Ami a miénk, az a miénk (Arsenal – Chelsea 2-1)

Ha 9 évet kell várnod egy trófeára, akkor minden egyes alkalmat meg kell becsülnöd amikor sikerül egyet begyűjteni. Eszem ágában sincs rangsorolni az elmúlt 4 év 3 győztes kupadöntőjét, mert mindegyik másért különleges és fontos a szívemnek: a Hull City ellen végre megdőlt az átok és világszerte Ágyúsok sírtak egymás nyakában, egy évvel később az Aston Villa ellen pedig kényelmesen, nagyszerű játékkal sikerült megismételni a sikert. Az idei győzelem azért különleges, mert egy valóban fajsúlyos ellenfél ellen a szezon talán legjobb teljesítményét letéve az asztalra sikerült pozitívan lezárni egy hullámvölgyekkel, idegességgel és sokszor reményvesztett bizonytalansággal töltött szezont. Fogalmazzunk egyszerűen: tegnap este a Chelseat olyan szinten sikerült megsemmisíteni egy szinte már bohózatba illően felforgatott védelemmel, hogy az ember belekönnyezik a gyönyörbe. Na de mégis mi volt az oka annak, hogy a szeptember óta masszív gépezetként előretörő Kékek ennyire összeomlottak a döntőben?

Szegény ember vízzel főz, Wenger pedig nem tehetett mást, mint bepakolta a kezdőbe az összes bevethető védőjét, így a szezonban először vezethette ki a csapatot a pályára Per Mertesacker, Oxlade-Chamberlain pedig idén már kapus és középhátvéd poszton kívül mindenhol feltűnt, ezúttal a bal oldali szárnyvédő helyén. Ebből következik, hogy a felállás maradt az egyre szebben működő 3-4-2-1. A védelem összetételén túl a másik fontos kérdés az volt, hogy a többnyire felváltva játszó Giroud és Welbeck közül ki kezdhet csatárposzton. Wenger okosan az utóbbi mellett döntött: Welbeck jelenléte az egyik közvetlen katalizátora volt a Chelsea rendezetlen játékának. 

A másik oldalon Conte nem keverte meg a kártyákat, a bajnokságot magabiztosan behúzó gálatizenegy futott ki a pályára. A Chelsea bajnok edzője viszont semmiképp sem szerette volna hogy az Arsenal diktálja a meccs ritmusát, így többnyire Matic azt a feladatot kapta, hogy az 5-4-1-es rendet megbontva rendszeresen támadja le Xhaka személyében azt a játékost aki hátulról képes diktálni a tempót. Ezzel viszont pont ellentétes hatást sikerült kiváltani.

Azzal, hogy Matic egymaga próbálta letámadni az Arsenal svájci középpályását, rendre hatalmas üres terület nyílt meg mögötte, amit az Ágyúsok támadói okos helyezkedéssel rendre kihasználtak, miközben a védelemből senki sem lépett ki. Ennek eredményeképp Özilék rendre lendületből vezethették rá a labdát a Chelsea hátsó sorára.

A 3-4-2-1 korai meccsein szinte állandó probléma volt a játékosaink labda nélküli statikussága, és a pozícióváltások hiánya. Ennek a Chelsea ellen már nyoma sem volt: a középpályások és támadók szabadon mozogva találták meg a rendszeresen megnyíló réseket a Kékek védelmi vonalaiban.

A Chelsea játékosai szinte mindig legalább egy ütem késésben voltak: ezúttal Kanté véti el az ütemet, Özil pedig egyből bemozog a mögötte megnyíló üres területre.

Ahogy pár bekezdéssel fentebb is írtam, Welbeck szerepe kiemelten fontos volt a meccsen, hiszen egy kényszerű választás elé állította a Chelseat. Vagy megtartják a kompakt formációt és mélyebben a kapu előtt védekeznek, vagy a védelmet feljebb tolva kockáztatják az esetleges kiugratások lehetőségét. Végül azt a félmegoldást választották ami a legrosszabb döntésnek bizonyult. A középpályás sor fentebb helyezkedve próbálta akadályozni az Arsenal támadásait, a védelem pedig mélyen a tizenhatos közelében helyezkedett, ezzel szétszakítva a csapatrészeket.

Mivel Matic későn indul meg Xhaka irányába, így az Arsenal játékosának bőven van ideje megjátszani a labdát a Chelsea két védelmi sora közötti óriási üres területen helyezkedő Özil felé.

Az Arsenal védekezésben egy hibalehetőséget magában foglaló, de mégis sokkal célravezetőbb megoldást választott. A Chelsea-vel ellentétben már a támadásépítés első fázisában megindították a presszinget ember orientáltan a védők és a középpályások irányába. Ebben a kockázatot az jelenti, hogy ha elcsúszik a szerkezet, vagy az ellenfél egyik játékosa egy az egy ellen párharcot nyer, akkor szintén lendületből indítható létszámfölényes támadás, ám mégis tudatosabb koncepciót rejt magában mint a Chelsea által alkalmazott bizonytalan félmegoldás.

Az Arsenal 5-2-3-as hadrendben már a Chelsea védősorát is letámadja a támadásépítés során. Mindenkinek megvan a maga embere, miközben Welbeck a helyezkedésével blokkolja a passzsávot a középpálya irányába.

Az Ágyúsok a helyzeteik alapján már az első félidőben eldönthették volna a meccset: Özil pörgetését Cahill a gólvonalról vágta ki, Welbeck és Ramsey gyors egymásutánban jutott el kapufáig, de egy gyors kényszerítő után Welbeck akcióból is gólt szerezhetett volna. Mindeközben a Chelseanek másfél ígéretes lehetősége akadt Costa és Pedro révén.

A második félidőben kicsit fordultak a dolgok: az Arsenal már jóval hátrébb húzódott a kapu elé, és 5-4-1-es alapállásból gyors ellentámadásokkal továbbra is veszélyesek tudtak maradni. Mivel Sanchez, Welbeck és Özil is kiváló ezekben a helyzetekben, a Chelsea továbbra sem támadhatott ész nélkül, mert labdavesztés esetén az Arsenal játékosai azonnal megindultak a kapu felé.

A második félidőben az Arsenal már jóval mélyebben védekezett, minél kevesebb helyet hagyva a védelmi vonalak között. A legelöl játszó Welbeck is a piros-fehérek térfelének közepén helyezkedik.

Ha lehetőség nyílt az ellentámadásra, akkor rögtön nagy létszámban indultak meg az Arsenal játékosai a kapu felé. A képen Sanchez indítása után még 4 játékos kíséri Bellerint, akitől csak a pontos utolsó passz hiányzott a 2. gólhoz.

Moses kiállítása után továbbra is támadnia kellett a Chelseanek ami további ígéretes lehetőséget nyújtott az ellenakciók számára, de Costa mégis begyötörte valahogy az egyenlítő találatot. A sors fintora, hogy amíg Welbeck beindulásaitól úgy tartottak a Kékek védői mint a tűztől, közvetlenül a beállása után pont a nem éppen villámléptű Giroud léphetett meg egy indítás után, majd az ösztönből középre tett labdára mélységből rutinszerűen érkezett Aaron Ramsey, aki immár második alkalommal döntött el finálét.

Nehéz kiemelni bárkit is az Arsenalból hiszen, gyakorlatilag nem akadt gyenge teljesítmény a csapatban. A mesterien játszó Mertesackernek kifejezetten előnyére vált ez a három védős felállás, hiszen középen remekül tudta hasznosítani a játékintelligenciáját, és pusztán nagyszerű helyezkedéssel semlegesítette az oldalról érkező labdákat, és az indításokat is kiválóan kapcsolta le. Mellette Holding már szinte kihagyhatatlannak számít, és bár az eredeti terv az lett volna, hogy a következő szezont kölcsönben tölti, mostanra ez szinte okafogyottá vált.

Elől Alexis ismét fontos gólt szerzett a Wembley-ben, Özil pedig harmadjára is klasszis teljesítménnyel rukkolt elő kupadöntőben. Ha pedig a kapufáról még befelé is pattant volna a labda…

Aligha kell elmondanom mennyire rászolgáltunk az elmúlt hónapok szenvedése után, hogy pozitív érzésekkel búcsúzzunk a 2016/17-es szezontól. Ez még persze nem teszi semmissé azokat a problémákat amelyeket már unásig tárgyaltunk, de aki most sem képes örülni, annak a futballszurkolás helyett valami egyéb elfoglaltságot tudnék javasolni. Ez a kupa a miénk, és nem csak most. Ezt a számok is alátámasztják: 13 elsőség a világ legrégebbi kupasorozatában, a történelmének legeredményesebb edzőjével a kispadon.

Végül én is szeretnék köszönetet mondani az egész szezonon át tartó figyelemért, és remélem sokaknak segítettek, vagy legalább tudtak érdekességeket mutatni az idei meccselemzések. Én mindenesetre rengeteget tanultam az elmúlt 10 hónapban, és csak azt tudom mondani, hogy augusztusban folytatjuk ugyanitt, újratöltött lelkesedéssel.

Júniusban még jön egy taktikai összegző a szezon tanulságaival, addig is jó ünneplést kívánok minden magyar Ágyúsnak!


 • Ádám Schweininger

  Köszönjük az írásokat! Nagyon tartalmasak, érdekesek voltak, olyanok amiket egy mezei szurkoló -mint például én- egy 90 perc során egyáltalán nem figyel, sőt nem is gondol a miértek-miértjén..
  Kössz mégegyszer!

 • pataKi[ng]_49

  Köszönjük szépen az egész éves munkádat!

 • titok84

  Neked, Peet és a többieknek is nagy-nagy köszönet az egész éves munkátokért. Nem nagyon múlik el napom knows.hu nélkül, királyok vagytok!!!
  Go Gunners!

 • Wide open

  Erre az elemzésre és az egész éves munkára öt azaz 5 Knows-t adok a 4-ből 🙂

 • Mr. Dhoan

  Adom minden szavát!

 • ZERO_L

  ha egy szóban kéne megfogalmazni mi vezetett célra, az a sokszor kritizált összpontosítás lenne
  nem volt kifogástalan (bár a nagy átlagunkhoz képest mégis hatalmas kontraszttal), mert elől pont elbalfaszkodtuk az ordítóan nagy helyzeteket és hátul is voltak kisebb egyéni hibák (Holding,Ospina), de ettől függetlenül látszott mindenkin, hogy pontosan tudja mi a dolga, csúsztak-másztak (azok a bevetődések… wow) + Hazardnak kb momentuma sem volt

  UI.: Peet, kicsit bízhatnál jobban is a csapatban, minthogy háttal nézd a hosszabbítás perceit 😉

  • YellowRibbon

   Peet nem csak a hosszabbítás perceit nézte a második félidőben már háttal 😀

  • Charlie Mops

   Ez nem bizalom kérdése sztem, hanem inkább egészségügyi. 🙂

  • Ha annyiszor néztétek volna meg az idei meccseket mint én, lehet meg sem fordultok néha…. 😀

 • ARSNL
 • Márton János

  Én a köreitekben nem vagyok a legnépszerűbb meg is értem mert piásan trágár köcsög vagyok elismerem de már nem iszom haha.
  Viszont veled Peet és az értékeléseiddel mindig egyetértek! Azt az életben nem gondoltam volna,hogyha felállást váltunk akkor 10 ből 9 győzelem lesz a végén. Nem semmi bár azt bánom,hogy a takony spurst nem vertük le akkor viszont megvan a bl.
  Én maradok divat ahogy voltam az elmúlt 18 évben😀

 • Attila Balla

  “good cop, bad cop routine with a 21 year old as the bad cop is just wonderful.”
  Chambersnek amúgy milyen szezonja volt? BFG aligha a jövő embere, de Kos, Mustafi, Holding, Gabriel már minőségre és mennyiségre is elégnek látszik ahhoz, hogy CB gond ne legyen a jövőre. És hatalmas öröm, hogy még jelen átigazolási piacon is ki lehet fogni pár millióért Rob Holdingokat. A Leszteres palival megerősített scouting systemünk remélhetőleg idén is fog villantani.
  http://news.arseblog.com/2017/05/mertesacker-we-went-to-work-on-diego-costa/

  • Woolwich

   Chamberst én is várom vissza, ősszel egész jól tolta elvileg a Boronál, Karanka is dicsérte, aztán jött egy sérülés + a csapat is elkezdett csúszni a lejtőn, onnan már nem rajta múlt. Nem tudom mit tervez vele Wenger, de én nem bánnám, ha Holding mellett ő is szerephez jutna jövőre.
   Tudom, tudom Mertesacker über király volt szombaton így nyaralásból beesve a kupadöntőre, de én ettől függetlenül nem nagyon számolnék vele.
   Persze Holdinggal meg Monreallal szépen semlegesítették Costát a meccs nagy részében, de láttuk nem egyszer az elmúlt évek során, hogy Costánál jóval szerényebb képességű csatár is problémát jelentett neki.

 • Mr. Dhoan

  Köszi urak az idei Budapest is RED-et is, ismét _nagyon_ faszipántos volt. Ötcsillag. 13 FAkupa.

  /Sidenote
  Sajnáltam, hogy elmaradt a vonulás, mert szeretek hangoskodni, viszont az nagyon adta, amikor az egyik oldal a Treffortban rázendített a “We are the North, we are the North, we are the North Bank Highbury…” -re, naná hogy csatlakoztunk a túloldalról. 😀
  //

  Szóval jah, egy élmény volt megint, sokadjára már. ;D
  Remélhetőleg jövőre is lesz!

  #nincsenhangotok
  #nekemsincs

 • Auréliano Buendia ezredes

  Out…In…Out…In…Out…In…Out…In…Out…In…Out…In…Out…In…Out…In

  Ááá, mit tudom én…

 • dunnohu

  Maxi respekt a szerkesztőségnek az idei munkáért! Így érdemes blogot csinálni szerintem. Volt itt minden, vér, verejték és könnyek, öröm és bódottá’, de legfőképp, ahogy – asszem 2 bejegyzéssel arrébb már írtam – quality és consistency.

  Sajnos,ez utóbbi 2, az Öreg fő mantrái, meglehetősen felemásként mutat a csapat vonatkozásában, a produktumot tekintve.

  Leginkább arra lennék majd kíváncsi (bár, nem tudom, ez ki fog-e derülni a készülőben lévő elemzésekből), hogy mi lehetett az oka az idei mentális hullámvasutazásnak.
  Idén a sérülések tekintetében – bár nem néztem erre vonatkozó stat-okat – szerintem nem álltunk olyan rosszul. Úgy vélem, a fizikai felkészítésre sem lehet fogni az 5. helyet. Számomra a legszembetűnőbb az egyik meccsről másikra bekövetkező “mentális más állapot” volt. És ezt éreztem a leginkább sarkalatos pontnak, ebben nem volt meg az a bizonyos konzisztenszi, és eredményezte időnként a kvalityi hiányát. Hiszem, hogy ha mentálisan végi rendben lettünk volna, akkor most más silverware is kerül a vitrinbe, nem csak az “utóbbi időben már szokásos” FA-cup. A Wenger, Alexis, Özil in-out, nem tudom, mennyiben zavarta meg az érintettek – és persze a többiek – fejét, de legfőképp, miért nem lehetett a szezont egy 70-80 %-os mentális állapotban letolni. Miért nem lehetett mondjuk a meccsek 90 %-án azt az elhivatottságot, akarást és meg nem alkuvást érezni a játékosokban, mint a szombati döntőm. Nem szeretem a Margitot, de az idei szezonjuk jó példa lehet erre. Amellett, hogy ZZ jól rotálta a keretét (ami talán vastagabb is volt, mint a miénk), figyelt a komplett keret játékperceire, a pályára lépő játékosok mindig “haraptak”, valami hihetetlenül jól megtalálhatta velük a közös hangot, és megadta nekik azt az ösztönzést, ami kellett (legjobb példa erre a szezonjuk elején szinte totálisan nélkülözött Isco volt, akit a végén meg nem lehetett kihagyni).

  Ha AW nem maradna (de fog), akkor egy olyan edzőt szeretnék, mint Zizou, aki “ért a játékosok nyelvén”, melegen tudja tartani őket a komplett szezonban [ne tessék ezt félreérteni, kérem! :)], mert szerintem ezen a szinten már nem az erőnlét, hanem a mentális felkészítés a legfontosabb (és ebben, mintha az Öreg már egy ideje nem lenne annyira a top-on).

 • jimboy
 • white__widow

  kíváncsi vagyok az öreg mennyire veszi komolyra az EL-t. Én annyira nem bánom, h nincs BL, mert oda kurva kevesek vagyunk, viszont egy nem komolyan vett EL-lel talán rámehetnénk a bajnokságra, ha sikerülne “talán” adna annyi pluszt mentálisan, h a következő szezontól megint tényezők legyünk akár BL szinten is. Nyilván ebben az egészben megint Wenger lesz a szűk keresztmetszet. Amúgy leszarom ha lesz 5-10 jó meccsünk amire bőrözhetek, de idén a FA kupadöntőn kívül egyet sem tudok felsorolni és ezért is utaltam az idei szezont, kibaszott nyögvenyelős volt ez az egész éves útkeresés szar focival. Jó, nem akarok fanyalogni a vége legalább fasza lett. Köszi Wenger

  • jimboy

   tuchelen múlik

   • ZERO_L

    holnap ne nyisd ki az internet 😉

    • jimboy

     az se gond ha emery jön

  • Mr. Dhoan

   Amikor elkaptuk a Cselszit a Zemiréjcben az is jó volt még év elején.

   Én eksöeli várom az EL-t, nyilvánvaló hogy a Papának nem adja már a BL, egyszerűen jobban kell felkészülni az ellenfelekből abban a világban. Viszont az EL más tészta, itt még nyerők lehetünk Wengaball-féle szexi focival. Többször is beböfögtem itt, hogy 1-2 év BL nélkül a mai TV-s pénzek mellett nem akkora vérveszteség már. Ha meg már úgyis marad a Papa, akkor rákenról, húzzuk be, nem lehetetlen.

   Aztán meg jöjjön végre az örökös, mindenkinek jobb lenne, ha nem ismétlődne meg az idei f*szkodás…

   • white__widow

    jaja a kelszi meccs az tényleg jó volt

  • ZERO_L

   pedig volt még egy 22 meccses veretlenségi sorozatunk is, amibe csak egy ligakupa vereség rondított bele az is kb 20. meccs volt a sorban…

   • white__widow

    jó meccsről beszéltem meg játékról, nem arról h hány meccset nyertünk

    • Woolwich

     Ősszel a Chelsea meccs környékén azért voltak jobb meccseink.
     Nekem főleg az Alexis-Özil összjáték tetszett abban az időszakban. Naivan azt gondoltam, hogy Özil esetleg hosszabb távon is elkezdhet gólokat lőni, ill. Sanchezben megtaláltuk a klasszis csatárunkat. Aztán jött a tél és szépen lassan minden elromlott.

    • Két jó meccsünk volt. Mindkettőn a Dinamót basztuk meg. Ők az új Sp?rs, én ezt lájkolom.

  • Charlie Mops

   Kicsit hasonló most a helyzet, mint amikor 11-12ben a szarból visszahoztuk a BL helyet a 8-2 után, és nyáron ment a téma, hogy mi lesz a Theóval meg a Robinakurvaanyáddal.. Most a 10-2 volt a legalja, nem gondoltam pár hónapja baszki, hogy a végén még jár majd valami pacsi. Én már nemtom hová tegyem ezt a rohadt klubot, jó volt örülni látni a papát azé, nem cserélném holmi pattogi digókra még a PL címért se..

 • Bill F Murray

  a legstílusosabb az lenne ha “lack of quality in the market”-re hivatkozva jelentené be Wenger saját maga a hosszabbítást

  • Woolwich

   ..

  • white__widow

   hamar felszáll a füst, az orákulum megmondja

   https://twitter.com/bbcsport_david/status/869298129547522048?s=09

  • Gordon Cole

   “I say that because if you want to attract the best managers, they do not ask ‘did you win the FA Cup?’, they ask you ‘do you play in the Champions League?'”

  • changemynamekukac

   jah, pont most linkeltem, Dortmundban köszönik Tuchelnek a munkát, estére nagy valószínűséggel kereshet csapatot

   • Bill F Murray

    a gond ezzel csak az, hogy Kroenkének valszeg fogalma sincs ki ez a Tuchel

    • pataKi[ng]_49

     Papus a mi emberünk, nem kell ide más 😀

 • changemynamekukac
  • Charlie Mops

   Nem annyira követem a Bundesligát, mit illik tudni a Tuchel-ról/ről? Mi a baj vele Dortmundban?

   • Charlie Mops

    (bazz, bocs, látom linkeltél is, na azt azért elolvasom, minél kevésbé legyek ostoba..)

 • changemynamekukac

  Köszönet a munkát, a felületet a gőz kiengedésére, meg a közösséget, de ezzel nem értek egyet Peet:
  ‘Ez még persze nem teszi semmissé azokat a problémákat amelyeket már unásig tárgyaltunk, de aki most sem képes örülni, annak a futballszurkolás helyett valami egyéb elfoglaltságot tudnék javasolni. Ez a kupa a miénk, és nem csak most.’

  Ez a szezon egy szarospalacsinta volt. Sőt szerintem már a tavalyi is. Azért mert az idei szezon tetejére tettek egy cseresznyét, még nem örülök neki, sőt még a cseresznyét sem nyalom körbe, mert de finom. Te egy meccset nézel, keresel benne pozitívumot, én a szezont. Kbre ugyanazt játsszuk megint le, mint pár hónapja, mikor írtad, hogy mentally strong ez a csapat, mert van tartás a végéig, és küzdés és beverjük a helyzetet. Nekem meg jött a kérdés, hogy miért nem az elején verjük be a helyzetet, miért kell a 80. percig összeszorított ánuszrózsával ülni a széken, mi van akkor ha nem jön ki a lépés, és nem mennek be a helyzetet, vagy éppen hogy totál összecsuklunk, mert nem mi szerezzük meg a vezetést. Aztán valahogy ez utóbbi jött elő.

  Kurvanagy problémák vannak a csapatnál. Az MU helyzete sem jobb sőt… csak az Fa kupával a seggünket törölhetjük ki, míg náluk a seggtörlés mellé jár egy BL. Jah meg az utóbbi 10-13 évük egy sikerstory volt, így egy polccal felettünk vannak minden tekintetben. Az a 3 FA kupa, amit bezsákoltunk 4 év alatt kbre pariban van az ő FA-Ligakupa-EL győzelmeikkel ugyanezen időszakra, csak nekik előtte nem volt stadion duma, így a visszaesésük is más dimenzióban mozog.

  Én baromira becsülöm, hogy a szart próbálod eladni (meg Kutya is), meg a közösséget egybentartani elemzésekkel megvilágítani dolgokat, de ettől még a szar szar marad, akárhogy is fényezzük. Fociszurkolók szórakozni akarnak hétvégén, gőzt kiereszteni, nem felbaszni az agyukat még plusszban a heti szarság mellett, felett, hogy még a focicsapatuk, meg edzőjük is fullba nyomja a kretént. A csapat ezt nem tudja jelenleg garantálni, FA-kupa ide vagy oda. És ez tényleg nem is zavarna, ha nem ilyen lehetőségeink lennének, mint amik vannak, hogyha még mindig lenne stadiontörlesztés, meg valami korlátozó feltétel, mert akkor a hit megmaradna, hogy lesz itt változás, ha elmúlik az ínséges idő. Az ínséges idők már régen mögöttünk, a szar viszont maradt. Az hogy elmegyek inkább túrázni, W_W horgászni, Mityu nem várja a hétvégi meccsnézést vagy a Budapest Red helyett random szurker más programot csinál, az ez miatt van.

  • Mr. Dhoan

   Pedig igaza van Peetnek, ennek az FA kupának is lehet örülni, és kell is örülni. Mert jól játszottunk, nyertünk egy vasat és beállítottunk egy rekordot. A többi már unásig lett elemezve a szezonban, és nem csinálsz mást most sem, csak részegen vered az asztalt és óbégatsz egy kémia faktos előadáson, hogy a víz az H2O. No shit.

   Az hogy páran elmennek mást csinálni meccsnézés helyett, az az ő dolguk. Nem kötelező, neked sem kötelező. Attól még egy csomóan le fognak ülni a zemiréjcben, meg a stream elé és megnézik, meg elmennek rendezvényekre, mert érdekli őket, mert fontos nekik.

   • changemynamekukac

    Ha leukémiás vagy, annak is örülsz, ha ha nem kapod aznap meg a koktélt, nincsenek fájdalmak, jók az eredmények.
    Ha egészséges vagy, diplomával, jól menő vállalkozással, csinos-okos-szerető feleséggel, egészséges gyerekkel, akkor húzod a szád, ha nincs Karibi nyaralás.

    Jelenleg mi a második pontban vagyunk. Bocs, ha 3 FA kupa nem elégíti ki az igényeim az Arsenallal kapcsolatban, aki a 3-4. legnagyobb gazdasági erejű klub a szigeten. Talán mások az elvárások, ilyen feltételek mellett, mintha mondjuk Leszter/Newcastle szurker lennék. Érdekes módon Lazio részről nem verem az asztalt, hogy elszáll a csapat már novemberre, meg hogy csak olasz kupadöntő jut nekik, mert tudom, hogy csöppet más kaliber, mint ahogy a Depor részéről a bennmaradás miatt is kbre körbehugyozom magam.

    Mindenki azt csinál a szabadidejével amit akar. Én vagyok olyan hülye hogy billentyűzetet ragadok ezen szaros csapat kapcsán, mert érdekel, meg fontos nekem.

    • ZERO_L

     de értsd már meg, az Everton/Newcastle (csak hogy ne mindig a Leicester legyen a példa a statisztikai hibájával) még FA kupáról sem álmodhat…

     lassan 10 éve volt utoljára, hogy két kis csapat játszotta a döntőt (ami megint kb 10-15 évente előforduló jelenség) és a Wigan-t leszámítva nem is nyert kis csapat (még ha el is jutott a döntőbe) azóta, nagyon is komolyan veszik ezt a sorozatot a nagyok és ez mutatja az értékét is, van Angliában 4-5 de most már inkább 6 csapat aki kiemelkedik, erre jut egy bajnoki cím talán egy Ligakupa(alamizsnának) és egy FA kupa… ergo min lesz 3-4 komoly csapat amelyik üres kézzel zárja az idényt
     lófasz nem marad a kicsiknek, nekik már az is hatalmas teljesítmény ha Wembley-be el tudnak jutni, nemhogy serleget vigyenek haza

     ez a gazdasági top10 is marha jól mutat papíron, de ne tegyél már úgy mintha a Real-Barca-MU-BM kategóriában lennénk
     nekünk egy olyan ligában kell versenyezni hétről-hétre ahol a top10-ből még rajtunk kívül 4 szerepel, ebből 3 (MU,CFC,City) kifogyhatatlan pénzkerettel rendelkezik, ezeket a csapatokat sosem fogjuk túlköltekezni, csakis kiváló szakmai munkával tudjuk megelőzni őket, ami nyilvánvalóan nem volt meg idén és ezt szerintem senki nem is vitatja

     ha nem mindent feketében és fehérben látnál akkor lehet nem éreznéd úgy, hogy itt bárki is próbálja meg neked eladni a szart, mert ezt konkrétan senki sem teszi

     • changemynamekukac

      Miért ne álmodhatna? Utóbbi 10 évben Porthmouth 2x, Cardiff, Everton, Stoke, Wigan, Hull, Aston Villa, CP ott volt a döntőben. Nem lehetetlen oda kerülni, az más kérdés, hogy nem nyerik meg, de inkább azért, mert focizni akarnak ilyenkor, nem feltolni a buszt, ami azért öreg hiba a top6 ellen.
      Nem, szerintem nem veszik komolyan. Ez egy félszezonos kupasorozat, kbre tavasztól komolyan vehető, és a negyed-elődöntők körül rakják fel az utolsó 2-3 meccsre a jobbakat a nagyok, már ha eljutnak addig, mert sokan inkább beáldozzák a jobb PL szereplés érdekében az egészet. A nagyoknak van olyan mellékes része, meg néha ifikkel vegyes keret, ami elbírja, hogy nem az első csapattal állsz ki ezen idő alatt, mert a 2-3odsztály, Pl alja ellen az is elég. Nézd meg kiket küldött fel ellenünk a Soton. Volt két meccsünk, a City meg a Chelsea ellen, ami komolynak nevezhető, abból a City elleni eléggé mákos volt. Aztán ennyi. Erre azért nem kéne fényezni, ha azt mondod, hogy milyen az MUnak az EL menetelés, komoly csapattal nem is találkozott.
      De akkor megfordítom, az FA cupa az Arsenal szintje? Tényleg komolyan kérdezem. BL16nál nem több? 70-80 pont PLben? Ettől nem kéne előre lépni? Látsz ebben valami fejlődést? Így azért 4. év után eléggé uncsi, hogy semmi ilyen nincs.

      Utóbbi 4 év:
      ők jobban állnak mint mi anyagilag:
      Chelsea 2x bajnok, van Ligakupa, BL elődöntő, BL 8
      City 1x bajnok, van Ligakupa BL elődöntő
      MU FA, EL, Ligakupa, BL 8 úgy hogy a SAF elment és a 3. edzőt fogyasztják, míg Wenger kbre a kontinuitással ugyanezt hozza.

      Ők rosszabbul állnak anyagilag, cserébe most húznak fel két stadiont maguknak, így a pénz arra ment (stadion duma 2.0 csak másnál)
      Pool, ezüstös tavasz (agyfelbaszó elveszíteni, de ilyenben évek óta nem volt részünk, hogy májusra nekünk még osztottak lapot), EL döntő, Ligakupa döntő
      Spurst meg összerakta Pöcs, fájóan rossz ezt elismerni. Tavaly elszállt az agyuk tavaszra, idén már gondolkodtak kicsit és az utolsó pár meccsre is odafigyeltek. Mi mikor voltunk utoljára 86 pont?

      Amit mondani akarok, hogy nem csak idén nincs előrelépés a részünkről, hanem 4 éve már konstans. A tavalyi szakmai meló is egy nagy wtf most őszintén. 71 pont a részünkről, Leszter nyer… Egyhelyben topogunk, akik előttünk vannak, azok jobban teljesítenek, akik meg mögöttünk, azok meg a seggünkben vannak, és pár éven belül már a matchday bevételben sem fogunk annyival menni mint eddig. Én ezért vagyok kiakadva.

 • Bálint

  Wenger fölött annyira eljárt már az idő, hogy 1979-es támadási figurákat oktat le.
  http://news.arseblog.com/2017/05/side-by-side-ramsey-2017-vs-sunderland-1979/

 • jimboy

  lemondott már?

 • Gordon Cole
  • changemynamekukac

   pár nappal korábbi elmélkedés:
   http://www.bbc.com/sport/football/40069681

   • Gordon Cole

    Ja, a kompetencia, amivel sikerult kivezetni a klubot a top4-bol. Mindegy, akinek eddig is megfelelt a langyos vizben tapicskolas, ezutan se fog panaszkodni, az elegedetlenek altal teremtett “hostile environment” meg jo kifogas lesz, hogy megvedje a kovetkezo +2 ev hosszabbitast.

   • Bill F Murray

    2 verzió létezik:

    1. elhiszi hogy nyerhet pl-t (bl-ről most egy ideig nem is lehet szó). De ha most elhiszi, amikor tényleg kialakult a top6 + bármikor jöhet egy Leszter (tehát a legnehezebben megnyerhető idény következik), akkor az ezt megelöző szezonokban is el kellett hinnie. Azokat a kudarcokat hogyan dolgozta fel? Minden szezon végén eltöpreng, miért nem sikerült és arra jut, hogy a pech, a bírói tévedések, és a sérülések (újabban a stadion felett elzúgó repülők) tehetnek róla? Nem tudom hogyan képes elszámolni a lelkiismeretével, ha tényleg úgy ment neki az elöző szezonoknak hogy megnyerheti.

    2. Nem gondolja hogy reális esély van a PL megnyerésére. Akkor viszont mit keres Arséne “nobody can question my love for Arsenal” Wenger a kispadon? Megvárja amíg top8 lesz, aztán adja át a kitünő pénzügyi helyzetben lévő klubot? És ha már akkora az elégedetlenség a szurkolók körében, hogy az hatással van a munkájára, akkor mire számít, csökkenni vagy növekedni fog a leváltását követelők tábora, ha nem nyeri PL-t?

    valaki pls írja le, hogy valamit nem veszek észre, mert a fentiek bármelyikéből nekem az jön le, hogy a Papa előrébb helyezi a saját boldogságát mint a szurkolokét

    • penito

     erre két válasz szokott jönni:
     1. Wenger is motivated than ever to bla bla bla
     2. a három védős rendszerrel kozmetikázott szezon után úgy érzi, hogy továbbra is képes az élmezőnyben teljesíteni.

     Az a vicc, hogy minden évben van 2-3 olyan hónap, ami alapján el lehetne hinni, hogy az öreg még mindig képes haladni a korral, csak ez meg az hiányzott, aztán majd megint jön egy istentelen nagy földbeállás valamikor a szezon közepén.

    • ARSNL

     A napokban volt egy nyilatkozata, miszerint a stadionprojekt első 8 éve(2006-2014) volt a legkeményebb időszak a pályafutásában, és ha újra kellene csinálni, akkor biztosan nem tenné, inkább egy másik személyre hagyná az egészet.

     Az, hogy ez a téma ilyen formában előkerült, és hogy most -a szerződéshosszabbítás küszöbén állva- került elő újra, engem arra enged következtetni, mintha jogot formálna arra -ha már annyi ideig megvolt kötve a keze, rá volt kényszerülve a legjobb játékosai eladására, és így nem tudta ideális körülmények között menedzselni a csapatát- hogy közel ennyi ideig hagy tegye még a dolgát, ha már kvázi megteremtette a klub jelenlegi pénzügyi helyzetét, és beáldozott 8 évet a karrierjéből.

     Aztán persze az is lehet, hogy csak én vonok le fals következeteseket ezekből a nyilatkozatokból.

     • Bill F Murray

      és ki által volt kényszerítve a játékosok eladására? Az ő döntése volt ez a túlbiztosított pénzügyi modell. Ha csak szezononként mondjuk 30 millióval emeli a költsévetést (ami azért nem jelentett volna nagy kockázatot), akkor jelentősen nőtt volna az esély a szintlépésre, az akkori kevésbé acélos mezőnyben. Mellélövés volt ez a professzortól, nem jól mérte fel a PL növekedési potenciálját. Lassan ott tartunk, hogy abra tíz évvel ezelőtti eszetlen pénzszórása is egy jó befektetésnek fog tűnni.

     • changemynamekukac

      Bőven jó, már vissza is hozza lassan az árát, főleg hogy stadiont építenek, ifi bázist, nyertek 5 PLt, BLt, EL-t, 4 FA- 3 Ligakupát, szakmai meló folyik, 13-14 év alatt ez nem olyan rossz eredmény.

      De ha nem is ez lenne a követendő út, mert ne legyen, amit nekem nehéz lenyelni az, hogy
      se a 2010-11 szezont, mikor egy hét alatt kiszálltunk mindenből, amúgy 2009-10 is ilyen volt
      se a 2013-14 szezonbeli mentally strongot a végére
      se a tavalyi szezont nem tudta normálisan abszolválni Wenger.

      Ebből egyet azért illett volna behúzni, nem elbalfaszkodni, de csak nem sikerült.

     • Bill F Murray
     • changemynamekukac

      jah, hát ahol normális emberek vezetik az egyes részterületeket, akik értenek is a szakmához, nem csak azt tartja őket ott, hogy a vezető haverjai, ott van is előrelépés. Milyen jó, hogy nálunk is így ment, megy.

      Most esett le, hogy a Murray honnan jöhet a nickben, mert betévedtem a régi email címembe, és láttam a neved. 😀

     • ZERO_L

      de milyen szintlépésre? nem negyedikek leszünk hanem 2-3?

      pont az elmúlt 4 év mutatta meg, hogy számunkra egy bajnoki cím baromira nem +/- 30M font elköltésének a kérdése, azért abban a gyenge mezőnyben csak volt ott egy SAF meg két olajbirodalom mondjuk egy prime Hozéval, esélytelen lett volna a korábbi bajnoki sikereket tovább vinni, ráadásul így is generációváltást kellett elvégezni a kereten

      azt hogy a PL ekkorára nő azt senki nem látta előre, ezt azért csak nem kéne a szemére vetni, gazdasági világválságot ki látta előre, pedig az sokkal közelebb volt a stadionépítéshez

     • Bill F Murray

      de milyen szintlépésre? nem negyedikek leszünk hanem 2-3?
      😀 a bajnoki cím még véletlenül sem jut eszedbe?
      akkoriban az volt a konszenzus hogy 1-2 igazolásra/klasszis megtartására voltunk több szezonban is a győzelemtől, ezt a pénzügyi kockázatot be kellett volna vállalni, még akkor is ha nem számíthatott volna ekkora bevételnövekedésre, csak fele-/negyedekkorára.

     • ZERO_L

      SAF meg a két olajgyár, prime Mou-val a fedélzeten… bajnoki cím? thats cute

      ez az 1-2 igazolásra voltunk egy tökéletes bullshit volt, amit nagyon sokan bekajáltak, de Cech-Özil-Alexis érkezésével szerintem világossá kellett váljon mindenkinek, hogy a valóságban nem lehet ennyire patika mérlegen kiszámolni bajnoki címeket

     • penito

      ebben az időszakban a két dolog megfér egymás mellett szvsz, vékony volt a keretünk a címekhez, viszont Wenger is lemaradt már a felkészítésben az elithez képest. Viszont ha rá lett volna kényszerítve, hogy a bajnoki címért menjen, akkor lehet, hogy jobban updatelte volna a fociját, ahogy SAF is megtette a Mourinhóval való versenygése során.

     • changemynamekukac

      Szar hogy a Pool ezen olajos időszakban is tudott olyan szezont hozni, ahol 86 pontot kapart össze.

     • penito

      Benitez mondjuk baszta is a pénzt rendesen

     • changemynamekukac

      Cserébe BL döntőkkel volt is mire verni

     • Bill F Murray

      de az új éra az nem csak nekünk új éra, hanem mindenkinek, már top6 van, illetve alsóházba is igazolnak Payet-ek. egy akkor megtartott Touré vagy RVP sokkal többet nyomott volna a latba mint egy mostani Cech. “SAF meg a két olajgyár, prime Mou” meg nem egyszerre voltak a csúcson 10 éven keresztül.
      Mindenesetre láthatjuk mire mentünk a wengeri nadrágszíj korszakkal, ha ésszerű határok mellett mert molna kockáztatni, vagy optimistábban látta volna a gazdaság fellendülését és a piac növekedési terét, akkor esélyes hogy előrébb tartanánk.

     • ZERO_L

      gólkirállyal éppen hogy taknyon becsúsztunk a negyedik helyre, baromi
      messze voltunk mi a bajnoki címektől, nem gondolhatod komolyan, hogy a folyamatos 10-15-20 pontos lemaradásainkat egy igazolással be lehetett volna hozni
      (Dudu lábtörésénél volt az egyetlen reális esélyünk a bajnoki címre, ez egyetlen egy szezon az elmúlt 13 évből)

      és mit csinálunk ha nem jön be a “pozitív prognózis”, akkor megyünk a Leeds után? azért itt nem a havi kerested 50%-t teszed fel a piros 28-asra… elrettentő példa meg akadt szép számmal
      így is bejött egy gazdasági világválság az ingatlan értékesítés kellős közepén

      a szélesebb nadrágszíjjal csak azt értük volna el, hogy kitoljuk a spórolás időszakát 9 év helyett mondjuk a mostani időszakra és akkor se Özil, se Alexis se 3 FA kupa, mert lehet tudtunk volna venni játékosokat, de biztos nem világsztárokat

      biztos lehetett volna jobban is menedzselni és mondjuk előrébb végezni 1-2 hellyel, de ezt az irgalmatlan sok profitot amit adósságra(stadion) fordítottunk azt mégis honnan teremtjük elő?

      https://blogs-images.forbes.com/bobbymcmahon/files/2016/10/Table-8-1200×701.jpg?width=960
      https://blogs-images.forbes.com/bobbymcmahon/files/2016/10/Table-4-1200×574.jpg?width=960

     • Bill F Murray

      azok a 10-15 pontos lemaradások azért is keletkeztek mert nem volt kivel pótolni a lesérült kulcsjátékosokat. Szezonokon keresztül egyértelmű volt minden szurkolónak, hogy hová fért volna el erősítés, Wenger bízott a sérülésmentes szezonban, nem jött be. Aztán mehetett minden elölről. Az erősítéssel/megtartással növelte volna a szintlépés esélyét (és a klub követőinek számát), annak a hiányával kockáztatta a 4-ből kiesést.

      Ne röhögtess a leedsi horrorsztorijaiddal, top2-es klubként, világszerte százmilliós szurkolói bázissal ez már akkor nem történhetett volna meg, még ha kiesünk a top4-ből is. Lásd liverpool, amely kisebb követői táborra támaszkodva, szarabb PL eredményekkel, sokszor BL nélkül, ugyancsak nagy adósságot görgetve maga előtt simán tudta tartani a lépést bevételi oldalon (arról nem is beszélve hogy rosszabb tárgyalási pozícióból jobb kereskedelmi deal-eket kötött).

      A klub bevételei 3 forrásból származnak.
      1. Matchday. Sok éves várólista van (és volt akkor is) szezonbérletre, néhány erősítéssel/megtartással csak növelték volna a szurkolók bérletvásárlási kedvét, és nehezen tudom elképzelni (látva az ínséges időszak legdrágább jegyekkel értékesített teltházakat) hogy top4-ből kiesve kongó stadionban kellett volna játszani.
      2. Commercial. Itt nem kétséges hogy el lettek baszva a hosszútávú szerződések, wenger ki tudja miért, nem számított a futball globális térnyerésére, és a borzasztó szerződésekkel leláncolta a klub kereskedelmi bevételeit hosszú évekre. Ugyanúgy tudtuk volna finanszírozni a stadionhitelt rövidebb távú szerződésekkel, cserébe mondjuk az öt évvel későbbi újratárgyalásnál 2x-3x többet kérhettünk volna az Emirates-től. A mezszponzoroktól nem is beszélve.
      3. Broadcasting. Megint, wengerék arra számítotak hogy stagnálni, vagy csak lassan fog növekedni az érdeklődés a PL iránt, pedig legkésőbb a 2007-es tv deal-nél (amikor 1 Mrd-ről 1,7 Mrd-ra nőtt) rájöhetett volna, hogy a már akkor is pole pozícióbal lévő PL onnan csak brutális növekedésre számíthat (akkoriban még csak ébredeztek az ázsiai piacok, és még mindig csak a felszínét kapargatjuk az ottani potenciálnak).

      Ő ahelyett hogy bízott volna ebben a háromban, egy negyedik forrást talált ki, a játékosok eladását, ami nemcsak a sportsikereket fogta vissza, hanem ironikus módon a fenti 3 bevételi forrást is.

      Az, hogy a PL követőinek növekedését (és ezáltal a kereskedelmi és közvetítési bevételek kilövését) senki sem láthatta az hülyeség, mert rajtunk kívül kb mindenki veszteséggel zárt abban az időintervallumban, magyarul számítottak rá hogy nőni fog a bevételük, amivel fedezhetik a hitelüket.

     • ZERO_L

      ne haragudj, de ez csak utólagos okoskodás, ekkora PL lufit senki nem láthatott előre, az hogy látsz potenciált bizonyos piacokban és az hogy ennek a kihasználásra üzleti tervet készítesz egy két külön dolog, és itt nem is nekünk mint Arsenal brandet kellett eladni hanem magát a PL-t mint bajnokságot amire megint nem ugyan akkora ráhatással rendelkezik a klub

      az meg hogy mások tonnaszámra öntik a pénzt a csapatukba nem magyarázat arra hogy ők tisztában voltak vele, úgy hogy Abrának tartozik a Chelsea legalább 1 milliárd fonttal, amit sosem kell visszafizetni neki azért könnyű veszteséggel zárni éveket…
      (ennyi erővel miért nem vettünk Facebook részvényeket anno, most kilóra venném meg az egész PL-t)

      pontosan meg volt kötve a kezünk, mert a 3 bevétel forrás nem termelt ki annyi nyereséget amivel finanszírozni tudtuk volna a hitelt (vagy hosszabb ideig tart és költségesebb lesz), mikor megépült az új stadion akkor olyan szponzori szerződéseket kötöttünk ami hosszabb távra szóltak és ha jól emlékszem még előre is utaltak, hisz a hitelünk nagy része rövidlejáratú volt, ehhez meg kellett pénz hisz az sem volt bekalkulálva, hogy minden évben BL-ben fogunk végezni és biztosított lesz az onnan jövő pénz
      (alapból egy sokkal rosszabb, kedvezőtlenebb lefolyás volt prognosztizálva)

      azt kéne látni, attól mert elköltesz 30M egy játékos vásárlásra, még nem fogod bevételi oldalon realizálni ezt az összeget, mi van ha ez a játékos megsérül vagy totális bust lesz… ezek olyan kockázatok amelyeket a mi helyzetünkben hülyeség lett volna felvállalni, ha azt a célt határozzuk meg, hogy minél hamarabb letudjuk az adósságunkat

      a szponzori pénzeket szinte sehogy sem befolyásolja egy igazolás, kivéve ha az nem Messi/CR (de ügye még Özil szintű kategóriákról se beszélünk), a meccs bevételt dettó nem befolyásolja, hisz max áron üzemelünk már több mint 10 éve, a TV-s bevételeket meg szintén a teljesítmény az ami nagyban tudja befolyásolni, de naivitás azt hinni hogy 30M igazolással BL döntő/bajnoki cím realitás lett volna azoknak a kereteknek, és erre az utóbbi 4 év ékes bizonyíték

     • changemynamekukac

      Itt nem az van hogy előre látni nem lehetett. Ez okés, és hihető a tervezési időszakban a 2000es évek elején, egészen 2007ig. Itt Bill azt mondja, hogy 2007ben látod, hogy van egy 1,7* szorzó növekedésre, akkor illett volna korrigálni ennek megfelelően az elképzeléseken. Ez nem történt meg. Az hogy utána ez a szorzó felugrott 2010ben 3ra, végképp kellett volna, hogy jelezzen Wenger fejében, hogy itt talán megéri befektetni a játékosállományba. A mostani 5* pénz a kezdeti időszakhoz képest sokat nem szoroz már a múltbeli révedésnél, ahogy látni, már neki is kezd leesni, hogy ez más kaliber, mint 10 éve, de így meg a nem volt minőségi upgréd kiszólásokat nem értem tőle. 2007ben a kvázi duplázás, 2010ben a 3* szorzó kicsit el kellett volna, hogy gondolkoztasson pár embert, Wengert is beleértve, ezt hiányoljuk többen is.

      Ez az Abrás dolog egy Kroenkével meg Usmanovval a hátunk mögött vicces. Főleg hogy az üzbég, tényleg nem egy szimpatikus figurának tűnik, cserébe játékszerként tekintene a klubra (értsd öntené bele a pénzt, meg elvárná a szakmai eredményeket)

      Ha nem baszol ki 30 milliót, nem is veszted el, ez így jó kockázatkerülő magatartás egy olyan klubelnöktől, aki még a büfésre is gondol, mert mi nagy család vagyunk. Viszont ha sosem vállalsz kockázatot, akkor nem is lesz olyan, hogy nagyot szakítasz. Wengernél válik be az talán még a legjobban, hogy kbre 40% az igazolásoknál nála nem kuka. De míg ő igazol 10 embert, más meg mondjuk 20at, cserébe csak 30%ban válik nála be, akkor most ki van beljebb ilyen elszaladt pénzekkel, amivel a sikert díjazzák? Miért van az hogy mások olcsón és jót is tudnak igazolni, olyan emberekkel, akik nem sülnek be, nálunk meg ez már csak akkor adott ‘biztosra’ ha bankot robbantunk értük?

      Nem, az utóbbi 4 év arra ékes bizonyíték, hogy 30 millió már nem elég egy-egy transferidőszakban (inkább a 100 millió a reális), mert mindenki elver ennyit legalább. 10 éve 30 milliót nagyon kevés csapat engedhetett volna meg magának.

      pluszban érdekes gondolatok:
      http://realmadridcf.reblog.hu/futball-klub-vagy-gazdasagi-vallalat—van-e-kulonbseg

     • Bill F Murray

      “ne haragudj, de ez csak utólagos okoskodás, ekkora PL lufit senki nem
      láthatott előre, az hogy látsz potenciált bizonyos piacokban és az hogy
      ennek a kihasználásra üzleti tervet készítesz egy két külön dolog, és
      itt nem is nekünk mint Arsenal brandet kellett eladni hanem magát a PL-t
      mint bajnokságot amire megint nem ugyan akkora ráhatással rendelkezik a
      klub”

      először is a tv deal-ek semennyire nem lufik,és még sokáig fog nagyokat emelkedni. miért kéne eladni bármilyen brandet? elvárnám a Professzortól egy közgazdász diplomával, hogy legyen annyi üzleti érzéke, hogy amikor látja, milyen keresleti növekedés van a sportágra (1->1,7 Mrd, vagy akár az akkortájt más klubok által kötött mezszponzor szerződések értékének másfélszereződése), akkor nem behúzza a kéziféket, hanem kihasználva, hogy top2-3-as klub a leggyorsabban növekvő ligában megerősíti a klub pozícióját, ehhez képest bevártuk a top6-ot.

      “az meg hogy mások tonnaszámra öntik a pénzt a csapatukba nem magyarázat arra hogy ők tisztában voltak vele,”

      szóval a te verziód hogy 19 dilettáns menedzsment földbe állította volna a klubját, ha nincs szerencséjük a PL növekedésével. és még véletlenül sem az, hogy egy jó részük számított rá. Még a legextrémebb példád Abra is 140 millióért vette meg a klubot, amit 2016 áprilisában 1,118 milliárdra értékelt a Forbes. A lent linkelt loan bizniszelésüket figyelembe véve szerintem belátható időn belül profittal szállhatna ki Abra, ha akarna. De szíved joga szerencsés bohócoknak nézni a rivális klubok menedzsmentjét, és nem hozzáértő szakembereknek, akik jól jelezték előre a gazdaság és piac alakulását.

      “(ennyi erővel miért nem vettünk Facebook részvényeket anno, most kilóra venném meg az egész PL-t)”
      Jó is hogy felhoztad a facebookot, ők azért is tudnak az élen maradni, mert folyamatosan invesztálnak vaskos milliárdokat (na itt már felmerülhet a lufi ;)), mert tudják hogy a potenciális 7 milliárd-os piacból csak egy egész valahány milliárdot birtokolnak, és így rengeteg fejlődési terük van. Mi pedig az IT szektor iwiwje vagyunk ülünk a babérjainkon (300 millióval a bankban), mintha nem a legkompetitívebb, még mindig elképesztő potenciállal rendelkező ligában játszanánk.

      “pontosan meg volt kötve a kezünk, mert a 3 bevétel forrás nem termelt ki
      annyi nyereséget amivel finanszírozni tudtuk volna a hitelt”

      igen, mert wengerék szar szerződéseket kötöttek, mert nem számoltak a bekövetkezett növekedéssel.

      “ezek olyan kockázatok amelyeket a mi helyzetünkben hülyeség lett volna
      felvállalni, ha azt a célt határozzuk meg, hogy minél hamarabb letudjuk
      az adósságunkat”

      és mi haszna volt minél korábban nullázni az adósságot? most itt csücsülünk 300 millión mint dagobert bácsi, és semmi haszna nincs. Baromira ésszerűtlen felhalmozni ennyi tőkét egy olyan piacon ami ilyen gyorsan bővül, és ahol ennyi rivális van.

      “a szponzori pénzeket szinte sehogy sem befolyásolja egy igazolás, kivéve
      ha az nem Messi/CR (de ügye még Özil szintű kategóriákról se
      beszélünk), a meccs bevételt dettó nem befolyásolja, hisz max áron
      üzemelünk már több mint 10 éve, a TV-s bevételeket meg szintén a
      teljesítmény az ami nagyban tudja befolyásolni,”

      A sponzori pénzek azon alapszanak hogy hányak követik a csapatot. Új szurkolókat pedig új játékosok megvételével, a saját sztárjátékosok megtartásával, és eredményes, szórakoztató játékkal, trófeákkal lehet szerezni. A tv-s bevételeknél is a nagyobb képet érdemes nézni: ha az igazolásokkal sikeresebbek lettünk volna, akkor még izgalmasabbak lettek volna a bajnokságok, még több jó játékossal, így többen néznék a PL-t.
      Az utóbbi kettő függ az előbbi kettőtől. Ha nyerünk bajnokságot, BL-t miért ne lehetne növelni a jegyárakat?

     • ZERO_L

      nézz rá mennyire nem lineálisan növekedett a PL TV-s pénzek… erre pont nem lehetett alapozni, igen volt egy felemelkedés 2007-10-ben, de mi a biztosíték arra, hogy a köv időszakban nem lesz visszaesés ahogy már ez bekövetkezett előtte

      http://3.bp.blogspot.com/-ggu15qp7ugU/T-GSG1zdoLI/AAAAAAAAF7I/aW0rEx6UTGA/s640/6+PL+Rights+%25+Growth.jpg

      a top6-ot meg baromira nem vártunk meg, már 4 éve folyamatosan(egy évet leszámítva) költjük el a magunkhoz képest rengeteg pénzt, amit megint lehetne jobban is csinálni, meg a pálya mellett is lehetne okosabban irányítani a csapatot és az orvosi stábban is lehetne pár embert picsán rúgni

      szponzorokat meg kis túlzással nem érdekli mit nyersz, az a fontos neki hogy a csapat által hány szurkolóhoz/fogyasztóhoz tud eljutni, márpedig ez EGY 30M igazolás nem fog változtatni, ahhoz KIEGYENSÚLYOZOTT jó teljesítményt kell nyújtania a csapatnak, hogy szurkolók tömegét csábítsa magához, ehhez többet kell invesztálni egy csapatban ahogy ezt tette a Chelsea és a City
      valóságtól totálisan elrugaszkodott gondolat, hogy mi 30M-os igazolásra voltunk bajnoki cím, BL győzelemtől, ezt nem gondolhatod komolyan

      a Leicester-nek drasztikusan megnőttek a szponzor bevételei mert megnyerte a bajnokságot? kötve hiszem
      a MU a SAF utáni brutálisan szar szezonok után csökkent a szponzor bevétele? nem, pont ellenkezőleg rekordokat döntögetnek

     • Bill F Murray

      mint láthatod a táblázatból a 2004-07-re benézte az FA a növekedési potenciált, emiatt sokkal többet kérhetett a következő időszakban. Ez nem azt jelenti hogy csökkent volna az érdeklődés, csak rosszul tárgyaltak, amit a 72%-os korrekció követett 2007-10ben.
      Most komolyan mit olyan nehéz megérteni azon, hogy a világ legnépszerűbb, és talán az esportot leszámítva legnagyobb ütemben terjedő sportjának zászlóshajója rengeteg kiaknázatlan piaccal maga előtt még évtizedeken át számíthat növekedésre? Az usa piacon pl a 23 év alatt a foci a legnépszerűbb sport, itt van egy ilyen: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-4525808/Premier-League-earn-billions-thanks-foreign-TV-deals.html és ami még fontos, hogy a fogadási piac sincs még közel sem megtelítve, ami a belföldi őrült növekedésnek a fő okozója.

      “már 4 éve folyamatosan(egy évet leszámítva) költjük el a magunkhoz képest rengeteg pénzt” egyrészt a magunkhoz képest hol releváns, amikor a riválisok többet költenek, pedig nekünk van a legtöbb azonnal fehasználható pénzünk? másrészt az egész thread arról szól hogy Wenger nadrágszíj-korszaka egy elszalasztott lehetőség volt, akkor kellett volna költeni, akkor nagyobb impactje lett volna pár igazolásnak, megtartásnak.

      nagyon megakadt neked az egy 30 milliós igazolás. akkortájt ez 2 minőségi játékost jelentett, vagy egy klasszist. a sztárok megtartását meg sokkal kevesebb pénzből meg lehetett volna oldani, +100 ezer fontos emelés 5 millióból kijön évente. de akkoriban volt Wengernek a nagy ötlete hogy mindenki keressen ugyanannyit, mert az jót tesz a csapatmorálnak. most ott tartunk hogy Alexisnek könyörgünk, írja alá a 200akárhány ezres fizetést.

      “szponzorokat meg kis túlzással nem érdekli mit nyersz, az a fontos neki
      hogy a csapat által hány szurkolóhoz/fogyasztóhoz tud eljutni”
      https://twitter.com/resultsports/status/819636468658343936 akkor a leszter jó szezont zárt. aztán meglátjuk a köv szponzorszerződések mennyit fognak ugrani

     • ZERO_L

      Leicesternél ez biztos jól néz ki, de majd akkor térjünk erre vissza mikor ez bevételi oldalon is megmutatkozik, kötve hiszem ,hogy a Puma vagy bármelyik kit sup cég font húszmilliókkal dobná meg a csapatot csak azért mert most nyertek egy bajnokságot, lsd idén már a kiesés ellen harcoltak, szponzorként most beszállni nagy pénzzel hatalmas hülyeség lenne, mert bennük van a kiesés azt meg már a kutya nem nézni (a világon)

      PL növekedését senki nem vonta kétségbe, csak mindig a mértékről feledkezel meg amivel előre tudsz számolni és nem árt ha van ráhatásod ezekre a folyamatokra, az nem számít ráhatásnak, hogy veszel játékost ami talán-talán beválik (btw, Arshavin mekkorát dobott a győzelmi esélyeinken? ha már sztárigazolás) és talán-talán jobb helyezést érünk el, ha a többiek bénáznak és felhígul a mezőny akkor hajadra kenheted a jó teljesítményedet, mert az egész bajnokságot mind a 20 csapattal együtt kell eladni
      akkor lenne igazad, ha a Real-Barca-hoz hasonlóan saját kezünkben lenne a TV jogok értékesítése és nem kéne függnünk a többiektől meg a TV társaságoktól

      most mindenki megmondja, hogy a MU részvényei nőni fognak 5 év múlva, de mégse adod el a lakásodat, a megspórolt pénzedet és veszel a részvényeikből még akkor sem ha vélhetően jobban jársz mint az itthoni nevetséges kamatokkal…

      Arra még mindig nem válaszoltál, hogy mégis miből fizettük volna vissza azt a 550 millió fontos tartozást(Emirates-Nike-vel csak úgy felrúgjuk a szerződéseinket? 😀 )… ezt a pénzt valahonnan elő kell teremteni, a hiteleket meg nem lehet hitelekkel finanszírozni
      vagy akkor kockáztatunk és költünk mint anno a Pool (ők normálisan igazoltak, de valamiért még mindig nem látom a PL serleget a vitrinjükben), és az elmúlt pár évet az ő státuszukban helyezkedünk (=seggüket verjük a földhöz mert éppen becsúsztunk a 4. helyre, semmi FA kupa győzelmek meg hasonlók), vagy spórolunk és 2013-tól Özileket-Alexiseket igazolunk + pénzügyi előnyt építünk ki

     • Bill F Murray

      Ilyen esetekre vannak clause-ok, ha kiesnének, akkor mondjuk 30%-kal kevesebbet fognak kapni. Mindenesetre az 5x (és ha szeptembertől szeptemberig mérték volna, akkor még ennél is nagyobb lenne a szám) akkora érdeklődés a commercial revenue-n is meg fog látszódni.

      Egyrészt nem kell ráhatással lenned a folyamatokra (1/20-ad részben tudod befolyásolni), elég ha átlátod a piaci és gazdasági lehetőségeket. Wenger lassú növekedésre számított, a többség gyorsra (ezért merték növelni az adósságukat), az utóbbiaknak lett igazuk. Ha megfigyelted, azok a klubok, akik rendszeresen veszteséggel zártak a megadeal-ek előtt, azok most nem költik el a 100 milliós többletet amit kapnak szezononként az új deal-lel, egy része a felhalmozott adósság törlesztésére megy.
      Másrészt meg pont Arshavin példájával lehet szemlélteni, hogy akár csak egy játékos igazolása is lehet hatással a commercial+broadcasting bevételekre. Oroszo-ban minden arsenal meccset kiemelt médiafigyelem övezett akkoriban, sokan ekkor kezdték el követni a csapatot. Első szezonjában pedig neki köszönhetően értünk oda a 4. helyre, így még direktebb módon növelte a bevételeket, Én jól ismerem arsha pályafutását és személyiségét (anno az fc-arsenalra fordítottam interjúkat is :D), és nagyon könnyen tud érzelmileg fel és le szállingózni, és eléggé megviselte meg kihatott a teljesítményére, hogy amikor végre elhagyta szülővárosát, az egész ország támogatásával a háta mögött egy BL indulásért küzdő klubban focizott. Ő abban a tudatban igazolt hozzánk, hogy trófeákért fog harcolni. Szóval az ő tartós formahanyatlásában szerepet játszott a nadrágszíj-modell. (Persze csak részben)

      “most mindenki megmondja, hogy a MU részvényei nőni fognak 5 év múlva, de
      mégse adod el a lakásodat, a megspórolt pénzedet és veszel a
      részvényeikből még akkor sem ha vélhetően jobban jársz mint az itthoni
      nevetséges kamatokkal…”
      Premier-league részvényekért viszont eladnám, ha lenne százmillió rajongóm 😉

      “Arra még mindig nem válaszoltál, hogy mégis miből fizettük volna vissza
      azt a 550 millió fontos tartozást(Emirates-Nike-vel csak úgy felrúgjuk a
      szerződéseinket? 😀 ”
      Hát ha már így felvetetted, a chelsea megcsinálta tavaly, amikor kiderült, hogy kétszer többet (30->60) tud kapni a Nike-tól (Chelsea’s
      decision to part company with Adidas six years early will cost the club
      £40m in compensation, but the Nike agreement makes it worth their while
      to get out as quickly as possible.) De most akkor Wengerék egyik rossz döntését (visszafogták a költségvetést) egy másik rossz döntésükkel mented fel?
      De ha már ennyire elbaszták a szponzorszerződéseket, a broadcast bevételek a 2007-10-es deal-lel átlagosan évi 20-30 millióval nőtt a 2006-ban alapul vetthez képest, a matchday meg 60-nal. Ebből miért ne lehetett volna értelmes konstrukcióval visszafizetni a hosszútávú hitelt? De mondom, ha Wengerék nem becsülik alá a PL (és a foci általában) növekedési potenciálját, akkor mint a legtöbb rivális klub növelhettük is volna az adósságot, hogy versenyképesebbek lehessünk.

     • Bill F Murray
     • ARSNL

      Viszont Ő legalább mert döntéseket hozni. Ahogy egy korábbi poszt alatt leírtam, “fejétől bűzlik a hal”.
      Arséne Wenger a klubon belül egy intézmény lett 2006 óta, és ennek a kialakulásárt egyértelműen a klub irányítóinak kell felelősséget vállalni. De ez a nyámnyila bagázs egyszerűen képtelen bármilyen döntést meghozni ami komolyabb teherrel járna, mert nyilvánvalóan Ők nem kívánnak célponttá válni a szurkolók szemében, ezért tovább hárítanak.

    • Attila Balla

     Ami még nem világos, hogy a bejelentéssel miért vártak ilyen sokáig? Elvileg a döntés már rég megszületett a részéről. Talán csak nem akarta tovább hergelni a szurkolókat azzal, hogy a sorozatos vereségek közben közli, hogy marad? Egyáltalán van-e esély Wenger munkakörét úgy ad hoc átadni, hogy ne legyen törvényszerű a visszaesés? Ha eddig nem volt kidolgozott terv a váltásra tényleg jó ötlet lenne rácsörögni teszem azt TT-re? Attól tartok, ha idáig nem volt kidolgozva az utódlás, most már az IN-nel néz ki a legjobb szezon jövőre.

     A Wenger marad szakmai igazgató és átadja a vezető edző posztot verzió is szóba jöhetne, de mikor ő maga érvelt korábban a DoF modell ellen, aligha akarna maga az lenni. Főleg, hogy ő mintha elsősorban edzőként definiálná magát, és saját magának nehéz lehet megindokolnia, hogy amíg ő munkaképes, miért is lenne az ő állásában bárki más.

     Viszont az aktuálisan legjobb szigetországi csapatot kupadöntőn, nagy meccsen megnyerni, és ezzel mind a klub, mind saját maga számára rekordot felállítani. Ennél szebb búcsúja attól tartok, nem fog megadatni neki. Amit igazán sajnálok.

     De ha már marad: ti el tudjátok képzelni, hogy bár Wenger nem lesz már fiatalabb, de mégis tudunk érdemi előrelépést tenni vele? Elvégre a 2014 óta tartó időszakban jött pl. Forsythe, és a sérülések istene idén mintha tényleg kegyesebb lenne (Cazorlán kívül más komolyabban érintő eset nem is rémlik), valószínűleg még nem Wrigglesworth fogása, de Holding 2-3 M-ért nagy vétel volt. Amibe kevéssé látok bele, hogy miként áll a W. mögötti stáb (erről ha valaki tud kvality írományt posztolni, megköszönöm). A Leicester győzelme, és a Chelsea elmúlt 2 szezonja azt a benyomást költi, hogy a PL győzelem (elsődleges) akadálya nem a pénz. Nem vagyok tisztában, hogy mennyivel költhet többet Conte vagy Guardiola, de ezen a szinten úgy tűnik, egy Arsenal számára már nem pénz kérdés a jó keret (ld. pl. MU vagy másik oldalon a Spurs esete is).

     • Bill F Murray

      Egyáltalán van-e esély Wenger munkakörét úgy ad hoc átadni, hogy ne
      legyen törvényszerű a visszaesés? Ha eddig nem volt kidolgozott terv a
      váltásra tényleg jó ötlet lenne rácsörögni teszem azt TT-re? Attól
      tartok, ha idáig nem volt kidolgozva az utódlás, most már az IN-nel néz
      ki a legjobb szezon jövőre.

      Jobb lenne a váltás akkor amikor nagyot lépnénk előre Wengerrel? Pont hogy akkor érdemelt volna 2 évet. Ennél ésszerűbb ideje a váltásnak nincs, amikor kiestünk a top4-ből, de azért Wenger is valamennyire emelt fővel tudna távozni.

     • ZERO_L

      valamennyire emelt fővel???
      ne legyünk már ennyire szemellenzősek, ha AW 0 győzelemmel hozza le a köv 2 évet akkor is ő lesz a legsikeresebb, legjobb győzelmi aránnyal rendelkező edző a klub egész történelmében… CSAK emelt fővel tud távozni

      egyedül azt kell mérlegelni mikor van az a pont, amikor az ő hiányát a legkisebb visszaeséssel tudja átvészelni a klub, ez viszont megint nem olyan amit mi innen a fotelből tisztán átlátunk

      -ha Tuchelt (most mondtam valakit) egy ekkora szerepre betesszük 1az1-ben, biztos működni fog?
      -van arra bármi realitás, hogy a köv 2 évben a háttérországot (DoF és egyéb) kiépítsük?
      -mi a biztosíték arra, hogy a jelenlegi boardban pislogók sikeresen véghezvigyék egy ekkora emblematikus ember pótlását

     • penito

      de ha így folytatódik az elmúlt 10 év tendenciája, akkor a következő 2 év is a folyamatos repülős üzengetés jegyében fog telni, ami minden, csak nem szép.
      Ezt a mostani hosszabbítást a board balfaszságának köszönhetjük, a következő 2 év arra lehet jó, hogy felépítsenek valamilyen rendszert az átmenetre. (amit félek, hogy megint el fognak sunyizni). Páran írják a twitteren azt is, hogy a board néhány tagja válni akart Wengertől, aztán jött Kroenke, és elintézte egy személyben a dolgot.

     • ZERO_L

      hát ha Kroenke ennyire egy személyben akarja majd irányítani ezt a klubot, akkor az utódot illetően se kell túl magasra tenni a lécet
      (reméljük, hogy ez csak egy kacsa)

     • Bill F Murray

      van arra bármi realitás, hogy a köv 2 évben a háttérországot (DoF és egyéb) kiépítsük?
      -mi a biztosíték arra, hogy a jelenlegi boardban pislogók sikeresen véghezvigyék egy ekkora emblematikus ember pótlását

      ez nem volt aktuális az elöző hosszabbításkor? azóta mit csináltak? és mi fog változni 2 év múlva, ha eddig semmit nem csináltak ez ügyben?

      -ha Tuchelt (most mondtam valakit) egy ekkora szerepre betesszük 1az1-ben, biztos működni fog?
      nem, nem biztos hogy működni fog, de valamikor kell váltani, és ha nem sikerült váltani, amikor 4-ben voltunk, most, hogy bekövetkezett az armageddon amitől reszkettünk, hogy az új edzővel meg fog történni, logikus hogy most kellett volna váltani.

     • ZERO_L

      az előző hosszabbítás alkalmával, pont egy 9 éves kupátlan évet sikerült lezárni és végre megnyitni a pénzcsapot… totálisan más volt a helyzet

      én csak arra akarok rámutatni, hogy ide nem csak egy új edző kell, arról ne is beszéljünk, hogy a keret több mint felének lejár 2 éven belül a szerződése, ehhez megint nem biztos, hogy egy “kísérleti projekt edző” a legmegfelelőbb választás
      (Allegrinek pl kérdés nélkül odaadnám)

     • Bill F Murray

      nem lesz olyan, amikor pont lejár wenger szerződése, kiesünk a top4-ből, mindenkinek 3+ éves szerződése van, a legideálisabb edzőjelölt is elérhető és Wenger egy kupával zárhat.
      “nem csak egy új edző kell” akkor most cserkész becsszóra késztetjük a boardot és Kroenkét, hogy 2 év múlva már minden készen álljon a váltáshoz?

     • ZERO_L

      pont ezt mondom, semmire sincs garancia, de azt látjuk, hogy most a nullponton komoly űrt hagyna a távozása után AW, amíg rátolnak minden felelősséget/ennyi felelősséget tart magánál (részlet kérdés melyik)

      saját farkába harapó kígyó, amíg az edzőnek ekkora hatalma van nehéz helyettest találni, viszont ezt a hatalmat nem is fogja egy könnyen leadni

      talán-talán az lehet az egyetlen kiút, ha AW DoFnak/board memeber-nek megy két év múlva (bár ki tudja 70 évesen mennyi értelme van ilyen pozíciót betölteni) és akkor lesz legalább a tűz közelében olyan aki nem csak fényképen látott focilabdát

      (amúgy nálam a legideálisabb jelölt Allegri lenne ;D )

     • Gordon Cole

      Ok, es akkor mi a biztositek arra, hogy 2 ev mulva nem ugyanitt tartunk? Wenger kirughatatlanna tette magat, minden olyan valtozast ellenzett eddig is es ellenez most is, ami az atmenetet lehetove tenne. Es itt nemcsak a DoF-rol van szo, hanem arrol is, hogy hozza ne merjen senki nyulni az old boys coaching staffjahoz, mert akkor megharagszik. Tehat ha nincs DoF, a Board inkompetens, akkor talan ordogtol valo gondolat lenne, hogy Wenger aktivan kozremukodik az utodlasi terve kidolgozasaban es tamogatja a klub strukturajanak modernizalasat? Vegul is imadja a klubot es csak a legjobbat akarja nekunk.

      A masik dolog, hogy nem tudom, hogy az EL-nel lejjebb mennyire tud egy ilyen eroforrasokkal rendelkezo klub visszaesni, szoval mitol is felunk annyira? Azt ertem, hogy a Board hulye, de mekkora kurva nagy futballtudas kell mar egy Allegri, Jardim szintu menedzser beazonositasahoz es talan az Arsenal mint projekt eladasa se lehetetlen feladat. Nyilvan az atmenet nem lesz zokkenomentes es lehet, hogy egynel tobb menedzsert fogyasztunk el, amig megtalaljuk az “igazit”, de minel kesobb kezdjuk el ezt a folyamatot, annal nagyobb a kockazata annak, hogy kesobb mar csak alacsonyabb polcokrol valogathatunk majd.

     • jimboy

      lassan amúgy elérjük Wengerrel azt a pontot, ahova egy esetleges negatív kimenetelű átmenet során zuhanhatunk. így megkönnyíti a szurkolók helyzetét is mert folyamatosan szoktatja hozzá a szarhoz őket. legyen az a +2 év mindjárt +4!!!!!!

     • titok84

      Szerintem két év múlva nem tudunk ugyanitt tartani. Most volt az utsó esély, hogy Papa emelt fővel távozzon….

     • Attila Balla

      Az érzelmes énem azt mondja, hogy ez egy remek alkalom lett volna Wengernek, hogy vegye a kalapját, ebben egyetértünk. Abban is, hogy ebből a keretből több edző nagyon valószínű, hogy ennél többet hozott volna ki. A váltás esetében talán nem is az a lényeg, hogy mikor, milyen szezon után történik meg (a BL fontos, de anyagilag nem annyira jelentős az Arsenal költségvetéséhez képest, hogy néhány kimaradó év bedöntené a csapatot), hanem, hogy a váltás hogyan lehetne a legzökkenőmentesebb. Így ami kérdések felmerülnek:

      1) Mekkora beleszólása és befolyása van az Arsenalban folyó szakmai munkába Wengernek? Az egyértelmű, hogy nagyobb mint a legtöbb managernek, de pontosan nehéz látni a határait.
      2) Wenger egyáltalán mit gondol az utódlásári folyamatról? Ha hiú ember is, abban talán lehet bízni, hogy a legacy kérdése egy ponton foglalkoztatni fogja. Bár most nekem egy olyan ember benyomását kelti, aki nem nézett volna szembe azzal, hogy véges ideje van edzőként.
      2b) Létezhet-e olyan forgatókönyv, amiben Wenger részlegesen, fokozatosan lép hátrébb? (mivel elsősorban edző szeret lenni, ez kizárt, kivéve ha belefárad, és egy kisebb melóval vezet le (pl. FRA).
      3) Ha Wenger nem gondoskodik az utódlásáról (ez SAF esetében miért nem jött össze? mennyiben különböző pozícióban voltak?), akkor vajon ha kineveznek egy tapasztalt, karizmatikus edzőt (hívjuk őt Allegrinek, Tuchelnek vagy bárkinek), aki szabad kezet kapna (átigazolások, saját szakmai stáb, stb.), lenne-e esély arra, hogy ne következzen be tartós visszaesés?

      Ha ezekre jobban rálátok, akkor mernék határozottabban állást foglalni, hogy mikor és hogyan kéne váltani az Arsenal kispadján. És arról még nem is beszéltünk, hogy ha a Wenger utáni Arsenal (előbb vagy utóbb) sikeres is lesz, mennyire tudnak őszintén szurkolni azok (mi), akik az elmúlt évtízedekeben tettük. Mert ugye, hogy a Chelsea a Real vagy a Bayer sikeres csapat, azt nem vitatja senki.

    • changemynamekukac

     Engem az utolsó gondolatod sem zavarna, ha nem ilyen autoriter szellemben nyomná, hogy azt hiszi tévedhetetlen, aztán a vasajtó mindannyiszor pofánveri. Azt mondják az okosok, hogy lehetsz hülye főnök, ha jó emberekkel veszed körbe magad és átadsz nekik a hatalomból valamennyit, hogy azok vigyék a legjobb tudásuk szerint azt a területet, akik valóban értenek hozzá, és nem írod felül a döntést felülről. De, itt nálunk ő a mindenható, a megkerülhetetlen, mindenbe bele kell szólnia, ami 20 éve még szószóra jó volt, de ő is fiatalabb volt, másrészt a foci sem volt ennyire kiszámolva, professzionális szinten nézve. Viszont nem tudom a választ, egyik szerint csak szimplán demens, és nem fogja fel a körülötte lévő világot, hogy megváltozott, a másik szerint meg kóros hatalommániás. Nem tudom melyikkel tudnék kiegyezni jobban.

  • white__widow

   ó bazmeg, ki gondolta volna :)… Jól van akkor megveszem a szokásos 2 doboz 100 milis xanaxom, 20 gramm füvem és 10 liter töményem és felőlem indulhat a szezon

   • penito

    én nyugodtabb vagyok mint valaha, és szerintem barátnőm is örül, hogy stresszmentes két év vár rám

   • ZERO_L

    és mit tartogatsz a maradék 62 meccsre? 😀

 • BVick

  Szerintem csak azert ir ala mert szereti a klubbot, es augusztusban £30MM + Mbappe jatekjogaert atigazol Monacoba.

 • penito

  Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e ezzel itt tartani Sánchezt, szeretik azt gondolni, hogy a játékosok még mindig ragaszkodnak hozzá.

  • Gordon Cole
   • changemynamekukac

    Valahol azt mondom, hogy jobban járnánk. Tulaj is elgondolkozna, hogy dehát Wengert azt hittem szeretik, nekik nem csak a pénz számt? Wenger is, hogy valamit nagyon elbaszott (2017ig bajnok leszek), meg mi is látnánk, hogy kik azok a keretben, akikre lehetne építeni, meg akarnának valamit nyerni, meg kinek jó ez a jelenlegi semmilyen állapot. A gond, hogy az értelemesebbje lécel (Henry, RvP, Gnabry), és a megalkuvók, lusták, karrier végén állók maradnak, de legalább le tudnánk számolni ezzel a title contender hülyeséggel.

    https://www.youtube.com/watch?v=bCkK-52yWX8

 • ZERO_L

  a zinternetben sosem kell csalódnod 😀

  https://twitter.com/AFCAMDEN/status/869532009957388291

  • Wide open

   Vegyes érzéseim vannak a maradást illetően, de ezen hangosan felnevettem 😀 kvalityi stuff

 • titok84

  Egyetlen pozitív kimeneti lehetőséget látok: Papa brutális igazolásokat teljesít, és ezekből 2-3 be is jön. De erre alig van esély….

 • Gordon Cole

  Santi

  As for when he might return, there’s still not much clarity.

  “I have not been told deadlines,” he said. “It is very difficult to put exact dates, but I don’t think it will be more than five months.”

  http://news.arseblog.com/2017/05/santi-cazorla-reveals-hes-had-surgery-eight-times-since-november/

  • Wide open

   Ezt egész egyszerűen nem akarom elhinni hogy csak nálunk vannak ilyenek. Dettó ugyanazt játsza mint anno Rosicky….

   • Mr. Dhoan

    Azért az kemény, hogy húsevő baktérium támadta meg a bokáját egy angliai kórházban… TBH ebből már nem nagyon fog felépülni ennyi idősen.

    • Wide open

     Arra sincs garancia hogy ez a mostani volt az utolsó….. és amikor olyat nyilatkozik hogy szerinte nem lehet több 5 hónapnál, az arsenalul azt jelenti hogy out for season. Nagyon kár, mert úgy kellene ebbe a csapatba mint egy falat kenyér :(((

 • Woolwich

  És én már azt hittem, hogy nem tudják fokozni 🙂
  https://twitter.com/bbcsport_david/status/869852240797978625

  • Gordon Cole

   Top banter 🙂 Jo volt rohogni a United Moyes-LvG korszakan, de ugy nez ki most visszakapjuk duplan.

  • Mr. Dhoan

   Amúgy én nem lepődnék meg, ha tényleg ez lenne a szitu. Iszonyat gyengekezű a Board 0 ambícióval (a Papával meg a dellás emberekkel szemben is). Attól félek, hogy az eljövő két évet sem a vezetési struktúránk átalakításával fogják tölteni, hanám rejszivel.

   • Woolwich

    Két korábbi nyilatkozat tőle:
    “I will not retire. Retiring is for young people. For old people retirement is dying. I still watch every football game. I find it interesting.”
    “It’s been my life, and honestly, I’m quite scared of the day [I retire] Because the longer I wait, the more difficult it will be to lose the addiction.”

    Tényleg az van, hogy semmi terve nincs nyugdíjas korára.
    Itt meg azt csinálhatja, amit (akar?) szeret. Semmi oka felállni a padról.

    • changemynamekukac

     Kezdek szurkolni azért, hogy egy 10-2 féle picsázás során stroke-t kap, akármilyen köcsögül is hangzik.

     • titok84

      Na, azér’ ne.

    • Mr. Dhoan

     Tök mindegy, hogy mit akar, ha a CEO azt mondja, hogy stand up. De ugye nem mondja neki senki, illetve annyit lehetett olvasgatni, hogy a Board egy része hajlott arra, hogy felállítsák, aztán jött Krönki és mondott egy negatívat. Mondjuk ez azt is jelenti, hogy még elméleti szinten sincs plan B. Ez azért elég szomorú még mindig.

  • Bill F Murray

   @Zero_L:disqus ennyit arról hogy érdemes 2 évet várni az utódlással mert akkr jobban elő lesz készítve a terep

   • ZERO_L

    senki nem mondta, hogy jobb lesz… ez is egy hatalmas nagy kockázat

    most azt tudjuk, hogy AW-nak baromi nagy beleszólása van a dolgokba, ha ő kimegy és ezt 1az1ben oda adjuk egy nem megfelelő embernek (lsd LvG,Moyes) akkor az komoly károkat tudna véghezvinni

    a +2 évnek csak annyi minimális pozitív hozadéka lehet, hogy 1) AW belátja jobb ha hátrébb lép párat, 2) Kroenkenek megjön az esze és felvesznek valakit aki ért a focihoz, 3) esetleg Tuchelnél alkalmasabb edzők is szóba jöhetnek (azért Klopp se váltotta meg a világot a PL-ben, pedig rá is messiásként tekintet sok új edzőt akaró szurkoló, nyilván neki még van 1-2 éve bizonyítani)

    én csak arra akartam rámutatni, hogy a halogatásnak is megvan a maga előnye (lsd mennyien mondják, hogy most kéne új stadiont építenünk és nem 15 éve…)

    egyébként ez a kijelentés is pont olyan semmit mondó, mint a többi (3 éven belül bajnoki cím)… tetteket kell nézni, semmi mást, ahogy a 100M fontos költőpénzt is majd akkor kell elhinni, amikor már látjuk és nincs beleszámolva Alexis+Özil eladása

    • jimboy

     Kloppnál van egy koncepció ami alapján kipucolja a BR által ott hagyott kuplerájt és fokozatosan építi fel csapatát, nálunk ellenben semmiféle tudatos csapatépítés nem figyelhető meg. most is csak azért rántotta be ezt a 3-5-2-t, hogy megmutassa hogy tud változni, az már a szerencsének köszönhető, hogy ebből ennyire jól kijött. azonban ez a keret kurvára nem elég ahhoz, hogy ezt egy egész éven keresztül eredményesen játssza és sokkal több embert kéne a konstans sikeres működéshez kivágni és idehozni helyettük system fit embereket. koncepció hiányában azonban ez idén is elmarad.

     • ZERO_L

      de ez önmagában nem elég, Klopp eddigi munkásságában ugyan úgy benne van a korlátoltság, neki is változnia kell ahhoz sikerre vigye a Pool-t

     • jimboy

      de neki legalább kezd kialakulni a megfelelő humán erőforrás a nagy terv megvalósításához. amint teljes lesz az emberállomány, indulhat a finomra hangolás. nálunk koncepció sincs, ami alapján meg lehetne indulni legalább nagy vonalakban, szerintem ez a legnagyobb rákfenéje az egész arsénalnak

     • ZERO_L

      magát a stílusát kéne megváltoztatnia Kloppnak ami megint nem egy olyan baromi egyszerű feladat, főleg nem nevezném finomhangolásnak

      a Pool nem fog 23 minőségi játékosból állni (még egy jó darabig), szóval valahogy azt kéne megoldania, hogy ne járassa csapágyasra a játékosait januárra, ezt európai kupaszereplés nélkül nem sikerült megoldania, idén mennek a nagyszínpadra és jönnek majd a heti kétmeccses terhelések…

      koncepció lehet megvan, a sikeressége számomra még komoly kérdőjel, de ez itt OFF

      ennyi erővel nálunk is van koncepció, feltoljuk a világsztárokat és majd megoldják 😀

     • jimboy

      akkor még nagyobb a baj, hogyha azt hisszük ezekről a túlfizetett pojácákról, hogy világsztárok, akik majd megoldják

     • dunnohu

      Ha már Klopp, és ha jól emlékszem, volt egy írás róla (hogy hol és mikor, ezt már nem vágom, de talán valakinek meg lesz), ami pont arra világított rá, amit te is pedzegetsz a második bekezdésben. Ti. hogy ő sosem fog 4-5 évnél (asszem, ez volt a time frame, amit az írás említett, de lehet, ebben tévedek) tovább sikeresen működni egy adott klubnál, aminek pontosan az az oka, hogy pár év alatt olyan szinten túlhajtja a core játékosait, hogy azok fizikálisan kikészülnek és utána már nem fognak tudni ugyanazon a szinten muzsikálni.

      Az már megint más kérdés, hogy pl. a méhecskés évei alatt azért begyűjtötte a salátás tálat (megtörve a BuyerM hegemóniáját), volt BL-döntő, tehát a módszereiért cserébe le is tett valamit az asztalra.

      Azt hiszem, itt is sokan kiegyeznének egy ilyen, Klopp-féle “pár éves, kompromisszumos” megoldással. Persze ez majd csak a 19/20-as szezontól lesz esedékes, már ha ……..

     • changemynamekukac

      Hát ha így nézzük Simeone, Jose is zsigereli a játékosokat csak másképp. Ellenben a játékoskarrier 10-12 év, az alatt kell nyerned. Nem az van, hogy ráérsz, ha 40 éves leszel, ha ezzel a generációval nem majd a következővel, mert Arsene van időm Wenger vagyok.

     • ZERO_L

      csak nekünk nem pár éves kompromisszumos megoldás kell, ami nyilván sokkal jobb az EL-ben való bohóckodásnál, hanem azt a célt kell megvalósítani, hogy folyamatosan a tűz közelében legyünk, ne 10-15 évenként nyerjünk egy bajnokságot, mert akkor a stadion projekt, AW hagyatéka pont semmit nem fog jelenteni

    • Bill F Murray

     Akkor ezen a fórumon ha jól látom senki nem tartja jó ötletnek a hosszabbítást. Jó látni hogy Kroeenkének és Wengernek számít a szurkolók véleménye
     Lenti threadből kiszálltál?

     • ZERO_L

      minden csak viszonyítás kérdése, ha Howe lenne az utód akkor jobb a hosszabbítás, ha Allegri akkor rossz, nagyon rossz 😀

      Mit is mondtak mikor mindenkinek elege volt, hogy ez majd “catalyst for change”, meg figyelembe fogják venni a szurkolók véleményét…. LIE LIE LIE, ezért nem szabad egy nyilatkozatukat sem elhinni

     • jimboy

      ha basznának elmenni a kintiek a meccsekre, akkor már igazán érdekelné őket a szurkolók véleménye is. csak az a baj, hogy a helyiek is ugyanolyanolyan bólógatójánosok, amilyenek a boardban ülnek. zsák a foltját

     • Mr. Dhoan

      Az Emiréjcbe’ az Arsenal-turisták mennek (mint mi), meg a haverok. Ezekből meg mindig van utánpótlás, mivel Mekkába el kell jutni egyszer mindenkinek.

     • Bill F Murray

      meg az arsenalfantv gang

     • Bill F Murray

      kicsit kínos lenne (mint a repülők), de nem hatná meg túlzottan őket a 20 ezer üres szék (a többi úgyis megtelne). a Bevételnek csak nagyon kis része lenne

     • Bill F Murray

      azért az nem egészséges hogy úgy kell tekinteni Wengerre mint egy politikusra. Egyébként pont ez a lényeg, hogy lehet hogy Howe jönne be mint pochettino vagy Allegri lenne bust mint van Gaal. Valamikor meg kell lépni a váltást, minden további évvel csak eltoljuk és egyre nehezebbé (mindenkinek lesz addigra 60 ezres stadionja, everton, whu, bárki kiegészítheti a top6-ot top7-té stb) tesszük az átmeneti időszako. Ha 2013-ban megtörténik a váltás mostanra már valószínüleg legrosszabb esetben is meg lett volna a saját Pöcsünk. IRL ehhez képest ha 3 éves átmenettel számolunk 2022-kor fogunk rendeződni, amikor a QPR-ral kiegészült top10-ért mehet majd a verseny

     • ZERO_L

      sajnos ilyen világban élünk, fel kell venni ezt a “csak pozitívat” PR dumát, van aki ezt normálisan tudja csinálni és van Iván/Kroenke aki fullba nyomja a kretént… AW nem csinál semmi extrát, egyszerűen az ő filozófiája szerint ami az öltözőben van az ott is marad(neki azért erre is figyelnie kell, a tulajnak nem) és mindig próbálja pozitívumokat kihangsúlyozni (lsd Holding rant)

      azért ennyire nem kell komolyan venni a pénzügyeket, nyilván ha jön egy új Abra/Mansur akkor szopás van, de ezen kívül azért huzamosabb ideig nem tud tényező lenni egy ilyen klub lsd BvB-ből sem lett elit csapat akik vonzzák a világsztárokat (mint a Chelsea vagy a City), volt egy jó periódusuk aztán visszatértek helyükre, ezt jósolom az Atma-nak is, már ők is ereszkednek vissza, Simeone után szerintem ez elkerülhetetlen lesz, hogy már a BL-be se érjenek oda legjobb 4be
      és akkor az Everton-Whu párosnak 6 kőkemény, nála sokkal gazdagabb, tradicionálisabb klubokkal kell felvenniük a versenyt, ezzel szemben a németeknél csak egy, a spanyoloknál 2 ilyen csapat volt

      a mostani foci trendekből akár Anglián akár EU-n belül az kristályosodik ki, hogy kiváló szakmai munkával lehet kiváló eredményeket(BL döntő,bajnoki cím) elérni, a pénzügyi stabilitás az pont ahhoz kell, hogy ezt az állapotot fent tudd tartani és ne te legyél a statisztikai hiba
      a kupátlan 9 év alatt azt az állapotot teremtettük meg, hogy többé ne kelljen számolgatni a kiadott pennyket, hanem beleférjenek Mustafi féle kicsit túlárazott igazolások (máskor majd kicsit jobb játékosért fizetjük ki a felárat, mint anno Özil-nél)

      az utóbbi években pénzügyileg adott minden, már csak egy olyan edző/manager/DoF kellene aki ezt maximalizálni tudná

      azt megint nem tartom okos ötletnek, hogy akkor most “bárkiből lehet az új Allegri/SAF/AW” felkiáltással évenként cserélgessünk edzőket, én jobban örülnék neki ha nem Korenke egy személyben vagy a jelenlegi board bökne rá az utódra, egyszerűen nem bízom ezen emberek futballszakmai döntésében
      és simán benne van, hogy két év múlva ez ugyan úgy összejöhet mint most megeshetett volna (ki tudja akkor ki lesz elérhető…), ettől komolyan tartok

     • Attila Balla

      +a Financial “Fair Play” is segít megakadályozni, hogy jöjjön egy olajos, és pár év múlva hátulról nézzük mondjuk a WHU-t. Sok mindentől lehet tartani, de attól aligha, hogy az Arsenal belátható időn belül ne legyen a PL 4-5 legnagyobb lehetőségekkel bíró csapata között.

  • Regeth
 • Balázs Kozó

  Wishlist 2017/2018:

  Kapusposzt: VAN
  Védő: Gibbs, Debuchy, Jenko mehet isten hírével.
  Középpálya:Santi legyen edző.
  Csatárposzt: Sanogo mehet isten hírével.

  Özil/Alexis írjon alá. Jöjjön a belga gólkirály, a szerb fal, Mahrez és Mbappé :).
  VAGY egy kreatív középpályás, aki Xhaka hiányában tudja mozgatni a csapatot. Mondjuk legyen Robert Pires

  • titok84

   És Vieira. Vagy az öt évvel ezelőtti Yaya. És Titi. No meg Bergkamp.

  • ZERO_L

   Mahrez nagyon messzire kerülje el az Emirates környékét is…

 • Bill F Murray

  Arsène Wenger has been given €120m to spend in the summer transfer window by Arsenal, according to tomorrow’s L’Équipe.

  • titok84

   Hol hallottam már ezt?…

  • Woolwich

   “I believe that our squad is very strong and we will only look for top-class people who canstrengthen our team now. The basis is there so we need the additions who will make a real difference.”
   Már látom magam előtt a “lack of quality” nyilatkozatait augusztusban a bajnoki rajt előtt 🙂
   Egyébként meg az Arsenal.com-on is kiemelték, hogy tavaly elment £110m játékosokra…aztán sokra mentünk vele.

  • changemynamekukac

   120 jelen állás szerint kbre lószarra elég, vagy tényleg nagyon bele kéne fogni. Ehhez képest valszeg nem költi el csak a felét.

  • jimboy

   nincs itt semmi változás. be van lengetve a parasztoknak a nagy összeg, a naivak még el is hiszik, hogy normálisan lesz elköltve. majd jön augusztus elején az elitnek beállított középszerű játékos egy középszerű edző középcsapatába. mindenki a helyére kerül. éljen
   arról ne is beszéljünk, hogy minden riválisunk nagyjából ennyivel törli ki a seggét naponta

 • Charlie Mops

  én nemtom, értek mindent és mindenkit, meg egyrésztmásrészt, főleg egyrészt, de most örülök.

  • white__widow

   elte btk klasszika filológia?

   • Mr. Dhoan

    + esztétika minor

 • Trollséne

  Knows must go on (nekünk pedig szokásos mókuskerék must goes on)

  https://uploads.disquscdn.com/images/289bd1ff2374edc4ffe5321fb72eba621436fdbc7d7bff2622ccac5c74fbe292.jpg

  • Woolwich

   “I’m not leaving. I’m not fucking leaving! The show goes on! This
   is MY home! They’re gonna need a fucking WRECKING BALL to take me outta
   here! ”
   http://i.imgur.com/DPPCUVt.jpg

   • Bálint

    Az órákat majd át kell állítani EL kompatibilisre: London, Baku, Astana

 • jimboy

  jövő évi repülős wenger out transzparensek számára lehet vhol már most fogadni?

  • ZERO_L

   1,01 rá a szorzó… inkább tedd meg a bajnoki címünket 😀

 • Bill F Murray

  Kroenke said: “Our ambition is to win the Premier League and other major trophies in Europe.

  “It’s what the fans, players, staff, manager and board expect and we won’t rest until that is achieved.

  “Arsene is the best person to help us make that happen. He has a fantastic track record and has our full backing.”

  :DDD

  • Trollséne

   csak győzzük kivárni (lásd még Colorado Avalanche, LA Rams, Denver Nuggets)

  • changemynamekukac

   ő amolyan helyi Mészáros lehet

  • Woolwich

   Gazidis said: “There are many great coaching candidates in the world and Arsenal is a
   club that all of them would want to work for because of the things we
   represent in football – but when you look around and make that
   assessment, you don’t find any better candidates than Arsène Wenger.”
   #lackofquailty

  • Bill F Murray

   https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/53/5b/61/535b611719c6299c283b90179adb21aa.jpg
   “He has a fantastic track record”-> 2:10-es köröket fut a Colney-n

 • Wide open

  Nagyon jó lenne pontot tenni Özil és Sanchez ügyére a mihamarabbi továbblépést szem előtt tartva. Ugye anno télen olyanokat nyilatkoztak, hogy majd a szezon után aktuális a további contract talk, szóval itt az idő kibiztosítani a pénzügyi atombombát Wengernek. Ha hosszabbítanak, akkor lehet rájuk építkezni a piacról és megszűnik ez a morális nihilizmus a csapatban, ha meg mennek akkor meg lehet helyettes után nézni a befolyt összegből nagytakarítás á la Pep címszó alatt. Abba bele sem merek gondolni mi lenne ha hosszabbítás nélkül, de a maradásuk mellett mennénk neki a következő szezonnak. Az maga lenne az igazi all in (Korda Gyuri legdurvább kommentárja kíséretében).

  • BVick

   Kulonbozo szinu 2es 7essel

 • Auréliano Buendia ezredes

  Apa csalódott szíve vagyok..

  Rossz döntés, nagyon rossz.

 • ARSNL

  Ha már leigazoltuk Henry-t, én visszahoznám Alex-et is, van még benne 2 jó év. 🙂

  https://twitter.com/afcstuff/status/869953185863147521

 • Gordon Cole

  Erdekes nezopont a Sanchez-Ozil kerdesrol Keowntol.

  https://twitter.com/BBCSport/status/870010309909630976

  Bar kicsit nehez komolyan venni Martint, miutan igy koltotte at Wenger nyugdijas idezetet.

  https://twitter.com/paddypower/status/868429439528521729

  • ARSNL

   Ha minden sz*rt elolvasol a témában, akkor azzal szembesülhettél, hogy:

   A Times tegnap azzal jött ki, hogy Alexis a távozás mellett kardoskodik, Mesut pedig kitöltené a maradék egy évét, aztán ingyen lépne tovább, ami valljuk meg a lehető legszarabb forgatókönyv lenne a klub szempontjából.

   A Daily’fail’ ellenben ma reggel már azt állította, a két játékos -és a képviselőik- összebeszélt, hogy minél nagyobb lóvét akasszanak le az új kontraktusban.

   A fene se tudja már ezt követni, és sanszos, hogy akár augusztusig is elhúzódhat a történet.

   • Gordon Cole

    Ja, lattam az osszejatszos sztorit. Most meg a Standard annyit tett hozza, hogy elobb szeretnek latni kiket akar leigazolni a klub mielott elkoteleznek magukat. Allitolag Alexis nem volt happy a 2015 nyari (in)aktivitasunkkal. Valoszinu, hogy elhuzodik a tortenet, mert ha Alexis nem hosszabbit, elobb biztositani kell a potlast, mielott eladjuk.

 • ARSNL
 • ZERO_L

  az év legutálatosabb három hónapja jön…
  https://twitter.com/afcstuff/status/870219523764482048

  • changemynamekukac

   március-április-május, mikor kizúgunk a PL-BL versenyfutásból, meg másokat ‘kell’ nézni, mert nekünk nem osztottak lapot, de kinek mi

   • ZERO_L

    de hát már januárban elúszik a bajnokság…. 🙁

    • changemynamekukac

     szezonfüggő, tavaly még volt április eleje, meg 13-14ben is, attól függően mennyire van mentally strong. aztán persze van hogy már szeptemberben elszáll lásd 14-15.

     • Mr. Dhoan

      38-39 is ilyen volt, meg 47-48. Aztán Februárban volt kiszállás 77-78-ban, 65-66-ban. A legrosszabb azért mégis csak 81-82 volt, meg talán 21-22. :v

     • changemynamekukac

      értem az iróniát, de valahol mégis hiba csúszott a rendszerbe. Találós kérdés, melyik általad nevezett időpontban nyertünk bajnokságot?

 • Attila Balla

  Az egyik konok, leválthatalan ember a másikról. Szép.
  http://www.nme.com/news/jeremy-corbyn-explains-hes-wenger-2082068

 • white__widow

  jövőre megnyerjük a prömier líget – rakjátok el, mert én szóltam.

 • Woolwich
  • changemynamekukac

   Itt mínusz 5, BL-EL különbség az kbre 40 millió környékén broadcasting/fix pénzek mellett, emellé a commercial más az EL mint a BL kapcsán és máris ott vagyunk, hogy egy Mustafi+egy ifi befigyel a Poolba és nem nálunk. Dehát mi zárkózunk, meg knows.

 • Woolwich

  Tony Adams éppen nem mondott akkora hülyeséget.

  “I really prayed that he’d get out after the FA Cup, say ‘enough is enough’ and find someone else to replace him.
  I don’t know who that is. I don’t know the legacy of Arsene. Maybe in the next two years he will have a legacy
  and he will get a transition of new coaches coming through. If he’s doing that I say ‘fantastic Arsene, wonderful’.
  I just think he’s been the most successful Arsenal manager of all time. I don’t want that spoiled
  and I see signs that he’s incredibly addicted to football. I don’t see that he’s got a life outside of it.
  I just don’t want him to go on too long and for it to crumble and end in tears, and all of us don’t like Arsene.
  It would be so sad.”

  • changemynamekukac

   két Fa kupa után, ha tavaly megnyeri a bajnokságot (szvsz ha nem fullba nyomja akkor behúzzuk. Leszter nyert bassza meg, Leszter!!!!) vagy idén az FA után mind mind adott lehetett volna. Mégis megyünk lefelé. Minden évben van már 6-0 féle mentally strong, van hogy több is, nincs Wengerball, az imidzse meg vészesen erodál. De ha sokáig ragaszkodik még ehhez, meg tényleg nem szerez be lovakat, szőlőt, akkor csak a kiutálás marad.

 • Bálint

  A nyár első napja:
  Arsenal have made a £90m offer for Monaco striker Kylian Mbappe. [L’Equipe]

  • ZERO_L

   +Morata 60ert

  • Woolwich

   Tegyük fel, hogy tényleg kifizetnénk egy játékosért ennyit és a Monaco is hajlandó lenne tárgyalni.
   Mbappé gyakorlatilag oda igazolhat ahova akar, nem nagyon van klub aki nem látná szívesen.
   Számomra azért erősen kérdéses, hogy pont minket választana.

   “He watches Real Madrid, Barcelona and Chelsea matches.
   His role models are Ronaldo, Trezeguet and Neymar,’ he added. ‘He also watched many videos of Zidane in the past.”

   • changemynamekukac

    vele kapcsolatban nyilatkozták, hogy a vb-ig nem adnák el. Van is benne logika, egyrészt mennek a BLben (mi nem), másrészt lehet még felverni az árat egy év alatt. A gyerekbe szorult egy kis tehetség. Harmadrészt, amit te is mondasz, hogy miért éppen minket, negyedrészt Wenger mondta hogy 110-120 millió van a büdzsében, akkor ezek szerint megvennénk őt, meg egy akciós valakit, és ezzel be is fejezte a transferidőszakot. Úgy isten igazából nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

    • Woolwich

     A VB-ig nem adnák el dolog leginkább Mbappé érdeke lenne. Akárhova is igazolna most nyáron, minden klubnál nagyobb versenyben lenne része a kezdő posztért, mint Monacoban.
     Az ára nem tudom meddig mehet fel. Azért ezek a 100 milliók amiket most olvasni elég hihetetlen összegek egy 18 éves srácért. Hatalmas tehetség, ezt nem vitatom, de jön egy forma ingadozás vagy egy komolyabb sérülés stb. A Monaco helyében lehet meggondolnám azért.
     A BL hiánya nyilván fontos szempont, de Pogba óta tudjuk, hogy 1 év EL nem katasztrófa ma már. Engem sokkal jobban zavarna a helyében az, hogy ugyanazok a visszatérő problémái vannak a csapatnak évről évre és nem látni a fejlődést.
     Az is igaz, hogy egy ilyen kiadás után nem nagyon maradna pénzünk másra, viszont ha azt nézzük az öreg még mindig azt mondja, hogy jó neki ez a keret, ezt akarja egyben tartani és csak olyan játékost hoz majd, aki tényleg upgrade lesz.

     • changemynamekukac

      Messi-C vonalon van bennük 2-3 év,fel kell majd kapni valakit. Akit akkor elkap a hype (és nincs sok gólvágó azért ójrópában aki fiatal, és termel), azért bankot fognak szakítani. Ez a 100 milla egy emberét, nem mondom, hogy átlagos lesz, de nem is csak ilyen Bale-C-Pogba fog belekerülni.
      Amit mondasz, hogy Monacoban fix kezdő igaz, Kazetta is az volt a Lyonban, csak a mögöttük lévő ‘tudás’ más. Lyonba Aulas fullba nyomja, mint a Papa, Monacoban meg az orosz olyan, mint Londonban Abra, csak kevesebb pénzből nem annyira kompetitív ligában vakarja össze ezt az eredményt, mert ‘szakmai’ alapon gondolkoznak, néznek megtérülést.

      Amúgy én nem vagyok meggyőződve arról, hogy jövőre lesz nekünk BL. Sok függ az igazolásoktól, de ha valóban így gondolkodik a papa, hogy jó ez a keret, nemigen kell bele ember, csak aki upgrade az ő szemében, akkor lemondhatunk a BL álmokról, hiába lesz kettős terhelés Poolnak-Spursnek. A keretünkben vannak olyan emberek, akiknek PL középcsapatban lenne max a helyük.

     • ARSNL

      “Azért ezek a 100 milliók amiket most olvasni elég hihetetlen összegek egy 18 éves srácért.”

      Tény, bár Neymar nagyjából ez a kategória, Ő 20 évesen váltott -nem hivatalosan- több mint száz millió euróért, és egy kicsit nagyobb reklámértékkel Barcelonába.

   • ZERO_L

    mondjuk szimplán szakmai szempontokat figyelembe véve (pricetaget hagyjuk el), pont egy Arsenalhoz hasonló csapatba kéne igazolnia és nem egy gigászba… legfőképpen azért mert ezekben a csapatokban szinte megvannak a fix kezdők, percekre korlátozni meg bűn lenne

    még mindig egy szaros gyerekről beszélünk, akitől nem kéne már a köv szezonban elvárni, hogy BL legjobb 4-be lője csapatát, bajnokságban 25+ gólt termeljen és hasonló irdatlan nagy elvárások, amit ezekben a klubokban támasztanak egy ekkora hypeolt játékosra

    szerintem okosabban teszi, ha nem hagyja ki a szamárlétrán a lépcsőfokokat, ettől függetlenül még annyiért se kéne amennyiért Martial ment a MU-ba, irdatlanul sok pénz ez egy (akármennyire tehetséges) zöldfülűért

  • penito

   és akkor el is vertük a nyári büdzsénket 🙂
   Akkor már Lacazette 50-ért.

   • ZERO_L

    most komolyan, ér ő 50M-t?

  • Gordon Cole
  • titok84

   Csak égetjük magunkat. Néha úgy érzem, Papa elveszítette a realitásérzékét. Épp nem akarják eladni, de amúgy vinné mindegyik klub, amelyik nálunk gazdagabb és “kívánatosabb”.

  • white__widow

   bibiszidávid már cáfolta is, meg wenger meg a 90…

 • Woolwich

  Pires is tud ám okosakat mondani 🙂
  “Some fans are split but the message is to be passionate for next season because the first objective will be to win the Premier League.
  I think Arsenal will be stronger for next season. Now it’s very important to buy players and build a team to win the Premier League.”
  #staypositive

  • titok84

   Nahát!

 • ZERO_L

  vicc ellenfél, vicc meccs, de Snake tripla
  #csatarwho?

  • changemynamekukac

   Sanogo is csatárnak nézett ki anno egy Emirates kupán. Amúgy meg Perez integet, hogy menne a picsába innen, mert annyi játéklehetőséget kapott idén. #csatarwho?

   • Woolwich

    Perez akkora igazolás volt 17M-ért, hogy 13M-ért adjuk el.
    Mindezt úgy, hogy egyébként egyáltalán nem volt rossz amikor játszott, sőt…

    • changemynamekukac

     knows ez a javából. Plusszban felbasz a dolog, mert a Deportól hoztuk el.

    • titok84

     Na igen. Nem tudom, mit szúrt el. Ez azért korábban nem volt jellemző Papára, nem? Walcott is kirángatta a gyufát a szezon végén, aligha szakmai okokból padozott.

     • Walcottnak mondjuk egyáltalán nincs posztja ebben a 3-4-2-1-es rendszerben.

     • titok84

      Amennyire játszhatott anno csatárt, annyira itt is lehetett volna helye szerintem. Nekem nem hiányzott, de nagyon hirtelen tűnt el a kezdőből. Szerinted nem volt emögött más?

  • Woolwich

   Giroud mesterhármasa tegnapról.

   Egyik gólnál sem ért 1-nél többször a labdába – 2x a kapu is üres volt már előtte – de ahogy mondani szokták ‘oda kell érni’.

   https://streamable.com/dkkia

  • titok84

   Most kéne eladni?

 • Gordon Cole

  Wenger eros hajraval megszerezte a nap kommentje dijat Pires elott.

  Wenger also said they will keep Sanchez and Ozil and said they must also take responsibility for missing out on the top four.

  “I don’t think it will have a big impact because firstly they were part of not getting in there.”

  Tenyleg, Sanchez szegyellheti magat, hogy csak a PL goljaink 44%-aban volt kozvetlen resze.

  Valamit meg mondott Mahrez-rol, hogy meg nem ment erte ajanlat, lehet, hogy fog, de az is elofordulhat, hogy nem. Izgi.

  • changemynamekukac

   semmi önkritika nincs benne. Mindenki hülye csak én vagyok helikopter.

   • Bill F Murray

    esetleg majd a könyvben

    • changemynamekukac

     Egyre emlékszem tőle így hirtelen, ami mélyebben megmaradt, mikor azt mondta Ramseyről hogy maybe we overplayed him, adott szezon végén.

    • Gordon Cole
     • Woolwich

      Komolyan nem értem miért nem áll le ezekkel a szurkolóknak odamondogatós nyilatkozatokkal.
      Mikor a FA kupa előtt kiakadt rájuk akkor arra gondoltam, hogy ha megnyerjük a kupát lehet azt mondja neki ebből elég volt. Szereti a klubot, de nem érzi az emberek támogatását, ezért inkább átadja a helyét másnak vagy valami ilyesmi.
      De aláírt még 2 évet és továbbra is a szurkolókkal foglalkozik.
      Ez kb. úgy jön le most, hogy “így jártatok bmeg, jöhettek itt a plakátokkal meg repülőkkel, azt egyedül én döntöm el mikor állok fel a padról.”
      Csak az a baj, hogy jövőre ugyanabban a stadionban kell majd irányítania a csapatot, ugyanazon szurkolók előtt…

     • Gordon Cole

      En se ertem, inkabb bekulo hangnemet varnek tole. De ez igy rizikos, mert eleg egy ujabb elbenazott atigazolasi idoszak vagy egy-ket rossz eredmeny az elejen, hogy visszaterjenek a bannerek.

      Gunnerblog beszelt ugyanerrol (4:35 korul):

      https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=bA6R7STOj7M

     • titok84

      Nagyobb baja, hogy jövőre, ha semmit sem nyer — erre azért bőben van esély –, vagy ha nem lesz két világraszóló igazolása, úgy vágják ki, mint a macskát egészségügyi sétára. Bánni fogja még, hogy nem lépett le kupával a kézben, méltósággal.

 • Woolwich

  Kis átigazolási körkép – ha már nincs meccsünk a hétvégén:
  Mbappé mellett egy másik Monacoit, Lemart is szóba hozták velünk a héten. 21 éves, bal lábas támadó középpályás – a két szélen és a csatár mögött is tud játszani.
  Idén 9 gól – 10 assziszt volt a mérlege. Ja és a Spurs is vinné, de állítólag szívesebben jönne hozzánk. BL-ben amit láttam tőle, az alapján nem rossz kis játékos. €30m körül lenne az ára.

  Aztán ha már középpálya, Wenger nyilatkozott egy sejtelmeset Mahrezről is – “Have we made a bid for him? No. Not yet. Not yet means it could happen, it could not
  happen.” – ami bőven elég volt ahhoz, hogy újra elinduljanak a pletykák.
  Könnyen lehet, hogy kapus posztra is igazolnunk kell valakit a nyáron. Ospina idén valószínűleg már tényleg lelép, viszont Szczesny egyáltalán nem biztos, hogy visszatér.
  Már korábban is volt róla szó, hogy a Nápoly lecsapna a lengyelre mielőtt hazacuccolna Londonba – Milik pár napja nagyon mosolygott, mikor a válogatottnál erről kérdezték az újságírók. Aztán gyorsan összehozták a Juvéval is. Először az olasz Sky azzal jött, hogy már nyáron elvinnék €17m-ért, de a legújabb hírek szerint inkább megvárnák amíg lejár a szerződése jövő nyáron. Én nem bánnám, ha visszajönne és maradna Londonban, de nagyon úgy néz ki ebből nem lesz semmi.

  Távozók oldalán Sanchezt minden nap összehozzák a Bayernnel vagy a PSG-vel. Nagy kérdés, hogy a Labradorok vajon London, Párizs vagy München mellett döntenek majd miután kinyaralták magukat a gazdájukkal.

  A Bellerin-Barca kapcsolat továbbra is elő-elő jön. Most éppen azt írják a spanyol lapok, hogy pénz mellett Arda Turant is szeretnénk érte – viszont a Barca érthető módon inkább Kínába adná el a törököt. Az “If I play very well, I will end up signing for Barca. If I just play well, I will end up at Arsenal.” nyilatkozata után mondjuk vicces lenne, ha az Emiratesben kötne ki a nyáron…

  • titok84

   Én is szeretek ilyenkor számolgatni-tervezgetni, de ijesztően az igények és a realitás ijesztően messze szokott lenni.
   Pl. Mahrez simán jöhetne, Theónak viszonylag jó szezonja volt, most el lehetne passzolni — na, egyik sem fog megvalósulni…
   Turan simán jöhetne, erősségünk lehetne — mondjuk, Bellerint nem adnám érte. Sanchót (és Özilt?) nem nézve a csapat legnagyobb értéke. Fiatal, és az idei szezon ellenére simán a világ legjobb jobb hátvédje lehet. Aki egy sorral előbbre is használható.
   Na, ezek lennének az én szempontjaim — nyilván mind bukik…

  • white__widow

   Arsenal’s 1st summer signing is Sead Kolasinac

 • Trollséne
  • ZERO_L

   Levelesládádra majd nézz rá 🙂

   • Trollséne

    írtam, a témaválasztást pedig adom 😀

 • Bill F Murray

  enjoy:
  Wenger spoke with beIN Sports and said: “We will sign between a maximum of two or three players.

  “We cannot spend as much as many other clubs because some
  clubs have external resources that allow them to be basically
  unlimited.

  “We can spend money because we have managed the club
  well. Let’s not forget the amount of money spent is not a guarantee of
  success.

  “We have to be clear what we understand as a big signing. Is [Rob] Holding a big signing for you or not?

  “When you buy a player for £40million, everybody will
  have at the start a positive judgement. When you buy him for £2million,
  he can’t be good?

  “That means a big signing is not necessarily linked with the amount of money spent.”

  • Wide open

   Csak remélni tudom hogy ebbe a 2-3 emberbe nem tartozik még bele Kolasinac és Onyekuru….

  • changemynamekukac

   2-3?:D ok, nem is kell szeptemberig várni, hogy kijelentsük az ELért megyünk jövőre.

   • titok84

    Úgy érted, az EL 4. helyéért?

    • changemynamekukac

     Úgy értem, hogy nem valószínűsítem, hogy megnyerjük az EL-t és hogy a 4ben leszünk per pillanat, szóval egy év múlva detto EL néz ki.

     • Charlie Mops

      nem nyerjük meg az tuti, de a full kezdő fog baszódni benne áprilisig az kurvaélet

   • Bill F Murray

    a legjobb hogy mondhatta volna hogy maximum of 3, abba beletartozik a 2 is, de kibújt belőle a Wenger 😀

    • changemynamekukac

     jah, a harmadik meg ő maga.

   • Charlie Mops

    jóde hémár, visszajönnek a kölcsönarcok, meggyógyul a Cazorla, az már vagy 4 új playa, szal nincsittpara.. 😉

  • changemynamekukac

   amúgy ebben tényleg olyan mondatok vannak, hogy reggel tegyél be tőle interjút legközelebb, ha lehet. Leszoknék a kávéról, és segítenének a papa magvas gondolatai, hogy kipattanjon a szemem.

  • ARSNL

   Na jól van, látom Holding annyira betalált, hogy ezzel a példával megvan az Öreg a hátralévő minimum két szezonra. A sokat forgatott wengeri közhelyek mellé bekerült még egy a listára, amit be lehet majd ollózni a következő nyilatkozatokba.

   • changemynamekukac

    jah, az meg hogy Gnabryt elengedte, meg már el is felejtődött

    • Woolwich

     Neki ajánlottunk új szerződést, csak mindenképpen menni akart nem?

     • ZERO_L

      az nem lényeges, el lett küldve Pulishoz ezzel meglett pecsételve, hogy a jövő aranylabdása megutálta az egész klubot… figyeld csak meg 3 év múlva az EL kieséses körben négyet fog hinteni nekünk

 • ZERO_L

  Ezt is tegyük el a köv szezonra :DDDD

  https://twitter.com/GurjitAFC/status/871377201865912324

 • Frimpong

  “I am not insensitive to the approaches of the French clubs and especially that of Marseille,” he told French TV show Telefoot. “But my future is in the Premier League. I still have titles to win. After the FA Cup, we will go for the league title. That’s my goal” Zsuzsi

 • Woolwich

  Nagyon mondják, hogy a Newcastle kifizetné az általunk kért 15m-t Gibbsért.
  Rafaék vajon mit szívnak?

  • changemynamekukac

   Ebben az esetben, nem illik ilyet kérdezni. Csak miután sor került az aláírásra.

  • ZERO_L

   nem érzem akkora wtf összegnek, ha csak hozzáveszed a HG-s 1,5x szorzót, akkor egy PL-ben bizonyított, megbízható, korrekt (27 éves) játékosért 10M font egyáltalán nem sok, a sérülései miatt lehet inkább kérdőjel

   annyira nem rossz játékos, hogy egy angol középcsapat kezdőjébe ne férne be

   szerk:
   maximum azért lehet picit magas az összeg, mert jövőre már ingyen igazolható lenne

   • Woolwich

    Meglátjuk lesz e ebből valami.
    Azért ha sikerülne nyélbe ütni ezt az üzletet + jönne ingyen Kolasinac, akkor egész jól jövünk ki a bal bekk posztból (upgrade a posztra + 15m – HG)

    • changemynamekukac

     nem tudod mennyiért jönne Kolasinac, illetve igen egy poszt megoldva, de ha valóban megáll 2-3 igazolásnál az öreg, akkor csak az ammortizációt szórja ki a rendszerből, közelebb még nem kerülünk az élmezőnyhöz

 • Trollséne

  Nyugodjék békében, élete góljával egyenlített ki azon a bizonyos 4-4es meccsen

  https://twitter.com/Arsenal/status/871759977932869632

  • changemynamekukac

   mondjuk egy pillanatra elgondolkodnék, hogy mi lehetett a halál oka, mert jópár szezon alatt nem jött ki az a PLben, Kínában meg fél év után

 • Gordon Cole
  • Gordon Cole

   De lehet, hogy nem Mmmbop miatt mentek, hanem Lacazette-ert (bar Lyon messzebb van). Ha megsem, akkor Lemar vagy Seri.

   http://news.arseblog.com/2017/06/report-arsenal-in-talks-with-lyon-over-alexandre-lacazette/

   • ARSNL

    Lacazette jönne BL nélkül is, ha már elúszott az madridi lehetősége:

    http://www.goal.com/en-gb/news/2892/transfer-zone/2017/06/05/36132562/-

   • Bálint

    Mbappenak vett valamit

    • titok84

     Mbappénak vett egy értékes ajándékot. Aztán ugyanennyiért elhozzuk az U17-es csapat csatárát.

   • changemynamekukac

    és mi van ha csak osztrigáért, meg egy kicsit habzsidőzsizni a tengerparton? nekik is jár a pihi

  • Attila Balla

   Nos, ilyenkor szokott az lenni, hogy legközelebb akkor hallunk az öregről, mikor a Riviérán két strandfoci meccs között azon elmélkedik, hogy mennyire megborult az átigazolási piac, és hogy milyen nehéz igazi minőséget találni.

 • changemynamekukac

  ez viszont kevés

  https://twitter.com/TrustyTransfers/status/871838713491402752

  Mellesleg van Dijk re lecsap Klopp. Hello scout rendszer, hello Papa.

  • Trollséne

   (Meg a Chelsea flop Salahra is lecsap 35 millióért)

   • changemynamekukac

    Én onnan nézem hogy a Soton scoutok (meg ifi nevelés) jó alapokon nyugszik és kbre hasonló kellene nekünk ahhoz hogy zárkózzunk. Ehhez képest két szinttel szarabbak vagyunk.

    • ZERO_L

     mutass egy olyan top csapatot, aki termeli magából az minőségi(!!!!) ifineveléseket…

     ez a kis csapatok sajátja, nekik ez a prioritás, nekünk meg az hogy olyan keretünk legyen aki bajnokságot, kupákat tudjon nyerni

     • changemynamekukac

      Buyern, Dortmund, Lipcse, Bárka, Chelsea, PSG. Vagy most azzal jössz, hogy akinek van pénze, az megteheti, hogy fektessen ebbe is? Nekünk nincs egy vasunk sem gondolom.

     • ZERO_L

      Barca-nál is volt egy aranygeneráció aztán a nagy semmi, Deulofeu wááóóó,
      egyik csapat sem az a “minek vásároljak, majd az utánpótlásból megoldom” fajta, talán nem véletlen…

      Chelseanél légyszíves sorold már fel az utóbbi 10 év saját nevelésű, rendszeresen kezdő játékosokat…. Terry és itt ki is fújt

      azért mert elbaszogatják a Vitesse-be az összeset még nem lesz minőségi utánpótlásuk

     • changemynamekukac

      Az a semmi még mindig jobb alapokat termel ki magából az aranygeneráció után, mint a mi rendszerünk btw. Viszont lehet hogy más is az elvárás, hiszen mégiscsak kitermelt egy aranygenerációt a saját rendszer, míg ez nálunk egyáltalán nem mondható el. Javíts ki ha tévedek, de a mienkről még nem bizonyosodott be, hogy képes ilyenre. De ilyen alapon a Real is dobálja az embereket magából, lásd Jese, Nacho, Morata, Lucas Vasquez, Negredo, Mata, Javi Garcia.

      Chelsea kapcsán Bill linkelt nemrég egy kimutatást, kit mennyire traksálnak akiket dobálnak kölcsön. Ezt Abra után húzták fel, ami kbre 14 év munkája. Nekem egyáltalán nem elvárás, hogy 10 évesen is itt legyen (nem vagyok ilyen szentimentalista), elég ha 15-16-17-18 évesen megvesszük aka Fabregas-Bellerín, aztán hogy beépül, vagy jelentős haszonnal továbbadjuk az más kérdés, de ha ez utóbbi van és összehoznak szezononként egy klasszisigazolási pénzt, meg nem kell nézni a büfés bérét így, akkor talán megéri. Ez egyrészt feltételez egy jó scout rendszert, hogy fiatalon azonosítjuk a potenciált (aka ha igaz akkor Kante, aka Mbappé vs Sanogo – kiben mit lát a rendszer ugyebár) másrészt, abban a pár évben míg itt van fejlődik is.
      Ez az elbaszogatják a Vitesse vonal meg Kurtoá-Lukaku-Pasalic-Christensen-Traoré-Aké-T.Hazard vonal alapján vicces. Ugyanúgy kijavíthatsz, ha nincs igazam, de utóbbi időszakból Gnabry, Iwobi talán még Hayden (Holdinggal még várnék Jack meg Jack) ér csak fel melléjük a mieinktől. Akpom-Frimpong félék azért pár polccal alattuk vannak.

     • ZERO_L

      Courtois-nak, Lukakunak, Pasalic-nak annyi köze van a Chelsea utánpótlásához, mint a nagyanyámnak a pankrációhoz…

      ha csak az elmúlt 10 évet nézed, nálunk sokkal több fiatal kerül fel a nagy csapathoz és tölt be meghatározó szerepet mint mondjuk a Chelsea-nél, az én meglátásom szerint meg ez kell legyen az utánpótlás első számú feladata, nem az hogy extra bevételt termeljen a klubnak és kvázi ipari mennyiségben termelje a középkategóriás játékosokat Európa bajnokságaiba

     • changemynamekukac

      Annyi köze van a Chelseas utánpótláshoz, hogy 17-18 évesen a Chelsea csapatának tagja, ami nekem azt mutatja, hogy ki tudták választani a sok ember közül azt, akibe érdemes fektetni. Ilyen alapon Bellerín-Cecs sem éppen Arsenal matéria. Ahogy feljebb írtam, nem az zavar, hogy vannak befürdött storyk, hanem az, hogy pozitív sikertörténet nincs nálunk. Egy Jenko nálam nem sikerstory, nagyon nem.

     • ZERO_L

      de most utánpótlásokról beszélünk, ott meg mind Bellerin mint Fabregas játszott, szóval valamennyit azért csak számított az a pár év amit lehúztak nálunk
      kevés olyan van aki 10 éves korától egy nagy csapat termel ki, szóval most lamentálhatnánk hol húzzuk meg a határokat 15-16 évnél vagy 8-nél

      ellenben a két belgával akit mint kvázi kész, már felnőtt játékosként vettek, szóval teljesen felesleges belekeverni őket

      plusz nem tudom milyen sikertörténetet akarsz, olyat mint Bale? igen, ilyen gyereket még nem sikerült kinevelni ettől még messze nem olyan rossz az UP részünk mint ahogy ez a te fejedben összeáll, folyamatosan jönnek a nagy csapathoz játékosok, van akiből kezdő lesz valakiből meg csak backup és van akiből Champ szint

      ott van a polák kapusunk, ő is HG(16 évesen jött) legtöbb CS az olasz bajnokságban, bőven megvannak a sikersztorik, csak a te ezeket nem tudod a helyükön kezelni

     • changemynamekukac

      Szerintem minden a kiválasztáson alapul. Lehet azt nézni, hogy 10 évesen kiket engedsz be a programba, lehet azt nézni, hogy ifiként kiket választasz ki, hogy az up csapatokban, majd academyben helyet kapjanak, később az első csapatban, majd esetleg kiket igazolsz kész játékosként. Igen teljesen más faktorok mozgatják a scoutot ha 10-12 évest néz más csapatnál, meg ha 17 évest, vagy esetleg kiforrott játékost. Nekem az az állításom, hogy a scoutjaink jelen helyzetben szar melót végeznek. Más faktorok alapján, de még úgy ahogy a kész játékosok igazolása áll jól a hírek alapján, itt van ‘normálisan’ a rendszer, a fiataloknál teljesen elbaszott volt régebben, és hogy Jonker mennyit javított a helyzeten az nekem azért kérdéses. Lásd a storykat, Kane, Kante, esetleg Pique akinek a munkavállalásiját megoldották MUnál, mi meg inkább rárepültünk Senderosra, esetleg hogy Kompanyról hogyan maradt le az öreg, mikor megszerezhette volna az Anderlechttől. Helyette Sanogo-Jenkinson-Gibbs-Djourou és hasonlók voltak/lettek azonosítva, akiknek be kellett kerülni a rendszerbe. És mint mondtam nem az zavar, hogy ezek a ‘selejtek’ kerültek hozzánk, hanem hogy nem látom, hogy klasszis/sikerprojekt is kikerült volna tőlünk – Iwobi-Gnabry-Hayden vonal bár ígéretes, de vagy még a pálya elején – ami nekem két kérdést vet fel, de ezeket nem tudom megválaszolni. Vagy alapból szar alapanyagot választunk, és akárhogy is fejleszted, nem lesz belőle világverő klasszis lásd mondjuk Jenko, vagy Gibbs esete, és ki tudja még hány ember ilyen, aki benn van nálunk a rendszerben. Vagy pedig az alapanyag jó, csak a képzése baszódik el nagyon, és a fejébe nem lehet beleverni pár alapvető dolgot a fociról, munkáról, taktikáról lásd Jack esete. Szerintem mind a kettő jelen van. Jó storyt nem látok, ami ezt felülírja. Míg ha nézem a fent nevezett csapatokat az egyik legalább (jókat választanak ki max költsönadogatják, nagy számok törvnye alapján van aki beválik), ha nem mind a kettő áll. Lásd német-spanyol utánpótláseredményeket. Szóval innen nézve, egy kvázi ifi 17-18 éves játékos megvétele igenis belekerül a rendszerbe, a két belga erre példa. Nálunk ilyen Bielik, vagy Dragomír, vagy Chambers vagy Holding megvétele. Itt is kérdésként felmerül, hogy más miért tudja beépíteni a csapatba, vagy legalábbis elkezdeni ezt (mint most Holdinggal tesszük) mi meg miért tesszük le az academybe, padra őket.

      De igen rossz, és ilyen Bale szerű embert várnék, vagy egy kategóriával alatta lévőt. Mi a cél? erről volt talán egy éve egy összefoglaló, hogy melyik csapat hány első osztályú játékost tud kinevelni magából. Csak míg mi Djourou-Jenko féléket, akik a Hamburg-WHU vonalon mozognak, és jobb esetben is maximum középmezőny, de inkább valahol a tabella második felébe foglalnak helyet (polákunk a kivétel), addig a Chelsea ezzel az összevásárlós, kölcsönadós kicsit saját nevelős résszel legalább olyan minőségi matériát kitermel, ami ELért menő csapatban megállja a helyét. Barce-Real is ugyanez. Lehet hogy nem láttak Matában, Negrédóban sokat de egy akkori Valenciában, majd a Chelseanál is megállta a helyét. Bayernből is kijött Müller-Hummels-Alaba-Kroos.

  • Woolwich

   Szczesnynek jövőre lejár a szerződése. Másik verzió az lenne, hogy a Juve még ennyit sem fizet érte és inkább megvárják, hogy jövőre ingyen vihessék Torinoba.

   • changemynamekukac

    igen, de szerintem a polak és a Gnabry gyerek ugyanaz lesz. két-három év PL-en kívül majd HGként nagyot akaszt a klub hogy a PLbe visszaadják

 • Woolwich

  Kolasinac official. Érdekes, hogy nem vártak a bejelentéssel az új mez bemutatásáig.
  https://twitter.com/Arsenal/status/872032047849762816

  • Bálint

   Papus nem talált semmi jót a dél-francia plázákban, úgyhogy este inkább vett valamit magának a neten.

   • Wide open

    Nem vette! A németek küldtek neki ingyenes termékmintát a balkáni durvulásból 😀

    • Bálint

     Elég csalódott voltam, amikor rákerestem “Xhaka Kolasinac”-ra és nem dobott fel egy értelmezhető verekedést se.

     • Wide open

      Balkáni úriemberek módjára a lőtéren rendezik le a régi szabályok szerint. Ak-val 10 lépés után fordulásból.

  • white__widow

   elvileg ingyé van, szal kurva nagy flop nem lesz

  • ARSNL

   http://images.performgroup.com/di/library/GOAL/24/8e/women-football-fight-bosnia-2017_exk5wi3t9va31urmaatvokzzc.jpeg?t=-409284821&w=620&h=430

   Ha a bosnyákoknál egy szimpla női bajnokin ilyen atrocitások történnek, akkor bele sem merek gondolni milyen pusztításokat fog végezni ez az ereje teljében lévő férfiember a pálya baloldalán.

   • Woolwich

    Majd Xhaka ad neki néhány tanácsot hogy kell viselkedni a Premier Leagueben. Oh wait…

    • ARSNL

     5 Bundesliga szezonjában egyszer sem állították ki. Kisebb összegben mernék rá fogadni, hogy itt Angliában az első szezonjában kiszórja valamelyik degenerált.

  • BVick

   A Papus volt az elso BFG a masodik, Kolasinac a harmadik igazolasunk. Kesz a nyar.

 • pataKi[ng]_49
 • white__widow

  nem vágom a francia ligát, mi tud ez az mbappe gyerek, h ennyire előtérben van a klubnál? oké, youtube videókon túl vagyok, számokat néztem, de bazmeg mégiscsak 100 millák röpködnek egy 18 éves kölyökért

  • Frimpong

   Big quality a srác, és mivel egyre több a pénzes klub kb. Lassan hozzászokhatunk az ilyen árakhoz.

  • Woolwich

   Nem is feltétlen az a durva, hogy a 100 milliót gyakorlatilag kezdő licitként emlegetik, hanem hogy tavaly nyáron aprópénzért hozhattuk volna el…

   “Arsenal have set aside at least €100m (£87.5m) for his recruitment and, ironically, were in talks with the striker and his family this time last
   year when he was out of contact and could have signed for about £230,000 under FIFA’s compensation rules.”

   • changemynamekukac

    igazi knows :-DDDDDD

    Wengernek szeme van a tehetségekhez, ez nem vitás, csak valahogy elbaszódik ez az igazolás dolog 😀

   • white__widow

    Lol

  • Bill F Murray

   a 2 év múlva esedékes új deal után bargainnek fog számítani ez az ár az akkor 20 éves új Henry-ért

  • ZERO_L

   nekem nem a sráccal van a gond, hanem azzal hogy egy emberre kiadnánk ennyit…

   és mit csinálunk ha jön neki egy sérülés és offol egy szezont(azért nálunk ez baromira nem fantasy kategória), honnan a f*szomból teremtjük elő ezt a pénz, amit mondjon min két elit játékosra is verhetnénk (lsd Özil+Alexis)

   • ARSNL

    Nem egy összegben utalnánk, asszem anno ez le lett írva valahol, hogy a könyvelés szempontjából ezeket az összegeket már részletekben szokás folyósítani. Szóval egy ilyen licitversenyben, ami most kialakulni látszik MBappé-ért az is dönthet akár, hogy melyik klub mekkora összeget hajlandó utalni már ezen a nyáron.

    • ZERO_L

     nyilván, ma már nincs ilyen, hogy egy összegbe fizetek
     nem azt mondom, hogy csődbe megyünk, de ha ez az igazolással befürdünk az komolyan visszavetné a keret építését, amire nem az lesz a reakció mint a City-nél, hogy akkor majd köv nyáron dupla annyit költünk

     nem (csak!) ő kell, egy bajnokesélyes kerethez, azt erősen kétlem, hogy rajta kívül még elverünk 50M fontot

     • ARSNL

      Egyrészt eggyel fentebb pont te írtad, hogy ez a pénz amúgy is el lenne költve. Szóval, ha ne adj Isten Mbappé nem hozná ki magából a benne rejlő potenciált, akkor sem történne semmi eget rengető dolog.
      Egyébként pedig ez a srác nálunk lehet akkora impact a posztján akár már az első szezonjában, hogy megérje a ‘kockázatvállalást’. A keret építésével kapcsolatban, ha jövőre nem virítunk valami komolyabbat, esélyes, hogy amúgy is kulcsjátékosok távoznak (feltéve, hogy Alexis és Özil még biztosan marad a nyáron).

     • changemynamekukac

      szvsz, ha Lazac most háttérbe került, meg nincs reflektorfény, illetve őt nem zavarná, hogy nincs BL, és anélkül is jönne, akkor talán megérné őt. Igen hisztis picsa, és a seggét ki kell nyalni, csatárposzton felül nem bevethető, cser-ébe ha alá dolgoznak, akkor nem Giroud szinten lövi be a helyzeteket. Szóval Aulas papát meg lehet szabadítani tőle. De ha tényleg ez van, hogy tavaly 230 ezer fontért meg lehetett volna szerezni, akkor a csodás Wenger orr csődöt mondott. Apró szépséghiba, hogyha megszerezzük, le lett volna baszva a tarcsiba, ott meg nem lett volna 100 millás árnövekedés.

     • Woolwich

      “a csodás Wenger orr csődöt mondott.”
      Lentebb írtam:
      “were in talks with the striker and his family”
      Wenger konkrétan házhoz ment Mbappéékhoz, hogy meggyőzze a családot jobb lesz a fiuknak Londonban. Ezt tudjuk a sztoriból. Aztán, hogy a srácot végül a családja, a menedzsere vagy Jardim győzte meg arról, hogy maradjon nem tudjuk. De ebben az esetben szó nincs arról, hogy Wenger azt mondta volna, hogy ‘áhh annyira azért nem quality a srác, nem ér meg 230K-t’.

     • changemynamekukac

      Martial kapcsán meg a Monaco mondta, hogy sorry de nem, aztán elpasszolták mégis. A kérdés továbbra is adódik, ha ennyire faszán kinézzük őket, miért nem sikerül behúzni? Zsugori az öreg (én pl nem vagyok biztos benne, hogy nem mondta azt, hogy 230k helyett legyen csak 200k), esetleg nem megnyerő? elriasztja a fiatalokat az Arsenal reserve-beli szereplés, miközben máshol fix kezdők lehetnek? Megannyi égető kérdés, egy 18 éves srác esetében. Lehet hogy én képzelek sokat magunkról, de az lenne talán a normális, ha az Arsenal megkeres, magad alá hugyozol az örömödben
      Kanté kapcsán írta lufi, hogy kbre mindenkire tukmálni kellett a magassága miatt, hiába voltak jók a statok, volt egy szempontrendszer, annak egy feltételét nem teljesítette (magasság), kiesett a rostán. Jelenleg kétszeres PL győztes 1,70 alatti futónéger.

     • ZERO_L

      ha elköltjük több játékosra, akkor máris növekszik az esélye, hogy az elköltött 100M font ha nem is minden penny-je, de beválik ellenben most egy emberre tesszük fel kb az egész nyarunkat (főleg úgy, hogy azért lenne még mit foltozni ezen a kereten)

      a sráccal nincs bajom, nagyon tetszik a játéka és amit már korábban mondtam ha csak szakmai részét nézi sokkal több értelme van ide igazolnia mint a Real-ban, oda elmehet 3-4 év múlva is, ami kb borítékolható ha folytatja a fejlődését

     • ARSNL

      Nekem egyetlen fenntartásom van ezzel a transzferrel kapcsolatban: Van egy sejtésem, hogy nem lesz egy gyors lefolyású ügylet, és megint elmegy majd egy egész nyár arra, hogy xy-t üldözzük, közben szépen elviszik a ‘B’ és ‘C’ opciókat más klubok, és ha MBappé végül nem jön, akkor augusztusban ott állunk, hogy namostmilegyen?Semmi.

 • Bálint
 • Woolwich

  “What he will give us is the fact that he’s a player who can give assists, who can go forward, who can contribute good crosses.
  It’s very important that we have that as well, because we have Kieran Gibbs, we have Nacho Monreal and we have him. But Nacho plays a lot now in central defence and in a three-man system I see him in there.”

  Az érdekes lesz, ha Monreallal, mint LCB-vel számol és left wing back posztra marad Gibbs Kolasinac mellé.

 • Kolhicin

  Több oldal lehozta, hogy Bellerin szóban megállapodott a Barcelonaval.
  Now what?

  • Frimpong

   Hosszú nyarunk lesz.

  • Woolwich

   http://news.arseblog.com/2017/06/in-full-hector-bellerins-quotes-about-his-future-and-arsenal/
   Az El Mundonak nyilatkozott nemrég, ahol nyilván feljött ez a téma is.
   Nem tudom mennyire ferdítik el a katalánok amit mond, de kicsit sokszor szerepel a “we’ll see what happens” szöveg az interjúban.
   Viszont ha csak a tényeket nézzük, télen aláírt egy 6 éves szerződést, innentől rajtunk múlik leállunk e tárgyalni a Barcával.
   Én mondjuk nagyon remélem, hogy marad. Benne tényleg megvan a lehetőség, hogy world-class legyen a posztján – ha még nem az – nem hinném, hogy Alexis vagy Özil örülne neki, ha elengednénk egy ilyen játékost, bármennyit is fizetnének érte.
   Ettől függetlenül nem vagyok nyugodt. Wenger nagyon bele van esve Chamberlainbe, ha a Barca tényleg letesz 50m-t Bellerinért, akkor még az is lehet, hogy elfogadjuk.

   • Frimpong

    Ezzel a három védős rendszerrel sokat csökkent a csapaton belüli szerepe. Szerintem simán benne van, hogy elengedi az Öreg

    • penito

     csak nehogy kiderüljön, hogy ez a három védős felállás is csak egy alap kezdővel működik, pl Ramsey befutásai elég fontosak ebben a rendszerben, nélküle lehet, hogy teljesen steril lesz a középpálya.
     Szóval csak arra akarok utalni, hogy kellene arra is gondoli, hogy mi történik, ha visszaállunk néha 4 védőre. Egyébként a szrányvédő szerep is kifejezetten jól fog állni Bellerinnek szvsz.

     • changemynamekukac

      Ezt úgy nevezik jobb helyeken hogy B terv. A papa nem erről híres sajnos, bár nagyon adnám.

  • changemynamekukac

   A végén ott leszünk, hogy jobb lett volna Aurier ‘yo know’

  • ZERO_L

   egy SPANYOL forrásra hivatkozva? jaj de meglepő 😀

   • Kolhicin

    Igen, mikor láttam hogy RAC1 a forrás, kicsit lejjebb ment a pulzusom 😀

    • ZERO_L

     az egészben az a szar, hogy ha most nem is veszik meg, akkor minden nyáron fel lehet készülni ezekre a “nagyon belsős” értesülésekre alapozott clickbait hírekre

 • Trollséne
  • Frimpong

   Akkor jön vissza kedvenc polákunk?

   • Kolhicin

    kedvenc polákunk úgy tudom csíkosba öltözik jövőre

  • white__widow

   seaman óta nem láttam akkora tehetséget mint emi martínez

   • Frimpong

    Rájöttem fater, te igazából papa sajtósa vagy. 😉

    • white__widow

     próbálok pozitív maradni a szartengerben

  • Charlie Mops

   nyilván megy, hisz most nyertünk vele FA kupát..

 • ZERO_L

  csak most nézem, kezdőképen Ox mellett ki az a szőke pubi?

  @trollsenewenger:disqus oda photoshopolta magát? 😀

  • Bálint

   Papust meg leretusálta

  • Trollséne

   akkor bizony a hajam is photoshop 😀

 • ZERO_L

  akkor legyen valami a másik serpenyőben

  https://twitter.com/Kike_Marin_/status/872596185151832065

  • Woolwich

   Arsenallal fekszel és kelsz? 🙂
   Egyébként meg, ha nagyon akarná Hectorunk tolna valamit Instagramra a témában, aztán nem lenne több kérdés.

   • ZERO_L

    és még azt is lélegzek 😉

   • BVick

    Keresed meghallgattatott

    • Woolwich

     Nem csak Wenger olvassa a knows.hu-t 🙂

  • ARSNL
   • ZERO_L
    • ARSNL

     Megtapasztaltuk már ezt a saját bőrünkön.Ettől függetlenül mindig bízik az egyszeri szurkoló, hogy ezesetben majd másképp lesz.

     https://twitter.com/cesc4official/status/103393370709299200

     • pataKi[ng]_49

      Olyan rossz ilyeneket visszaolvasni, borzasztó érzés volt mikor láttam feszíteni chelsea mezbe az odaigazolásakor, azt még meg tudtam érteni mikor eligazolt a Barcelonaba, de azt már nem,hogy utána meg a dinamohoz.. gerinctelen

     • changemynamekukac

      cserébe kétszeres bajnok, amit Papával nem ért el

     • pataKi[ng]_49

      ettől még ugyanúgy képmutató és áruló, bármennyit is ért el

     • changemynamekukac

      2003-ban az lett volna a korrekt Arsene és a tulajok felől (btw nem tudok róla, hogy ez megtörtént volna, és az azóta elhangzott visszaemlékezésekben sem volt ilyen, hogy bármely szezonvégi értékelésnél van ilyen), hogy fiúk, most stadion lesz. Nadrágszíj behúzva, a keretre nem fogunk annyit költeni, mert nem tudunk. Ezt mindenki fogja fel, hogy ez mivel jár. És ezt minden év elején/végén elmondani – a transferidőszakra szóljatok azért, mert akkor kell csere helyettetek. Más-más időszak amit egy-egy játékos elbír, összeszrorított fogakkal a klubért. Ha tetszik, maradsz, ameddig jólesik és bevállalható ez a lagymatag szar (játékosként a BL 4 kitűzés 0 kupával pl FA-Liga 9 évig az lagymatag szar), ha nem akkor mész, köszönjük az együtt töltött időt. Henry itt élte le az életét, Karrier vége Barca. Cunt is kvázi itt élte le az életét, adott 8 évet a klubnak a karrierjéből, ahogy Csecs is. Ennyi szerintem elég, nem kell levenni a keresztvizet róluk, ha akarnak valamit kezdeni magukkal az életben, akármit is nyilatkozik. Én is kerültem 2 éven belül olyan helyzetbe, hogy olyat kellett meglépni, amiről nem gondoltam volna sosem hogy bekövetkezik. Papa ha nyert volna valamit, meg van esély, kilátás a fejlődésre akkor maradtak volna és bevállalják. Szerinted a mélymagyarok (jópár árpádsávos, büszke ember) miért megy ki ingázva/kiköltözve németekhez, osztrákokhoz, angliába, és nem a hazai szar rendszerben boldogul, termelve az itteni gdp-t, emelve fel a hazát? Jah hogy fontosabb a saját és családja boldogulása, mint a nagy magyar klubbé, ami szarul van menedzselve? Pech. A 30as generáció azért adott ennek a porfészeknek egy esélyt, most mégis a negyede már kinn van a határon túlon. Ugyanez van játékosok esetében is, azzal megspékelve, hogy bár focizgathat 40 évesen, de nem olyan szinten mint 20as évek végén, így nekik ez az időtáv a gondolkodásra, lelépésre jóval rövidebb. Te most akkor amiért haragszol csecsre, azért ugyanúgy haragszol azokra, akik most éppen Berlinben, Londonban, Bécsben tengetik az életüket, és elmentek a csapattól, mert csakis Budapest meg a 93 ezer négyzetkilométer az igazi? Akkor azt mondod, hogy Berlinben már nem is magyar az ember ezen logika alapján? Csak azért kérdezem, mert van a kommentmezőben pár kivándorolt Gúnár, akkor ne tekintsük már őket sem szurkolóknak, na. Magyar Gúnár, magyarul beszél, és IP cím alapján Hungary.

      És bár ez akkor nem látszott, de hogy az olyanokról, akik klublegendák, edzőként is akarnak valamit vakerászni, és a klubnál nem tudnak boldogulni, mert a Papa kirakja őket/el kell menni a fejlődés érdekében már ne is beszéljük. Henry, Vieira, Ljungberg…

     • pataKi[ng]_49

      Fú te nagyon – nagyon más irányba terelted ezt a beszélgetést. Kezdjük azzal,hogy szerintem félre értetted akkor az egészet amit írtam. Azt írtam,hogy azt még megértem,hogy Fabre eligazolt anno a Barcába mert akkoriban ugye nem volt kupa esélyes a csapat igazándiból,a stadion tartozás a szűk büdzsé miatt stb. Nagyon meg kellett húzni a nadrágszíjat ahogy te is mondtad, és mentek el sorra a kulcsjátékosok, a mai napig csodálom Papát azért,hogy ilyen Denilson,Chamack,Bendtner keretekkel is bevezette a top4 be a csapatot minden évbe. Na szóval ezt megértem, viszont én azért utáltam meg Fabregast és haragszok rá a mai napig igen, és csalódtam benne, mert aztán a Barcelonából eligazolt abba a csapatba amit a legjobban gyűlölök a világon, az Arsenal egyik fő riválisához. Azok után,hogy olyasmiket nyilatkozott,hogy lőjék le ha valaha a chelsea-ben fog játszani. Ez az egész a lojalitásról szól, tudnék sorolni rengeteg olyan játékost, aki megtehette volna,hogy átigazol a csapatából a rivális csapatba mert ott több esélye van kupákra stb. DE nem tették.. na ezek a játékosok a tiszteletre méltók az én szememben. Nem kellett a Barcelonába jó, el akart menni onnan is érthető, nem is lenne ezzel bajom ha elmegy pl egy Dortmundba vagy Juventusba vagy akárhova, akkor a mai napig szeretném még ugyanúgy, mert én nagyon kedveltem mikor nálunk játszott, sőt még a Barcában is. De nem így történt lehúzott nálunk rengeteg évet, nálunk nevelkedett és lett naggyá és aztán a fő riválisunkhoz igazol, nekem ez nem fér bele sajnálom 🙂

     • changemynamekukac

      Nem hiszem, hogy félreértettem.

      Igen eligazolt, igen engem is zavar, hogy elment meg után visszajött a szigetre, és másik csapathoz. DE nálunk egyrészt volt Özil a helyén, ide nem jöhetett volna vissza, pedig elővásárlási joga volt rá a papának. Neki nem kellett. Másrészt neki is élni kell valamiből, és van egy elvárása, ki mennyit hajlandó neki a munkájáért fizetni. Juve-Dortmund nem fizet annyit, lásd mekdír írásait a PL féle pénztömegről, meg hogy hogyan hol fizetik meg a játékost. A PLben a legjobban a lehetőségek, a legjobbak a fizetések a Real-Barca után. Ide jön, szimpla racionalitás.
      Nem kell ezt túlbonyolítani. Ettől még lehet gunner, mégha kicsit furán is veszi ki magát. 8 évet itt volt, és a szarban is húzta a szekeret. Mióta elment, a spanyoloknál van neki liga, kupa, szuperkupa, európai szuperkupa, BL elődöntők, miután visszajött van 2 PL cím, Ligakupa, BL elődöntő focista szempontból egy vállalható évek. Papa alatt ha marad vagy visszajön ide mi lett volna? 3 Fa kupa aztán jónapot. Jó döntést hozott focista szemmel visszanézve? Igen. Zavar, mint szurkolót? Persze. Ahogy az is zavarhatja, hogy telnek az évek, nem lesz fiatalabb aztán nem jut egyről a kettőre, mert míg korábban Henry-kel játszott együtt, aztán már csak a Lord marad, ami egy minőségi visszaesés. Mondom, még ők ketten tartottak ki a legtovább és volt a Papában hitük Sagna mellett. Csak megunták ők is egy idő után.

      Ezért mondtam én is a berlini-londoni példát. Lojalitás. Lojális maradsz-e a hazádhoz az adóbefizetéseddel, kisegítve a rendszert, meg az egészségügyet, vagy elhúzol a fenébe, és máshol élsz meg fizeted az adót járulsz hozzá az ország működtetéséhez. Logika ugyanaz. Van mikor beáldozod a lojalitást, még úgy is, hogy 2-3 éve azt mondtad, hogy te soha, kössenek fel stb, aztán az élet másképp akarja.

     • Trollséne

      Ez a 8 évet adtak a karrierből nekem egy kicsit sántít. Kettejük esetén az Arsenal és Wenger nélül beszélhetnénk-e egyáltalán karrierről? A hollandot töredék idő alatt baszták volna ki máshonnan az állandó sérülései miatt, valamint arról nem is beszélve, hogy fiatalként egy igazi kezelhetetlen faszkalap volt. (a róla írt Andy Lloyd-Williams féle könyvben utóbbiról esik is szó) Fabregas meg valahol a Segundában keresné a kenyerét, ha anno nem kukázzuk ki a La Masiaról.

     • changemynamekukac

      Toralt is kikukáztuk a La Masiaról… ugyanígy Jack is már régen szögre akasztotta volna a cipőt Diaby mellett 22-23 évesen más csapatnál. Elhiszem, hogy van egy szolidarítás, de az is igaz, hogy 8 év és 200 meccs – Puncinál kicsit kevesebb, Cecsnél kicsit több – és ezalatt csak egy Fa cup, CS-t elérni meg egy BL döntőbe bejutni igencsak kivágja a biztosítékot – és teljesen jogosan -nem egy embernél. Van aki a felénél bemondja az unalmast, lásd Na$ri és a többiek, róluk mégsincs leszedve így a kresztvíz mint erről a kettőről, pedig ha csak a lejátszott meccsek számát néznénk, akkor ők azért 2,5szer annyit bírtak a Papa keze alatt, meg nyelték be ezt a ma jövőre dumát mint a többiek. Nem lehet azt mondani, hogy nem adtak neki esélyt.

     • Trollséne

      Nem olvastam végig a kommenteket, sry ha vótmá, de azért főleg Cescnél meg lehet érteni, hogy sokaknál kurvára savanyú a szőlő. Fabregas kibaszottul nem csak egy volt a sok közül (lásd: Adebayor, Nasri), ha van tankönyvi példája az igazi Wenger-lieblingnek, akkor az ő volt. Miután Vieira megpattant a kp és a csapat játékát szinte egy az egyben Fabregas köré húzta fel AW és a csk szalag sem véletlenül került a karjára. (Mondjuk ez mára elég erősen nívóját vesztette, de akkor még Gallas csak sima jetlagnek tűnt.)
      Persze világos, hogy ma már a fodballromantika halott, meg kizárólag kupákban mérik, de azért nála sok éves melóval le lett téve az alap, hogy ő legyen az első igazi klublegenda az új stadionos korszakban. Ehhez képest a távozás igen gyomorforgatóra sikeredett, pláne ha azoknak a pletykáknak is van valóságtartalma, amik arról szóltak, hogy belement a fizetéscsökkentésbe + még valami 5 millió font körüli összegről is lemondott, hogy a klub elfogadja a katalánok zsidóskodó ajánlatát.

     • changemynamekukac

      Akkor ennek nekifutok majd mégegyszer. Itthon van egy rezidenses röghözkötés. A lényege, hogy ha itthon végezted el az egyetemet, akkor le kell húznod x évet az itthoni rendszerben utána mehetsz külföldre, különben perkálod vissza a képzés árát időarányosan. A példám, bár mint ahogy Kolhicin mondja a külföldi fizu kapcsán simán kiperkálod dologgal kicsit sántít, de arra lett volna példa, hogy meddig vagy hajlandó elviselni a Lúzer szerepet, ha ebből a körből kerülsz ki, és mi neveltünk ki. Szerintem Wengerbébi ide vagy oda 8 év talán elég arra a szarban való evezéssel, hogy az ilyet leszedjük az emberről, akár köré épül a csapat akár nem. Ez a köré épült csapat jottányit sem tudott előremozdulni (igen stadion tom tom) szóval ha azt mondja, az egyén hogy f*szt neked, güriztem a hülyeségeidért, meg a stadionprojektért eleget, meg nem kis részben járultam hozzá ahhoz hogy bejöjjünk a 4be az emlúlt8évben, akkor a vége felé hadd legyen már annyi szabadásom, hogy szeretnék én is hazavinné egy-két vasat otthon az asszonynak, meg a gyereknek, amit mutogathatok, hogy lásd a papa akasztott valamit.

      Csak azért kérdezem ezt a kétoldalú elvárást, mert most Sancho kapcsán is ugyanez van Pepitában. Meddig kell egy játékosnak is türelemmel lenni a majd jövőre mentality iránt, mikor mondja hogy na f*szt nektek, én pakolok, akármilyen fontos szerepem is van a csapatnál, egyedül, vagy párakkal közösen hiába viszem a szekeret, ha a keret felét főbe kéne lőni, mert potyautas, és egy bajnoki címre menő csapatnál szóba sem kéne hogy jöjjön, a főgóré mégis számít rájuk. Velük nekifutni a bajnokságnak meg olyan mint a szarnak egy pofon, megint kidobva egy évet a karrierből.

     • Kolhicin

      Lejjebb is elolvasva mindent, inkább itt reagálok rá. Nem hiszem, hogy egyet fogunk ebben érteni, ez általában a romantikus és a realista szurkolói mentalitás találkozása. A kiköltöző magyarok párhuzam szerintem picit félrevisz. Viszont szvsz anyagi meg karrieri indokok ne igazoljanak már egy morális kérdést, aka riválishoz igazolsz. Lehet mondani, hogy megérte, mert itt nem nyert volna semmit (bár akkoriban kicsit más volt a leányzó fekvése a bajnokságban, de ne kezdjünk találgatásokba, mert az alternatív univerzumok létezése kétséges), meg nem egyből ment a chelseahez, külföldi játékos, Wengernek nem kellett, stb. Én meg azt mondom lett volna még egy pár csapat, ahova cesc mehet, miután kiderült, hogy a Barcelona mégsem annyira az otthona. Ez persze főleg a korábbi arsenal till i die, meg lőjetek le ha chelsea mezben láttok-jellegű nyilatkozatok után kínos, de lehet tudni, hogy a legtöbb ilyen nyilatkozat a szurkolóknak megy, és nem kell komolyan venni. Mi is hoztunk védőt a tottenhamből, a játékosok is tudják, hogy innentől jön a fikaáradat, meg a füttykoncert, disznófej, mert ez vele jár.
      Btw. igen, korrekt lett volna 2003-ban odaállni Henry, Ljungberg elé, de RvP, Cesc? A szóban forgó játékosok tizenéves kis pöcsök voltak akkortájt, mégis mire kellett volna őket figyelmeztetni? A világ (de legalábbis az angol bajnokság) akkori legjobbjaival pallérozódhattak pár éven keresztül, meg a Papa volt olyan kedves berakni őket a kezdőbe, hogy bizonyíthassanak. Aztán mikor elérték azt a szintet, dobbantottak. Nem hiszem, hogy ezért a klubnak vagy nekünk kezet kéne csókolnunk.
      Mindezek mellett engem tulajdonképpen hidegen hagy Cesc, RvP meg eldöntheti, hogy megérte-e az egy kupa után lejtmenet. Most kicsit fontosabb, hogy hány jobbhátvédünk lesz szeptemberben 😀

     • changemynamekukac

      Szerintem az orvosi vonal a legjobb példa, sőt te érted is, mert emlékeim szerint az leszel. Tegyük fel, hogy nincs paraszolvencia a rendszerben itthon (tudom idealisztikus, de tfh). És ugyanaz a fizu mint máshol, de csak az. Ha A kórházban esik a vakolat rád műtét közben, míg a szomszéd kerületben B kórházban nem, akkor átmész vagy sem? Egy ideig óráig csinálod, megoldod valahogy, aztán egyszer csak besokalsz és hagyod az egészet a faszba, hogyha nem tudják megcsinálni, hogy a körülmények legalább az ideálishoz közelítsenek egy hangyafasznyit, akkor lécelsz te is olyan helyre, ahol erre figyelnek azért.(vakolat helyett mondhatjuk a helyettesítést, személyzetet, rezidensek arányát stb.)

      Ok, ki az a pár csapat aki fizet 200k körül neki, ahová mehetett volna? Tényleg érdekel, jöhetnek a nevek.

      A tizenéves pöcsöknek is szerintem jár egy ennyi, mert akkor úgy tervez. Ez a keretnek jár, nem egyes embereknek. Lehet hogy szarabb döntést hoz, meg elmegy egy jó csapathoz a padra, de én azt mondom, hogy ez kétirányú folyamat akkor is. Ha a szarban robotolsz, akkor segítesz a csapatnak, és a csapat is neked, mert ad lehetőséget. Viszont jó ha tudod az alternatívákat, nem csak ezzel a majd jövőre kijön a lépés dumával hitegetnek. Ez az elérték a szintet nekem itt hibádzik. Hleb is elérte a szintet aztán koccolt. Ő alig volt itt, Cecs-Punci, aztán nem kevés szezonban szorította össze a fogát és tartotta a hátát a Papa hülyeségei miatt/hülyeségeiért. Én totálra megértem, hogy egy idő után már nem megy, akármennyire is szereti a klubot, és hagy csapot papot, mert itt azt hiszi, hogy nem lesz semmi változás, ha 8 évig nem volt.

     • Kolhicin

      Az a bajom ezekkel a hasonlatokkal, hogy a focisták esetében nem megélhetési kérdésről van szó, hiszen az egyik helyen 10 Audit veszel a félretett pénzedből egy hónap után, a másik helyen 15-öt. Nem ugyanaz, mint amikor három diplomával kimész külföldre takarítani. Meg ez annál sokkal komolyabb és szerteágazóbb téma, minthogy egy átigazolás párhuzamában beszéljünk róla.
      Az orvosi stimmel, meg legyenek adottak a megfelelő körülmények, ha már az ember a lelkét kiteszi, ilyen szempontból van hasonlóság. Ezzel kapcsolatban annyi sántít, hogy Fabregas köré épült egy csapat, amiben a legjobban tudta villogtatni a képességeit, a gyatra védekezése mellett. Persze, ez jó volt a csapatnak is, dehát ezért kapja a fizetését, nem? Ráadásul bebaszták 17 évesen a gála kezdőbe, ahol olyan emberek fejeztek be a passzaira mint Henry, kicsit könnyebb úgy kitűnni. Ennél több ne járjon már nekik. Mikor pedig elérte azt a szintet, kifizetett 5 milliót a saját árából, és dobbantott. Nem különösebben dúlt fel, hazavágyott, jobb csapatban akart játszani, rendben van.
      Hogy a chelsean kívül nem lett volna csapat, aki kifizet neki 200k-t, azt nehezen hiszem, de egyikünk sem ügynöke Fabregasnak, és eléggé fű alatt történt a megállapodás, úgyhogy a pletyka is kevés volt ezzel kapcsolatban. Cesc amúgy annyira fegyelmezetlen, hogy egyre kevésbé illik bele ebbe a multifunkciós játékosmodellbe, ahonnan az ilyen lusta irányítók kezdenek kikopni. Úgyhogy még az is lehet, hogy nem volt már érte jelentkező, nem tudom – bár kötve hiszem. Lehet valaki csak 170k-t fizetett volna ki neki, akkor heti 30k-ért megéri neki a cuntozás. Van az a pénz amitől korpásodik a hajam.
      Egyébként a többség, pl. Hleb (Flamini, Song, stb.) pont hogy nem érte el azt a szintet, egy PL 4. Arsenal színvonalán voltak (Denilson meg az alatt :D), látszott is a váltás után, hogy milyen jól jártak. Cserepad, vagy az se. Mathieu mondjuk elég sokat volt sérült, meg ő egy nem feltétlenül jobb csapatba igazolt innen.
      Most megint utolérjük a jelent, ahol a Papa már alulteljesít a kerettel, de akkoriban a zemiréc miatt ezt engedhette meg magának Wenger. Szóval ez, hogy RvP meg Fabregas tartották miatta a hátukat, picit sántít. Tele volt a keret ilyen Squilacci Denilson stb-vel, mert erre volt pénz, és ebből kellett gazdálkodni. De RvP kb másfél évvel azután, hogy fasza csatár lett belőle, koccolt is a ManU-ba – másik történet. Szóval nagyon is a helyén volt mindenki, vagy talán még afölött, én ezért nem sajnálnám őket.

     • changemynamekukac

      Igen köré épült, csak mondjuk az MUban volt 1-2 kókler, nálunk 4-5 és a csapat egésze ezt a hendikeppet nem bírja el. Ezért mondogatjuk ilyen félszakmaian, hogy az Arsenal mindig 1-2 igazolásra volt a kiugró eredményektől a BL döntő után, a Sir meg ezért is húzott be még 5 bajnokságot, meg BL döntőt.
      Igen 17 évesen bebasznak a gálakezdőbe, ez vajon nem teher-e valahol? Tökre örülök, hogy fel tudott nőni hozzá, és adtunk neki esélyt, meg így kifutott, de ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ok vagy nagyon tehetséges a srác, vagy Wenger tökei a stauban vannak, hogy egy 17 évest tesz a középpályára, mert nincs más nagyon. Kísértetiesen hasonlít Debuchy sérülése utáni helyzetre Bellerínnel. Ő is felnőtt a feladathoz, de ugyanakkor kurva mákosak is vagyunk vele lássuk be, mert alternatíva nem volt.
      De ezt mondom, mikor dobbantott? 8 éve után. A karriered 12-15 év. Ha ennek a felét rááldozod a csapatra, és semmi sem jön veled szembe, akkor azért elfogy a türelem. Maldini sem maradt volna a Milannal, esetleg az MU sem maradt volna egyben, ha 3-4 évente nincs valami megújulás, meg valami eredmény, hogy itt akkor újra megindulunk felfelé. Nálunk nem volt, és 8 év azért 8 év, akárhogy is nézem, ez idő alatt statisztikailag kell jönni eredménynek, főleg ha az edző nem változik. Nem mondom, hogy nyerjük meg a PL-t, de egy Ligakupát-Fa sem tudtunk behúzni ez idő alatt, csak BL 4., ami nem mindig volt felülteljesítés azért.

      Hát de figyelj, volt egy Lehmannunk, volt jó ideig Sanga, Rózsi, Eboue, Clichy, Nasri, meg akkor bőven nem PL 4. helyre való emberek Csecs meg Punci mellet. A csapatban azért voltak normálisabb emberek is, csak kellően sok hülye volt mellettük. Ez azért egy normálisabb alapanyag egy kupára és egy alkalommal jutunk el a döntőig, ahol is kiszopunk wtf körülmények között. Szerintem nem sántít, ha éveket nézel ők maradtak ebből a garnitúrából a legtovább. Már lekéstek az aranyos korról, mégis a szar, meg a hullámvölgy nagy részét a csapattal csinálták végig, és kitartottak a nagy semmi ellenére is. Az hogy nem volt kedvük még tovább várni 8-8 év után, egy teljesen érthető momentum.

      Ugyancsak orvosi példa, ez a rezidenses röghözkötés helyzete. Ha tanulsz orvosnak, mennyi az az év a rendszerben, amit visszafizetsz, és szorítod össze a fogad, mert olcsón tanultál, meg ez a rendszer kitermelt, mikortól van az hogy ok, letudtam a tartozást, mostantól elviekben a saját életemet, igényeimet is nézhetem? Lehet hogy a fizetés része sántít, de egy focista akárhogy is nézem a címekért is játszik, nem csak a pénzért.

     • Kolhicin

      Fabregas jó ideig csak kisebb meccseken, meg ligakupában játszott, nem volt agyonerőltetve, mint Wilshere, “nincs más” alapon, úgyhogy ilyen szempontból ő szerintem jól volt használva. Persze, teher, de egy profi labdarúgónak (vagy ha az akarsz lenni) ezt el kell bírnia. Wengert azzal mondjuk nem lehet vádolni, hogy ne szavazna akár túl sok bizalmat a fiataloknak, ő meg ráadásul jól is játszott. Kicsit más volt mondjuk a helyzet akkoriban, Vieira mögött cserének lenni, ma már lehet ő is rögtön a kezdőben kötne ki.
      Mondom, meg lehet ideologizálni, meg reálisan nézni, hogy miért helyes a váltás, és én ezt nem is tagadom. Ez a logikus lépés. De ha már olaszokat emlegetünk, nézd meg, hogy hányan ottmaradtak a Juventusban, mikor visszaküldték a másodosztályba. Lehetett tudni, hogy visszakapaszkodnak majd, de bazeg, egy év a másodosztályban. Buffon, del Piero, Trezeguet, Nedved, stb. Ezért mondom, hogy tekintve, hogy akkor még a Papa tudott nyerni, ez a dobbantás látszólag szükségszerű és helyes döntés, de aztán ki tudja. Ráadásul nem egyszer láttuk, hogy a váltással rosszabbul jártak, mint PL 4. hely. De mégegyszer mondom, itt nem az eligazolással van probléma. Városi riválishoz menni, na az a necces. És nem arról van szó, hogy kupákban, fizetésben ne érné-e meg, de akkor ne tessék utána meglepődni egy “yo fockin cunt” molinón, ha aztán bajnokin becserélnek.
      Az orvosi példát nem egészen értem, mármint van egy 7 éves időszak (képzés ideje+1) amit itthon kell töltened munkával, ha nem akarod visszafizetni a képzés árát. Ezzel a látszólagos korlátozással az a probléma, hogy ha külföldre kimész, az ottani fizetés sokszorosa az itteninek, és számolgatás nélkül kiperkálod. De mondom sajnos ezt most nem egészen értem, hogy hova akarsz vele kilyukadni.

     • changemynamekukac

      Az emlékek megszépülnek. Nem igaz az amit írsz. 2003-4ben valóban a felnőttek között volt 3 logakupa meccs és ennyi. 2004-5ben viszont 33 PL meccsen dobta be az öreg, szóval ez a fokozatos terhelés nagyon nem állja meg a helyét. Csak ő alkatilag jobban bírta 3-4 éviog ezt a tempót, mint Wirlsi.

      A DelPiero-Buffon stb. story azért sántít, mert ők előtte azért már nyertek egyet s mást, karrier végén voltak. Előtte volt BL döntő-SeriaA rendesen, mindig bajnokeséllyel. Simán belefér a karrier végi levezetés. Látod Mertesucker sem nagyon ugrál nálunk, hogy lelépne. Náluk a 6 év visszaesés meg reboot után most meg rekordbajnoki cím szerzés zsinórban. Nálunk lesz ilyen mondjuk, ami a jelen helyzetben meggyőzheti Sanchot (pénz mellett) hogy mostmár nem kutyautőkkel játszik együtt, és ebből kijöhet valami?

      Az orvosi példát arra értettem, hogy mi az a minimális idő, amit számon lehet kérni a játékoson, ha már lehetőséget kapott, a szarban velünk úszott, hogy mostmár letörlesztette a részét, innentől az ő döntése, hogy mit kezd magával meg hol. Minden játékos kupákért játszik és szeretne nyerni (most nem Jenkinson félékről beszélünk, akik még középszer kategóriák sem, cserébe Arsenalos pizsivel fekszik-kel) hanem akik a szűkebb elit, és nyerni is akarnak. Mi az az időtáv, amit be lehet ilyen esetben sikertetelenebb periódusokkal bevállalni, szopni az edző elbaszott igazolás politikája/taktikai hülyeségei/csapattársak minőségéből eredő balfaszságok miatt. Mikor minden évben valami hülyeség miatt megint elúszik a dolog?

      Pont ez a rész keret kapcsán. Volt jópár hasznos ember, meg nagyon-nagyon sok selejt. Ha köréd van építve a csapat, akkor most fényezed a makkot, ha a fele olyan kutyaütő, hogy lesül a képedről a bőr és nem vágnál nekik vele a szezonnak? Mit ér ezzel a kétes dicsőséggel az ember? Nagy lósz*rt.

      És a mostani meg a Cecs közötti időszak annyiban tér el, hogy abban a stadionos korszakban egy Fa kupa is nagy eredmény, ha már így el lett adva ez a dolog, ez a tartsatok ki ebben a szarban most velük fiúk, nincsenek lehetőségeink. A mostani rendezett körülmények között meg igencsak alulteljesítés a csapat részéről.

     • Kolhicin

      Fabregas my bad, tényleg rosszul emlékeztem, bár utánanézve arra a 33 meccsre jut átlag 65 perc játékidő, ráadásul láthatóan nem lett olyan karrierelbaszó hatása az izmaira, mint Wilsherenél.
      Juventusban azért nézd meg a keretet, pl Chiellini, Marchisio azóta ott ropja, Buffon is annyira a karrierje végét járta, hogy még mindig aktív. Del Piero esetleg, Nedved ja.
      Továbbra is picit elbeszélünk egymás mellett, mert elmenni a Barcaba, Milanba, meg átmenni a Unitedbe, visszaigazolni a Chelseabe két külön dolog. És el lehet dönteni, hogy számodra igazolja-e ezeknek a jogosságát a magasabb fizetés, a több kupa, amiben esetleg annyi részed van, mint a szertárosnak, mert a padról nézted végig az egészet. Meg ugye hála vagy miafaszom, hogy lennél-e a klub nélkül ott, ahol most vagy, ha a Real Madrid scoutjai fedeznek fel, és évekig kölcsönben járod a spanyol kiscsapatokat, meg nem kapod meg a rendszeres játéklehetőséget, és akkor most nem az angol vagy spanyol bajnok akar leigazolni, hanem mondjuk az Empoli. De ez már csak ilyen feltételes mód, aminek ugye sok relevanciája nincsen.

     • changemynamekukac

      Persze ez egy lutri, hogy ki fedez fel. Én azt mondom, hogy 8 év a szarban vele nem másítja meg a 8 évet, meg hogy a kínos időszakban is segített. Keserű a vége, de nem annyira. Ebben hogy elment, Wenger&a társak is benne vannak nyakig, és ne csak rajta verjük le a váltás lehetőségét. Ilyen szakítós pszichológia, párkapcsolati dolog. Egy szakításban mind a két fél ludas. A játékosok részéről az a jogos elvárás, hogy jussunk egyről a kettőre, még ha szarban is vagyunk, ne a szintet tartsuk, hanem egy kis lépéssel lépjünk előre. ezt Wenger nem tudta hozni, lehet hogy kényszerpályán volt, de akkor is ha azt látod hogy kik a társak, akkor elmegy a kedved egy idő után. Wengerék, meg a szurkolók részéről az lehet az elvárás, hogy itt lettél valaki tarts ki. Máshonnan fogjuk meg, mind a kettőnek van relevanciája.

      Juve kapcsán, Camoranesi is vége felé, Trez is a 29.ben volt mikor lesorolták őket. Marchisio meg a Seria Bs szezonban egyből kölcsön lett adva az Empolinak. Kapus kapcsán lásd Zoff karrierjét, 40 évesen is lehet helyed a kezdőben, csatárként , kpként nagyon nem.

     • Kolhicin

      Ebben a Marchisio dologban mennyire vagy biztos? 😀 Nekem fura volt, hogy ott maradt 21 évesen, úgyhogy direkt utánanéztem, és elvileg van 25 Serie B meccs a neve mellett, meg egy évvel később lett kölcsönadva.
      Lehet amúgy ezt a maradást csűrni-csavarni, Buffon triviális, hogy kapusként még volt benne pár év, más meg már túl öreg váltani, de szerintem mindenképpen tisztelnivaló, hogy kitartottak, mikor a csapat másik fele meg érthető okokból dobbantott.Ki tudja nélkülük is ilyen sima lett-e volna a visszajutás.
      Nem tudom amúgy akkora érzelemmel védeni ezt a dolgot, mivel nekem Fabregas már jó pár éve semleges. Lehet csak hozzászokik az egyszeri arsenalos, hogy a legjobbjainkat a barcelonaban, vagy az egyik riválisnál látja viszont. A PL-be való visszatérése is rég behegedt sebeket szakított (volna) fel. Ettől függetlenül azt, hogy miután a Papának nem kellett, pont a Chelseabe kellett igazolnia, minimum ambivalensnek érzem. De ezt a részét asszem már bőven túltárgyaltuk 😀

     • changemynamekukac

      jogos Marchisio, elnéztem egy évvel. Kva olasz 😀

     • Kolhicin

      biztos ő adta fel Gigi szelvényeit Zambrotta helyett 😀

     • changemynamekukac

      te sem tudtál aludni, ahogy látom 😀

     • Kolhicin

      vizsgaidőszakban csak a gyengék alszanak 😀

     • Trollséne

      Neves Denilson gec… Ha rágondolok is lever a víz, hogy volt olyan szezon, amikor 50 fölött volt a pályára lépéseinek száma O_O

   • Woolwich
 • Woolwich

  Furcsa lesz így majd’ 15 év után új feliratot nézni a mezen.
  https://twitter.com/ArsenalTSN/status/872569898869956609

 • BVick

  Nemileg ugyan ugralva az idosikon, de azert eleg laza lett volna a hatso alakzatunk ha Kolo Toure es Cole jatszhatott volna Koscielny es Kolasinac mellett..

 • titok84

  Aki 5-10 éve szerette volna, hogy Ibra gúnár legyen, most megint izgulhat?

  • ARSNL

   Nem.

 • Woolwich
 • Trollséne
  • Mityu

   A Férfi ezekben a napokban egyszerre játssza ki Mbappét, Lacazettet és Benzemat is a jövő évi kezdőből, és akkor még Lucas meg Poldi szóba sem került …

  • Woolwich

   Kár, hogy Lloris ellopta a showt tőle a végén.

   • Kolhicin

    kijött belőle a spurs együttható, szegény nem tehet róla

 • Woolwich

  Arsenal are set to battle Lazio and Chelsea for Turkey international Hakan Calhanoglu, according to Turkish newspaper Aksam.
  Calhanoglu mondjuk nem lenne rossz. Lenne egy igazi pontrúgás specialistánk és Özilnek sem kellene többet magányosan kebaboznia a londoni éjszakában.
  https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2017/02/nintchdbpict000304535812.jpg?strip=all&w=640

 • Gordon Cole
  • changemynamekukac

   Trollséne, kérnék egy kommentet.

   Hogy is volt? Aki akar kezdeni magával valamit, az inkább elhúz a retekbe – akár egy kiesőjelölt csapathoz – csak hogy játszon, mint hogy inkább megrohadjon a padon, meg TO-Ox-félével versenyezzen a kezdőbe kerüléssel egy év WBA után, próbálva felülírni a Papa begyöpösödött szerelmi ingereit a csókosokkal szemben? Ennyit ér egy szezon Brémában, meg 11 gól, bassza meg, ennyit. Mi meg kölcsönbaszkodtuk a taktikai zseni Pulis alá. Van ám játékosmenedzsment, meg knows az tuti.

   • Trollséne

    Kölnben Podolskinak is megvolt a 10+ bajnoki gól, aztán láttuk mire volt elég Münchenben.

    • changemynamekukac

     Esélyt kapott, az hogy tud vele élni egy másik kérdés.
     Nekem az a fájó, hogy tényleg azt hittük, hogy Pulis egy megfelelő hely neki, meg máshová nem lehet elnyomni, aztán meg elhisszük, hogy csakis a papa keze alatt tud fejlődni (aka jópár brit).

     • Trollséne

      Fingom sincs kezdőnek szánják-e, mindenesetre kíváncsi leszek sikerül-e megugrania a következő szintet. (Comannál szerintem nem szarabb, Riberyt meg lassan várják a nyugdíjfolyósítónál.)

     • changemynamekukac

      We will see, én most erősen szurkolok neki, hogy bejöjjön az élet, meg egy korszakos zseni legyen.

    • changemynamekukac

     jah, amúgy 10 millió €… mi nem tudom mennyiért adtuk el, szerintem 1-2 környékén, de mikor kapsz a piacon 10 milliáért egy ilyen gyereket? még akciósnak titulálni is mocskosan hízelgő az ilyen dealre.

     • Frimpong

      5-ért adtuk el emlékeim szerint

   • Frimpong

    Majd most Csáncsi miatt nem fér be a Bayernbe. Trollolo

    • changemynamekukac

     Különben jah, kinéz, hogy ő is ebben a szituációban van, csak egy szinttel feljebb, más elvárásokkal, de az aki akar kezdeni magával valamit vonal rá is illene.

     • Frimpong

      Szerintem ebben a dealben az is benne van, hogy Csáncsi már nem megy oda.

     • changemynamekukac

      Akár ez is kinéz, de mi elviekben elpasszoltuk a Brémába. Szerintem nincs ilyen beleszólásunk, hogy vittétek őt, Gnabryt már nem fogjátok. Max Münchenben mondják, hogy ok, emberre megvagyunk, nem kell plussz egy. Cserébe Conte-Pep kacsintgat a chileire, és újra előjöhet a Punci-Csecs vita, ami alant volt.

   • ZERO_L

    Ha te komolyan azt hiszed, hogy ez nem volt lezsirozva mar egy eve akkor naivabb vagy mint hittem…

    • changemynamekukac

     mi, hogy elmegy a Bayernbe egy év brémai kitérővel? Faszt
     az benne volt, hogy feljebb lép és egy BL-EL csapat elviszi (-Bayern), mint ahogy a Hoffit meg a Herthát emlegették, de a Bayern nem volt benne.

     • ZERO_L

      Bayern mar egy eve ott volt, pont igy volt a tuti a bm-nek kvazi egy evig kolcsonadtak amirol szinten volt szo mar egy eve

     • changemynamekukac

      Akkor ez a szál nekem kimaradt, én nem tartottam elképzelhetetlennek a Bayernes megvételt, de csak akkor ha egy legalább EL csapatban is normálisan produkál valamit, és akkor elviszik 23 éves kora körül. Ha már skizék annyit emlegetik a Bundásproven dolgot.

  • Frimpong

   Ebből leesik nekünk valamennyi lé?

   • Gordon Cole

    Ugy nez ki, nem.

    There’s no suggestion that Arsenal will benefit financially from the deal. It’s all a bit odd. (Arseblog News).

    • Frimpong

     Thx

   • Woolwich

    Arseblog:
    There’s no suggestion that Arsenal will benefit financially from the deal. It’s all a bit odd.

  • Woolwich
 • Trollséne
 • white__widow

  miután mbappé nemet mondott – állítólag – wenger rárepül a japán messire, takumo asanora

  • white__widow

   mindeközben münkenben nem figyeltek tony_soprano_pulisra – meglesz a böjtje

   http://i.imgur.com/aqSCaVu.jpg

  • Trollséne

   Bundesliga 2 bajnoka lett a Stuttgarttal! 😀

   • white__widow

    most, h sanogo lécel kell egy ilyen is

 • ZERO_L
  • Woolwich

   Az a gáz, hogy ezután a videó után Sanchezen kívül minden más játékosunk balfasznak tűnik.

   • ZERO_L

    a támadó harmadban ez mondjuk nem is áll annyira távol a valóságtól 😀

 • Trollséne

  Korrektül sikerült a válogatott bohóckodás: 5 játékosunk betalált, ugyanakkor Ospina ezzel a bravúrral nyomatékosította, hogy ő már nyaral.

  https://twitter.com/ArsenalFCDan/status/872543848857292801

  • BVick

   Segit felverni a Polak arat

  • penito

   pont ezért a gólért nem hibáztatnám annyira, közelről jött a lövés. Viszont mindig is vonalkapus volt és lesz is.

 • ZERO_L

  Ritka tré lett az uj mezunk, se a szinvilaga se a formatervezes nem jon be, iden is sporoltam 50 fontot

  • Mr. Dhoan

   Adom, ótvar. Nike a rosszabb éveiben is vállalhatóbb mezekkel rukkolt elő.

 • penito

  Lacazette ára 55 millió euró+bónuszok, én ennyiért vinném

  • BVick

   Azzal Lucas-nak kb. reszelnenek is, nem? Mar ha ez meg nyitott kerdes egyaltalan..

   • penito

    eddig is így volt

   • titok84

    Miközben nem tudtuk meg, Lucas gyengébb-e, mint Lacazette…

    • white__widow

     azt sem tudjuk,h mi a faszért nem játszott többet…szerintem nem volt gáz

    • BVick

     Birtam amikor jatszott, erthetetlen ami tortent, kb. TO pszeudo-formajavulasa nyirta ki, a karara lehetett volna talan jobban tolni. Aztan amikor nyilvanosan megzuhant az angol, akkor isten tudja miert nem fert oda a kezdohoz mar megint..

     • Attila Balla

      +Alexis centerbe kerülése is ad hoc megoldásnak indult a szezon elején, aztán csodák csodájára Welbeck zárójelentése is elkészült, majd pedig a 3-4-2-1-gyel végleg elfogyott körülötte a levegő. Ez most nem jött be, van ilyen.

   • Woolwich

    Lucasnál már csak annyi a nyitott kérdés, hogy 3 vagy 4 milliót bukunk rajta…

 • ARSNL

  Iván nem fejtett ki túl nagy ellenállást:

  Steve Bould, Gerry Peyton (GK coach), Tony Colbert (fitness coach), Boro Primorac & Neil Banfield (coaches) have been offered new contracts.

  AFC want to make one more appointment to their recruitment department but Wenger will not give that person the Director of Football title.

  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19059498_1343116672410451_7805547763551568165_n.jpg?oh=5c3d1497d9fe78dacf9d64d99ec0fda3&oe=59E4053C

  • changemynamekukac

   Ivánról az volt a hír, hogyha marad minden a régiben, akkor az MLS szeretettel várja következő szezontól. Szerintem megy, köszöni az eddigieket, puszi-pacsi mindenkinek, aztán majd valamikor legközelebb

   • Woolwich

    Na és akkor mi volt az a páros nizzai kirándulás?
    Gazidis kell Kroenkenek, hogy valaki rajta tartsa a szemét Wengeren.

    • changemynamekukac

     jók a francia borok, meg a bikinis csajok a riviérán ‘asszonygyák’ Meg Monaco sincs messze, ott ismerős a Papa kis városvezetést tartott

     • ARSNL

      Esélytelen, hogy Wengert elkapja valami tini ‘aranyásó’ a parton, kivéve ha Kyian Mbappénak hívják. 🙂

 • Gordon Cole

  Semmi valtozas az edzoi stabban, az eg kek, stb.

  Times:
  Arsène Wenger has won a significant battle with the Arsenal hierarchy after the club gave their blessing for him to retain all of his back-room staff for next season. The manager had been asked to make changes to his coaching team during the talks that led to him signing a new two-year deal, but Wenger stood his ground and the club have backed down.

  Wenger’s back-room team were contacted towards the end of last week and told that they would be staying on. They were invited to sign new contracts as their existing deals expire at the end of the month. Gerry Peyton, the goalkeeping coach, and Tony Colbert, the fitness coach, were under particular pressure but the pair are definitely staying, along with Steve Bould, the assistant manager, and the coaches Boro Primorac and Neil Banfield. Wenger is extremely loyal to a tight-knit group that has remained almost unchanged throughout his 21 years at Arsenal except for the retirement of Pat Rice, the assistant coach, five years ago.

  • penito

   nem fog itt változni semmi.

  • Bill F Murray

   “The manager had been asked but Wenger stood his ground and the club have backed down.”
   kurva egészségesen működik ez a klub…
   és aki kellemeseket szeretne álmodni, az gondolja nyugodtan továbbra is hogy ez a Board és tulajdonos felelőssége, és a hőn szeretett klubját azeri módszerekkel irányító Wenger csak áldozata a szerencsétlen csillagállásnak

   • ARSNL

    A Board felelőssége elvitathatatlanan, illetve Wenger a saját csökönyössége áldozata.

   • changemynamekukac

    Usmanov kéne azt mondom 😀 nagyobb kutya megb*szná a kicsit 😀

  • changemynamekukac

   Ha Sanchezt nem tudjuk megtartani, akkor egy földbeállást vizionálok jövőre. Akkor meg Mr. Kebab is lelép, és kidobhatjuk az utóbbi 4 évünket az ablakon. Well done. Rimánkodok egy jó Sancho hírért.

   btw:
   Tony Colbert, the fitness coach… nem a világverő amerikai a fitness coach?

   • Woolwich

    Engem meglepne, ha Sanchez adna még egy esélyt Wengernek.
    Jelenleg azt mondják, hogy bár Pep nagyon vinné Manchesterbe, mégegyszer nem akarjuk a csapat legjobbját egy közvetlen PL riválishoz elengedni. Ebben az esetben maradna neki a München, amennyiben Henrique és a PSG nem száll be érte.

    • BVick

     Vagy..: o a masodik igazolasunk idenre.
     Nem hosszabit, de nem adjuk el, kvazi 40-60MM-t invesztalunk bele hogy egy evig nalunk focizzon.. 😉

   • Gordon Cole

    Amikor Shad Forsythe-ot leigazoltuk 2014-ben, megtartottuk Colbertet is. Valami ilyesmiben remenykedek kapusedzo poszton is, mert keringenek pletykak arrol, hogy oda johet valaki uj (pl. Lollichon), fuggetlenul attol, hogy Gerry Peyton marad.

    https://twitter.com/AFCAMDEN/status/874592580058718208

  • white__widow

   Einstein’s definition of insanity “doing the same thing over and over again and expecting different results”

 • BVick

  Tudom naivitasra vall tolem onmagaban a felvetes is, de van arra barmi esely hogy pl. TO-t kiszervezzuk a nyaron – igy vagy ugy? A szezon vegetol latott (tok jogos) pihentetes utan minek cipeljuk magunkkal tovabb..?

  Vegulis Jacket is kikolcsonozte tavaly, az sem tunt pedig valoszinunek, szoval remenyhal..

  • titok84

   Szerintem is időszerű volna, ráadásul, amíg játszott, úgy csinált, mintha tudna focizni, így akár normális árat is kérhetünk érte. Én most már biztosan inkább Oxot tartanám meg.

   • changemynamekukac

    én már őt sem, de ha TOtól megszabadulunk, az is egy lépés a helyes irányba. A gond, hogy baromira nem elég már egy-egy ilyen lépés, ennél több kell.

    • Trollséne

     hát pedig ha ebben a 3 védős rendszerben látja a jövőt, akkor hatalmas hiba lenne eladni Ox-t

     • changemynamekukac

      ha ebben a 3 védős rendszerben látja a jövőt, akkor elsőnek is szedjen magára egy kis taktikai skillt, másrészt meg tudjon belenyúlni jól a meccsbe (ha már elbaszta a kezdőt), ne csak a cipzárral baszkuráljon a 70. perc körül.

     • Trollséne

      kit hoznál helyette RWB-nek?

     • Woolwich

      Nálam az első számú RWB Bellerin.
      Egyrészt szerintem jobb, mint Chamberlain, másrészt Ox jövője még mindig középen van az öreg szerint és amíg ő ebben a rendszerben akár CM-ként, akár csatár mögött szélsőként is tud játszani, addig Bellerinnél elég egyértelmű, hogy a jobb bekk poszt az övé.

     • Trollséne

      Jah, adná magát igazából, de nem vennék rá mérget, hogy Wengernél is ő a no.1

     • changemynamekukac

      Weiser pl olcsó Bayern kuka Herthában, Aurier bajos néger vagyok PSGben. Ő már ráadásul ki is nyalta Wengert. Ricardo Pereira Niceban is végigszaladgált mindenhol a jobb oldalon. Lehetne találni épkézláb embereket azért ide.

    • ZERO_L

     HG-kat meg ifikkel toltod fel?

     • changemynamekukac

      nem, én alapból hülyeségnek tartom a csak 2-3 embert igazolok metódust, mert ezzel mutatja, hogy álomvilágban él a keret teljesítményét illetően

     • ZERO_L

      Viszont az is marhasag hogy 10 uj jatekost akarj beepiteni egy szezon alatt, mindenkit nem lehet csak ugy elkuldeni, a te vesszoparipadnak szamito british core-ra ez hatvanyozottan igaz

     • changemynamekukac

      Nem azért van bajom a kerettel, mert britishek vannak benne, hanem mert szarok. Egyszerre 10et nem lehet elküldeni, mégha teljesítményük alapján illene is, de azért tegyen már egy lépést affelé. Ha a Leszter-Chelsea esetén be tudnak építeni 4-5-6 játékost egyik évről a másikra, és bajnokok tudnak lenni, akkor nem lehetetlen ez. Az hogy neki nem megy más kérdés.

     • ZERO_L

      szarozhatod ameddig csak akarod, de HG-t akkor is kell a csapatban tudni, már pedig, ha te most Ox-ot, TO-t és még Jacket is el akarod küldeni (+Gibbs,Jenkinson) és társait, akkor nem töltheted fel a helyüket külföldiekkel, ezeket ugyan olyan “szar angolokkal” kell pótolni, amik megint nem két fillérbe kerülnek

      btw nem azért lettek bajnokok mert 4-5-6 új embert be tudtak építeni, hanem mert heti egy meccsel 13 fős kerettel végigtolták az idényt, ennyi erővel jelentsük ki hogy csak a “kék” színű csapatok tudnak bajnokságot nyerni, ezért váltsunk azonnal színt

     • changemynamekukac

      Persze hogy kell, csak engem az zavar, hogy mondjuk a mi HGink, nem az a kaliber, mint mondjuk Kane- vagy Ali. Lásd lejjebb hosszabb eszmecserénk utolsó gondolata. Innen külön vicces, hogy HG Gnabry-t elenkedtük tavaly, aki kinéez egy jó iparoslegénynek jelen állapotban, és ki tudja hova fut ki, míg a Jenko-TO-Ox-Gibbo stb. sor meg marad. A HG egy szar, de érthető dolog, nekem az a bajom, hogy érdekes módon szar angolokat húzunk fel HGnek. Ami megint a scout, és ifi kiválasztási problémáinkra vezethető vissza, de nem kezdem újra.

      A Leszter keret, igen a Plre elég volt. A Chelsea meg kicsit erősebb, és tavaszra ugyanúgy ott voltak az Fa kupa döntőben, mint mi. Ez már két sorozat. Az MU meg Ligakupa-ELlel alig van mögöttünk. (igen okádék a játék, mégis mire megyünk a szexifocinkkal, meg a mentally strong 10-2vel?) ezek nem heti egy meccsek.

     • ZERO_L

      értsd már meg, nem elengedtük Gnabry-t, hanem letettünk elé egy szerződést, amit ő nem volt hajlandó aláírni, mégis mit kellett volna még tenni?

      egyébként ha már szó van róla, állítólag ő választotta a WBA-ba való menetelt több opció körül, just saying

      (Alli vagy Kane-nel majd akkor példálozzunk, ha már nyertek valami vasat… thx)

     • changemynamekukac

      Mondjuk letenni elé egy olyan szerződést, amit hajlandó aláírni, ha már 140k itt van.
      ez a WBAt saját maga választotta sincs meg. Ez merről? Csak azért kérdezem, mert épeszű ember nem megy Pulis keze alá.
      Vasat nyeri csapatsport. Ellenben ne vitassuk már el, ha valaki kétszer megnyeri a PL góllövőlistát, és utóbbi 3 szezonban is végig 20 gól fölött termel. Helló széphajú lófasz franciánk.
      Jack nyert vasat, de csak azért mert a neve fenn volt a nevezettek között, aztán a kórházi ágyból szurkolt, végig. Lásd a Spurs is shit kiszólást, mikor ahhoz a kupához lófasz köze volt.

     • ZERO_L

      WBA abból a szempontból lehetett jó választás, hogy PL csapat és lehet ez döntött, csak azért hoztam ezt fel mert ez a szitu sem olyan fekete-fehér mint amilyennek tűnik elsőre

      ha meg aládobtunk volna 100k-s fizut(most mondtam valamit), úgy hogy sérült volt az utolsó 2 évében, te lettél volna az első aki (jogosan!) felhánytorgatja AW-nak, hogy mi a francnak fizetünk egy lutri játékosnak ennyit ha xy meg z csapatban kevesebbet keres

      vas nyeréshez mondjuk kell a győzelmi mentalitás is, ami sp*rsben jelenleg baromira nincs meg (lsd bajnoki hajrák, kupák, BL teljesítmény), nagyon szép, nagyon jó a gólkirályi cím, csak baromira nem elég, ha állandóan elő van rángatva mint A követendő példa…
      Jack játszott két meccset és a döntőn is szerepelt, szerintem te kevered a FA kup címvédéssel, ahhoz a sorozathoz nem volt köze

     • changemynamekukac

      Ehhez a szinthez kell akkor is közelíteni, ha előre akarunk lépni. Jackkel nem azért van ki a tököm, mert kutyaütő, hanem mert sérült mindig. Ellenben a nagy többség kutyaütő. Az kellene hogy valamilyen formában ezeket folyamatosan kiszorjuk. Hogy új emberek az ifiből, vagy igazolásokból jönnek az a csapaton múlik, bár mint lejjebb fejtegettem, szerintem alapból rossz embereket választunk ki az ificsapatokba, szóval nem fog kijönni tőlünk Bale-Modric-Müller vagy valaki extraklasszis, ami felvet kérdéseket, de ha csk azt tudnánk elérni, hogy 5 évente egy 3-4 Hayden-Gnabry féle ember jön ki, akkor azért az már egy lépés a jó irányba. De az, hogy az öreg lenyilatkozza, hogy 2-3 embernél többet nem hoz, az nekem nem azt mutatja, hogy itt érdemi változás lesz. Főleg ha a chilei is dobbant, mert kivan a töke a majd jövőre dologgal.

      Nekünk sincs győzelmi mentalitásunk, elég megnézni, mennyire szaros a gatya, mennyire földbe tudunk állni (nem csak BL, PL is). Két esetleg 3 komoly meccs van az FAben, mind tavasszal, mikor nekünk már minden lefutott, más fejben meg még a PLre koncentrál. A spurs nem egy sikermatéria, de mégis Modric-Bale-Kane féle tényleg extraklasszisnak nevezhető emberek jönnek onnan ki valahogyan az utóbbi 10 évből. Ez azért nagyon gáz a szempontunkból, lévén hogy feleannyiból költekeznek mint mi és kigazdálkodtak egy akkora stadiont mint nekünk van ugyanezen idő alatt.

      Emlékeim szerint az elsőhöz is csak annyi, hogy egy meccsen játszott, de akkor rosszul emlékszem.

     • ZERO_L

      az utóbbi három évben az akadémiai rendszerünkből például olyanok jöttek ki, akik komolyan hozzá tudtak tenni a nagy csapathoz: Gnabry,Iwobi,Bellerin,

      ez miért nem “egy lépés a jó irányba”?

      (most hirtelen ki ne találd, hogy csak azért nyertük meg az FA kupákat, mert a többi csapat átengedte nekünk… Poolnak 1-2 évet leszámítva köze nincs a bajnoksághoz lassan több mint 20 éve, aztán mégis AW-val van egy szinten az FA kupa kollekciója)

     • changemynamekukac

      Igen, de ahogy lejjebb is mondtam, az ő ítéletükkel várnék még 2-3 évet. Nem azért mert rosszat feltételezek róluk, örülnék, ha kiderülne, hogy nincs igazam, és nem egyszeri fellángolás, hanem pályára álltunk. Én ezzel még szkeptikus vagyok. De ha csak ilyenek potyognak mostantól, akkor a pesszimizmus egy része eltűnik majd.

      Nem találom ki, de ha megnézed, az Fa kupa kbre a futottak még kategória másoknál, mert inkább a PL-BLre priorizálnak, mint erre.

   • BVick

    Vigyazz vele, csak megvezet, mint TO az ev elejen.. 😉

  • Trollséne

   Debuchy, Jenkinson, Walcott triót minden körülmények között ki kellene baszni idén (lehetőség szerint végleg)

   • BVick

    Absolut. Viszont elozo kettore azert realis esely is mutatkozik (mondjuk neha hajlamos vagyok megfeledkezni rola milyen meglepiket okoz neha a Papa 🙂 ), TO Liebling azert mar kemeny dio.

    De mivel bevallotan 2-3 jatekosra lovunk atigazolasilag, gondolom tervez helyet csinalni nekik, ezert bizakodok, hatha fennakadna TO is a rostan.

    • Balázs Kozó

     Kérdés: Joel Campbell, Akpom, Asano?

     • Trollséne

      A japánt mindenképp rá kéne sózni még egy szezon erejéig a Stuttgartra. Campbellnek szerintem itt végleg lefőtt a kávéja, Akpomot meg az idei szezonhoz hasonlóan csak januárban elsózni kölcsönbe, addig az EL-ligakupa meccseken játszhatna.

     • Balázs Kozó

      Pedig látnám Campbell helyét a csapatban, főleg, ha Alexis mégis felvenné az útilaput. Akpom pedig akkor kellhet, amikor Webbs és Giroud lesérülnek novemberben.

     • Trollséne

      Az a baj, hogy Lucas helyét is láttuk, aztán mégis elvétve játszott, pedig nem is volt szar. 😀

     • Balázs Kozó

      Eeegen. Fel kéne már hívni a Papát, hogy ne herdálja a pénzt.

     • changemynamekukac

      hát de nem herdálja, ő odafigyel még a büfés dolgaira is mert mi egy nagy család vagyunk

     • Woolwich

      Akpomnak van itt még jövője?
      Októberben már 22 lesz és gyakorlatilag még az a pár értékelhető PL meccs sem volt meg neki, mint anno Gnabrynak…

     • Balázs Kozó

      Majd termeli a pénzt kölcsönben a klubnak.

 • Woolwich

  Ox nagyot játszott ma CM-ként. Jobbnál jobb labdákkal szolgálta ki a franciákat.

 • Trollséne

  ez valami kibaszott íratlan szabály, hogy a Liverpoollal az első 3 fordulóban játszanunk kell

  https://twitter.com/Arsenal/status/874899404494385152

  • Woolwich

   Nem tudom eldönteni, hogy a Burnley ellen otthon vagy már a MU ellen az OT-n leszünk bajnokok?

   • Trollséne

    Akkor már legyünk a WHU ellen, egy Guard of Honour Jóskával felbecsülhetetlen lenne. 😀

    • ZERO_L

     de OT-n bajnoki címet ünnepelni, már hagyomány 😉

  • ARSNL

   Winter is coming! Kemény a december, a februárt látva pedig valamelyik kupasorozatot be kell majd áldozni, mert lesz ott minden.

   • Trollséne

    elnézve a tavaszi sorsolást kb. mindent le kéne szarni, ha a februárt letudnánk úgy, hogy csak 5 pont a távolság az elsőhöz képest, akkor még el is lehetne hinni
    (ehhez viszont Wengernek át kellene lépnie a saját árnyékát és nem megrekedni a stabil 75 +/- pár ponton, ami az elmúlt évek tapasztalatai alapján sajnos elég unlikely :S)

    • Balázs Kozó

     Azért a november így is oda fog baszni.

    • changemynamekukac

     na, ne légy naiv…pont ez jellemzi az öreget. De jobban mondok, ha Sancho nem marad, a 70 pontért is magunk alá fogunk hugyozni az örömünkben

  • ZERO_L

   BL selejtezőből jönnek a meccsre

   nem azt mondom, hogy ez olyan sokat számít az év elején de azért biztos nem segít egy hétközi meccs

  • Trollséne

   Chelsea (A) Brighton (H) Everton (A) Manchester City (A) Burnley (A) Southampton (A) meccsek előtt kell majd baszni a rezet csütörtökön az EL sztyeppéin

   • ZERO_L

    remélem ez is rásegít arra, hogy ne utaztassuk a fullos kezdőt

    • Trollséne

     igen nagy faszság lenne Wenger részéről

     • Balázs Kozó

      A részemről: a full kezdő kizárólag csak FA cup legjobb 16 között és a bajnokikon léphet fel, mindenhova máshova mehet az ifi.

  • Frimpong

   Utána jöhetnek még a pánikigazolások

   • titok84

    Igen, és augusztus végére simán összejöhet a szinte behozhatatlan hátrány…

  • Mr. Dhoan

   Túl easy. Idén bajnokok leszünk.

 • Woolwich

  Lyon president Jean-Michel Aulas has invited Paris Saint-Germain to bid for Alexandre Lacazette, saying he would rather sell the player to another French club than let him move overseas. He told France Football:
  “I want him to know that if he makes an offer for Alexandre at least equal to that of the other clubs bidding for him, then Alex can go to Paris without problem.
  I am a businessman and a modern club president. Transfer money must be reinvested into French football, as I always did when we were at the peak of our powers. When transfer money is shared abroad, it strengthens our competitors instead.”

  • changemynamekukac

   két éve még az volt, hogy külföldre olcsóbban adják, mint Párizsba, mert nem a konkurenciát akarja erősíteni

  • Woolwich
   • Fin de foot

    Tévedés, cdak Houllier egyik ügyvitelise van Londonban, és azért, hogy Bertrand Traorét leigazolják..

 • white__widow
 • titok84

  Turanhoz mit szóltok? Szerintem erősödnénk vele — persze jobb lett volna, ha két éve jön, de talán most is jól kiegészíti majd…. ööö…, aki marad….

  • ZERO_L

   Nem örülnék neki, total leépült, ingyé johet, de amennyiert pletykaljak nagyon nem kene

 • changemynamekukac

  Nyárra olvasnivalók, részben fed minket, de jó áttekintő

  Angliai résznél A City-WHU-Pool aztán nemsokára majd a Spurs meccsnézőszáma. Kbre tele lesznek a stadionok. Innentől az árazást ha nézed mellé, akkor csökken az előny, olló. Vészvillogó bekapcs, néger már keni a hitőport a brére, miközben a papa pucsít.

  http://statgalamb.blog.hu/2017/05/29/az_elertektelenedo_futballszurkolo_nyomaban

  http://statgalamb.blog.hu/2017/06/05/a_felgyorsulo_futball_sodraban

  http://statgalamb.blog.hu/2017/06/14/a_hatekony_labdarugo_delibabja
  avagy nézzük meg kit lehetne hozni

  via NST

 • white__widow

  igazoljuk Lemar

  • ZERO_L

   poszt címnek is elmehetne 😀

  • ARSNL

   Lemaradunk a francia aranygenerációról:

   http://i.imgur.com/lOrN679.jpg

   Talán meg kellene adni a lehetőséget azoknak, akik már velünk vannak.

 • Bill F Murray

  Silvestre:

  I think on some occasions, and I’ve been experiencing this with Arsene Wenger as a manager, he was not ruthless enough with the players.

  “Me included, you know. You miss points and in the end those points can cost you the title and trophies.

  “That’s his personality as well, he’s respected and loved also because he’s nice.

  “So, it’s difficult.”

  • changemynamekukac

   Egyrészt ja, ilyen nagypapát szertne az ember, másrészt tönkrevágja a céget. Ezért nem jó rokonnal vállalkozni. Nehezen baszod ki, ha nem csinálja megfelelően a melót.

 • Woolwich
  • white__widow

   wenger megpróbálta leigazolni

 • white__widow
  • titok84

   Senkinek sem kell egy akciós Nasri? Nahát…

 • ZERO_L
 • changemynamekukac

  és adjunk hálát a sornak, hogy a Papa hosszabbított. Nem kell agyon izgulni az edzők miatt a nyarat.

  http://gianlucadimarzio.com/en/chelsea-decisive-hours-ahead-for-contes-future-as-manager

  • Bill F Murray

   Akkor kb a wishlist top5-ből 3 mozdítható ezen a nyáron

  • Charlie Mops

   nemtom, olaszokon én finnyognék

 • ARSNL

  Aulas megerősítette, hogy ajánlatot tettünk Lacazette-ért. Aztán hozzátette, hogy a játékos nem fog távozni.

  https://twitter.com/InsideGones/status/875648386304688129

 • white__widow

  fasza lett a poszt peet

 • Trollséne

  Nekem egyre gyanúsabb, hogy a bosnyák megszerzésével idénre le is tudtuk az átigazolási ablakot a magunk részéről.

  • changemynamekukac

   szvsz jön egy ember még (lehet hogy több is, de azok nevesincs tinik-kiszuperált faszok), egy nagy név lesz tutira folytatva a drágán is veszek játékos sormintát. Csatár néz ki, vagy szélső, de a támadóharmadba mindenképpen (nem, a japán minijakuza nem vehető komoly erősítésnek). Az más kérdés, hogy akkor is csak egy jön, ha elmegy Sancho, meg akkor is ha marad, lévén hogy nincsen B terv, mindig csak a szuperoptimista scenárióva számolunk. #Wenger_lodzsik
   Viszont még így is olyan a keret, amitől azért falnak megyek. Főleg ha az ilyen 4-5 embert be tudok építeni a kezdőbe Leszter-Chelsea vonalon gondolkozik az ember.

  • ZERO_L

   Ezt minden evben elsuti vki, jinx? 😀

   • changemynamekukac

    Ez nem jinx. Elhiszem, hogy papának elég volt. Aztán augusztusban, mikor 3-6 pont mínusz összejön, aktivizálja magát, mert nem érti a világot.

    13-14 Aston Villa 1-3, Özil, Flamo
    14-15 Everton 2-2, Leszer 1-1 (ohh kocogás, oh Per szerelem) Welbeck (és még úgy ahogy ez volt a legjobb, mert Debuchy, meg Sancho kvázi az elején jött), de hát a támadórészleg, meg lófasz sérülése…
    15-16 WH, 0-2, Pool 0-0, Cech… és hello, nem volt minőségi upgréd. Érted, nem volt minőségi upgérd a piacon. Mi van ha kiesik valaki a középpályáról novemberben (sőt mindenki?) Sebaj, félévkor majd szerzünk egy Elneny-t akciósan, előtte egy évvel is milyen olcsón szereztük Gabrielt. Jelzem azt, ekkor volt a Zagreb-Olimpiacos féle szopás, meg hogy a papa elhitte ezzel a kerettel meglehet. Amúgy az a vicc, hogyha lett volna mentally strong, behúzza a rokibajnokságot, de hát 71 pont. Gondolom nem függ össze ez a kerettel, igazolásokkal.
    16-17 3-4 Pool, 1-1 Leszter. Perez, Musfati 20+41 milla, mert időszak elején gondolkodni luxus, meg amúgy is, ő spórol a pénzzel, mert neki még a büfésre is gondolni kell, hát nem aranyos?

    Nem. Papának ez a mennyiség simán elég. Nem tudom milyen álomvilágban él, de ez elég. Aztán jön az augusztus, meg hogy elkenik a száját, 3 meccset nem tud nyerni zsinorban, mert mindenki még nyaral vagy fizikailag vagy csak fejben és szét kell nézni a piacon újból, válogatni a maradékból, meg a túlárazottakból, hátha van még épkézláb ember. Bárcsak gondolkodna előre, és ne rugdalná meg az élet úgy istenesen megint, de kevés esélyt látok erre.

  • Bálint

   Kiköltekeztük magunkat

 • ZERO_L
 • Gordon Cole
 • Gordon Cole

  Jon egy ausztral fitness guru az AFL-bol. Korabban mar dolgozott a Poolnal is.

  http://news.arseblog.com/2017/06/report-australian-fitness-bloke-to-join-arsenal/

 • Woolwich

  Végül is igaza van Kroenkenek. Minek törje magát, mikor BL vagy bajnoki címek nélkül is bent vagyunk a Fehér Házban?
  https://twitter.com/ChrisWheatley_/status/876342769010266112

 • Frimpong

  F.B-nek
  Jordan Amavi looks set to leave Aston Villa this summer, confirming he’s on the transfer list.

  Speaking to French paper Nice-Matin, he said: “We spoke with Aston Villa, I was up front with them, the club were in return.

  “If I have to leave, there will be no problem.

  “I have ambitions. I want to play in Europe, for a club that play in all the competitions.

  “I have been placed on the transferlist”

 • ZERO_L

  @trollsenewenger:disqus posztban be lehet tenni gif-et ügye?

  • Trollséne

   ha jól tudom nem gecizik vele a wordpress, szóval jah

   • ZERO_L

    thx

 • penito

  Egyre gyanúsabb, hogy elengedjük Zsuzsukát a nyáron. Még utoljára lehetne jó pénzt kapni érte, de amúgy sajnálnám ha menne, cserecsatárnak még mindig jó.

  Így meg most lesz egy csomó ugyanolyan támadónk (Lacazette, Welbeck, Theo), aki bunker ellen nem sokat ér.

  • jimboy

   inkább theot basznánk ki helyette már végre, aki még nem bunker ellen sem ér semmit

 • Gordon Cole

  Sajnos meg legalabb egy evig nelkuloznunk kell Takuma Asanot.

  https://twitter.com/afcstuff/status/876543414753472517

 • Készül már az elemzés a szezonról, de addig egy pár mondat arról, miért lenne faszság eladni Olivért:
  http://www.goal.com/hu/news/21252/arsenal/2017/06/19/36481662/goal-elemz%C3%A9s-az-arsenal-%C3%B6ngyilkoss%C3%A1got-k%C3%B6vetne-el-giroud?ICID=HP_HN_1

  • Woolwich

   Nem jó ötlet megválni Giroudtól, ezzel egyetértek.
   Viszont mi van akkor, ha ezzel az áldozattal sikerülne igazolni végre egy klasszis csatárt – gondolok itt pl. Lacazettere vagy Mbappéra?
   Utóbbira nyilván nincs sok esély, de Kazettát lehet odaadná Aulas, ha a pénz mellé a francia válogatott kezdő csatárát is megkapná.

   Kockázatos lenne? Persze. De ha nem lépünk valamit, akkor ugyanott fogunk tartani jövőre is, ahol most.Giroudt leírtad miért nem való kezdőnek. Welbeck hiába illene a rendszerbe, gólképtelen csatárral hosszú távon megint nem megyünk semmire. Sanchez sorsa meg nagy kérdőjel továbbra is.

   • changemynamekukac

    Perezt kihagytad, amúgy ja. Meg Lópöcs már a 3xben. Most még tudnánk kapni érte egy normális árat – márha ennyire fontos a büfés, meg a klub anyagi helyzete – később már innen menne nyugdíjba, vagy free transfer.

    • ARSNL

     Miért baj az, ha egy játékos innen vonul vissza?! (Ráadásul Giroud esetében nem is egy kóklerről beszélünk)
     Nincs előttem a kép, ahogy az Emirates alkalmazottak szorongva tekintenek a jövő felé, közben arra gondolva, hogy nőni fog-e a karácsonyi bónusz attól függően, hogy Giroud-t eladják a nyáron, vagy sem.

     • ZERO_L

      senki nem szorong, AW tavaly bedobott egy hülye gumicsontot (lsd még “nincs upgrade”) és FB ezt rágja már azóta is

     • changemynamekukac

      te jól viseled a cinizmust, én kevésbé

     • ZERO_L

      Magyarországon élsz, jobb ha mielőbb hozzászoksz 😉

     • changemynamekukac

      Van pár év külföld bennem. Lehet hogy az a gond, hogy láttam, lehet ezt másképpen is.

      Post mikor jön?

     • changemynamekukac

      Engem nem zavar, de előjött a matekos énem. 28-29-30 környékén tudod elsózni utoljára a játékost, aztán már csak töredékét kapod, mert minden év már ajándék a karrierben ezen felül. Ha csak annyit csinálnak meg, hogy elsózzák azt aki 30 éves, és vesznek belőle annyi fiatalt, amennyi kijön, akkor az nem egy rossz befektetés. Nálam Giroud nimbusza nem akkora, hogy a párnámat telesírom miatta.

      A nevezett Zero által említett gumicsont:
      I have not to forget as well that we are a club who has 600 employees who we need to have a responsible attitude as well
      http://www.thenational.ae/sport/english-premier-league/arsene-wenger-defends-arsenal-transfer-policy-i-spend-300-million-if-i-find-the-player

      A nevezett mondat után jött ez:
      http://www.mirror.co.uk/sport/row-zed/arsenal-employee-claims-resigned-job-8681666

      Hogy aztán a kifelentése után egy hét sem telt el, hogy megvegye túlárazva Mustafit. Nice one Papa. We are a big family you know.

     • ARSNL

      Pont ennyire kell komolyan venni egy Wenger interjút transzfer témában. Semennyire.

     • changemynamekukac

      nem értek egyet. A PR dumát rá tudja tolni másra. Egy normál ország/vállalat/csapat vezetőjeként (-Trump, meg szeretettVezetőnk) ne legyen már feltűnési viszketekséged. Mondhassad nyugodtan a sajtónak, hogy nem nyilatkozol, mert nincs mit. Még az is jobb, mint hogy orbitális baromságok hagyják el a szád, és rontod a brandet a szavaiddal.

     • ARSNL

      Nem tudja, mert neki kell ott seggelni minden egyes sajtótájékoztatón, és ő kapja meg ugyanazokat a kérdéseket 1000+1-edszere is. Ha nem válaszol, akkor a szájába adnak valamit, aztán azért magyarázkodhatsz. Azt sem gondolnom, hogy az Öreg vágyná ezt a részét a munkájának, és a médiának élne.

  • ARSNL

   Giroud szempontjából azt gondolom jogosan fogja kikérni magának, ha esetleg elé hozzák Lacazette-t és komoly játékperceket vesz majd el tőle. Nem elvárható egy játékostól sem, hogy megelégedjen a kispaddal, és ketté tudja választani a válogatottban betöltött szerepét a klubcsapatétól.
   Ha elfogadja a helyzetét itt, akkor minden oké, ha nem, akkor viszont meg kell köszönni neki az eddigieket, és elengedni.

   • ZERO_L

    de ilyen alapon akkor a Rambo-Xhaka-Santi hármasból is kikérheti magának egy, hogy milyen alapon padozik… 11 fős erős kerettel eddig se tudtunk mit kezdeni

    • ARSNL

     A differencia az, hogy amíg Giroud egy posztra pályázik a jelenlegi játékrendszerben, addig ezek a játékosok minimum kettőre. Így simán beskatulyázhatja magát egy 20 perces cserejátékossá, ami elképzelhető, hogy a válogatottságára is kihatna(bár Deschamps töretlenül bízik benne, amire eddig rá is szolgált).

     • ZERO_L

      két poszt, de két különböző szerepkör… például Rambo-Santi kp-val kb hülyére vernének minket, a három játékost nem tudod 1az1ben helyettesíteni a másikkal

     • ARSNL

      Három poszt. Santit és Ramseyt nyugodtan fel lehet tolni Özil helyére is. Az más kérdés persze hogy Gülü nincs rotálva. Szóval ebben rendszerben akár mindháromnak egyszerre pályán lehetne a helye.

     • ZERO_L

      Giroud ugyan ugy lehetne ket csataros felallasban jatszat, szoval lehet ezt meg csavarni
      En alap esetekrol beszeltem

     • ARSNL

      Wenger alatt újra két csatáros felállásban kezdeni nagyobb fantasy, mint Özil helyére bedobni egy Santit vagy Ramsey-t a jelenlegi rendszerben, de mindegy is. Amiből a vita kiindult azon ez nem változtat, mármint ha egy játékos nem fogadja el a helyzetét, akkor azt meg lehet érteni, és elfogadható, ha nem akar padozni. Ezt szerintem felesleges tovább ragozni.

     • ZERO_L

      Megerteni meg lehet csak akkor ne varjunk elorelepest…

     • pataKi[ng]_49

      Én vagyok az egyetlen aki elrettenve olvasta ezt a Rambo-Santit? és nem Santi miatt, de Ramsey idei évi teljesítménye nálam nagyon de nagyon nincs rendben

     • pataKi[ng]_49

      Ramsey idei évi teljesítménye a legnagyobb csalódások közé tartozik nekem, főleg az EB-szereplése után. Jelen pillanatban ott tartok vele kapcsolatban,hogy egyáltalán nem bánnám ha eladnánk, pedig kedvelem mert régóta csapattag és tisztelem is nagyon azért,hogy ilyen mélységekből újratudta építeni magát, de amit idén nyújtott, nálam kritikán aluli, leszámítva egy két meccset az év vége felé.

     • ZERO_L

      a számok sem tudnak meggyőzni?
      https://pbs.twimg.com/media/DC1eeNBXoAcZF0N.jpg

      (nekem is csalódás, bár nem ennyire negatívan)

     • pataKi[ng]_49

      hát érdekes statisztika az biztos, de azért ez elég képlékeny maradjunk annyiban 😀 megharagudtam Áronra nagyon,azért vagyok ennyire negatív, mert tőle többet várnék.. :/

     • changemynamekukac

      Két dolog:
      1) ebben bele vesz olyanokat is, mint pl WHU elleni meccs, ahol 9 percet volt pályán, esetleg Sunderland vagy Stoke, ahol 13 perc jutott neki, ahol győztünk, csak éppen sok köze nem volt a meccshez.
      2) Két MU meccs: 2-0, 1-1, Liverpool 3-4, Spurs meccsek, 2-0,1-1, és ennyi a top 6 ellen. Most félretéve azt hogy besztlíg, de nem játszott a City-Chelsea meccseken, Pool meccs visszavágón, ahol egy azaz egy Győzelem jött össze, mert hiába vagyunk top10es klub valahogy nem megy a közvetlen riválisokkal szemben a pontszerzés, akik azért Európa elitjébe tartoznak.

      Szóval az hogy kis meccseken játszik, amiket amúgy is behúzunk, ellenben nagy meccseken nem, amiket meg amúgy is elbukunk, nagyon szép számokat eredményez a statisztika alapján.

     • Attila Kovács

      Nélküle kb. a WBA szintjét hoztuk. ….Mármint eredményességben. ….A játékunk nem volt annyira minőségi.

  • Wide open

   Giroud-t én is mindenképp megtartanám, de ha már itt tartunk az elmúlt cirka 10 évből csatárigazolás szintjén magasan Giroud jött be a leginkább és őt sem nevezném klasszis csatárnak. Adebayor volt talán az utolsó akinek még elfogadható teljesítménye volt a csapatban, de rajtuk kívül a többiek ilyen olyan indokok miatt, de mindenképpen csalódásnak mondhatóak. Illene már beszerezni egy elit befejező embert…

   • changemynamekukac

    hát pl Perez talán megérdemelt volna pár meccset azért. Ennél még Welbeck is többet kapott.
    Eduardo…
    Sancho.

    • Wide open

     Perezt én is jobban nyomatnám, de mint látjuk valamiért a Papus nem hisz benne. Hátha idénre meggondolja magát.
     Eduardo rohadt jó volt, de a lábtörése miatt sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Sanchez meg nem csatárnak lett igazolva.

     • changemynamekukac

      Ezzel mind egyetértek, csak azt szerettem volna mondani, hogy az hogy nem vált be, nem csak adott egyénen múlt, hanem olyan külső tényezőkön, mint Wenger-love vagy hogy egy troll elkaszál, esetleg hogy nincs egy épkézláb góllövő, így egy szélsőt kell odarakni, aki jobban megállja a helyét adott poston, mint az elsőszámú gólfelelős nálunk. Olibabával semmi bajom nem lenne, ha enm azt nyomták volna le a torkomon jóideje, hogy ő a legfőbb gólfelelős a csapatnál. Így azon sem kapnám fel a vizet, hogy még sosem ment 20 gól főlé. Ez a cserecsatár vagy, Szalai2.0&Hoffi, take your time maximum idén lett kicsit polírozva, előtte Olibaba az ‘Isten’, tank, ha nem hisztizik, meg nem bassza el, akkor talán megoldja.

   • Trollséne
  • pataKi[ng]_49

   Ez így van, szerintem is nagy hiba lenne megválni tőle, nem tudom miért ennyire alul értékelt. Rendkívül technikás, jól fejelő , jó előkészítő és mint ahogy írtad megbízható gólszerző minden idényben. Viszont sajnos eléggé lassú játékosnak mondható és az Arsenalnak leginkább gyorsabb,dinamikusabb csatárra lenne szüksége,aki képes szezononkét 25-30 gólt is lőni. Néha persze jönnek olyan ellenfelek ahol Giroud jelent előnyt a csapat játékára nézve, de az jóval elenyészőbb. Mindenesetre abban egyetértek,hogy hiba lenne megválni tőle, de mindenképp igazolnunk kellene egy jobb csatárt, és úgy lenne tökéletes, ha Giroud lenne az a nagyon fontos 2.számú csatár aki csereként beállva, vagy néha kezdőként mikor épp rotálni kell akkor ott van, csak sajnos nem hinném,hogy ezzel a szerepkörrel elégedett lenne.

 • Woolwich

  A Puma designerei mindig el tudják érni az adott évi mezzel, hogy megkedveljem az előző évit.

 • Woolwich

  A Puma designerei mindig el tudják érni az adott évi mezzel, hogy megkedveljem az előző évit. https://uploads.disquscdn.com/images/1ac7c75a54f650d0aa26ff993df901073cb8a537e66dd35b64fd66eb1a6006fe.jpg

  • white__widow

   ronda

  • ZERO_L

   nekem se jön be, de nézd meg a Nike mit alkotott a cfc-nek meg a sp*rs-nek, az meg a másik véglet… nulla kreativitás, nulla próbálkozás

   • Woolwich

    Hát ha ez a gallér az eredménye a Puma “kreativitásának”, akkor én inkább nem kérek belőle…

  • jimboy

   ocsmány, ahogy általában a puma mezek

  • Bálint

   nálam inkább a lack of creativity-vel van bajom

 • ARSNL

  Pires ‘jó katonaként’ sorolta a kulcsszavakat a mai mezbemutatón: stay, sign, buy. Mbappé, Özil, Sanchez, Lacazette.

  http://news.arseblog.com/2017/06/pires-backs-mbappe-chase-cites-two-other-potential-striking-recruits/?utm_campaign=autotwitter&utm_medium=twitter&utm_source=twitter

 • Wide open
  • BVick

   Valahol ertheto a dolog..

 • changemynamekukac

  off:

  Bomber dzsekik, nadrágok hosszúujjú polók stb, Múltkor már észrevettem, hogy variáltak a honlappal, de valamit elgépeltek. A kínálat menűsor nem legördülő, hanem fixen marad a head-ben, ha görgetek a honlapon. Akkor is, ha éppen már a disqus résznél vagyok. Fixen ott van a képernyő felső harmadában. Mivel fehér a betűszín, kevésbé zavaró, de gondolom nem így terveztétek.

  on

  • Mr. Dhoan

   Nálam össze van csúszva a felső menüsor egy kicsit.

   • changemynamekukac

    jah, állítottak a címsor méretén valószínűleg, de fix szélességgel lett meghatározva a box, így szétesik a felső rész.

 • Woolwich

  A Sky elég korán kezdi az esélylatolgatást a következő szezonra.
  Ennél nagyobb változásra mondjuk én sem nagyon számítok, sőt gyakorlatilag már ezt is bármikor aláírnám…
  http://e1.365dm.com/17/06/16-9/20/skysports-arsenal-team-football_3984296.jpg?20170622143922

  • changemynamekukac

   Kossal ne számolj egész szezonra, Özil-Sancho-Lazac meg írja alá a papírt. Ezen felül Ramsey neve igencsak csípi a szemem alapból, de ő libling.

  • Ezt így most aláírnám.

   • titok84

    Egyrészt ja, másrészt egész évben anyáznánk, hogy ennyit bírtunk igazolni. Úgy, hogy ebben a csapatban már Lacazette is ott van, és Sancho marad.
    Nem tudom, mi a legjobb lehetséges kifutása ennek a nyárnak…

    • Azért ha Özil és Sanchez is marad, akkor egy Lemar, Kolasinac, Lacazette hármas bőven elég upgrade + idén sem feltétlenül a keret minősége miatt buktunk.

     • changemynamekukac

      Nem feltétlen a keret minőségén, de Monreál-Gibbó álompár igazán jól szuperált idén (monreált jópárszor taknyosra sz*patták és kaptuk róla, miatta a gólt), esetleg Cazorlával is totál reális volt számolni év elején, hogy bírni fogja 32-33 évesen az évi 45-50 meccset 90 percekkel egymás után 2-3 naponta.

      Ha marad Özil-Sancho, ha leigazoljuk Lemart-Lazacot…

      Ez négy külön tényező és talán Sancho-Özil esetében van egy csekély együttállás, amúgy inkább függetlenek egymástól. Ergo 4 különböző feltételnek kell teljesülni a részünkről pozitív kimenettel. Álmodozni én is tudok, lásd a fentebb említett optimizmus, esetleg hogy augusztus elsejével mindig mi vagyunk az elsők a tabellán, az A-betűből adódóan. Csak a végén nem sikerül ezt realizálni. Várjuk meg, hogy ki jön-ki megy. Az én fejemben egy RvP scenárió van Sancho esetében. Megvárja az augusztus elejét-közepét, és ha a Papa nem erősíti érdemben a keretet az ő fejében lévő elvárások szerint, akkor köszöni a szerződéshosszabbítási lehetőséget, de nem él vele. Aztán vagy eladjuk, vagy jövőre ingyen lécel. Ha lécel, akkor lesz egy dominóhatás, szar lesz a szezon, és megnő az esélye annak, hogy Özil jövőre ugyanezt csinálja,lévén hogy itt FA kupa a max, amire számíthat az egyén, ami azért valljuk be nem éppen vonzó alternatíva. Ugyanolyan scenáriószámolás, mint a tied, csak negatív kimenetellel.

      Kossal sem érdemes számolni egész szezonra, 32 lesz szeptemberben, így felmerül a kérdés hogy ki az aki érdemben tudná pótolni ugyanolyan szintet hozva, mint ő (Per és Gabriel nem érdemi alternatíva, az egyik már nem, a másik meg ki tudja, hogy lesz-e valaha). Mint ahogy a Lemar/Lazac/random minőségi upgréd száma is inkább egy igazolás lesz, mint kettő, a támadóharmadban. Én örülnék legjobban ha a papa felülmúlná a várakozásaimat, de szerintem itt lesz ‘elbukva’ a következő szezon (értsd nem fogjuk megnyerni), hogy megelégszik majd egy ‘nagyobb’ név leakasztásával, és azt gondolja, hogy a keret minőségre elég lesz ezzel az OX-TO-Sanchez-Iwobi-Ramsey kombóval-szűkebb védősorral, hátha még Jack is visszajön a középpályán is csupa csoda lehetőségeink lesznek.

   • ZERO_L

    azért ha kiesne Cech, elég komoly bajban lennénk…

    jelenleg, reálisan ez lehet a max amit elvárhatunk a nyártól, de azért a backup kapus posztot nem kéne ennyire leszarni, nálunk általában be szokott ütni a szar 🙁

  • Bálint

   Én kapusposzton is el tudnék képzelni egy kis változtatást.
   Akár azt is, hogy egy évig Cech-Szczesny aztán után WSZ Martinez.
   EL+kupák révén vélhetően még több meccse is lehet a 2. számúnak.

   Meg Chambersre leszek még kíváncsi, remélem marad és be tud kerülni a kezdőbe, úgy a Holding-Kos-Mustafi, Chambers-Per-Monreal középső hármasok (kérdés meddig marad a 3 védő) nem néznek ki rosszul

   Középre meg Nabi Keita lenne az én választottam

   • Woolwich

    A Cech-Szczesny páros adná magát, ezt már korábban is beszéltük.
    Az olasz lapok elég biztosra mondták, hogy a Juve vinné, de elvileg Wengerrel még nem is beszéltek, szóval várjuk meg a júliust.
    Addigra Wilshere is hazaér a nászútról, jó lenne az ő helyzetét is tisztázni minél előbb.
    Chambersnek én látnám a helyét a keretben. FA kupa döntő ide vagy oda, Mertesackerrel én nem számolnék komolyabban + Koscielny achillesze is időzített bomba.

    • Bálint

     Per 5-6. opciónak még elfogadható, komolyabban én sem építenék már rá, bár ha marad a 3 védős rendszer, akkor szerintem ott még jó lehet.
     De sajnos egyetértek, hogy nagyon Perre, Jackre és Santira már nem lehet építeni mert mindegyik időzített bomba és emellett nem kevés pénzt visznek el, miközben a Xhaka-Ramsey duó mögött csak Elneny-Coq van, ami nem éppen életbiztosítás.

    • ARSNL

     Ha igaz, hogy a két jómadárnak gigaszerződést kínálunk, plusz 1-2 kulcsembernek szánt figura mint például Ramsey vagy Oxlade is kap egy jelentős fizetésemelést(az új érkezőkkel még nem is számolva), akkor kénytelenek leszünk nagytakarításba kezdeni.
     Csak ezért én már elengedném Jack kezét, illetve Szczesny egy ilyen római kölcsönidőszak után erősen kérdőjeles, hogy beleegyezne a backup szerepkör(Cech-vel nem csak a következő 1-2 évre számolunk), és a piacképessége miatt Wenger sem feltétlen ragaszkodik hozzá(Emi Martinez beugróként mutatott biztató dolgokat).
     Chamberst abszolút adom, bár két védős rendszerben tolta a Boronál, ennek ellenére szerintem neki is sokkal jobban feküdne ez a háromvédős szisztéma, ahol nem szorul a vonal mellé, és nem is utolsó emberként kell helytállnia, kevesebbet egy az egyezne.

 • changemynamekukac

  karma is a bitch, avagy hogyan mutass be a Papának Arsenal rejectként, BL nélküli szezonra. Gnabry volt a 1.0, Nordtveit a 2.0. Nem szégyellenek BL induló csapatokba szerződni a kis kurvák.

  • Trollséne

   mondjuk Nordtveit kurva nagy szar volt a WHU-ban
   más: mi a véleményed a Salah-Pool 50 millió eurós dealről?

   • changemynamekukac

    egyrészt vicc, másrészt ez azért fáj, mert azt a pénzt mi is elkölthettük volna

    • changemynamekukac

     jah és sorry, van egy Monchi-féle faktor arrafelé, kár hogy nem csaptunk le rá, de nekünk fasza embereink vannak az igazolásokra

    • jaja, pont egy agyatlan szélsőre van most szükségünk, miközben klasszik szélsők nélkül játszunk.

     • changemynamekukac

      itt sem az embert vitattam, hanem azt hogy BL pénz nélkül van egy 50 milliós luk, ami inkább 100 millió. Mert hozzánk nem, máshoz meg befolyik.

     • ZERO_L

      spoiler: nincs akkora hatalmas luk mint ahogy azt képzeljük, de majd júliusban kifejtem 😉

  • Woolwich

   Ha már Gnabry:
   Former Arsenal star Serge Gnabry recently joined German champions Bayern Munich,
   though he may not spend the 2017/18 campaign in Bavaria, according to Kicker.
   It is thought he could be made available for a loan to further his development with Hoffenheim leading the chase.

   • changemynamekukac

    tehát akkor a norvégunkkal szépen összeállnak

    • Woolwich

     Pedig a München keretét elnézve joggal gondolhattuk, hogy megkapja a lehetőséget jövőre.
     Ribery 34, Robben 33, nem fogják már egyedül végigtolni a szezont.
     Ott van még Douglas Costa, akit a német lapok már fél Európának eladtak, illetve Coman, aki nálam egy fokkal jobb, mint az ex németünk, de kb. egy kaliber.
     Szóval ha Gnabryt esetleg kölcsönadják, akkor oda kell még valaki.

     • changemynamekukac

      Építve a németoprszági tapasztalataimra a káposzták gondolkodása terén (skiz majd javít, ha nincs igazam, úgyis néhanapján benéz ide)

      Stepp1:
      Legyen Bundás proven, check. Egy év a Brémában, nincs kettős terhelés, ‘folyamatos’ játék jó eredmények.
      Stepp2: Legyen BL/EL proven + Bundás teljesítmény ne essen vissza. Ok Carlo nem tudja úgy tökön lőni magát, hogy ne húzzák be a Bundást, de a Kupa-BL búcsú idén is összejött. És nem biztos, hogy ilyen zöldfülűvel akarják feltölteni a sort, lévén hogy kell a teljesítmény magas szinten, fixen.

      Amit csinál a BM vele, azt csinálja a Chelsea kicsit másként kinek hogy tetszik. Tehetséges fiataloknak adnak máshol lehetőséget, és ha közel azonos szintű csapatban jól teljesít, akkor kap lehetőséget a klubnál. Mondanám, hogy ha Jacket az Evertonnak adtuk volna kölcsön (és egész szezonban fixen tud játszani), az kbre ilyen lett volna ‘tavaly’

  • Nordtveit bazdmeg, ne idegesíts. :DDDDDDDDDDD Ha nálunk játszana meg azért picsognál.

   • changemynamekukac

    irónia mint olyan nem ment át gondolom, pedig erősen próbálkoztam vele

    • mivel a kommentjeid 99%-ban az ilyen értelmetlen picsogásokban merülnek ki, így elég nehéz ezt tőled viccként kezelni.

     • changemynamekukac

      Mint mondtam becsülöm benned (bennetek mint szerzőkben) hogy a szart próbálod eladni, meg a fostenger közepén is megtalálod a reménysugarat.

      A gond szerintem, de ezt max te-ti tudjátok megválaszolni, hogy jól gondolom-e (gyermeki lelkesedéssel várom az évértékelő posztokat, meg hogy mégis mennyire ‘reálisan’ látjátok a helyzetet, meg az elmúlt szezont), hogy kialakult egy csőlátás a részetekről, esetleg a mundért akkor is védeni kell, ha amúgy látjátok, hogy faszság (anno ugyebár a nem volt minőségi upgréd postod belémégett). Ezt a halvány reménysugarat kivetíted valami ultimate pozitív skillé, és hogy minden szép és jó, ebbe lehet kapaszkodni, és ez megment minket szurkolókat a totál letargiától amit a Papa&a csapata minden évben szolgálta nekünk. Ez a szememben amolyan wengeri optimizmus a részedről, a végén úgyis minden jól alakul, hiszen olyan, nem lehet hogy beüssön a szar. A gond, hogy a szar mégis beüt, én meg kínomban röhögök, noha legszívesebben veled örülnék, hogy megúsztuk, hogy elcsapjon a kamion, de csak nem sikerült kikerülni. Lásd: Megállás a lejtőn-Új remény blogpostok, hogy utánuk a CP meccs jöjjön, meg a realitás. Esetleg Nincs vége, amíg nincs vége és Mentally strong poszt, hogy kommentmezőben összekapjunk, hogy milyen ember vagyok már, aki azon lamentál a győzelmi mámorban, hogy miért nem sikerült lezárni a meccset a 60. percben, meg hogy ez a patkó el fog fogyni, és beleállunk a földbe, mert nem fog mindig Fortuna kisegíteni a szar játékunkat kompenzálva. Burney meccs után jött a Hull (facepalm), meg a Chelsea, meg a Bayern…. 10-2, igazi mentally strong teljesítmény kiállítás ide vagy oda. (btw ezt a címet kellett volna adni akkori értékelőnek, ha van egy kis önirónia, de fején találtad a Szöget höhö a koporsóval is)

      Szóval ha picsogásnak értékeled, hogy a nagy többséget próbálom visszarángatni a földre, több kevesebb sikerrel, iróniával, szarkazmussal, mert mint szerző te ezt elmulasztod, akkor igen aláírom, lehet hogy picsogás. Sőt még azért is igazat adok, hogy egy lehúzó személyiség vagyok ebben az értelemben. Cserébe nem is csattan úgy a képemen a vasajtó, mikor beüt a szar, mert valahogy az én világértelmezésem a csapattal kapcsolatban közelebb áll a valósághoz, mint a te optimista világképed. Btw. a meccsek újranézése azért elég büntetés neked, hogy valahogy ez a kettő nincs fedésben egymással.

     • omg.

     • Trollséne

      Zero-féle átigazolási tervezet, facebookon intézkedj pls 😀
      http://knows.hu/atigazolasi-tervezet-2017/

     • Trollséne

      FB baszod, csőlátás? 😀 Poszt címektől függetlenül, de a December-Május időszak másból sem állt ki, mint picsogásból és Outból.
      Szerintem a háromvédős rendszerrel elért 10/9 győzelem sem fordított át senkit úgy a lovon, mint pl. a MU szurkolókat (tisztelet a kivételnek) a csicskatripla. (Gondolok itt főleg az edzőhöz való hozzáállásra.)

      Ahogy mondani szoktad: itt a jó idő, lehet menni erdei túrára. Ne görcsölj feleslegesen, ha megbaszódunk, Wenger akkor is itt lesz 2021 2019-ig.
      Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már mindenkinek világos, hogy a Papa nyújtotta max. csomag az a PL 70-75 pont, FA kupa menetelés, BL16, ami sajnos 7-8 brainfart meccset is tartalmaz (pl.: Watford, CP, Bayern) Jövőre csak az elsőn lehet korrigálni és kellemesen csalódni, ha netán végre sikerül átlépni a 80 pontos határt. (Ellenkező esetben pedig “énmegmondtamozni”.)

      Kicsit lazíts, legkésőbb decemberre megint le fog tisztulni, hogy mi várható a szezontól, ha a szokásos, akkor tényleg lehet folytatni a hittérítést.
      (Félreértés ne essék, felőlem folytathatod most is, akit nagyon zavar/zavart az már valószínűleg rég letiltott. :D)

     • changemynamekukac

      Nem tervezek hitet téríteni. Engem ez az egyhelyben álldogálás, mocsárban bolyongás zavar, ami már x éve jellemez minket fejlődési lehetőségek nélkül, miközben van egy Chelsea-Spurs projekt az egyik oldalon, ami kezd érni, a másikon meg egy City-MU money cheattel megspékelve egy Leszter bajnoki címmel. Ala Gervinhoval is megvolt a 70-75 pont, meg Sanchezzel is, csak van egy minőségi váltás ugyebár a keretben, meg másoknál is a szellemiségben ami meg pontokat hozott nekik.

      Szvsz ez az egész titeket is zavar, hogy jóról nagyon nem lehet írni, csak az öreg szarságait kell PR módra valahogy eladni, értékelni. De mivel egyrészt a blog útWenger (nomen est omen), illetve úgymond hazai közösség-összefogó. Másrészt meg, mert a tulaj megkínálta Wengert egy 2éves szerződéssel (WTF1.0), úgy hogy az öreg hatalma nem lett megtépázva (WTF2.0), ez a meccs még folytatódni fog. Én is unom, ti is, de akárhogy is nézem Mr. pénzügy jópár éve a hétvégi programjaim egy részét bassza el (nektek is, csak nektek még írni is kell róla), és a tököm kivan vele, hogy még két évig ezt fogom nézni. Igen persze, választhatok másik sportot, vagy hagyjam abba a csapatnak szurkolást, de azt azért lássuk be, nem így megy. Szurkoló vagyok, én is jobbat szeretnék a csapatnak, jobbat mint ami előzőleg volt. Ez nincs meg. És ez frusztrál. Akkor is ha mást csinálok, mert amint visszajövök felületre, lehet mondani, hogy semmi sem változott ezügyben.
      Nem tudtok papa faszságaival ti sem mit kezdeni, max a szart próbáljátok csomagolni különböző színű szalagokkal. Az FA pl egy szép szalag (ezt elismerem), de szaros akárhogy is nézem (akár hogy azt nézzük, hogy egy ötödosztályú csapatban több lelkesedés volt mint bennünk, akár hogy azt, hogy a City ellen patkó volt a seggünkön és lényegben egy komoly meccsünk volt, igaz az a döntő). Én meg azt mondom, hogyha már ez szórakozás a szurkolóknak, akkor élvezze az ember a hétvégi kikapcsolódást, meg ráfordított időt. Ez ebben a szezonban max 5 meccs volt, amire ezt rá lehetett fogni. A Brainfartokat nem élvezem. Ha az MUt hozzuk példaként, 2005-2012 között a vörösorrú jópárszor behúzta a PL-t, volt BL döntőben ilyen 6-0/5-1/1-5/5-1/6-3 nélkül. Sőt, ha már az MUs példánál vagyunk az én értelmezésemben, a SIR távozása kbre olyan volt, mint Wenger stadionrojektje, meg a reboot nekünk. Csak hogy nekik ebben a szaros átállási periódusban sincs nagyon kupa nélküli majd jövőre mentality, 8-2 élmények, akármennyire is sír a szájuk a jelenlegi helyzet miatt, míg nekünk volt.

      Bónuszkérdés: Ha ezt így le lehet írni, te is le tudod írni már most szezon elején, hogy
      “Az elmúlt évek tapasztalatai alapján már mindenkinek világos, hogy a Papa nyújtotta max. csomag az a PL 70-75 pont, FA kupa menetelés, BL16, ami sajnos 7-8 brainfart meccset is tartalmaz”
      az csőlátásnak minősül-e? Milyen az, hogy szezon elején be tudod lőni minden évben az öreg teljesítményét, meg hogy hol mikor lesznek a buktái, majdnem napra pontosan? Totál laikusként azért ha csak Özil érkezésével számoljuk az új korszakot, nem illett volna valamit tekerni egyet, hogy xedszerre ne lépjünk bele ugyanabba a szarba? Ami változásokat eszközölt az öreg, az milyen eredménnyel járt, léptünk előrébb, vagy csak a szintet tartottuk jobb esetben? Engem tényleg ez zavar, hogy majd ‘idén’ elhisszük (lásd decemberben már látunk egy képet), miközben semmi fundamentum nem változik. Nem mutatta meg az öreg eddigi ténykedése, hogy nincs így? A szezont a transfer dayyel be lehet lőni, hogy milyen lesz. Ha Sancho elmegy, akkor kuka, örülhetünk ha 70 pontnak is, ha marad és jön 2-3 kvality ember még, akkor számolhatunk előrelépéssel. Az öreg nem lett taktikai géniusz, nem fog többet rotálni, ugyanúgy fullba fogja nyomni Kos-Cazorla maxra játszatásával, 70. perces cseréivel, mint eddig. Egyedül az igazolásokkal léphetünk előre szvsz. Ha behúzza Lemar-Lazacot és hoz még egy védőt, tényleg befogom, akkor talán én is elhiszem, hogy valami lesz, meg a pályán lévők megoldják, nem lesz mentally strong, ha nem felesleges bárminemű hype, az az 5 jó meccs nem éri meg az 5-1es pofaégéseket. Jöjjön a 2018-19as szezon, csak egy évvel megint öregebb leszek. Meg ti is. Az öregnek ez a legnagyobb faszsága, 10 évet vett el az ember szurkolói életéből érdemi sikerélmények nélkül. Ennek a 3. Fa kupának én már örülni sem tudtam, mert csak konzerválta az öreg hülyeségeit, meg legitimálja ezt a középszer legacyt. Ha megnézzük a világ top 10es-15ös klubjait (money league), mivagyunk a masszív alulteljesítők.

     • Trollséne

      A szarcsomagolás nagyon rossz hasonlat, mivel itt senki sem a spanyolviaszt szeretné feltalálni. Le is írtad a kulcsszót, közösség-összefogás: Online itt van pl. a blogközösség immár 7 éve, ami bár bőven kicserélődött 2010 óta, mégis igen kellemetlen lenne, ha mindenki egyik napról a másikra legyintene az egészre és úgy ahogy van köddé válna. (Pedig a Leicester bajnoki címes szezonban tényleg könnyen el lehetett volna engedni az egészet a picsába, mivel az RVP távozását követő #believe2.0 projekt megsemmisítő ütést kapott.)

      Offline meg ugye ott a RED, ahová azért mész, hogy jól érezd magad egy közösségi programon és kurvára nem azon kezdesz el lamentálni, hogy szar minden.

      Wengeres – egy helyben topogós kört nem akarom újra lefutni, megtettem már pár hónapja, asszem túlnyomórészt egyezett is a véleményünk.

      Ez a MU-s rész kb. alma vs körte:
      “Sőt, ha már az MUs példánál vagyunk az én értelmezésemben, a SIR távozása kbre olyan volt, mint Wenger stadionpojektje, meg a reboot nekünk” – csak nem épp ugyanolyan anyagi feltételek mellett.
      “Csak hogy nekik ebben a szaros átállási periódusban sincs nagyon kupa nélküli majd jövőre mentality” – csak annyit tudok írni, hogy egy Barca/Realnál is nagyobb büdzsével bíró klubnál ne legyen már eredmény a Ligakupa vagy az EL.

      Rohadtul nem is erre akartam kihegyezni, lásd fentebb: (Gondolok itt főleg az edzőhöz való hozzáállásra.)
      December->Wengerből, sajnos nem igen lesz lófasz se 10/9 win & FA-kupa után, Május->Wengerből jövőre sem igen lesz semmi.
      December->Mourinho OUT, Csicskatripla után, Május->Jövőre bajnokok leszünk, Jóska második éve a legerősebb.

      A bónuszkérdésre a válasz: nem nevezném csőlátásnak, inkább a realitások talaján maradás, ami igen sajnálatos, hogy már augusztusban nagyjából megjósolható, de így “kisebb eséllyel csap pofán a vasajtó”.

     • changemynamekukac

      Én az első bekezdés miatt érzem magam szarul néhanapján, mert kbre tényleg szétbaszom a hangulatot, amire nem vagyok büszke, de a párhuzamos Wenger dimenzió meg zavar )részben akár itt, részben Wenger fejében, hogy mi title contenderek vagyunk, csak mindig elcsúszunk valahogy a rinocéroszszaron, én ezért is vagyok kevésbé toleráns a cinikus kiszólásaival).
      RED kapcsán, nem voltam, de Kutya elejtett egy félmondatot, hogy masszív bukó volt idén. Ez gondolom erősen korrelált a vállalhatatlanul szar játékkal, meg az öreg hülyeségeivel. És ha ez folytatódik a csapattal, jövőre is ugyanez lesz. Az öreg tesz a leginkább a lemorzsolódásért, mint ahogy ő is tehetne azért hogy ez a trend megforduljon. Butanégeres ArsenalTVs interjú, amit Ornstein csinált a BBCnek, azon felül, hogy totál közhelypuffogtatás volt, de néhány gondolata még ennek a fekának is betalál. Tényleg csak annyi kellene, hogy az öreg elkezdjen nyerni. Bassza meg, a Chelseas kalapálásunk után Conte csinált egy 13 mecces győzelmi szériát. BR a Poolal, mégha nem is húzták be, a mi 5-1es picsázásunk után csinált egy 11 meccses szériát, mikor még a leginkább pesszimista léhűtőket is elkapta a gépszíj, meg volt valami király hangulat, mint nálunk az EB szerepléssel. Nálunk idén 5 volt a max, amit egymás után nyertünk, ha jól emlékszem. Egyszer szezon végén, egyszer meg szezon elején. Mikor volt nálunk valami hasonló, mikor úgy ahogy megvolt a hype? 2013 őszén, azt megelőzően meg már nem is tudom…. És még akkor is kétkézzel szórtuk a pontokat. A gépszíj nem kap el, nem érem el az üzemi hőfokot, csak abban, hogy szapulom, az meg az agyamnak nem tesz jót.

      “”Csak hogy nekik ebben a szaros átállási periódusban sincs nagyon kupa nélküli majd jövőre mentality” – csak annyit tudok írni, hogy egy Barca/Realnál is nagyobb büdzsével bíró klubnál ne legyen már eredmény a Ligakupa vagy az EL.” Ezt mondom az Fa kupánkkal. Csak míg ők az alkesz után fogyasztják a 3. edzőt, addig míg Wengerrel vagyunk ugyanott, top 10es csapatként, FA kupa sokat ‘nem ér’. Nekik sem az EL-Ligakupa, de tekintve hogy redizájnolják magukat már jóideje (és halkan jegyzem meg, valszeg Papa után nekünk is lesz még pár olyan év mikor ácsingózunk majd), és így is van valami a vitrinbe, mi meg a kontinuitással ide jutunk, valahogy hiányérzete van az embernek. Ha Spurs-Leszer-Pool (13-as) nyom 80 pont feletti szezonokat, míg a papa minimum dupla annyi büdzséből nem tud, akkor ott szétfeszít az ideg. Míg a 85-90es határról már ne is beszéljünk, amint a Chelsea-City-MU Sirrel utoljára nyomott

      A szaros hasonlatot én abban az értelemben értem, hogy nekem olyan, mint ahogy egy szalagra, vagy szem cseresznyére is rátapad, ha belenyomod, vagy ha mondjuk bemész egy dohos szobába, vagy cigiző ember után, ott is érzed, zavarja az orrod, hiába van mondjuk Picassoval kirakva a falra nem fogsz tudni rá koncentrálni. Egy nagy szellőztetés kellene, de hát nem most lesz ez. És sem kapom be így a cseresznyét ilyen szezon után.

     • titok84

      Sok igazságod van. Apróbb kiegészítések:
      1. Az itt írók nagy többsége Wenger Out-párti volt.
      2. Nem Wenger-, hanem Arsenal-szurkolók vagyunk. Én sem örültem, hogy maradt, de attól még nem pártolok el a csapattól. S persze hiszünk abban, hogy a nyáron Merte/Chambers iszonyú gyors lesz. Ox/Jack/Santi elveszíti sérülékenységét, Welbeck elképesztően gólérzékeny lesz, Alexis és Mesut hosszabbít, Theónak pedig hirtelen esze lesz a focihoz.
      Ha mégsem, akkor meg néha könnyező, néha anyázó gúnárok leszünk.
      Mindent egybevetve én nem éreztem, hogy irreálisan fel lett volna magasztalva az idei teljesítmény. Ráadásul Papa elvesztette az utolsó esélyét, hogy méltósággal távozzon. (Megveszi Mbappét? Ugyan!)

     • changemynamekukac

      “S persze hiszünk abban, hogy a nyáron Merte/Chambers iszonyú gyors lesz. Ox/Jack/Santi elveszíti sérülékenységét, Welbeck elképesztően gólérzékeny lesz, Alexis és Mesut hosszabbít, Theónak pedig hirtelen esze lesz a focihoz.”

      Ha nem olyan lenne ez a sport, hogy 30as éveidre fizikailag elfogysz, akkor persze reménykednék, hogy idővel agyat is növeszt, és kompenzál a 40es években, de nem ez van. Az másik dimenzió lenne. Én ezekben nem hiszek. Alapból az is bajos, hogy ezek mind-mind független tényezők, más embernek más a hendikepp, meg még az idő is ammortizálja őket, meg engem is. De ezek a tényezők inkább könnyet csalnak a szemembe, meg rágom a körmöm a Sahcno-Özil kombó miatt, hogy még egyszer vegyék be a majd jövőre dumát a papa meg szórja ki a selejtet, de eléggé szkeptikusan állok ehhez. Egyrészt ugyebár vannak liblingek és nem is lehet a HG miatt mindenkitől megszabadulni egyből, másrészt meg Öziléknek is elfogy a türelem, hiába lesz tele a zseb. Ők sem lesznek fiatalabbak. 40 évesen nem mondhatod azt, hogy mostmár azért tényleg akarok egy BL-t nyerni játékosként. Nem kiabálom el, de ha Sancho nincs, nem lesz, akkor kbre az utóbbi 4 évünket kivághatjuk a picsába építkezés, felzárkózás

     • titok84

      Abban (is) egyetértek, hogy az év igazolása Sanchez megtartása lenne. Kapnánk érte 40-50 millát, ugyanennyiért pedig nem kapnánk még hasonlót sem a piacon. Nemcsak a skillt, de a hozzáállását és pláne a gyors regenerációs képességét nézve.
      Ha elmegy, akkor menjen a keret fele, és csináljunk valami mást…
      Szerintem a legfőbb baj, hogy az elmúlt 6-8 évben nem igazoltunk 8-9 minőségi játékost. A versenytársak igen — még a Leicester is! És ez nem kicsit Wenger gyengéje. Ez így nem építkezés.
      De a gúnár azért gúnár marad, hisz, reménykedik, nosztalgiázik.

 • ARSNL

  Higgyemelhalátom: Azt írják több forrásból(RMC,Lökip), hogy Lacazette leigazolását a jövőhét elején véglegesítheti a két klub, és 44-50 millió font körül kell majd leszurkolni érte. Rekordbréker.

  • titok84

   S közben Giroud-t Lyonban látták…

   • Woolwich
   • ARSNL

    Grenoble kényelmesebb autóúti távolságban van Lyontól, Giroud családja pedig ott él, és hazalátogatott, legalább is ezzel magyarázták a ‘Bré-king’ feltűnését a lyoni repülőtéren.

    • titok84

     Hát jó. A Bré-king ütött…

     • changemynamekukac

      uhhhh…..

 • Woolwich
 • ARSNL

  Chilavert vagy Rogerio Ceni elismerően bólogat:

  https://www.facebook.com/LondonsRed/videos/1354735061248612/

 • ZERO_L

  NSO-ról:

  Nwankwo Kanu: Gerában mindig ott volt a gól

  Az Ajax és a West Brom nigériai klasszisa már felgyógyult szívbetegségéből.

  te hülye buzi, te…

  https://media.tenor.com/images/80b2a856abc95e42f5e079dcb93037d3/tenor.gif

 • penito

  Érdekes, hogy a pletykák alapján a teljes francia válogatott csatársort le akarjuk igazolni, miközben a pálya közepén szerintem még mindig kevesek vagyunk. A Xhaka-Ramsey páros tényleg egész jól működött a vége felé, de ugye Ramseyben mindig benne van évi 3 hamstring, ahogyan az albánban évi 3 piros, miközben Elneny nem több, mint töltelékember, Coquelin pedig egyértelműen kevés ide, szóval nem ártana valaki, még akkor is, ha Oxinak volt pár jó meccse középen tavasszal.

  • titok84

   Szerintem Elneny pont jó, csak többet kellene játszatni, amikor rotáció van.
   Coqot el kell adni, TO-t dettó. Hogy megleszünk-e, az persze azon is múlik, mennyire nyomjuk a háromvédős cuccot. Mert ez esetben lehet, hogy Bellerin vagy épp Kolasinac egy sorral előbb vehető számításba. Akkor elég lehet egy embert igazolni.

   • jimboy

    csakhogy nálunk nincsen rotáció. az alapkezdőből mindenki csapágyasra van hajtva és azon kívül csak kényszerből (sérülés/eltiltás) kerülhet be új ember. ezért nem is fogunk igazolni senkit a posztra, mert hát miért sérülne le egyszerre két alapember…

    • titok84

     Bár cáfolhatnálak…

  • changemynamekukac

   Schalke lengyel-német Goretzka is szóba van velünk hozva, viszont emlékeim szerint skiz szidja rendesen, szóval talán nem ő kellene.

   • Woolwich

    Leminát mondták sokáig, ill. párszor Tolisso is szóba került, amíg le nem csapott rá Ancelotti.
    Mondjuk, ha Wilshere megkapja az új szerződését, akkor kizárt, hogy jöjjön ember a középpályára…

    • changemynamekukac

     olyan jó ráérősen nyomjuk…

     ha már profizmus, BM 5. igazolásánál tart. Van amit leszervezett már a szezonban, meg azóta is hármat.
     SzarJuve is tölti a lukjait, Monchi&Roma is dettora beindult, márpedig akkor van ár-érték arányban jó játékos a piacon, nem kell Pep-féle money cheattel nyomni. Tielmans köszöni szépen, már a francia riviérán kajtat a kurvák után…

     • Woolwich

      Ha már BM:
      Arturo Vidal has again urged Bayern Munich to sign his international team-mate Alexis Sanchez from Arsenal this summer.
      “We’ll see if Alexis is coming. I do not know yet,” Vidal told German newspaper Bild.
      “I know him very well. He is a spectacular player. And with him, we would surely improve.
      We already have a lot of top-level players. We are the best club in the world.”

     • jimboy

      és ebből képes a Bild hírt alkotni… beszarás 😀

     • Woolwich

      Nyilván Sanchezen múlik az egész. Ha menni akar, nem lesz nehéz érvet találni rá…

     • BVick

      En meg a Papust urge-elem hogy igazolja le Vidalt, mert van egy csomo vilagsztar jatekosunk, de vele meg jobbak lennenk. Mert szerintem az Arsenal a vilag legjobb csapata, dal is szuletett rola, tehat ketseg nem ferhet a tenyhez.

  • ZERO_L

   Santi egész évben fitt lesz, no worries

  • ARSNL

   Seri-t pletykálták, de nem tudni mennyire volt komoly az érdeklődés részünkről. Viszont Őt már beírták a Romához pár napja.

 • Mr. Dhoan

  Nem tudom volt-e mán’, de ez a Kazetta deal Giroud elpasszolásával nálam nem adja. Hacsak a Snake-ünk nem akar mindenképpen lelépni.

  • Bill F Murray

   no meg az sem mindegy hogy ez Alexis számára üzenet, hogy kompetitívek vagyunk a transfer piacon, vagy a már biztosra veszik hogy lelép, és azért igazolunk nagyot előre.

   • titok84

    Ezt az üzenetet én is szívesen megkapnám…

  • penito

   hát igen, Welbeck nem sokat tud adni Kazettához képest, több rajta az izom, és talán többet is melózik, de nagyon hasonló típus a kettő, míg Giroud B-tervnek továbbra is jó lenne. Ettől függetlenül Kazetta mindenképpen upgrade, mert Welbecknél jobb befejező, Giroud-nál pedig sokkal mozgékonyabb, emiatt feltehetően sokkal jobban fog illeni a játékunkba.
   A lényeg persze az, hogy Alexis maradjon, mert ahogy látom, Kazetta elég jó a kombinatív játékban, ketten patent kis párost tudnának alkotni.

 • Woolwich

  Borussia Dortmund are willing to sell Pierre-Emerick Aubameyang for €70m (£61.5m) this summer, reports L’Equipe.
  Nem tudom, hogy most végül Lacazettet mennyiért engedné el Aulas, de ha 50m felett kér érte, akkor lehet inkább a gabonit hoznám.

  • changemynamekukac

   szerk. 2023-as ANK lesz nyáron, a 2021es még necces, de év elejére várják, vagyis január-február, a 19es tuti január, annak van időpontja is. Szóval a gaboni csáberő igencsak csappan.

   • titok84

    Ezzel együtt is. Állati gyors, jól fejel, jól cselez, érzi a kaput. Szerintem nem lesz a miénk, de óriási igazolás lenne.

    • changemynamekukac

     körülményekhez képest. Ha ez azzal jár, hogy Sancho meg lép, nem éri meg. Ugyanaz mint a balgabelgánkal. Eladtuk, és nekifutottunk a szezonnak back-up CB nélkül, hogy jöjjön a mighty gabriel félszezonkor. Az öregnek nincsen B terve, nem fog hozni még plussz egy klasszis szélsőt, ha Sancho elmegy. így is kellene egy mert Iwobi fene sem tudja hogy hogyan alakul, TO olyan amilyen, Ramseyvel hamisszélsőzhetünk, Ox azt sem tudja éppen hol legyen… no mindegy. Majd ha lesz hír, hogy marad a chilei, meg jön valaki akkor ok. Lehet reménykedni.

  • ZERO_L

   az utóbbi hetekben szembejövő wtf stat: Auba csak kb fél évvel fiatalabb Alexisnél…

   amúgy, én alapból a gabonit hoznám

 • white__widow
  • white__widow

   nem rossz ez béláim, nem rossz

   • Woolwich

    Nem rossz meg minden, de ez már a második olyan hír ma, amit 3 hete kb. szóról szóra lehoztak.
    A másik az volt, hogy a Bayern vinné Sanchezt, de nem lesz belőle semmi, mert irreális fizut kérne.
    Most már lassan Ornstein is bedobhatna egy csontot, mert ezek a pletykák így még mindig elég komolytalanok.

    • Trollséne

     Ha már komolytalan pletykák, akkor ezzel a Sanchez-Agüero cserével legalább sikerült valami újat kiötleni.

     • ZERO_L

      írtam mailt és egy kis help is kell 😉

     • Trollséne

      nagyon jó ez így, az egyetlen kérdés, hogy mivel kis felbontású, mennyire nyújtja szét
      de mindjárt élesítve lesz 🙂

     • Trollséne

      válaszoltam a 3 hetes e-mailre is, sry de azóta nem léptem be :S

    • white__widow

     dean elég jó sztem, ornstein meg csak azt böfögi amit a klub akar – szal meglátjuk

  • Trollséne

   ha ez igaz, akkor még a Walcott-WHU pletykából is lehet valami #fingerscrossed

   • Woolwich
   • Bálint

    Komoly takarítást lehetne rendezni, főleg a középpályánál.

    • ZERO_L

     kit kéne onnan eltakarítani? o.O

     • Bálint

      Hát fizu alapján TO és Wilshere a két fő célpont, de ha érkezne megfelelő erősítés akkor akár Coquelintől is el lehetne köszönni (és akkor még bízom abban, hogy Santi le tud hozni minőségileg egy fél szezont).
      Hátul Gibbs , Gabriel, Jenkinson és Debuchy az akit ki lehet még emelni (Gabriel még hagyján).

     • ZERO_L

      én Jackkel hosszabbítanék, de látom akkor ezzel kisebbségben leszek

     • Bálint

      Én bírom őt, és ha egészséges tudna maradni, akkor mindenképpen maradjon, de a keretünk fele tele van olyan játékossal akire nem lehet csapatot építeni, mert nem bírja ki a sorozatterhelést (Welbeck, Jack, Santi, TO). Eközben meg az elmúlt 2 év bajnokcsapata az 17-18 emberből állt, akik végigtolták a szezont. Mi meg nem tudtunk egymás után 2 ugyanolyan kezdőt kiállítani.

     • ZERO_L

      pont ezért nem kell a fix kezdőben számolni velük, backupként EL,ligakupa meccseket simán vihetnék, aztán ha kidől kezdőből valaki nem nulla kilometeresen játszanak

     • Bálint

      Így sincsenek a fix kezdőben, de ha TO vagy Jack kidől a legsűrűbb hónapokra, akkor az A csapatban lévőnek kell erőn felül játszani, hogy aztán persze ő is lesérüljön. Arról nem is beszélve, hogy így heti szinten dobálunk ki 2-300k fontot az ablakon.

     • titok84

      Veled vagyok, de hát én Diabynak is nagy rajongója voltam…

     • changemynamekukac

      akkor éri meg hosszabbítani vele, ha Wenger felfogta hogy mit csináltak vele tanyán. Ha ezt nem fogja tudni hozni, és megérteni, hogy kell neki a pihentetés, könnyített edzés hasonlók, akkor végérvényesen tönkrebassza a gyereket. Szvsz Wenger ezt nem fogja felfogni.

     • Woolwich

      Egyetértek a nevekkel kapcsolatban. Kár, hogy ennyi embert 2 szezon alatt sem fogunk elküldeni. Sanogo pl. mit keresett idén még a klubnál azt csak Wenger tudhatja. De pl. Kolasinac érkezésével az angol lapok már régen eladták Gibbst a Szarkáknak. Aztán jött Wenger és kitalálta hogy Monreal jövőre LCB lesz, LWB-ben marad Gibbs és a bosnyák. 2-3 érkezővel kell számolni, ennél sokkal többen nem fognak távozni.

   • white__widow

    Teodor 25ért? Ehh

    • Trollséne

     bargain buy 😀

 • Trollséne

  van új (Zero jóvoltából)
  http://knows.hu/atigazolasi-tervezet-2017/