Értelem és érzelem

Habár ezerszer megfogadtam már, hogy lefekvés előtt nem olvasok kommenteket (bár ezt inkább alapjáraton kellene elfelejteni), de most mégis beleestem ebbe a hibába. Egy éjszakán át tartó nyugtalan forgolódás után vágjunk is bele:

A Burnley elleni meccs óta mással sincs tele a sajtó, mint Wenger lehetséges eltiltásával, na meg Xhaka piros lapjával amit egy reptéri balhéval sikerült megfejelni. Nekünk pedig most az utóbbi a fontos. A twitter szerintem az egyik legjobb dolog jelenleg az interneten, de tagadhatatlan, hogy nagyon ügyesen kell mazsolázni az értékes tartalomért, és még így is bele lehet futni néha olyan egyénekbe akiknek a megszólalásai miatt erősen megnő az emberben a hajlam valamilyen tömegpusztító fegyver kifejlesztésére. Na persze a magyar facebook komment mezőket sem kell félteni ….

Valamiért úgy tűnik, hogy Granit Xhaka lett az épp aktuális közellenség, amitől én személy szerint köpni-nyelni nem tudok, annyira szürreális ez az egész.

Ami tény: Xhakát a Burnley ellen immár második alkalommal szórták ki azonnali piros lappal, ami tökéletes táptalajt ad a média számára arra, hogy tovább építgethessék a vele kapcsolatos népszerű narratívát. Xhaka durva és fegyelmezetlen játékos, a pályán kész életveszély, állítják ezt ők és tagadhatatlan, van benne részigazság. A svájci-albán középpályás az elmúlt három évben összesen már 9 piros lapot gyűjtött be, ami brutálisan sok. Ahogy azt már a hétvégi meccs elemzésében is írtam; amíg Xhaka talpon van és a játék olvasásával oldja meg a védő feladatait, addig minden a legnagyobb rendben. Viszont amint arra szánja el magát, hogy lemegy a földre, ott jön a baj. Sokan mindezt úgy értelmezik, hogy Xhaka egyszerűen nem tud védekezni, miközben meccsenként átlagban több sikeres szerelést hajt végre, mint a Premier League méltán legjobb védekező középpályásának tartott N’Golo Kanté (2.16-1.86).

Valamiért most mégis úgy tűnik, hogy Xhaka játéka sokak számára csalódást keltő. Ennyi pénzért nem azt kapták amit vártak. Én viszont megkérdezném, hogy ugyan mégis mi a búbánatos fityfenét néznek ezek az emberek amikor épp az Arsenal játszik? Xhaka játékintelligenciája és passzjátéka közel az egyetlen dolog ami miatt idén képesek vagyunk elboldogulni Cazorla hiányában is, annak ellenére, hogy megérkezése óta a komfortzónáján kívül kell teljesítenie. Nem lehet, hogy ezt csak azért nem képes értékelni az átlagos focidrukker, mert nem elég egyértelmű?

A legbrutálisabb felismerést számomra azok a pillanatok jelentik, mikor valaki a mai napig képes visszasírni Lukas Podolski játékát, vagy képes idealizálni Joel Campbell teljesítményét. Mert hát persze ezek a játékosok soha nem kapták meg a valós tudásukhoz méltó játéklehetőséget, így hát valójában bizonyítani sem tudtak. Hiszen, mindig az a legjobb játékos, aki nincs a pályán. Vagy talán ez azért van, mert könnyű megragadni a játékuk kiemelkedő karakterisztikáit? Kétségtelen, hogy Podolski bal lábas bombagóljai sokkal könnyebben értelmezhetőbbek, mint egy területnyitás, vagy egy védelmi vonalak közé belőtt passz. Az sem csoda, hogy Francis Coquelin nagyon népszerű a szurkolók körében. A méterekről induló becsúszásai, a látványos szerelések könnyebben beleivódnak az emberek emlékezetébe, na meg azok a látványos gólörömök, ahogy Podolski esetében az ünneplés a szurkolókkal, amik miatt sokan hajlamosak szemet hunyni afelett, hogy valójában mennyire korlátolt is valójában a játékuk.

Valamiért úgy érzem, hogy ha Andrea Pirlo nem csavart volna be karrierje során jó pár szabadrúgást, akkor ma közel sem örvendene akkora elismerésnek az egyszerű szurkolók körében. Ez a játékának egy könnyen értelmezhető -de az összkép tekintetében nem a legjelentősebb –  aspektusa, aminek a hiányában talán csak sznobizmusnak hatna a modern regista posztjának megformálójának nagyra tartása. Említhetjük akár szegény Paul Scholest is, akiről sokak fejében csak a borzalmas becsúszó szerelései maradtak meg, és kiröhögik azt, aki a Premier League történetének egyik, ha nem a legjobb középpályását látja benne. Pedig…

A labdarúgás az érzelmekről és annak megéléséről szól. Emiatt léteznek szurkolók, ez tartja életben ezt az egész játékot. Viszont el kell jutnunk egy pontig amikor a játékosok teljesítményét nem az érzelmeink, hanem tények és megfigyelések alapján ítéljük meg. Ha Granit Xhaka kapcsán felülünk arra a vonatra amelyen csupa rossz szempont alapján értékelik az eddigi teljesítményét, akkor hihetetlen vakvágányra tévedünk. Valóban vannak olyan aspektusai a játéknak amelyekben fejlődnie kell, de ég és föld a különbség az Arsenal általános játékában amikor ő a pályán van és amikor nincs. Jusson ez mindenkinek az eszébe, amikor azt kívánja mondani, hogy nincs helye a csapatban.


 • Balázs Kozó

  KÖSZÖNÖM!

 • ZERO_L
 • Nagy Ádám

  Csatlakozom az előttem “köszönömölőkhöz”, már vártam egy ilyen posztot 😀

 • Buzi cikkíró!

 • athlon29

  Egy kicsit többet vártam a cikktől, mintsem azt, hogy egyetlen mutató alapján összehasonlítja Kantét és Xhakát. Jó lett volna valami screenshottal, vagy bármivel szemléltetni, hogy mit csinál jól. Bár kétségtelen nagyon elrugaszkodottak az őt érő kritikák, és személy szerint én is kedvelem Xhaka játékát, azért felmerülhet a kérdés, hogy 35 millióért nem tudtunk volna valami kiforrottabb játékost venni? Ennyi pénzért illett volna olyat venni, akit nem kell különösebben coach-ingolni. Márpedig arra nem foghatjuk, hogy zsákbamacskát vettünk meg, mert már a tavalyi szezonban is volt 3 kiállítása a Gladbachnál…

  • Ez a poszt nem szakmai elemzésnek készült, hanem inkább arra a jelenségre kívánja felhívni a figyelmet, mennyire tévútra vezethet ha a média és az érzelmek alapján ítéljük meg egy játékos teljesítményét és fontosságát.

   Azt nem gondolom, hogy külön kellene elemezni Xhaka szerepét, mivel erre szinte minden második elemzésben felhívom a figyelmet, de ha van rá igény, akkor lehet róla szó.

   Amúgy kik azok a mélységi irányítók akik 35 millióért elérhetőek lettek volna, és jobban teljesítenének, mint a svájci? Xhaka jelenleg pont egy polccal van a szűk elit alatt a posztot tekintve, de a korát figyelembe véve még bőven léphet előre. Pláne nem érdemes a vételárával példálózni, mikor hasonló összegekért nullkilométeres tinik váltanak klubot, mi meg a Bundesliga egyik legjobb középpályását hoztuk el…

 • Minden szava. Viszont ezen csak pislogtam:

  “Sokan mindezt úgy értelmezik, hogy Xhaka egyszerűen nem tud
  védekezni, miközben meccsenként átlagban több sikeres szerelést hajt
  végre, mint a Premier League méltán legjobb védekező középpályásának
  tartott N’Golo Kanté (2.16-1.86).”

 • penito

  Attól tartok, hogy a következő 4, Xhaka nélküli meccs után még nagyobban fog ütni a cikk.

 • Charlie Mops

  Ramseyt meg Coquelint kell nézni majd így, hogy nincs SEX?

  (Xhaka swanci elleni pirosa sztem nagyon-nagyon szigorú volt..)

 • titok84

  Korrekt írás, teljesen egyet is értek. Múltkor egy NSO-kommentbe összeszedtem még pár adatot. Passzpontosság, hosszú passzok stb. Xhaka mindenben a legjobbak között volt, bőven verve Pogbát vagy épp Fabregast.
  Más: több helyen olvasom, hogy Reus jönne Sanchez “pótlására”. Egyrészt más poszt, másrészt jellemző lenne, hogy egy munkamániás, szinte sérthetetlen gép helyett egy üveglábú jönne…

  • Sovy

   Why not both?

   • titok84

    Az ellen semmi kifogásom…

 • Trollséne
  • Bálint

   Fő a következetesség

   • Trollséne

    masszív challange lesz ez Bouldnak, még ha kapni is fogja meccs közben az instrukciókat

    • ARSNL

     Valószínűleg egy kevésbé zaklatott időszak vár rá. Végre végignézhet úgy egy-egy meccset, hogy nem fárasztja, egy ideges, folyamatosan zakatoló, erős francia akcentussal beszélő hang a fejében. (:

     • Bálint

      de azt bírom benne, hogy az én még nem láttam azt, hogy ő szólt is volna Wengerhez meccs alatt, csak hallgatja őt

    • YellowRibbon

     Jó lenne nem így lenne, lehet cserélnénk a 70. perc előtt 😀

     • Bálint

      mire lemegy az üzenet lesz az 80 is 😀

 • Trollséne

  A meccsek hevében az én agyamban is felfortyant a szar, amikor épp lezavarták, de aki emiatt száműzné az tényleg egy fasz vagy csak livescoreból követi a meccseket.

 • Frimpong

  Egyetértek a leírtakkal, de ettől függetlenül én bazira haragszom rá.

 • ARSNL
 • Bálint

  Coquelinnel kapcsolatban is érdemes megnézni az első 5-10 meccsét. Azokon volt nem egy olyan belépője, ami egy szigorúbb(hülyébb) bírónál is sárgákat, pirosat ért volna, ezt követően viszont egész lenyugodott a francia. Szerintem Xhaka esetében is simán elérhető ez, látszik rajta a bizonyítási vágy, nem egyszer azért csúszott oda mert elveszítette a labdát (rossz átvétel) és egyből javítani akart.
  A hosszú labdáit meg tényleg öröm nézni (viszont remélem lesz lehetőség megnézni Santival mit tud alkotni, talán nem oltanák ki egymást)

  • Woolwich

   Ez a 4 meccs pihenő remélhetőleg elég lesz neki, hogy átgondolja a dolgokat.
   Igaz az előző piros után is ezt gondoltam, aztán…
   Tény, hogy nincs könnyű helyzetben, mert már külön figyelmet kap a bíróktól az őszi-téli teljesítménye után, de ez ilyen sajnos, alkalmazkodnia kell.

 • Woolwich

  Ox mesélt el egy storyt Sanchez mentalitásáról:
  “The number of times we’ve come off the pitch and we’ve won, but he’s still not happy, The Crystal Palace game for example.
  We won 2-0 and right at the end he passed it to me. I shot and Wayne Hennessey saved it.
  The boys were all happy in the dressing room but Alexis came up to me in the shower and said,
  ‘My friend, are you going to score? Oh my friend … I passed you the ball, you have a cup of tea, you wait … and then you shoot’.
  I was just laughing like, ‘Yeah, sorry my friend’,
  but he always wants assists, he wants goals,and that’s what makes him the player he is.
  He’s always hungry, and he passes that onto us all. We’ve got a lot of those characters in the team.”

  Nem lehet egyszerű a csapattársának lenni 🙂

  • YellowRibbon

   #sign-da-thing

  • changemynamekukac

   nem, inkább megmutatja, hogy mennyi embert kellene jó pofánbaszni, hogy ébredjen fel. Lehet hogy CP ellen belefér, Bayern ellen meg mondjuk már nem. Akkor majd oxi bébi sírhat, hogy jaj, elbasztam kiestünk, Mindegy, vár a kocsi a ház előtt, dugom a csajt, kapom a fizucsekket. Sebaj túlélem. Az ilyenek miatt is lehet mondani, hogy nem nyertünk lószart sem az utóbbi időben, mert hiányzik az a fucking concentration.

   • Woolwich

    Sokszor érzem azt én is, hogy ha csak fele annyira halnának meg a
    pályán a többiek, mint Sanchez, akkor sokkal előrébb lehetnénk.
    Az utolsó mondatommal csak arra céloztam, hogy bár rengeteget jelent egy ilyen mentalitású játékos a csapatban, néha azért sok tud lenni.
    Lásd. Swansea ellen mikor lecserélik nem ül fel a többiek mellé a padra, oldalt hisztizik inkább.

    Néha elfelejti, hogy azzal is a csapat érdekeit szolgálná, ha tudomásul veszi, hogy jobb lesz a csapatnak, ha pihen egy meccset, vagy esetleg olyan játszik a helyén, akinek kell a meccs a lábába, mert sokat hagyott ki stb.

 • dunnohu

  Beharang nem lesz a FA-kupa meccs elé?

  • Trollséne

   Sajnos most elbasztam az időt, összeokádni meg nem szerettem volna valamit így 2-3 órával a meccs előtt. :S

   • dunnohu

    Ok, köszi, tudomásul véve. 🙂

   • changemynamekukac

    ‘régi, képet kivágsz kommentfogónak, kicsit nosztalgiázzunk, ha már kétszer is volt ilyen dolog’ működhet 🙂

 • ARSNL

  Előre fázok ettől a Maitland-Niles-Ox középpályától, és a Mustafi Holding belső párostól.

  https://pbs.twimg.com/media/C3RVioUWcAEzlKl.jpg

  • white__widow

   bevállalós az öreg

   • Bálint

    vagy Bould nagyon komolyan vette a feladatát

  • Frimpong

   Simán nyerünk

  • Trollséne

   Ha az emlékeim nem csalnak, amikor a 13/14-es szezonban megkaptuk a nagy faszt az Anfielden, az azt követő szintén Pool elleni FA kupa meccsen volt Wenger nagy húzása ez az Ox-t a pivotba, aki akkor elég patent meccset hozott le, sőt még tán gólt is lőtt.

   • Frimpong

    Igen, Ox és Poldi gólokkal nyertünk

   • ARSNL

    Azért biztos ami biztos, Ramsey-t vagy Coquilen-t leültettem volna a padra.

  • Bálint

   Azt is nehezen értem, hogy miért hosszabbítunk Perrel, ha már 5. számú védőnk és nem merjük bevetni

   • Tegnap volt az első edzése a csapattal.

    • Bálint

     Jogos, bár edzéseket már lassan két hónapja végez.

 • Bálint

  Hihetetlen hogy Soldado álnévvel vissza tudott kerülni
  Vincent Janssen has now scored 4 goals for Spurs.

  Penalty vs. Gillingham
  Penalty vs. Liverpool
  Penalty vs. Leicester
  Penalty vs. Wycombe

  • ARSNL

   Közben újra vezet a Wycombe Wanderers(2-3)! (:

 • YellowRibbon

  Nos, akkor a Mustafi veretlen Arsenal mezben nyomást leveszi ezzel Wenger, legalább is megpróbálja.

  • Mityu

   Nem hinném, hogy a Soton a ligakupa után túlzottan ráfeküdne a maira is, és elbírnák az egy négyzetméterre jutó csatáraink számát

 • Bálint
  • Gordon Cole

   Keown a BT Sporton azt mondta, hogy Ozil is serult.

 • Frimpong

  Welbs

  • Trollséne

   Lukácsnak meg +1 assziszt

   • titok84

    És mekkora assziszt!

  • Woolwich

   #clinicalfinisher

   • Frimpong

    Tényleg

 • white__widow

  pont elment a streamem faszkivan

 • Frimpong

  Lukács több játékidőt érdemelne

 • titok84

  Sose veszünk csatárt…

 • Woolwich

  Pina bmeg.

  • Trollséne

   na most nyomott egy poszter védést

 • ARSNL
  • changemynamekukac

   off: azért, hogy ez kialakulhatott, meg felkapta a média, annyi, de annyi embert kéne p*fánbaszni, hogy az hihetetlen

 • titok84

  Lukács pótolja Özilt…

 • Mityu

  Perez > Özil, Ox > Xhaka, Bould > Wenger, most indul csak a bajnokság

 • titok84

  A szokásos ápolás

 • Woolwich

  Kassai-Tóth szerint, ha Ospina megsérülne nem Cech, hanem Stuart Taylor jönne a padról.
  Végül is csak egy 12 évet tévedett.

  • ARSNL

   Bellerín is csak azért kezd, mert Dixon maródi. 🙂

   • titok84

    Lucas helyett Bergkamp?

    • ARSNL

     A spanyol mai performanszát elnézve, megszállta Dennis szelleme. 🙂

  • Trollséne

   amúgy ott csücsül a Soton padján a jó Stuart, jól összezavarta

   • Woolwich

    Na ezt nem is néztem.
    Azt hittem még a Sport 1-es Premier League közvetítésekből jutott eszébe Taylor. 🙂

 • dunnohu

  Elnézve a kezdőt, azt gondoltam, ez inkább egy “nóz” felállás a Papától, de látva a játékot és főleg a gólokat, benne van a “kvalityi” is rendesen.

 • white__widow

  oxlade tartja a formáját

 • titok84

  Ha TO helyett egy ifista játszik, már 5…

 • Woolwich

  Amúgy hogy van ez az eltiltás Wengernek?
  Csak az UEFA tiltja a paddal történő üzenetváltást, az FA nem?

 • dunnohu

  Vajon Alexis “mindenmeccsetvégigakarokjátszani” Sanchez élvezi a kispadon a látottakat, vagy inkább magában dühöng, hogy “b@ssza meg, ma nem fogok pályára lépni”?

  Ox meg úgy szórja ezeket a csaka-szerű hosszú passzokat, mintha az a világ legtermészetesebb dolga volna.

 • Bálint

  65. perces csere 🙂

 • titok84

  Walcott semmit sem csinál. Csak gólokat rúg.

 • white__widow

  löl, perez mekkora labdát osztott megint

 • Trollséne

  Most tartalékos ellenféltől függetlenül, de Giroudt csak a padon kéne hagyni.

  • ARSNL

   Én is azon filóztam, hogy ez a lucas-alexis-theo trió maradhatna a hétközi bajnokira is. Jó látni, hogy van opció.

   • Woolwich

    Hát csak egyikük sem francia.

    • titok84

     És Theo pl. egyáltalán nem tetszett. Na jó, végül is berúgta, amit muszáj volt…

    • ARSNL

     Már a menedzser sem. 🙂

  • forvz

   hát kedden egy olasz busz fog beparkolni az emirates gyepére, szal én inkább őt kezdetném
   de nem feltétlenül buszozos csapatok ellen inkább csere, ja…
   viszont játszatni, így vagy úgy, kell őt is, kb élete formájában van

 • white__widow

  perec vazzz 🙂

 • white__widow

  meglepően sima volt, kis hiányérzetem azért van uccsó 10 perces gyomorgörcs miatt

 • ARSNL
 • Trollséne

  btw. 14 év után tudtunk újból meccset nyerni a St.Mary’s-ben

 • ZERO_L

  bejött, hogy a Soton-nak brutál meccsei voltak az utóbbi időben, de ettől függetlenül végre látszott a kvázi B csapat játékosain, hogy tényleg akarnak és nem csak kötelező jelleggel totyognak a pályán
  azért még távol van attól ez a támadó hármas, hogy ilyen formában felküldjük őket bajnokin, de legalább nem kell Ox-t(formája miatt), Iwobit(fiatalsága miatt), orrba szájba erőltetni, az meg nem lehet kérdés, hogy Alexisnek középen kell kezdenie, főleg így hogy Welbeck és Lucas személyében simán lenne egy olyan hármasunk akik kvázi meccsen belül forgathatják egymás között a szélső-csatár posztokat

  Reine-Adelaide-t meg élmény nézni, már azon a pár ifi meccsen is kiütközött mennyire a korosztálya felett van technikailag és érettségben, de jó ezt élesbe is látni (még ha B csapat ellen is), nagyon várom mikor lesz fix kezdő, Özil még 2-3 évig irányíthat után övé (és remélem Jack-é) a terep

  • white__widow

   make arsenal black again

   • Mr. Dhoan

    North London is Black!

  • YellowRibbon

   A Project Jeff nagyon ígéretes, remélem dob egy Iwobi-t, pont ilyen labdaügyes, kis területen is játékszert kihozni képes játékosokra van ordító szükségünk…(Santi Santi…)

 • Regeth

  Coq, Ramsey és Özil felépülnek a cselszki ellen? Nem nagyon találtam semmi pontos infót, középpálya nélkül meg eléggé meg leszünk csapva.

 • Auréliano Buendia ezredes

  Lucas kegyetlen jó volt tegnap, simán sokkal több lehetőséget is kaphatna. Ox-t pedig annyit szidtam az elmúlt időben, hogy most muszáj fejet hajtanom: tegnap zseniális volt (lehet, h nem a szélen kéne őt erőltetni?).

  • titok84

   Na igen, talán még időben derül ki, hogy nem is szélső.

  • ZERO_L

   ezt Özil is gyakrabban tehetné

   • Meg is teszi, mármint azt amit Adelaide. Csak azért az ellenfelek ennyire nem játszanak mindig szoros emberfogással, de a Soton is főleg azért volt erre kényszerülve, mert kb ők is kicserélték a csapatot.

    • ZERO_L

     hát nem tudom milyen gyakran van ez, de kihullik a hajam mikor nem tudják kinek adni a labdát a vádők/kapus erre megpróbáljuk átrúgni a kp-t
     (főleg mikor Alexistől vártuk el, hogy ezeket a labdákat megtartsa)

     • Jó, hát ez rendszerszintű hiba, ne kenjük rá Özilre. 🙂

     • ZERO_L

      ja hát nem is erre akartam kihegyezni, hanem hogy a first team-mel is láthatnánk hasonlókat

 • ZERO_L

  Özilt mikor láttad utoljára ennyire örülni, de komolyan… :DDDDD

  https://twitter.com/Ahmed91Gooner/status/825692107000143874

 • ARSNL

  Elneny vádlisérülés miatt kihagyja a Marokkó elleni negyeddöntőt.

  https://twitter.com/garyalsmith/status/825712356256862208

  • Mityu

   Igazi Arsenal-DNS, nem is lehet kérdés

  • Bálint

   Állítólag semmi komoly, de közben továbblépett Egyiptom így tárgytalan a kérdés egy darabig

 • YellowRibbon

  Lehet földbeállás lenne a vége, de én a cselzi ellen már csak így kaland miatt is megnéznék egy labdáról lemondósabb, pörgősebb transition-re építő taktikát egy elég merész, de erre élező kezdővel. Közép: Ox-Ramsey-Coq, Elől: Welbz-Sanchez-Walcott.
  Nyilván ilyen nem lesz, ha mindenki egészséges és nem is biztos, hogy Özil/Iwobi mellőzése valós opció, de legalább lenne valami új. Ha emlékeim nem csalnak, a labdabirtoklásról lemondó meccseinken tavaly sem voltunk rosszak rangadókkor.
  Plusz így éles körülmények között is ki lenne Oxlade próbálva középen.

  • penito

   Érdekes, hogy mennyit basztatjuk a játékintelligenciája miatt Oxit, erre tegnap nyomott középen egy Pirlót. Lehet hogy tényleg ez a posztja?

  • ZERO_L

   nem csak a kaland miatt, mással nincs is esélyünk nyerni

   de ezt Alexis-szel, Özillel is meg lehet csinálni és meg is csináltuk már, igaz azok a szezon elején voltak

 • ZERO_L

  nincs túl sok valóságalapja, de csak teoretikusan, ki mennyire örülne neki?
  én nagyon nem szeretem az olasz edzőket, de lehet ez csak egy régi beidegződés

  https://twitter.com/DeadlineDayLive/status/825626058754027520

  • Frimpong

   Visszatérne az unalmas Arsenal, de teoretikusan lehet, hogy jó lenne.

  • penito

   nem a Wengeri filozófia folytatása lenne, cserébe az eredményekre jobb esély lenne.
   Özilt mondjuk fél év után dobná szerintem.

   • ZERO_L

    gondolom ezt a marhaságot Conte hype generálja, de azt tényleg borítékolni lehetne, hogy Özil már a szerződtetés pillanatában dobbantana 😀

  • changemynamekukac

   Sunday Express kacsa szint. Viszont Allegrit jobb edzőnek tartják Juves körökben mint Contet.
   Nekem elég lenne annyi, hogy a következő edző rotáljon rendesen. Már ezzel megvenne, mert akkor nem dől ki a keret a szezon felében.

   • Mr. Dhoan

    Nem csak a rotálással van baj, sőt inkább máshol van a bibi —> Edzésmódszer.

    • changemynamekukac

     IS, de nem mindenhol. Ha egy Cazorla szünet nélkül 32 évesen egymás után 3-4 naponta 90 perceket kell hogy letoljon, miközben előző szezonban is ilyen miatt esett ki nem kevés időre, akkor az nem az edzésmódszer sara. Felkészül Kos, Monreal.

 • ARSNL

  Holnap a deadline day alatt fordulót is rendeznek. Ha a D-day mágus Harry Redknapp klubmenedzser lenne, és a Sunderland ellen meccselne, Defoe a 2. félidőre már az ő csapatában futna ki a gyepre.

  http://www.feintzebra.co.uk/wp-content/uploads/2013/01/harry-redknapp-transfer-window.jpg

 • white__widow
  • Woolwich

   Ő sem érti mi történik. 9-es mezben régen láttunk ilyen teljesítményt.
   Talán Eduardo volt hasonló benyomással rám. Mármint nála sem tudtam mire számítsak, ahhoz képest nagyon pozitív volt.

 • ZERO_L

  Sutton idegenben 😀

  • Bálint

   buzisorsolás
   Wengerliga
   (látom a nagyok gyógysorsolást kaptak)

  • ARSNL
   • ZERO_L
    • Woolwich

     Mindenki hasonlítgatja itt a PL klubok utánpótlását az alapján, hogy hány ex játékosuk játszik jelenleg is a PL-ben.
     Persze azzal senki nem foglalkozik, hogy hány játékost ad egy klub az ötödosztályba!

     Komolyra fordítva a szót, azért érdekes, hogy ennyire visszacsúsznak a fiatalok az akadémiánkról.
     A 3 játékos közül nekem egyedül Eastmond van meg, neki voltak meccsei a felnőtt csapatban, sőt egyszer még BL meccsen is játszott a Shaktar ellen.

     https://twitter.com/Arsenal/status/826163137665708032

     • changemynamekukac

      hát ok, nem lehet mindenkiből világsztár, de ez azért súlyos, hogy az 5ödosztályba süllyed valaki. Igen motiváltság, technikai képzés stbstbstb. sok mindenből áll össze, de azt hinném, hogyha az akadémistánk volt, akkor kap egy olyan alapot, ami elég arra, hogy megszakadás nélkül de legalább 3adosztályba elég legyen. És itt nem egy srácról, hanem háromról van szó.

     • Bill F Murray

      különböző u-s csapatokban van huszonvalahány játékos, pár év alatt megfordul vagy száz tehetség egy nagycsapat akadémiáján. Fizikailag nem férnének el az első pár osztály csapataiban, akiknek saját akadémiáik is vannak. Biztos vannak olyan akadémisták akik be is fejezték a profi focit. Semmi meglepő nincs ebben, hogy ekkora merítésből vannak kevésbé tehetségesek, vagy életükben más fontosabb volt számukra a focinál és nem adtak bele 100%-ot.

     • changemynamekukac

      Akik lemorzsolódnak, akiknek motivációs problémáik vannak és abbahagyják, azok kiesnek a rendszerből, marad hobbifocista ok. Azokkal nem foglalkozom.
      Ellenben akik focistának maradnak, azoknak úgy gondolom, hogy adhat az akadémia, akár csak 1-2 éve is (sőt nem is igen kötnek szerintem akadémistával csak 1 évre szerződést, inkább kettőre) olyan technikai, taktikai, fegyelmezettségi, esetleg alap fizikai képzést, amivel nem buksz le az 5ödosztályba, mert legrosszabb esetben is simán elvisz harmadosztályú csapat. Ha tanultál számvitel egyet, sőt esetleg üzemgazdasági számvitelt, attól még nem szigorlatozol le, nem fogod tudni könyvelni az apportot, de egy mérleget ha eléd tesznek érted a lényegét, sőt egységköltséget is képes vagy számolni.
      Nálam most úgy tűnik, hogy ez az akadémiai háló lóf*szt nem ért ilyen szempontból, ami azért valahol elgondolkodtató. Kbre itthon beiratkozol a bajai főiskolára (sorry a bajaiaktól) és csodálkozol, hogy esetleg a diplomád mellé nem kapsz piacképest tudást.

     • ARSNL

      Deacon nyilatkozatából ki lehet bogarászni, hogy hol és hogyan csúszik meg egy fiatal pályafutása. Az Ő ‘útja’ tipikus karrierívet ír le.

      https://www.thesun.co.uk/sport/football/2729832/sutton-united-hero-roarie-deacon-considered-hanging-up-his-boots-but-miracle-fa-cup-run-has-him-loving-football-again/

     • changemynamekukac

      Megint megérkeztünk oda, hogy ilyen formában kbre egy szabadulósszobából menekülős összetartás, vagy közös péntek esti kocsmázás eléri ugyanazt az összetartást, mint az akadémiai képzés. Technikai skillek fejlesztésében semmit nem ér. Verjük magunkat arra, hogy jól szerepel az Academy team, aztán egyszerűbb lenne átküldeni őket Hollandiába a másodosztályba, többet szednek magukra egy hónap alatt, mint itt egy évben. (erősen demagóg voltam)

      De a cikkben is előjött, hogy a társai Leedsben vannak, erre mondtam, hogy ha már csináljuk, akkor legyen egy üvegplafon tudászszint, ami alá nem tudsz beesni. Igen a faszi bulizott nem keveset, kbre mondhatják, hogy ok a motivációja nem az igazi, de ha hozol egy szintet, akkor bevállalja valamelyik csapat és nem csak ötödosztályban. Extrém példa, Balo, vagy Boeteng.

     • Bill F Murray

      lehet hogy szar az akadémiánk, de ebből, hogy páran most az ötödosztályban fociznak (ami más ligában kb 3. osztály) semmit nem lehet levonni. A La Masiaból kikerült focisták közül is biztos hogy vannak akik lebuktak és lekerültek a focitérképről. És miazhogy nem foglalkozol azokkal akiknek motivációs problémáik vannak? Honnan veszed hogy Suttoni három nem pont emiatt jutott ideáig? Az összes fotballista ronaldotól messiig, edző (legutóbb klopptól hallottam) azt mondja hogy a motiváltság, szorgalom a legfontosabb, aztán jön a tehetség.

     • changemynamekukac

      kettővel lejjebbi kommentben erről írtam, valószínűleg disqusban válaszoltál

 • ZERO_L

  ellenfelünk vendég szektora…

  https://pbs.twimg.com/media/C3cX1wJW8AEfxVc.jpg

 • Balázs Kozó
  • Woolwich

   Ok, de akkor Mustafi vagy Koscielny helyére jönne, esetleg Chambers és Holding elé?
   Tavaly nyáron még Mustafi előtt volt szó róla, de a Roma állítólag nem engedte – még a nyári Wilshere sztorinál írták azt, hogy azért nem engedjük Jacket Romaba, mert a Farkasok nem engedték hozzánk Manolast.
   Viszont utána leigazoltuk Mustafit, szóval darabra megvagyunk.
   Igaz, hogy Kos és Mertesacker is öregszik, de utóbbival is lazán hosszabbítottunk.
   Másrészt meg ott van a 2 fiatal, akiket nyilván azért vettünk, hogy előbb utóbb beépítsük őket a csapatba + beugrónak van egy Paulista is.

   • Balázs Kozó

    Manolas sem olyan öreg.. És őszintén szólva Mustafi – Kosc párosnak nincs olyan cseréje, ahol gyomorgörcs nélkül végig tudnék nézni egy meccset.

    • Woolwich

     Nem mondtam, hogy öreg, gyakorlatilag egy korban vannak Mustafival.
     Arra céloztam, hogy a német érkezésével eldőlt, hogy egyelőre nem lesz Manolasból Arsenal játékos.
     Ha Mertesackerrel nem hosszabbítottunk volna, akkor lett volna rá esély, de így kétlem.

    • changemynamekukac

     Manolas és Toby anno azért nem jött ugyanazon a nyáron, mert egyik sem látta biztosítottnak a fix játéklehetőséget. Aztán láthattuk Per posztraumatikus VB lázban égek Merte Leszter lennei kocogását. Tekintve hogy a papa csak akkor bontja meg a fejében lévő álomkezdőt, ha FA-Ligakupa kör van, vagy kiesik valaki sérülés miatt, mégis mi változott a szempontjukból 2014 nyara óta? Főleg hogy mind a ketten fejlődtek. Miért jönne a padra Manolas?

   • ARSNL

    Nem tartom elképzelhetetlenek, hogy Manolas már a következő szezon formációjában van megálmodva, és követve a trendeket, mi is átállunk a 3 védős felállásra.

 • Woolwich

  Anno még mi is érdeklődtünk iránta, érdekes lesz, ha ma pályára lép.
  https://twitter.com/BenDinnery/status/826045004372201472

 • Trollséne

  Van új, igaz majdnem elnéztem a napot, azt hittem szerdán lesz a meccs
  http://knows.hu/vizsga-elotti-utolso-feladat-arsenal-watford/