Felszállásra készen? (Bournemouth – Arsenal)

Lehetne csűrni-csavarni, de ha az NLD-ig következő 4 bajnokinkból (Bournemouth, Crystal Palace, Swansea, Everton) nem húzzuk be mind a 12 pontot, akkor alighanem végleg búcsút inthetünk a TOP4-es reményeinknek.

Már ha érdemes egyáltalán reménykedni, mivel a consistency, mint a Wenger-szótár egyik legvastagabban szedett szava, a játékunkra jó értelemben véve egyáltalán nem jellemző, csupán azért vagyunk még elérhető közelségben, mert a Pool és a Spurs is hajlamos saját magát lábon lőni. (Valamint legújabb versenyzőként a Chelsea is egyre jobban űzi ezt a mesterséget.) És akkor ehhez még hozzájön a véget nem érni látszó bizonytalanság és káosz, amire már tavaly is kiválóan rá lehetett húzni a gyengébb bajnoki szereplést. (Ugye akkor Wenger jövője volt a költői kérdés, most pedig a kulcsjátékosok szerződés mizériája szolgáltathat tökéletes kifogás lehetőséget.)

A vicc az egészben, hogy a levegőben lógó játékosokon igazából semmi nem múlik, az utóbbi pár hétben még a korábban jogosan leugatott, szinte már mindkét lábával a klubon kívül levő Sanchez is szüneteltette a labdatemető kft. egyéni vállalkozását és újra a húzóember arcát mutatta. A Bournemouth elleni PL összecsapásainkon átlagban 3,3 gól születik, ma mégis kinéz egy újabb fingreszelés, mivel Özil továbbra sem bevethető, Sanchez pedig bár ott volt a meccs előtti utolsó edzésen, már a Chelsea meccsről is kiültette Wenger. (Ha lepattintjuk, ha nem, ezt a luxust most nem szabad megengedni.) De hogy szóljon valami mellettünk is, Howe csapata még nálunk is jobban ugatja a védekezést, szóval akár jól is kijöhetünk egy sok gólos adok-kapokból. (Bár a tavalyi szezonban történtekre valószínűleg mindenki jól emlékszik és most még Giroud sem lesz, ha égni találna a ház…)

Ma egyúttal Wenger lelátós haknija is véget ér, remélhetőleg ezúttal szebben búcsúztatjuk el a magasból, mint tavaly, amikor is 2:1-re kikaptunk otthon a Watfordtól. Ha ez nem sikerül, akkor alighanem tényleg fel fog szállni egy gép az elkövetkezendő pár meccs egyikén…

Tipp: Lacazette góltalansági sorozata azért ma véget ér.

TV: Spíler, 14:00