Átigazolási tervezet 2017

A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén sem marad el átigazolási tervezet, amelyet ismét ZERO_L kommentelő sporttárs tollából olvashattok.

Minden nyári átigazolásra úgy tekintünk, mint egy fontos fordulópont a klub történelmében, ahol végre meglépjük azt a bizonyos egy nagy lépést előre, a szurkoló már csak ilyen…

Elnézve a szerződéseket, a viszonylag korlátozott lehetőségeinket és a bajnokságon belüli egyre szorosabb versenyt, az idei nyár fontossága meghatványozódott. A mostani átigazolási időszakot úgy kéne végrehajtani, hogy ne csak az 5. helyről lépjünk előrébb, hanem végre valahára a bajnoki címért is versenyben legyünk még május környékén. Mondanom se kell, ilyen szintű előrelépést egy nyár alatt emberemlékezet óta nem sikerült meglépni, és ez nem csak a keretre költött x tíz millió fontok kérdése. Mivel a háttérmunkára még kevesebb rálátásunk van, így marad az átigazolási időszak, a keret összetételének boncolgatása.

A lehetőségeinket korlátozza, hogy lemaradtunk a Bajnokok Ligájáról, így mind pénzügyileg mind a presztízst illetően hátrányban leszünk, mikor nyáron megkörnyékezzük az általunk kiszemelt játékosokat. Ha ez még nem lenne elég, akkor a jelenlegi keretet illetően is meg kell hozni pár igen fajsúlyos döntést. Az elkövetkező két évben a jelenlegi aktív rotációból 15 (!!!) játékosnak is lejár a szerződése. Ezek között vannak olyan játékosok, mint Sanchez, aki messze a legértékesebb, legfontosabb játékosunk és olyan is, mint Mertesacker, akinek vélhetően a következő szezonja lesz az utolsó profi futballistaként, hisz már olyan híreket olvasni, hogy foglalkoztatja egy „non-playing role” a klubnál.

„Should I stay or should I go”

Az átigazolási időszak legnagyobb kérdése, hogy a két világsztárunkkal, Özil-lel és Sanchez-zel, mi lesz. Az én álláspontom ebben a kérdésben az, hogy ha nem írják alá a szerződéshosszabbítást, akkor is meg kell tartani őket, kvázi all-in-ra menni a következő idényben, mert azt nem látom magam előtt, hogy Európa Ligával ezt a két sztárt pótolni tudjuk, és akkor ügye hol vagyunk még a keret megerősítésétől… Esetleg, ha érkezik értük egy 50 millió fontos ajánlat, akkor érdemes elgondolkodni a külföldre(!) való eladásukon (ez az árcédula inkább csak a chileire vonatkozik), de azért lássuk be, ennek nincs túl sok realitása úgy, hogy a vevő pontosan tudja, jövőre akár ingyen is megszerezheti.

A két sztárunk mellett, jövőre szintén lejár Wilshere, Oxlade-Chamberlain, szerződése, akikkel számomra nem kérdés, hogy hosszabbítani kell. Két év múlva Ramsey szerződése jár le, de állítólag a klub már idén nyáron meghosszabbítaná azt. A walesivel kapcsolatban már lassan két éve ilyen se veled, se nélküled érzésem van. Számomra túl inkonzisztens a játéka és bár az utolsó pár hónapban jól teljesített, köszönhetően a háromvédős rendszernek, mégse érzem azt, hogy Xhaka-val párban a következő öt év meghatározó belső középpályás kettősét tudnák alkotni. Kiegészítő szerepre tökéletes lenne, csak azt meg lehet ő nem akarná bevállalni. Leginkább a homegrown státusza miatt marasztalnám, ha körbe nézünk kevés használható „saját nevelésű” játékost lehetne igazolni a helyére és azért azt is el kell ismerni, hogy amikor elkapja a fonalat, akkor tényleg nagyon hasznos tud lenni. Az a tény meg önmagáért beszél, hogy eddig három döntőben játszott ebből kettőn győztes gólt szerzett. Jenkinson-nak és Gibbs-nek is lejár a szerződése 2018-ban, nem hiszem, hogy bárki is marasztalná őket, mindegyik fél a távozással járna legjobban.

Két év múlva még Giroud-nak, Walcott-nak, Welbeck-nek, Monreal-nak, Gabriel-nek és a két kapusunknak jár le a szerződése. Ospina ha tényleg több játékpercet akar, akkor őt most kell eladni még tisztességes árat lehetne kérni érte (az eddigi pletykák természetesen potom összegekről szólnak). A Walcott-projektről már több éve le kellett volna mondani, bár ősszel tisztességesen termelte a gólokat, de a háromvédős rendszerben totálisan nincs meg helye, még backupként sem. Welbeck-et főleg arra a két, három MU elleni meccsre érdemes keretben tartani, ettől függetlenül tucat angol játékos, aki max kiegészítő szerepre jó. Giroud szerződése lejártakor már 32 éves lesz, addig ki lehet belőle hozni a maximumot, ő sem klasszis játékos, de amiben jó azt magas szinten űzi. Monreal 33 éves lesz, felesleges vele hosszútávon számolni. Gabriel meg kiegészítő szerepre, 4.-5. számú CB-nek bőven megfelelő. Cech is valószínűleg kitölti a szerződését és utána visszavonul vagy levezet még valahol.

Jól látható, hogy a fontosabb játékosokkal most nyáron kell hosszabbítani. Ismerve a klub működési mechanizmusát tartok tőle ez nem fog zökkenőmentesen zajlani, azaz a nyári multitasking során, vagy a hosszabbítások vagy a komoly erősítések fogják a rövidebbet húzni. Mindezek mellett nem ártana végre a felkészülést lezáró Emirates kupára végleges kerettel készülni és nem augusztus utolsó napjaiban még komoly igazolások után koslatni.

Szóval, tavalyhoz hasonlóan megint leírhatnám, szemléletváltásra lenne szükség, például a keret összetételt illetően, kiszórni pár nevet (pl Walcott), és az átigazolásokkal kapcsolatban is határozottabban kéne fellépni, de ez vélhetően még két évig nem fog változni, így túl nagy változásokat (pozitív értelemben) ne várjunk. Talán az erősítések terén meglep minket AW egy Özil-hez hasonló semmiből jövő blockbuster igazolással.

Távozók

A korábban említett Ospina, Jenkinson, Gibbs hármas mellett vélhetően Debuchy is távozni fog, viszont a legnagyobb szívfájdalmunk Lucas Perez távozása miatt lehet. Szégyenletes volt a bajnoki szereplésünk, de ami ezt is űbereli az az, ahogy képtelenek voltunk bármit is kezdeni a tavaly nyáron érkező spanyol csatárral. A történetben az a legszebb, hogy a pályán nyújtott teljesítményével abszolút nem szolgált rá erre. Mikor megkapta a normális perceit, akkor mindig hozzá tudott tenni a játékunkhoz, akár góllal akár gólpasszal, nem lehetett rá panasz, mégis kétszer kezdett a bajnokságban, a maradék kilenc meccsen meg átlagosan kb 15 perceket kapott. Persze, sérült volt 2×1 hónapot (what a surprise…), de ez még nem magyarázza miért nem kapott több bizalmat. Majd biztos erre is fény derül az öreg jövőbeli „egyszer talán majd megírom” könyvében. Szintén nem ártana ha Walcott, Welbeck kettősből egyet értékesítenénk, de mint az előbb mondtam, ne legyenek illúzióink, ha komoly távozónk lesz, az a két világsztár egyike lesz.

Minden nyáron visszatérő probléma, hogy az esetek többségében áron alul szabadulunk meg a játékosainktól, így átnyálazva a vélhetően távozók névsorát, most sem számíthatunk túl sok font millióra, így a BL ellenére is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha komolyan meg akarjuk erősíteni a keretünket.

It’s time to say goodbye, but thanks for the memories

Erősítések

Idén személy szerint nem látok olyan játékost, mint tavaly Mkhitaryan, akire egyértelműen rá tudtam mondani, hogy tökéletes Arsenal játékos lenne. Természetesen vannak olyanok, akiket szívesen látnék a csapatunkban, de vagy nem látom bennük az azonnali impact játékost vagy kevés realitását látom annak, hogy nálunk kössön ki. Nézzük posztonként:

 • Kapusok

Petr Cech már nem az a „15 pontot hoz a konyhára” kategória, gyakrabban ismétlődnek a gyengébb meccsei, de összességében még mindig megkérdőjelezhetetlen a kezdő státusza. Ospina vélhetően távozik, így a második számú kapus poszt kiadó. Erre a szerepre, a kölcsön szerződéséből visszatérő lengyel „saját nevelésű” kapusunk tökéletesen alkalmas, ezért óriási hiba lenne eladni Szczęsny-t. Elég jó szezont futott az olasz bajnokságban (legtöbb gólnélküli meccs), bár még nincsen a cseh kollégája szintjén (azért az öreg Petr is tudna mit tanulni tőle), úgy érzem, ha fejlődhetne, komolyodhatna mondjuk két évet simán lehetne a bajnokság egyik legjobb hálóőre. Már csak azért is hatalmas hülyeség lenne megválni a lengyeltől, mert mögötte nincs értékelhető kapustehetségünk. Nagyon-nagyon remélem Martinez második számú kapusként való említése az öreg részéről csak smokescreen. Beáraznánk az egész szezonunkat, ha az argentinról tényleg elhinnénk, hogy Cech kiesése/eltiltása esetén képes lenne stabilitást adni a védelmünknek.

 • Hátvédek

Belső hátvédposztra az utóbbi időben eléggé feltankoltunk, szóval még a három belsővédős rendszer továbbvitelével is megvagyunk mind mennyiségben mind minőségben. Chambers és Holding személyében ráadásul fiatal tehetségek is szerepelnek, akik akár a következő 10 évben megoldhatják a belső hátvédpáros kérdéskörét. A szélső védőkben már nem ennyire rózsás a helyzet. Az új igazolás Kolasinac személyében végre meg van a kezdő balbekkünk a következő évekre és reméljük jobb oldalon is sokáig marad még Bellerin, mögöttük viszont nehéz elfogadható backupokat találni. Bal oldalra Monreal még szódával elmegy, bár azt csiripelik a madarak, hogy inkább a belső hármas bal oldalán fogjuk játszatni, de jobboldalra nagyon nincs olyan aki Hectort tudná helyettesíteni, maximum Chambers, de őt már inkább középre kéne beépíteni. Én személy szerint nem tartom jó megoldásnak Oxlade-Chamberlain wingback-ként való játszatását, a védőmunkája egyszerűen kevés oda, technikai tudását és gyorsaságát is több hasznát vehetnénk a támadóharmadban. Túl nagy változásra itt nemigen lehet számítani és a backup RB posztot leszámítva erősítést sem igényel ez az egység.

 • Középpályások

Ahogy az utóbbi években folyamatosan, most is csak az a kérdés, mennyi ideig lesz bevethető Cazorla és megtudjuk-e oldani a helyettesítését. Az utóbbira már lassan két teljes éve egy nagy kövér nem a válasz. Bár a szezon utolsó meccsein a háromvédős rendszernek köszönhetően úgy tűnt legalább minimalizálni tudjuk a hiányát, azért engem még mindig nem győzött meg teljesen, hogy hosszútávon ez lenne a megoldás. A nagyobb gond, hogy az átigazolási piacon se látok olyan reálisan elérhető játékost (tehát nem Verratti kategória), aki képes lenne betölteni a spanyol szerepét. Egy év múlva neki is lejár a szerződése, szóval tényleg itt lenne már az ideje végre megtalálni azt a személyt vagy rendszert akinek/aminek köszönhetően pótolni tudjuk a középpálya agyát.

„Please God, have mercy…”

Ettől függetlenül egy Lemar igazolásnak nagyon tudnék örülni, aki átvehetné mondjuk Alexistől a bal oldalt, így a chilei mehetne fel csatárnak. Őszintén kicsit tartok tőle, hogy a francia esetleg csak mint B tervként szerepel Sanchez távozása esetén. Azt viszont semmiféleképpen sem szeretném, ha Mahrez-t igazolnánk le. Egy olyan játékos, aki az utóbbi két szezon mindegyikét egy új zsíros szerződéshosszabbítással kezdi, majd miután a csoda (bajnoki cím és BL szereplés) elmúltával, csapata visszacsúszik a korábbi szürkületbe, előáll a szezon végén, hogy szeretne távozni, na az ilyen játékos még ingyen sem kéne. E mellett még arról sem győzött meg, hogy egy top4-es, BL-ben rendszeresen játszó csapat szintjét konzisztensen tudja-e hozni. Nálam ő még inkább a one-season wonder kategóriában van.

 • Támadók

Nagyon úgy néz ki, idén nyáron is a csatárkérdés lesz a slágertéma. Állítólag elég komolyan érdeklődünk Mbappé iránt, ezzel a világ legdrágább játékosává téve, de ismerve a klub filozófiáját számomra ez még mindig élet idegennek tűnik. Megkérdőjelezhetetlen a francia tini tehetsége és potenciálja, de nem hiszem, hogy futballszakmailag jobban járunk, ha az egész átigazolási keretünket egy darab játékosra lőjük el, annyira azért nem rendelkezünk mély játékosállománnyal. Mindent összevetve meg kell hagyni elég tökös húzás lenne a megszerzése, egy komoly kockázat vállalás, ami nem igen volt ránk jellemző az utóbbi 10 évben, de komoly üzenet lenne a szurkolók, riválisok, jelenlegi játékosok számára.

A pletykák az utóbbi napokban felerősödtek és most azt mondják, hogy Lacazette megszerzéséhez vagyunk a legközelebb. Az ő leigazolása is már évek óta téma, de így is elég sok kérdést vett fel. Legelőször, mikor fordult elő, hogy egy játékos a válogatott riválisával a klubcsapatában is meg kell harcolnia a kezdő pozícióért? Profitált-e ebből az adott klub, játékos? Giroud ezután távozás mellett döntene a VB évében? 40 millió font feletti összeget (világklasszis árkategória) megér-e egy „csak” a francia ligában bizonyított, bevált játékos? Meg tudná ugrani a PL top4 mércéjét? Minél többet gondolkodok ezen az átigazoláson annál több kérdés merül fel bennem.

Alexandre the Great (balloon?)

Ahogy Peet is írta, komoly veszteség lenne ha Oli úgy döntene, nem harcol meg a kezdőbe kerülésért. Az igazi előrelépést csak az jelentheti, ha Giroud elé és nem helyett hoznánk csatárt. (Természetesen egy tökéletes világban Walcott-on vagy Welbecken adnánk túl és az ő helyükre hoznánk a sztárcsatár igazolást, de mint már mondtam, ne álmodozzunk…). Lacazette más típusú csatár így francia honfitársával badarság lenne összehasonlítani, inkább Welbeckkel kell, aki a mozgékonyabb, papíron(!!!) jobban cselező támadók kategóriájába esik, nála viszont fényévekkel jobb Alex. Szóval lehet lamentálni a kért összegen, de nézzünk szembe a rideg valósággal, Aubameyang, Lewandowski vagy Mbappé féle igazolásokra nem sok esélyünk van, nem vagyunk az a kategória (lehet sosem leszünk), így nem marad más, mint az eggyel lejjebbi polcról válogatni, onnan meg nem biztos, hogy találunk Lacazette-nél jobbat.

De, kell-e nekünk egyáltalán új csatár? Sokak kételkedtek benne (köztük én is), de egy jó rendszerben Alexis igen is képes eredményes, jó csatárteljesítményt lehozni (ha sok másért nem is, ezért elismerés jár az öregnek a tavalyi szezonból). Én egyáltalán nem egy új csatárban látom a megoldást, hanem egy kvality szélsőben. Mondjuk egy Martial érkezésében (csak a legfrissebb pletykákra reagálva) én sokkal több potenciált látok, mint egy olyan csatárban, akivel kapcsolatban még rengeteg a kérdőjel. Nem utolsó sorban, így aztán már tényleg létszámfelettivé válhatna mondjuk Walcott. A csatár kérdéskörét meg Alexis-Giroud-Welbeck hármas egy jó rotációban meg kellene tudnia oldani.

Viszont, ha arra számítunk, hogy Sanchez csak egy évig lesz nálunk, illetve esélyünk sem lesz egy kiváló szélsőt leigazolni, akkor természetesen indokolt lehet egy újabb csatár igazolása.

 

Összegzés:

Nem akarok nagy szavakat használni és kijelenteni, hogy ezen a nyáron múlik az Arsenal jövőjének sorsa, de azt bizton állítom, az utóbbi négy év legfontosabb átigazolási időszaka elé nézünk. Csak reménykedni tudunk a vezetők is átérzik, mennyi minden forog kockán és az eddigiekhez képest határozottabbak lesznek a piacon. Távozóktól függően én körülbelül 4 igazolásra számítok, ebből egy tuti, Kolasinac személyében, a támadókhoz és a középpályára várok egyet-egyet és van egy nagyon rossz megérzésem, hogy a lengyel kapus helyére is hozunk egy második számú hálóőrt. Végezetül, remélem a nyarunk értékélésével  nem kell megvárni az augusztus végét, hanem már a bajnokság rajta előtt számot vethetünk róla.

The first season with 120+ goals in AW era, can you believe it?


 • ZERO_L

  és még egy kis Wengerball a szezonból

  https://twitter.com/Bammers05/status/879362881015382024

  • BVick

   Hat lehet nem imadni ezeket a szepseges ferfiakat…?!?! Hat nem.

 • Frimpong

  However, according to Kicker, a move for the Arsenal forward appears increasingly unlikely due to the extravagant financial package required to secure the Chile international.

 • white__widow

  a két francia cigány jöjjön, lacazette ne, inkább a legszebb ffi maradjon és ofkóz a chilei bányász is kapjon az extra zsé mellé perspektíva hiányában egy éves royal canin kupont, wengernek meg vegyünk egy guminőt – hátha

 • Woolwich

  Ospinát fentebb kellene tolni pár sorral.
  https://twitter.com/GurjitAFC/status/878934143933046784

 • Woolwich

  Ha van, akit még Benzemánál is többször hoztak szóba a klubbal.
  https://twitter.com/GFFN/status/879440712563134464

 • changemynamekukac

  Jó cikk +ban pár plussz gondolat hozzá:

  1) én nem tudom, hogy mi lesz a matchplan. Az öreg visszaáll a 4-2-3-1re, hamisszélsőzik, 3 védős vagy éppen, ami kijön a járókeretes keretből, szóval ez nagyban befolyásolja a dolgokat. Akik képesek kicsit komplexebben viszonyulni ehhez, és több szerkezetben is bevethetőek azok prioritást élveznek, a többinél tényleg extraklasszisnak kell lenni, hogy megtartsa az ember. azt hogy ezt is nézi-e ő azt nem tudom. Valszeg igen, de idővel majd megtudjuk.

  2) Kik azok akik kinőtték az Arsenalt, kik azok akik ezzel egy szinten vannak, ki azok akiknek magas a léc.
  Akik kinőtték:
  Sancho
  Özil – ő abból a szempontból kérdéses, és talán a következő kategória, hogy mennyire szarik bele a dolgokba. Ha jó napja van akkor ez a kategória, ha rosszabb akkor a következő. Ha Sancho megy, én akkor is látok esélyt megtartani, de erősen vissza fog esni.
  Cech – határon mozog, de mivel nem akar költözni Londonból ő nem téma.
  Szczęsny-Arsenal padnál jobb alternatívái vannak.
  Bellerín – ugyebár folyton van Barca szál
  Csaka. Ő most érkezett, nem fog menni.
  Ospina, ugyanaz mint a lengyelnél.

  Akik kbre egy szinten vannak:
  Holding, Monreal, Paulista, Mustafi, Elneny, Ramsey, Ox, Jack, Giroud, Iwobi, Perez

  Akik mehetnek, mert már léc alatt
  Debuchy, Jenkinson, Gibbs, Per, Coq, Welbeck, Walcott.

  (Kos és Cazorla bőven első kategória, de rájuk már nem lehet építeni, ha egy félszezont lehoznak sérülés nélkül, akkor a kezünket már összetehetjük értük, meg 32-33 évesen már nem viszik innen el)

  Magyarázat:
  Lengyel kapusunknak a Roma után nem pálya a pad nálunk. Cech nem bakizik annyit, Rómában mindegyik meccsen kezdő volt a bainokságban + 1 Bl meccs (nem sok, de majdnem 40 meccs). Ezzel szemben Ospinának tavaly 2 meccse volt a bajnokságban, 4 a kupában, 8 BLben. Ez 14 meccs. Megint ott vagyunk, hogy világverseny előtt vagyunk, lengyelek jelenleg csoportelsők, Fabianski volt a 6 selejtezőmeccsből 5ször a kapuban. Nem hiszem, hogy túlzottan növelné lengyelünk esélyeit az elsőszámú portás szerepre az Arsenal padja EL meccsekkel, meg FA kupával. Szóval ez a hozzuk vissza a lengyelünket a részünkről wishful thinking, az ő részéről meg úgy néz ki, hogy tökmindegy hol, de fixen a kapuban. És ha a Juveba nem hiszem hogy menne, kvázi ugyanaz van mint itt, Buffon még 1-2 évig jól elvan, szóval ott is pad. Romában meg szeretik.
  Ospina ha lépne dettora de ugyanez. Volt eleget padon, azért normálisan belegondolva több van benne, szóval kezdjük szokni azt a Martinez gyereket.
  Sancho szerintem adott egy ultimátumot Wengernek, hogy augusztus elejére-közepére ha összehoz egy vállalható keretet akkor marad, és hosszabbít, ha nem akkor nem hosszabbít és vagy eladjuk, vagy amit te is írsz, jövőre ingyen, addig szórja még a gólokat.
  Szvsz itt igaz lehet még az az alpont, amit írt Bill, hogy Wenger tudja, hogy nem fog annyit venni, mert nem talál elég minőséget, így inkább Lazacba és Lemarba fektetne pénzt, Sanchot meg eladja, amivel sokkal beljebb nem lennénk, pont azért metrt fene sem tudja, hogy mit tudnak.
  Csecs marad, Özil szarja le, Bellerín is még marad, de szerintem idővel, ha marad ez a kilátástalan játék és jövőre is így állunk, akkor számolhatunk azzal, hogy megunja és Csecs módjára lelép. Csaka meg most jött, ő még elhiszi, a bosnyákról érdemi véleményem még nincs.

  Akiknek megfelel, egy szinten vannak.
  Kinek mikor milyen napja van, vagy extraklasszis, vagy a fejed fogod. Belőlük nemigen adnék el, de ugyebár kell valahogy mert sok ez az Ox-Jack-Ramsey sor. Monreal-Gabriel back-upnak jó, Holding meg még fejlődésben van. Giroudot én szívem szerint elpasszolnám, ha találnánk egy tankot olcsón, és Lazac dealbe belevenném, de ez személyes preferencia.

  Akik mehetenke, meg szerintem nem kell sokat magyarázni. A gond, hogy ezeket nem fogja mind kiszórni, mert HG, meg mert szentimentalista. HA ezek közül három távozik nagy duzzogva de elfogadom.

  Akit én hoznék, ez a wishful thinking részem:
  Bellt meg lehetne szerezni a Mainzból, olcsó, kellően alulértékelt játékos, mégis utóbbi 3-4 évben is liga legjobbjai közül volt CB poston, és jobb-bekkként is tud játszani. Kossal nem számolok fixen, az más kérdés, hogy papa nem így gondolkozik, így azzal számolhatunk, hogy a szalagjai beadják a kulcsot és lesz neki hosszabb pihenő. Amúgy ez a védelem még úgy ahogy rendben lenne. Minőségre szerintem nem vagyunk meg jelenleg, mennyiségre igen.

  Bellerín-Holding-Mustafi-Kolasinac, vagy a Bellerín-Holding-Mustafi-Kos/Per/Monreal-Kolasinac védelem elsőre jó. Chambers-Gabriel csereként ott van + Kos és Per is felállástól függően, de előbbi fixen ki fog esni, és szerintem utolsó ‘normális’ éve idén volt, utóbbi esetében meg tényleg már non-futball szerep kéne neki.

  Jacket én megtartanám azzal a feltétellel, amit írtam tegnap már a másik poszt alatt. Ha a papa fejében felgyúlik a fény, és rájön, hogy mégis ez az üvegbokájú IQ betyár, hogyan volt képes több mint fél szezont sérülés nélkül lehozni a messze szarabb anyagi lehetőségekkel rendelkező falun, mint nálunk az utóbbi x évben. A gond, hogy nem nézem ki az öregből ezt a szellemi megújulást. Így pedig jobb lenne inkább eladni-de nem hiszem hogy el fogjuk, vannak nála bőven többen, akiket előbb ki kell rakni. Most a tavalyi évével valamennyit ment fel az ára. Jobb lenne nálunk, de ehhez papa mentalitásán kéne hogy változtassunk, ami nem fog menni. A gyerek, ha nálunk marad számoljunk azzal, hogy a fél szezonra kidől.

  Jack-Ramsey-TO-Ox sorból max kettőt tartanék meg, de tudom ezek HG-k, szóval bilibe ér a kezem. Ha rangsorolni kéne, akkor 140k out, és Ramsey is. Viszont mivel papa nem fogta fel a leckét Jackből, meg hogy hogyan kéne használni, ezért sérülések, ‘reliability’ terén, Jack-TO kettősön kéne túladni.

  Támadók terén én nem költeném el az összes pénzt egy emberre, akármilyen fasza is Mbappe. Martialban lenne ráció, de Jozétól kell megszerezni, szóval ez álomvilág. Lemar nem lenne rossz, de megint ott vagyunk,hogy mit tudna játszani a keret, mi lenne a jó. Aki többre képes, azt megtartani, aki egydimenziós, annak out. Welbs sajnos out nálam. Giroud ha mindenáron meg akarjuk tartani akkor ok, én nem ragaszkodom hozzá, és benne lennék egy Lazac-féle dealben hogy Giroud megy és pénzt visz, Lazac jön. Akkor talán a Perez-Sancho-Lazac sor tudna valamit alkotni elől.

  És Lemarral nem számolok, akkor tényleg túl sok HG adnánk el. Lehet hogy rámcáfol az öreg, de nem hiszem, hogy ilyeneket bevállal.

  • Woolwich

   “én nem tudom, hogy mi lesz a matchplan”
   Amíg valami működik, addig nem szokott az öreg változtatni, úgyhogy marad a 3 védős rendszer.
   Szczesnynek az a bizonyos jobb alternatíva gyakorlatilag a Juve padja. Rómában nem fog maradni azt már mondták, esetleg még a Nápoly jöhet szóba nála.
   Ilyen szempontból hasonló a helyzet: két világklasszis kapus mögött játszhatna 1 évig, csak Torinoban 1 év múlva gyakorlatilag biztosan megkapná az 1-es mezt, míg nálunk Cech még lehet játszana. Más kérdés, hogy amíg Juvenál a BL is Buffoné volt, addig nálunk az európai kupában valószínűleg megkapná a lehetőséget. Persze az EL nem egy BL nyilván.
   Egyébként Zerohoz hasonlóan én sem lennék nyugodt, ha Martinezzel a padon vágnánk neki a szezonnak.

   • changemynamekukac

    Én sem, de se a lengyel, se a kolumbiai nem az a kategória, akik jól viselnék ezt a padot, főleg úgy hogy a válogatottban is alkotnának valamit.
    Giroud nem Giroud kapcsánt meg az előző végére még egy bekezdés.

   • Balázs Kozó

    “marad a 3 védős rendszer.” Kivéve, ha Santi pályára lép, akkor azonnal visszaáll a 4-2-3-1re.

 • pataKi[ng]_49

  Én személy szerint Oxlade-ben nagy potenciált látok wingback-ként, a szezon vége felé nekem tetszett az amit nyújtani tudott abban a pozícióban, fiatal még és a védekezésbe fel tudna fejlődni, rendkívül gyors,dinamikus, elképesztő indulási sebessége van,szívesen nézném fel alá sprintelni azon a poszton. Cazorla helyére meg mindenképp igazolnunk kellene egy stabil belső középpályást aki kreatív és tudja mozgatni a csapatot, én pl Thiago-t a Bayerntől nagyon kedvelem , szerintem tökéletesen tudná pótolni Santit.

  Én nagyon csalódott lennék ha Sanchez és Özil elmennének, papus nagyon ígérgette,hogy maradnak és ebben bízok, Walcott-nak szerintem sincs helye már ebben a csapatban. Kolasinac leigazolásának örülök kellett egy játékos már nagyon arra a posztra, de csalódott lennék ha nem igazolnánk még legalább 2-3 olyan játékost előre meg középre akikre bárki csettintene ha a csapatában látná.

  • ZERO_L

   Ox (és az egész csapat) utolsó pár hónapos teljesítményét nehéz reálisan megítélni, leeresztett csapatok ellen játszottunk az egyetlen értékelhető meccs az FA-kupa döntő volt (azért viszont kalapemelés jár mindenkinek), a többit nem lehet komolyan venni vagy az ellenfél miatt vagy azért mert semmivel sem mutattunk stabilabb játékot mint az eredeti 4-2-3-1-el

   Wingback-ként szerintem pazarlás lenne Ox-ot játszatni, neki az állna jól ha szélről befelé az 1az1-eket kihasználva megbonthatná a védelmet, én inkább szélsőt játszatnék vele vagy valahova középre tenném (ha mindenképpen 3 védős rendszerben gondolkodunk), mert a védőmunkáját sok időbe telne elfogadható szintre hozni, amin megint meccsek, hónapok mennének el és most erre baromira nincs szükségünk

   Thiago most írt alá hosszútávú szerződését és abszolút nulla az esélye, hogy ide igazoljon, előbb menne vissza a Barca-ba, ő még elérhetetlenebb mint Verratti, akire leginkább rá tudom mondani, hogy tökéletes fit lenne hozzánk, de a katalánokkal szemben semmi esélyünk sincs

   • penito

    Oxi szerintem hátrébbról indulva jó, egyrészt, mert nem igazán helyezkedik jól labda nélkül, másrészt mert többször, nagyobb területen tud rágyorsítani a védelemre, ha wingbacket játszik. Szélsőnek nem elég intelligens szerintem.

    • ZERO_L

     ez okés, de a védekezése akkor is hatalmas kérdőjel, számomra túl nagy kockázat

     Bellerin sem egy elit védő, de biztosabb pont és a területet adta lehetőséget ő is ki tudja használni a gyorsaságával

   • pataKi[ng]_49

    Szerintem épp azért lenne jó mélységből indulva, mert megvan hozzá minden tulajdonsága, ha fentebb tolva szerepel akkor szerintem nem tudja kihozni magából a maximumot. Plusz a középpályán is nagyobb segítségre van így a csapatnak.
    Igen Thiago-t úgymond. egy példának hoztam fel,hogy egy ilyen típusú játékos nagyon kéne aki pótolná Santit, mert Xhaka ugyan jól mozgatja a csapatot de közel sem az a szerepkör, és sem fürgeségben,sem mozgékonyságban,gyors lefordulásokban nem jeleskedik mint a kis spanyolunk.

  • Attila Kovács

   Ox valóban ezekkel kiemelkedő támadó tulajdonságokkal rendelkezik (hozzátéve, hogy ütközni sem büdös neki és a lövőkéje se rossz)…., így jövőre várhatóan középső védőt fog játszani. …Esetleg (csere)kapust.

 • Bill F Murray
 • ARSNL

  “A walesivel kapcsolatban már lassan két éve ilyen se veled, se nélküled érzésem van. Számomra túl inkonzisztens a játéka”

  Ramsey helyzete érdekes. Azt gondolom az Ő ingadozó teljesítményét a kisebb sérülései, az ebből fakadó rövid távú de sűrű kihagyásai, és a posztváltások mind befolyásolják, befolyásolták. Wenger egyértelműen a csapat kulcsembereként számol vele,
  nem kérdés a megtartása.

  “Welbeck-et főleg arra a két, három MU elleni meccsre érdemes keretben tartani, ettől függetlenül tucat angol játékos, aki max kiegészítő szerepre jó.”

  Welbeck az a játékos, aki szó nélkül el is fogadná a 2. számú csatár szerepkörét, ha éreztetik vele, hogy számítanak rá(lásd a Ferguson alatti időszaka). Lehet, hogy semmiben sem kimagasló képességű, de a hozzáállása, lelkesedése nem megkérdőjelezhető, csereként pedig képes lendületet vinni a csapat játékéba. A legnagyobb mínuszt nála is a sérülések jelentik, esetében viszont hosszabb távú pihenőkről lehet beszélni, ezért sokszor nem számolhat vele az Öreg. Nem tudom Wengernek mik a tervei vele, a nyári átigazolási ablak Danny helyzetére is kihatással lehet több támadó érkezése esetén.

  “Gabriel meg kiegészítő szerepre, 4.-5. számú CB-nek bőven megfelelő.”

  A brazilnak volt 1-1 kiemelkedően jó meccse, de ezesetben szerintem nem azt kellene figyelembe venni, hogy a képességei alapján jó tartaléknak, hanem hogy van-e annyira jó játékos, hogy kihívója legyen bármelyik posztriválisának. Személyes vélemény, de szerintem nem. Viszont Koscielny bizonytalan egészségügyi állapota, és terhelhetősége miatt jövőre akár több játéklehetőséghez is juthat. Paulista helyzete valószínűleg a következő nyár megoldásra vára problémája.

  “Nagyon-nagyon remélem Martinez második számú kapusként való említése az öreg részéről csak smokescreen.”

  A felmerülő idényvégi pletykáktól eltekintve (kapusigazolás), jelenleg erre az eshetőségre látom a legnagyobb esélyt. 24 éves az argentin, beugróként mutatott biztató jeleket. Ha az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megosztott lesz a kapusaink szerepeltetése, az Európa Liga egy kiváló terep lehet számára, hogy bizonyítsa rátermettségét.

  “nem tartom jó megoldásnak Oxlade-Chamberlain wingback-ként való játszatását, a védőmunkája egyszerűen kevés oda”

  A Chelsea példáját véve, a rendszer lehetővé teszi, hogy kicsit felbillentve a pálya két oldalát, az egyiken egy támadóbb felfogású játékost szerepeltessünk, míg a másikon egy védekezőbbet. Így én abszolút látom a helyét a ‘szárnyvédő’ szerepében, ráadásul Oxlade az Fa-kupa döntőben bebizonyította, hogy akkor sem illetődik meg, ha ‘fonákszélsőként’ a bal oldalon kell megfelelnie. Hogy a keret tagját képzi a jövőben az még nála is kérdőjeles, így lehet korai az előbbieken filózni, és a helyét keresni.
  Ami nekem vele kapcsolatban szemet szúrt az általad leírtakban, hogy Őt kérdés nélkül itt tartanád, persze sok minden szól mellette, de következetes, jó teljesítménnyel Alex-et sem lehet vádolni.

  “csak az a kérdés, mennyi ideig lesz bevethető Cazorla és megtudjuk-e oldani a helyettesítését. Az utóbbira már lassan két teljes éve egy nagy kövér nem a válasz.”

  Cazorla állapotával kapcsolatban a bizonytalanság jogos, a helyettesítésével kapcsolatban nem. Azt gondolom Xhaka a szezon második felére a játékunk ezen részét magára vállalta, és kiválóan elvégezte. Más típusú, hosszabb labdákkal operáló játékos a svájci, de mélységi irányítóként megtalálta a hozzá legjobban idomuló pozíciót a csapatban. A spanyol +1 évre való megtartása indokolt, viszont ennyi visszaeséssel rehabilitációjában, és műtéttel a lábában vele nagyon komolyan már nem számolhatunk.

  “De, kell-e nekünk egyáltalán új csatár? ”

  A válasz egyértelműen igen. Bár Alexis szállította a gólokat ebben a pozícióban, de Wenger is utalt rá, illetve a szezon második fele erre is választ adott, hogy a chilei sokkal komfortosabban érzi magát a ‘9-es’ mögött, többet találkozva a labdával és nagyobb területetek bejátszva. Igazolni mindenféleképp kell valakit, azt nem fejteném itt ki, hogy kit, ezt sok tényező alakíthatja még, hogy ki vagy kik lehetnek a lehetséges érkezők, és persze még Sancház jövője sem tisztázott, szóval kár is ezen morfondírozni.

  • ZERO_L

   Ox-Ramsey: összehasonlításban van egy nagy különbség: 3 év, a walseinek már most a csapat húzóemberének kéne lennie, egy kihagyhatatlan elemnek (lsd Santi), ezzel szemben nehéz lenne megmondani, hogy a legerősebb kezdőnkben helye van-e, Ox is tarthatna előrébb ezzel teljesen egyetértek, de róla még korai lenne lemondani ezért egy 4 éves szerződést minimum megérdemel, Rambonak meg most kell megadni a top fizut… nagy különbség

   Welbeck: nekem nem a sérülékenysége a legnagyobb hátrány, hanem a balfaszsága, a helyzetkihasználása és a szerencsétlenkedése, kicsit erős a párhuzam, de egy jobb kiadású (fizikum, küzdeni tudás) Bendtner

   Xhaka az én szememben majd akkor veszi át Santi szerepét, ha a svájcinak köszönhetően mondjuk Özil nélkül is kulturált támadó játékunk lesz
   én attól tartok, ha nincs a német vagy éppen bal lábbal kelt fel, kiveszik a játékból akkor egyszerűen megszűnik a támadójátékunk lehet Xhaka (Ramboval?) lesz erre a megoldás, de ezt én még nem látom, 4-2-3-1ben ez (még?) nem sikerült, a három védővel meg kevés rá a minta

   • ARSNL

    “Xhaka az én szememben majd akkor veszi át Santi szerepét, ha a svájcinak köszönhetően mondjuk Özil nélkül is kulturált támadó játékunk lesz”

    Santi az elmúlt 2 évben mélységi irányítóként a védekezőfeladatai mellett a támadásépítés első fázisáért volt felelős. Ő elsősorban azért volt a pályán, hogy összekösse a csapatrészeket, és segítse a labdakihozatalt, és nem azért hogy a támadó harmadban kreatívabbak legyünk. Ezt a szerepkört kell megörökölni a svájcinak. Tehát “ha nincs a német vagy éppen bal lábbal kelt fel” akkor az Ő posztjára érkezőnek kell megoldani azt, hogy “kulturált támadó játékunk” legyen.Esetleg át kell szervezni a támadójátékunkat, és más elképzelés szerint játszani.

    Ramsey esetében abban egyetértünk, hogy 26 évesen már a csapat húzóemberének kellene lennie, de abban több -valószínűleg számodra is ismert- hátráltató tényező közrejátszott, hogy most ott tart ahol.
    A jövőre nézve, azt gondolom a formációváltás számára is kedvező lehet, mivel a három védős rendszer megadja neki az ‘szabadságot’, hogy bátrabban előre menjen, és felérjen az ellenfél tizenhatososához.
    A korábban alkalmazott 4231ben egyébként én sem láttam a helyét a legerősebb kezdőben, mert ahol Ő igazán kitudott volna bontakozni -ahogy azt teszi a válogatottban ugyanezen a poszton- az Özil helye lett volna, de nyilvánvalóan Mesut volt favorizálva, Ramsey pedig vagy egy számára tök idegen szerepkörben játszott a pálya szélén, vagy egy mélyebb, kötöttebb pozícióban, ami szintén nem feküdt neki.

 • penito

  Alapvetően a nyári terv több változó körül mozog.

  Az első nyilvánvalóan a játékrendszer, én itt a 3 védő mellé tenném le a voksom, mivel Wenger általában olyan védőket válogat, akik szeretnek kilépni a falból, illetve labdával is gyakran előretörnek, nem baj, ha marad mögöttük biztosítás. Ehhez a rendszerhez megvannak a védőink, a wingbackjeink, szélső viszont nem igazán kell, így ez esetben Theo mehet, bár nem baj az sem, ha tudunk formációt váltani. Támadó középpályás viszont kellene, talán ide jönne Lemar? Őt még nem tudom hova tenni.

  A másik változó Sáncsi+Özil. Szerintem Özil kereslet híján marad, meg alapvetően jól is érzi magát itt (nem csoda), Sáncsi már neccesebb, nála csak reménykedni tudok, hogy sikerül meggyőzni.

  A harmadik pedig Ramsey, aki az elmúlt három év alapján már rég nem kellene, hogy itt legyen, de az utóbbi hetekben megint jó volt, meg ugye emlékszünk (?) még 2014-re. De vele is kevesek vagyunk a pálya közepén, nálam sanit és Wilshere már nem nagyon tényező.

  • penito

   ja és igen, nálam Sánchez továbbra is támadó középpályás, szóval csatár kell, Lacazette jöhet is.

 • ARSNL

  A chilei szövetségi kapitány jó arc:

  “We think he’s very happy. He’s giving his best like everyone else,” said Pizzi.

  “Everybody would like to be at the best clubs in the world, he is already at one, and everyone wants to have him in the squad.”

 • Woolwich

  Hectorunk már annyira angol, hogy egy csésze kávéval/teával indul el pályabejárásra.
  És nem, a haja élőben sem jobb.
  https://uploads.disquscdn.com/images/0e9d3bf36bdf44ca95002ed402335203e83e3bf628bf00d2cfe14cc9452f3aaf.jpg

 • pataKi[ng]_49

  Egyre több a hír Thomas Lemar érkezéséről, nézegettem utána kicsit és hát geci jó vétel lenne szerintem 25-30 misiért.
  Nem ügyetlen , és ami nálunk nagyon fontos lenne, ő TUD szögletet beívelni 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=5DjavLyAN1k

  • jimboy

   nem akarok party killer lenni, de egy ilyen videót manapság egy dagesztáni kecskepásztorról is percek alatt összevágnak

   • pataKi[ng]_49

    de a skilljei vitathatatlanok 😀

  • BVick

   Mondjuk azert lenne vele melo, leszoktatni ezekrol a 16on kivuli lovesekrol.
   Persze recept az van ra, mukodott Moha meg Dzsaka eseten is.

   • pataKi[ng]_49

    na igen, szerintem Papus azzal fogja kezdeni ha netalántán igazak a híresztelések,hogy ha meglátja a tizenhatoson kívül lőni akkor arra a sorsra jut mint Lucas 😀

  • Bálint

   A mai viszonyok közt még Gervinhoért is adnék 30m-ót.

 • Trollséne
 • ARSNL
  • Woolwich

   Még mindig rohadt sok a kérdőjel, Ornstein sem tud sokkal konkrétabb infókat, mint az angol lapok többsége.
   Sanchez megy vagy marad? Lemar mellé vagy helyette jönne? Giroud megy vagy marad? Lacazette mellé vagy helyette jönne?
   És ez csak 2 poszt, szinte az összesnél megvan az esély arra, hogy megy/jön valaki.

   • ARSNL

    Annál többet, minthogy ajánlatot tettünk valakiért, és azt elutasították, egy újságírónak nem is nagyon kell tudni. Wenger fejébe ő sem lát bele.

    • Woolwich

     Persze ez így van, Ornstein általában ezt a szerepet tölti be.
     Csak reméltem, hogy tud valami bíztatót mondani a tárgyalásokkal kapcsolatban, de ahogy látom idén sem ússzuk meg 2 hónapos sagak nélkül a nyarat.

  • changemynamekukac

   B.Silva 50 millió €ért ment a Citybe. Kbre Lemar hasonló módon volt felelős a Monaco sikeréért, szóval egy benchmarknak nem rossz, mennyiért mehetne el. Persze hogyan alkuszik az ember, mennyi van hátra a szerződésből, befolyásolja a dolgokat. Lemarért a Guardian szerint 31 millió fontot ajánlottunk, ami €ba átváltva 35 millió. Nagyon messze vagyunk még attól, hogy megszerezzük, az öreg meg sóher. Suarez 2.0 nullát akar nyomni.

   Lazaccal kapcsolatban, meg Aulas a másik véglet. Wengerrel jól megtalálták egymást. 2 éve azt mondta, hogy 55-60 milliő €ért nem adja el Lazacot a PSGnek, inkább külföldre adná. Most meg azt mondta, hogy jöjjön a PSG is, hogy verje fel az árat.

   • Woolwich

    Aulas nyilatkozatait én már elengedtem. Minden héten mást mond.
    Nyilván van az a pénz, amiért megválna Kazettától, főleg ha tényleg viszik Diazt Madridból.
    Az meg érthető, hogy nem sürgős neki ez a deal.
    Az Atlético valószínűleg még mindig vinné télen – bár Diego Costa boríthatja ezeket a terveket – és egyelőre elvileg még mindig kevesebbet adnánk érte, mint a matracosok…

    • changemynamekukac

     Én azokat nem is követtem, meg figyeltem ki van harcban még velünk a játékosokért,mennyit ajánlottak. Csak azt hogy mind a két félnél nagyon jó az eladói oldal, és ha papa szarozik sokat, meg fogához veri a garast, amit persze megtehet, akkor szarul jöhetünk ki ebből nem is kicsit. Azt mondja, hogy sok a 45 milla Lemarért. Persze szíve joga, de nem olyan fasza a scout rendszere az öregnek, hogy kibukjon a világon egy Lemar kaliber, akit leakaszt 1-2 milláért. Fogadja el, hogy ha nem tudja leakasztani olcsón (ala Mbappe tavaly 200k viccm, Lemart is két éve 4 millióért vették meg a Caentől) akkor meg kell fizetnie az árát, mert a munkát más végezte el helyette. A City ezzel az money cheattel ezt csinálja. Nem mondom, hogy ez legyen a példa, de talán nem egy BL nélküli szezonban kéne kukacoskodnia az áron, mikor ez már alapból szimpátiacsökkentő tényező és olyan játékosok szerződése kérdőjeles, mint Özil Sanchez, akik eddig is húzóemberek voltak nálunk. Ha ők nem látják, hogy jön ember, akkor az öreg még nagyobb szarban lesz, mint most van.

 • ZERO_L
  • Bálint

   Szegény Aulast akkor már hajnalban hívogatni fogják, hogy az ülésre meglegyen Alex
   Mellesleg a klub nem akarja bővíteni a “Világ legjobb futballistái” sorozatát, mert nagyon leragadtunk az első kötetnél (Alex Iwobi, Alex Ox, Alexis, Alexander Lacazette, tegnap volt évfordulója Aljakszandr Hlebnek, egy nagyobb faluban nincs ennyi Alex nevű kutya, mint nálunk)

   • Charlie Mops

    a mi fiaink alexebbek..

    • BVick

     Jajjjj.. 🙂
     Egy hosszu nap tokeletes lezarasa volt ez a comment, kosz.

 • titok84

  Sanchezt 65 milláért elengednétek a Bayernbe?

  • ZERO_L

   Fontban max

  • changemynamekukac

   nem

   Feltételezve, hogy mondjuk csak 15 gólt hoz jövőre, ez is kbre harmada-negyede a jelenlegi támadórészleg termelésének (nélküle), márpedig ha kiesik a BL, akkor 40-50 milliát húzhatunk le a klotyón.

   Ehhez ha hozzávesszük. hogy kvázi semmit sem mutatott B.Silva 50 millió, akkor Sancho ára valahol 80-100 körül lehet. Ezt City-Chelsea-PSG kudná kifizetni. Első kettő kiesik, ha a PSG ad 80-100at akkor el lehetne gondolkozni.

   A gond persze a szerződése, de 65 milla eléggé diszkont ár érte. Inkább akkor egy évet marad lövi a gólokat hozzásegít a BLhez, papának meg lesz lényegében két transferidőszaka, hogy kellően sokat térdeljen előtte, hogy maradjon a kutyákkal Londonban, mert erősíti mellé a keretet.

   Ha kifizetik ezt a pénzt, akkor is lehúznák idén nyáron az öreget, mert van pénz, lásd Aulas mit csinál. Ha még házhoz jönne x összeg, akkor meg főleg. Megvennék Lemart és csatárt kit hozunk? Franciát nem lehet mert Giroud itt van. Más? Plussz kellene még egy megbízható minőséget képviselő szélső is, és máris elment minden pénz és cserébe egyszezonos ígéreteket vettünk. Jól is elsülhet, de inkább Sancho maradjon, ő már bevált. A rest of the team 70%-a nem vált be.

   • BVick

    En ide vennem azt a faktort is hogy mit akar emberunk.
    Megsem alkatreszekrol beszelunk, lattuk iden is hogy mental status romba donthet barmi tervet, es bar Sancho eseteben ezt fura leirni de ok sem gepek, megiscsak emberekrol van szo..

    • changemynamekukac

     én inkább azt a kifejezést használnám, hogy profi futballista – Sancho Panzánk esetében. Lehet hogy az edző nem ad mentally strongot, de van olyan erős alap neki akár hogy olaszban, akár hogy a Barcánál kapta meg, hogy nem tud beesni egy szint alá. Lehet hogy nem jönnek úgy össze a dolgok, elbassz mindent, de megy akkor is előre. Ez sokakról nem mondható el a csapatban. Cech is ugyanez. A Spurs kitömhetett volna minket, ha ő nincs nem kettő-nulla, igaz vannak azért neki is hiányosságai, de akkor a többiekről mit beszéljünk. Mint ahogy Gülüről is elmondható, hogy bár sokszor szarik bele mindenbe de még mindig ő hozza a kulcspasszok nagy részét,helyzeteket ő lát meg leginkább akármilyen ratyi állapotban is van. Az más kérdés, hogy ezek nincsenek gólra váltva sokszor. Sancho nem mondató a klinikal finishernek, mégis 24 gól. Évek óta nem volt ilyen nálunk, köszi Giroud.

     Abban igazad van, hogy van egy mentális rész. Ezt úgy fognám meg, hogy sokat nem akarsz lúzerek között focizni, mert ha valaki mindig elbasz csak egy dolgot és abból kapsz egy gólt, akkor meggebedhetsz mire behúzod a meccset. Ez meg sokadik szezonban azért idegőrlő, hogy mindig van valaki. Hendivel szar indulni. Ezt lehet kompenzálni, pl Leszter esetében hogy meghalsz a másikért a pályán,de ez sem jellemző azért ránk.

     • BVick

      Ugy ertettem hogy ha eldontotte hogy menni akar, akkor nem biztos hogy erdemes “eroszakkal” marasztalni. Ertem hogy profi, meg ismerjuk a kepessegeit, de hidd el hogy kihatna a dolog.

    • Woolwich

     Na és a kutyák mit akarnak? Emberünknél ez legalább annyira fontos…

     • BVick

      Jogos, en balga..
      (jav: “gepunknel ez legalabb annyira fontos”)

   • ZERO_L

    mondjuk a matekból pont az felejted ki, hogy Silva-nak 2020ig volt szerződése, Alexist meg már a télen kvázi előszerződést lehet vele kötni…

    megnézném azt a balekot, aki kifizet 60+t egy olyan játékosra akit egy év múlva ingyen elvihet…

    • changemynamekukac

     mint ahogy mi is balekok lennénk eladni, főleg 65ért, mert a góljait nem tudná értelmesen pótolni senkivel a papa, lásd utolsó bekezdés.

     • ZERO_L

      65+a szokásos 100millás költőpénz… ha ebből nem tudjuk pótolni és még a kereten erősíteni, akkor zárjuk is be az egész Arsenal-t, mert nincs miről beszélni

     • changemynamekukac

      Nem is fog menni… egyrészt mivel ránk szakad a pénz, le akarnak húzni, mint ahogy tették a Poollal,MUval, Cityvel, másrészt ha elmegy, akkor ki az akit hoznál helyette és nem üti Giroud válogatott gondolkodását? A legjobb csatárok jelenleg franciák. Lewáért nem fogunk adni, Dybala nem eladó, Higany sem, Benzin francia. Szélsőt hozhatunk persze, csak ettől még nem fog megnőni az idei szezont alapul véve a góljaink száma. Kbre nekünk is valahol 90 gól környékén kéne termelni a szezonban (esetleg überfaszán összerakni a védelmet, de ez nem megy), ebból ez a chilei buzgómócsing hozta a harmadát-negyedét, a csapat többi része szar ilyen szempontból. ahogy írtam lejjebb, ha Sanchó megy, akkor Giroudot is ki kell rúgni, mert magunkat szopatjuk meg vele igazolási lehetőségek terén.

     • ZERO_L

      mert most nem akarnak lehúzni, ügye? :DD

      Lemar+Mpabbe/Auba
      Martialért tenni egy komoly összeget+Lacazette

      ha Woody nem akarja eladni akkor még mindig ott van az első lehetőség, és a maradék eladásból (Giroud,TO, reszli) még simán kijön még egy igazolás kp-ra, ha más nincs akkor ezekből a gyémántokból 1-2-t behúzni hátha beletalálunk
      http://statsbomb.com/2017/06/more-statistical-transfer-shopping-wide-forwards-for-the-champions-league/

     • changemynamekukac

      dehogynem, a briteket lehúzzák alapból, ehhez képest most képzeld el, hogy milyen az mikor tudod hogy a britnek a zsebe dupla annyira van tömve mint eddig. Amit Aulas csinál az lenne az alap.

      Ez 4 igazolás lenne. Egy nyáron. Papa és a nem tudom beépíteni őket egyszerre mert ez too much nekem felfogása szerinted ezt kielégíti? Valami extrahatékonyan kéne intézni az ügyeket, ehhez képest egy igazolásunk van eddig. Ha a nevezett 4esből 2 megvan július végére, akkor talán komolyan ehet ezt venni.

     • ZERO_L

      nincs dupla annyira megtömve, az akkor lenne ha 90-100-at kapnánk Alexis-ért, ha már dobálózunk a számokkal

      a lényeg: mégis meg lehet erősíteni a keretet 165M-ért, ennyi lett volna mondandóm

      (abba a parttalan vitába meg már nem szeretnék belemenni, hogy te AW nyilatkozataiból kiszűrted ő miként képzeli el a csapatépítést)

     • changemynamekukac

      Ez a 165 millió hogyan jött ki?

      Mbappe-ért a Monaco egy 120 € milliós ajánlatot dobott vissza, ez 105 millió font.
      http://www.telegraph.co.uk/football/2017/06/22/kylian-mbappe-open-arsenal-transfer/

      Lemarért most dobták vissza a 31 millió fontos cédulát, emeltük 35re.

      Lazaccal szórakozik Aulas,
      mikor azt mondja, hogy 49 millió font

      Csak ez a három 190 millió font.

      Martial kapcsán meg számoljuk bele a Jose faktort, hogy inkább adja el bárkinek csak nem Wengernek még ezen felül:
      http://www.telegraph.co.uk/football/2017/06/28/anthony-martial-addresses-rumours-linking-move-arsenal/

      Wenger részéről azon naiv, de eleddig mindig bevált feltételezéssel élek, hogy nincs B terv.
      Nehogy az legyen hogy lemarad ezekről a csodagyerekekről és jön Mahrez mert kitéped a hajad.
      + 190 millió fontot kiad az öreg, egy transferablakban? Na itt emeld ki a kezed a biliből. #mi_nem_vagyunk_olajos_csapat

   • Woolwich

    Ha el is engednénk Sanchezt, 1-1-ben pótolni tényleg max. Agüeroval lehetne, erre meg finoman szólva nincs túl sok esély.
    Így maradna az a lehetőség, amit anno RvP távozása után léptünk, jött Poldi és Giroud, aztán reménykedtünk, hogy 2-en együtt elérnek egy 20-25 gólt.

  • Charlie Mops

   hát én nem engedném el, mert még százért is csak fosabbat tudnánk venni helyette.

 • jimboy

  a mai l’equipe azt írja, h lópöcs megy vissza franciaországba, csak az a kérdés, hogy a marseille-be vagy a lyonba

 • ZERO_L

  Ez a nyár már most el van baszva 😭😭😭
  https://twitter.com/carlahumphrey_/status/880401728620953600

 • Balázs Kozó

  Gyerekek, ne csesszetek fel.. Lemar, Mpabbe, Auba, Martial,Lacazette.. Ugyan már. Idén már csak egy fiatal zimbabwei franciát fogunk igazolni, akit azonnal kölcsön is adunk a skót másodosztályba, és kész. Augusztus végén max. egy 31 éves spanyolnémet középpályást (Kedira?). És ennyi

  • ZERO_L

   Fogadni is mernel ra?🤓

   • titok84

    Három komoly erősítést jelentő ember kellene, szerintem egy ilyen lesz, plusz egy vagy kettő “ki tudja, milyen”. De minden héten ott lesz a nevünk a legdrágább játékosokról szóló hírekben…

    • Trollséne

     Az az egy már itt is van Kolasinac személyében, mivel az őszi Monrealnál nehéz lesz szarabbnak lenni, Gibbot meg inkább hagyjuk.

   • Balázs Kozó

    De csak jó oddsal 🙂

 • Bálint

  Pletyka szinten olvastam, hogy több jelenlegi és korábbi kapusunk sem kifejezetten volt elégedett a mostani kapusedzésekkel. Fabianski és Cech (aki ha jól tudom saját edzőt is hozott) mellett Szczesny is ebbe a táborba tartozik, így talán a polák maradását jelentheti ha ez a hír igaz. (.com-on Gerry Peyton a kapusedző 2003 óta)
  https://twitter.com/afcstuff/status/880437058438868993

 • Bálint
  • ARSNL

   Nem gondolom, hogy ez a tíz meccses statisztika mérvadó lenne, mivel mégiscsak a tanulási folyamat közben kellett lejátszani az utolsó 10 bajnoki fordulót.Toljunk le egy egész szezon 343ban, azután nyugodtan mérleget lehet vonni.

 • ZERO_L

  Ezek utan ne tessek bantani szegeny Stan bacsit
  https://twitter.com/10akhil/status/880497385931198464

  ö csak segiteni akar mint a sportszeletes faszi

  • titok84

   Akko’ jó.

   • Frimpong

    Jól érzed. ezt nem ide akartam

    • white__widow

     Pedig fasza

 • ZERO_L

  talán-talán-talán-talán jövőhéttől felgyorsulnak a folyamatok

  https://twitter.com/afcstuff/status/880734190941204480

  • Bálint

   Rosszat érzek

   • Frimpong

    Jól érzed sztem

    • Bálint

     Nyilván az idő elhomályosítja a dolgokat, de Henry óta talán Alexis távozását bánnám a legjobban (Cesc és Nasri is ott van nagyon).
     Agyilag nem 100-as egy 5 éves gyerek és egy 5 hónapos kutya között lehet valahol, de jó nézni azt a munkamániát és futball iránti imádatát (a kedvencem amikor azt mondták róla, hogy edzésen amikor AW összehívja őket egy kis fejtágításra még akkor is fekvőtámaszozva hallgatja)

     • changemynamekukac

      mindenkinek más a kondija, erőnléte, genetikája. Ez utóbbit valszeg Jack nem tudná megtenni. De a munkamorál, és a küzdeni akarás valóban messze a keret átlaga fölé emeli.

     • ZERO_L

      Nasri miatt, de miert… se itt(volt par jo honapja) se azutan nem volt olyan jatekos akiert bankodni kelljen

     • Bálint

      A játékát imádtam, emberileg valóban elég gáz volt.

   • Trollséne

    Iparkodnak, hogy könnyebb legyen lenyelni

    https://twitter.com/bbcsport_david/status/880827397477724160

    • changemynamekukac

     akkor Giroud pá, viszont még mindig kell szélső

     amúgy meg papa b+. 2017re azt ígérted bajnokságot nyersz. Ha behúzod a Leszter ellen, tuti nem lécel le a vérbe.

     • Trollséne

      Ami még szarabb, hogy a Cityt írják 50 millió körüli összegért…
      (De van még jó hír mára: a most következő szezontól a Spurs is évi 30 milliót zsebel a Nike mezszponzorációból. Ez pontosan ugyanannyi, amennyit a Puma folyósít nekünk. Kíváncsi vagyok 2019-ben mennyiért sikerül majd újraszerződni/új szponzort találni.)

     • Bálint

      Én bízom abban, hogy Ivanék a saját szerződésüket is maguk tárgyalták, és akkor vélhetően minimálbért sikerült kialkudniuk.
      Nagyot lehet majd röhögni, ha a 2 évvel fiatalabb Lacazette drágábban fog érkezni, mint amennyiért a chilei a riválishoz menne.

     • changemynamekukac

      egyrészt knows,
      másrészt isteni scout rendszer,
      harmadrészt leveszik a papát, de mi nem vagyunk olajos klub
      hát ja… ott van valami teljesítménybérezés

     • changemynamekukac
     • Bálint

      @trollsenewenger:disqus ilyen linkekért itt nem jár ban?

     • Trollséne

      frissítsd a disqust, van alternatív megoldás is 😀

     • BVick

      Baszki, ez kurva gaz, mobilrol nem lattam hova mutat a link, csak megnyitottam. Szerintem az a fel mp eleg lesz hogy szetrohadjon a telom.

     • Woolwich

      A Chelsea is előbb hagyta ott az Adidast, mint ameddig a szerződés szólt volna + pár hete arról is pletykáltak, hogy az Emirates sem tervez sokáig, mint mez szponzor (amit aztán cáfoltak, de ki tudja…)

    • Bálint

     Arsenal are close to agreeing a deal to sign Lacazette from Lyon with the clubs now just £3.5m apart in their valuations.
     Az heti 67k (Gibbs fizetése 60k).

     • white__widow

      Jobb is mint lacazette 😉

 • Trollséne
  • changemynamekukac

   még nincs éjfél, ne add fel 😀

  • changemynamekukac

   mondtam én hogy ne add fel 🙂 Gnabry&németek nyerték az U21es tornát, Bellerín&spanyolok 2. hely. Jó nap volt tegnap az Arsenalnak.

  • ZERO_L

   Ne legyen igazam de ezert meg fogjuk a fejunket a falba verni…
   Egyebkent tokos huzas ilyen fiatalon egy ekkora ugrast meglepni

  • Woolwich
   • changemynamekukac

    Szerintem nem minden szám stimmel, de kbre jelzésnek jó.

    Cuadrado-n buktak, ellenben a többi eléggé jó dealnek néz ki. Ha innen nézed Papa valószínűleg plusszosan jön ki Sanchez eladásából is, főleg hogy egy év van csak hátra a szerződésből, viszont ha megy, akkor is az öreg seggét ki kéne cifrázni.

    Különben az zavar, hogy egy fasz, 2000es évek elején kvázi a középmezőnyben tanyázó klubot piaci alapon jópár tőkeinjekcióval&minőségi staffal és edzőkkel fel lehetett húzni másfél évtized alatt arra a szintre, hogy bőven fialja a pénzt, sorban nyeri a bajnokságot, megvan a BL-EL, hoztak ők is 4 FA 3 Ligakupát és nincsenek 10-2es pofonok. Igen a Leszteres szezon eléggé ratyi volt, de előtte is bajnokság, utána is bajnokság. Belőlünk nem nézem ki hogy 2018ban azt elmondhatom, hogy az Arsenal a bajnok. Valahol szar visszagondolni ezekre a kidobott évekre.

    Kicsit olyan ez az utóbbi, mint amit a PWC hozott ki hirdetésekre a világon, 2000es évek elején is még döntően az újságokba ment a hirdetési pénz, jelenkorban meg a Google-Face ebből annyit szed be évenként mint a teljes magyar GDP. Változnak az idők, mi meg nehezen adaptálódunk.

    • Bálint

     Mi is elindultunk, aztán bízzunk benne hogy a mennyiség átcsap minőségbe is. Holding egy pozitív jel lehet, ha évente a “normál” igazolások mellé még hoznánk 1-2 ilyet, én boldog lennék
     Ivan Gazidis on transfers: “We’re looking for top-quality players. We’ve got three times as many scouts as we had four years ago.”

     • changemynamekukac

      ámen, remélem megindul a lassú-gyors felzárkózás. Amíg papa lesz addig inkább lassú az eredményeket tekintve, utána ki tudja. De én azt hittem hogy mostmár azért relatíve könnyen fogjuk megtartani az ideigazolt klasszisokat, mert nincs stadionduma már és jönnek az ‘eredmények’. Ehhez képest Özil és Sancho sem akarja aláírni annyira a papírt.

  • Bálint
   • Trollséne

    A listán szereplő jómadarakat (tisztelet a kivételnek) azért nem is nagyon marasztaltuk. Willock elé le lett téve az új szerződés, mégsem kért belőle. Sok szerencsét neki.

    • ARSNL

     Azért olyan sokat ne, mert lehet 3 év múlva már minket szomorít Chelsea mezben rohangálva. 🙂

  • dunnohu

   Nálunk nem szokás a youth talent-ek eladásakor visszavásárlási opciót tenni a szerződésekbe?

 • Woolwich

  Ez így rendben van, csak az a hashtag zavar ott a végén…
  https://twitter.com/bbcsport_david/status/881118326365335553

  • changemynamekukac

   ezt még hozzávéve papát kib*szottul leveszik pénzzel. És akkor még ugyebár csak Sanchot ‘pótoltuk’ egy alig fiatalabbal + generáltuk a Zsiru problémát válogatott szinten. Nice one.

   https://twitter.com/bbcsport_david/status/881118349412978689

   • ZERO_L

    Basszus dontsuk mar el miert fanyalgunk mert spur kocsogok vagyunk es senkiert nem vagyunk hajlandok fizetni vagy azer mert piaci ar felett vasarolunk…

    • changemynamekukac

     Lásd lentebbi vita, Sancho+Giroud egy csomagban van. Ha Sancho megy és Lazac jön, akkor Giroud is megy. Giroud helyett kell keresni egy tankot, mellé még szélsőket. A gond, hogy ez mind non-HG lenne, és a híresen ‘minőségi’ HGket is kellene kidobálni a keretből. Nem látom hogy az öreg ezt hogy oldja meg az ő fukar természetével.

     • ZERO_L

      szerintem meg nincs Alexis és Giroud egy csomagban…

     • titok84

      Szerintem se.

     • changemynamekukac

      ha Lazac jön, azzal rendesen aláver Oliver jövő évi VB terveinek, lévén hogy Grízember-Lazac-Mbappe hármassal kell harcolnia hogy benne legyen a keretben. Ha a padon ül, meg csereként száll be, akkor erre sok esélye nincs.

     • Mr. Dhoan

      Sanchó és Gibbs híresen nagy barátok, ha Gibbs megy, akkor megy Sanchó is. :v

     • ARSNL

      Ezen egyáltalán nem csodálkozom. Alexis szeret együtt játszani Gibbsszel és Pérezzel.

      https://uploads.disquscdn.com/images/bc7e5ca974e936dc835f2c28d531b4d96d344ece16a420839325741d42af0db3.jpg

     • ZERO_L

      igen és ehhez pont semmi köze nincs Sancheznek…

     • changemynamekukac

      klévén hogy Sanchot használtuk idén csatárnak, eléggé sok köze van, hogyha ő nem lesz, akkor milyen nemzetiségű lesz a helyettese, hogy drága Grioudnak ne hisztizzen a padon.

     • penito

      Sánchez tavasszal nem sokat játszott már csatárként, a FA kupa meccseken is balról indulva játszott. Lacival nagyon fasza páros lesznek, csak maradjon Sánchez.

 • ZERO_L

  meg kell hagyni a srác eléggé érzi a kaput, oké L1 de akkor is

  https://twitter.com/1DavidWall/status/881198656048820224

 • Gordon Cole

  Ox update a Times-tol:

  Alex Oxlade-Chamberlain is preparing to wait out his contract and leave Arsenal on a free transfer next summer, after rejecting a take-it-or-leave-it offer from the club.

  The young England attacker was offered a significant wage increase to extend his deal at the Emirates but declined – because his priority is playing time, rather than improving his terms.

  http://news.arseblog.com/2017/07/report-oxlade-chamberlain-rejects-arsenal-contract-offer/

  • Bill F Murray

   – ha megnövelik szignifikánsan a fizuját, akkor az egyben azt is jelenti, hogy komolyan számít vele Wenger, nem azért kap új szerződést hogy a 100+ ezerért a padod melegítse

   – ha elutasítja akkor még kevesebbet fog játszani a szezonban
   szóval ennek így semmi értelme

   • Gordon Cole

    Akkor lehet ertelme, ha tenyleg a jatekido es a fejlodesi lehetoseg a prioritasa es nem bizik Wenger igereteben, hogy tobbet jatszik majd, foleg nem CM-kent. Ebben az esetben a “kivarom a szerzodes veget” szoveg lehet egy uzenet a klubnak, hogy jobban jarnak ha eladjak.

    Persze nem szabad elfelejteni, hogy Ox-nak a Sterlinget is kepviselo Aidy Ward az ugynoke, akivel eleg nehez lehet megegyezni.

   • ARSNL

    Vagy csak szimplán nem érzi magát kellően ‘megbecsülve’, miután a sajtóból azt olvassa vissza, hogy Özil és Alexis 250k-300k körül kereshet, Ramseynek 140k körül kap új ajánlatot, és az új igazolás Kolasinac is hazavisz 119k-t.

  • penito

   Azt írta nemrég Dean, hogy Oxi megállapodott a klubbal, csak az ügynöke keveri a szart.

 • ZERO_L

  Lacazette igazolas igazabol Lemar megszerzesenek tesz keresztbe (vagy ha a Monaco mindenkepp meg akarja tartani akkor mind1 is), Alexis igy szinte biztos a balon fog jatszani es inkabb jobb oldalra kell igazolni oda meg tulsagosan arsenalos (nem tul sexy nev de megis lehet vele takarozni) igazolas Mahrez 😔

  (Persze Alexis es Lemar is tud jobb oldalt jatszani de leginkabb a balon jatszottak)

  • Attila Balla

   Ha marad a 3 védős felállás, akkor Özil is lehet (vagy Wilshere). TO-t viszont így el kéne adni. Ha Mahrez vagy valaki jön jobb oldalra, és 4-2-3-1 is lesz, TO akkor is elmehetne. Jó eséllyel Campbell is. Iwobinak meg talán egy kölcsön használna a legtöbbet. Mindettől függetlenül az Alexis-Lemar csere is egy opció, ami kérdés, mekkora visszalépés.

   Viszont amiről nem hallani érdemi pletykákat, hogy DLP-t vadászna Wenger. Hiszünk abban, hogy A) a 3 CB előtt Xhaka-Ramsey(-Coq-ElNeny) megoldja? B) Cazorla nem sérül meg?

   • ZERO_L

    Iwobit hulyeseg lenne kolcson adni, neki helye van a rotacioban

    Dlp-re fogalmam nincs, ha marad Ox es Jack akkor nem hiszem hogy kkp-ra igazolunk (kellene, de hat mar Elneny is keves lehetoseget kap)

    • Attila Balla

     Te nem érezted úgy, hogy kicsit alul lett játszatva a szezon második felében? Persze fizikai állapotba, formába, esetleges magánéleti dolgokba nem látunk bele, remélhetőleg jövőre sok időt fog kapni.

     • ZERO_L

      Magan eleti dolgokat emlitettek, kicsit visszaesett a teljesitmenye mind a palyan mind az edzeseken
      De meg nem lenne szabad lemondani rola (kolcson nyilvan nem ezt jelenti de mas rendszer mas felfogas van abban is riziko)

   • titok84

    Cazorla soha többet nem sérül meg. (Emlékeztek, amikor RvP ügyében imádkozott jól az Öreg?)

  • Gordon Cole

   Egy Alexis-Lemar csere azert valoszinubb forgatokonyv, nem? Jol hangzik ez a fogadkozas, hogy a PL-en belul nem adjuk el, de eleg nehez elhinni, hogy a klub most majd tenyleg hardballt jatszik egy 1 ev mulva lejaro szerzodesu sztarjaval. Wenger es Stan track recordja nem eppen emellett szol.

   Kozben ugy nez ki, 52 (46+6) millio fontban allapodtunk meg a Lyonnal. Azert varjuk meg Ornsteint.

   http://www.telegraph.co.uk/football/2017/07/02/alexandre-lacazette-travels-london-complete-52m-arsenal-move/

   • ZERO_L

    Trackrekord eddig olyan kornyezetben szuletett, ahol baromira nem volt mindegy 30millio font meglete
    Most kis tulzassal megvan ez a luxus

    • Gordon Cole

     Penzugyileg nem vagyunk kenyszerben, ez igaz. Masfelol, ha Alexis nagyon akar menni, kerdes, hogy a jellemzoen konfliktuskerulo Wenger tud-e kezelni egy csapategysegre potencialisan veszelyt jelento szitut (a Pool elleni felemas “fegyelmezes” utan vannak ketsegeim).

     • ZERO_L

      Alexis minden csak nem bomlaszto szemelyiseg o ki megy a palyara es jatszik mert imad focizni
      Egyebkent gondolhatod mekkora hangja lehet az oltozoben a spanyol nyelvtudasaval

  • Attila Balla

   Azért Mahrez csak előrelépés ott, ahol TO-k és Oxok szaladgásznak, nem?

   • ZERO_L

    Tartok tole az elso jo szezonjaban mar sirna barca bm barki utan

    • changemynamekukac

     Érteni vélem úgymond ezt a szentimentalista hozzáállást, de a világ nem itt van.
     Nézd meg Spurs is shit milyen érzelmi kötődést okoz, de nincs pályán, szóval lótuszt nem ér. Cazorla detto.

     Ha Mahrezből lenne egy helyi Diego Costa, akit a csapat szurkolójaként nem szeretsz, mert csinálja a feszkót, de cserébe a teljesítményével folyamatosan hozzájárul a csapat sikeréhez akkor lenyeli az ember. Costát sem szeretik a Chelsea szurkolók (legalábbis itthonról ezt veszem észre, kinn másabb az összetétel), de mindenki mondja, hogy a góljai nélkül nem lennének ott ahol.

     Igen az ideális az lenne, ha szerethető is lenne, meg teljesítménye is lenne (lásd Sanchez), de ha csak ebből a kettőből kell választani, akkor utóbbi a fontosabb. Az hogy utána elviszi a Barca, hát nem jó dolog, de sok könnyet nem fogsz érte hullajtani. Azokért sírnál te is, mellesleg én is, akikkel érzelmileg is tudsz azonosulni és jó teljesítményt is hoznak. az ilyen Costa, Mahrez-félék jöjjenek, menjenek, adjanak hozzá, aztán ennyi a szerepük.

     • penito

      Mahrez kb pont olyan mint Özil, alkalmanként zseniális, de hangulatember, néha igen csak büdös neki a meló. Az ilyenből néha egy is túl sok, nem hogy kettő.

     • changemynamekukac

      Amiért Zero nem szereti, az a fürdőskurva effektus, nem pedig ez a formaingadozás. Legalábbis szerintem. Én sem őt hoznám, vannak konzisztens teljesítényben jobbak, és fiatalabbak, de nem én döntök.

     • penito

      + a lófasz védőmunka

     • ZERO_L

      Azert Costa a palyan is olyan viselkedest ut meg amit baromira nehez toleralni, nyilvan a chelseaseknek mind1, mert naluk alacsonyon van a merce…

      Mahrezben en meg azt sem latom hogy hosszutavon(!!) kiegyensulyozott jo teljesitmenyt tudna nyujtani btw neki is van Afrika kupa majd

 • titok84

  Lacazette gyakorlatilag ofisöl, nem?
  A Mbappe-pletykára senki sem mert reagálni? (142 milla)

 • pataKi[ng]_49

  Ahhj szép hírek ezek Lacazette,Mahrez átigazolásáról , de könyörgöm a középpálya közepére is hozzunk valami minőségi pótlást Santi helyére , különben megint szopóágra kerülünk a szezon közepére..

  • penito

   az a gyanúm, hogy Oxit részben oda szánja Wenger idén, hogy Bellerinnek is legyen helye.

   • changemynamekukac

    az a rossz, hogy kbre még csak tudni sem lehet hogy hány HG-t vág ki Wenger idén. Így pedig nehéz tervezni a squaddal.

    Ott van pl Tielemans, belga, csoki, beszél franszhia, fiatal, Wenger már régebben kinézte, rendszeresen is jól játszott, középpályán mutatott teljesítménye miatt körbeszopkodták. Hát mit ad isten, már két hete leigazolta a Monaco. No sebaj, majd megvesszük, ha befutott 4-5*-ös áron. Jó a scout.

    Hazai anyag:
    Jack visszajött, nem tudjuk mikorra bevethető, meg hogy Wenger fullba fogja-e nyomni, és úgy használja mint eddig, vagy úgy, ahogy falun és esetleg emlékeztet majd focistára is.
    Plusz ott lenne Reine is csak be kéne építeni szépen lassan.

   • pataKi[ng]_49

    Oxlade szélről indulva a leghatékonyabb kihasználva a gyorsaságát és az indulósebességét, meg nem hinném,hogy minőségben a középpálya közepén hozzá tudna annyit adni mint Santi, Ox nem mélységi irányító.

    oda nagyon nagyon kell valaki, csak kérdés van e olyan elérhető játékos aki ezt a minőséget képviseli. Meg ugye,hogy papus egyáltalán tervez-e oda igazolni.

    • penito

     de nekünk nem kell mélységi irányító, arra ott van Xhaka (és Elneny tartaléknak), hanem inkább egy box-to-box, aki sokat fut, ütközik, és felér a kapua elé, mint Ramsey.

     • pataKi[ng]_49

      Xhaka remekül tudja mozgatni a csapatot, jól passzol, jók a hosszú labdái, de már lentebb ezt leírtam, Santi kiválóan teremt a csapattársainak ígéretes helyzetet a helyezkedésével vagy akár a gyors lefordulásaival, vagy akár cseleivel. Xhaka-ban ez nincs meg, révén,hogy jóval lassabb játékos,ezért kéne mellé egy olyan játékos mint Santi akire nem tudom sajnos,hogy számíthatunk e még, de remekül kiegészítenék egymást.

      szerintem ez a video remekül bemutatja mire is gondolok:

      https://www.youtube.com/watch?v=42jd1WF6pLs

     • penito

      tudom, a baj csak az, hogy ilyen játékost nagyon ritkán találni a paicon, Cazorla is Wenger találmánya volt a pálya közepén. Szerintem egyszerűbb szerkezetváltással megoldani a pótlást (Xhaka+sokat előretörő CM)

     • pataKi[ng]_49

      Igen lehet a szerkezetváltás lesz a megoldás, de én nagyon remélem,hogy nem 😀 én akkor nyugodnék meg ha lenne egy minőségi igazolásunk a középpálya közepére. Ez akkor fogalmazódott meg bennem véglegesen, mikor ráeszméltem azon a két Bayern München elleni meccsen,hogy középpályán agyonvernek minket..:/

     • titok84

      Én is más szisztémát tudok elképzelni, amelyben pl. Xhaka. Ramsey és Öziloldja meg azt, amit Santi. Ez így hülyén hangzik persze, de talán érthető.

 • penito
 • titok84

  Bizonyos szempontból nem rossz a kép az igazolások terén, de azért rengeteget romlik a helyzet — szerintem –, ha Sanchezt a PL-be adjuk el. Akkor már tényleg inkább játssza végig nálunk az évet.

  • penito

   utoljára akkor vásároltunk be ilyen korán, mikor RVP és Song lelépett…

   • Charlie Mops

    de Walcottot legalább sikerült megtartani! 😉

    • penito

     megdöbbentő, de komoly részsikernek számított akkor, hogy Theo maradt, az akkori időkhöz képest az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. 🙂

     • Attila Balla

      Nos igen, most meg az lenne az előrelépés, ha nem sikerülne megtartani 😉

     • titok84

      Innen látszik, hogy fejlődik a csapat…

     • Charlie Mops

      A Walcott meg nem tudott. Én egyébként ezt nagyon sajnálom azért, sztem egész fasza volt fiatalon.. Mindig is csinált olyan dolgokat, amitől a hajam téptem, de sztem inkább hasznos kis játékos volt mint nem, gólok, gólpasszok, benne volt a veszély. Főleg RvP mellett látszott jónak, kábé a keresztszalag-szakadásáig mindenképp hasznára volt a csapatnak. Nem tudom, hogy a sérülés vetette-e ennyire vissza, de akár igen, akár nem, nyamvadt egy szar fajta baleset ez..

     • Walcott idei szezonja marhára alul értékelt.

     • Charlie Mops

      Hmm.. lehet.. hát hogy túl nem értékeltük az biztos..

     • titok84

      🙂

     • ARSNL

      Nem is kell! Hozott egy jó átlagot, a harmadik legtöbb játékperccel a támadószekcióban. Nyilván Theo negatívabb megítélése sokkal inkább szól az elmúlt 10 évének, mint a tavalyi szezonnak.

     • Attila Balla

      Épp ellenkezőleg, reménykedem, hogy talán most értékelhető mennyiségű aprót lehetne kapni érte 🙂

      De te a 3-4-2-1-ben látsz neki bármi értelmezhető pozíciót? Talán ő bukta a legtöbbet a formáció váltással. De ha 4-2-3-1 lesz, nem megy el senki előle, de jön Lac meg mondjuk Mahrez is, akkor sem látszik, hogy lenne rá szükség. Mondjuk talán Campbellrese, aki statok alapján nem futott nagyot a Sportingban.

     • changemynamekukac

      Hát azért ezt is árnyalnám. TO 27-28 évesen hozott egy vállalható szezont (a karrierje során másodszor), miközben az a hülye csoki félignémet Gnabry egy szezoneleji kiesőjelölt Bundás csapatnál, szarabb helyzetben és társakkal tartotta bennük a lelket. Ugyanannyi játékperccel több volt a hozzáadott értéke, mint Mr. 140k-nak. Tőlünk azért ment el, mert nem fogadta el a szerződést, meg hogy majd rotálva lesz, aztán kap 800-900 percet a szezonban – általában meccsen végén 20-20 perccel. Persze szép ez a 10 gól 2 assist a PLben TOnktól, meg hogy fel lehetett a szezon felében húzni rá valamit, de kbre halottnak a csók. Ezért azért, nehogy már hasra essek. Abszolút értékben lópikula, relatíve saját maga eddigi teljesítményéhez mérve persze mondhatjuk hogy ennek a szezonjának megítélése marhára alulértékelt, mert TO önmaga eddigi teljesítményéhez viszonyítva világklasszis módon teljesített. Persze ha egy Hazardhoz, idei Eriksenhez, Gabriel Jesushoz, Sanéhez hasonlítom akkor nem annyira szépek a számok, de hát na. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a minek.

     • ZERO_L

      Serules szerintem csak visszavetette par evet, a fejlodeset nem gatolta mert szegeny a helyzetkihasznalason kivul semmiben sem fejlodott

      Hatalmas tanar lehetett volna ha csak fele annyira tanulja meg a labdat kontrolalni, cselezni mint mondjuk Bale

   • BVick

    Le lehetne meg kaparni valahogy a patast a falrol..?

 • ARSNL
  • penito

   A csávó jó eséllyel a következő évtized meghatározó játékosa lehet, de olyan pénzt kérnek érte, ami miatt szerintem nem éri még a kokcázatot. Bármikor jöhet egy sérülés, vagy egy változás a mentalitásában, hogy ne érje meg a klub anyagai lehetőségeit meghaladó összeget kitolni érte. Én örülök, hogy Lacit választottuk, ebben a manőverben nincs igazán kockázat.

   • ARSNL

    “ne érje meg a klub anyagai lehetőségeit meghaladó összeget kitolni érte”

    Ez egy logikai bukfenc. Csak olyan ajánlatot tennénk érte amire van fedezet. Az nem létező opció, hogy ‘meghaladja a keretet’.

    “a következő évtized meghatározó játékosa lehet”

    Ha adott egy játékos, aki ilyen potenciállal rendelkezik, és elérhetővé válik számunkra, akkor ne igazoljuk le, mert kitudja. Ez egy hibás felfogás, rossz hozzáállás.

    • ZERO_L

     Persze megvan a fedezett, de nalunk az okosok nem fogjak azt mondani hogy na bum nem jott be a 120 millas jatoks folyassuk tovabb az evi 80-90-100millas kolteseket, hanem ebbol szepen visszavesznek es vagy nem hoznak senkit kov nyaron vagy nem olyan jelentosseggel biro (=olcso) jatekosokat igazolnak

     Azert meg ott nem tartunk hogy 120 millat kisujjbol kirazzunk, 30 milla meg elmegy (lasd Mustafi) de most majdnem a negyszereserol beszelunk

     • changemynamekukac

      Mustafi 41 milla volt

     • ZERO_L

      max 35 de lehet az már bónuszokkal

     • changemynamekukac
     • ZERO_L

      feleslegesen számolsz euróban, de te tudod

     • ARSNL

      Lássunk már egy kicsit tovább a 120 millión és nézzük azt, hogy egyrészt Mbappé leigazolásának milyen szakmai illetve anyagi hozadékai lehetnek (egy ilyen játékos nem kis reklámértékkel bírna, plusz növelné a szurkolóbázist, mert ezek miatt a játékosok miatt kezdenek szurkolni a fiatalok egy csapatnak, lásd Henry).
      Arról nem beszélve, hogy 2 év múlva esedékesek az új mezgyártó(Puma), és mezfőszponzor(FlyEmirates) szerződések újratárgyalása, szóval ha a következő két szezont jelentősebb sikerrel abszolválnánk, még jobb alkupozícióból indulhatna a klub. Arról nem beszélve, hogy közben ömlik ránk a PL-es broadcasting money.

     • ZERO_L

      ezt is beleírtam a posztba:
      tudva, hogy nálunk véges az átigazolásra költhető keretösszeg, egy darab Mbappé-val komolyan bajnok esélyesek lennénk? most Lacazette-re állítólag(Aulastól azt se hidd el amit kérdez, de elvileg ő mondta) “csak” max 40 millió fontot áldozunk, és még maradna 60-80M igazolásokra, úgy azért már talán össze lehet kaparni egy ütőképes keretet

      nem Mbappéval van a gond és valahogy az árát is biztos ki lehetne termelni, de nekünk nyáron több kell az előrelépéshez mint egy tini csatár, ha látnánk azt hogy ez csak egy “baromi nagy, kicsit rizikós befektetés”, de ettől függetlenül a keret erősítése halad tovább, akkor egy rossz szava nem lenne az embernek, sőőt pozitívan csalódnánk, amiért végre tökösek vagyunk
      ezzel szemben az a realitás, hogy ha valahogy behúznánk Mbappét akkor nekünk onnan ennyi volt az átigazolási időszak, szerintem nem véletlen, hogy az öreg ennyire kapar és ahogy múlt az idő(egyre valószínűbbnek tűnik, hogy nem jön ide) csak utána kezdődtek meg a konkrét alkudozások Lacazette miatt

     • ARSNL

      Fals tévképzet -ha nem jön a srác- hogy ez a pénz mindenképp el lesz kötve, és érkezik belőle 3-4 játékos “kereterősítésre”.

      “Ivan says #AFC not looking for squad strength but top quality players to come in & compete to start.”

      Tehát a stratégia az, hogy a kezdőbe igazolnak, ez persze simán jelentheti azt, hogy Lacazette leigazolásával az Mbappé sztori el lett engedve az idei nyárra. Nem tudom biztosra.

     • ZERO_L

      most hirtelen elkezdünk hinni Ivan-nak, neeee :DDDD

      mióta csak “top quality players to come in & compete to start”-kat keresünk a piacon, kb 2006 óta?

      btw, a kezdőbe jobb oldalra simán elfér egy ember ahogy Xhaka mellé is, máris el van költve az a 60M font

     • ARSNL

      Szkeptikusabb lennék, ha azzal állt volna elő, hogy “tudjuk, rosszul sült el az elmúlt szezon, ezért a nyáron lecseréljük a fél csapatot.”

  • Woolwich

   A jövő nyári VB talán segíthet Jardimnak megtartani pár embert az említett nevek közül.
   Lemarról írták, hogy a faterja nagyon marasztalná a biztos játéklehetőség miatt.

   • ARSNL

    Lemar maradhat. Meggyőződésem, ha Őt hoznánk az előrevetítené Alexis vagy Özil távozását, ezesetben inkább nem kérnék a franciából.

    • titok84

     Azt hiszem, Sanchez távozásának ehhez semmi köze. Sajnos.

     • ZERO_L

      De megis hova hoznak egy olyan jatekost aki megint nem ket fillerbe kerul? Azert kene most hozni mert velhetoen jovore csak meg dragabb lesz

 • ZERO_L

  Lazac osszes golja Lyonban, keves olyan golszerzes van amibol ne tudna felmutatni, de ezt a megtorpanos tizi loveseitol mar most agyfaszt tudok kapni🙃

  https://m.youtube.com/watch?v=cVlAaT_UWsI&feature=player_embedded

  • Bálint

   Ha belövi én már boldog vagyok
   Skorpiós gólja van?

  • titok84

   Nem baj, nálunk a tizit mindenki jó lövi, nem 🙂

 • Trollséne
  • Trollséne

   gossip rovattól függetlenül jóval nagyob sansz van rá, mint Lemar-ra

   • ZERO_L

    Es jobb fitt is (szerintem az oreg szemeben):
    Olcsobb, kvazi nev is es meg a helye is megvan…

    • Bálint

     Hát nem tudom, én tavaly sem örültem volna annyira, nekem elég egy szezonos csodának tűnik

     • titok84

      TO-nál nagyságrendekkel jobb lehet, és gondolom, nem kap sokkal többet.

     • ZERO_L

      Agreed, nem latok benne 1-2 honapnyi jo jateknal tobbet

    • changemynamekukac

     lejjebb volt hogy most költsünk vagy spúrok legyünk…

     okosan költsünk és akkor nyugodtan mehet a nagy pénz is, hülyén elköltve a kicsi is felbassza az ember agyát. Itt nagyban kérdéses az ár. Ha 25-30 milliót adunk érte €ban, akkor ok, afelett húzom nagyon a szám, és inkább egy fiatalabb európaiba kéne fektetni. (felteszem, hogy valamelyik csodás HGktól, vagy valakitől a szélről megszabadulunk és a helyére jön, ha nem, és marad is valami széplelkű, akkor fogok agyfaszt kapni)

     • ZERO_L

      nem tudom hogy jön szóba az euró két angol klub közötti átigazolásnál, de lépjünk át ezen

      nagyon meg lepődnék ha 25 millió font alatt megkapnánk az egy éve a liga legjobbjának választott játékosát, aki bár menni akar, szerződése még min 3 évig él

     • changemynamekukac

      én euróban számolok alapjaiban véve, nekem a fontra váltás a problémás. Nem nézem, hogy most angoloknál vagyunk, hanem azt hogy kbre mi az a mennyiség, amiért okés.

 • Trollséne
 • Gordon Cole
 • penito
  • changemynamekukac

   bírja a 90 perceket 30 felett, nincs itt semmi probléma. Jack is bírta itt. Falun nem, de itt igen. Lépjünk tovább. Santinak ha van esze vagy szögre akasztja a cipőt, vagy elhúz valahová, ahol más az edzésmódszer, és normális az orvos stáb.

   • Mr. Dhoan

    Mondjuk itt spec nem az orvosi stáb a probléma, hanem hogy a kórházban – ahol műtötték – megtámadta egy fertőzés a bokáján a husikát.

    • changemynamekukac

     nem a husikát, hanem a csontot, és normál kórházban adnak eléggé a fertőtlenítésre… Nem húsevőnek írják a cuccot, bár azt is könnyen le lehet győzni, ellenben azzal tényleg szopott volna, de nem találom mi kapta el, csak amit ő nyilatkozott. Viszont azzal, hogy azért megtalálnak az ilyenek, akaratlanul is eszembe jutsz ez a rész Louistól: Of course mi megteszünk mindent a felépüléséért, azonban/maybe, mi spórolunk picit ezeken a dolgokon. 😀

     https://www.youtube.com/watch?v=0O5h4enjrHw

     És a 90 percet 30 év felett a tavaly őszi teljesítményére írtam, Ilyenkor, azért már mint a hímestojást kell kezelni az embert, nem úgy mint egy 18as csikót. Mint ahogy a felépülés is másként megy műtét, vagy regeneráló edzés után.

     • Mr. Dhoan

      Husibőrt a boka fölött egy baktérium.

   • zoekkent

    nem fogok többet belepofázni ha itt most felsülök ezzel, – de: az létezik hogy a Jack itt bírta/nem bírta “falun” bírta/nem bírta relációt az eddigi tévedésedhez képest, egy sunyi szerkesztéssel próbáltad “lépjünk tovább”-olni?

    • changemynamekukac

     ? ezt nem értem… Mit szerkesztettem? Dhoané alá írtam volna pár órája, de megvártam, míg most hazaérek, és megteszem most.

     • zoekkent

      délután olvastam a hozzászólásod, és baromira nem “… Jack is bírta itt. Falun nem, de itt igen…” ironizálásra emlékszem, főleg annak fényében, hogy kilométer hosszúságú szövegeket írtál korábban mennyire ügyesen használták “falun” sérülésmentesen a dohányost!
      (mégegyszer elnézést kérek ha ezt benéztem, de durván meglepődnék…)

     • changemynamekukac

      továbbra sem értem… Jack, Diaby, Cazorla stbstbstb sérülésekre hajlamos (akár genetikai, akár korából adódóan) emberek más-más szemléletet követelnek, mint ami itt van. Erről volt 4-5 posztal ezelőtt egy vita, meg akkor linkeltem egy régebbi Wenger interjút, amikor azt mondja, hogy edzés ugyanolyan intenzitással megy, mint a meccs. Ha részt veszel az edzésen nincs kiszállás. Erre mondtam azt, hogy falun felismerték Jack esetében hogy ez nem megy neki, és ilyen light colas edzést tartottak neki, hogy a meccset bírja hetente egyszer-néha kétszer. Van akinek a szervezete nem érez meg semmit, lásd Sancho, meg van aki egy erősebb fuvallattól ágynak esik. Ki meg kbre egy kalap alá veszünk mindenkit, ha már bekerült az edzésre. Én azt vitatom, hogy Wenger ezt a szemléletet fogja alkalmazni Jack esetében, ha visszakerül most nyártól hozzánk, és nem lesz megint kölcsönadva valahová.

     • zoekkent

      el sem olvastam átírtad ellenkezőjére??!

     • changemynamekukac

      ha el sem olvastad, akkor honnan veszed, hogy átírtam… ok késő van az én fejem nem fog, de ez most logikai bukfenc. Honnan tudod mi volt az előző? (nem változtattam, de ha változtattam volna, akkor sem tudnád, ha nem láttad…) no mindegy nem értem, lépjünk tovább

     • zoekkent

      amit nem olvastam el (azóta megtörtént) az majd folyamatában olvasható lesz..
      de arra nincs válaszod, hogy átirtad-e sérülésmentes falun töltött Jack szezont

     • changemynamekukac

      Nem. Ezért nem is értem ezt a dolgot, hogy most miről megy, sorry

     • changemynamekukac

      ah érteni vélem, hogy mi a problémád. 🙂

      Azt nem mondtam hogy nem sérült meg, mert a végén megsérült. Azt mondtam, hogy embert tudtak belőle faragni fél év alatt, miközben nekünk az azt megelőző 2 szezonban nem sikerült, erre utaltam a faluval. Ő ebben az idényben többet tudott kihozni magából, és jóval többet volt pályán (ok Wenger rotálási elvei itt azért bejátszanak), mint nálunk 2014 ősze és 2016 májusa között. Ehhez kapcsolódó cikk faluról régebben volt linkelve:
      http://www.standard.co.uk/sport/football/arsenals-jack-wilshere-not-taking-part-in-full-bournemouth-training-confirms-eddie-howe-a3340161.html
      http://trainingground.guru/articles/exclusive-how-bournemouth-have-managed-jack-wilshere

      És továbbra is mondom, immáron negyedszer, hogy nem módosítottam a kommentet.

     • zoekkent

      de hát láttani véltem, azért kérdeztelek meg, hogy jól láttam-e a változtatást!
      bukfenc vagy terelés?

     • zoekkent

      ok visszavonulok, azt hittem azért fogalmaztad át a korábbi szövegedet – ezt még nem is cáfoltad! – mert realizáltad, hogy korábban felszopott “falun” mennyire progresszív módon használták !!!sérülés nélkül!!! újdonsült férj barátunkat…

  • ZERO_L
 • Woolwich

  Bármennyire is valószínűtlennek tűnt, hogy 2 francia válogatott csatárral vágjunk neki a következő szezonnak, Giroud nem úgy nyilatkozott, mint aki menni akarna.
  I won a few titles in my career, that is an important thing, but there is another thing which is important for me. And that’s the people remember you as a loyal warrior on the pitch – that you always give your best for the team.
  “And that’s why I want to carry on my good journey at Arsenal and I always want to give my best. I would love to win another title, or maybe more until the end of my contract. The motivation is here, always doing your best to make your family proud.”

  • pataKi[ng]_49

   Nagyon szeretjük Olivért, remélem marad

 • ARSNL

  Tegnap elkezdődött a felkészülés, mindenki felfrissülve, motiváltan, újult erővel vágott neki az új idénynek = a játékosok melóznak, Papus a háttérben a következő strigulán dolgozik.

  https://www.flickr.com/photos/stuart_photoafc/35582287091/

 • Woolwich

  “just paperwork to finish”
  Ha kicsit is komolyan gondoljuk ezt a ‘klasszis csatárt veszünk’ dolgot, akkor ajánlott lenne beleírni a szerződésbe egy “A játékos soha semmilyen körülmények között nem választhatja a 9-es mezt Arsenalos pályafutása alatt” pontot.
  Aztán lehet Lucast is csak azért nem adtuk még el, hogy Lacazettenek más számot kelljen választania…
  https://twitter.com/bbcsport_david/status/882280395361980416

 • Balázs Kozó

  Eddig Kazetta, Kolseniac.
  Ha még egy nagyobb név érkezik (Lemar/Mahrez), akkor lehet, Csáncsi is aláír, mondván, hogy ezután nem Gibbszel kell ordítania.

  • penito

   különben Kolasinac ordít vele 🙂

   • ZERO_L

    O nem ordit, hetfo reggeli atmozgaton aladrug 😊

 • Bálint
  • penito

   Remélem lesz Peet poszt róla!

   • ZERO_L

    Én @Integeto_lufiember -ben reménykednék… akár egy hosszabb kommentben is, mennyire jártunk jól, benne van-e egy legit nr1 csatár, kijohet-e az belole ami mondjuk Adebayorból a faszfejsége okan nem tudott kijönni

    • changemynamekukac

     írt röviden az NST-n róla, hogy Arsenalnak még jó is lehet, neki a kérdés a Wenger&staff működése

 • penito
 • pataKi[ng]_49
 • BVick

  Ahhoz kepest hogy a Papa maradt a padon, szerintem egyelore pofank ossznempileg lapos! Ha elvonatkoztatunk a RvP tavozasa elotti bevasarlas emlekeinek remetol, akkor eddig szerintem eleg jo az irany es a tempo.
  Nyilvan sok meg a teendo, de addig is tessunk orulni!!

  • ZERO_L

   Az a felsz van bennem hogy mostantol Ozil, Alexis elvagyodasanak a merteketol fugg a tovabbi erosites, pedig kkpra es jobb oldalra sem artana ember

   • BVick

    Jaja, fura ilyet mondani ket ilyen igazolas utan, de kb. eddig volt kiszamithato a sztori (bar azert millio valtozo volt, nem lehetett semmit keszpenznek venni, ket honapja en siman alairtam volna a mai allapotot), mostantol meg a bus tudja mi zajlik a hatterben..

 • changemynamekukac

  Hát nem egy assist király Lazac, de nem is assistokat osztogatni hoztuk. Remélem minél hamarabb beilleszkedik, és mehet a gólgyártás. Most pedig kérjük a következő igazolást.

 • ARSNL
 • ZERO_L
  • changemynamekukac

   azért Monreal kezdőben szerepeltetése miatt húzza az ember a száját, ahogy Ramsey sem biztos, hogy a jó megoldás nekünk. De a cikk Lazacról szólt. Annyival vitatkoznék a cikkből, hogy Welbecket el kéne felejteni, tudom HG, és inkább Perezzel kezdeni valamit, de ez megint nem rajtunk múlik.

   • Mr. Dhoan

    Jajaja, Nachót el kell felejteni, idén kb. 40 gólt szívtunk be miatta, amikor középen volt. :v

    • changemynamekukac

     szeretem az iróniád, de szerintem eléggé túltolod most, Monreal idén eléggé mocsokszar volt

     • Mr. Dhoan

      Szélen, és még ott se mindig. 😮

     • changemynamekukac

      elfogult vagyok, a szezon 3/4ét szélen töltötte, és februárban lesz 32.

   • Attila Balla

    Ott van még Holding, Chambers és Gabriel is, előbbi kettő fiatal és HG is. Egyelőre Monreal a legjobb, de ha valahova CB-be nem kell újabb igazolás.

    • changemynamekukac

     ha Debuchy elmegy, akkor Jenko lesz a jobb-bukó pótlás Bellerín mögött? Inkább Chambers szerintem. Ahogy Perrel se számoljunk nagyon ebben a szezonban. azért mert az Fa kupán jól muzsikált, nincs benne egy teljes szezonnyi jó szereplés. Ha 10 meccsen hozza a klasszist, akkor már verjük a seggünket a földhöz az örömtől, a maradék lesz a gond. Gabriel Gabriel, Kosnak meg a szalagjai, szezon felében out lesz… szóval ott vagyunk, hogy van Holding-Mustafi, ami miatt még mindig ver a víz, de nem annyira.

     • Attila Balla

      Oké, mind igaz, amit írsz, de a védelemben akkor se látszik, hogy egy ember kidőlésével világvége van (v.ö. Cazorla, vagy hogy mi lett volna, ha Özil kiesik és hosszabb távon Ramsey sarka irányít). Bellerin helyett am. Ox is egészen tűrhető volt. Akkor inkább már arra parázzunk, hogyha a pollák és ‘pina tényleg lécelnek, akkor Martinez/Macey/Giroud marad a backup kínálat a poszton.

     • changemynamekukac

      Cazorla kapcsán is azt hittük, hogy a maradék tudja érdemben pótolni. Nem sikerült. Másodjára nem sikerült. Én úgy érzem, hogy Kos kapcsán is ugyanez lenne. Mind Holding, mind Mustafi akkor szerepelt jól, ha ott volt mellette a francia. Pernek elsült a döntő jól,de egész szezont nem bíznék rá, a többi meg nem egy észlény. Szóval, bár ez hit kérdése, de én igenis paráznék, hogy mi van akkor, ha kiesik Kos. Eddig is sok gólt kaptunk, és kvázi ezen ment el a bajnokság-BL, ezzel még inkább kapnánk.

      Ox támadásban megfelelő pótlás, csak ott van hogy néha védekezni is kellene.

      Martinezék meg, hát Ospina kibírt jópár szezont a padon. Begovic ennél kevesebbtől sokallt be, és ment el egy kisebb csapathoz. Én köszönöm, hogy itt volt, de megértem, ha dobbantani akar. Lengyelünk ugyanígy kivirágzott Romában. Padról nem fogsz fejlődni, és ha esetleg edzősködésen töröd a fejed, meg a taktikai formációkon, motivációs dolgokon, akkor is azt mondanám, hogy nem biztos, hogy Wenger a legjobb ember, akitől érdemes lenne tanulni. Sőt Wenger olyan tudást adna át, ami már nemigen létezik a jelenkori fociban, ennyi hatalmat senki sem kap már. Szóval örüljünk hogy van Martinezünk legalább.

      Giroud kapcsán írták, hogy 20 millió fontot fizetne az Everton, én azt mondom, ha ez megemelkedik 25re, akkor engedjük. Annyiból egy fiatal tank már kijön.

 • Trollséne

  tegnap azért a Mirror ledobta a szarbombát, hogy Sanchez heti 400k fontért veri az asztalt

  • changemynamekukac

   egyrészt mirror
   másrészt, nyugodtan beférne akár a Chelseabe, akár a Citybe, és akkor lenne neki BL, meg bajnokságra esély, nem az hogy márciusra kiszáll mindenből, esetleg az Fa kupa marad. Jövőre ráadásul ugyebár ELlel kell vígasztalódnia, ami akárhogy is nézzük foci szempontjából egy elveszegetett év. Elnézve hogy Copákat nyert egy ‘szar’ chilei csapattal megelőzve a brazilokat-argentinokat, most verve a portugálokat bemenni a Konf. döntőbe, szóval ez mind megmutatta neki, hogy szar csapattal is elérhet valahová, ha minőségi a meló. Nálunk a minőségi meló kategóriát volt három éve megtapasztalni.
   harmadrészt, ha jövőre ingyen megy, akkor nincs transferdíj, és simán adhatnak neki ilyen, ha nem magasabb fizetést is, mert még mindig jobban jönnek ki belőle, aki contract végén elviszi, mintha csengetne papusnak. Szóval ő és ügynöke ezt nézi jövőbeli fizetési igények során.
   negyedrészt sok igen, még nekem is, még akkor is ha efelé tart a világ, de inkább úgy mondom, hogy egyetlen ember van akinek a keretben le tudnám nyelni ezt, és az ő. És nem azért mert megérdemli ezt a kategóriát, hanem mert arányaiban kbre ennyivel van a többiek felett. Szívem szerint a többieknek mondanám, hogy heti béretek x százalékát utáljátok a chileinek, és örüljetek hogy nem a dupláját kéri, mert még talán az is kevés lenne hozzájárulásos alapon.

   • Trollséne

    mindenesetre lassan teríthetné a lapjait a hogyan továbbról, vége a Konfetti kupának, mire várnak?

    • changemynamekukac

     mondjuk, hogy megérkezzen Lazac és hogy az öreg megy-e még Lemárért, esetleg eggyel rosszabb opció szerint Mahrezért vagy sem, és akkor egy TO-OX álomkombó lesz a csapattárst, akivel meg kell elégedni

     • Trollséne

      megérkezett, utóbbi kettő közül pedig az egyikért már ajánlat is ment, legkésőbb hétvégén pontot tehetnének a szarakodás végére

     • changemynamekukac

      az hogy ajánlatot tettünk vs itt van az ugyanolyan, ha nem rosszabb kondíció, mint hogy 100%ban be fog válni Lazac. Beszéljünk róla akkor ha már megtörtént.
      Eddigi tapasztalatokból indul ki a tárgyalások alatt, és jelenleg még a keret tagja Monreal-Gibbó-Santi&Jack-TO-Ox-Jenko stb. Az első sor, kezdő 11 alakul, a pad még kérdéses. De a kezdő 11et is még lehet javítani, ő erre vár. És most tegyük a kezünket a szívünkre, a bosnyák egy ammortizációcsökkentő erősítés, amit leginkább tavaly kellett volna már meglépni, csak spúr volt az öreg. Tekintve hogy mennyi pont ment el Monrealon főleg, meg Gibbót kellett bedobálni, lehet hogy nem lett volna hülyeség ez a Rodrigez gyerek, mert akkor lenne BL.
      Lazac az idei szezonra a kinézett ember, előrelépés. DE ahogy eddig is mondtuk, ahhoz hogy zárkózzunk az élmezőnyre, nem nyaranként egy klasszis, hanem nyaranként két klasszis igazolás kellene. Nyaratna egy emberrel kvázi csak a szintet tartjuk ebben a bolond világban. Sanchez még várja az idei második klasszis igazolást, hogy megérkezzen. Hülye lenne magát beleszámolni ebbe. Ha nem jön senki, akkor majd észbekap az öreg akkor, ha elhúzott a bajorokhoz vagy a Citybe.

  • Mr. Dhoan

   Csak túszul kell ejteni a kutyáit és itt marad heti 10 fontért is. :v

 • Mr. Dhoan

  Én Mahrez helyett vennék inkább egy fiatalabb Santi klónt.

  Ui.: Vagy Gibbóból csinálnék mélységi irányítót. 😮

  • Trollséne

   Jean Seri jó lenne a Nizzából

   • changemynamekukac

    igen egyrészt jó lenne, örülnék is neki, de ebben igaza van ZEROnak. Annyi szar HGnk van, hogy nem lehet csak úgy kidobni őket a keretből. Jönne Seri, ami tök fasza, de akkor kvázi Jack-Ox-Ramsey hármasból egynek, de talán kettőnek is ágyő. Ami tekintve, hogy mind a három HG, nem megoldható. Főleg nem, ha az ilyen Jenko-Gibbó féléket is pakolnád ki. Jelenleg jött két nem HG a kerethez, kik azok akiket elengedünk, hogy tudjuk nevezni őket jövőre?

    • Balázs Kozó

     Reine-Adelaide-ről ne feledkezz azért el.

     • changemynamekukac

      de elfeledkezem, alig játszott… Rabiot, vagy Verratti ebben a korban már 1200-1500+ perceket kapott per season az első osztályban + a kupákban rendszeres szereplők voltak. Ennyi ha nem is, de 1000 perc kell a fejlődéshez neki is. Iwobival ezt jól csináltuk, Holding miatt már húzom a fogam, de ok, fogadjuk el, hogy kbre vele is sikerült. Niles, és Reine ettől jelenleg messze van, bár előbbinél az Ipswich sokat nyomott a latban, de ebben a szezonban semmi. Az U23as meccsekről már jópárszor volt téma, hogy teljesen más kaliber, mint a PL vagy akár csak a Champo is, az FA-ligakupa 400-400 perc fejenként meg lótusz.

    • ARSNL

     Non-HG: Debuchy nem megy a csapattal túrázni, hogy a jövőjét intézhesse. Szó van róla, hogy Lucas Pérez akár kölcsönbe is visszatérhet a Deporhoz, de a Sevilla is vinné. Ospina helyzete szintúgy kérdőjel. (Jelenleg 19 játékosunk van ebben a kategóriában a két új igazolással és Joel Cambellel együtt)

     HG: Kölcsönből több ‘saját nevelés’ is visszatért, Wilshere-rel számol az Öreg, új szerződést kaphat, Chambers valószínűleg szintén nem lesz kölcsönadva, Akpom(betöltötte a 21. évét, szóval őt már nevezni kellene, ezért esélyes, hogy végleg távozik), és Szczesny-t helyzete kérdőjeles(a hírek szerint Őt is pénzé tennénk). (15-en vannak ebben a kategóriában).

     Szóval ezen a fronton nem lesz gond, ha esetleg még érkezne egy légiós.

     • changemynamekukac

      Perezt sajnálnám, bár őt tartanám, de érthető az indoka. Ospina detto, érthető, bár szerintem lengyelünk sem szívesen jönne a padra, szóval Martinezt kezdjük szokni, Debuchyt nem sajnálom, az ok. Ha ez a három így megy, akkor egy lépéssel közelebb kerülünk a célhoz, de nyugtával a napot. Giroudra is van esély, ha már így játszmázunk, de addig míg nem történnek meg a szerződések, addig nekem ez csak szellemi agytorna.

     • ARSNL

      Az alapfelvetésed az volt, hogy nincs elég HG. Van. És nem kell ragaszkodni mindenkihez, sőt!

  • ARSNL

   Abban látnám a megoldást, ha Wilshere-be injekcióznánk némi adamantiumot.

   • Mr. Dhoan

    Vótmá’ és nem segített.

    • ARSNL

     Két gyermekes apuka. Segített, csak nem a lábába kapta.

     • Mr. Dhoan

      A gyermekei azok Zsiru lefagyasztott tartalékaiból születtek.

     • ARSNL

      Mint az összes gyerek a világon. 🙂

  • Balázs Kozó

   Gibbót legszívesebben mondjuk West Ham mezben látnám viszont a következő idényben.

 • ARSNL

  Kiszórtak pár közvetítési időpontot: Augusztus 11.-én pénteken(!) 20:45-kor velünk rajtol a bajnoki szezon(Arsenal-Leicester City). És az első 7 fordulóban egyetlen szombati 16 órás meccsünk a Bournemouth elleni hazai lesz.
  Az El-nek köszönhetően várhatóan túlsúlyban lesznek a vasárnapi bajnokik.

  • ZERO_L

   már előttem is van, hogy a Leicester csak aug 31-én lesz hajlandó eladni Mahrezt, remélem ideje korán már beintünk nekik és hozunk valaki mást 😀

   • Balázs Kozó

    Elvileg új ajánlatot tettünk Lemarért

    • ZERO_L

     Meg ez is fenyevekre van a kert 80 tol, remeljuk ez az arcetli csak bloff

 • pataKi[ng]_49

  Erről tudna nekem valaki (nálam jobban hozzáértő) felvilágosítást adni, hogy féljek e és tényleg nagy baj van ?? előre is köszi! :

  “A Premier League következő szezonjától új pénzügyi szabályozás lép életbe: egyik csapat fizetési kerete sem haladhatja meg több mint 7 millió fonttal a 2016/2017-es évad keretszámát, de a 2012/13-as határértéktől sem térhet el 19 millió fontnál nagyobb összeggel. Kivéve persze, ha ezt a növekedést a klub fedezni tudja játékoseladásokból, kereskedelmi bevétel-növekedésből, vagy a jegyértékesítésből származó jövedelem emelkedéséből. Egy a lényeg, a különbség oka nem lehet pusztán a tévés jogdíjakból befolyó plusz pénz, magyarán: a liga megpróbálja elérni, hogy a klubok a kvázi ingyenpénzt ne verjék el egy az egyben fizetésekre, elinflálva ezzel az egészet.

  Mit jelent mindez az Arsenal esetében? Annyit mindenképp, hogy a klub képtelen a megadott kereteken belül egyszerre új, magasabb fizetést biztosító szerződést kínálni meglévő sztárjainak (Alexis, Özil), magához láncolni új klasszisokat (Lacazette, Mbappé, Mahrez, Lemar), és megtartani a kiegészítő emberek (Oxlade, Wilshere, Giroud) többségét is. Wengernek tehát választania kell, annál is inkább, mivel a klub jövőre nem szerepel a Bajnokok Ligájában, ami a bevételeken is látszani fog. Bellerín távozása ugyan nem valószínű, de eléggé esélyes, hogy a tavalyi évad végén egyre jobb formába lendülő Oxlade-et például lepasszolják a Liverpoolnak, és arra is számítani lehet, hogy az előző év csatárigazolása, Lucas Perez szintén el lesz sózva valahová.

  Tekintve, hogy a friss hírek szerint Alexis cirka 400,000 fontos heti apanázst követel magának, arra sincs sok esély, hogy a Sanchez-Özil kettős egyszerre maradjon a klubnál. Lacazette-tel még nem is számolva, ha mind Özil, mind Alexis fizetése heti 280,000 fontra növekszik, az összesen 15 millió fonttal dobja meg a bérkeretet éves szinten tavalyhoz képest, azaz bőven túl van a 7 milliós tűréshatáron. Ha ennek a túlcsordulásnak egy részét meg is tudja magyarázni különböző bevételi forrásokkal az Arsenal, akkor is ott a kínzó szakadék, ami a 280,000-es heti fizetés és Alexis 400,000-es igénye között tátong. És akkor még a várható további érkezők kiemelt bérezéséről (Mahrez, Lemar) nem is beszéltünk.”

  A kiutat Özil eladása jelenthetné, őt azonban senki nem akarja komolyan elvinni Londonból. Mindenesetre érdemes lesz figyelni a PL-igazolásokat a fenti szabály szemszögéből is, mert jó pár lépést megmagyarázhat majd az a tény, ha egy csapatnak mindenképp be kell férnie a szabályozás adta keretek közé. Hogy mást ne mondjak: a fentiek értelmében például már teljesen érthető, miért nem hosszabbított a United a sérült Zlatannal, de az is, miért mondana le akár ingyen is a heti 300,000 fontot kereső Wayne Rooney-ról.”

 • changemynamekukac

  Bill, a Golovin dolog mennyire komolyan vehető?

  • Bill F Murray

   az ügynöke (Varga Sándor) próbálja eladni, semmi több

 • pataKi[ng]_49

  Ehhez ki mit szól? Féljünk? :
  “A Premier League következő szezonjától új pénzügyi szabályozás lép életbe: egyik csapat fizetési kerete sem haladhatja meg több mint 7 millió fonttal a 2016/2017-es évad keretszámát, de a 2012/13-as határértéktől sem térhet el 19 millió fontnál nagyobb összeggel. Kivéve persze, ha ezt a növekedést a klub fedezni tudja játékoseladásokból, kereskedelmi bevétel-növekedésből, vagy a jegyértékesítésből származó jövedelem emelkedéséből. Egy a lényeg, a különbség oka nem lehet pusztán a tévés jogdíjakból befolyó plusz pénz, magyarán: a liga megpróbálja elérni, hogy a klubok a kvázi ingyenpénzt ne verjék el egy az egyben fizetésekre, elinflálva ezzel az egészet.
  Mit jelent mindez az Arsenal esetében? Annyit mindenképp, hogy a klub képtelen a megadott kereteken belül egyszerre új, magasabb fizetést biztosító szerződést kínálni meglévő sztárjainak (Alexis, Özil), magához láncolni új klasszisokat (Lacazette, Mbappé, Mahrez, Lemar), és megtartani a kiegészítő emberek (Oxlade, Wilshere, Giroud) többségét is. Wengernek tehát választania kell, annál is inkább, mivel a klub jövőre nem szerepel a Bajnokok Ligájában, ami a bevételeken is látszani fog. Bellerín távozása ugyan nem valószínű, de eléggé esélyes, hogy a tavalyi évad végén egyre jobb formába lendülő Oxlade-et például lepasszolják a Liverpoolnak, és arra is számítani lehet, hogy az előző év csatárigazolása, Lucas Perez szintén el lesz sózva valahová.Tekintve, hogy a friss hírek szerint Alexis cirka 400,000 fontos heti apanázst követel magának, arra sincs sok esély, hogy a Sanchez-Özil kettős egyszerre maradjon a klubnál. Lacazette-tel még nem is számolva, ha mind Özil, mind Alexis fizetése heti 280,000 fontra növekszik, az összesen 15 millió fonttal dobja meg a bérkeretet éves szinten tavalyhoz képest, azaz bőven túl van a 7 milliós tűréshatáron. Ha ennek a túlcsordulásnak egy részét meg is tudja magyarázni különböző bevételi forrásokkal az Arsenal, akkor is ott a kínzó szakadék, ami a 280,000-es heti fizetés és Alexis 400,000-es igénye között tátong. És akkor még a várható további érkezők kiemelt bérezéséről (Mahrez, Lemar) nem is beszéltünk.”
  A kiutat Özil eladása jelenthetné, őt azonban senki nem akarja komolyan elvinni Londonból. Mindenesetre érdemes lesz figyelni a PL-igazolásokat a fenti szabály szemszögéből is, mert jó pár lépést megmagyarázhat majd az a tény, ha egy csapatnak mindenképp be kell férnie a szabályozás adta keretek közé. Hogy mást ne mondjak: a fentiek értelmében például már teljesen érthető, miért nem hosszabbított a United a sérült Zlatannal, de az is, miért mondana le akár ingyen is a heti 300,000 fontot kereső Wayne Rooney-ról.”

 • Balázs Kozó

  Akkor a heti fizu kérdéshez:
  http://sillyseason.com/salary/arsenal-players-salaries-69062/

  Azért kijön, hogy a ballaszt eladása után lesz keret bőven. Gibbs 60k/hó? Debuchy 70? No kérem..

 • ARSNL

  Offisöl: Per jövő nyáron szögre akasztja a csukát, és a Jonker által hátrahagyott feladatokat fogja betölteni az akadémián.

  https://www.arsenal.com/news/mertesacker-lead-arsenal-academy

  • ZERO_L

   Nulla kilometeres kinevezes? En ezektol mindig odzkodon 😒

   • Bálint

    Valahol el kell kezdeni.
    Én szerintem / jó lesz

    • ZERO_L

     Elkezdheti kisebb klubnal, hogy egyaltalan van e ehhez tehetsege

   • Mr. Dhoan

    Az ilyen fajta melóhoz agy kell, szerintem ő rendben van ilyen téren. :v

  • ZERO_L

   http://news.arseblog.com/2017/07/six-tasks-facing-per-mertesacker-as-arsenal-academy-manager/

   nagyjából ezekre a problémákra kéne BFG-nek (is) megtalálnia a megoldást, nulla tapasztalattal kvázi csak elméleti tudással (gondolom erre már készül egy ideje) azért ezek megint nem könnyen megoldható dolgok, ezért jobban örültem volna ha már valami tapasztaltabb egyént bíznak meg

   • changemynamekukac

    Az első ponthoz még úgy ahogy van is köze, a többi nem csak rajta múlik. Az hogy Willock, vagy Hayden, vagy Gnabry elmegy, nem az utánpótlásedző, illetve nem csak az ő hibája. Ez egy komplexebb probléma, és szerintem nagyban visszavezethető Giroud-támadórészleg-védekezés balfaszságára, másrészt Wenger sara.
    Nem tudja a csapat lezárni a meccseket a 60-65-70. percig, hogy utána bedobálja az ifiket, hogy szokják a légkört. Csak akkor kerül valaki a kezdőbe, de akkor egyből a mélyvízbe, ha valami orbitális nagy szar be nem ütött sérülés, vagy forma miatt. Lásd Debuchy-Bellerín, lásd Chambers&Stoke, lásd Holding, lásd Iwobi esete, Sanogot is lehet ide venni, az igaz, hogy van aki tud élni ezzel a lehetőséggel, van akit összenyom. Sokan csak a padot melegítik, míg máshol szépen lassan, fokozatosan építik fel őket, 18-19 évesen kapva 1000 perceket egy szezonban szépen elosztva, nem az hogy mostantól 90 perceket végignyomsz, bír el fejben és fizikálisan is.
    Gnabry ezért nem várt. Az más kérdés, hogy balfaszok vannak előtte a sorban, és az öreg őket favorizálja, ez is bejátszhat a dologba, de perspektívát nem láttott itt. totál random, hogy mikor kapsz esélyt, és mennyit.
    Értem, hogy a papa részben azért nem cserél, mert nem vezetünk megnyugtató előnnyel, vagy éppen beszoptuk a gólokat hátul, és a helyzetet nem tudja ő a padról berúgni. De az igazoláspolicyvel, meg taktikával igenis rá tudna erre segíteni. Én, most Lacaz és remélhetőleg Lemar érkezésével, látok esélyt hogy az ifik bőven több lehetőséget fognak kapni, mert gyorsan eldőlnek a meccsek, és az öreg megtanul újra variálni, pihentetni a keretet, ifiknek lehetőséget adni. Ha nem, akkor gebasz van.

   • ARSNL

    Az idő eldönti! Nincs nagy rálátásom az utánpótlásunkra(ismerek játékosokat hallomásból, egy-egy yt videóból), így nem tudom megítélni, hogy pl. Jonker mennyire végzett jó munkát 3 év alatt.
    Per szerintem alkalmas lehet a melóra, nyilván neki ez egy tanulási folyamat is lesz közben, de azért játékosként Ő is tapasztalt dolgokat akár ilyen téren is, nem hiszem, hogy ez egy légből kapott történet lenne.

    Én még nem hallgattam meg, de itt egy podcast a témáról, akit érdekel:

    http://audioboom.com/posts/5656679-where-it-went-wrong-for-jonker-the-state-of-arsenal-s-academy-his-time-in-charge-and-who-replaces-him?utm_campaign=embed&utm_content=retweet&utm_medium=social&utm_source=twitter

 • Trollséne
 • Frimpong

  Arsenal youngster Kaylen Hinds has joined Wolfsburg.
  The 19-year-old has signed a three-year deal with the Bundesliga side.

 • white__widow

  joel campbell

  • Frimpong

   Ezt kifejtenéd kicsit bővebben Vater?

   • white__widow

    semmi extra, csak van ilyen nevű játékosunk, de minek

 • Balázs Kozó

  Imádom a magyar sajtót, azonnal rárepül a chillei szennylapok összes mocskára, hogy Csáncsi már Shitty player.
  Meh.

  • white__widow

   wenger nem fogja eladni a citynek max ha mbappét le tudná igazolni, de nem tudja

   • Balázs Kozó

    Őt csak a Real vagy a PSG tudja leigazolni 🙂

 • ZERO_L

  ha igaz Lukaku 75M-es igazolása, akkor minden negatív kommentet visszaszívok, amit Lacazette árával kapcsolatban mondtam
  #aztakurva

  • white__widow

   plusz roo… roo… rooney

   • ZERO_L

    ezt konkrétan még nem akarom elhinni, inkább a napszúrás számlájára írom

    • BVick

     Erte lehet tudni h mennyit gomboltak le? Vagy mehetett ingyen, csak vallalja at vki a fizujat? 🙂

 • ZERO_L

  mennyire nem egyszerű ez az Alexis kérdés, itt egy poll, mit tennél ha 80M-t(!!!) ajánlana a City

  https://twitter.com/gunnerblog/status/884013754442186752

  nyilván nem mindegyik Arsenal drukker és sokan trollkodnak, de azért a jelenlegi 17ezres minta azért elég jól visszaadja mennyire fontos egyesek szemében Alexis, mert 80 milliót kapni egy évvel a szerződése lejárta előtt nobrainer választás

  • changemynamekukac

   thf:

   80 millióért kit hozol a helyére, aki ugyanezt a szintet hozza? Grízt? Müllert? Neymart? teljesen normális a hozzáállás, ha nem tudod pótolni azt a 15-25 gólt poszttól függően, meg csapatjátékban, amit a chileivel hoznánk. Az a 80 millió jelenértékben kbre ott jön vissza, hogy vele jobb a szereplés + nagyobb a siker az ELre +marketingérték + a végén ha van BL pénz az sem kis részben a számlájára írható. Szóval vagy megkapjuk upfront vagy vele együtt kbre ugyanennyit tud összeszedni a csapat. Ha megy a cityhez, akkor kapjuk a pénzt, ellenben a city szvsz simán begyalogol a BL helyekre, a BLben is jól szerepel, Pep liebling. ezek mind árfelhajtó tényezők, ők is azért vennék meg, mert azt hiszik előrébb lennének vele.

   És igen, ha marad akkor is kéne még Lemar, ha meg meg akkor meg főleg kéne Lemar és még egy szélső.

   • Trollséne
    • changemynamekukac

     néha meghasonlott trójai Kasszandrának érzem magam, ami egyrészt ambivalens, mert nincsenek csöcseim, másrészt meg jah… de remélem marad Sancho, eléggé szarul nézne ki a helyzet, ha dobbantana. Alapból leszarnám és mondanám, hogy 28 évesen adjuk el, főleg hogy egy éve van hátra a szerződésből, ha nem az lett volna, hogy ez a chilei buzgómócsing vitte az elmúlt 3 szezonból 2szer is a hátán az egész pereputtyot, mert jó beleszarós volt az öreg is meg a keret is. Valahol kurvára megértem, hogy ebből a lúzer bagázsból akar dobbantani, meg nem bekajálni újra a majd jövőre dumát.

     • titok84

      Azért a pénz (a fizetés) érdekes kérdés. Én is azt gondolom, hogy (szinte) bármennyit megér, de valójában a heti 400 nagyon sok. Ha tényleg él az említett pénzügyi szabály, akkor ez sokat elvisz. De az is érdekes, hogy a City gyakorlatilag új csapatot épít, gondolom, nem no name figurákkal. Ők beleférnek vajon a pénzügy keretbe? Mert azért ott is lenne feszültség abból, hogy ő annyit keresne, mint a fél csapat együtt.

     • changemynamekukac

      a citynek-mu-nak a wage to turnoverje jobb volt, mint nekünk tavaly. (kicsit lejjebb linkeltem pár képet, azokat érdemes nézegetni, hogy ki hogyan áll a nagyok közül) Idei számok még nem jöttek ki, de szvsz nem gond nekik. több a bevételük jóval, mint nekünk, így telik rá. Arról nem is beszélve, hogy míg nálunk mondjuk 400at kérne, ami wtf egyrészt másrészt Per kap 70et vagy mi, másrészt meg a cityben lehet hogy simán el lenne 250-300 körül is, mert van BL meg bajnokesélyes a csapat meg a keret.

   • ZERO_L

    mindenki rá akar építeni, még azok is akik erre a szavazásra igennel válaszoltak, de ha Alexis nem akar hosszabbítani akkor fejre állhatunk akkor se lesz itt jövő nyáron

    én nagyon kíváncsi vagyok chilei mire megy egy legit nr1 csatárral (láttuk egy jó duó Sturridge-Suarez mire képes), de Alexis már zsinórban negyedik nyáron van csapágyasra járatva, szezon közben is láttuk mennyit van pihentetve, félő hogy lassan neki is jönni fog egy komolyabb visszaesés (plusz lehet Pep alatt játszott már, de olyan marha jól nem ment neki)

    • titok84

     Mondjuk, nagyon rossz helyen játszatta, sose érezte ott jól magát.

     • Ebben a City-ben egyébként nem igazán látom a helyét. A széleken Pep nem sok szabadságot ad az embereinek, Sanchez ezért is lépett le többek között a Barcától, középcsatárnak pedig ott van Agüero és Gabriel Jesus.

  • lamps8

   az igennel válaszolók konkrétan lemondtak az arsenal bajnoki címéről. ugyanis ha ligán belül veszi meg valaki – márpedig ez a legvalószínűbb, a bajorok sokallják a fizetését, a juve meg nem is értem miért nem izraelben székel – az a tavalyi erőviszonyokra alapozva a bajnokság megkezdése előtt kikiáltható győztesnek.

   • ZERO_L

    max köv évben mondanak le (ami csak akkor lehet egyáltalán realitás, ha Lacazette azonnal felveszi a PL ritmust, ez meg még elég nagy ha kategória), mert nyilván csak akkor adjuk el, ha nincs semmi esély a hosszabbításra, akkor meg jövőre így is úgy is el fog menni és nem biztos, hogy ér 80M fontot egy év Alexis ha mondjuk csak top4-et tudjuk elcsípni, mert azt szerintem el tudnánk érni Lemar+1kp-s igazolással is és így legalább hosszabb távon profitálhatnánk belőle

    én azért Pep patika mérlegen kimért rendszerében nem látom magam előtt Alexis-t olyan komfortosan/eredményesen mozogni

    ettől függetlenül így papíron tényleg hatalmas luxus lenne Jesus, Aguero, Alexis hármas a támadó szekcióban, akár egymás backupjai, rotációi akár együtt játszanak, de még akkor sem jelenteném ki őket győztesnek, azon a védelmen/védekezésen lenne mint javítani, Gödogan-Kompany kettős kiesik és máris kártyavárként omlanak össze

  • pataKi[ng]_49

   Én is az 51% közé tartozom

 • titok84

  Srácok, Bieliket figyelte valaki idén? “Beépíthető” állapotban-szinten van már?

  • Trollséne

   Figyelembe véve, hogy az U23-ban rendre KH-t játszott/játszik, így állapottól függetlenül esélye kb. 0, mivel a 7-8. opció lenne ezen a poszton.

   • titok84

    Szuper… Amúgy ő afféle Xhaka-helyettes lehetne? Gondolom, annyira nem kreatív, hogy hosszabb távon Santit pótolhatná.

    • ZERO_L

     nagy messze van még Xhakatól is

     ha jól tudom ő eredetileg vkp-nak vettük és csak az ifiben képeztük át védőnek, mert párszor játszatták a középpályán de gondolom nem győzte meg az edzőket (egyszer-kétszer én is láttam játszani talán a védekezése maradt meg előre fele semmi komolyra nem emlékszem)

     • Fasza labdabiztos CB lett belőle, hogy nálunk vagy máshol fog befutni az jó kérdés.

  • penito

   a kölcsönben töltött fél éve kifejezetten jó volt a íhrek szerint.

  • Pre-Season után megy kölcsönbe megint. Elvileg Norwich.

 • white__widow
  • titok84

   De gyorsan… Most komolyan: a Leicestert/Monacót nem érdekelné Mahrezért/Lemarért cserébe? Még pénzt is adnánk.
   Kapnának egy (örök) tehetséget, aki még a labdánál is gyorsabb, remekül nyilatkozik angolul, és több poszton is bevethető.

 • Frimpong

  F.B-nek
  Csóri
  AMAVI FAILS MEDICAL

  Jordan Amavi has failed a medical with Sevilla ahead of a proposed move from Aston Villa, according to Estadio Deportivo.

  Former France Under-21 international Amavi, 23, was due to join the La Liga side on a five-year deal.

  • changemynamekukac

   :-((((((((( orkok tönkretették… :-S

 • Egyre erősebb ez a Lemar vonal, úgy tűnik tényleg az első számú célpontunk a továbbiakban. Ez pedig fasza, mert egyrészt kurvajó a gyerek, másrészt Iwobi mellett lenne végre a keretben még egy wide-playmaker a csapatban. Viszont egy sorral hátrébb továbbra is vékonyak lennénk, ha csak Wenger nem oda szánja.

  • ZERO_L

   az a probléma, hogy még pletyka szintjén se merül fel senki kkp-ra, tartok tőle ha nem lesz tömeges elvándorlás (Ox, Jack) akkor nem fog oda jönni új igazolás

   • Én is azt gyanítom, hogy dögrovás esetén Ox többet fog majd ott szerepelni, Niles meg mehet backup RWB/ RB-nek.

   • Bálint

    Nagyon nagy kacsaként még Pjanics jött fel, na úgy tökéletes lenne a nyár (meg ha a ballaszt ledobásából még vissza is jönne valamennyi)

   • changemynamekukac

    ezt kérdeztem Billtől lejjebb, hogy a Golovin dolog mennyire komoly. Szóval pletyka volt, de sajnos csak annyi.

    Amúgy nem is feltétlen Jack-Ox elvándorlásától kellene tartani, hanem sajnos-nem sajnos Cazorla kezét elengedni, akkor talán észbe kap az öreg, hogy nem biztos hogy a darabszám a kérdéses, hanem a reliability. Jack kap egy évet még (szívem szerint megint kölcsönadnám egy normális orvosi stábbal rendelkező csapathoz), aztán ha nem jön össze, akkor az övét is.

    Ugyanez Perrel, Monreallal, Gibbóval, Jenkoval, Debuchyvel. Darabra megvagyunk, de ha mindegyik távozna akkor lenne tiszta a kép. Sajnos nem fog mindenki, és az hogy bárkivel is számol innen az öreg a védelemben, akár csak egy meccsel is (ok Monrealról, meggyőzhető vagyok, hogy csereként elfér a padon, a többiről nem), az ‘kiba’ gondokról árulkodik a fejében. Tavaly is, nem is a lőtt gólok tekintetében maradtunk el leginkább az élmezőnytől (bár abban is), hanem a kapottak terén. Ezért volt leginkább 20-25 góllal rosszabb a gólkülönbség.

    • Frimpong

     Pedig reálisan ebbe a védelembe idén már senki nem fog jönni. Hogy őszinte legyek szerintem nem is nagyon kell. Max. Bellerin mögé egy backup, bár úgy érzem Wenger itt továbbra is Ox-ban gondolkodik, esetleg chambers. A bal oldal a Kolesinac/Monreal kettős hozni fogja, középen meg sokan vagyunk Kos, Mustafi, Holding, Chambers, Monreal, Per. Sokkal inkább előre kell a táp, főleg ha Csáncsi lép.

     • Frimpong

      Szerintem sokkal inkább arra lenne szükség, hogy a védekezési sémánk ne egy U9-es csapat szintjén legyen (mérgezett egerek).De ez nem játékos kérdés.

     • changemynamekukac

      Is. Ez is igaz, de az is, hogy blődség a padra tenni Pert úgy hogy talán ha egész szezonban lesz 10 jó meccse. A HG miatt meg Gibbó-Jenko két falábú megint olyan hogy az emberben felmegy a pumpa. Nem hiszem el, hogy csak ilyen kutyaütő HG-ket lehet leakasztani, megtartani, míg a Willock-Gnabry félék meg lekoccolnak.

   • pataKi[ng]_49

    Igen, ettől félek én is.. nagyon kéne oda valaki még, bár azt hallottam Lemar ott is tudna játszani ha úgy van.

  • Frimpong

   Állítólag a Dinamo közel van Bakayoko megszerzéséhez, ami nekünk nem segít, mert túl sok a távozó Monacoból.

  • penito

   Én nem teljesen látom a helyét a srácnak, bár állítólag tényleg nagyon jó. Vajon cserének érkezne, vagy visszaállnánk a jó öreg 4-2-3-1-re?

 • Bálint

  Érdemes a szöveget is elolvasni, mert csalóka a kép
  https://www.instagram.com/p/BWXyotblvM2/?taken-by=wojciech.szczesny1

 • white__widow
  • ZERO_L
  • Woolwich

   Na mind1, szép volt amíg tartott. Csatárt mikor veszünk?

   • titok84

    Nyavalyás babonás társaság! Majd amikor a “Legendás Kilences” mezét nyolc év múlva visszavonultatjuk, együtt sírtok velünk 🙂

  • Charlie Mops

   a kettest ki kéri?

 • white__widow
  • Trollséne

   ez a big game mentality kritika elég wtf a nyélbe ütött Lukaku deal fényében

   https://twitter.com/afcDW/status/884541322186682368

   • white__widow

    ja, itt a teljes tábla – elég jók vagyunk

    https://pbs.twimg.com/media/DEbrLgkXoAAk1Rc.jpg

    • Csak én nem látom Sánchezt?

     • Bálint

      Sancho a TM szerint karrierje során a 4 nagy + Tott ellen 37 meccsen 9 gólt szerzett

      Aguero teljes karrierje alatt 64/39: 10-10 Tott-Che, 8 MU, 6 Ars, 5 Liv
      Tegyük hozzá azt is persze, hogy Aguero nem szélső

     • white__widow

      ja, én is hiányoltam

  • penito

   Mourinho játékába tényleg nem illik, de attól még nálunk faszaság lesz.

   • white__widow

    én speciel lemarra jobban gerjedek és van bennem némi szkepszis lacazette miatt, de kurvára remélem h igazatok lesz

  • ZERO_L

   ez egy eufemizmus arra, hogy szar ember az ügynöke

 • ARSNL

  “Even in their final contract year we need them. We cannot afford to lose them. If you’re talking about championships, to keep our best player is key.”

  http://metro.co.uk/2017/07/11/per-mertesacker-says-alexis-sanchez-will-definitely-stay-at-arsenal-6770667/

  Erről van szó! Ha nagyobb célokért akarunk: ‘fuck the money’!

 • penito

  “At the moment, in pre-season, we are in the continuity of the end of last season. In some games, we will play with four at the back and some with three, but at the start of the season we will certainly play with three.”

  Beszarnék, ha idén meccsről-meccsre váltogatnánk a formációkat.

 • Woolwich
 • changemynamekukac

  különben a Bayern meg a Juve között van valami szerelmi kapocs, hogy ilyen könnyen passzolgatják a játékosokat?

  • Mr. Dhoan

   100% hogy volt olyan kommented, ahol azon panaszkodtál, hogy a polákunkat miért nem adtul már el. 😀

   • changemynamekukac

    Amire értettem:
    Juve>Bayern: Vidal 2015 vétel, Coman 2015 kölcsön, Coman 2017 vétel
    Bayern>Juve: Benatia 2016 kölcsön, Benatia 2017 vétel, Douglas Costa 2017 kölcsön

    Amiért a Juve vinné nem is szabadna eladni HGként (max szigeten, de akkor meg megkérni az árát), viszont tekintve az öreg rotálási szokásait, így VB vége előtt nem fog leülni a padra nálunk, vagy leül, és köszöni szépen ingyen megy ahová akar, amint lejár a szerződés.

 • white__widow
  • ZERO_L

   ha nem rózsaszín lenne, talán rendelnék is belőle

   • white__widow

    sztem ez eddig a legjobb

    • ZERO_L

     A mostanibol?

     • white__widow

      aha

    • Mr. Dhoan

     Nein, a Newcastle-é jobb, csak a mocsok logó.

     • white__widow

      mármint a mi 3 mezünk közül, ha nem lett volna egyértelmű

  • Woolwich

   Arra az 5-6 meccsre mondjuk olyan mind1 mit veszünk fel. A rózsaszíntől eltekintve egész letisztult design.

  • Frimpong

   Megy a szemem színéhez

 • Woolwich

  Giroud sem túl magabiztos az Arsenalos jövőjével kapcsolatban:
  “Honestly, I don’t know at the moment but I’m still an Arsenal player so I try to be professional like I always have done and prepare well for next season.
  Obviously there will be more competition, even more than last year, but it’s always nice for a striker to feel the pressure. I always deal with it.
  I’ve been through some difficulties these last years but I always succeed to bounce back.
  This one, I don’t know. This year I don’t know about my future so I can’t tell you more. I’m focused on pre-season.”

  • changemynamekukac

   it’s always nice for a striker to feel the pressure – ezt bele kéne ordítani a fülébe, mikor hisztizik, mert elbaszott egy ajtó-ablak helyzetet.

   • Mr. Dhoan

    Mindenki basz el ajtó-ablakot, még Amavi is baszott, sőt Grízman is, sőt Aurier is, sőt… 😀 Na érted.Nem ez a baj Snake-el elsősorban, hanem hogy lassú. De ezért is jó lehet még cserének bőven….

    • changemynamekukac

     lásd eggyel fentebb Peetnek válasz

    • white__widow

     ráadásul csak 11 meccset játszott végig a bajnokságban és rúgott 12 gólt… Tény, h lassú, de kurvajó befejező, ha lacazette ezt tudná hozni (nyilván teljesen más sztiló) a megfelelő sebességgel akkor én már kurvára elégedett leszek

   • Szerintem is inkább nevetnie és mókáznia kellene olyankor.

    • changemynamekukac

     Szerintem meg produkálni egy 20+ gólos szezont végre valahára (nem fog már), ha már mindenki alá dolgozott és egy csatárral játszottunk, ergo a segge ki volt nyalva ilyen szempontból.

     Jah, hát persze erre nem jó, neki más az erőssége, irracionális ilyet elvárni tőle, meg a csapat elbírta volna ezt is, ha a kp, és hozzáadja a maga teljesítményét a gólokhoz, nem basszák el ők is ott ahol lehet stbstbstb. Viszont akkor meg Wenger szedhetjük elő, hogy miért ilyen csatárral, miért ezt a taktikát játszatja, játszatta, frusztrálva arany francia emberünket, meg a szurkolót is a tv/laptop előtt.

     • Szerinted ha egy csapat egy csatárral játszik, az azt jelenti, hogy mindenki aládolgozik? 🙂

     • changemynamekukac

      Milyen csapattal és milyen rendszerrel hasonlítjuk össze?

      Ugye nem azt akarod mondani, hogy a franciánkkal nekünk bójázni kell, ívelgetni a fejére, mint valami alsóházi bunkerfocis csapatnak? esetleg hogy ne ő bassza be a helyzetet, hanem készítse le másnak? Jó hogy top 10es csapat vagyunk a világon, de tényleg.

      Szerintem a Cheslea 2014-15ben igencsak megmutatta, hogy Giroud miért szar ebben a rendszerben elsődleges csatárként alkalmazva, tavaly és idén a Spurs, tavaly és tavalyelőtt a City mutatta meg ugyanezt, esetleg idén Sanchez. Persze lehet mondani, hogy a jó Giroudunkat inkább mérjük Benkete-Lukaku-QRP-s Austin szintjéhez, hiszen másban jó, csak míg Giroud mögött világklasszisok játszanak, addig az előbb nevezett trio messze szarabb társakkal hozza, hozta ugyanezt a szintet. Ha lenne még egy Sanchezünk, aki szabadnapjain a másik szélen szaladgál, és hozza a szélről a szezononkénti 15-20 gól plusszban akkor persze még talán ez is működhetn. A City valami hasonlót szeretne építeni a Sané-Kun-B.Silva-Sterling dologgal, tekintve, hogy az argentin is lassan 30, és nem lesz olyan ruganyos, meg jön össze a 25+ gól tőle mint régebben, de mi TO-OX-Ramseyhamisszélsőket operálunk, akik egy-két polccal alattuk vannak. Nem hiába ver a víz a chilei miatt, hogy maradjon a seggén velünk.

      És akkor visszatérünk újra ahhoz a kérdéshez, hogy ki ül edzőként a padon, igazol a csapatnak, állítja össze a taktikát a keret erősségeihez mérten. Giroud nem érdemli meg hogy basszam a seggét, sokkal inkább a papa, aki így ilyen szerepkörben küldte fel a pályára, és aminek limitált képességeinek és agytérfogatának hála nem tudott megfelelni. Papa remélhetőleg idén korrigál és tényleg csak cserecsatárnak alkalmazza, ahol eddig is a helye lett volna. És itt jegyezném meg, hogy 2 éve elhozhattuk volna Lazacot 50 millió € környékén, mikor Aulas mondogatta, hogy inkább külföldre adja el, mint 60 millióért a PSGnek. De hát tudjuk, hogy nem volt minőségi upgérd, meg a pénz is hiányzott rá. Talán vele& a góljaival a kriplibajnokságot is be tudtuk volna húzni, és nincs mentally strong tavasz a Leszter ellenében.

  • white__widow

   Wengernek ki kell szórni a szart, de remélem pont nem zsiru lesz az. Teodórt vagy a datguyt szívesebben kiszórnám

   • Frimpong

    Perez, Sanogo megy Zsuzsi marad

    • white__widow

     így legyen

 • white__widow
  • Trollséne

   azt csicsergik, hogy rá fogunk baszni 😐
   B.Silva, Germain, Dirar, Bakayoko, Mendy már odavan a tavalyi csapatukból, lassan zárják a boltot idénre

 • white__widow

  ‘Arsenal have hired the best in the world’ – fitness guru Darren Burgess can help shape Gunners into winners

  http://www.standard.co.uk/sport/football/arsenal-have-hired-the-best-in-the-world-fitness-guru-darren-burgess-backed-to-shape-gunners-into-a3584401.html

 • ZERO_L

  korrekt munka
  örülök, hogy nem mentünk el abba az irányba, mikor vmelyik nagy okos kitalál egy általa viccesnek talált dolgot, aztán csak kurva kínos végterméket sikerül belőle legyártani
  https://twitter.com/Arsenal/status/885378280940896256

 • white__widow

  béláim ma délben játszunk! még jó, h ránéztem…

  mahrezé bejelentkezett a roma, remélem lemar hamar eldől

 • pataKi[ng]_49
 • Balázs Kozó

  Nagyon előszezonos a forma :D.
  Coq azért játszik, mert most, és soha?

 • Nem tudom, hogy ez csak annak szól-e, hogy Nelson nem épp wingback, de eddig faszán néz ki ez az aszimmetrikus 3-4-2-1. Walcott meg inkább csatár, úgyhogy 1-2, Özil free role-ban.

  + Nelson és Willock majd a Ligakupában is villanthatna valamit.

  • ZERO_L

   willockot tenni winngbacknek is eleg meredek parszor fenragadt a srac

 • white__widow

  lol, sor csere? :))

  • Attila Balla

   pedig épp írni akartam, hogy 75. perc előtt úgy néz ki, barátságos meccsen sem szabad cserélni.

 • white__widow

  elneny cb, wengernek van fantáziája. ok, h sörmeccs, de akkor is

  • ZERO_L

   Nketiah wingback…. miert nem kapus? 😆

 • Balázs Kozó

  Malen a kicsi Sanchez? :D. Kazetta egész meggyőző 🙂

 • white__widow

  ezért hoztuk 🙂

  • white__widow

   teodór fölé emelte volna

   • Balázs Kozó

    Ox belebikázza a kapufába.

    • white__widow

     mondjuk oxlade elég pöpec

     • Balázs Kozó

      Csak mindent erőből próbál befejezni.

   • Frimpong

    Az Zsuzsi, Teodór bevárta volna a védőket.

  • Balázs Kozó

   Első meccsén beköszönt 🙂

 • ZERO_L

  https://twitter.com/mrarsenictm/status/885470706238095360

  Részletek a levélbôl:
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  • white__widow
   • Frimpong

    Cesc, Pique, stb.

  • Frimpong

   Ellenkező esetben kénytelenek leszünk a spanyol adóhivatalhoz fordulni mondatrészt is sejtek.

  • titok84

   Ebből biztosan érteni fognak….

  • ARSNL

   Eddig tartott lefordítani katalánra a délután felaldott ‘FUCK OFF’ fax üzenetet. Hector helyett vitték a Benfica jobb bekkjét, Semedo-t.

 • Mr. Dhoan

  Walketzet örömlányos gyorsasággal kell eladni a heti kilós fontjaival együtt. Ez a véleményem a meccsről.

  • Attila Kovács

   Attól tartok, sosem adjuk el…. Wenger egyfajta mentális villámhárítóként tartja. 😛

   • Attila Kovács

    …Mondjuk, óvnék attól is, hogy azt gondoljuk, ez a legégetőbb problémája a keretnek 😉

    • titok84

     Hm, nálam azért ott van a háromban. Amíg marad, addig Papa hajlamos azt gondolni, hogy nem kell szélső.

 • Woolwich

  Arsenal and Costa Rica striker Joel Campbell has suffered a massive injury blow during his country’s Gold Cup draw against Canada.
  The forward has picked up a major injury in his right knee which will take anywhere between four to six months for recovery.

  Belőle sem csinálunk pénzt a nyáron…

 • Attila Balla
  • titok84

   Ezt érti valaki?….

   • penito

    ha minden igaz, továbbpasszoljuk a Bordeauxnak

    • Frimpong

     Megcsodálhatjuk a Vidi ellen

  • Charlie Mops

   yyéjjj :DD

 • ARSNL
 • Trollséne
  • white__widow

   wenger meg azt mondja számol vele, meg az a 9 milla azé hát nem túl sok még ha asking is

   • Frimpong

    Egy pár éve mekkora hiszti volt belőle, hogy a city 35-ért vinné. Így múlik el a világ dicsősége…

    • changemynamekukac

     már akkor is mondtam hogy adjanak 40et és mehet, hogy Cazorlát is mondtam, hogy adjuk el, míg el lehet. Nálunk 30 felett nálunk inkább beüt a szar mint nem, de legyünk szentimentalisták 🙂

   • Trollséne

    konkrétan a nagy büdös semmi, de a csávó tegnap még erre a hírre is rá tudott emelni
    https://twitter.com/SkyKaveh/status/885769059949793283

 • Trollséne
  • Bálint

   Vettünk egy csatárt, aki rögtön gólt szerzett, egyből el is került a posztjáról
   (bár nem csodálkoznék, ha OG mellett lesz inkább Kazi)

   • Balázs Kozó

    Amellett, hogy hakni túra, én kifejezetten örülök, hogy mindenkit megmozgat az öreg, és akár konfortzónán kívüli posztokra is berakja (nem röhög).

  • Attila Balla

   Tehát ElNeny középső védőként nem csak arról szólt, hogy véletlen túl sok KK lett felpakolva múltkor. Hhmm. Mit gondoltok?

   • white__widow

    sörmeccseket nem kell komolyan venni, próbálkozik az öreg, lehet h azt csekkolja dögvész esetén milyen opciói lesznek/lehetnek cb-re

    • Attila Balla

     Oké, de ha van egy poszt, ahol vannak opciók a vészterhesebb időkre, az a CB. Mondjuk Mustafi, Holding és Chambers még szabin, míg Gabriel sérült, szóval oké, meggyzőtél, tényleg lehet most büntetlen kísérletezni.

   • titok84

    Én bírom a fickót, csak nekem nem elég dinamikus. De lehet, hogy ez CB-poston elég lehet. Szóval Papa akár komolyan is gondolhatja.

 • white__widow

  így kell ezt, zsuzsi nagyon alulértékelt

  • Woolwich

   na és Rambo? 🙂

   • white__widow

    neki csak a szokásos előszezonos forma 🙂

 • white__widow

  lol

 • white__widow

  hát ezektől a meccsektől sem leszünk okosabbak

  • Azért elég sok finom változtatás látszik már most is.

   • white__widow

    nyilván neked ehhez jobb szemed van, de mire gondolsz?

    • Elsősorban a csapatszintű mozgásokra. Sokkal egységesebb volt még felforgatott sorokkal is, mint a szezon végén. Kezdünk beletanulni az új játékrendszerbe. Védekezésben elég kompaktak vagyunk, és letámadásnál is figyelünk, nem fejetlen csirkeként megy az egyénieskedés.

     Elől meg látszik, hogy két csatárral is tudunk játszani akár, és a tavaszi 2-1 helyett 1-2 a játékosok elosztása. Csak nyilván ugyanúgy az egyik csatárnak védekezésben is hozzá kell tennie. Szóval én nem aggódnék Giroud helyében, bőven fog játszani idén is ha marad.

 • Balázs Kozó

  Mondjuk Zsuzsi megint nagyon jól mozgott el, és fineszesen betette.

 • Woolwich

  A kötelező Ramsey sarkazás is megvolt.
  Most már nyugodtan jöhetnek a cserék.

 • Trollséne

  Emi baszod, Seaman nem csinált ilyet 😀

 • Bálint

  Ez a haj az utolsó csepp a pohárban, meg kell válni Theotól

  • Woolwich

   Engem az jobban zavar, hogy folyamatosan a pálya közepén próbálja szervezni a játékot.

 • white__widow

  legalább a fiatalok ügyesek

 • Bálint

  Műsorajánló!
  Aki nosztalgiára meg valóban élvezhető kispályás focir vágyik, annak ajánlom a Star Sixes tornát (ma este Sport TV).
  Del Pieroval Stevie G-vel meg Rivaldoval reklámozzák, de fontosabb kiemelni a következőket:
  Arsenal sztárok (Pires, Gilberto …Baptista ….Gallas), majdnem Arsenalos kapuslegenda (Frey), Boro legendák (Mendieta, Juninho), kedvenc angol szakkommentátoraid (Owen, Merson),
  labdazsonglőr skótok (Ferguson), továbbá ott van a szimpatikus Hamann és Toftig…. ja és Ballack még mindig tud vitatkozni a bírókkal.
  Szóval fasza, főleg a nyári pangás közepette.

 • white__widow

  Na akkor ezzel is megvagyunk:
  Alexis on future: I want to play Champions (league?), but I have to wait for Arsenal

  Vagyunk ezzel így páran száncsezzzz!!!!

  • Woolwich

   “Of course (he will stay). There is not a lot to resolve with the player.
   I have spoken through text and it was very positive. My thoughts are always positive.”

   Wenger valamit nagyon félreérthetett…
   Mondjuk nekem az elejétől fogva gyanús volt, hogy ennyire hoznánk Lemart.

   • Bálint

    Mondjuk ha SMS-ben kommunikáltak, akkor lehet a Papus nem vette az iróniát.

   • white__widow

    mondjuk ha lemart leakasztanánk akkor ez egy jó ablak lehetne és maradhatna ez az irány az igazolásoknál, de nem hiszem h miután eladták a fél csapatot tőle is megválnának, főleg úgy h nem arról vagyunk híresrk h egy relatíve magasabb overheadet is kicsengetnénk mint mondjuk a cici, kelszi, mu trió….szép hosszú mondat ez

    • ZERO_L

     Fél csapat? Jelenleg két meghatározó játékosukat adták el

     • Trollséne

      a kezdőből valóban két játékos távozott, de én valahogy nem látom magam előtt, hogy lemásolják a 2015-ös nyarat

      akkor ugye 6 olyan játékos távozott végleg, aki vagy stabil kezdő volt vagy rendszeresen használták a rotációban (Kurzawa, Abdennour, Martial, Berbatov, Carrasco, Kondogbia)
      ha így nézzük, akkor idén eddig 4-nél járnak (B.Silva, Bakayoko, Germain, Dirar) + ehhez jönne Mendy és Lemar

      a 15/16-os kiárusítást követően augusztusban bukták is a BL selejtezőt (ez a veszély idén nem fenyeget) a bajnokságban pedig egészen az utolsó fordulóig kérdéses volt, hogy jövőre BL vagy EL lesz

     • ZERO_L

      Pont ezt mondom, nem kell lemasolni ha 3 embert eladnak az nem a vilagvege, az ilyen jelentektelen jatekosokat meg siman potoljak

      Nyilvan Fabinho Mendy Lemar harmast nem fogjak egyutt eladni, egyet realis lehet kerdes melyik csapat tesz meg ezert mindent

     • Trollséne

      Germain és Dirar idén nagyon hasznos kiegészítők voltak, nem nevezném őket jelentéktelennek, de ezen most nem fogunk vitázni mivel a lényeg ott a második mondatoban: a háromból jó ha egy fog távozni, aki szvsz Mendy lesz, mivel a Citynek nem lesz büdös 50+ milliós ajánlatot küldeni (ez nálunk sem lenne akadály Lemar esetében, ha csak ezen állna vagy bukna a deal) viszont neki konkrétan nem lesz konkurenciája, itt meg a fene se tudja, hova álmodta meg Wenger Lemart, ahol stabilan játszana is: kizárásos alapon a CM poszt, vagy Sanchez helye, akinek most lefuttatjuk a szerződését vagy a tegnapi nyilatkozat fényében mehet a picsába? (ha nem VB előtti szezonban lennénk ez annyira nem is lenne égető kérdés, így meg erős bebaszó faktor, hogy mennyi lesz a garantált játékperc)

     • ZERO_L

      Ez oke, de a hirek arrol szolnak hogy Lemar nagyon akar jonni csak a Monacot kell jobban meggyozni

    • Woolwich

     Nem tudjuk mi történik a háttérben, de azért szerintem azt már a Konföderációs kupa előtt tudták Wengerék, hogy hogyan számolhatnak Alexisszel.
     Ha meg Lemart néztük ki a helyére, akkor tényleg nem ártott volna az előtt elhozni, mielőtt a PL ellenfelek lerabolják a Monacot.
     Így, hogy Mahrez valószínűleg Rómában köt ki nem nagyon van más opciónk, ha a Lemar deal nem jön össze.

  • Trollséne

   csak Giroud maradjon, a többit már leszarom

   • white__widow

    ja én is így vagyok, lacezette meg a secondary stiker

    • Woolwich

     Mármint harmadik számú Welbz mögött, nem?

     • white__widow

      nem 😀

   • Attila Balla

    a 120k 30M pletyka azért elég szívmelengető. bár a Gibbs 15M-ért is drukkoltam, aztán arról mégse hallani egy ideje semmit 🙁

  • Bálint

   Alexis: “My idea is to play the Champions League & win it, but for now, I am in the Arsenal, I finish my contract in one more year.”

  • Mr. Dhoan

   Szóval letölti itt a maradékot kb., és elmegy majd ingyen. 😮

   • white__widow

    így

 • white__widow
 • ZERO_L

  egy kis magic ‘ziltől

  https://vid.me/8a2m8

 • white__widow

  Amúgy ebbe sancsez sztoriba enyhén kellemetlen, h egy top játékos számára mennyire vonzó az arsenal. Ok, kurva nagy minta sanchez, egyedi eset (fánpörszi pl, persze akkor stadion) megafaszom, de akkor is van ennek üzenet értéke. Ha igazak a pletykák mekkora bérrel kínáltuk meg és utána nyomott egy ilyen “korrekt” nyilatkozatot, akkor azé az nem fasza. Nyilván a csodaországot is megjárt playa akibe van némi becsvágy, ambíció, azért csak be tudja lőni hol tart kb az arsenal az ő álmai tárgyához képest. Be is lőtte.

  • Woolwich

   Én őszintén szólva nem nagyon értettem ezeket a 3-400K-s fizukról szóló pletykákat Sanchezzel kapcsolatban.
   Nyilván mindenkinél számít a pénz, de ha valakinél, nála elég nagy esély van arra, hogy beáldoz egy magasabb fizetést a siker érdekében.
   Ezek után a tegnapi nyilatkozata minden volt, csak meglepő nem. A tavasszal mutatott testbeszédéről azért elég jól le lehetett olvasni, hogy tele van már mindene az egész csapattal…
   Ezért aztán én nem fognám kizárólag a BL hiányára azt, hogy így érez jelenleg.
   Mivel lenne másabb a helyzete, ha BL indulók lennénk? Annyival, hogy egyáltalán meglenne az esély egy BL győzelemre… khmm 16 közé jutásra.
   Aki ennél többet remélt volna, az nézze vissza az utóbbi 10 évünket a BL-ben, vagy egy Bayern meccset tavalyról. A lényeg ugyanaz.
   Sanchez 2014 nyarán egy jobb csapatból igazolt hozzánk, abban a reményben, hogy részese lehet egy alakulóban lévő siker csapatnak. Legalábbis kétlem, hogy Wenger FA kupákat ígérve tudta ide csábítani…
   Adott nekünk 3 évet – ahogy már sokszor felmerült ez a probléma a blogon is – ez idő alatt még csak azt sem mondhatjuk, hogy folyamatos fejlődés jellemezte volna a csapatot.
   Decemberben már 29 lesz, ezek a legjobb évei. Persze szép dolog lenne, ha ő most úgy döntene, hogy klub legenda akar lenni és kitart a csapat mellett, de ő inkább nyerni szeretne valami komolyabb címet. Ezért megy fel minden alkalommal a pályára és ezért hajt úgy, ahogy egy szimpla bajnokin is.
   Én erre csak azt tudom mondani, hogy ha rajtam múlna elengedném idén. Azért, mert megérdemli. Az elmúlt 3 évben megmutatta, hogy milyen játékosokra lenne szükségünk ahhoz, hogy előrelépjünk. Ha valakin, hát rajta biztos nem múlt, hogy a dolgok úgy alakultak ahogy.
   Persze azt sem bánom, ha marad. Legalább egy játékos lesz jövőre is, aki meg fog halni a pályán a győzelemért.

   • white__widow

    ugye az lejött, h én sem az emberünket fikázom? Inkább a perspektíva hiányának tudom be és pusztán azt feszegetem, h szar látni a timelineon h itt tartunk.
    – brühühűűűű

    • Woolwich

     Lejött persze, meg egyet is értek vele.
     Csak azt akartam hozzátenni, hogy ez a nyilatkozat nem a semmiből jött most. Wenger és a csapat 3 évnyi kemény “munkájának” eredménye, hogy Sanchez úgy gondolja a dolgokat most ahogy.

     • changemynamekukac

      kétévesszerződéstnekitejhatalommal!!

   • changemynamekukac

    hasonlóan látjuk, de bőven le lehet ezt írni még párszor, mire mindenki leteszi a szentimentalista szemüveget. Annyival egészíteném ki, hogy akörnyékén mikor jött, Wenger azt mondta 2017ig bajnok leszek. Amire még esélye is volt a cripple szezonban, meg a 2013 ősz azért igencsak fasza volt, szóval ebben még lehetett is látni valamitde hát ja… fel kellett volna nőni a feladathoz.

  • Trollséne

   be lettünk árazva rendesen, ez maximum akkor ír alá egy új szerződést, ha jövőre magabiztosan (90 pontot súrolva vagy átlépve) nyerjük meg a bajnokságot, de hát ez a sci-fi kategória

   • changemynamekukac

    miért lenne Sci-fi? az hogy az öreggel nem megy, attól még ez nem sci-fi.. ehhez a kerethez kéne egy kis átalakítás meg egy normál edző, és képes lenne rá szvsz

    • Trollséne

     ez világos, de nekem jövőre Wengerrel a konzisztenci 70 pontok után azért nagy meglepetés lenne rögtön megkarcolni a 90 pont alját

     • changemynamekukac

      simán lehetne, még úgy is hogy az öreg nem egy taktikai zseni. A kérdés hogy hány embert tud a jelenlegi keretből kiszórni (HG és egyebek miatt), és mondjuk akar-e invesztálna-e egy Lemar-Seri-Manolas hármasba még. Ha igen, akkor kbre elmehet meccs előtt horgászni, a csapat nélküle lehozza a meccset. Nem csak most, hanem kbre jövőre is egy erős alapot tesz le ezzel. Manolas vihető 30 millió € körül, Lemárért kell tenni pénzt, Seri kérdéses. Csak ehhez az olyan szentimentalizmust kell tényleg elengedni, mint Jack-Rambó-Per pl.

   • white__widow

    nem feltétlenül lenne scifi, ha sikerülne jól igazolnunk és az edzői stábban is lennének megfelelő változások. én egyébként pár éve inkább utóbbiakat figyelem….Nyilván lehet azzal jönni h erősebb lett a bajnokság, többszereplős (elég csak arra gondolni h az utóbbi időbe már inkább top6ozás megy top4 helyett) ami igaz is, de ennek van egy olyan olvasata számomra, h évek óta eltékozloljunk a versenyelőnyünket, úgy h egy valag pénzt költöttünk játékosra szemben mondjuk egy szpörszel. Szal lehet ezt jól csinálni ha megvan hozzá a koncepció és az azt kiszolgáló stáb, system

    • Trollséne

     amíg Papa ül a volánnál, én már megmaradok óvatos duhajnak
     idén azért hangoltak a Wengert segítő stábon, reméljük látható lesz majd a foganatja

  • ZERO_L

   “egy top játékos számára mennyire vonzó az arsenal”

   de most őszintén mikor volt az, hogy konkrétan ide akartak igazolni a nagy sztárok? kb soha

   mi sosem voltunk erről híresek, nyilván régen könnyebb volt legalább megtartani az értékeinket mert a két fős versenyfutásban mi voltunk az egyik alternatíva, most meg majdnem megtriplázódott a versenytársak száma és bajnokságot sem nyertünk több mint 10 éve (+most BL sincs), így azért nem igazán lehetnek illúzióink…

   egyébként igazi nagy sztárok nem is kellenek (jó azért 1-2 elfér, ha Özil-Alexis ebbe a kategóriába tartozik), szerintem Lacazette (L1-es), Xhaka képességű játékosokkal is előrébb lehet lépni és akár a bajnoki arany is realitás lehet, nyilván ehhez kellene a padról is egy kis plusz

   • white__widow

    én ugye nem arról beszélek itten h top játékosokat kell igatolni, hanem arról h száncsez annyira nem lát belátható időn belül változást/perspektívát, h legszívesebben húzna innen a faszba. (feltételezem ha látna előrelépést, akkor nem így tenne)

    • ZERO_L

     Sagna sem latott, elment es nem nyert tobbet, soot

     Ilyen ez a popszakma, szomorunak szomoru de nem annyira, hogy ezen ne lehessen valtoztatni, Alexis ide vagy oda

     Ettol nem lettunk kevesbe vonzobbak, az elmult 4 evet nem vilagitotta meg mas fenyben szoval, olyan nagy dolog nem tortent

     (azert tul sok realitasa nem volt hogy Alexis csak ugy komoly blockbuster igazolas nelkul hosszabbitson a nyaron, lehet ot mar egy bajnoki cimmel se lehetne itt tartani)

 • Woolwich

  Na, akkor a következő igazolásra valamikor aug. 31 este 8 és éjfél között számíthatunk.
  https://twitter.com/bbcsport_david/status/886839736966549504

  • titok84

   Szerintem meg ez azt jelenti, hogy nem jön. Papa 31-én nem szokott igazolni. Az idő tájt a szezon elejének kudarcait elemzi, és próbálja megtalálni Walcott helyét egy új szisztémában. Emellett nincs idő tárgyalgatni…
   B-terv: még rosszabbul kezdünk, és valami eszement összeget fizetünk ki valakiért, aki nem garanciális.

 • Attila Balla
  • Trollséne

   @mrdhoan:disqus mélységi irányító?!

   • titok84

    Olyan “mélyen” nincsenek irányítók…

   • Mr. Dhoan

    Walketz még annál is mélyebben van, fitness prosztata masszőri pozit látok benne még. :v

  • Woolwich

   “Maybe I will change my role in this formation slightly, we’ll see how it goes, if it works. I can’t really say what the role is.”
   https://media.tenor.com/images/b64b11f5ff4383515b640771a4fe60af/tenor.gif

   • Trollséne

    pedig tegnap már volt egy olyan pletyka, hogy az Everton 30 millió fontot dobna érte 🙁

  • titok84

   És vajh mely képessége teszi alkalmassá arra a posztra? A játékintelligencia? A kifinomult technika?
   Igaza van. Özilt, Santit el lehet adni, Teodor mindent megold.

   • ZERO_L

    Azt se tudjuk mi az uj “role”-ja, lehet a padon lelkesen tapsolo a vizet mindig idoben a tarsakhoz cipelo szerepet szanjuk neki

   • Mondjuk Theo mindig is csak két dologból élt: sebességből és játékintelligenciából. Szóval még nem is azzal lenne gond… 🙂

    • ZERO_L

     csak szegénynek a képességei nincsenek meg hozzá
     lehet baromi jól dolgokat akar végrehajtani, de technikailag ehhez nem elég képzett és a legszomorúbb, hogy ezen az utóbbi 10 évben szinte semmit sem sikerült javítani

     egyébként Rambo-nál is ezt érzem még ha nem is annyira képzetlen mint TO (de az elithez képest le van maradva), jó dolgokat akar csinálni, de nem jön össze neki és a legtöbbször csak erőlködés meg túl vállalások lesznek belőle

     • YellowRibbon

      Én érzem, fogunk mi még idén a remzi hájp vonaton ülni.

     • ZERO_L

      Az nagyon jo volna, nalam a kkp poszt a legneccesebb most

    • titok84

     A sebességet adom. De játékintelligencia? Amikor kitalálta, hogy center lesz, hónapokig azt se tudta, merre kell fordulni, hova kell indulni. És amúgy is…

     • Walcott gyakorlatilag abból él egész pályafutása alatt, hogy labda nélküli mozgásban és játékhelyzetek felismerésében kiváló. Ezt minek hívjuk ha nem játékintelligenciának? Egyébként ezekben a dolgokban centerként sem volt rossz, emlékezzünk vissza 2015 őszére. Szegény Theonak teljesen átlagos a technikája, cselezni sem tud. Sebességből meg ezen a szinten önmagában nem lehet megélni. Theo az eszéből csinált magának karriert, bármilyen furcsa is legyen ez.

  • Frimpong

   Nem most megyünk Kínába? Akár ott is hagyhatnánk jó pénzért valahol.

 • ZERO_L

  Egy ujabb angol aki eltekozolta tehetseget, szomoru
  https://www.arsenal.com/news/crowley-completes-transfer-holland

  • Woolwich

   És őt kiáltották ki a következő Wilsherenek pár éve.
   Mondjuk jelenleg az is jó kérdés vajon az igazival mi lesz?

   • ZERO_L

    Én is nagyra tartottam, hatalmas tehetseg volt csak a kolcsonokben egyszeruen nem volt meg a hozzaallasa, alazata(?), nagy kar erte

 • penito
  • ZERO_L

   Nevetsegges osszeg, de ezt mar megszoktuk

 • penito

  Állítólag nagytakarítás lesz a héten:

  Jim White says –
  Chambers to Palace 20 m
  Gibbo to Wba 12 m
  Woj to Juve 12 m

  Ebből Szcz megy is (nagyon bár kevés érte a 12 millió, mikor a City 40-et fizet Édersonért…), de Gibbsé és Chambersé korrekt összeg. Chamberst sajnálom, de nem látom, hogy hol tudna nálunk karriert befutni, mert Holding és talán Bielik is jobb nála.

  • ZERO_L

   Azert Bieliknek meg sokat kell bizonyitania, ha Chambersnek nincs helye akkor Gabriel mit keres meg itt?
   Hatalmas hulyeseg lenne eladni, BOSS sem lesz fiatalabb lenne egy Chambers-Mustafi-Holding opcionk hosszu evekre akar 3 vedos akar 4 vedos rendszerben miert akarjuj ezt eladobni magunktol?

   • Trollséne

    Kieséstől függetlenül, a Boro kölcsön is elég jól sikerült neki. Amikor volt szerencsém látni semmivel nem volt gyengébb, mint a halálra szopott Ben Gibson.

   • titok84

    Na igen, Gabrielhez érdemes viszonyítani. Ráadásul Chambers angol.

   • changemynamekukac

    bármikor lecserélném Chamberst mondjuk Manolasra

    • ZERO_L

     Chester ezért biztosan homlokon csókol téged, de én erre inkább egy kövér “no, thank you”-t mondanék

  • YellowRibbon

   Ezt ilyen formában hihetetlennek tartanám a HG miatt.

   • Gordon Cole

    Amugy nem allunk olyan rosszul HG szempontbol, a jelenlegi keretben 13-at szamoltam ossze, szoval a -3 meg belefer. Persze ha meg Jenkot is hozzavesszuk a fenti tavozokhoz, mar kezd necces lenni a dolog, foleg jovore, amikor Ox, Wilshere is lekerulhet a HG listankrol.

 • Trollséne

  fingers crossed
  peches sors az övé, de az elmúlt 2 évben csak a pénzt égettük a fizetésével

  https://twitter.com/arseblognews/status/886938424938201090

 • Sovy
 • Woolwich

  Ahogy várható volt a Le Parisien már le is hozta, hogy a PSG megint vinné Sanchezt.
  Én továbbra is azt mondom, hogy ha sikerülne megszerezni valahogy Lemart és Sanchezért is jönne egy aránylag korrektnek nevezhető ajánlat – 1 év van hátra a szerződéséből és esze ágában sincs hosszabbítani, szóval túl nagy pénzre ne számítsunk – akkor még idén elengedném, mint hogy jövőre ingyen menjen a Cityhez.

  • changemynamekukac

   Akkor Lemar és még egy szélsőt kell vennük, ha Sanchez elmegy. Én láttam volna ebben a Douglas Costa gyerekben rációt, ha megszerezzük, meg Lemart is és Sanchot elengedni, de erről lecsúsztunk.

  • YellowRibbon

   Szerintem meg jobb lenne, ha dupla vagy semmit játszana az öreg és nem mennének el a sztárok bakfisért.
   Lemar egy kiváló prospect, de még nem egy PL kanadai táblán 20+ os emberke, márpedig, ha Sancho helyére jön, akkor ezt a lyukat kell betöltenie.
   Szeretném, ha az öreg tököt növesztene.
   – Özil sehova (szerintem ő maradna egyébként, ha egy cseppet is ambíciózus EU TOP10-es futballcsapat képét keltenénk)
   – Sanchez sehova (alig tud angolul=>nincs öltözői impactja, a pályán nem bicsingel, hanem hajt, még akkor is, ha épp hiszti van a pálya szélén)
   – Giroud sehova (jelenleg a PL legjobb beugrója, leszarom, hogy kicsiny lelke és a nagy farka, hogyan bírja a másodhegedűs szerepet, élő szerződése van, ha a mester azt mondja, hogy hetente 15 perc jut neki a padról, akkor annyi jut)
   – Cazorla 0 tervezett játékperc (fáj, de ez az igazság)
   – Theodore James Walcott eladása (mindig szerettelek drága Theo, de ez a TOP szintű karrier nem jött össze, kérlek 30M-ért menj el egy 6-10. csapathoz békében)
   – Halottfa kitakarítás: debüsi, jenko, gipsz, osp, szcs
   – 1 új marquee signing, hogy letegyük a brét az asztalra
   Akit én még nem bántanék:
   – Chambers (ne már, hogy eladjuk, a buy back opcióval sem tetszik)
   – Wirsli (tudom, tudom, itt valószínűleg én vagyok a gyenge)

   Legyen egy mély (és jó) keretünk és igenis menjünk rá a PL + EL kombóra. Valahol el kell kezdeni, itt az alkalom, ha nem tesszük, akkor a liverpool útjára léphetünk…

 • ZERO_L

  https://twitter.com/juventusfc/status/887245313316147200

  Most bmeg komolyan Martinez lesz a második számú kapusunk???

  • Woolwich

   Kár érte, én örültem volna, ha visszatér 🙁
   Én nem vennék rá mérget, hogy Ospina távozni fog.
   Tavaly kb. biztosra vette mindenki, hogy lelép, aztán nem lett belőle semmi…

  • changemynamekukac

   elmondod, hogy ki az a komolyan vehető kapus, aki beállna a kapuba az FA-Liga, meg EL kupa meccsekre, cserébe szotyizik a padon a 38 PL meccsen kevesebb mint egy évvel a VB előtt?

   • ZERO_L

    Pont az akit eppen most adunk el egy zsak mazsolaert?

    • changemynamekukac

     1) nálunk van a kolumbiai-cseh-lengyel válogatott hálóőre. A lengyelünk küzd a helyéért. A szezonban van kbre 50 meccs, amin védhet. Ebből mennyit kap a papánál?
     2) szarja le az emberünk a padot&a VB-t, azt nézi jövőre milyen esélye van fixen védeni. Cech mikor vonul tőlünk vissza?
     http://www.goal.com/en/news/723/serie-a/2017/06/12/36315722/buffon-999-percent-certain-over-retirement

     • ZERO_L

      Egy, Cech mar lemondta a valogatottat
      Ketto, a polak torinoban is padozni fog, van egy eros sejtesem hogy kevesebbet fog jatszani mint a mi masodik szamu kapusunk, akkor meg mirol beszelunk (mikor fogja SziSzi lengyeleknel bebiztositani a helyet majd aprilisban a tetnelkuli himihumi meccseken?)

      ha megmondjuk neki hogy ot akarjuk Cech utodjanak (ket ev mulva neki is lejar a szerzodese) akkor nem hiszem hogy ne maradna

     • changemynamekukac

      Ok a Cech dolog mostmár rémlik, hogy nem válogatott. De ettől még a szituáció áll,a kolumbiai válogatott alig játszik, és Fabianski védi a lengyelek hálóját, nem a polákunk. Hogyan kerül az Arsenal padjával közelebb a válogatott egyeshez?

      Mikor olvastad a kommentet? Mert írtam utólag hozzá egy bekezdést, és tettem bele egy linket.
      Jövőre Buffon visszavonul, majdnem fixen. Cech nem.
      Két év, aham. És addig várjon? Ezt nem érzed olyan majd jövőre dumának? Újraépítette magát Rómában, tényleg egy év van a szerződéséből, akár a szigeteken, mivel HG, akár a Seria-Aban kvázi minden csapat szeretettel várja, hogy beállítsa a kapuba. Tényleg miért lenne alternatíva az Arsenal padja ehhez képest?

 • Woolwich

  Úgy néz ki az új fitnesz guru nem Forsythe alá, hanem fölé érkezik.
  http://news.arseblog.com/2017/07/darren-burgess-to-take-top-spot-in-arsenal-fitness-set-up

 • white__widow
  • Attila Kovács

   …Ha lehűtöd rendesen, könnyebb elcsomagolni 😛

 • Van új.