A vég kezdete? (Chelsea – Arsenal 3-1)

Már láttuk ezt a filmet. A taktikailag fegyelmezettebb és jobban felkészített ellenfél látszólag könnyedén veri meg az Arsenalt, miközben Wenger csapatának a meccs jelentős részében szinte esélye sincs a győzelemre. A Stamford Bridge még díszletként is visszatérő elem az ilyen alkotásokban. Antonio Conte alaposan törlesztett az őszi simázásért, amiből ő és a csapata végül csak profitált. Azt viszont nem hiszem, hogy Wenger bármilyen komoly tanulságot le fog vonni az egy héten belül elszenvedett második vereség után.

A Chelsea kezdőcsapata szeptember óta kőbe van vésve, úgyhogy Antonio Conte ezúttal sem húzott váratlant. A megszokott formációban a megszokott játékosok léptek pályára. Az egyedüli kérdés az volt, hogy Willian vagy Pedro kap szerepet a jobb oldali támadó posztján, de mivel a Liverpool elleni meccshez hasonlóan Conte az ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt, a spanyol válogatott játékosa volt ott a pályán a kezdő sípszótól kezdve.

Wengernek látszólag nem sok választási lehetősége volt köszönhetően a középpályásai különböző okokból való hiányzásának, de mégis tudott váratlant húzni. Ismét elővette a Southampton kiütése alkalmával látott 4-3-3-at, ezúttal Özillel a bal oldalon, és Iwobival a pálya közepén. Mindezt megspékelte egy erősen ember orientált letámadással, ami az őszi meccsen rengeteg problémát okozott a Chelseanek, és most is sikerült egy az ellenfél tizenhatosánál megszerzett labdából helyzetet kialakítani.

Az Arsenal három támadója egy az egyben támadja le a Chelsea három védőjét, miközben középen Iwobi és Oxlade-Chamberlain ügyel a két belső középpályására. A jelenet végén Courtois rossz passzára Özil csap le, majd Iwobi megpattanó lövése nem sokkal kerüli el a kaput.

Az első tíz percben ugyan az Arsenal sem alakított ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de látszólag uralták a játékot miközben a Chelsea fegyelmezetten védekezett. Aztán jött Alonso gólja, ami előtt kulcsszerepet kapott a szélső támadók mozgása, amivel az Arsenal az egész mérkőzés folyamán nem tudott mit kezdeni.

A képen látható pillanatot megelőzően Moses és Pedro kettő az egy ellen megverik Monrealt, miután sem Iwobi sem Özil nem váltott ki a szélre. Ezt követően Koscielnynek nincs más választása mint elhagyni a pozícióját, így viszont az Arsenal teljes védelme eltolódott. A beadás után Costa könnyedén megveri a levegőben Bellerint, a kipattanóra pedig Alonso érkezik üresen, mivel Walcott nem vált ki időben az érkező szárnyvédőre.

Azzal lehet vitatkozni, hogy Alonso gólja szabályos volt-e, mindenesetre ha valakit úgy lekönyökölnek a labda elérése előtt, hogy az illető agyrázkódást kap, talán megvan az esélye annak, hogy a megmozdulás súrolja a szabályosság határát. Így ráadásul nem csak gólhátrányba került az Arsenal, hanem egy olyan játékost is elveszítettek Bellerin révén, aki kulcsfontosságú a támadásépítések során.

Alonso ráadásul a továbbiakban is sok gondot okozott az Arsenalnak, de ez leginkább a -már fentebb említett – támadó játékosoknak volt köszönhető.

Az Arsenal a kapuhoz vezető legrövidebb utat jól zárja, de Hazard helyezkedése óriási folyosót nyit a pálya szélén Alonso számára, akinek Matic könnyedén teszi ki a labdát, miután bőven van ideje a labdával.

Az Arsenal számára a legnagyobb problémát mégis a Chelsea középpályás védekezésének áttörése jelentette. Labda nélkül a Chelsea szokás szerint 5-4-1-et védekezett, a középpálya kompaktságának köszönhetően pedig jócskán lecsökkentek a vertikális passzopciók. A széleken pedig rendszeresen 3v3 vagy 3v2-ben védekezhettek a Kékek. A szervezett középpályás védekezést pedig még esetenkénti letámadás is segítette, amivel sokszor egészen a kapusig terelték vissza a labdát.

Nem segítette az Ágyúsok helyzetét, hogy Xhaka eltiltása miatt nem volt olyan játékosuk a középpályán aki mélységből tudta volna irányítani a játékot, így legtöbbször a két középhátvédnek kellett megindítania a támadásokat. Főleg a második félidőben a hazai csapat zárt védekezése miatt ez rengeteg labdavesztéshez vezetett a pálya közepén, ami után a Chelsea gyors és jól cselező játékosai lendületből indulhattak. Épp emiatt az Arsenal védői nagyon sokszor adták el a labdát. Mustafi 17, míg Koscielny 10 alkalommal ajándékozta oda a játékszert az ellenfélnek. Ha pedig a labda mégis eljutott a védelmi vonalak között helyezkedő játékosokhoz, akkor a Chelsea egyik középső védője azonnal kilépett a helyéről és nyomást gyakorolt a piros mezes játékosra. Nyugodtan megtehette, hiszen a 4 védős felállással ellentétben még hiba esetén is megvoltak hátul létszámban.

Amit még mindenképp ki kell emelni, az Francis Coquelin játéka. Azt eddig is tudtuk, hogy támadásban jóformán használhatatlan, de most védekezésben is jócskán alulmúlta önmagát. A Chelsea első két góljánál is ő veszített labdát, ráadásul a másodiknál mindezt azzal tetézte, hogy egymaga próbált visszatámadni, így az üresen hagyott területen megindulhatott Hazard, akiről később nagyon látványosan pattant le. Kísértetiesen hasonlított a jelenet a Watford második góljához a hétközi fordulóból, ahol a francia már-már Denilsont idézve próbálta szemmel verni Capouet.

Ha esetleg akadt még olyan a meccs előtt, akinek volt reménye a bajnoki cím megszerzésében, akkor a számuk mára egészen biztosan megfogyatkozott. A Chelsea már-már beláthatatlan távolságra került, miközben a Bajnokok Ligája indulást is egyre nagyobb veszély fenyegeti. Különösen úgy, hogy a szezon hátralévő részében -immár a Chelsea kivételével – az összes riválisunk ellen játszanunk kell még, ami az ellenük eddig elért eredményeket ismerve nem kecsegtet sok jóval. Ráadásul a szezon eddigi meccseit elnézve nagyjából ezek az egymás elleni összecsapások fognak dönteni arról, hogy ki játszhat jövőre a legrangosabb európai kupaporondon. Miközben persze az alsó házi csapatok elleni győzelmeket sem vehetjük biztosra, hiszen már jövő héten az a Hull City látogat az Emiratesbe, amely Marco Silva irányítása alatt megtáltosodott és a Manchester United valamint a Liverpool orra alá is borsot tudtak törni.

Az viszont bizonyos, hogy a szezon hátralévő meccseinek és a végső helyezéstől függetlenül most kell a legkisebb kockázati tényezővel kalkulálnunk Arséne Wenger leváltását illetően. Most, hogy egyre több és több olyan edzőt találunk a ligában, akik rendszerszinten képesek megsemmisíteni az Arsenal játékát, be kell látnunk, hogy a Papa futballfilozófiája önmagában egyre kevesebbet ér. A játékosok egyéni képességei ugyan már nem egyszer kihúzták a pácból, de ez egyre kevésbé lesz elég. Amíg eddig csupán Európában jöttek a látványos pofonok, most már a Premier League-ben is egyre kompetensebb edzőkkel kell felvennie a versenyt, és itt nem csak a közvetlen riválisokra gondolok. A helyzetet csupán az nehezíti, hogy Özil és Sanchez jövője Wengerével együtt kérdéses. Ennek ellenére még soha nem volt ennél egyértelműbb; eljött a váltás ideje.


 • Mr. Dhoan

  Tetszetős írás.

  Tényleg itt az ideje. Az hülye, aki nem ismeri el az érdemeit, meg hogy a víz felszínén tartotta a klubbot, amikor anyagilag is meg voltunk szorongatva. De most már más szelek fújnak, és ezek a szelek viharként söprik el őt és a játékról alkotott koncepcióját. A mai foci a centire megszervezettségről szól, nálunk ez viszont látványosan hiányos alapokon nyugszik, és ahogy írtad is, a játékosok egyéni villanásaival valósítjuk meg önmagunkat. Ez egy olyan klubnál működhet, ahol világklasszis támadók vannak, klasszis középpályásokkal megspékelve —> Bárka. De nálunk nem fog menni, főleg ha bajnokságot is akarunk nyerni.

 • Auréliano Buendia ezredes

  Csak itt most megint az a kérdés (ha ez kérdés egyáltalán), hogy a klubvezetésnek, mi a fontos. Mert szakmai szempontok alapján váltani kéne, na de anyagilag Wenger abszolút pluszban tartja a csapatot, sőt, a világ egyik legjobban profitáló klubjává teszi. Elküldik az aranytojást tojó tyúkot szakmai érvek mentén? Én nem hinném. Wengernek kéne felállni és megköszönni, de amilyen makacs, önfejű és konok ember, erre se látok túl sok esélyt. Remélem persze, hogy rám cáfol, és néhány héten belül bejelenti, hogy nem hosszabbít szerződést. Ez lenne a tisztességes döntés. Egyszerűen a saját nimbuszát rombolja már csak. Kínszenvedés, amit csinál, rossz nézni annak, aki szereti.

  • Dádó

   Személy szerint nem látom át egy PL klub müködését de Wenger a pénzügyi modelljét attól még tudná futtatni hogy a szakmai irányítás más kezében van.Néha már úgy érzem hogy számára ez a stabilitás fontosabb is mint a pályán mutatott eredmények.

   • titok84

    Nagyon fura lenne, ha így lenne. De tényleg ez látszik.

  • titok84

   “anyagilag Wenger abszolút pluszban tartja a csapatot” — és ha nincs (nem lesz) BL? Akkor egy-két év alatt folyamatos csúszás lesz, amelyet csak jelentős tőkeinjekcióval lehet megállítani. Most kevesebből is menne.
   A nagyobb kérdés — szerintem — az edző személye. Nemcsak jó, de karizmatikus figura is legyen. Akinek a kedvéért maradnak és jönnek jó emberek. Amolyan Klopp-féle.

  • ARSNL

   Ez a kérdést szerintem nem ilyen irányból kell megközelíteni. Wenger esetleges hosszabbítása leginkább a koncepció hiányára mutatna rá a board részéről. Hiányzik egy olyan ‘útmutató’ szakértelem a vezetőségből, mint amilyen 2006-ig Dein volt klubnál, Gazidis egyértelműen alkalmatlan erre a feladatkörre.

   • Trollséne

    Nagyon adom, amikor Dein távozott, bizony Wengernél is rendesen elgurult a pöttyös, játékosok ill. maga Dein is megerősítették, hogy a 20 év alatt akkor állt a legközelebb ahhoz, hogy lelépjen a klubtól.

 • horvathpeter

  Az a baj, ha Wenger megy, akkor Özil is, mert az ő elküldésétől/maradásától tette függővé a sajátját.

  • Woolwich

   Ez szvsz hülyeség.
   Ha jönne egy top edző, leülne vele szépen és elmondaná mik a tervei – ás Özilnek tesztene amit hall – akkor simán benne van, hogy adna egy esélyt a klubnak.

   • BVick

    Pontosan. Mar-mar szant szandekkal ferditik el a szavait, mert konnyebb dramai hangulatot kelteni. Nekem is annyi jott le a nyilatkozatabol, hogy ha Wengi megy, szeretne tudni ki lesz az uj edzo. Olyan ez mintha egy cegnel top performer vagy, vinne halomra a konkurencia, Te is kivancsi vagy ki lesz nyugdijazasa utan a fonid utodja. Fair.

   • titok84

    Így van.

   • horvathpeter

    Csak nem fog jonni top-edzo. Az ilyen Koemant, Bilicet vagy Rodgerst szvsz kirohogi es majd o is lelep valamelyik b betus klubbhoz.

 • Van egy elírás: Costa nem Bellerínt fejelte le az első gól előtt, hanem Mustafit.

  (A meccset nem láttam, de a MOTD összefoglaló alapján nem volt ez annyira tragikus az Arse-tól – különösen ennyi sérült középpályással. Gabrielnek be kellett volna fejelnie azt a ziccert. De még a második félidőben is volt egy hasonló (azt már nem emlékszem ki hagyta ki). Bár Shearer is el volt ájulva, hogy mennyire szét lett dominálva az Arse, és Wright sem mondott neki ellent a stúdióban – szóval lehet, hogy mégiscsak esélytelenek voltatok majdhogynem végig. A védekezés kriminális volt azt biztos – és nem csak a védőktől; Walcott, Coq.)

  (Ja, nem provokálni jöttem, nehogy félreértsen valaki:)

  • Gabriel és Mustafi fejesei egyaránt pontrúgás után jöttek, szóval ezeket is érdemes a helyén kezelni. Ezeken kívül még Özil lövése volt veszélyes az első félidő végén, meg ugye Giroud a végén, de az már nem osztott.

   • Aha, kösz, árnyalja a képet. Giroud amúgy miért kezdett a padon? Volt valami különleges oka? Nem lett volna hasznos, ha már épp fejesekből/pontrúgásokból teremtettétek a legnagyobb veszélyt?

    • Alapvetően Giroud nélkül sokkal jobban néz ki az Arsenal játéka, + a presszinghez is jobban illik ha Sanchez van középen.

     • Balázs Kozó

      Egyetértek. Giroud a lap, amit elő lehet húzni, ha döcög a szekér, de nem “a” stratégia.

   • les 400 coups

    + volt 1 veszélyes Welbs fejes is vmikor a 80perc környékén (akcióból)

    ez a meccs tipikusan arról szólt, h ki szerzi meg az első gólt
    – a cselzi szerezte meg, szabálytalanul + az egyik legjobbunkat is elvesztettük az akciónál
    túl szarok voltunk ehhez tegnap, h ebből visszajöjjünk.
    /+ ott volt Petr ajándéka a végén/

    idegenben a cselzinél ez tényleg nem volt annyira vállalhatatlan/reális sztem 1-0 v 1-1 lehetett volna/, a körülények ismeretében + az a tény, h Sanchez, Özil és Walcott is mélyen maga alatt játszott

    a vállalhatatlan még mindig a Watford meccs, az sokkal inkább szomorúvá tesz, mint a tegnapi

    • BVick

     En a szitut ugy forditottam le, hogy ha ketten mentek egy labdara, Tied az elony, de nyujtott labbal erkezel a labdara (sulyos serulest okozo veszelyes jatek), elered a labdat es parhuzamosan agyonrugod az ellent akinek vagy eltorik a laba vagy nem, az jobb helyeken piros (Angliaban sarga).

     A fura tenyleg az volt hogy meg csak nem is vitattak a szakik a dontest, nem hiszem hogy csak mi vagyunk ennyire elfogultak.

  • lamps8

   (nem elírás, Bellerin volt)

   • tényleg, mea culpa! szegény gyerek, bőven adtak neki munkát a társak.

  • les 400 coups

   Shearer….mondott pár jó dolgot, csak épp azt felejtette el megemlíteni, h a 15. perc gamechanger volt
   olyan hendikeppel már azért nehéz volt bármi értelmeset kihozni a meccsből

   • Engem Spurs-szurkolóként is felzaklatott, hogy Shearertől kezdve Henry-n át Lee Dixonig mindenki azt mondta, hogy semmi probléma nem volt azzal a góllal. Ha Alonso mozdulatának “reckless” jellegén nagyvonalúan túl is lendülünk (nem kéne, mert ilyenből hálistennek kb. 5 fordulónként van egy vagy ritkábban), akkor is ott a tény, hogy előbb volt a könyök-fej kontakt mint a fejes.

    • les 400 coups

     hát ja, szinte az összes nagymenő “pundit” egy követ fújt, ami kbsz-ul felháborító
     mi kellett volna,h legalább értelmes vitát folytassanak a kérdésről? ha mondjuk betöri Bellerin orcsontját, v beszakítja a halántkékát, v egy állkapocstörés? v kómába esik a pályán?
     ha az ilyesmi szabályos lenne, milyen egyszerű dolga lenne mondjuk az edzőknek.
     ” na menj, fiam, Özil íveli a 11 -es pont környékére a labdát, nekifutásból ugorj egy akkorát ,amekkorát csak tudsz, könyök kint, aztán bele a védők arcába….csak a labdát nézd ;), úgyis eltalálod őket, hisz a nyakadon lesznek;)”

     nevetséges

 • Frimpong

  Ha így ha úgy, de a döntésnek meg kell születnie mihamarabb. Azzal is k. nagy bajban lennénk, ha júniusban állnánk neki edzőt keresni. Egyébként nincs mese out.

 • Trollséne

  bocsánat az offért, de Elneny nem kis gólt baszott az ANK döntőjében
  https://u.nya.is/crnenc.mp4

  • Mityu

   szép volt, de úgy tűnik hiába, így aztán végképp sajnálhatjuk, hogy az egész torna alatt nélkülözni kellett

 • Mityu

  Almunia teljesítményén sem dobott sokat, hogy most sapkában védett, azt meg kell hagyni …

  • penito

   szerintem ott rontottuk el, hogy nem hoztuk el Lollichont, a kapusedzőjét. Nézd meg a különbséget Szczesny mostani teljesítménye és az itteni között…

   • Woolwich

    Azért Péter idei teljesítménye után 2x is meggondolnám, hogy elengedjük e nyáron Szczesnyt…

    • ZERO_L

     nincs opciója a Rómának? (ergo nem a mi kezünkben van a sorsa)

     • Woolwich

      “My future? I wish I knew myself,” he told Sky Sport Italia. “My future is in the hands of Arsene Wenger, the man who I have I trusted since I was 16 years old.
      The decision is entirely up to him. There are no provisions in my contract. I’m happy to be fought over by two big clubs like Arsenal and Roma.”

     • ZERO_L

      az jó hír lenne, én is nagy polák fan vagyok

      de ehhez minimum az kéne, hogy Ospina megunja a kupameccseket, már ha nem új rezsim jön

     • Woolwich

      Hát igen, nálam az ideális az lenne, ha Szczesny vissza jönne, aztán 1-2 évig tanulhatna még Cechtől.
      Ez alatt nem azt értem, hogy akkor simán 2. számúnak rendelnénk vissza, abból nyilván ő sem kérne, de ez a PL – BL+egyéb kupameccs esetleg működhetne ezzel a párossal is.
      Persze nem tudjuk mi lett beígérve Péternek, mikor idejött, vagy hogy Szczesny mit akar stb. stb.
      Sok még a kérdőjel és amíg Wenger nem dönt nem is lesz tisztább a kép.

     • vitéz kaprosfalvy ond kond

      Gondolom ha Cech-nek megfelelne a padozás akkor maradt volna a Chelsea-ben, nem azért igazolt át 10 év után a városi riválishoz mert ott kényelmesebb a pad.

     • Woolwich

      Mi pedig nem azért vettük, hogy hozzon egy átlagos-jó teljesítményt, hanem hogy meccseket nyerjen/pontokat mentsen nekünk. Ez tavaly megvalósult, idén semmi extrát nem tud hozzátenni.

   • Gordon Cole

    Igy van, az Arsenalnal mar jo ideje kapusedzo kerdes van. Nehany eve volt egy erdekes sztori arrol, hogy Wenger reszben azert ejtette Szcz-t a Bayern CL visszavagora, mert a lengyel – a Lehmann-nal folytatott beszelgeteseitol inspiralva – panaszkodott arra, hogy nem kap elegge szemelyre szabott edzesprogramot.

    http://www.thefootballnetwork.net/main/s378/st182382.htm

    Az is sokatmondo volt, hogy amikor elengedtuk Tony Robertset a Swansea-hoz, Seaman azt tweetelte: “Can’t believe Arsenal have let Tony Roberts go!!! #bestcoachbyamilethere!!”

 • BVick
 • Attila Balla

  Oké, jelenleg nem egy sebből vérzünk, de nekem a laikus benyomásom, hogy az idei szezonnak is az az egyik legnagyobb baja, hogy Cazorla hiányában nincsen értelmezhető DLP, és így az egész 4-2-3-1 gyakran impotenssé válik. Ramsey ügyben várom nagyon Peet írását, de amúgy a szezon előtt is elég egyértelműnek tűnt, hogy Xhaka nem erre lesz megoldás. A mostani keret szerintetek alkalmasabb lehet valami egészen másra? (mondjuk sem a 4-3-3, sem korábban a 4-1-4-1 nem jött be túlzottan)

  • white__widow

   Egyrészt szerintem jól érzékelteti a rendszerszintű problémát, ha egy játékos kiesése ekkora gapet okoz a teljes csapatra nézve. Másrészt meg nyilván nem csak ez a problémánk ;), de a témánál maradva wenger pl egy regista szerepkörben elkezdhetné a játékot Xhaka köré építeni, beépíthetné Perezt és még lehetne sorolni. Szum: már szezon elején adott volt egy minőségi mély keret amiből illett volna egy derekasabb szezont produkálni, de legalábbis nem februárban azt realizálni, h ez a szezon is elment. Az öreg nem tud megváltozni és hisz abban h az egyéni képességeken, a “közösségi tudatalattin”, a fluiditáson alapuló támadófoci aka wengerball működőképes alternatívája lehet a ponotos keretek/szerpkörök között definiált, szervezett csapatjátéknak. Ez tavaly óta nem az éves outos menstruációs ciklus része, hanem egyszerű konklúzió, mivel a playequality nem állt rendelkezésre az emútnyócévezés során ezért nem lehetett hibáztatni (azokért az évekért most sem, sőt..). Viszont 3 éve rendelkezésére állnak azok az erőforássok amik alapján illene fejlődést mutatni, de lényegében* (*2 Fa kupa ugye) nem tud. Ez nála egyszerűen filozófiai/fodball_ideológiai kérdés és mivel képtelen levonni a következtetéseket, nem képes változni, adaptálni a játékoskeretet a változásokhoz/trendekhez/taktikákhoz, nem képes egy bő kerettel sem konstans jó játékot produkálni egy teljes szezonon keresztül, amíg ő itt van ez lesz… Évente lesz 3-4 olyan meccsünk ahol atomfoci van meg működik a flow meg 25 olyan meccsünk ahol az uccsó 10 perben még be kell venni 2 xanaxot, meg 7-10 meccsünk amikor kiélvezzük h nevetség tárgyai lehetünk.

  • Mondjuk úgy soha nem is fog működni a 4-1-4-1, hogy Flamini a DLP…

   • white__widow

    pedig tavalyelőtt coquelinnel is működött a cici ellen méghozzá a jetiheadben -nem mintha egy meccsből sokat le lehetne vonni

    • Flaminihez képest Coquelin azért klasszisokkal védekezésben, az a City meccs meg elég reaktív volt, a szezon elején meg úgy akartunk dominálni, hogy Flamo volt a mélységi középpályás. lol

 • Milan

  Nem vagyok benne biztos egyébként, hogy Özil távozásáva annyira rosszul járna az Arsenal. Volt most már pár évetek rá, hogy megnézzétek közelről, elkészüljenek a a youtube-válogatások, a szép emlékek amikor valamelyik pengés megoldása után egymás nyakába ugrottatok a kocsmában. Szép emlékek lesznek. Aztán ha komolyan gondoljátok a PL-t, meg a BL-t, akkor más irányba érdemes nézelődni. 🙂

  • ARSNL

   Nem érzem úgy, hogy Özil lenne a gátló tényező abban, hogy a csapat képtelen komoly célokért küzdeni. Azt inkább látom problémának, hogy kezdőként szerepel olyan meccseken is, amikor taktikai szempontból nem igazán lenne ennek létjogosultsága (véleményem szerint a hétvégi rangadó a kevés ilyen meccsek egyike volt). Persze azt sem állítom, hogy minden áron ragaszkodni kell hozzá, és pótolhatatlan lenne, de a megfelelő ellenfelek ellen, megfelelő tatikában sokat profitálhatunk a játékából.

   • ZERO_L

    de egy 40 millió fontos játékost/világsztárt/klasszist(?), nem lehet időnként előhúzni, meg tartalékolni

    ha már ezek az ötletek merülnek fel az pontosan azt mutatja meg, hogy a rendszer nem elég hatékony vagy nem elég jó

   • fecc_4

    Én egy egyszerű, sarkosított sémát látok Özil játékát illetően: amikor az Arsenal irányítja a meccset, és mi vagyunk előnyben, akkor Özil világklasszisként játszik. Ha nem a mi kezünkben van a meccs, hátrányban vagyunk, akkor a német csak lézeng a pályán, és azt látni rajta, hogy nincs kedve az egészhez. Ez minden, csak nem győztes mentalitás. Igazából Özil mindig akkor nem játszik jól, amikor szükség lenne a legjobbjára.

    • vitéz kaprosfalvy ond kond

     Egyetértek, és szerintem ezért nem igazi klasszis Özil. Persze, fasza villogni a Bournemouth meg a Palace ellen, de egy igazi kahúna a rangadókon is él és eldönti a meccseket.

    • ARSNL

     Özil játékkedvét hamar el lehet venni, ha egy olyan kellemetlenkedő ellenféllel találja magát szemben, akit nem tud lerázni, és aki dominálja őt. A Chelseaben pl. két erre alkalmas játékost is szerepeltetett Conte a középpálya közepén. Ilyen esetekben ez a mindenkori edzője feladata, hogy megpróbálja olyan pozíciókba helyezni a pályán, ahol jobb matchupokat tud neki kialakítani, és a pálya azon területeire vezényelni, ahonnan még mindig effektív tud lenni a játéka. Vagy a másik opció, amit fentebb is írtam, le kell ültetni a padra.

 • Bill F Murray
  • Ha ezt kiposztolnám facebookra, egy perc nem kéne és jönne következtetés, hogy nem futnak és HAJTANAK eleget a játékosok, az a baj. :))

   • Hát akkor ne hagyjuk ki semmiképpen. 😀

 • Bill F Murray
  • changemynamekukac

   haha 😀

 • BVick

  Hetvegen gala?

  • BojoG78

   ÁÁÁ…Az ellen szerzi meg a vezetést,de a végére kiizzadjuk majd a kötelezőt egy Farokkirály góllal…

 • ARSNL
 • Mr. Dhoan
  • BVick

   Nyilvan nehez volt megfejteni a jelszavat.
   “Marlboro”

 • ARSNL

  Takuma Asano

  • white__widow

   egy rossz köcsög

 • Bálint

  Komoly oknyomozó cikk jön holnap a Mirrortól
  (lassan több edző neve vetődik fel mint csatáré)
  https://twitter.com/hendopolis/status/829815875574300672

  • Woolwich

   Elég erős váltás lenne Wenger után rotálás tekintetében. Tuchel 2x nem küldte még fel ugyanazt a kezdőt a szezonban. Götzét is lazán padoztatja.

 • BVick

  Na most ez kurvajo, azert en biztam benne hogy megussza “szovodmenyek” nelkul, de az osszes szaki altal aggalyosnak nem talalt megmozdulas utan ugy fest hogy a jo Hector eddig meg mindig nem volt edzesre alkalmas allapotban. Azt mondanam, hogy a PICSABA mar.

  “From last Saturday we have Elneny back available in the squad. Apart from that, we have the question about Hector Bellerin. He’s going for tests and the process every day and we’ll only know tomorrow if he gets the green light from the medical people to practise or not. At the moment he has not practised.”

 • Gordon Cole

  Egy nagyon jo cikk Tim Stillmantol arrol, hogyan fugg ossze az a bizonyos “mental strength” Wenger jazzes futballfilozofiajaval.

  We are currently operating in the age of the ‘super coach’ who micromanages every minute detail of a game. It’s probably never been more difficult to win the big trophies adopting Wenger’s “jazz” aesthetic, but it’s difficult to argue that Arsenal are even playing good jazz. Ultimately, that lack of preparation quite probably informs the squad’s obvious mental fragility.

  http://arseblog.com/2017/02/saxamaphone/

  • white__widow

   fasza, ebben a mondatban “Ultimately, that lack of preparation quite probably informs the squad’s obvious mental fragility” meg az alábbi kettőben kábé minden benne van:
   “Arsene has assembled a good squad, but he does not really seem clear on how to use it or what its identity is”
   “Wenger is more of an alchemist than a strategist when it comes to squad building”

 • ARSNL

  “Ian Wright tells BBC that he met with Wenger last night, who told him his time at Arsenal is “coming to the end”.

  • Bill F Murray
   • Bill F Murray

    lehetne már hivatalos, mert akkor a wengeroutos brigád nagy része is be fog állni wenger mögé és támogatni szarabb eredmények esetén is. jó lenne egy szép búcsú, és itt nem trófeákra gondolok

    • changemynamekukac

     nem a Wengeroutos brigádnak kéne összeszedni magát, és észbe kapni, hanem esetleg a játékosoknak, hogyha ez főnök utolsó éve, akkor nem lélektelen szar focival kéne búcsúztatni, akármekkora ‘taktikai zseni’ is az öreg, meg hendivel indulunk első percben a felállás miatt, de szakadjunk meg a pályán. Wenger ezzel a nyáron majd beszélek a jövőmről dologgal, ezt a motivációt veszi el a játékosoktól, ha tényleg leteszi a lantot, mert mindenki abba ringatja magát, hogy úgyis marad, minek nekifeszülni.

  • Bálint

   Egy Arsenal legendában lehetne több becsület is, minthogy egy ilyen hírt megszellőztet.

   • ARSNL

    Nem látok ebben semmi kivetnivalót.

 • Trollséne

  van új http://knows.hu/hull-city-sajat-sandokanja-arsenal-hullcity/
  (bocs, hogy nem hamarabb, de tegnap úgy bebasztam, hogy csak most keltem fel)