetjük. Mindenesetre a kísérlet érdekesen sikerült, és játékbeli, valamint játékosanyagbeli finomhangolásokkal akár még életképes is lehet az újfajta felállás. Az biztos, hogy a középcsatár posztján egy olyan játékosra lenne szükség, aki mindkét oldalra be tud segíteni, valamint Monreal sem az a kiköpött szárnyvédő. A mostanában sokat pletykált Kolasinac igazolás akár azt is jelentheti, hogy Wenger hosszú távra tervez a 3-4-2-1-es rendszerrel, hiszen a bosnyák szárnyvédőként ért el áttörést a Schalke színeiben. Az mindenesetre nagy meglepetés lenne ha a Manchester City elleni FA kupa elődöntőn is mellett döntene Wenger, hiszen a City széljátéka ellen ez az erősen kísérleti stádiumban lévő rendszer még nagy valószínűséggel kevésnek bizonyulna.

 

 

 


 • Trollséne

  Pedig gyanús, hogy a City ellen is ez lesz, immáron Mustafival és Welével a kezdőben. (Perezzel meg igazán jó is lehetne elől, ha már Sanchezt nem akarja ott játszatni, de kiveszem a kezem a biliből.)

 • ZERO_L

  én azért még kiemelném OX-t is, iszonyatosan rendszer idegen ebben a felállásban, mert kb képtelen ellátni a védő munkát…

  megint alaphangon nem lenne ezzel a taktikával gond, de iszonyatosan nincsenek meg ehhez az embereink, még azt is olvastam valakitől (nem akarom visszanézni ezt a meccset, egyszer is bőven elég volt), hogy BOSS-nak sem feküdt ez a belső hármasvédő szerepkör

  amit tegnap is mondtam, a formációtól függetlenül még mindig komoly gondok vannak hátul és elől is, ezeket kéne előbb levetkőzni, de ez a felállás cserélés nekem azt sugallja, hogy fingunk nincs hogyan lehet átlépni ezeken a pl nevetséges védelmi hibákon és most az új rendszerben hiszünk hátha az magától megoldja

  • BVick

   Lehet hogy csak knows volt, osszekavarta Pepet a FA-kupa meccs elott (gondolom azota vakargatja a buksijat), meg felrazta a fiukat a valtozatossaggal.

   “Arsène Wenger has said using a three-man defence is “not a long-term plan” but believes his tactical change worked well against Middlesbroug”

   Vagy lehet hogy duplacsavar, es megis marad a 3 vedo..?!? Jujj de izgulok..

   • jimboy

    2 lesz. evil master plan

    • titok84

     Szerintem öt csatárral állunk föl. Ja, nincs annyink…

     • Attila Borbás

      Benzema, Lucas, Poldi? Hogyne lenne 5 csatárunk, és még Theo is gondolhat egyet. 😀

     • titok84

      Plusz Griezmann. Meg Ibra és CR, akik MAJDNEM.
      Tényleg, bocs 🙂
      Csak zárójelben: a Real kispadján tegnap ott ült Morata, Asensio meg hogy szállt be…

  • pataKi[ng]_49

   Pont ellenkezőleg, szerintem most tudta kihasználni ezen a meccsen ebben a szárnyvédő pozícióban a legerősebb képességeit, nekem meggyőző volt most OX.

   • titok84

    Nekem is tetszett. Támadásban is az az oldal volt erősebb.

   • ZERO_L

    Tamadasban lehet de komolyabb csapat ellen nem biznam ra a vedekezest

    • Attila Balla

     Bellerin, ha kontrákra kell beállni? Bár nem hiszem, hogy komolyabb csapatok ellen maradna ez a rendszer?

     • ZERO_L

      ha választani kell akkor már inkább, de ő sem az a wingback prototípus

 • Woolwich
  • Kolhicin

   Elkeserítő, de szerintem az ő karrierjében ennyi volt nagyjából. Aki látta a B’mouth meccseket, Wilshere úgy általában elég fasza volt, én reménykedtem benne, hogy jövőre már nálunk kezd, és beverekszi magát a csapatba. De ehhez le kéne hozni egy szezont sérülés nélkül, mert így kurvanehéz.

   • changemynamekukac

    azért ebbe nem kevés sarunk van lássuk be, és Papust egy gerendára nyugodtan fel lehetne húzni a seggénél foga az ilyen nem 100%os de nugodtan játszhat felfogás miatt. Egy kibaszott vidéki suttyó csapat orvosának tanácsát meg tudja érteni a helyi edző, hogy Wirsli más, és speckó feltételek kellenek neki, meg hogy ennyi minden kimaradt és leépült, így folyamatos terhelhetőség, Papa meg szarik rá nagy ívbe. Cazorla integet a sarokból. Diaby szintén.

    • Kolhicin

     Nyilván, ha jól emlékszem mindkét fél lenyilatkozta már, hogy hiba volt Jackyboynak ilyen korán ilyen sokat játszania. De számomra ez most már másodlagos a tény mellett, hogy Wilshere valószínűleg soha a büdös életben nem lesz olyan kaliberű játékos, amilyennek indult, de megközelítőleg sem.

  • nem csak a szezonjának, hanem a pályafutásának is lőttek. legalábbis kötve hiszem, hogy hosszabbítana vele a klub és ezúttal teljesen megértem a döntést. sajnálom a srácot, de lehetőleg időben észhez kap és kezd valamit az életével.

   • changemynamekukac

    hát azt azért lehet tudni, hogy Jackifiú nem a szívem csücske, de azért na. Az életét itt élte le, azzal hogy alkalmaztuk, vagy kókler faszok vannak a kiválasztásnál, hogy nem buktak ki a hibák, nem volt korrekt az értékelés, vagy -és szerintem inkább ez van- vezetőség, edző-orvos stb. baszta el a srácot nagyon. Ha fogvédő nélkül küld be az edző boxolni, ne csodálkozzak, hogy fogam nem sok lesz. Most kbre ez van. Megértem persze hogy racionalitás, hogy nem hosszabbítunk, kifacsartuk rendesen, redbullos dobozt is eldobom, ha már üres, nem tartom nostalgiából, de normál munkahelyen is az van hogy neked is a legjobbat akarják a cégnél, olyanba nem küldenek bele, amivel korlátozódik a munkaképességed. A srác nem egy IQ észlény, de Wenger faszán csöng áhítattal, ha Wenger azt mondja, hogy tartsd, akkor a segged full heteroként is odateszi neki, nem fog önszántából ellentmondani az apaképnek az abúzusra. Nem, a klub oldja meg ebben az esetben az életpályát, ne a srác saját maga találja ki.

   • Woolwich

    On Jack Wilshere, he (Wenger) added that he hadn’t spoke to Jack yet, but that his understanding is that the fracture is minor, that it doesn’t need surgery, and that he expects Wilshere to be training by June.

    • BVick

     Tehat 8honap + rehab

 • Attila Borbás

  Nem tudom nem észrevenni, hogy mennyire görcsösek a srácok. Itt nem tudásról van szó mostanság. Nem lehet, hogy Mustafi év eleje óta elfelejtett védekezni pl. Özilen is látszott, hogy mennyire sokat jelentett ez a gól, nem öröm volt, amit láttunk rajta, hanem hogy kiszakadt belőle valami. Ahogy a végén Alexisen és újra csak Özilen nagyon látszott, hogy totál ki vannak idegileg. És amíg ez így marad, nagyon nyögvenyelős lesz minden meccs. Erre gondolta a Papa jó megoldásnak ezt a rendszert, ahogy mondta is, hogy higgyenek valamiben. 🙂 egyébként Gibbo nem lenne jobb ebben a rendszerben balra? Ramsey-nek viszont így újra lett helye a csapatban, és a statok alapján nagyon jó volt (bár nekem nem tűnt fel, hogy annyira jó volt, mint amennyire a statok írták), Bellerin pedig szintén jó lehet jobbon, bár Oxi is nagyon jó volt, de egy jobb szélső ellen bajban lehettünk volna.

  • penito

   hát, ha mi, elvakult drukkerek is totálisan kiábrándultunk februárra, akkor mit szóljanak azok a játékosok, akiknek egész éves munkája van benne, és most van a legjobb esélyük nyerni, mivel most járnak a pályafutások csúcsán?

   Azért Mustafi kapcsán kezdek komolyan félni, hogy egy szar védőt sikerült venni nagyon drágán.

 • Bálint

  200 millából kijön a teljes Monaco?
  Na jó Falcao nem kell, mert Giroud megoldja

  • changemynamekukac

   ennyit tesz egy koncepció, edző, meg azt támogató team, ha versenyképes szinten van összerakva, és nem a csak maradjunk benn a top 4ben minimumot várják el tőle.

 • Woolwich

  Wenger on Sead Kolasinac and what he can say on that…
  “Nothing, nothing. No, we can deny that story at the moment. Nothing has been concluded with anybody.”

  Gibbs kezdhet csomagolni…

  • jondoe

   Nézem a Schalke-Ajaxot nagyon jó játékos.Ami így elsőre feltűnő,hogy kurva nagy darab,jók a beadásai és technikás is.Szóval csak remélni tudom,hogy összejön az üzlet

   • Mr. Dhoan

    Olvastam pár helyen, hogy Ivanovichoz hasonlítgatják. Ha van benne realitás, akkor én sem mondanék rá nemet.

    • titok84

     Felejthetetlen adogatásai voltak, az biztos 🙂

 • BVick

  Na megse kopasztjuk meg a csirkeket a dontoben..

 • ARSNL

  http://www.teamtalk.com/news/wenger-calls-on-brits-to-take-charge-of-arsenals-future

  Prediction: Most, hogy ez így, ilyen egyértelműen ki lett jelentve, tippre a jövőbeli új coach első dolga lesz, hogy kirakja a csapatból ez a kettőt.

  • changemynamekukac

   kell a HG a csapatba, ha nevezel a következő szezonban, más értelmet nem látok a megtartásukra

   “He -Ramsey- is a Frank Lampard type player.”

   Jó volt a húsvétkor a bor, ha még mindig kitart a hatás.

   • ARSNL

    Minden jel arra utal, hogy Wenger aláírja(vagy már aláírta, és hónapok óta ott pihen az íróasztala valamelyik fiókjának alján) az új kontraktust, így a jövendölés beteljesüléséig még legalább 2 évet várni kell.

    Ezzel kijelentéssel nincs semmi gond, nem tette Ramseyt egy polcra Lamparddal(legalábbis az én értelmezésemben nem).

  • Woolwich

   Ramsey helyében amúgy én lehet meggondolnám, hogy továbbálljak és nyissak egy új lapot a karrieremben.
   26 éves, legjobb évei még elvileg most jönnének. Nálunk 1 igazán jó szezonja volt, azóta heti szinten kapja az ívet a szurkolóktól.
   Nem fekszik neki ez az egész rendszer, nincs meg az összhang Xhakaval vagy Coquelinnel sem, bár ehhez az is hozzájárul, hogy folyamatosan van valami kisebb sérülése.

   • ARSNL

    Itt töretlen felé a bizalom, a legmagasabb szinten szerepelhet(szerepelhetett?) évről-évre, és nem utolsó sorban anyagilag sem jár rosszul. Nem hiszem, hogy pont egy ilyen szezon után hasonlóan jó kondíciókkal játszhatna bárhol máshol a következő szezonban.

 • Frimpong
 • ARSNL
  • titok84

   Azért ez érdekes. Nem állítanám, hogy 11-esekre játszunk.
   Én azért lehet, hogy kipróbálnám jobb oldalt Bellerint, Oxot meg inverz szélsőként.

  • Mityu

   Nyerünk

  • Bálint

   Meglátva a kezdőt rossz érzés fogott el, bár nem volak illúzióim, hogy maradunk ennél a megoldásnál

  • les 400 coups

   bellerin in, ramsey helyett ox, elől meg inkább Welbs….de amúgy kb ok

  • ARSNL
 • ZERO_L

  HOL VAGYTOK???

 • Bálint

  Erre egy elődöntőn nagy szükség van
  https://twitter.com/paddypower/status/856076072374468608

 • Kolhicin
 • Bálint

  Citynél osztogattak zászlókat, nálunk ezt nem kockáztatták meg ha jól látom 😀

 • Kolhicin

  Ha megint elég lesz egy szervezett letámadás a buildupunk elbaszásához, akkor nagyon morcos leszek, mert emlékeim szerint legutóbb is pontosan ez történt.

  • Woolwich

   Egyelőre elég jól látszik mennyire kiforrott ez a 3 védős rendszer nálunk.
   Semennyire.

   • Kolhicin

    Navas legalább harmadszor maradt ember nélkül, és alig telt el negyed óra.

    • Woolwich

     Monreal ugyanúgy behúzódik középre, mint a 4 védős rendszerben. Pedig itt Holding még közelebb is van hozzá, mint a másik rendszerben Kos.
     Komolyan nem értem.

    • Bálint

     A hagyjuk Clichyt lőni még nem rossz elképzelés

 • Kolhicin

  Spori nem tudja, hogy kurvafelesleges Gabrielhez angolul beszélni? 😀

  • Bill F Murray

   reméli, hogy mint egy macska az intonációból rájön h dühös-e vele vagy elnéző

 • Mr. Dhoan

  Azért valljuk be, erre a meccsre úgy fogunk emlékezni, hogy “PAPA TÖKÖS VOLT, KIÁLLT 3 VÉDŐVEL ÉS TOVÁBBMENTÜNK” vs “Papa felküldte a társaságot lemészárolódni egy begyakorlatlan formációban…”

 • Kolhicin

  Agüero a színész kurva anyád.

  • Frimpong

   Szerintem megrúgta Ox

   • Kolhicin

    akasztást én is láttam, (sőt én azt hittem 11-es), de visszajátszáson látszik, hogy szépen belerúgott a saját sarkába, ahogy tanítják

  • BVick

   Aztan meg a segget is massziroztatja a felesnel

 • BVick

  5perce ertem ide.
  Mi tortent, lemaradtam rola es nyertunk az odavagon, most meg ovjuk a ketgolos elonyt, vagy mi..?!?!

  • titok84

   Hát kb., bár az odavágót én is kihagytam. Nem vagyunk nagyon rosszak, de jók se. Ők dettó. Volt egy szép lesgólunk 🙂

 • Bálint

  Felteszem a költői kérdést:
  Ki tudunk mi védekezni 120 percet egy City ellen?

  • Frimpong

   Ha mindenkit agyonrúgunk.

   • Bálint

    és 8 emberrel ki tudunk védekezni min 60 percet? 😀

   • Mr. Dhoan

    In progress… 😀

 • Woolwich

  Videóbíróval már 1-el menne a City.

  • BVick

   Kassai valahol elegedetten csettintett az elso feles utan

 • Bálint

  Mákos Szarzenál

 • Mr. Dhoan

  “Élmény” nézni ezt a tanácstalanságot rajtunk… 😀

  • Woolwich

   Egy jó 40 perctől eltekintve uraljuk a meccset.

 • Bálint

  Olyan drága volt a Wembley, hogy csak egy kapura futotta, vagy miért támadunk mi most ennyit?

 • BVick

  Birom nagyon Ox megindulasait, nagyon hianyolom Rosicky es az elvetve egeszseges es jo formaban levo fiatal Jack utan az ilyen direkt jatekot.

  Kar azert amik az ilyen megindulasai elott es utan vannak.

 • ARSNL

  Azért látva a tegnapi elődöntőt, és a mai meccs első félidejét, világossá válik, hogy miért az a két csapat küzd a bajnoki címért, és ez a kettő a dobogó felső fokáért 10 pont mínuszban.

 • BVick

  Peter miert nem vedett?!?!?!?

  • Bálint

   össze vissza rohangált

  • Mr. Dhoan

   Rácsúszik izomból, elpöccinti Agüero, 11 + piros.

   • Mr. Dhoan

    Gondolom ezt gondolta.

   • titok84

    Agüero hosszan szöktette magát, egyet lép és elrúgja.

    • Mr. Dhoan

     Jap, írtam, valószínűleg ez járhatott a fejében.

   • BVick

    Az utolso elotti erintesnel ugy tunt olyan hosszan tolta meg hogy nem eri el, vartam hogy jojjon Petr, ehhez kepest megallt. Jo, ziccer volt meg minden, tulzas hogy kapushiba, de jo kapus ezt megszerzi, elbaszta Agueeo szerintem

  • Woolwich

   Először vegyük elő Ramseyt amiért elszórta a labdát.
   Másodszor Monreal-Koscielny páros hogy tudott ilyen jól helyezkedni?
   Harmadszor szerintem is tehetett volna ennél többet is Cech.

   • BVick

    Abszolut, csak hat az utolso balfaszkodas cseszett fel hirtelen.

 • Bálint

  Először elhiteti veled, hogy meglehet, aztán meg jön ez.
  Arsenal Way
  (aztán remélem jön a feltámadás)

 • Mityu

  Azért arra kíváncsi lennék, hogyan jött az ki, hogy Nachonak kelljen egy 50 méteres futóversenyt lenyomnia Agueroval …

 • Woolwich

  Furcsa ezt leírni egy Arsenal meccsen, de a pontrúgásainkban bízom.

 • Mr. Dhoan

  Monreal… őőő… well played?

 • BVick

  Monyo Genyo!!!

  • Woolwich

   Ráadásul jobbal.

 • Bálint

  Végre valami az öregtől

 • Mr. Dhoan

  Özil.. ezt laposan el kellett volna vállalnod. Bravó szarul véd lábbal.

 • BVick

  ‘zil B+ hogy ebbol meg loves sem lett….

 • Bálint

  Özil bassza már valaki tarkón

  • Woolwich

   Én azzal is beérem, ha lecseréljük. Egy labdaátvétel is gondot okoz neki ma.

   • Mr. Dhoan

    Nem csak ma. 🙁

   • Bálint

    Másik oldalról Ox és Nacho is nagy meccset hoz, de eddig a MoTM nálam Gabriel

 • Mr. Dhoan

  … csak nekem nem tűnt szabinak az a szabi? 😀

 • BVick

  Welbz hogy elkuldott mindenkit, ZSENI!!

  • Woolwich

   Azon kívül, hogy képtelen gólt lőni egészen jól mozog.

 • Woolwich
  • BVick

   De hogy jon ide a 15 eves Banderas szilvesztere..?

  • les 400 coups

   myvip-ről van?

 • BVick

  Gabriel jol kivan, jobban faj mar neki minden mozdulat mint Ospinanak egy vetodes.

 • titok84

  Akár be is fejelhetnénk egy ilyet…

  • white__widow

   zsiru kell hozzá

 • Bálint

  Xhaka indokolatlan lapja megvolt

 • Bálint

  Ja hogy 4 csere van, nekünk meg még mindig maradt 2 (Coq, Gibbs)

 • Mr. Dhoan

  Özilen hány támadásunk ment el ma? :<

  • Sovy Zoli

   És ilyenkor miért nem kap esélyt Iwobi?

  • Woolwich

   És még hány fog 🙂

 • BVick

  Tobbedjere is: ‘zil Bazzzzzzzzmeg!!!

 • BVick

  Szerintem be kellene jelentenie a Papusnak hogy alairt

 • titok84

  Szerintem beszéljük meg a Chelsea-vel, hogy adják nekünk az FA-t, cserébe övék lehet a bajnokság, nem eredünk a nyomukba…

  • Bálint

   olasz az edző, jó lesz az oddsunk
   szerintem megoldható

 • Woolwich

  Január óta nem nyertünk 2 meccset egymás után.
  A végén tényleg marad ez a 3 védős felállás…

  • Mr. Dhoan

   Amúgy rendszerszinten nem lenne ez akkora gánya, ha le lennének osztva a lapok mindenkinél, be lennének gyakorolva, illetve módosítanánk a kezdőn…. oh wait, ez elég sok minden. 😀

   • BVick

    Neha zavartan leptek egymas sarkara (csoda h nem lett serules sajatjaink osszefejelesebol / osszecsuszasabol), neha meg csak a bugyikekeken mult hogy nem dobtak ki szelre, vagy forditottak a tuloldalra ugy hogy egy passzbol ziccer legyen.

    De egyebkent rendszerszinten akar, csak..

 • changemynamekukac

  ha megnyernénk, valami úton módon, akkor Papa mondhatná, hogy finish. Ezen év után ezt kbre arcvesztés nélkül le lehetne hozni.

  • Bill F Murray

   nemtom, sztem semmit nem fog befolyásolni, ugyanúgy maradt volna ha nem nyerjük meg 2x pár éve. Sőt mehetne a narratíva hogy még megvan benne a tűz és ismeri a siker receptjét, és ki más tudná a leggyorsabban BL-be vezetni a csapatot mint Wenger

   • changemynamekukac

    idén szerintem már ő is érzi, hogy ez nagyon nem ugyanaz a kávéház mint két éve. Tavaly Leszter, idén Bayern, és sok-sok kihívó. Jó Pool megint balfaszkodik, nincs nagyon messze a 4. Aztán lehet hogy tényleg makacs.

  • titok84

   Pont attól félek, hogy erre hivatkozva maradna…

   • changemynamekukac

    hát a szeretett Monacoja, ahol élete első felét leélte, 3 év alatt akkora változáson esett át, amit a papának is kellett volna csinálnia 2013 után. Ehhez képest semmi. A Wenger we trust idén nagyon sokszor megmutatta hogy szart sem ér, nagyon nem lehet eladni. Egyedül az a néhány minőségi játékos viszi előre a csapatot s különböztet meg mondjuk a Swancitól látottak alapján, de ezek meg egyéni skillek. Ez a mai, vagy eheti nyilatkozat, meg hogy a britek vegyék hátukra a csapatot, hát…

 • ARSNL

  Sign Da Ting, Alexis!

  • Kolhicin

   amúgy Alexist mikor fogja leütni valaki? ma is olyat üvöltözött Welbeckkel hogy úgy éreztem az én arcomat köpi tele 😀 aztán ha jól emlékszem páran már kezdtek emiatt neheztelni rá a csapatban

   • changemynamekukac

    most komolyan nem jogos? Sanchót is le lehet baszni éppenséggel, mert szezonban igencsak hullámzik, meg frusztrált, de még ő az, úgy ahogy, aki emlékeztet focistára. Kibaszottul zavarna téged is, ha van egy projketed, vagytok benne 10en. Te, meg még max 1-2 haver dolgozik, a maradék 7 meg a pöcsét vakarja és jön a kávé-pogácsa komboért. Inni velük jó, de dolgozni nem annyira. Na kbre ez van most is. Ehhez képest a brit magban van meg a believe, pont azokban akik a legnagyobb léhűtők…

    • Kolhicin

     Igen, Sancho mentalitása példaértékű meg minden, de helyenként értelmetlen is. Amikor egyedül presszingel négy embert (mert konkrétan volt ilyen, hogy odavissza rohangált köztük mint egy pincsikutya) az teljességgel haszontalan. Persze lehet hőbörögni, mert Welbeck túl sokat várt a beadással, vagy mert nem neki passzolta le, de ez nem a profihoz méltó viselkedés, és faszán bomlasztja az amúgy is ingatag csapatszellemet. Éppen az ilyesmi miatt szoktak Ronaldot is kikezdeni. Lehetsz Te a legjobb focista a csapatban, de ez még kurvára nem jogosít föl semmire – arról nem is beszélve, hogy ez éppenséggel nem Sanchez volt tegnap szvsz.

     • changemynamekukac

      Másképp közelítjük meg. Én úgy, hogy aki szarul teljesít, annak igenis le lehessen ordítani a fejét, csapategység ide vagy oda. A keret 80%-a a Swanciban is szerepelhetne, kbre olyan mocsok szar, a maradék 20% emlékeztet olyan játékosra ami megy a végén a PL címért. Az hogy azt mondjuk, ne bántsuk már őket, ő is ember, semmi gond. De ne álmodozzunk PL címről ebben az esetben. Kibaszni az összeset a picsába, ha kezdeni akarunk magunkkkal valamit, mert léhűtők, pályán lézengők az esetek 90%ban. Gülünek is járna fejmosás sokszor, de neki legalább ha megy a szekér akkor nagyon megy, nem csak átlagosan. Ebben az esetben nem fér bele Lópöcs balfaszsága, hogy Jack kiesik hónapokra, Cazorlával együtt, hogy hátul random fejetlenség van, simán benyeljük a gogyót.

      Vagy simogassuk őket semmi gond, benned ennyi van, így szeretünk, meg próbálunk eredményt elérni, de akkor Wenger mellé állítsanak már egy értelmes embert, aki kurvára de tarkón veri, ha kimondja azt a szót hogy title contender. 2017ig bajnok leszek, hello. Britekre építek, hello. Majd jövőre talán összejön, hello.

     • Kolhicin

      Igen, hajszárítózzon Wenger, meg Bould, meg tököm se tudja még ki, de ha a csapatból mindig Sanchez hisztizik a leghangosabban és nem képes a 80. percben átadni a helyét Welbecknek úgy, hogy utána ne vele legyen tele a sajtó, az meghaladja az egészséges győztes mentalitást.
      Most amellett, hogy végeláthatatlan listát lehetne írni a csapat problémáiból idén, nem Sancheznek kell mindenkit megnevelnie. Egyes csapatokban van egy hierarchia, pl MU-nál a sztori szerint az idősebbek betörték Cr-t, hogy ne dobálja magát folyton, de nálunk ez nem Alexis. Esetleg az aktuális csk, aki megint csak nem ő.
      A motiváció meg egyénfüggő, vagy legalábbis az kéne legyen. Profi mentalitás ide vagy oda, tavaly ez a “jók voltatok fiúk, kaptok egy pizzát” csapat megnyerte a bajnokságot.

   • ARSNL

    A meccs hevében ezek a kisebb ‘kirohanások’ simán benne vannak, ezt Ők pontosan tudják, aztán meccs végén, főleg ha győzelem a vége, senkiben sem marad tüske.

    Danny a végén ugyanúgy ölelgette Alexis-t, mintha misem történt volna:

    https://www.facebook.com/EmiratesFACup/videos/10154339015696502/

    • Kolhicin

     Persze, meg ha a győztes gólt utána berúgja, akkor minden átértékelődik.
     Nekem csak az nem tetszik, hogy mindig Alexis csinálja ezeket a kirohanásokat. Bő egy hónapja már voltak pletykák, mikor kikerült a kezdőből, hogy többen nehezményezték, hogy nem képes az utolsó tíz percre lejönni hiszti nélkül. Főleg egy ilyen hullámvölgyben nyugtalanító ez, mint amiben most volt/van a csapat, mert más már tényleg nem hiányzik, mint hogy ez a “mi egy kis család vagyunk” mentalitás összeomoljon.
     Egyébként nem tudom mi van most az öltözői hierarchiában, most hogy Rosicky és Arteta is dobbantott, mert ugye régebben volt a vének tanácsa mikor nagy gáz volt.

     • ARSNL

      Volt már ennél mélyebb ponton is a csapat idén, lásd Koscielny februárban nyilvánosság előtt kérdőre vonta Wengert, hogy miért vannak érinthetetlenek a csapatban, akik játszhatnak akármilyen rosszul, akkor is kezdeni fognak a következő meccsen, aztán Wenger erre reagálva szintén a sajtón keresztül osztotta ki Laurent azzal, hogy jó lenne, ha mindenki tudná mi a dolga. Neki játékosként az, hogy a pályán a maximumot nyújtsa, a kezdőcsapatról pedig majd dönt az edző, mert ez az Ő felelőssége.
      Egyébként Én nem érzem ezt családias hangulattal átjárt öltözői légkört, szerintem komoly klikkesedés alakulhatott ki csapaton belül, és messze nem olyan egységes ez a társaság, mint ami a korábbiakra volt jellemző.

     • Kolhicin

      Bazeg én erről a Koscielnysről teljesen lemaradtam.
      Amúgy mióta elment Arteta, meg távkapcsolat lett az Özil-Flamini bromanceből, fogalmam sincs mi lehet az öltözőben, de gyanítom, hogy nem a legfényesebb a helyzet. Csak hát ez idén eléggé háttérbe szorult a Wenger in/out téma miatt a sajtóban.

    • pataKi[ng]_49

     Jó látni Alexistől ezeket a megnyilvánulásokat, a mostani meccs végén is de az előző Boro elleni meccs után is, őszinte boldogságot láttam rajta, ami reményt adhat a továbbiakhoz, és azt is jó látni végre,hogy küzdünk egymásért és Papusért. Nincs más opció , meg kell nyerni a döntőt a Chelsea ellen,hogy ezt a rémes szezont valahogy megmentsük. COYG

 • Bálint

  @Trollséne ezt tedd el valami humorosba
  https://pbs.twimg.com/media/C-HzhYhXcAMQitK.jpg

 • Woolwich
 • BVick

  Na es akkor most mar “csak a PL-re” kell koncentralni majus vegeig. Erdekes lesz ez a hetkozi fordulo, jok a parosotasok. Pudli maris bajban, nagyot lehet majd nyerni vagy vesziteni.

  • Bálint

   Ha őket előznénk is az is csak 5. hely lenne. Szóval még egy City/MU leeresztés is kéne.
   Csak sajnos sok a ha

   • BVick

    Vesztett pontok tekinteteben mar jok vagyunk, Lesztert verve (tavaszi hadjarat meg minden), city gyozelemmel mar ott is lihegnenk.

    Forditott esetben katasztrofa, pl. erre gondoltam hogy trukkos hetkozi lesz

  • Mr. Dhoan

   Szerintem még egy parányi esély van a topfórra, de tbh 1-2 év EL nem csapná meg úgy a klubbot, mint jósolja a többség. Főleg, ha végre megtörténik a dinasztiaváltás és igazolunk _okosan_ a hiányposztokra.

   DE, a FA kupa döntő a legfontosabb, ha megnyeri a csapat a Papának, akkor lesz egy olyan rekordja, amit sanszosan sosem fognak tőle már elvenni (7 db Fáskupa) –> Szép búcsú léhetne… csak már aláírta szerződését, szóval whatever.

   • ZERO_L

    EL arra jó, hogy a koeff pontokat szinten tartsd… komolyan venni ahogy azt a MU csinálja most totálisan felesleges, mert az egyértelműen kihat a bajnoki szereplésre (csak a győzelem az ami legitimálja ezt a felfogást, és a sorsolással eléggé belenyúltak)

    EL-t annyira le kéne szarni mint a Ligakupát, játszanak a fiatalok és azok akik a kezdőbe szeretnék bejátszani magukat, ha így állunk hozzá akkor tényleg “nem csapná meg úgy a klubot”, viszont AW-ban nem látom ezt a felfogást, ez a fő probléma

    • Charlie Mops

     Sztem tuti leszarnánk az EL-t.. legalábbis a játékosok biztosan.

    • Balázs Kozó

     Pénzben az EL első hely (s míg eljutsz addig) annyit fizet, mint kiesni a BL csoportból.. Szóval telibe kéne szarni szerintem is, semmi nem indokolja za erölködést.

   • BVick

    Igy-igy

   • titok84

    Hát, én simán becserélném az FA-kupát egy negyedik helyre. Egyrészt kellene a BL (például az új igazolásokhoz is), másrészt Papa talán kevésbé érezne kedvet a folytatásra. Persze, tudom, elvileg már döntött. De szerintem akár egy nagyon rossz meccs is megváltoztatná a helyzetet.

    • BVick

     Az FA kupa BL hellyel jár, nem..?

     • titok84

      Az a Wenger Cup…

 • ZERO_L

  vki emlékszik mikor volt utoljára, hogy komolyan vehető csapat ellen fordítani tudtunk?

  • Woolwich

   Ha a Leicestert, mint tavalyi bajnokot ebbe a kategóriába soroljuk, akkor tavaly február 14-én.
   Ha tényleg csak a top csapatokat nézzük akkor nehezebb a kérdés.
   Lehet, hogy én néztem be valamit, vagy csak tényleg ennyire rossz a mérlegünk az utóbbi években, ami a fordításokat illeti, de amit én találtam az egy 5-2-es spurs meccs még 2012 novemberéből.

   Btw a tegnapi meccset ugye csak hosszabbításban sikerült megfordítani. 🙂

   • ZERO_L

    + egy szabályos meg nem adott gól és egy kapufa…

    elég sovánka

    • Woolwich

     City kapufa?
     Abból 2 is volt 🙂

     • ZERO_L

      nope, egy volt

      a másik egy tökéletes védés volt Cechtől 😛

 • ARSNL
  • ZERO_L

   basszus már mindenkinek a távozását megszellőztetik csak egy emberét nem, TO-ét

   ez az ember komolyan tőlünk fog visszavonulni…. oh wait, meg is van ki váltja Papust a padon X.X

 • Bálint

  Nagyon jó lenne, remélhetőleg a hangulaton is dobna (főleg ha az idegenbe utazókat egy kvázi B középbe rakná)
  http://news.arseblog.com/2017/04/arsenal-fans-overwhelmingly-support-safe-standing/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

 • ZERO_L

  azért erről emlékezzünk meg, rég volt, de legalább stílusos 😀

  https://twitter.com/Stuart_PhotoAFC/status/856782353984892928

  • Bill F Murray

   baz de régen volt… emlkékszem hogy úgy tíz éve nem értettem hogy képesek a pool szurkolók létezni azzal a tudattal hogy ekkora klub és nem képesek tizenakárhány éve megnyerni.. hát ilyen érzés, most megkaptam 😀