Alexis Sanchez baby! (West Ham United – Arsenal 1-5)

Amíg novemberben összesen 11 alkalommal találta el az ellenfelek kapuját az Arsenal, addig csak a West Ham elleni meccsen 10 alkalommal sikerült megtenni ugyanezt. Tulajdoníthatjuk ezt a novemberi átok tovaszállásának is a december beköszöntével, de az impozáns teljesítmény (különösen az eddigiekhez képest) leginkább két dolognak volt köszönhető. A West Ham teljesen zavarodott és elképzelés nélküli játékának, illetve Alexis Sanchez káprázatos teljesítményének.

Slaven Bilicnek egyáltalán nem volt könnyű dolga a meccs előtt, hiszen több fontos hiányzója is akadt, pedig akkor sem szállították épp a jobbnál jobb eredményeket amíg több kulcsjátékosa is elérhető volt. Ettől függetlenül a szokásos formáció maradt a West Hamnél. Ez persze csak néhány percig volt igaz, hiszen Collins sérülése miatt alig pár perc után át kellett váltaniuk a 3-4-2-1-es formációról 4-2-3-1-re, amihez aztán nem is sikerült alkalmazkodniuk. Wenger nem húzott semmi váratlant. Jenkinson jegeltetését előre beharangozta, a meccs előtti nyilatkozataiból pedig az is világosan kiderült, hogy Xhaka mellett is leginkább Coquelint preferálja. Ez valójában Ramsey-re lehet negatív hatással hosszú távon, aki így középen maximum Özil helyén kaphat néha lehetőséget, de tízes szerepköre nem igazán fekszik a walesinek.

A meccs kulcsmomentuma egyértelműen Collins sérülése volt. Ezzel nem csak egy újabb középhátvédet veszített el a West Ham, de Arbeloa beállásával rendszert is kellett váltaniuk. Ezután viszont mintha a játékosok teljesen összezavarodtak volna, és fogalmuk sem volt kinek mi a szerepe és mit kellene csinálniuk. Arbeloa rendszeresen középre húzódott, ezzel leszűkítve a hátsó négyes vonalát, viszont az általa üresen hagyott területre Fernandes csak elvétve lépett vissza. Mintha a változtatás teljesen ad-hoc jelleggel történt volna, ami miatt senki nem tudta igazán, hogy mit kellene csinálnia.

confusion1

Arbeloa a jobbhátvéd helyére középre húzódik, Noble pedig követi Chamberlain mozgását, de Fernandes teljesen légüres térben mozog. Fogalma sincs kinek a mozgását kellene követnie, így az üres területen álló Monreal indítása után veszélyes helyzetet tudott kialakítani az Arsenal.

Az első félidőben az Arsenal szinte minden bal oldalon vezetett támadása után veszélyes helyzet alakult ki. Oxlade-Chamberlain messze a legjobb meccsét játszotta idén a bajnokságban, a gólja és a gólpassza mellé még további négy helyzetet is kialakított. Persze ehhez kellett a West Ham teljesen rendezetlen védelme is, de az ilyen meccsek mutatják meg igazán, hogy ha igazán éles helyzetekben képes lenne sokkal gyakrabban jó döntéseket hozni, akkor valóban szintet tudna lépni. A fizikális és a technikai tudása is megvan hozzá, ezt már jó pár alkalommal láthattuk. Fejben kell mindenképpen összeraknia magát, mert az ehhez hasonló meccsek után tényleg nehezen hisszük el, hogy a Tottenham ellen például egyetlen értelmes megoldást sem tudott produkálni.

A bal oldalon Nacho Monrealnak is nagy szerepe volt, hiszen a másik szélen Gabriel kezdésével egy támadásban jóval kevésbé hasznos védő került be a csapatba (aki a feladatát hátul viszont kiválóan ellátta), így neki kellett többet vállalnia, és szintén a West Ham gyatra védekezésének köszönhetően a labda nélküli beindulásai szinte mindig veszélyes helyzeteket szültek.

Bilic csapata nem csak a saját kapuja előtt nem tudta hány óra van délben, de a támadásépítések során is komoly problémáik akadtak. Számtalan alkalommal adták el könnyű szerrel a labdát, ha pedig sikerült eljutni az ellenfél térfelére, ott pusztán Payet és Lanzini egyéni képességeitől várták a megváltást. Slaven Bilic a meccs utáni interjúban elmondta, hogy a tavalyi szezonhoz képest leginkább a megfelelő intenzitás hiányzik a West Ham játékából. Ha ezt komolyan is gondolta, akkor már nem sokáig fogja húzni a londoni Vasas kispadján. A csapatának egyértelmű és jól látható szerkezeti problémái vannak, amivel az egész szezonban látványosan nem tud mit kezdeni. Hiába a remek képességekkel rendelkező támadó középpályások, egymaguk a tavalyi szezonnal ellentétben nem tudnak meccseket nyerni, és ez a kényszer egyértelmű fásultság formájában jelentkezik náluk. A West Ham az egész meccs során akcióból kétszer jutott el veszélyes helyzetig az Arsenal kapuja előtt. Egyszer Cech figyelt a rövid saroknál, másodjára pedig Koscielny mentett óriási a középre tett labdánál. Az Arsenal vezetést jelentő találatánál pedig egyértelműen láthattuk mennyire nincs ötlete a West Ham játékosaink, hogyan is kellene előrébb jutniuk a pályán.

passlanes

Az Arsenal játékosai szépen zárják a passzsávokat Ogbonna elől, miközben Alexis úgy támadja le, hogy közben ne kínálja fel a passzlehetőséget a védőtárs felé. Mivel Obiang csak későn kezd el kimozdulni Özil fedezőárnyéke mögül, ezért a védő két lehetőség közül választhat. Vagy hosszan előreíveli a labdát, esetleg megpróbálja játékba hozni a közvetlenül előtte álló Noble-t. Az utóbbi megoldást választja, erre pedig természetesen Coquelin számított, és egy remek megelőző szereléssel indítja az Arsenal ellentámadását.

Az Arsenal az első félidő nagy részében irányította a játékot, de a vezetés megszerzése után nem sajnálták átadni a labdát a West Hamnek. A meccs végére a labdabirtoklás aránya is teljesen kiegyenlített lett. Az Arsenal játékosai közül senki nem jutott 60 passz fölé, a legtöbbször Granit Xhaka hozta játékba a társait, akinek a hosszú labdái is egyértelműen új dimenziót adnak az Arsenal játékának. Egyértelműen ő az, akinek Cazorla hiányában minden fontosabb meccsen kezdenie kell.

Az Arsenal játéka akkor kapott igazán új lendületet, mikor Walcottot Ramsey váltotta a második félidőben, de az egyértelmű főszereplő persze Alexis Sanchez volt. Három gól és egy gólpassz már önmagában is sokat mondana egy játékos teljesítményéről, de azoknak a minősége még egy külön pluszt ad a dolognak. Szemmel láthatóan egyre jobban alkalmazkodik a középcsatár pozíciójához, és ezen a meccsen is számtalanszor jó ütemben indult be a védelem mögé, és sokszor csak az utolsó passz hiányzott ahhoz, hogy ennél is többször kerüljön helyzetbe. Akárcsak Luis Suarez a Liverpoolban, ő is képes saját maga számára helyzetet kialakítani, ezt mi sem példázza jobban a második gólnál, amikor Mustafi passzát követően fantasztikusan fordult le Masuakuról, majd miután egészen a kapuig nem lehetett megállítani, egy pontos és erős lövéssel vette be Randolph kapuját éles szögből. Az utolsó gól előtti finom csele pedig már színtiszta futballpornó.

Sanchez ilyen és ehhez hasonló teljesítmény után már csak azért érez egy picike keserű szájízt az ember, mert közel sem biztos, hogy a következő szezont is nálunk kezdi majd meg. A szerződéshosszabbításával kapcsolatban egyelőre nem keringenek friss pozitív hírek, de mondanom sem kell mennyire kulcsfontosságú lenne magukhoz láncolni azt a klasszis csatárt akire annyira vágytunk. Ugyanez természetesen igaz Mesut Özilre is. Ismét le kell írnom – valószínűleg nem utoljára – hogy az ő megtartásuk mindennél fontosabb, és ha bébielefántok levágott ormányából készült koszorút kérnek, akkor azt is meg kell nekik adni.

Az Arsenal jól játszott a West Ham ellen. Remekül éltek az ellenfél által felkínált lehetőségekkel, és néhány játékos egyéni teljesítménye is bizakodásra adhat okot, és csak reménykedhetünk, hogy a következő meccseken is hasonló jó játékot sikerül majd bemutatni, ennél azért picit komolyabb ellenfelek ellen is. xgwestham

 


 • rocknrolla

  Nem emlékszem teljesen a szitura az első képről, de így ránézésre Ferndandes a legkevésbé felelősségre vonható sztem. Inkább Arbeloa és Noble balfaszkodták el.

 • Márton János

  Ha megnyerjük a bajnokságot mindkettő marad!

 • BVick

  Wilshere-ek meg kozben toltak egy laza 7golos dramait, well done!! 🙂

 • Frimpong

  Jó lett Peet. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e szerződés-hosszabbítás. De ehhez azt kellene tudni, hogy nyártól ki lesz az edző.

 • penito

  Oxi idei teljesítménye számokban:
  az látszódik, hogy bár idén sok rossz döntést hoz, de sokkal többször kerül veszélyes helyzetbe, ami két dolgot jelenthet:
  1) jobb lett körülötte a csapat
  2) sokat javult a helyezkedése

  szombaton az első félidőben is azt éreztem, hogy bár sok rossz döntést hozott, a lefordulások, labdaátvételek és maga a mezőnyjáték már összeállt nála. Utána szerencsére jött neki a gól+gólpassz is.
  https://twitter.com/mixedknuts/status/805381884960264193

  • white__widow

   Jah, hát szerintem iwobi kombinatív játéka még így is jobb, ami azé inkább az ikarusok ellen jön ki jobban, de alapvetően dícséretes h wenger nem használja el idő előtt, mint mondjuk wilsheret – szal ja jó h kicsit fejlődött

   • ZERO_L

    mondjuk Jack sokkal jobban berobbant a nagy csapatba

    • white__widow

     volt 1-2 kimagaslóan jó meccse pl a katalánok ellen, de szerintem akkor mások voltak a körülmények, merítési lehetőségek. éppen ezért én nem is picsázom wengert, inkább üdvözlendő h most megosztja a játéklehetőséget aka rotál, egyébiránt az is tény h iwobi játéka kicsit visszaesett, de a csapat támadó potenciálja iwobi-özil-sanchez vonalon kobinatíve erősebb a fiatal négerrel, mint nélküle. Tény amúgy h ezen meccsen jól muzsikált az alexis-özil-oxlade kémia is, amit azé nagyban elősegített az a körülmény h korai vezetés miatt is a whu nagyon kinyílt így oxlade default skillsetje jobban érvényesült. Szum: én a jelenlegi forma alapján kontrajátékra a oxladet nyomatnám, buszfeltörésre inkább iwobit

   • penito

    adom, Iwobi sokkal jobban köti össze a csapatrészeket kis területen, viszont a kapu előtt mostanában nem igazán hatékony, Oxiban pedig van lendület, nagyon sok támadásunk szombaton az ő ritmusváltásaiból indult.

  • ZERO_L

   de jó volna ha nem csak ilyen lóti-futi meccseken mutatná meg magát

   a tegnapi gólja tényleg parádés volt, meg Alexisnek adott fél gólpassz az első félidőben, de amíg ezek nem komoly ellenfelek ellen jönnek én még mindig nem tudom komolyan venni a srácot

   • Ox egy remek játékos július 28-tól augusztus 15-ig.

 • white__widow
  • ZERO_L

   én azért Matic helyett megnézném az evertonos Kantét

   • white__widow

    jah, qman elggé belenyúlt

 • white__widow
  • Frimpong

   Most aláírnám

   • white__widow

    😉 én is, akár a 250et is

  • penito

   erről is a köcsög Pogba tehet!!4!!!

   amúgy megértem, hogy ilyen teljesítmény mellett elkérik a srácot a nagy lóvét, viszont a klubnak teljesen újra kell strukturálni a fizetési rendszert, ha nagyon engednek Száncsiéknak. Mondjuk Özil elbaszta a saját alkupozícióját azzal, hogy lakást vett Londonban, de Sánchez miatt egyáltalán nem vagyok nyugodt.

   • white__widow

    sztem kifizetik wengerék, egyértelmű h még így is olcsóbb/jobban_jövünk_ki mintha eladnánk és új targetet keresnénk, főleg úgy h a ķínálati oldal elég sovány. szal sztem kis pávatánc, oszt aláírnak

    • Auréliano Buendia ezredes

     De ha mégse, akkor is lássunk a pozitív oldalát: ha elmennek, több pénz jut TO fizujára 😀

    • Balázs Kozó

     Ráadásul ezt látva, melyik igazzy világsztár akarna jönni? Ahol a; csapat heti 250-et is kiperkel, vagy ahol c; csapat 150k-nál is húzza a száját?

   • Trollséne

    azért a potenciális kérők metszete is igen szűk: ligán belül City, MU, Chelsea
    azon kívül ugye Barca/Real, mert a címlapokon kurva jól mutat, hogy nincs kizárva a visszatérés, de majd pont visszamennének/visszavinnék őket oda, ahol korábban létszámfelettiként lett könnyen elengedve a kezük?

    Bayern,Juve duó jöhetne még reálisan szóba, de náluk meg heti 150-160k euróért labdázgat a legjobban kereső játékos. (Nyilván megtudnák adni, főleg a bajorok, de hozzánk hasonlóan ott is nagyon borítaná a meglévő struktúrát.+ a Juvéhoz annyit, hogy a mi keretünk java is lassan, de biztosan kezd trottyosodni a sok 30 körüli játékossal, ehhez képest az olaszok már ingyen használják a tömegközlekedést.)

    + lemaradt a PSG, akik tuti nem szőröznének a fizetésen, de kicsit kabbefaszom lenne, ha a francia bajnokság miatt dobbantanának (bocs Lufi)
    (Az egymás elleni BL meccsek alapján inkább mi örülhetünk a 2 pontnak, Emery sajnos csúnyán megfogta az öreget, de várjuk meg a tavaszt, lehet korántsem lesz olyan mojoja a spanyolnak, mint az EL-ben. Ha Unait is simázzák a 8-ban, mint párizsi elődjeit, akkor faszság lenne ráfogni, hogy ők is olyan komoly tényezők Európában, mint a fentebb említett 2 spanyol vagy a Bayern, ahova megéri eligazolni. (Mondjuk, akik egy szaros real reject Jesé Rodriguezért kicsengetnek 25 milliót, azoknak egy 1 évvel a szerződése lejárta előtt diszkontáron megszerzett Alexis pláne maga lenne a jackpot.)

    • penito

     de van az éremnek egy másik oldala, ez pedig a sportszakmai része, a Bayern-Juve kettős nem fog nálunk jobban fizetni, viszont minden évben tényezők a BL-ben, ahol már évek óta nem jutottunk túl a 16-on. Szóval nem ártana a versenyképesség terén is virítani valamit, csak ugye ebben az a kellemetlen, hogy amikor az igazán komoly dolgok eldőlnek (májusban), addigra már csúnyán kifogyunk az időből.

     +a Wenger körüli bizonytalanság sem tesz jót ebből a szempontból.

     • Trollséne

      Persze, ebben igazad van, de a lóvé sem lesz utolsó szempont. Sanchez 28, Özil 29 lesz jövőre, Európában jószerével ez lesz az utolsó nagy zsetonos szerződésük. 33-34 évesen járókerettel meg a franc tudja elmennek-e még buzulni az USA-ba vagy az Emirátusokba/Kínába,

  • Auréliano Buendia ezredes

   Nem tudom, mennyi valóságalapja lehet ennek. Tudták, amikor idejöttek, hogy itt nem fognak rekord-fizetéseket keresni, nyilván tisztában voltak az Arsenal fizetési politikájával. Ha ennyire a pénz motiválná őket, nem is ide írtak volna alá.

   Itt minden a szezon alakulásán és Wenger döntésén múlik majd sztem.

 • Auréliano Buendia ezredes

  Agüero ellenünk se játszhat majd!

  http://www.bbc.com/sport/football/38207144

 • Trollséne

  Holnap remélhetőleg Wenger hozza a szokásos utolsó csoportmeccs előtti önmagát és a korábbi évekhez hasonlóan egy kulcsembereket mellőző, ligakupa pozitív csapatot küld ki a Basel ellen a.

  • penito

   teljes kerettel utazunk, viszont nem biztos, hogy minden kulcsember kezdő lesz. Én vegyes A/B csapatot várok.

   • penito

    Wenger on playing key players tomorrow: “When a guy is in a good success and confidence, it’s more dangerous to stop him than keep going.”

    meh

 • Bálint

  Kis színes:
  Draxler nagy távozni akar ‘burgból, de hogy hova meg mikor az persze kérdés.
  (Rodrigueznek is ha jól tudom fix 25m körüli kivásárlási ára van)

  • Woolwich

   Utólag könnyű okosnak lenni, de így visszagondolva jobban jártunk volna, ha Lucas árát inkább bedobjuk Rodriguezért.
   Persze nyáron én sem éreztem prioritásnak a bal hátvéd posztot + a Sanchez-FW projektről sem tudhattuk hogy fog elsülni, szóval kellett egy csatár.

   Draxler nem tudom, hogy hová illene be a jelenlegi rendszerünkbe – nem sok Wolfsburg meccset nézek mostanában -, de ha Alexis tartósan középen marad, akkor egy szélső elférne még a keretben.
   Ez a Walcott, Ox, Iwobi hármas nekem továbbra is kevésnek tűnik még PL szinten is. Persze Wenger válasza erre, hogy ott van még Ramsey és Welbeck is 🙂

   • fecc_4

    Véleményem szerint ebben a rendszerben – ahol nem egy klasszikus ék játszik, hanem egy “hamis kilences”, Alexis személyében – bárhol elférne Draxler. Ez a játékrendszer szemmel láthatólag minden támadónknak jót tesz, ez megmutatkozik a gólok eloszlásában is, Alexis 13, Walcott 9, Özil 8, Ox 6 gólos (Giroud 5) – rég volt ilyen hatékony támadósorunk. Draxler simán tudna játszani a széleken, vagy a hamis kilences pozícióban is. Ha (újabb) szintet akarunk lépni, akkor kell megint egy olyan igazolás, ami nem feltétlenül indokolt (ahogy Özil és Cech sem volt az anno), de minőségi előrelépést eredményez. Draxler ilyen lenne.

    • Mityu

     jó lenne ha Papus is olvasná ezt, de ha Sancho és Özil fizuját is megemeljük (reméljük), akkor Cazorlán és Welbecken kívül ne várjunk igazolásokat (max. még Wilshere)

     • fecc_4

      Ha nem is most, de nyáron érdemes lesz ezen az opción elgondolkodni, mielőtt elviszi mondjuk a Chelsea.

     • Mityu

      Az sem lenne gond, akkor elhoznánk fabregast. (se)

     • fecc_4

      Akármennyire is elvetemült ötlet, jelenleg kb. 2 játékos jutna eszembe, aki egy az egyben tudná pótolni (szerepkör, stílus, technika, kvalitások) Cazorlát, az egyik Cesc (az arsenalos Cesc), a másik pedig Koke.

 • ZERO_L

  FA kupában a másodosztályú Preston North End otthonában kezdünk

 • penito

  Egy kis érdekesség a szombati meccsről:
  A 65. percig 6-9 volt a lövések száma a javunkra, utána Bilic behozott két támadót, Wenger pedig Ramseyt, és onnantól kezdve borult fel igazán a pálya: a végén pedig 10-19 lett a lövések száma a mi javunkra.

  Oxi 6/9 sikeres csellel zárt, ebből 5/5 a saját térfelén, ami elég sok veszélyes helyzethez vezetett, 4 kulcspassz és 22-ből 25 passza jó volt az ellenfél támadó harmadában.

 • white__widow
 • Bill F Murray

  In an amazing revelation, Le Soir announce that Roberto Firmino has a €98m release clause in his Liverpool deal.

  But there’s a catch, as Le Soir specifically state: “Arsenal cannot
  buy Roberto Firmino for €98m nor for any other higher amount.”

  a 40m+1 fontos suarez bid óta be vannak szarva 😀

  • Woolwich

   De vajon mit szívhatnak a Poolnál, hogy ilyenek egyáltalán eszükbe jutnak?
   Wenger
   €98M
   Firminoért?

   Griezmannért talán, de még érte sem valószínű. Inkább vesz akkor 3 embert ~30M-ért…

  • ZERO_L

   ez kb kell a fasznak tipikus esete

  • white__widow
 • ZERO_L

  Ifik kiestek a BL-ből 🙁

 • BVick

  Lehet sok mindent mindani az Oregre, makacs is, gyakran mar-mar fafeju, koti az ebet a karohoz az elvei menten, kvazi fukar, beleszerelmesedik jatekosokba (hol a palyan, hol a korhazban), no meg nem cserel a 70ik elott, es gyakran nem ertjuk 100%ban a kezdoit sem. De azert ilyen elegansan helyretenni penzugyekben a teljes futball kozeget mediastol, es ezzel az egesz klubbot mintegy kulonlegesse tenni (no meg persze kozben hatni a jatekosokra is) nem tudom ki mas tudna:

  “I would like to say the luxury of the modern game should be that it’s not only about the money, because the players make anyway wherever they play good money at this level. I believe, personally… maybe I am a bit naïve, but it’s more about getting to meet the players’ needs. That’s about the way the club has values, the way the club has ambition, the way the club respects the players. So I think, for me, that is more important nowadays and an important ingredient for every player to consider. The money is good everywhere for everybody.”

  Nagyon hianyozni fog,

 • ZERO_L

  Xhaka-Rambo EGYÜTT!!!!

  (de most akkor sem szeretlek Papus :@)

  https://twitter.com/SquawkaNews/status/806206713682657280

  • Bálint

   Öz lesz a vkp 😛

  • Mityu

   Jó ez, hogy rendesen állunk neki a meccsnek és a gálaemberek sem pihennek, de ha bárki is megsérül a 2. helyért vívott ádáz csatánkban …

  • white__widow

   mi a bajod ezzel? Perez mondjuk érdekes, de egyben érthető is

   • ZERO_L

    mert Stoke jön a hétvégén
    miért nem kaphat szabit Özil-Kos-Alexis hármas???

    • white__widow

     ja értem

  • Trollséne

   Ha félidőben eldöntik a franciák otthon, akkor nem lenne hülyeség instant lekapni Alexist. Legnagyobb önszopatás lenne, ha túlhúznánk itt az erőltetett menet előtt.

 • Trollséne

  Akinél nincs Filmmánia
  a8914129cd1ab7163cf582c537e9b99841a8ce60

  • Bálint

   Flamininek olvastam 🙂

 • white__widow

  grundfoci

  • Bálint

   Már az átemelés előtt kívántam, hogy ebből a labdakihozatalból legyen valami helyzet/gól
   Wengerball

 • white__widow

  gibbo>monreal

  • Mr. Dhoan

   Nem akarod te Bélánk haragját magára vonni. 😀

 • Mr. Dhoan

  Perez de jól helyezte! 😮

 • Charlie Mops

  “Phil Neville elszámítja magát, Szamosi elrobog…”

 • Trollséne

  Gránit és Ramsey is beíratott magának 1-1 fekete pontot Wengerrel a könnyelmű labdavesztésekért.
  Bolgárok meg vezetnek.

 • Charlie Mops

  :D:D kurvajó

 • Bálint

  Poldi is back

 • white__widow

  lehalt a streamem vezet ludgo és rugtúnk egyet – faszommá

  • Frimpong

   Gibbo MOTM

  • Charlie Mops

   én az előző gólt néztem vissza, mert lekéstem, és egyszerre kiabált az meg az élő adás..

   • white__widow

    rohadjon meg a zinternet

 • penito

  Amúgy a Xhaka-Ramsey egyelőre nem igazán jó

 • BVick

  Persze hogy most sikerult nekem is megcsusznom, nomeg benazas a stream-el is.. Ket golrol lemaradni, eh.. Viszont a 24ikben kell jonnie a 3iknak nem..?

 • Trollséne

  Bolgároknak megaprémiumot ígérhetett a cukros bácsi, nagyon fel vannak pörögve. Előbbi szögletnél is egy laza kapásból megeresztett félollóval szabadítottak fel a kapujuk előtt.

  • white__widow

   bírják ki legalább egy kurva ikszre

   • Frimpong

    2. félidőre ellenünk is elfogytak.

    • white__widow

     hátezaz

    • BVick

     De azok mi vagyunk..

  • Bálint

   Így mennének EL-re, amit maximálisan megérdemelnének, ez a Basel egy kalap szar.

   • Trollséne

    bÍzzunk benne, igaz a góljuk óta kockásra törte a seggüket a háló

  • Bálint

   és vajon a Kijevnek mit ajánlottak?

   • Trollséne

    törököknek még a briteknél is jobban derogál Európa, szinte az összes nagy isztambuli csapat ki volt már meszelve az UEFA által az elmúlt pár évben bundázás miatt

 • penito

  nincs sok ütközés szerencsére, nem keményebb a meccs egy átlagos edzésnél

  • BVick

   Gibbo azert most rendet tett, nem tudom mi volt a terv, lehet a bogyeben volt a srac.. 🙂
   Mondjuk ezek a PLben eppensargak europai porondon konnyen eppenpirosba fordulhatnak, vigyazni..

 • white__widow

  a gabriel>carl reláció is működik sztem

  • Frimpong

   Viszont Boss elég gyengus ma

  • Trollséne

   abszolút

  • Woolwich

   Sok technikai hibával játszik – labdalevétel, passzok – de a védekezést megoldja.

   • white__widow

    a védekező skillje pont elég egy szélső védőnek sztem sok neki a cb, de jah hát támadásban nem egy bellerin. Holdingból (#holdingball) meg nagyon pöpec kis cb lesz

    • Woolwich

     Mustafi érkezésével gyakorlatilag biztossá vált, hogy Paulista max kiegészítő ember lehet itt.
     Holding fasza eddig, plusz azt mondják Chambers is elég korrekt meccseket hoz a Boroban.

     • Charlie Mops

      azt néztem én is, hogy Chambers rendszeresen játszik, és nem kapnak sok gólt.. (mondjuk múltkor asszem pont csinált egy tizit) Neki szurkolok, ő fasza kis játékos lehetne sztem.

 • penito

  szépen kinyomtuk az OFF gombot, de hát rendben is van ez

  • white__widow

   kell a power a hétvégi stokealona meccsre

 • Frimpong

  15 kapura lövése van eddig a PSG-nek

  • Charlie Mops

   #nemvaktöltény

  • Mityu

   utolsó perces győztes gól stílusos volna

   • Charlie Mops

    vagy majd megkapják a leicestert, mi meg a bayernt..

  • Trollséne

   a gólszerzőjük viszont taknyosra szopatja Maxwellt, ott benne van a Párizsban az epic fail, gól előtt is gyönyörű lesre nem állítást produkáltak Thiago Silvával

 • Woolwich

  Özil-Elneny, Sanchez-Giroud/Chambo cseréket minél előbb.

 • Trollséne

  Lukács is Elnenyhez hasonló jó iparos, komolyabb játszótársak mellett klasszisokkal jobban tolja.

 • Charlie Mops

  /ezbazmeg…

 • Woolwich

  Gól=Gibbs+Lucas

 • white__widow

  ottvan gecc

 • BVick

  Ennyi…….. Ooooooospina es Perez behuzzak nekunk a BL dontot

 • Trollséne

  Lukács a legújabb lebuktatott III/III-as

 • ZERO_L

  bulgárok ki fognak szopni…. áááá

  • white__widow

   de mér? eggyel mennek nem? vagy azt is nézed? én nem merek odanézni

   • Trollséne

    saját tizenhatosukról alig tudnak kijönni + a Párizsnak a legapróbb szar bolgár faultot is befújjak szabira

    • white__widow

     én nem stresszelem magam, elég nekem az arsenal

    • Mityu

     ne nézzétek, nem tesz jót a szív és érrendszernek, ráadásul kimaxoljátok a psg jinx-hányadosát

   • ZERO_L

    megérzés

  • Charlie Mops

   hát kb azt vártuk úgyis.. majd a végén ránézek, hátha nem.

 • Frimpong

  Pina jól véd szemmel

  • BVick

   Nem eget el folosleges energiakat, rapihen a kovetkezo BL meccsre

  • white__widow

   all you need is jó pina

   • Frimpong

    Nehéz belekötni az érvelésedbe

 • Charlie Mops

  már megint összefröcsköltem a monitort baszki

 • Frimpong

  Kész

 • white__widow

  gála

 • Trollséne

  favnégerre is igazán ráfért már

 • Woolwich

  Spori fújjuk le…

 • Bálint

  Leállhatnánk, mert még kirobbantjuk Svájc első forradalmát

 • BVick

  Kocsog Gulu nem varta meg Perezt h felerjen..

 • white__widow

  wenger cseréjjé le mindenkit had pihenjenek

  • Bálint

   a padra bedobhatott volna 1-2 ifit erre az esetre

 • Trollséne

  még 1 gól és már megvan a teljes novemberi termés

 • Frimpong

  Egyenlített a PSG

  • Mr. Dhoan

   Ráadásul 1-1!

  • Trollséne

   tökönlőtték magukat egy homály felszabadító fejessel -.-

   • Trollséne

    most meg megúsztak egy tiszta tizit

   • Charlie Mops

    buleszek amúgy vereséggel hogy állnak majd EL-ügyileg?

    • Trollséne

     akkor is mennek az EL-be, mert a svájciak ellen jobb az egymás ellenijük (1-1, otthon meg ugye 0-0t játszottak a Basellel)

     • Charlie Mops

      ahh, kösz.. 🙂

  • Charlie Mops

   uff a Besiktas meg csúnya lesz.. 9 emberrel, még fél óra most van 0-5

 • Mityu

  #veretlencsoportkör, ilyen sem mostanában fordult elő, utoljára még 2005-06-ban

 • Trollséne

  1-2 hatalmas párizsi epic fail után

  • Trollséne

   Marquinhos sutageci hazaadás, majd Areola beüti a visszapasszból középre tartó lapos lövést
   hestegtippmix

   • Woolwich

    #trappmegröhögapadon

  • white__widow

   zisten is úgy akarja h megbasszuk a margitot

   • Frimpong

    A Bayernt

    • Kolhicin

     mindkettőt

     • white__widow

      mindegy kivel csak basszunk

 • Frimpong

  Cmon brazulgárok

 • Woolwich

  LOL PSG 😀

  • Charlie Mops

   ludgól baszod 😀

  • Kolhicin

   háhá 😀
   jön a real, hihi

   • Woolwich

    Ahh a Bayern a soros idén 🙂

 • BVick

  Na mondjuk ez a csilei loket megerdemelt volna egy golt, kapus kereste merre kel fel a nap.. Masreszt meg tudom h a Papus nem meri lehivni mert nem hosszabbit ha nem jatszhat vegig minden meccset, de azert en nyugodtabban aludnek ha pihenne..

 • MrAcid

  Nem igazán értem, Alexis szabadjánál miért ment arra a labda, amerre… mondjuk a kapus is megkajálta.

 • Bálint

  Fura, hogy most az egyszer nem mi basszuk el ilyen stílusosan

 • Mr. Dhoan

  Özil miért sír?

 • Woolwich

  Van egy olyan érzésem, hogy nem 0-4 lesz a vége.

  • Mityu

   5-6 vagy hol áll meg?

  • Frimpong

   így gondoltad?

   • Woolwich

    Giroudnak szántam az üzenetet, Holding hallotta meg…

 • white__widow

  holding fiam ezt elbasztad

 • white__widow

  jankó

 • white__widow

  perez elég sokat melózik védekezésben is

 • Bálint

  Sorsolás: hétfő dél

 • Frimpong

  2-2

 • BVick

  Deal done? Johet a Munken?

  • Bálint

   jöhet

   • BVick

    Jah, most latom, lefujtak X-nel.
    Olyan ez a csoportelsoseg mint egy BL-donto..

   • Mityu

    de ha tényleg jön a Münken, én megteszem ellened a szükséges jogi lépéseket …

  • BojoG78

   Barka lett volna,tehát igen…

 • Kolhicin

  PSG gondoskodik az elmaradó magas vérnyomásról

 • Charlie Mops

  csoportelső

 • Trollséne

  vége, bolgárok nem kevés mákkal de megcsinálták 😀

 • Mityu

  Jó ez, hogy megnyertük a csoportot, de mi van a hagyományainkkal, amikről Wenger folyton beszél?

 • Frimpong

  Cavani mit hagyott ki a végén 😉

 • Bálint

  2012 őszén nyertünk legutóbb csoportot a Schalke előtt ha jól nézem (azóta két BVB és egy Bayern elsőség)
  Most nem volt német, még.

  • Charlie Mops

   Schalke nem előzött minket? :O

   • Bálint

    de – csodálkoztam is, de az UEFA oldalon vmiért a 2. fordulós állást tette ki alapból, én meg beszoptam

  • Trollséne

   BVB volt az, még a visszatérő BL évükben, Schalke ellen jól elbasztuk az otthoni szopással majd az idegenben leadott 0-2vel

   • Bálint

    2011-12 OM, Olympiakos, BVB – aztán bukta a Milantól
    akkoriban a G csoport: Apoel, Zenit, Porto, Donyetsk
    valahogy az Udinese elleni play-off jobban mennem maradt mint az utána lévők

    • Trollséne

     ha Robinakurvaanyád nem akarja 1 méterről átlöbbölni Abbiatit 🙁
     (de az első meccs az vmi gyalázat volt, ráadásul egyben Henry utolsó meccse is ágyúsként, ha jól emlékszem)

     • Bálint

      Valahogy a fos odavágók többségéről (Milan, Monaco) lemaradok, de gondolom névnapi amnézia az oka 🙂

     • Woolwich

      A Milan elleni visszavágó az egyik legjobb 45 perc volt, amit a csapattól láttam. A 2. félidőre viszont elfogyott a kraft :/
      De Chamberlain nagyot játszott aznap CM-ként.

     • Charlie Mops

      Első meccs, amikor örülök, hogy végre Verminator meg a Boss egyszerre, és ahogy fogom az arcom ahogy rohangálnak.

  • ZERO_L

   és akkor is a legnehezebb ellenfelet kaptuk

 • Bálint

  Szép csokrot kaphattunk volna
  Possible opponents for PSG in the next round:
  Napoli, Barcelona, Atletico Madrid, Leicester City, Sevilla/Juventus, Dortmund/Real Madrid.

  • Mityu

   nem olyan vészes ez, sőt szerencsések, mert francia mivoltukból fakadóan elkerülik a Monacot

 • Bálint
  • titok84

   Kimaxoltuk…

 • Woolwich
  • ZERO_L

   oké, de az utolsó az nem számít passznak, nem?

   • Woolwich

    Ez nekem sem egyértelmű.

    A kipattant lövés elvileg nem számít gólpassznak és a képen is pirossal jelölik.
    Ők tudják…

 • white__widow

  nem akarnám elhamarkodni, de jobban jártunk lukáccsal mint vórdival – ami egy kis fricska is vórdinak miszerint részben az arsenal stílusa miatt döntött a leszter mellett

  • fecc_4

   Szép dolog az elköteleződés, de Vardy és Mahrez is óriási öngólt rúgott azzal, hogy maradtak a Leicesterben. Vardynak már aligha lesz jobb esélye, ha csak nem a Tottenham elviszi (de azzal meg nem lesz előrébb), Mahreznek még lehet dobása. Ha megnyerik végül a BL-t, akkor nem szóltam 😀

   • titok84

    Akárki is viszi el, már kevesebbet kell fizetnie. Szerintem jócskán leárazta magát.

  • penito

   Ha jött volna Vardy, akkor lehet hogy Sánchez most a szélen rohangálna, és a támadójátékunk lényege veszne el. Lukács ezzel szemben a pálya legtöbb részén feltalálja magát, remélem, hogy fogunk vele látni még néhány szép kombinációt Sánchezzel és Özillel.

   • white__widow

    vórdi sem lett volna “kezdő” csatár, ő ebbe a direkt bazdelőre fociba funkcionál jól, vszeg wenger is inkább erre, pontosabban nálunk inkább kontra játékra használta volna – sztem

 • ZERO_L

  saját, első számításra végzett stat:

  Welbeck hetedik meccsén szerezte meg az első mesterhármasát, Lucas a nyolcadikon 😀

  gyanúsan a leggyorsabban (meccsszám szerint) szerzett hat-trick-ek új igazolásként

 • Trollséne

  Csak a Real jöjjön, legalább Benzema és Morata standing ovationt kap az Emiratesben.

  • Woolwich

   Hát még Nasrinak hogy örülnének 🙂

 • ZERO_L

  csoportelsőként: 2 nehéz ellenfél (+Sevilla,Porto)
  csoport másodikként: 3 nehéz ellenfél (+BvB)

  nem vagyunk túlságosan előrébb

  • Bálint

   Porto simán jó lenne nekünk, ha az se megy akkor meg tökmindegy zúgjunk ki a francba

 • white__widow

  mikor sorsolnak?

  • white__widow

   hétfőn

   • white__widow

    köszi

 • Woolwich
  • Sovy

   ezt miből számolták ki?

   • Attila Balla

    Megnézték az összes lehetséges kombinációt, ami ugye nem szimplán a 8-8 csapat összes lehetséges párosítása, hisz azonos csoport- és nemzetbelivel nem lehet a nyolcaddöntőben találkozni.