Bajor szög Wenger koporsójába (Bayern München – Arsenal 5-1)

Kedd este a Paris Saint-Germain úgy tudott nem csak nyerni, de megsemmisítő sikert aratni a Barcelona ellen, hogy mind taktikailag, mind pedig mentálisan teljesen a toppon voltak, és tökéletesen hajtották végre az edzőjük előzetes utasításait a pusztán egyének összességeként, de nem egységes csapatként funkcionáló Barcelona ellen. A Barcelona az elmúlt években számos alkalommal borsot tört a franciák orra alá, de most Unai Emery vezetésével kamatostul visszafizettek mindent a teljesen tehetetlen Luis Enrique Barcájával szemben. Hasonló a képlet az Arsenal és a Bayern München esetében is. Azt az apróságot leszámítva, hogy Arséne Wenger sokkal inkább hasonlított a Barcelona magatehetetlen trénerére, mint sem a PSG sikerre ítéltetett szakvezetőjére.

A mérkőzés előtti napokban szinte minden szakíró egyöntetűen úgy vélekedett, hogy az Arsenalnak nem szabad a megszokott 4-2-3-1-es felállásában pályára lépnie, hanem a középpályát megerősítve érdemesebb a 4-3-3-as formációt választania Arséne Wengernek. A változtatásra még látszott is esély, hiszen a Chelsea elleni rangadón is így kezdett az Arsenal. A módosítás már csak azért is fájdalmasan egyértelmű lett volna, mert ezúttal jóval több opció állt Wenger rendelkezésére. Az elmúlt hetekben Oxlade-Chamberlain sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint a szélen az utóbbi években bármikor, ráadásul Elneny újra bevethető az Afrika kupa után. Ehelyett maradt a szokásos 4-2-3-1, amely védekezésben többnyire 4-4-2, vagy 4-4-1-1 képében jelent meg. A játék tempóját diktáló Xabi Alonso semlegesítése Mesut Özilre hárult, és bár olykor igen jól végezte a dolgát, azért érezzük, hogy nem épp ez a legideálisabb szereposztás.

Carlo Ancelotti nem húzott váratlant; a lehető legjobb kezdőjét küldte be a pályára, egyedül Müller kimaradása lehet érdekes, de így Costa és Robben személyében két valódi szélsővel rendre passzopciók nyíltak meg a főleg a pálya közepét – többnyire sikertelenül – védeni igyekvő Arsenal ellen.

Az Arsenal védekezésével számos probléma akadt, többek között az, hogy bár a védekezésük elsősorban a pálya közepére koncentrálódott, horizontálisan és vertikálisan sem voltak elég kompaktak, miközben a labdás játékosra sem fejtettek ki nyomást.

Xabi Alonso visszalép a két belső védő közé, így bőven van ideje kiválasztani a legjobb opciót. Azokból pedig volt bőven. A Bayern játékosok helyezkedése szinte tökéletes: Thiago és a vonalak közé visszalépő Lewandowski biztosítja a mélységi opciókat, valamint a két szélen is megvan a lehetőség az előrejutásra. Az Arsenal középpályásai nem zárják megfelelően a passzsávokat, így Alonso a két mélységi opció közül Lewandowskit választja. Bár a passz pontatlanra sikerült, de jó megvalósítás esetében közvetlenül a kaput támadhatták volna a bajorok.

További gondokat okozott, hogy az Arsenal esetenkénti letámadása – nem túl meglepő módon- nagyon szervezetlen volt. Általában Coquelin és Xhaka egyedül próbálta meg nyomás alá helyezni a Bayern játékosait, ám a jól szervezett hazai csapat ezt könnyedén kijátszotta, így Mustafinak kellett kilépnie a védelemből a középpályán megnyíló hatalmas üres területre. Bár ebből nem kapott gólt az Arsenal, de ez leginkább a szerencse számlájára írható.

Másból viszont sikerült gólt kapni, méghozzá a jól ismert Robben-féle befelé cselezés és lövés kombinációból. Ha van valami, amiből mindenkinek fel kell készülnie az ez a szituáció. Ez Arséne Wenger csapatának mégsem sikerült. A jelenetről Beregi István készített egy remek szemléltető képet:

Amikor Robben elkezd befelé cselezni, az Arsenal középpályásai túlságosan mélyen helyezkednek, így területet nyitnak a holland szélsőnek. Bár a góllal kapcsolatban Mesut Özilt érte a legtöbb kritika amiért végig állva nézi a jelenetsort, miközben az alapvetően rá bízott feladatot jól hajtja végre: a fedezőárnyékával kiveszi a játékból Xabi Alonsot, bár ha megfelelő szögben támadja Robbent, akkor két legyet is üthetett volna egy csapásra. A kulcsfontosságú hibát Coquelin követi el, aki érthetetlen módon tesz egy lépést balra, ami után már esélye sincs visszaérni, hogy szereljen, vagy blokkolja a lövést.

Az Arsenal egyetlen jó periódusa az igencsak komikus körülmények között esett egyenlítő gól (félelmetes, hogy a két legnagyobb sztárunk egyike sem képes normálisan elvégezni egy tizenegyest), és az első félidő vége közé esett. Ekkor labdavesztés után a Bayern csak nehézkesen tudott visszarendeződni védekezésbe, így az Ágyúsoknak volt területe és ideje is ellentámadásokat vezetni. Xhaka hatalmas helyzetben Neuerbe lőtte a labdát, míg Özil kiszorított helyzetből megeresztett lövését szépen védte a német kapus. Ezzel pedig le is zárhatjuk a vendég helyzetek nem túl veretes sorát.

A fent említett periódust leszámítva a Bayern München letámadása kiválóan működött; az Arsenallal ellentétben többnyire nem közvetlenül az embert, hanem a passzsávokat támadták, így szinte minden egyes alkalommal könnyedén szerezték vissza a labdát. Az Arsenal brutálisan kevés, mindössze 184 sikeres passzt hajtott végre, míg a bajorok 704 átadással zártak.

Wenger a mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta, csapata a harmadik kapott gól után esett szét teljesen, de már annak a találatnak a körülményei is igen érdekesek. Addigra Koscielny kiválásával szinte megszűnt létezni az Arsenal addig sem épp a legbiztosabb lábakon álló védekezése.

Alonso az Arsenal térfelének közepén ismét zavartalanul passzolhat, miközben a védelmi vonalak között három játékos is megjátszható. Gabriel ugyan tessék-lássék módjára kilép a labdát kapó Lewandowskira, de gyakorlatilag semmilyen nyomást nem helyez a lengyel támadóra, aki így könnyedén tudja bejátszani a labdát a megnyíló üres területre. Eközben Mustafi inkább Bellerinnek magyaráz valamit ahelyett, hogy követnő a beinduló Thiago mozgását. Teljes katasztrófa.

Aki jelenleg egyéni hibákban próbálja megtalálni a súlyos vereség okát, az teljesen tévúton jár. Nem lehet véletlen, hogy bizonyos meccseken az Arsenal játékosai rendre csődöt mondanak, akárhogyan cserélődnek is a nevek a kezdőcsapatban. Ez már jóval túlmutat azon, hogy Coquelinből hiányzik a játékintelligencia, hogy Özil nem tud elég jól védekezni (pláne, hogy 5 szereléssel a legjobbunk volt ilyen tekintetben), vagy Mustafi nem tud helyezkedni. Ezeket a neveket kicserélhetjük bárkire az Arsenal elmúlt jó pár szezonjából és megkapjuk ugyanazt az eredményt. Az előző szezonban a Bayern München ugyanúgy egy ötöst vágott Wenger csapatának, ő mégis szinte hajszálpontosan ugyanúgy küldte fel a csapatát az Allianz Arena gyepére. Mindeközben a mérkőzés alatt fájdalmasan egyértelmű volt, hogy Wengernek nincs ötlete hogyan lehetne érdemben beavatkozni a pályán történtekbe, így csak néhány sablon cserével asszisztált tovább a vérengzéshez.

Nem lehet nem belegondolni, hogy ebből a játékosállományból egy a kor szelleméhez sokkal jobban igazodó, és alkalmazkodni sokkal inkább képes edző mennyivel többet ki tudna hozni. Pontosan akkor válik ez világossá amikor éppen minden összeáll és jól megy a játék pár hétig. Ezek a játékosok nem felejtenek el focizni, de vannak mérkőzések amelyen megfelelő felkészítés híján mit sem ér a tehetség. Pontosan a Barcelona példáján láthattuk, hogy Lionel Messi hiába a világ legjobb játékosa, ha egyszer az őt körülvevő rendszer és a megfelelően felkészült ellenfél ellehetetleníti a játékát.

Nem gondolom, hogy szégyen ha valaki egy idő után nem képes továbbfejlődni. Arséne Wenger közel a 70 évhez már jócskán túlélte a legmagasabb szinten korának sztáredzőit. A futball azonban az elmúlt 5 évben rendkívül gyorsan és nagyon nagy mértékben megváltozott. Igazságtalanság lenne Arséne Wengertől elvárni, hogy még mindig ő legyen a legfelkészültebb, és járjon mindenben az élen. Az a munka amit a francia menedzser az Arsenalnál töltött első évtizede alatt letett az asztalra, minden kétséget kizáróan bámulatos. Sőt, úgy gondolom az azt követő 7 év teljesítménye még ennél is fontosabb volt, és mindenképp értékelni kell. 2013 óta viszont az Arsenal már újra a nagyfiúk játszóterén próbál felkapaszkodni a mászókára – csak az elmúlt nyáron 80 millió fontot költöttek játékosokra -, Arséne Wenger azonban már csak a kicsi eredményeket tudja szállítani, és azt is ki tudja még meddig.

Nem a Bayern München elleni vereség tette egyértelművé, hogy Arséne Wenger regnálását az Arsenal élén nem szabad tovább húzni. Ez csupán egy újabb égbekiáltó figyelmeztetés, ha valakinek nem lett volna még világos. Jelenleg az lenne a legjobb, ha Wenger bejelentené a távozását, és megkímélné magát az őt folyamatosan érő sokszor minősíthetetlen kritikáktól, amikre talán nem feltétlenül szolgált rá. Merthogy Arséne Wenger sokkal jobban szereti ezt a klubot nálad, és nálam is. Jobban akarja a sikert, mint bármelyikünk. Azonban valamit akarni, és véghez vinni nem ugyanaz. Én nagyon szeretném, hogy Arséne Wenger az őt megillető módon hősként adná át a helyét az utódjának, és nem a hátsó ajtón kellene távoznia, a szurkolók haragjától övezve.

 


 • BVick

  Peet, en is nagyon szerettem volna ha ugy tavozik, de sajnos az a lehetoseg a FAkupa gyozelemkor elszallt..

  • Mityu

   Az FA-kupa idén is meglehet még

   • BVick

    Ez igaz. Es meg bajnokok is lehetunk.
    De nem erzem egyiket sem a csapatban (nyilvan a tegnapi meccs nem dobott a dolgon). Remelem tevedek.

 • padi3zz

  Remek lett, igazán fasza befejezéssel. Grat!

 • konan

  ezzel mar elkeset a nyomorek hogy hoskent tavozhason

 • Kölcsey Ákos

  nagyon korrekt es jol megfogalmozott iras. gratulalok.

 • Balázs Kozó

  “Konan” elvátrs moderálását köszönöm. Nem vagyok agresszív ember, de majdnem leírtam neki, hogy ha utcán mondja ezt, nagyon vissza kéne fogni magam, pedig életemben nem verekedtem (felnőttként).

  • Auréliano Buendia ezredes

   Ilyenkor mindig elképedek, hogy ilyen gyökerek is szurkolnak a csapatnak.

   • Az hagyján,h gyökér, de egy emberi hulladék, Vas Botond a neve, taknyos kis fasz.

    • konan

     London is the blue!!

     • Trollséne

      Téged sem fenyeget a sikeres angol B2 nyelvvizsga veszélye.

    • Balázs Kozó

     Nem fél? Egy olyan site-ra jött ekézni, aminek több tagja van, mint a legtöbb NB1-es klubnak. Csodálom a botorsággal felérő bátorságát, ÉN biztos nem tenném. És amikor azt írom “tagja”, nem a képernyő mögé bújó nyáladzó csótányt értem, mint amaz, hanem embereket, akik kilépnek az utcára. Gondolom, ezt néha neki is kell.

     ÉN elismerem azt, ha a csapatom nem jó, és férfiasan megverik. Pl.: most. Sőt, a legutóbbi Cselszhit meccsen is tökönszúrtuk magunkat, De neki még csak méltósága sincs, hogy ezt felismerje. Legalább annak örülne, ami van. Pl.: ép fogsor.

     • Túlgondolod. Ez egy szaros, tizenéves dinamo drukker, igazi anyaszomorító csótány, aki a legutóbbi meccsünk során szakadt ránk. De most már bannoltam teljesen.

     • Balázs Kozó

      Túl, túl, csak számomra elképzelhetetlen egy Papa nélküli Arsenal, és félek, ez sok-sok felest fog felemészteni. Mondom ezt úgy, hogy Arséne előtt kezdtem a csapatnak szurkolni.

 • Trollséne

  Nagy kár, hogy ennyit sikerült kihozni ebből a garnitúrából. Az azért nem égbe kiáltott bullshit volt a szezon elején, hogy ez az elmúlt 10 év legerősebb csapata.

  • ZERO_L

   jó, de most ez “az elmúlt 10 év legerősebb csapata” jelző olyan mintha azt mondanám, hogy a környék legnagyobb gengsztere vagyok, aztán kiderül, hogy az Alföldön 200 szürke marha társaságában verem a nyálam

   ebből a 10 évből 7-ben pelyhes seggű tinikkel voltunk felvértezve

   pont ez lenne a cél, hogy minden évben elmondhassuk, most van a legerősebb keretünk az utóbbi x éve tekintetében

   • Trollséne

    jah, jogos amit írsz
    Papát akkor még könnyen ki lehetett mosdatni a stadiontörlesztővel, nyeretlen kétévesekből álló kerettel, #kapuskérdés, #klassziscsatár hiánya, sérülésekkel de most már védhetetlen.
    Utóbbit persze megint elő lehetne venni Cazorla kapcsán (neked nyáron nagy vesszőparipád is volt, hogy Xhaka nem lesz jó egy az egybeni pótlásnak) de akkor talán nem kellett volna megpróbálni valami mást kitalálni, nem belekényszeríteni játékosokat számukra teljesen idegen szerepkörökbe. (Ramsey az, aki ennek legjobban issza/itta a levét, pedig én élen járok a “csak úgy zsigerből is alapon” fikázói között.)

    A keretre Özil érkezése óta minden nyáron nyugodtan rá lehetett sütni, hogy az elmúlt X év (Emirates-es évek) legerősebbje, szóval ez a cél mondhatni teljesítve volt. (Az, hogy most mekkora lesz az amortizáció, meg kiket sikerül hozni a Wenger-mentes csapatba, hamarosan(?) kiderül.)

    • ZERO_L

     az a hatalmas csalódás, hogy csak nézzük bambulva ezt a kp-t és nem teszünk semmit ellene, csak betesszük a játékosokat ugyan abba a rendszerbe és várjuk tőlük a megváltást

     aztán lehet az őszi kb 20 meccses veretlenségi sorozat is arra volt jó, hogy becsapjuk magunkat, megy ez Santi nélkül is, felesleges hozzányúlni

     de ez csak egy dolog a sokból (pont a vesszőparipám), és ettől még egy tisztességes védekező felfogású taktikát végre tudni kéne hajtani szóval ezt most nem a tegnapi napra akarom felhúzni, mert arra egyszerűen nincs mentség, se az edző se a játékosok részéről

 • Auréliano Buendia ezredes

  Voltak nagy pofonok az elmúlt években is a BL-ben, de talán egyik se fájt ennyire. Mert ezt most egy kurva jó, sokkal többre hivatott kerettel értük el. Már nem lehet arra fogni, hogy nálunk Squilaccik, Gervinhók, meg Chamakhok és Denilsonok játszanak, azért nem tudjuk felvenni a kesztyűt. És már az a vigasz se maradt meg, hogy mi vagyunk a szimpatikus vesztes, akik szép játékkal, szépen halnak meg. Nincs szép játék, nagyon nincs, és már a sokadik meccs az évben, amikor az ellenfél a félpályán is alig enged át minket. Nincs mivel megnyugtatnia magát a szurkolónak, szembe kell néznie a fájdalmas igazsággal: borzalmas állapotban van a csapatunk, és hogy még jobban fájjon, ezt az állapotot az élő istenként tisztelt Papánk idézte elő. Nincs más megoldás, itt az idő a váltásra. Make Arsenal Great Again 😀

  (Attól pedig a falra mászok, hogy Özil mennyi jogtalan kritikát kap az elmúlt időkben. “Nem hajt” meg “Lefossa”. Édesistenem. Nézi is a meccset, aki ilyeneket mond? Amúgy is, el se jutunk támadásépítésbe, hát mit csináljon?! Mióta itt van, világklasszis teljesítményt nyújt és mit kap cserébe? 4-5 helyért küzd a bajnokságban a csapat és megszégyenülten esik ki minden évben a BL-ből. Nem csodálom, hogy neki is, és Alexisnek is tele van a töke – az már vérmérséklet kérdése, hogy a két játékosnál ez két különböző módon jelenik meg.)

  • Ádám Schweininger

   Én sajnálom mindkettejüket, de ilyenkor mindig elgondolkozok, hogy akkor miért ragaszkodnak ők annyira Wengerhez? Vagy ők nem veszik észre, hogy vmi nem okés? Vagy ha szerintük nem ezzel van a baj, akkor mivel? Szóval vagy jó nekik ez így, csak a külvilágnak színlelik a fájdalmukat(ami valljuk be elég abszurd elgondolás) vagy kurva szar nekik, de félnek, hogy vmi vadbarom lesz az edzőjük, ahol lehet, hogy 3-szor annyit kell padozniuk, mint most, ami pontosan 3 lesz, ha jól számolom és nem játszhatnak olyan szabadon se, mint most! Én, így a cselzi-bayern utáni nagyon sima sokkos szopás után gondolom azt először, hogy meg kell próbálni akkor is Wenger nélkül is, ha ennek azaz ára, hogy vmelyik a 2 közül vagy éppen mind2 lelép.

  • ZERO_L

   no offense, de úgy mentünk a párharcba, hogy Özil ritka trágya formában van, Alexis csak görcsöl, Santi a csapat egyik alap pillérje x hónapja sérült, pótlását meg már 1,5 éve nem tudjuk megoldani

   nem volt egy játékosunk akiben előzetesen bízni lehetett, hogy ő jelentheti a különbséget, max taktikával nyerhettünk, de azt is szarul lett megválasztva és a kivitelezés is kritikán alulira sikerült

   én nem tudom te mit vártál vagy az utóbbi 1 hónapban milyen Arsenal meccseket néztél, de ha ez nem is reális eredmény bőven benne volt a levegőben a 2+ gólos vereség

   • Auréliano Buendia ezredes

    Nem vártam mást, ill. nem most vártam mást, hanem év elején. Én tényleg azt hittem/reméltem, h Wengerben van még egy jó év.

 • titok84

  Remek írás!

 • bananosjoe

  +1

 • horvathpeter

  Egy kis gond, hogy ha Wenger lemond, akkor valszeg mi is úgy járunk majd mint a United és örülünk majd ha néha bejutunk a BL-be. FA-kupára meg még a Papus is jó.

  • Auréliano Buendia ezredes

   Azért a kettőt ne hasonlítsuk össze. SAF egy bajnoki cím után, és egy nemzetközi és hazai kupákkal teli évtized után adta át a stafétát. Wenger egy kudarcokkal teli évtized után megy el. Az egyik egy sikertörténet utáni törvényszerű visszaesés, a másik..hát az más tészta.

 • Zsolt Pinczinger

  Ha jól emlékszem Einsteinnek tulajdonítják a következő mondást: Az őrültség nem más, mint újra és újra ugyanazt tenni és várni, hogy az eredmény más legyen… Vérzik a szívem, de talán ez most ide is igaz… Csodáltam mindig is ezt az embert, mert hitt (hisz) valamiben, de sajnos be kell látni, hogy ez csak egy bizonyos szintig működőképes. A kérdés csak az, ha hamarosan jön is valaki más, az milyen irányba veszi az irányt, mert azt senki sem gondolhatja, hogy innen csak egy irány lehetséges…

  • De még csak azt sem,h minden irány előre lesz…

   • Zsolt Pinczinger

    Pont valami hasonlótól tartok magam is :/

   • athlon29

    Nem baj az. Én már a stagnálást jobban unom, mint a visszafejlődést. Persze lehet, egy év után mást mondok majd és visszasírom Wengert. De unom, hogy évről évre ugyanazt a szart öntik a fejemre. Legfeljebb jövőre más szar zúdul ránk.

    • Pedig olyan,h stagnálás nem is nagyon létezik, mert ez már önmagában is visszafejlődés. 🙂 Ennek a mértéke az, ami nyilván nem mind1.

     • athlon29

      Sokféleképpen értelmezhetjük ezt. A top4 folyamatosan, az, hogy a nyolcaddöntőben bármi van, bárki ellen, kiesünk reménytelen játékkal nekem már kimeríti a stagnálás definícióját.

  • Bill F Murray

   jól emlékszem hogy egy vadkutya posztban olvastam ezt az idézetet úgy ’11 tájékán. csak keserűen mosolygok azon, hogy ugyanúgy releváns ma mint az előző 6 év bármelyikében.

 • ZERO_L

  “Én nagyon szeretném, hogy Arséne Wenger az őt megillető módon hősként
  adná át a helyét az utódjának, és nem a hátsó ajtón kellene távoznia, a
  szurkolók haragjától övezve.”

  de ez megint olyan romantikus ábrándozás mint a világbéke, nem?

  nem lehet, hogy a vezetőség is pont ezért nyomot az orra alá egy szerződést, mert ezt az álmot kergetjük, aminek egyre jobban csökken a realitása…

  • Mityu

   Szerintem a vezetőség azért tette le elé a szerződést, mert nekik pont jó az, ami van, és az idők végezetéig ellennének ebben a felállásban, nem sok minden hozná ki őket a sodrukból. Az már inkább jelzés értékű lehet, hogy az öreg ezt nem tartotta titokban, ráadásul nem is írta alá, ha nem nyújtunk valami igazán extrát a szezon végéig, elég valószínűtlennek tartom a hosszabbítását.

   • ZERO_L

    én próbáltam pozitívan hozzáállni 😀

    ha úgy van, ahogy te mondod, akkor ez a hozzá nem értő vezetőség következő edzője tuti a Howe-Rogers-Koeman hármasból fog kikerülni

    • Mityu

     Azt nem mondanám, hogy hozzá nem értők, de gyanítom, hogy gazdasági szempontból ők kényelmes helyzetben vannak, és az is hihető, hogy ezért elfelejtettek a Wenger utáni korszakra tervezni. De ez mind csak találgatás, szerintem kisebb szerencsével így is találhatnának egy elfogadható utódot, mint ahogyan a kékek is belenyúltak a jóba.

     • titok84

      De azt azért ne felejtsük el, hogy idén Wengerrel sem tuti a Wenger Cup. És ha nincs BL, azt a költségvetésünkben is megérezzük. Mi nem a Chelsea vagy a ManU vagyunk, ahol egy sikertelen év után 150 millát tolna a csapatba. Ha én egy foci iránt érdektelen pénzember-tulaj lennék, ez azért akkor is érdekelne.

     • Attila Balla

      A Wenger Cup elúszásával azért várnék még. A tradíciókon túl is a Pool és a Spurs idén bemutatott néhány leolvadást, és a mostani tendenciájuk sem annyira bizalom gerjesztő. De ha egyikük nem is esik össze, a nemzetközi porondon még aktív Menkeszteriek sem uralták idén a PL-t. A jelenleg második City szurkolóinak pl. idén már háromszor sikerült megélni, hogy 4 gólos hátrányban vannak – a Chelsea-t leszámítva azért más csapatoknál sem néz ki rózsásnak a helyzet (az máshova tartozik, hogy ott mind a jövő építése is zajlik közben).

     • Mityu

      Valamiért mégis ledobták már most a szerződést Papus asztalára, a szezon végkifejletének ismerete nélkül. Ezt maximum csak azzal lehetne indokolni, hogy megteremtsék a stabilitást, ami Özilék hosszabbításának egyik kulcsa lehet, aztán ki tudja.

 • Frimpong

  Ez van Béláim. Tovább kell lépni.

 • fecc_4

  Nagyon jó írás, a minőségi taktika elemzés ellenére is főleg az utolsó három bekezdés fogott meg, maximálisan egyetértek!

 • BojoG78

  Arsene Wenger has ended his media conference. Let’s recap some of the main points…
  Wenger denies dressing room row

  He will decide his Arsenal future in March or April

  Wenger does not plan to retire and hints he could manage elsewhere next season

  He wants to rebuild confidence in his Arsenal squad.

  Laurent Koscielny to undergo scan on the injury he suffered at Bayern
  Alexis Sanchez has flown to Spain for a court case

  • Woolwich

   Azt azért nem gondoltam volna róla, hogy máshol is el tudná még képzelni magát edzőként.
   Idén lesz 68, több, mint 20 éve van nálunk, innen bármilyen váltás elég komoly lenne neki.

  • Mr. Dhoan

   Ez kb. 1 dolgot jelent, hogy marad. Egyszerűen nem hiszem, hogy a Board visszavonná a szerződéshosszabítást, még akkor sem, ha kicsúsznánk a Top4-ből. Akkora népharag meg úgy sem lesz, hogy elsöpörjön mindent, az Emirates meg ettől függetlenül is tele lesz hétről-hétre.

   • BojoG78

    Úgy sejtem hogy az Fakupa megint megmentheti,ha kifogunk egy jó sorsolást,mert ugye még szinte minden nagy áll a sorozatban,ezért ott sem vagyunk favoritok.Olyat már csak félve vések ide,hogy mi van ha 4-0-val hazaküldjük a bajorokat…Viszont ha nem nyerünk semmit a szezon végén,talán már nem fog aláírni.

 • Bill F Murray

  “Merthogy Arséne Wenger sokkal jobban szereti ezt a klubot nálad, és nálam is. Jobban akarja a sikert, mint bármelyikünk.”
  Ez ellentmond egymásnak. Csak feltűnt neki, valamelyik ilyen megsemmisítő vereség és trófeáktól való búcsúzás után, hogy ő kevés lehet a szintlépéshez. Ő a saját megrögzött elképzeléseivel akarja az Arsenalt újra a csúcsra juttatni, eszébe sem jut hogy egy másik edző képes lenne boldogabbá tenni az Arsenal szurkolóit, vagy hogy az évek során ezerszer hangoztatott hibáin javítson.

  Ha aláírja a szerződést, akkor lehet hogy egy szméagoli értelemben jobban szereti a klubot nálunk, de minket, szurkolókat semmibe vesz.