EL-baszott egy sorozat

Európa Liga és ami mögötte van, átfogó írás ZERO_L sporttárs tollából.

Minket ért az a „megtiszteltetés”, hogy a következő szezonban mi (is?) képviselhetjük az angolokat az európai kupasorozat mostohagyermekének számító Európa Ligában. Ne kerteljünk, szégyen, hogy itt kell szerepelnünk, de a gyalázatos bajnoki teljesítményünkért ez a „jutalom” jár. Ahelyett, hogy BL top8/4 elérésére törekednénk, mehetünk Azerbajdzsánba meg Kazahsztánba libalegelőkön bohóckodni és futballra emlékeztető mozdulatokat végrehajtani, mindezt csütörtökönként, F*ck yeah.

Személy szerint az EL-t leginkább a görög mitológiából jól ismert szirénekhez tudnám hasonlítani. Elhiteti mennyire egyszerű sorozat, hisz alig van komolyan vehető csapat, ráadásul keret erősségét tekintve nem nagyképűség kijelenteni, hogy az Arsenal lesz a főtáblán a legerősebb csapat, de ettől még végig kell szenvedni az egészet (+15 meccs) és bőven elég egy szerencsétlen párharc/döntő (lsd Liverpool-Sevilla finálé két éve), amivel tönkreteszed az egész idényedet. Erre a szirénjelenségre a tavalyi (elég szerencsés sorsolással megáldott) MU menetelés csak hatványozottan ráerősít.

A sorozat hátrányaival mindenkit tisztában van:

 • nulla presztízs, aminek köszönhetően az átigazolási időszakban kőkeményen meg kell győzni a kiszemelteket (főleg fizetés terén), hogy ez csak egy átmeneti időszak
 • felesleges energia ráfordítás, nagyon nem jön jól a csütörtök esti-vasárnap du-i/déli meccsritmus, FA sem segíti a csapatokat, MU tavaly egyszer szerepelt MNF-n és akkor is hátrányt szenvedtek, mert pont EL forduló előtt volt (hétfő-csütörtök-vasárnap játszottak)
 • az UEFA-tól kapott juttatások sem annyira magasak, amiért megérné komolyan venni

Szóval rendesen megszívtuk, de ez ellen nem tudunk már mit tenni és ahelyett, hogy csak rágódnánk ezen a félresikerült szezonon, inkább megpróbálom összeszedni, hogyan tudjuk kihozni ebből a lehetőségből a maximumot.

Koefficiens pontok szinten tartása

Ahhoz, hogy amikor legközelebb a Bajnokok Ligája főtáblára kerülve ne harmadik vagy negyedik kalapos csapat legyünk és ezzel kockáztatva a halálcsoportba való bekerülést, minimális szinten komolyan kell venni az Európa Ligát. Ezért fontos lenne, hogy elég (kb 15-18) koefficiens pontot szerezzünk a következő szezonban. Viszonyításképpen a BL 16 közötti kieséssel körülbelül 21-22 pontokat szereztünk, de volt 17,6-ra is példa két éve, mikor éppen hogy csak sikerült továbbjutni a csoportból két kínos vereséget is begyűjtve a csoportmeccsek alkalmával.

Az UEFA által meghatározott koefficiensek három részből tevődnek össze (plusz van egy negyedik kategória, a selejtezőcsapatoknak is jár pár pont, de ez az élcsapatokat ez nem érinti). Ebbe a háromba a lejátszott meccsek eredménye, bónuszpontok és az adott nemzeti bajnokság erőssége tartozik. Az UEFA nem tesz különbséget Bajnokok Ligája és Európa Liga meccs között (győzelem 2 pontot ér, döntetlen egyet, bárki ellen), így a gyengébb ellenfelek ellen könnyebb több pontot összehozni, ráadásul az EL-ben 32 csapatos a kieséses kör, így ez plusz két meccset jelent. A Bajnokok Ligája nehézségét, csak a bónusz pontokkal kompenzálja az UEFA, míg a BL főtáblára kerülésért (4 pont) és csoportból való továbbjutásért (5pont), majd kieséses szakasz minden egyes köréért (+1 pont) kapnak pontot a csapatok, addig az EL-ben csak a negyeddöntő elérése ér +1 pontot és utána minden egyes továbbjutás plusz 1 pontot jelent.

Ezek után könnyen kiszámolható, hogy a csoportban szerzett négy győzelemmel, két vereséggel és a legjobb 32 között mondjuk egy győzelem, egy döntetlenes továbbjutással plusz a bajnokság erősségéért járó pontokkal (ez körülbelül 2,8-3) már egy pont híján össze is jön a minimálisan elvártó 15 koefficiens pont. Egyébként, akkor sincs tragédia, ha nem sikerül ennyi pontot összegyűjteni, mert van elég előnyünk a biztos BL második kalapos státuszhoz, de nyilván nem lenne okos dolog, ha ezt azonnal egy szezon alatt elherdálnánk.

Bevételek nem drasztikus csökkenése

Talán azzal már mindenki tisztában van, hogy a nemzetközi kupákban az UEFA által kiosztott pénzösszegek a csapatok a teljesítményükért (meccsen elért győzelmek, döntetlenek, majd továbbjutás) és a csapatok adott országuk TV-s bevételeiből tevődnek össze. A teljesítménybérezés előre fixált, mindenki számára azonos, viszont a TV társaságoktól származó bevételt (TV market poll) már befolyásolják, hogy az adott csapat milyen piacról érkezett, az országból hány csapat képviselteti magát és természetesen itt is fontos tényező, hogy a csapat minél tovább jusson a sorozatban.

Két éve az UEFA megemelte a BL és EL pénzdíjakat, ennek összehasonlításáról tavaly a swissramble írt egy terjedelmes posztot. Mindenkinek ajánlom, aki tud angolul, aki viszont nem vagy nincs ideje elmélyedni a kifizetések rendszerében, azoknak nagy vonalakban bemutatom mégis, hogyan tömhetjük meg a zsebünket az EL-ben.

Először is jobb, ha túlessünk a fekete levesen. A koefficiensekkel ellentétben a teljesítménybérezés nagyon is érzékelteti a különbséget az első és második számú nemzetközi sorozat között. A Bajnokok Ligájában egy győzelem több mint négyszer több pénzt ér, mint az Európa Ligában.

A kieséses szakaszra is jellemző ez fajta túlárazás, de valahol ez érthető hisz egy-két kivétellel a kupasorozat ezen szakaszán már tényleg Európa krémjével kell szembenéznie a csapatoknak. Jól látható, hogy az Európa ligás pénzek PL léptékkel számolva még mindig aprópénznek minősülnek, ellenben a TV market pool-ból már rendesen lehet szakítani.

Az, hogy egy adott nemzet klubcsapatai mennyi TV-s pénzen osztoznak, az attól függ milyen piacról érkeztek. Szerencsénkre az angliai piac itt is erősen dominálja a vetélytársakat.

Ezt az összeget is két egyenlő részre osztják fel. A felét automatikusan megkapják azok a csapatok, akik a főtáblán szerepelnek, mindig kedvezve a kupa győztesként kvalifikált csapatoknak, ha éppenséggel a BL-ben szerepel vagy el van tiltva akkor egyenlő arányban osztják el a csapatok között.

Jól látható, minél kevesebb a résztvevő annál nagyobb tortaszelet jut a résztvevőknek. Jelenleg úgy áll az Európa Liga főtáblája, hogy egyedüli angolként csak az Arsenal szerepel rajta. Főtáblás lehet még a Liverpool, ha kiemeltként nem bírja legyűrni ellenfelét a Bajnokok Ligája play-off körében és az Everton, ha kiemeltként két(!) párharcot is nyernek. A liverpooli kékeknek pont a felkészülési programjukba esik bele az első EL selejtezőjük, a második párharcot meg Stoke(o) – EL odavágó – Man city(i) – EL visszavágó – Chelsea(i) ritmusban kell letudniuk, ráadásul ezek után rögtön jön egy Sp*rs és egy MU elleni mérkőzésük is. Kőkemény a PL sorsolásuk, kérdés feladják-e bajnoki meccseiket az EL-ért kockáztatva ezzel, hogy az első öt forduló után max 3-4 ponttal állnak vagy inkább a nemzetközi kupaszereplést dobják el maguktól, ahogy ezt már több angol csapattól láttuk. (Első meccsük után, a kezdő tizenegyüket figyelve leszűrhetjük, hogy komolyan veszik az EL-t, bár otthon így is csak egy megpattanó labdából tudtak minimális előnyt szerezni a párharcban.)

Nekünk azért kell szurkolni, hogy egyedül legyünk angolok a főtáblán, akkor anyagilag rosszul már biztos nem járhatunk, röviden tömören, a selejtezők során a pirosak továbbjutásáért kell szorítani, és azért hogy a kékek kiessenek, szóval csak a szokásos.

Ez a táblázat a két évvel ezelőtti kiírást alapul véve mutat rá mennyire jövedelmező lenne egyedüli angolként szerepelni a sorozatban. Kis túlzással, az egész 44 millió eurós angol TV-s bevételt zsebre tehetnénk, ha eljutnánk a döntőig (és persze ha egy angol csapat sem lenne BL csoport harmadik). Ezek a számok nincsenek kőbe vésve, szóval leginkább csak megközelítőleg lehet előre számolni vele, hisz ha egy nagyobb piacról kiesnek a csapatok, akkor az arról a piacról megmaradt TV-s pénzeket egyenlő arányban osztják el a bennmaradt csapatok között. Megközelítőleg a MU tavaly olyan 45 millió eurót kereshetett az EL-ben, mi valahol 65 millió euró körül a BL-ben. A hivatalos számok majd november eleje körül kerülnek napvilágra.

A teljes képhez természetesen az is hozzátartozik, hogy a klub vélhetően nem fog olyan magas árat kérni az EL meccsjegyekért és csak C kategóriába sorolja majd ezeket a találkozókat, így tavalyhoz képest minimális csökkenéssel kell számolni a jegybevételek terén is. Mérleg másik serpenyőjében viszont ott vannak a BL-ben való szereplés esetén fizetésekben szereplő bónuszok, amit idén nem kell kifizetni a játékosoknak. Ezeknek a mértékeiről viszont még sejtéseink sincsenek.

Egy kis szerencsével (egyedüli angol csapatként) egy normális szereplés (negyeddöntő, elődöntő elérése) mellett pénzügyileg nem tudnánk akkorát bukni az Európa Ligával, mint amivel előzetesen mindenki számol. Nem azt mondom, hogy a (jobb esetben) 20-25 millió euró nem kiesés, de a körülbelül 470 milliós bevételeinkhez képest nem akkora érvágás.

A keretünk és erőforrásaink menedzselése

Már a legelején le kell szögeznünk: a legjobb kezdőnket nem szabad játszatni ebben a sorozatban. Semmilyen koefficiens pont, x tíz millió euró nem tudja ellensúlyozni a csütörtöki játékperceket és utazásokat a térkép szélére. A következő szezonban csakis a bajnokságra kell koncentrálnunk és minden mást beáldozni ennek érdekében. Ha nem ezzel a felfogással indulunk neki a szezonnak, akkor totálisan felesleges bármilyen erőfeszítés.

Bár még azt sem tudjuk milyen csapatokkal (erősség, utazás hossza, stb.) kell szembenézni a csoportban, a PL sorsolását már tudjuk. Így azt is, hogy a hat csütörtöki csoportmeccs után öt(!) idegenbeli bajnoki következik, ráadásul nem is gyenge csapatok ellen (Chelsea, City, Everton, Southampton, Burnley). Keretünk erőssége így augusztus első napjaiban még mindig nem kristályosodott ki, de ha éppen nem pusztít dögvész, akkor azért egy EL szinten erős B keretet ki tudunk állítani. Láttuk az utóbbi két évben mennyit számít a bajnokságban, ha egy csapat csak heti egy meccsre koncentrálja a legjobb 11-13 emberét. Egyszerűen semmi sem szól amellett, hogy a legerősebb kezdő tizenegyet játszassuk csütörtökönként, csak reménykedni tudok, hogy ezt az edzői stábunk is kristálytisztán látja.

Ha mindenképp ragaszkodunk a 3 védős rendszerhez

Személy szerint csak azt a megoldást látom, ha ezeknek a játékosoknak adjuk oda a Ligakupát, az Európa Ligát és a bajnoki szerepléstől függően az FA kupát. Már a szezon elején meg kell értetni a játékosokkal, hogy ezek a sorozatok az övék (azaz egy esetleges döntőben is ők fognak játszani), itt bebizonyíthatják ki érdemes arra, hogy bajnokik alkalmával becseréljük, sérülés esetében átvegye a kezdő helyet, téli hajtás alkalmával rotációban (wut?!) szerepeljen. Ez a kezdő van annyira erős, hogy továbbjusson egy közepes csoportból és menjen a kieséses szakaszban két-három párharcot, ezzel teljesítve a minimális elvárást. Nem szeretném átélni azt a pillanatot, amikor nekünk komolyan kell venni az Európa Ligát, mert az azt jelentené, hogy a bajnokságban totálisan elszállt minden reményünk.

Ha a játékosaink elég intelligensek, akkor felfogják, hogy nekik is érdekük jól szerepelni ezekben a sorozatokban, így minden tekintetben könnyebben át tudjuk vészelni a reményeink szerint csak egy éves BL nélküli szezont.


 • “Személy szerint csak azt a megoldást látom, ha ezeknek a játékosoknak adjuk oda a Ligakupát, az Európa Ligát és a bajnoki szerepléstől függően az FA kupát. Már a szezon elején meg kell értetni a játékosokkal, hogy ezek a sorozatok az övék (azaz egy esetleges döntőben is ők fognak játszani), itt bebizonyíthatják ki érdemes arra, hogy bajnokik alkalmával becseréljük, sérülés esetében átvegye a kezdő helyet, téli hajtás alkalmával rotációban (wut?!) szerepeljen.”

  Ez kicsit ilyen FIFA/FM lett. Alapvetően én is azt gondolom, hogy az EL csoportkörben abszolút mehet a B/C keret, de ha mondjuk eljutnánk a legjobb nyolcig ott aligha fogunk már tartalékolni. Hülyeség is lenne, mert ne feledjük, hogy Wenger még nem nyert semmiféle európai kupát, és az Arsenal is ’94 óta vár egy ilyen címre. Sok függ persze attól, hogy miként állunk majd akkor a bajnokságban, de a kieséses szakaszban már nem hiszem, hogy olyan brutális rotációt látnánk majd.

  • ZERO_L

   Bár nem írtam bele, de én az anno 2007-ben totál ifikkel (B csapattal) végigvitt Ligakupa meneteléssel hoznék párhuzamot, nekem akkor baromira szimpatikus volt, hogy a döntőben sem küldtük fel a gála kezdőt(ellenben Murinyoval…), hanem egy-két fix kezdőn kívül tényleg azok játszottak, akik kiharcolták ezt a döntőt

   persze az csak egy szaros Ligakupa volt a szezon közepén és még nem volt meg a kupa nyerés kényszere, de ez egy olyan gesztus volt ami tovább mutatott a győzelem/vereség kérdéskörénél

   jelenlegi keretet meg nem érzem olyan erősnek, hogy a bajnokság hajrájában nyomjuk le kis túlzással fix kezdővel a csütörtök-vasárnap heteket
   én értem az európai kupa hiányának frusztráltságát(ez tényleg rengeteg idő), de elnézve Alexis 95%-os jövő nyári távozását sokkal könnyebben lenne BL főtáblásként pótolni, mint mondjuk szerencsétlen EL vesztesként

   • changemynamekukac

    nagyon szép gesztus, meg ifiknek-cseréknek lenne adva bizonyítási lehetőség, kérdés, hogy meglépi-e és ha igen meddig mennek el.

 • BVick

  Szep melo Zero, kosz.
  Tudhato esetleg datum amikor veglegesedik a mezony / amikor csoportot sorsoljak? Tekintve hogy csak egy csapat erdekel, nem foglalkoztam eddig ELel, kivancsian varom mennyire kellhet majd valoban lemenni a terkeprol.

  • ZERO_L

   most csütörtökön derül ki, tovább jut e az Everton, után pénteken jön az utolsó (play-off) kör sorsolása, 1 hét szünet és a köv két hétben jönnek az oda-vissza vágók, aug 24-én kiderül a főtábla hivatalos mezőnye, 25-én (szintén péntek) sorsolás a BL mezőnyt követően

   • BVick

    Kristalytiszta, kosz.. Penteken ranezek hogy all a kaukazus es egyeb egzotikus europai teruletek kepviseloi.

   • Frimpong

    Addig is hajrá Vidi, hátha nem kell messzire menni meccset nézni

 • ZERO_L

  @Trollséne

  a borítóképért jár a piros pont 🙂

  • Trollséne

   már előre be volt hűtve 🙂

 • changemynamekukac

  Fasza lett.

  Két gondolat még:
  Ha nem a gálakezdő van fenn, akkor sorsolásfüggő nekünk is a szereplés. ‘Reméljük’, hogy megéljük a tavaszt, de visszanézve az utóbbi két szezont a PLben, az sem lenne rossz éppenséggel, ha kiesnénk. Egy bajnoki címmel alapból első kalapos lehet a csapat, és a cserék is pihentek lesznek, maximum frusztráltan ülnek a padon.
  Ehhez képest jön, hogy mennyit zsebelhetünk be így pénzben. Ha valóban odaadja a második vonalnak a sorozatot, akkor nem lesz annyi bevétel, cserébe hosszabb távon többet lehetne aratni, az ilyen játékoslehetőség miatt dobbantok máshová ifik esetében. Ez évenként azért lenne egy kbre 20-25 meccs, ha átállnánk erre a felfogásra, hogy a BL-PLen kívül mindent kapnak az ifik, padosok.

  Kívánom, hogy igazad legyen, de látva Wenger eddigi szezonjait, nemigen lesz pihenetés, rotáció. Ok korrigálok, max addig lesz talán, míg nem jön az első józanító pofon (lásd említett BL csoportkör), amúgy nyomjuk majd ami a csövön kifér minden sorozatban.

  • Woolwich

   Nem sok értelmét látom augusztus elején ezen agyalni, mikor még egyik sorozat sem kezdődött el, sőt ahogy Zero is írta még a keretben is várhatóak változások távozók és talán érkező(k) terén is.
   Wengert ismerve inkább tennék arra, hogy majd út közben kitalálja hogy legyen ez. Inkább fog az alapján dönteni a keretről, hogy ki az ellenfél, ki milyen formában van, milyen meccs jön a hétvégén, ilyesmi.
   Persze ez addig érvényes, amíg nem jön egy komolyabb sérüléshullám. Onnantól meg szokás szerint az játszik, aki éppen hadra fogható.

   • changemynamekukac

    Annyival korrigálnám, hogy van rajta egy eredménykényszer és valami vállalhatót fel kell mutatni szezon végén. Amit írtam azok inkább hozzáállásbeli dolgok. Ilyen mindent odaadok a második vonalnak ifinek szemlélet szerintem 2-3 évtől kezd kifizetődni, mikortól látják sőt készülnek rá, hogy a meccseket nem veszik el tőlük, a szereplésük igenis attól függ hogyan játszanak. + kialakul egy balansz is arányokban, mennyi öreg kell, mennyi fiatal, ki az aki már ide sem fér be.
    Viszont ha nem hoz semmit az öreg egy top10es kerettel szezon végén akkor leveszik a nyakát, másrészt valóban mondhatja Sanchez-Özil, hogy ezeknél maradjak? Szóval ezért sem igen látom ennek realitását tavaszra. Ősszel talán belefér.

  • ZERO_L

   azért a Ligakupákat már rendszeresen leadjuk a fakónak és az sem érdekli az öreget ha kapunk egy sima hármast a Sheffield-től, a köv évben nem vettük komolyabban

   az én optimizmusom egyik legnagyobb forrás a kedvezőtlen PL sorsolás, ezt már hetek óta tudjuk, szóval fel tudtunk rá készülni, ha ezek után képesek vagyunk elutaztatni a fix kezdőnket akár Belgiumba akár a Balkánra csütörtökön, péntek hajnalban ágyba dugni őket, majd elvárjuk tőlük hogy akár egy rangadót akár egy Burnley elleni (már most megjósolható) vérhugyozós meccset játszanak idegenben, akkor tényleg nincs miről beszélni

   ahogy írtam a heti egy meccs jótékony hatását premierplánban láthattuk 2 éven át, de az ellentét is csak azt szinte minden évben, a csütörtöki szívások negatív hatásait, egyszerűen nincs racionális indok ami miatt csoportkört komolyan kéne venni, sorsolástól független (mert ha könnyű akkor azért mehet a B csapat, ha nehéz akkor meg főleg menjen a B csapat)

   • changemynamekukac

    de 4-5 meccsel sokra nem megy (ha döntőzünk), meg nem lendül bele, főleg úgy hogy a meccsek között van 3-4 hét szünet.

    hát remélem, hogy az optimizmusod alapja valós. Nekem ott hibádzik a dolog, hogy ez racionálisan van nézve, de meglátjuk hónap végére. (A fel lehet rá készülni dologra, minden szezonra fel lehet készülni és fixen számíthatunk legalább -3 pontra minden évben, mert fejben, számban, fizikailag nincsenek itt/topon a játékosok. Ahogy arra is fel lehetne készülni, hogy beüt a szar sérülések terén, vagy kiesik egy kritikus ember, akkor mit csinálunk.)

    Utolsó ponttal kapcsolatban, pedig nem hiszem, hogy megértette Wenger ezt a dolgot, de én pesszimista vagyok az öreg szereplését illetően. Ha tanul az elmúlt időszak tapasztalataiból majd meaculpázom.

 • Frimpong

  Szerintem akár az is beleférhet, hogy csak idegenbe megy a fakó. Otthon meg játszhat a gálakezdő

  • ZERO_L

   nekem is eszembe jutott az elején, aztán megjött a PL sorsolás
   már az otthoni csütörtöki “lötyögés” is elég megterhelőnek vélem, ha vasárnap olyan stadionokba megyünk ahol kb szökő évente szerezzük meg a 3 pontot

   ha nem lenne ez a szerencsétlen PL sorsolás, talán még kivitelezhető lenne, vagy az a módszer, hogy első 3 meccsen erősebb kezdő amíg nem biztosítjuk be a továbbjutást, de ebben a mostani helyzetben szerintem hatalmas hibát követnénk el bármelyik fix kezdő játszatásával

  • pataKi[ng]_49

   inkább koncentráljunk a legjobb kezdőnkkel a PL-re azzal a heti 1 meccsel 100% ban és próbáljuk megnyerni vagy legalább minél előrébb végezni. Tavaly így sikerült a Chelseanek is ilyen simára,hogy gyakorlatilag heti 1 meccsük volt csak.. a Liverpool is ugyanilyen helyzetbe volt de szokásukhoz híven ezt is elbalfaszkodták, remélem mi nem fogjuk.

 • titok84
 • pataKi[ng]_49

  Most a B,C csapatnak tökéletes alkalom lesz a bizonyításra az EL , és majd ha továbbmennénk és mondjuk bekerülnénk a 8 közé, akkor már el kellene gondolkodni azon,hogy komolyabb kezdőt tegyünk fel a pályára. Ez akár mentőöv is lehet a következő évi BL re,mint most a MU-nak volt(bár remélem erre nem lesz szükség , de jó ha van).

 • ZERO_L

  Papusnak azért néha bejönnek a jóslatai

  https://pbs.twimg.com/media/DGOfL1VXUAA71oH.jpg

  • skiz

   szerinted ez a trendbe illeszkedő dolog?

   • ZERO_L
    • skiz

     de ez nem következik az elmúlt évek változásaiból, így sztem nem is akkora gamechanger, mint amilyennek mondják. avagy, eztán se váltanak csapatokat rutinból 120+ millióért
     – gyakorlatilag felkínálkozott nekik egy világsztár, ami eddig nemigen fordult elő, sőt. a leginkább pofázásban top5 zlatanon kívül kb. mindenki baszott a pénzükre.
     – amit most még ffp-s tökölődés nélkül is baszhatnak el, aki alsó hangon ugyanannyit ér nekik off the pitch, mint rajta.
     ez a konstelláció nem mostanában fog előállni még egyszer.
     ez olyan, hogy eljutottunk a holdra, amely tényre néha rárántunk, hogy ez is megvót, de igazából, csak kirándulgatunk a szojuzokkal a környéken.

     • ARSNL

      Majd Neymar trendet csinál belőle. Két év Párizs utána jön a Premier League-be.

     • ZERO_L

      ja hogy a transferre értetted…

      hát figyelj, ha nekem 2 éve azt mondja valaki, hogy pl mi röhögve kifizetünk 50M font egy Lacazette-ért (aki statban meggyőző, de azért nem világsztár kategória) vagy Lukaku 70M (90?) fontba fog kerülni, Morata szintén zenész, akkor én lehet megsimogatom az illető fejét és max egy gúnyos horkantással nyugtázom a mondandóját
      (ennek egyik összetevője nyilván a TV-s deal, de már egy olyan konok/romantikus/régimódi ember is könnyedén veszi a túlárazott árút mint AW, ez számomra jelzés értékű)

      persze, nem lesz rutinból 120+os váltás minden második klasszis, ahogy CR-Bale után sem volt ez, de gyakoribbak lesznek, akár nyaranta is előfordulhatnak majd
      8éve hüledeztünk CR árcéduláján, ez most már egy fél szezonos Mbappe ára
      ez a Neymar-deal is egy kivételes dolog lesz (hisz nem is zsebből fizeti ki a PSG), de felnyomja az árakat és ilyen tekintetben igen is game changer lehet (arról ne is beszéljünk, hogy ezzel a kifizetési módszerrel is kezdeni kell valamit), mert ezt a pénzt a Barca el fogja költeni, ami megint csak túlárazott játékosokhoz fog vezetni(Coutinho 100ért? majd ez az összeg megy Keita-ra? – hasamra ütöttem -)
      és akkor ezekhez a túlárazott játékosokhoz fogja mindenki mérni a portékáját (lsd Mendy>Walker kijelentés)

      szóval ha nem közvetlen módon, de szerintem igen is hatással lesz a piaci árak alakulására
      (és még egyszer, nyilván az angolok költekezése is hasonló hatással van a piacra, így aztán majd el lehet ezen évekig vitatkozni, hogy melyiknek volt nagyobb befolyásoló ereje)

 • ARSNL

  Úgy néz ki Ospina után Wilshere is marad a fedélzeten, és megküzd a helyéért, jelentsen ez bármit is.

  • ZERO_L

   MVP season!!!

  • Woolwich

   Idén nyáron annyiszor kihangsúlyozta már Wenger, hogy nem vagyunk rászorulva arra, hogy pénzt csináljunk a jövőre lejáró szerződésű játékosainkból.
   Akkor én már Wilsheret is inkább megtartanám. Főleg, hogy ilyen 10m alatti ajánlatokról lehetett hallani innen-onnan…

 • Woolwich
  • ZERO_L

   ha itt sem lesz kezdő akkor végleg le lehet mondani róla

 • titok84
 • Trollséne

  Seri in action (bejutottak a PO körbe, augusztus 23-ig tuti nem lesz deal)
  https://my.mixtape.moe/qfdfkq.mp4

  • Woolwich

   Szép szép, de azért Ramsey még tudna mit tanítani neki, ami a sarkazásokat illeti.

 • BVick

  Oli elszabadult az oltozoben, TO latta karat..
  https://twitter.com/theowalcott/status/892797131651788805/photo/1

 • ZERO_L

  Nelson milyen golt lott edzesen…😳
  Remelem vki lementette

  Meg is van
  https://twitter.com/joshbenson1310/status/893073891345747968

  • white__widow

   ja, ügyes volt a sörmeccseken is

   • Balázs Kozó

    Sanogo és Akpom is ügyesek voltak.. 🙁

    • white__widow

     nem

     • Balázs Kozó

      Sanogo ugyanilyen sörmeccsen 4 gólt lőtt..

     • white__widow

      na ja a benficának, ha láttad a meccset akkor vágod milyen gólok voltak :))) és élete meccsén is – a gólokon kívül – elég fos volt. ellenben nelson meglehetősen éretten játszotta végig a felkészülési meccseket ahhoz képest h csak 18, de persze benne van a pakliban h eltűnik/lesérül

  • Attila Kovács

   Nagyon belenyúltunk a sráccal 😛

 • ZERO_L

  Tovabbment az Everton, sziritsunk hogy ne a Videotont kapjak

  • Balázs Kozó

   Ugyanitt: hajrá Szalai? 🙂

   • pataKi[ng]_49

    Én jobban örülnék ha a pool bejutna, amiatt is ami a posztban lett leírva, meg amiatt is,hogy mindig jó ha több angol csapat van nemzetközi porondon(és főként a BL-re gondolok itt). Plusz bónusznak így nekik is ott lesz a kettős terhelés a bajnokságban.

 • Balázs Kozó

  Tudom, hogy sírni fogok, de már k**vára várom a vasárnapot.

 • white__widow

  én őszintén bevallom a falnak megyek az ilyen buziskodástól. Elnenyek (amellett hogy a játékával alapvetően nagy problémám nincs, cserének teljesen oké) ez túlzó jófiúskodása alapból idegesít, de en bloc nem bírom nézni az ilyet, jobban csípem a viera tipusú fókuszált destroyereket, vagy a boss féle szerény arcokat… ma ez volt a második ilyen kép/video ami szembe jön velem, az első lucas jópofasága holdinggal, sok ez így egy napra. gondoltam megosztom veletek ezeket a magvas gondolatokat – nincs mit

  https://i.redditmedia.com/OLH9mIZQgbvTWEIw1LRKDpoDdW9I9HKjvSfSNoiEAf0.png?w=663&s=6c81916d204751cd3cbcc8666f48850b

  • BVick

   Ferfiszerelem. Ennyi

  • Frimpong

   Kösz Vater! Velem is előfordul, hogy filozófus részegre iszom magam.

   • white__widow

    pedig nem iszok egy ideje, lehet inkább ez a baj

    • Frimpong

     Nyomok egy boldot. Vidi ellen kijössz?

     • white__widow

      ha lesz akkor persze, wba meccsen voltam utoljára

 • Bálint

  Sanogo beállt, Mbappé egyből cserét kért

 • BVick

  Akkor ma ott folytatjuk ahol abbahagytuk?

  Szentimentalia ON: azert elkepeszto hogy elrepult ez a szunet, mintha csak tegnap nyertuk volna meg a kupat.

 • ZERO_L
 • white__widow
  • ZERO_L

   So-so

   • white__widow

    wenger nem gondolta túl

   • Gordon Cole

    Sokkal jobb kezdot nem lehetett felrakni, mert Ramseyt, Ozilt kisebb serules utan nem akarta kockaztatni, Alexisnek, Mustafinak meg korai lett volna, Kost meg nem lett volna ertelme jatszatni (elso 2 meccsen eltiltott). Talan Kolasinac kezdhetett volna inkabb Ox helyett.

  • white__widow
 • Mosolyur

  Lacazette elintézi.

 • dunnohu

  Akárhogy is lesz, a szezon első tétmeccse mindig ünnep marad egy szurkoló számára.

 • white__widow

  kedvenc nigám ma sem rossz

  • Mr. Dhoan

   Perez?

   • white__widow

    ájvobi

    • Mr. Dhoan

     Ő nem is néger.

  • dunnohu

   Mintha Welbz is a szebbik arcát mutatná eddig.

 • Gordon Cole

  Heh, Bellerin nem felejt.

 • white__widow

  bfg szarul néz ki

  • Mr. Dhoan

   FB örülhet, így legalább majd le lehet cserélni. 😮

 • Mr. Dhoan

  Welbz is rakétázik, mint Theo, de Welbz legalább hasznos mezőnyben. 😀

 • Trollséne

  Welé kurva jó játékos, csak a labda zavarja.

 • white__widow

  fasza

 • ZERO_L

  Kezdesunkbol osszehoztunk az ellenfelnek egy szogletet, erdemes visszanezni, kesz vicc

 • white__widow

  azért ez a iwobi-teo csere minimum érdekes

  • Mr. Dhoan

   Lő egy triplát megint, aztán megértjük. 😀

   (nem)

   • white__widow

    jah és mellette még szervezi is a játékot

 • white__widow

  zsiru majd megoldja, ahogy szokta

 • Mr. Dhoan

  Ott a Kola… 😀 Már most csípem a bosnyákot.

  • Woolwich

   A két balkáni összehozta.

  • pataKi[ng]_49

   kurvajó vétel volt!!

 • white__widow

  nelson <3

  • Frimpong

   TO<3

   • Mr. Dhoan

    Best shot ever

    • Frimpong

     És még egy

     • Mr. Dhoan

      Éééés megint…. #mikoradjukel

 • Sovy

  58. percnél csatlakoztam be, és beleszerettem Kolába <3

 • Woolwich

  Tehát akkor most Cechtől kellene várni, hogy 11-est fogjon.
  Nem lehetne behozni Lehmannt vagy valami?

  • white__widow

   hozzuk be lemart

  • ZERO_L

   Minek védeni, ha úgyis elszúrják #mindgame
   http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/facebook/000/022/138/reece.jpg

   • pataKi[ng]_49

    Haverommal néztem a meccset, 90+5 be mondtam neki,hogy gyorsan le kéne cserélni Cech-t és behozni Ospinat a tizikre, mert hát Cech még mindig óriási kapus de nem emlékszek fogott e meg tizenegyest mióta nálunk van..és mikor morata kihagyta jött a tombolás minden, én meg mondtam nem hiszem el, Cech fogott egy tizit??????? gondoltam megtört a jég és most már bajnokságban is fogni fog, erre visszajátszásnál látom,hogy kapufa.. 😀

 • ZERO_L

  A vege mar mind1, nem volt ez rossz elso felidoben Iwobinak tobbet kellett volna vallalnia, de jol tolta
  Leginkabb az zavar hogy a Costa Hazard nelkuli csapattol is kepesek voltunk golt kapni

  Wele meg legkozelebb MU meccsen legyen kezdo

 • Frimpong

  TO<3

 • Mr. Dhoan

  Snakeeeeee és ott a tál!

 • Frimpong
 • Woolwich
  • Balázs Kozó

   Szerelem

 • titok84

  Hab a tortára: kb. öt helyen (pl. Sky Sport) olvastam, hogy Lemar megvan.

 • Bálint

  Kínai bohóc kupa, Emirates Kupa, CS
  José büszke lenne ránk

 • Bálint
 • ZERO_L

  Lehet hogy penteken sem lesz Özil meg Rambo
  #faszom

  • les 400 coups

   hat nekem vhogy egyikuk sem hianyzott ma,plane remzi
   a lesztert aze boven utni kell ozil nelkul is

  • Mr. Dhoan

   Nelson megoldja.

 • Woolwich

  I’m just going to leave this here.
  https://twitter.com/ArsenalTSN/status/894009389182582784

  • les 400 coups

   lecuppanhatna mar vegre rolunk az everton

   • BVick

    Racuppanhatna mar vegre az everton TOra

    • jimboy

     fejlődni akarnak, nem kiégni

     • titok84

      Ezt mi tudjuk. És ők?
      Amúgy én 40-ért odaadnám Welbecket. 30-ért is, ha Theóval együtt megy.

  • white__widow

   szerintem őt se adjuk el, így végül csak walcott marad 😀 – hátha

   • Woolwich

    Ha tényleg adna Koeman 30m-t egy olyan csatárért, aki havonta 1x betalál, max. annyit kérdeznék hol kell aláírni?
    Én birom Danny boyt, tényleg hasznos munkát végez mezőnyben, de egyszerűen taszítja a kaput.

    • white__widow

     ja, nálam perec is előrébb van

    • Mr. Dhoan

     Inkább TO14-et vigyék. Welbz hasznos játékban, a MU ellen meg kabala és a büdzsét sem terheli meg annyira, mint Theo.

     + Valakinek az EL-ben játszania kell majd, én még mindig reménykedem, hogy oda B kerettel állunk majd fel a negyeddöntőig.

 • ZERO_L

  Ezt azert tegyuk el arra az idore mikor eljon az “okosok” palfordulasa es elkezdik majd felszopni Xhakat…

  https://twitter.com/thundermundt/status/894316738791305216

 • changemynamekukac

  Ez most ugye nem komoly:

  “Arsenal remain in talks with Monaco over winger Thomas Lemar, according to Sky sources.

  Monaco’s public statements have gone from their Vice President saying he was not for sale two weeks ago, to their coach admitting he can’t guarantee he will be at the club at the end of the window.

  Arsenal’s rejected bid for Lemar is believed to have been in the region of £30m.

  • Mr. Dhoan

   30 millió font? Az még megadható, de azért horror árakat én nem fizetnék érte, értsd 50+ . Azért még mindig csak tehetség elsősorban és nem instant extra-szűz olivabogyós klasszis.

   • YellowRibbon

    Hát, ezen az idei piacon 50M eur alatt nem fogunk már kapni senki értelmeset vagy tehetséget.
    Most ez az ár.
    Nagyon sajnálom, hogy Big17-nek még nem tört át a gólhártyája rendesen, szorítok a srácnak, de kellenek a gólok tőle, ha be akar futni. Ha Lemar nem jön, akkor ez lehet az áttörő szezonja, sőt akkor ez kell, hogy legyen az.

   • changemynamekukac

    Egyrészt a font euro árfolyam már igencsak más, mint pár évvel ezelőtt, szóval a jól tudunk venni angol csapatként, mert jó az árfolyam dolog elszállt a brexittel.
    Másrészt ha nézzük az inflációs trendet, akkor meg 50 milla már a beugró, egy normális játékosért. Hiába vettük Özilt is ennyiért, 4 év alatt ennyit változott a piac.

    • Mr. Dhoan

     Oké, hogy elszálltak az árak, és ülünk a Dagobert hegyen, de azért “potenciális” sztárokért azért nem feltétlenül kell tallérokat dobálni. Pl. egy 50+ -os bidet azért sajnálnék érte. De teszem azt Iwobi-t sem vettem volna meg ennyiért, pedig ő is “potenciális” potencianövelő izé-bizé.

     • changemynamekukac

      A papa nem nevel ki utánpótlást az eredménykényszer, meg a hülyeségei miatt. gibbo-Jack-Cazorla sornak van hely, miközben ki a sérülései miatt, ki azért mert alapból alacsonyan van a léc, de nem tudja hozni a szintet, mégis a csapatnál van. A potenciálok meg eligazolnak lásd Willock, vagy Gnabry.
      Sajnos vennünk kell, ha nem tudjuk beépíteni a játékba az embereket. Ez az a felár a mai piacon amit megfizetünk azért, mert ezen a területen szarok vagyunk. Lemar lehúzott 3 szezont franciáknál, és most kbre ugyanazért az áron hoznánk el (ok bónuszok kavarnak azért, mint Martialt vitte nemrég az MU még fiatalabbként). A lában van kbre 5000-5500 perc az elsőosztályban 21 évesen. Iwobi-Holding ugyanannyi idős, nekik mennyi percük van eddig? Martialnak 21 évesen van 7500 perce a francia és angol elsőosztályban.

 • Balázs Kozó

  Eddigi legjobb komment:

  “Kolasinac looks pretty quick for a bloke the size of a tractor”

  • Mr. Dhoan

   TRAKTOR, TRAKTOR, PSYCHO TRAKTOR!

   – ez csak úgy kikívánkozott.

  • titok84

   Ez nagyon találó. A’sszem’, pont egy ilyen csókát hiányoltam eddig.

 • white__widow

  köcsög katalánokat egyre erősebben linkelik lemarral és persze serivel (sky, guardian), hogy rohadjanak meg

  • Mr. Dhoan

   Mondjuk az a ~200 millió euró elég vad, amit kaptak Neymarért, borul a piac.

   • white__widow

    ez oké is, csak a faszé a mi targeteinket akarják

    • titok84

     Szerintem inkább a Coutinho-Dembele-Dybala vonalon nyomulnak majd. 220-ért majdnem mindhárom meglehet…

  • Balázs Kozó

   Amíg nincs a honlapon, mezt lobogtatva, senki sincs leigazolva!
   Kivéve Benzema, ő Arsenalos.

  • Trollséne

   a lökipen meg aszondják, hogy csak alternatíva, ha nem sikerülne elvinni Coutinhot
   (ami viszont engem sokkalta jobban basz, hogy a nyár elején nagy dirrel-durral beharangozott resztli kiszórás kurvára, de zátonyra futott)

   • changemynamekukac

    elment Sanogo, miért akarsz többet?

    • Trollséne

     jogos, ilyen mély kerettel a sérülésekre nem foghatjuk

     https://pbs.twimg.com/media/DGnQUuOXoAEWq-w.jpg

     • changemynamekukac

      Igazságtalan vagy a Papával szemben. Mélyen és alaposan tanulmányozza már évek óta a Chelsea orvosi&fitness rendszerét, hogy szarjon az egészre, és semmit se valósítson meg belőle ne végezzen félmunkát, ha majd nekiáll mostmár tényleg megreformálni a területet. Véletlenül se legyen kókler meló, mert akkor duplán kell érte majd fizetni.

      http://www.hippomarketing.eu/premier-injuries/

   • white__widow

    jah, pont napokban láttam egy 4 fős táblát ilyen jenkinson, gibbo, stb arcokból… sum 200 k/w, ezt azért le kéne dobni. Poolosok meg nagyon nyomják h nem adják el kucsinyót. Ha chilei marad – m.pedig úgy néz ki – akkor serire kéne nagyon rámenni, kurvára kéne egy kvázi cazorla féle dlp/allroundmd

    • ZERO_L

     És Rambot kivenné Papus a kezdöböl, ezt valahogy nem latom magam elött

     • white__widow

      pedig de, azt kéne. szerintem nagyobbacska gáz nálunk (a védekezés mellett) a defending-attacking transition. konkrétan nincs olyan játékos a védők előtt aki képes gyorsan megjátszani labdát előre (nem jön zavarba a pressingtől) egyúttal elég intelligens és fegyelmezett ahhoz, hogy gyorsan bekapcsolódjon a védekezésbe (aka olvassa a játékot – nem csak az arsenálét). oké csaka long ballok, de azé ez kevés és nem mindig “lehet”. nem véletlen a sok tili-toli a beállt védekezés ellen, egyszerűen lassú és sokszor nincs ritmusa a játékunknak, pontosabban nincs aki ritmust adjon neki. seri ebben előrelépés lehetne – szerintem

     • ZERO_L

      Jo hat a mit kene meg mi a valosag temarol el lehetne morfondirozni az Arsenal kapcsan eleg hosszan

      Nem Seri alkalmassagat/szuksegesseget kerdojelezem meg, csak azt hogy ezert a Papus kiadna 40m ojrot

      mennyisegre megvagyunk es ez mar sokszor donto faktor volt a multban

   • ARSNL

    Olyan messze van az ablak zárása, hogy ilyenkor még Redknapp checkbook-ja a zakó belső zsebében pihen. És hamarosan Benítez is rádöbben, hogy Ayozé nem az a Pérez, akivel vonal felett lehet maradni a Premier Leagueben.

   • Woolwich

    Egyrészt én is azt mondanám, hogy Lemar jelenleg még nem egy akkora név, akivel a szurkolók szemében pótolni lehetne egy Neymart.
    Másrészt, ha mondjuk megveszik Coutinhot egy 100-asért még akkor is bőven belefér nekik Lemar 50-ért, szóval…

   • changemynamekukac
 • Trollséne
 • white__widow

  kíváncsi leszek h a száncsez-lacazette-özil trió mennyire lesz atom. a francia eddig nem sok lófaszt csinált és mezőnyben sem nagy durranás, de a kapu előtt azért már mutatott pár tökös dolgot, h kb mit is várhatunk tőle. Szal a chilei bányásszal meg dísznémettel ez elég fasza lehet, vagy nem

  • Frimpong

   És mi lesz így a kedvenc négereddel?

   • white__widow

    nyilván özil helyett preferálnám, de wenger nem így van ezzel

    • Balázs Kozó

     Szerintem Kazetta olyan szept vége fele fog belelendülni. Nem elsősorban a helyzetkihasználás terén, hanem hogy helyezkedjen.

     • white__widow

      helyezkedésével nincs gond szerintem, én inkább mezőnyben várnék tőle több melót

 • changemynamekukac

  házinémetünk az nst-n előre hozta a karácsonyt

  https://www.dropbox.com/sh/4t101vzi737xh2d/AACb6bUqNuiS_J0v4QSTRgh2a?dl=0

  • Mr. Dhoan

   Azért, hogy megszerezze az indentitásunkat, és most mosolyog a bajsza alatt. 😀

 • ZERO_L

  KIBASZOTT MIKE DEAN!!!

  • Frimpong

   Már pénteken?

  • pataKi[ng]_49

   nemár, ő lesz holnap ????

 • white__widow
  • Balázs Kozó

   Csak ne az ork csapatok ellen

 • fecc_4

  Peet, elemzés lesz a CS-ről?

  • Balázs Kozó

   És őő.. taktikai elemzés az előző évről? 😀

   • Annak egy része már egy ideje megvan, de egyszerűen nem volt időm teljesen befejezni. Félkész munkát meg nem adnék ki a kezem közül, most meg már nem is aktuális.

    • Balázs Kozó

     Nem értek egyet. Egy “last year” mindig is aktuális. Vagy csak a fanboy szól belőlem? 😀

  • Arról még nem, de az első bajnokiról már igen. Azt még ki kell találnom milyen formában fog ez menni idén.

   • fecc_4

    Mindegy, milyen formában, a lényeg, hogy legyen 😀

  • Trollséne
 • white__widow

  VvD?

  • ZERO_L

   Elég citys megoldás lenne, ha Chambers majd a túlárazott Mustafi és a nagy ígéret Holding után elhoznánk egy 60M(?)-re taksált belsö védöt

   • white__widow

    csak fura h a times lehoz ilyet

    • ZERO_L

     TR-t adott be szóval boldog boldogtalannal összehozzák, hozzánk van a legkisebb realitása

  • Woolwich

   Gabrielt elvileg vinné a Valencia, de az ő helyét akár Chambers is átvehetné.
   Na meg van egy olyan érzésem, hogy Mertesackerrel is jobban számol Wenger, mint azt mi szeretnénk…

   • titok84

    Szerintem Merte 8-10 meccsenként egyre simán be tud szállni Mustafi vagy Kos helyett.
    Gabriel hadd menjen, kezdünk sokan lenni.

  • Bálint

   A Celticből az öreg őt, és Wanyamát nézte, jó lenne ha most meg is szereznénk, bár ha Seri/Lemar jönne én már boldog lennék.
   Holding meg remélem alapkezdő lesz.

 • ARSNL
  • Woolwich

   Így, hogy megvan Neymar én meglepődnék, ha most rámennének még Sanchezre is.
   Inkább vennék egy CM-et Emery helyében.
   Motta hónap végén a 35-öt tölti, Verrati menni akar, Matuidit is összehozta már pár klubbal a francia sajtó, Krychowiak meg nem igazán vált be.

   • ARSNL

    Rámenni rámennek majd(ha nem most nyáron, majd januárban), ez biztos, itt már csak az a kérdés, hogy milyen áron. A cél az lehet, hogy kialakítsanak egy olyan domináns támadótriót, mint amilyen Barcelonaban vagy Madridban vanvolt. Ebben látják a Bl siker kulcsát.

    • Woolwich

     Csak kérdés, hogy ki akarja ezt, Emery, Henrique vagy Al-Khelaifi?
     Emery azért tudatosabban szokott építkezni.

  • changemynamekukac

   ha 100at megadnak érte így egy évvel a szerződése lejárta előtt, akkor igent kell mondani. 80 is nagy pénz, de 100ért már gondolkodás nélkül.

   • titok84

    Szó szerint ezt akartam írni.

    • changemynamekukac

     amúgy attól függ, ha a PSG csak 80ért vinné, a City meg 100ért (ok nem fogja, de tfh), akkor is be kellene vállalni ezt a PSG dolgot. Az öreg nem fogja behúzni az EL-t, beáldozza a bajnokságért, FA kupa annyit ért amennyit, ha valami úton módon megnyeri a PL, amire megint lópikulányi az esély, akkor azt mondja a kis chilei, hogy 4 év, 2-3FAcupp, egy PL, és akkor most ingyen igazolható vagyok. Oda írok alá, ahová akarok.

   • Bálint

    Ha ebből lesz valami, akkor a FFP tetemét még sikerül levizelni is.

    • titok84

     Elvileg nem feltétlenül. Érdekesen számolják. A fizetett összeget el kell osztani a szerződés éveinek számával. Neymar pénze pl. “csak” évi 50 millát jelent.

   • ARSNL

    Továbbra is a ‘fuck the money’ állásponton vagyok. Papíron túl jól néz ki ez az Alexis-Lacazette-Özil trió, hogy csak úgy hagyjuk elengedni ezt a lehetőséget, hogy Ők hárman együtt rohamozzanak.

    • changemynamekukac

     ha ülünk rajta egyetértek, ha nem ülünk, hanem az öreg letenne egy 55 milliós ajánlatot lemarért, a maradékot meg nyomná serire esetleg még valamennyivel kipótolná, akkor ‘megérné’ + így biztos, hogy nem a ligán belül vált.

 • BVick

  Csak tegnap volt lehetosegem megnezni az osszefoglalot, egy dolgot fuznek hozza ami meg nem hangzott el: visszaterve az isibe Dzsaka es Moha szarban lesznek, nyaron nagyon elkanaszodtak, ki kell verni a fejukbol ezeket a veszelyes tavoli loveseket..

 • pataKi[ng]_49

  Elvileg Alexis kihagyja az első két meccset “betegség” miatt . . 🙂

  • titok84

   “He had a little abdominal strain that he caught on Sunday morning in training”

   • pataKi[ng]_49

    ami két hétre elnyúlik pont nála, igen, ja, értem, rendben , oké 🙂

    • titok84

     Mondjuk, annyi jó, hogy nála a két hét tényleg két hét szokott lenni, nem fél szezon. Özilről tudtok?

     • pataKi[ng]_49

      annyit tudok csak , hogy ő sem lesz nyitó meccsen

     • ARSNL

      Ramsey, Ozil, Coquelin, Wilshere and Mertesacker all trained fully yesterday.

     • pataKi[ng]_49

      de egyiküket se fogja bekockáztatni papus az első meccsen sajna

     • titok84

      Na, a képek szerint Özil, Ramsey és Merte is rendesen edzett.

 • Woolwich
  • ZERO_L

   szerintem olyan sok nem és nagyon nincs is min szégyenkeznie, 5 évet lehúzott egy spanyol középcsapatnál, most meg még időben elmegy a szomszédba (gondolom sok pénzért) királykodni, mert az ő stílusának nagyon fekszik az MLS, szerintem nagy tanár lesz

   • Woolwich

    Lesz pár kapus akit átemel majd az biztos…

 • changemynamekukac
  • Bálint

   Ezt lenyilatkozta már kb. másfél hónapja is ha jól rémlik.

   • Woolwich

    Április: Arsenal boss says future ‘not affecting players’.
    Május: Arsene Wenger unsure whether his future is affecting Arsenal players.
    Július: Wenger admits regret at allowing his contract uncertainty to affect Arsenal’s players last season.

    “I think at some stage I did not think it would be a handicap for my commitment and it was not. But it was a bit of a handicap because it
    created a climate of insecurity and a lack of clarity about my person that maybe did not help at some stage.”

    • changemynamekukac

     nekem kicsit a mabye I overplayed Ramsey dologra emlékeztet pár éve, és ugyanez történhetett Cazorlával is… maybe I little overplayed him… hit és realitás viszonya

    • Bálint

     Azért gyorsabban megköveti magát, mint a pár korábbi egyeduralomra épülő birodalom 🙂

 • pataKi[ng]_49

  Na eljött a nagy nap, én már nagyon vártam ezt, mi nyitjuk meg a PL-t, ki milyen eredményt vár ma??

 • titok84
  • changemynamekukac

   ha levesszük ezt az elbaszott átigazolási szezont, meg hogy 200 millió röpül Neymarért, 100 Pogbáért (bár neki van ugyebár HG vonala), 50 Walker-ért, akkor kérdésként felmerül, hogy mennyit érne? Jackre mondták pár szezonnal ezelőtt a Pletykát, hogy a City vinné35ért… akkor még a font is jobb volt. Nem adtuk. Most? 10 millió euró körül akarja vinni egy nevesincs török klub, pedig HG. HG Gnabry-t eladjuk 5 millióért külföldre. Ok nem tudunk eladni, meg angol, de mégis érne 45-50 milliót? Tavaly jött Csaka 40ért… annyit szerintem nem ér mint ő (ok más poszt hasznosság megítélése kérdőjeles, meg a HG dolog torzít), de ez azért egy kbe reális ár.

  • ARSNL

   Pont most csinálnánk belőle pénzt, amikor végre megtaláltuk a helyét a csapatban? Persze utolsó évébe lépett a szerződése, 120k körül vannak az igények, a klub 100-at ajánlott még nyár elején, majd félúton megegyeznek. Ox-ban sem lesz meg a távozás hajlandósága, ha masszív játékperceket fog kapni, Wenger pedig a napokban magasztalta, úgyhogy erre én kevés esélyt látok.

   ui.: Egyébként Coutinho esetleges távozásával még a Pool is fel fog iratkozni a kérők közé.

   • Bill F Murray

    a 120 egyáltalán nem sok, ha azt nézzük hogy kb duplájára nőttek az átigazolási összegek. mire mindenki aláír új szerződést ebben a 2016-19-es tv-s időszakban a 100 már teljesen átlagos lesz

    • ARSNL

     Remélem nem. Csóri Gibbstől is azért nem tudunk szabadulni, mert 60k-t visz haza, és inkább végigseggeli a szezont, minthogy lejjebb adja, és eligazoljon.

   • Trollséne
 • Balázs Kozó
 • Trollséne
 • pataKi[ng]_49

  MIVAAAAAAAAAAANNNNNNNNN