BUDAPEST IS RED - 5. JUBILEUM

2012. május 13-án történt meg először az, hogy közel 100 Ágyús fanatikus összegyűlt a Hősök terén, hogy a szezon utolsó mérkőzését megtekintsék a Pause Caféban. Az azóta eltelt 5 évben a Budapest is RED mozgalom Közép-Európa legnagyobb Arsenal szurkolói közönségtalálkozójává nőtte ki magát, túl vagyunk már 2 szenzációs hangulatú FA Kupa döntőn, melyek keretében egy nagy számú, kivételes társaság kovácsolódott össze. 2017-ben ismét úgy alakultak az események, hogy a sportág legősibb kupasorozatának döntőjén ünnepelhetjük meg szerveződésünk 5. születésnapját, így most egy különleges, igazán családias hangulatú meccsnézéssel készülünk nektek Budapest szívében.

Május 27-én sok szeretettel várunk mindenkit a következő BPRED-en – alább a rendezvény részletes felvezetése olvasható!

Egészen sok pikantériája van és lesz ennek a mérkőzésnek.

A dolgok jelenlegi állása szerint kezdhetjük például azzal, hogy ez lesz Arséne Wenger életének legfontosabb döntője, de talán mondhatjuk azt is, hogy meccse. Jól láthatóan készül is rá, csapata kezdi újrafeltalálni magát ebben a bő egy hónapja előkapott 3 védős rendszerben, furmányos csavar a történetben azonban, hogy ellenfele szintén ebben a formációban játszatja (egyébként kitűnően) a gárdáját, főként azóta, hogy 3-0-ás vereséget szenvedtek az Emirates-ben ősszel.

A klubot érintően azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy egy lebőgés komoly futótűzként söpörhet végig a nyáron, igencsak sokfajta csúfos kimenetellel a jövőre nézve. Az Arsenalnál idén tagadhatatlanul pattanásig feszült a húr, és talán semmi sem mutatja jobban a döntő jelentőségét annál, mint hogy a végeredményétől függetlenül is könnyen előfordulhat az, hogy jó ideig ez lehet az utolsó ilyen futballesemény, amelyen részt vehetünk. Nem néz ki túl jónak ez a nyár, sem a következő szezon, ezek a száraz tények.

Mi pedig azért gyülekezünk május 27-én Budapesten, mert mindezekre nagyrészt teszünk. Mi, igazi szurkolók tudjuk, hogy a futball nem a pályán játszódik, hanem a lelátón. A szívekben. Meg a kocsmákban, meg a haver lakásán, meg az Ankertben, meg a Pecsában. Ott, ahol a többiek is vannak, hogy együtt toljuk az éterbe azt a megfoghatatlan akármit, amelynek élményéért visszajárunk. De a legfontosabb: EZ EGY KIBASZOTT JÓ BULI!!!

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

A Budapest is RED egy egyedülálló közösségi szerveződés, résztvevőit főként olyan emberek alkotják, akik elkötelezett szurkolói az Arsenalnak, továbbá fontos nekik, hogy tagjai legyenek egy hatalmas baráti társaságnak. A világon sehol máshol nem fordul elő, hogy egy fiktív országban, egy külföldi sportcsapat szurkolótábora olykor 1500 fővel képviselje magát egy meccsnézésen, erre pedig joggal vagyunk büszkék.

Szeretnénk nagyon szépen megköszönni, valamint végtelen megbecsülésünket és tiszteletünket kifejezni mindazok felé, akik az elmúlt 5 évben részt vettek az eseményeken, mert egy valóban nagyszerű és jelentős dolgot alkottunk. Fantasztikus emberek vagytok, elsősorban Titeket ünneplünk május 27-én – ahhoz meg már hozzászoktunk, hogy mindehhez még egy FA Kupát is nyerünk, és ugyan lehet, hogy most sokan nem hiszik el, de mi akkor is tudjuk:

Budapest pirosban verhetetlen, és ilyen is marad.

Mindez 45 másodpercben

Az események szervezésében együttműködő partnerek