A sistergős bombagól mítosza

“Amikor Svájcban játszottam, rengeteget lőttem kapura a mérkőzéseken, de ez nem illik abba a stílusba, amit itt az Arsenalnál játszunk. Wenger megtanította, hogyan legyek jobb csapat játékos, és csak akkor vegyem célba a kaput, ha nem kínálkozik előttem jobb opció. Emellett megfogadtam a csapattársaim hasonló tanácsait, és ennek köszönhetően már most jobb játékos lettem.”

Mohamed Elneny így nyilatkozott az Arsenal hivatalos havi kiadványú magazinjának a szezon vége felé, és sok szurkoló jellemzően ostoba (másrészt pedig érthető) módon felháborodott. Miért nem engedi Wenger érvényesülni azt a játékost, aki az előző klubjában számos gólt szerzett a tizenhatoson kívülről? A válasz pedig egyszerű. Wenger nem pusztán benyomások alapján végzi a munkáját, hanem kőkeményen a számok rabja. Pontosan ez a hozzáállás tette lehetővé, hogy az ezredforduló környékén igába hajtsa az egész szigetet, és hogy mind a mai napig a top edzők közé tartozik, aki minden évben Európa legjobb 16 csapata közé kormányozza az Arsenalt.

Kevés túlértékeltebb dolog van a futballban a távolról szerzett góloknál. Ezek a találatok rendre élen végeznek azokon a szavazásokon, ahol a szurkolók dönthetik el, hogy melyik gól volt az adott meccs, bajnokság, vagy torna legszebbje. Ezzel szemben azok a gólok, amelyeket szemmel láthatóan hetekig tartó precíz gyakorlás előz meg, vagy amelyeknél az agy számára egy jóval kevésbé értelmezhető, kiemelkedő technikai bravúr számít döntő tényezőnek, egyszerűen a háttérbe szorulnak. Az egyszerű szurkoló számára egyszerűen zsigerből nagyobb élményt nyújt, mikor egy labda 30 méterről bivalyerősen utat talál a felső sarokba, mintha egy csapat 25 passz után 3 méterről bepofozná a labdát. Ezzel pedig úgy igazából nincs is semmi probléma. Fájdalmas igazság viszont az, hogy a távoli lövéseknek csak az elenyésző hányadából születik végül gól, éppen ezért erőltetni őket – mi több számon kérni ezeket a játékosokon – nem túl célravezető.

Általában hajlamosak vagyunk túlértékelni azokat a játékosokat is, akik már többször is látványos gólokat szereztek távol a kaputól, és elkönyveljük őket úgy, mint akik hagyományosan jók ilyen szituációkban. Az egyik ilyen játékos jelenkorunkban a Roma középpályása, Radja Nainggolan, aki pályafutása során már nem egyszer vette be távolról az ellenfél kapuját, így nem csoda, ha az emberek a távoli lövések specialistájaként gondolnak rá. Ezt tovább erősíthette, hogy az Európa bajnokságon Svédország és Wales ellen is sikeresen gólt szerzett a tizenhatoson kívülről. Az előző bajnoki szezonban a Roma színeiben azonban átlagosan meccsenként egyszer próbálkozott ilyen lövéssel. Összesen 36 ilyen kísérlete volt a szezon során, de ezekből mindössze egyszer sikerült a kapuba találnia. A helyzet akkor sem sokat javul, ha két olyan hagyományosan jó lövőként aposztrofált játékost vizsgálunk, mint Steven Gerrard és Frank Lampard. Nem kell nagyon megerőltetnünk az agyunkat, hogy felidézzünk néhány bombagólt a két játékostól. A tény viszont az, hogy 2009 után egyikük helyzetkihasználása sem haladta meg a 4%-ot a tizenhatoson kívülről. Az emberi agy viszont úgy működik, hogy jobban megmaradnak benne a látványos találatok, mint a számos lelátón, vagy a kapus kezében kikötő kísérlet. Ne hagyjuk, hogy az agyunk becsapjon minket!

Az Arsenalt rengeteg kritika érte az elmúlt évtizedben azért, amiért a játékosok csak nagyon ritkán hajlandóak a büntető területen kívül lövéssel kísérletezni. A 2006/07-es szezontól számítva az Arsenal átlagban szezononként 7 gólt ér el a nagy téglalapon kívülről, kiugróan magas számot a 09/10-es szezon produkált 18 góllal, míg a legutóbbi idény egy nagyon alacsony értéket mutat mindössze 4 góllal. Ennek pedig nem az a magyarázata, hogy Arséne Wenger undorodik a távoli góloktól, és bármi áron a végletekig akar lejátszatni minden támadást. Pusztán ez a logikus lépés, mert a távoli lövéseknek ugyanis csak nagyon elenyésző hányadából születik végül gól. Azzal, hogy egy játékos távol a kaputól vállalkozik lövésre, szinte feladja a csapata a labdabirtoklását bárminemű eredmény nélkül, hiszen ezekből a kísérletekből átlagosan csak 3,5%-ban születik gól. Elképesztően alacsony szám, de még a világ legjobb csapatai és legjobb játékosai sem tudják meghaladni az 5%-os arányt. Ebben persze az is közrejátszik, hogy ezek a csapatok tudják, nem ez a gólszerzés legelőnyösebb módja.

Egy csapat akkor ér el a legjobb eséllyel gólt, ha a lövéseinek legnagyobb százalékát a tizenhatoson belülről, de még inkább az ötösön belülről vagy annak környékéről kísérli meg. Wenger csapata ebből a szempontból bőven ott van az európai elitben. 

shots

forrás: 7amkickoff

A grafikonon jól látszik, hogy az előző szezon Premier League élcsapatai és Európa nagyágyúi közül csak a Real Madrid tudott látványosan több lövőhelyzetet kialakítani a tizenhatoson belül, de még közelebb a kapuhoz viszont már az Arsenal volt “ügyesebb”. Ennek ellenére az Arsenal a West Hammel holtversenyben csupán a negyedik legtöbb gólt szerző csapat volt a Premier League előző szezonjában, a következő grafikonon pedig az is látszik majd, hogy miért.

conversion

Hiába tartozik kialakított helyzetek tekintetében az európai elithez az Arsenal, a helyzetkihasználásban egész egyszerűen brutális a lemaradás. Viszont itt is kiválóan látszik, hogy mennyire elhanyagolható mértékben számítanak csupán a tizenhatoson kívülről leadott lövések. A bajnok Leicester ezeknek csupán 1 százalékát váltotta gólra, míg Spanyolországban a Barcelona is csupán ennyivel teljesített jobban, mint az előző szezont összesen 4 távoli góllal záró Arsenal.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy teljesen fölösleges távoli lövésekkel kísérleteznie egy csapatnak. Alapvetően zárt védekezés ellen hatékony módszer, ha ki akarják ugrasztani a nyulat a bokorból, illetve ezek a kísérletek vezethetnek akár büntetőkhöz is, de egy megpattanó lövésből is könnyen kialakulhat nagyobb helyzet. A lényeg csupán annyi, hogy teljesen fölösleges számon kérni az Arsenalon vagy bármely már csapaton, hogy miért nem lőnek többet távolról. Egész egyszerűen ennek a fajta támadásbefejezésnek jóval kisebb a hatásfoka, mintha a tizenhatoson belülről, vagy még közelebbről jönnének a lövések. Az Arsenal nem azért nem nyert bajnokságot, mert nem lőtt eleget távolról a kapura, hanem azért, mert a magasabb minőségű helyzeteket az elvártnál jóval alacsonyabb mértékben sikerült értékesíteni. 


 • penito

  Úristen Peet, amellett, hogy ez egy nagyon jó poszt, ezzel csak egy kérdést vetsz fel:

  MIÉRT NEM VESZ WENGER CSATÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁRT????????

  • Ebben egyébként az a vicces, hogy pont Giroud hozta az xG mutatója alapján elvárt gólmennyiséget az előző szezonban. Csak rajta kívül mindenki más nagyon durván alulteljesített. 🙂

   • zenei füleimnek!!!

   • Trollséne

    Hát igen, ezért pedig leginkább Sanchez & co. (vagyis a brit mag díszmadarai) a felelősek, amiről ha jól emlékszem, mintha a facebookra írtál is volna egy posztot.
    Bár a chilei a tavaszra so-so feljavult, de ha nem lett volna kuka az összes többi, talán szűken még így is nyerhető lett volna a bajnokság a sérülések (leginkább Cazorla) és minden más hátráltató tényező ellenére is.

    • Gordon Cole

     Sanchez kevesbe felelos, 13 golt szerzett 10.46 xG elleneben. Walcott, Ramsey es Ozil egyuttesen kb. 5 minuszt hoztak az xG-jukhoz kepest. De ez csaloka egy kicsit, a nagyobb problema szerintem inkabb Giroud viszonylag alacsony xG-je (16.6 vs. Kane 23).

   • ZERO_L

    ennek valahol utána lehet nézni?

    mert a szezon közben ez nagyon igaz volt, sőt Giroud felül is teljesített, de aztán jött a hatalmas gödör, kíváncsi lennék a pontos számokra

   • Gordon Cole

    Giroud viszonylag jó xG hatekonysagaval (0.96) csak az a gond, hogy egy bajnoksagra toro csapat (hehe) 1. szamu kozepcsataratol a 16.6 xG eleve nagyon keves.

    • ZERO_L

     de csapat szinten sem volt probléma xG-vel, ha jól tudom miénk volt a legmagasabb (a lövésenkénti arányban mindenképpen), szóval csapatszinten a “””csak””” a helyzetkihasználással volt a probléma

 • Donát Csabai

  “Alapvetően zárt védekezés ellen hatékony módszer, ha ki akarják ugrasztani a nyulat a bokorból, illetve ezek a kísérletek vezethetnek akár büntetőkhöz is, de egy megpattanó lövésből is könnyen kialakulhat nagyobb helyzet.”

  A távoli lövések kapcsán ez a lényeg. Ezért fontosak a távoli lövések, és nem pedig azért, mert nagy hatékonysággal lehet belőlük gólt szerezni. Még ha a 3%-ukból lesz is csak gól, az a tény, hogy a játékosok NÉHA ellövik, elbizonytalanítja a hátsó négyest, és nem tehetik meg, hogy nem lépnek ki a 16-oson kívül lövő helyzetbe került játékosra. Faramuci módon épp az az egyszer-egyszer eleresztett távoli bombák alapozzák meg a későbbiek során a passzokból felépített támadásszövésnél a területet és a lehetőséget a védők között/mögött, ezáltal, ha a 16-oson belüli helyzetkihasználást nem is, de a 16-oson belül kialakuló helyzetek SZÁMÁT a távoli lövések javíthatják hosszú távon, ami pedig konstans gól hatékonyság mellett több találatot eredményez.

  Számomra az az igazi dilemma, hogy mi a jó ARÁNY a távoli vállalások és a passzal felépített támadások között. Ezt gondolom ellenfele is válogatja, de abban biztos vagyok, hogy mint támadási eszközt, az Arsenalnak is bent kell tartania az arzenáljában (bocs) a távoli lövések intézményét.

  És valóban kell még egy vérbeli csatár Giroud mellett, aki javíthatna a felvillantott statisztikán.

 • Trollséne

  Megmagyarázhatatlan módon a távoli lövések & túlértékelés metszeten most valamiért a busman Neves Denilson jutott az eszembe, akinek volt pár szép távoli gólja, de egyébként egy kurva nagy kerékkötő & hulladék volt.

 • Morzsi92

  A PL egyik védjegye a távoli bombagólok, szerintem többek között ezért is panaszkodnak többen.

 • BVick

  Kosz Peet, jo iras, imadom az “erzesek helyett beszeljunk a tenyekrol” tipusu megkozelitest.

  Nehany aprosag ami eszembe jutott:
  1. Yes, szerintem fontos amit irtal a bokorbol kiugrasztasrol. Tapasztalatbol mondon (bar kispalyas..), az elso nehany loves utan hiszik csak el a lovocselt, es a 3ik / 4ik tavoli (jo!!!) proba utan fog a kapus is uvolteni hogy lepjetek mar ki a csatarra. Onnantol pedig lovocsel, passz, kenyszerito stb.. Es lehet kihagyni 6oson belulrol.. 🙂
  2. A conversion rate-hez azert tegyuk hozza, hogy lenyegesen konnyebb lenne ugye kialakitani a tavoli loveshez a helyzetet, ami megfelelo szituacioban es megfelelo jatekosokkal hasznos fegyver lehet.
  3. Es a masodik pontot tovabb gondolva elertunk a taktikahoz, es az alkalmazkodashoz. A legtobb szurkolonak szerintem akkor jogos a hisztije, amikor latvanyosan csodot mond 75 percen keresztul az elore megalmodott “passzolgassunk be az otosre ahonnan Ramsey majd jol besarkazza” taktika, lehozunk ketharmad meccset egy kapura lovessel, megsem valtoztatunk az utolso percig sem. A gond ez, amikor esetleg eleve jobban mukodo taktikat valaszt az ellen (neadj’ isten korai golt kapunk), es meg valtoztatni sem tudunk / akarunk.

  De az esetek tulnyomo tobbsegeben teljesen all amit irtal.

 • athlon29

  Szerintem még a góljaink is megvoltak ahhoz, hogy bajnokságot nyerjünk. Az olyanokra, hogy hármat kapunk a United ovicsapatától, vagy kettőt a Swansea-tól otthon, én nem Giroud formahanyatlásával válaszolnék. A két fullbekkünk teljesítménye a szezon második felére visszaesett, Koscielny-nek is voltak gyermeteg hibái, Gabrielt pedig úgy verték meg a levegőben, ahogy akarták. És akkor Flaminiről nem is beszéltünk. Kéne egy csatár, valóban, de ha nem jön, akkor legalább Campbellt tartsuk meg, hiába nyomja két oldalról Walcott, Oxlade-Chamberlain, illetve Iwobi és JRA. Egy rutinos védő azonban abszolút kötelező.

 • Bill F Murray
  • Woolwich

   Nálam továbbra is egy csatár lenne a legfontosabb, de tény, hogy nem lett volna rossz egy Sanchez – Özil – Mahrez 3-as, ha már nincs klasszis csatárunk…

   • Bill F Murray

    nagyobb erősítés lett volna a csapatnak, mint az elérhető csatárok akik közül mazsolázgat wenger

    • white__widow

     ígyígy

     • ZERO_L

      visszatérésekre itt reagálnék:

      Kanté végig gürizte a szezont, ott volt az EB-n, 4 meccsen is játszott (összesen a franciák 7-et nyomtak), tegnap már a cselszivel edzett, Amerikában(!)… ennyit erről

      nyilván ha valaki nem 100%-os vagy sérült akkor ne kezdje el az edzéseket, de azért ha valaki tényleg akar valamit akkor a köv héten már elkezdhetne edzeni Colney-n
      (amire azért szerencsére vannak utalások)

     • white__widow

      Egyrészt wenger ragaszkodik ahhoz, h meglegyen az egy hónap szünet, tehát ebből a szempontból más mint conte. A másik, h nyilván visszatérnek az eb-s játékosok a szezon kezdet előtt, de véleményem szerint naivitás azr gondolni, h olyan meccsfittek lesznek h 90 percet lehúzzanak – padon persze elférnek és lehet is egy negyed órájuk…

      Szal okoskodhatunk itt ezen, h ki és mikor tér vissza, de két hét múlva a pool ellen kiderül majd, addig felesleges találgatni.

     • ZERO_L

      én azon a véleményen vagyok, hogy két hét alatt el lehet jutni egy olyan fittségre(nem kell élete formájában lennie), hogy ne kelljen például TO-t nézni csatárposzton

      aztán AW gondolhatja máshogy, de szerintem ez béna kifogás

    • ZERO_L

     szerintem ez senki számára nem kérdés, viszont azt nem tudjuk, hogy mekkora az az összeg amiért már a váltás mellett döntene mindkét fél

     60-70M fontot megint túlzás lenne érte adni

     • Bill F Murray

      ha nincs kivásárlási záradék a szerződésében, és Kanté 32 milliójából indulunk ki (ugyanannyi idősek, 4 éves szerződéssel, posztjukon kiemelkedőek), akkor 45-ért már el kellene engedniük. persze az is kockázatos, wenger nem fog ilyet bevállalni ha 100 évig él sem

     • ZERO_L

      45M-ért szerintem elhoznánk, ha el akarna onnan menni, de Ranieri túlságosan magabiztos

    • titok84

     Elérhető csatárok? Ahogy fentebb írtam: Gameiro vagy Ben Yedder elérhető volt. Nem is horroráron. Ráadásul Gameirp szerintem nagyon illett volna ebbe a csapatba.

 • Bill F Murray

  Ben Yedder is now a Sevilla player pending a medical, for €9m. Signs on a five year deal.

  Most komolyan van egyáltalán csatár aki képes lenne 15 gólra és le tudnánk igazolni?

  • changemynamekukac

   és le tudnánk igazolni” amúgy 9 milla nem is sok. Well done.

  • ZERO_L

   szerinted mi tört volna aki a TwitterArmy katonái között, ha beállít az öreg egy 10M fontos játékossal, a legnagyobb hiányposztra… másnap már alapoznák a bitófát

   • Bill F Murray

    ez most em wenger szapulás, csak tényleg nem látom kit lehetne igazolni (pl-bl-en kívül nem nagyon nézek focit, szóval simán lehet hogy csak nincs a radaromon egy létező fasza csatár)

    • ZERO_L

     én azért örülnék, ha már TO-t tényleg képtelenek vagyunk eladni (ergo nem jön szélső), akkor egy komoly nevet tudnánk hozni előre

     egyszerűen nem tehetjük meg egy ilyen tavasz után (beleértve Welbeck sérülését, TO csatárként való totális homály játékát és Giroud több hónapos góltalanságát), hogy ne hozzunk a franciának egy komoly vetélytársat

     a választék most valami hasonló lehet: Lukaku, Icardi, Bacca, Lacazette + nagyon nagyon nagyon nagyon félve merem megemlíteni Benteke nevét

     egyik sem a top kategória, de azért egy jó szintet képviselnek (a belgától óvjon meg minket az isten), sajnos egyik sem lenne olcsó, talán Bacca lehet a legolcsóbb de ő is 35M jurónál kezdődhet, így az a kérdés a vezetőség képes-e lenyelni a keserű pirulát, hogy egy “non-klasszis” csatárért kiadjon egy rakás pénzt

    • titok84

     Ben Yedder ennyiért, illetve Gameiro 32M-ért szerintem kiváló lett volna.
     Én nem érzem cikiek kimondani, hogy egyszerűen rosszul dolgozunk az átigazolási piacon.

 • ZERO_L

  Nekem a távoli lövésekkel az a problémám, hogy mint gondolom sokan mások én is Pires-en nőttem fel és az ő generációja volt az amelyik elérte velem, hogy megsajnáljam az ellenfél kapusát, amiért ekkora baszom nagy kapuba kiszolgáltatottan kell pislognia egy 18-20 méterről leadott, nem bomba gólhoz, hanem egy okos, pontos kvázi helyezett lövéshez

  egyik kedvenc példám erre:
  https://www.youtube.com/watch?v=SNrCAXl-Xcc

  egyszerűen nem értem, hogy olyan klasszisok mint Alexis vagy amikor Santi játszott szélen ezeket miért nem húzza meg (vagy miért nem gyakorol erre jobban), nem akarom elhinni, hogy nekik nincs meg ehhez a rúgótechnikájuk, mert oké a tucatjátékosok mint TO ne csinálja, dehogy klasszisaink se, az furcsa

  engem az szomorít el a legjobban, hogy nem is látom a játékosokon ezt hozzáállást, amikor tisztában vannak a képességeikkel és elvállalják az ilyenek mert pontosan tudják a helyzetelőnyüket a kapussal szemben, mostani játékosok ezt lemerem fogadni nem hozták volna be középre, hanem ment volna a szokásos tovább passz
  Alexis lőtt egy hasonlót FA kupa döntőben (az inkább parasztbelsővel sikerült), de az is a semmiből jött és egyáltalán nem jellemző az ő játékára

  (persze, aztán ha utána néznék mondjuk Pires hatékonyságának lehet ott is meglenne az alacsony ráta, csak az emlékeimben nem maradt meg az a meccsenkénti 5-6 nézők közé lőtt próbálkozása 😀 )

 • white__widow
  • BVick

   Voila, az osszetevesthetetlen elegedett wengeri felmosoly.. 🙂

 • Trollséne

  A nagy védőkeresésben állítólag már Jonny Evans-nél járunk… #dafuq

 • Bill F Murray

  Since
  I am in this sport I always thought the record cannot go higher and I
  was always wrong. Maybe in a few years it will be 200, 300, who knows?”

  azért egy ideig még nem kell izgatnia magát 300 milliós transzferekkel 😀

 • ZERO_L

  Meccsről:
  -A szabadrúgás kombinációnak nagyon örültem és jó volt látni, még ilyeneket
  -Ox-nak örülök, de igazán majd akkor ha bajnokikon is meg tudja ezeket csinálni, jelige : “Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.”
  -Akpom>TO no question… és baromira nem a góljai miatt, egyszerűen látszik a mozgásukból, a helyezkedésükből, hogy az egyik csatár a másik meg nagyon nem az
  -Santi-Xhaka összhang még nagyon akadozik, volt pár meg nem értett szitu a kettőjük között, bár nem egymás mellett játszottak, de jó volt látni a kis spanyolt a pályán

  -Debuchy-t csúnyán hülyére vették párszor, tizi érdekes szitu én 1 lassítás után úgy láttam a francia belépett a labda és az ellenfél lába közé és tulajdonképpen belé rúgtak, de olyan gyorsan történt és a labdához nem ért a védő így azért bőven adható volt

  -annak is örülni lehetett, hogy nem ilyen lazulós bari meccs volt, keményen oda tették magukat a csapatok főleg a vége felé, ahol mind2 féltől voltak igen kemény belépők

 • white__widow
  • Mityu

   Zseniális az öreg, nem tudom hogy lehet nem imádni 🙂

 • Bálint

  Holding megoldotta a csatárkérdést is.
  Ox eddig jónak tűnik. kop-kop

 • ZERO_L

  Kibaszott ideges leszek, ha megint megismétlődik

  https://twitter.com/Stillberto/status/760036513967136769

  • Bálint

   Emellett Santi szinte biztosan kihagyja a szezonkezdetet, mivel még nem 100%-os a fizikuma.
   AW augusztus végét mondott, ami 2-3 meccset is jelenthet.

   • penito

    pedig ma is játszott, és még van két hét.
    Ha a Pool ellen összeáll egy Xhaka-Elneny-Santi középpálya, az már egész ígéretes lenne.

    • Bálint

     Én örülök neki, hogy ennyire nem akarunk most ilyen téren kockáztatni
     Egy Pool elleni vereség nem lenne jó, de inkább vállalom ezt, mint hogy Santit novemberig ne lássam. (bár ne feledjük náluk is lesznek hiányzók)
     Persze nálunk reálisabb forgatókönyv, hogy pihen 3 meccset, majd amint visszatér lesérül fél évre.

 • Trollséne

  Ox milyen szóló gólt lőtt, te jó anyám. Inkább nem mondok semmit, mert tavaly is ez volt, aztán pedig jött a pofáraesés…

  • Woolwich

   Ilyenkor szokott jönni Wengertől a
   “minek vegyünk Mahrezt meg Lacazettet 40 milliókért, mikor Ox és Akpom így játszik? Plusz nem lenne fair velük szemben sem, ha egy jó felkészülési időszak után hoznánk eléjük valakit” stb. stb.
   Remélem nem ez lesz…

   • Trollséne

    És ez dettó igaz a védőkre is. Ha Holding hasonló módon hozza le a Viking ill. a City elleni meccseket, nekem vannak kétségeim, hogy érkezik még egy KH, a nagy kinyilatkozás ellenére is.

 • Bill F Murray
  • white__widow

   Mondjuk aulas nem éppen ezt kommunikálja, de ha igaz h alexsándör szívesen jönne, akkor kétlem h ne egyeznének meg bár én inkább mahrezre reiszolnék

   • penito

    bármennyire is jó játékosnak tartom Mahrezt, de szerintem több problémánk származna abból, ha Sánchezt, Özilt és Mahrezt (+1 csatárt) egyszerre akarunk bepasszírozni a kezdőbe. Szerintem akkor lehetünk tartósan jók, ha Özil mögött legalább 3 középpályás fog játszani (egy Xhaka-Cazorla-Elneny elég jól nézne ki a gülü mögött például), és a keret összetétele is ebbe az irányba mutat. Szerintem Mahrez egyszerűen luxus lenne jelen helyzetben, amíg ilyen a csatárfelhozatalunk.

    • white__widow

     Miért gondolod h 433-at játszunk és főleg ebben hol látod özil szerepét? A másik, hogy szerintem legfőbb problémánk tavaly sem a védekezésből adódott – nem véletlen h spursel együtt – a legkevesebb gólt kaptuk, hanem abból h (főleg) özil által létrehozott helyzeteket nem bírtuk gólra váltani azaz kibaszott töketlenek voltunk a befejezéseknél, mahrez (+talán kazetta) ezen sokat dobna. Szerintem.

     • Bálint

      A gond Alexis-Öz-Mahrez triónál, hogy nem lesz ki védekezzen (legalábbis egy blogban ezt ecsetelték). Bár Alexis első évében sokkal fegyelmezettebb zárt vissza (meg emellett berúgta a helyzeteit is).

     • white__widow

      A pivot az amit Wenger idén bárhogyan variálhat, értem én h nem ott kezdődik a védekezés, de azért na coq-xhaka, xhaka-cazo, xhaka-remzi, xhaka-elneny ésatöbbi… Amúgy szerintem Sanchez elég robotolós, Özil is fejlődött ebben sokat…szal soso

     • penito

      Nálam Sturridge lenne az etalon csatár, elképesztően jól lép be a védők közé, valamint a szélsőbekkek és a belső védők közötti területbe, képes álló helyzetből bebaszni, és az összjátékban is fasza. Tavasszal elég sokat sírt a kevés lehetőség miatt, de sajnos ők rendezték a sorokat Kloppal.

      Szerintem is Lacazette a legjobb megoldás most, nem tartom klasszisnak, mivel a semmiből nem kreál helyzeteket, de cserébe a helyzeteket bekúrja és az elmúlt évekbe viszonylag konzisztensen hozta a gólokat. Hasonló, mint Vardy, csak a proli jobban támadja a védőket.

     • penito

      Özillel 4231-el komolyan csapat megesz minket, szerintem az a rombusz-szerű középpálya volt a legjobb felállásunk, amit tavaly ősszel toltunk Ramsey-vel félig középen, félig szélen.

      Az én víziómban Xhaka-Elneny adná a stabilitást és a labdajáratást, Bellerin és Monreal a szélességet, előtte pedig Özil, Sánchez és Cazorla szabadabban bonthatná fel a védelmeket.

     • white__widow

      Tavaly is többnyire 4231 ill 4231-4141(védekezésben) kombót nyomtunk és kurvára nem ettek meg minket, leszámítva a Soton botlást meg a bajorokat akiknél hát khm elég erős B csapattal álltunk ki.

      A te víziód abban különbözik wengerétől, hogy cazorlát a pivotban fogja játszatni nagyon helyesen, mivel a legjobb játékosunk arra, hogy ne szarjon be egy nagyobb pressingtől és játssza meg előre a labdát akár 4 ellenfél között is. Nincs jobb játékosunk a dlp posztra. Cazolát majd akkor tolja majd feljebb az öreg ha özil sérült vagy nem lesz ippen elérhető (pl szezon kezdet), de ide még iwobi is pályázik.

     • Woolwich

      Valahol mindkettőtökkel egyetértek, viszont egy dologgal nem árt számolnunk: ilyen, hogy Sanchez-Özil-Mahrez 3-as soha nem lesz, max. az FM-ben…
      Inkább onnaj közelíteném meg a kérdést, hogy a keret mélyítése szempontjából mi lenne fontosabb, egy csatár, ha Giroud kiesik, vagy még egy kreatív szélső?
      Emiatt inkább a csatár posztra koncentrálnék.

     • white__widow

      Miért ne lehetne ez a hármas? Azt adom h csatár fontosabb lenne, de ha az elérhető minőséget nézzük nem biztos h mahrez rossz húzás lenne, sőt…

     • Woolwich

      Persze, én is támogatnám Mahrez leigazolását. Arra értettem, hogy a sérülések miatt kb. évente 3x állhatnánk ki ezzel a hármassal.
      Sorry, ha nem volt egyértelmű 🙂

     • white__widow

      Jah hát ezzel nem is lehet kalkulálni 😉

     • white__widow

      én meg azt gondlom h egy PL-ben bizonyított (bár lehet csak one_season_wonder) 17 gólos “szélső” 11 gólpasszal nagyobb húzás lenne, mint egy sérülékeny csatár még akkor is ha sturrdigeról vagy akár lacazettéről hasonlóan vélekedek mint te. Egy sanchez+’zil+mahrez trió elég killer lenne időnként megspékelve egy-egy mélységi remzi beindulással, tőlem akár torghellexanyi is jöhet csatárnak már elégedett lennék

     • penito

      Mahrez erőltetéséből szerintem évi 6-8 gála és a komoly helyzetekben való földbeállás következne. Ahhoz, hogy ő ekkora király legyen, az egész Leicesternek alá kellett dolgoznia. A gond csak az, hogy van egy Özilünk, aki ugyanezt ezt a státuszt már kibérelte magának.

     • white__widow

      mahrezt előbb hasonlítanám sanchezhez, mint özilhez – figyelembe véve 442 vs 4231-ből adódó különbségeket is

     • penito

      nálam Mahrez azért inkább creator, és védekezésben is inkább Özilre hasonlít.

      Az utolsó ultimate érvem maga a posztnak az üzenete: helyzet már van szarásig, kell egy játékos, aki ezeket be is teszi. Lacazette pont ebben erős amellett, hogy a többi szempontból is hoz egy jó átlagot.

     • white__widow

      Nálam a 17 gól elég meggyőző és akkor sem fogok duzzogni ha lacazette jön….Mindemellett azt gondolom h ellenünk általában buszt tologatnak (főleg a kis és középcsapatok) így a kreatív, gyors, offenzív kp létfonosságú és ebbe mahrez kurvára beleillik, mert nem csak a passzokat nyomja hanem nagyon pöpec a labda nélküli mozgása, kvázi folyamatosan megjátszható és be is bassza ha úgy adódik – szemben özillel. Értem én az aggódást a védekezés miatt, de sztem elneny, xhaka érkezésével elég mély és jól variálható defenzív kp-nk van, nekünk előre kéne már csak fejlődnünk és akár mahrez jön, akár cazetta, akár mindkettő én kurvára örülni fogok…

     • Balázs Kozó

      Ráadásul Sztáridzs bírja az Arsenal gént, és évenként 6-7 hónapra kórházat látogat..

  • Woolwich

   Az a baj, hogy tudják, hogy van pénzünk, csak Wenger nehéz eset.
   Viszont minden csatár transzferrel nő az esély rá, hogy visszamenjünk Kazettáért azzal a bizonyos visszautasíthatatlan ajánlattal…

 • white__widow
  • Trollséne

   Ha a meccs végén nem sikerül Wimmernek az a bravúros szerelés, még nagyobb mennybemenetel lett volna 🙂

   • Trollséne

    Na a köcsög chrome & disqus beszopatott, hogy csak a képet jelenítette meg. Valóban kurva jó hír, hogy ott lehetnek a skandináv túrán.

 • Bálint

  Az amcsi túra után azt írták Debuchyról és Gibbsről, hogy túl jók voltak ahhoz, hogy padozzanak.
  Lehet meg kéne néznem nekem is ezeket a meccseket.

  • Trollséne

   Utóbbit tán vitte volna kölcsönbe a WHU, de elutasítottuk őket.

   • Bálint

    Egyrészt jó lenne végleg eladni, de csak akkor ha jönne még egy balbekk.
    Ha szórni akarnánk a pénzt el lehetne hozni Ric Rod-et Monreal elé (valószínűtlen), ha meg nem akkor meg legalább valami fiatalt kéne előbányászni valahonnan, mert az ifiből nekem nem rémlik jó balvédő

  • penito

   Gibbs egész jó volt, Debuchy so-so

   Nekem Gibbs megfelel, mint csere jelenleg, Debuchyt viszont a tavalyi év után biztos nem tartanám meg.

   • Bálint

    Ezért se lenne rossz Mustafi, mert lenne Bellerinnek egy normális cseréje, Chambers nálam nem szélső, Jenko meg kevés lesz ide

  • Debuchy tragédia volt. Főleg a Chivas ellen.

 • white__widow
 • Trollséne

  Kazánkovács (Ágyús sikersztorik Barcelonából, folytatásos teleregény)

  https://pbs.twimg.com/media/Cox7cMzWEAAdiAM.jpg

 • Bill F Murray

  And his former manager at Toulouse, Pascal Dupraz, says he could have gone to the Emirates.

  “He could have gone to Arsenal, who are one of the best,” Dupraz told Estadio Deportivo. “But Sevilla are also a big club and I think La Liga is perfect for him, because he is a technical player and very attacking.”

  akkor tényleg volt érdeklődés

 • Bill F Murray

  Cazorláról: Pablo‏@AFCAMDEN

  @MimiGooner @standardnews naa his Achilles is fucked. Be surprised if he plays 15 games this year.

  • white__widow

   Fasza… mondjuk vannak “jó hírek” is deanotól

   https://mobile.twitter.com/AFCAMDEN/status/760216675371327488

   • white__widow

    redditen már tolják alá a “Walcott to get a new 170k a week contract ” tipusú kommenteket 😉

   • penito

    azt is mondta, hogy Lacazette csak vészmegoldás.

    • Bálint

     Kalou még nem került szóba, szóval ő lehet a célpont

    • white__widow

     yep és ez egybe is esik aulas szavaival miszerint az arse “nem komoly” érdeklődő…. Lehet tippelni kire gondol deano: grizemann? benzema? auba?….Oszt a végén lehet h TO lesz a befutó 🙂

   • Bill F Murray

    volt már egy ilyen megszólalása nyár elején nem?

    • white__widow

     én nem emlékeszem, csak h Vórdit már jól előre megszellőztette illetve Holdingot már nyár elején borítékolta

   • Bálint

    Ilyen madness lesz csatár poszton is? 🙂
    https://twitter.com/AFCAMDEN/status/756455105260584961

    • white__widow

     lehet :))

   • ZERO_L
  • penito

   Akkor legalább Rosickyt pótoltuk.

  • Mr. Dhoan

   Még szerencse, hogy a legsokoldalúbb és az egyik legkreatívabb középpályásunk, így igazán nem is lenne rá már szükség. 😀

  • changemynamekukac

   csk karszalag kellene neki, miután Pert kiszórjuk. Amolyan fatalista hozzáállás.

 • Trollséne

  Új hét, régi-új név a kalapban. #mindenkitmegveszünk

  https://twitter.com/arseblognews/status/760578324372590592

  • Bálint

   Igaza volt Marxnak, az egész átigazolási időszak egy nagy spirál, mindig ugyan oda jutunk.

 • Trollséne

  Egyébként, ha két forduló után 6 ponttal fogunk állni már látom magam előtt a wengeri nyilatkozatot:

  “Éberek vagyunk a piacon, de nem esünk pánikba, ha nem találjuk meg a számunkra megfelelő minőséget, ugyanis már a jelenlegi keret is bőven rendelkezik a kitűzött céljaink eléréshez szükséges kvalityivel. Továbbá nem szabad elfeledkezni a hosszútávú sérültjeinkről, akiknek szintén játékpercet kell majd biztosítanom, amint januárban, mint _új_igazolások_ visszatérnek közénk.”

  • Charlie Mops

   tekintve a sorsolást, ezt a nyilatkozatot két forduló után két ponttal is el tudom képzelni.

  • changemynamekukac

   én nyáron nem olvasom a transfer híreket, tavaly nem is volt mit, szóval amolyan leszokóban vagyok. A vérnyomás is nyugisabb. De remélem most jinxeltél. Szeptember elején nem lenne jó, ha beüt a stroke.

   • Bálint

    Akkor összefoglalom, eddig érkezett Xhaka, Asano, Holding és Aubemayang.
    Egyébként szerintem érdekesebb kérdés a meglévő játékosokkal mi lesz. Ramsey egész jó EB-t hozott más poszton, mint ahol nálunk játszik.
    Ki lesz Xhaka társa (ha a többség egészséges)?
    Mellesleg igazi Arsenal way lenne, ha az első meccseken Özil pihen, az első számú helyettesítők Jack és Santi se lehet, hogy lesznek. Felkészül Reine-Adeleide

    • changemynamekukac

     Aube? ez hogy? Április elseje? Másik három hellyel közzel megvan, de utóbbi?
     A papa fejébe nem látok bele, nem is lehet tudni mi van a fejében, mi lesz a system. Már Grízt is mondogatják, szóval maradok csöndben deadline dayig, utána lehet levonni következtetést, hogy milyen volt, mire készül. Addig felesleges.

     • Bálint

      Akkor mégiscsak nézel 1-2 átigazolási hírt 🙂
      Egyetértek, aug. 31-ig fölösleges fröcsögni bármin is. Ahogy fentebb is írtam, én most nyáron inkább a saját magunkban rejlő potenciált nézném, mert az (sem) volt rendben. Ha mindenki hozott volna egy átlagot, megelőzhettük volna a Leicestert, de sajnos a keret több mint fele jócskán alulteljesített.
      Emellett meg egy Xhaka igazolással (és egy potenciális jó Oxxal) eléggé megnőtt a variálási lehetőség a középpályán, amit okosan kihasználhat AW.

     • changemynamekukac

      cikket nem, ezért mondom hogy hellyel közzel. Soccerway transfer ablak alatt leszűröm az Arsenalt. Jobb esetben van a játékos neve mellé kitéve egy összeg. De hogy miért kellene nekünk, mint tud a srác, jó-e ár érték arányban arról sok gőzöm nincs. Név sokat per pillanat nem mond.

     • Bálint

      Már melyik név nem mond sokat?

     • changemynamekukac

      kbre ‘csáká’ van meg, a másik kettőről sok infó nincs azon felül, hogy egy egy japó rízszaaboló az egyik, meg hogy Trollséne kolléga miatta váltott nevet, de cikket nem olvastam róla. Majd egyben az összeset, ha vége a transfereknek. Holdingról meg nekem meg egy gazdasági fogalom, társasági forma jut elsőnek az eszembe, ami szvsz sokat elmond.

   • Trollséne

    Gyenge poén akart volna lenni, de én is remélem, hogy ezzel eljinxeltem. 🙂
    Egyébként meg ha nem is igazol, egyszer már kurvárva megnéznék egy olyan szezont, amikor végre mindenki szinte végig egészséges marad. Mondjuk erre még a Leicester tavalyi bajnoki címénél is kisebb az esély, szóval ki is veszem a kezemet a biliből.

 • Bálint
  • white__widow

   Jesszus, elvagyunk ezzel évekig: most cf akarok lenni, most megint winger, aztán megint cf….

  • Trollséne

   Most kéne jól felpofozni ezt a faszt. Ugye 2012-ben, mikor volt ez a ‘sign da thing’ mizéria, akkor a magasabb pénz mellett a másik kívánsága az volt, hogy a jövőben ő középen képzeli el magát és inkább ott szeretne játszani. -.-“

 • Bálint
  • Mityu

   A kettőből az egyik Walcott, amint Papus győzködi, hogy legyen megint csatár.

 • white__widow
 • white__widow
 • white__widow

  napi deano 2.0 – kurvajó vétel lenne

  https://twitter.com/AFCAMDEN/status/760905102525927424

  • Bálint

   Az üzenet folytatása szerint még bepróbálkoztunk Alcacerért kölcsönbe, de valószínűleg csak sok bor fogyott a tárgyaláson

   • white__widow

    madness

 • Bálint

  2 hosszabb Roma összefoglalót látva WSZ csak padozni fog az olaszoknál is. (a braziljuk egész jónak tűnik)
  Mondjuk jobb az idő arrafelé.

  • Trollséne

   Cigi is olcsóbb, mint az angoloknál.

   • Bálint

    meg hát a lengyel vendégmunkásokat már kevésbé szívesen látják az Albionban

 • white__widow
  • Trollséne

   Megpróbáljuk kifogni Lazacot, hivatalos közlemény, Aulas és minden hátráltató tényező ellenére is.

   • white__widow

    sztrájkolóra nagyobb szükségünk is van, de azé mahrezre kipolíroztam volna a bohócot

    • white__widow

     köcsög walcott nyírta ki a mahrez dealt #in_TO_we_trust

 • Trollséne

  Csak senki ne sérüljön le és akkor kis fantáziával még Kosék nélkül is ki lehet pakolni 2 értelmes kezdőt az első 2 fordulóban.

  https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13920866_10154369859744687_4093552852855348691_n.jpg?oh=e24e940960e046b012ae1d71ef18bdca&oe=581820B6

  • titok84

   Hol a japán fiú?

   • Trollséne

    olimpiázik

    • titok84

     Ah, már látom, gólt is lőtt.

  • BVick

   Coq.. 🙂

   • Trollséne

    mentally strong 🙂

 • Bálint
 • Bálint

  Draxler nem utazott el Malmöbe egy barátságos meccsre.

  • ZERO_L

   és Gnabry betalált, véletlen lenne?

   https://twitter.com/ArsenalTerje/status/761312433126445057

   mi lennénk a világ legjobb csapata, ha idény közben is lehet igazolni… természetesen akkor sem hoznánk senkit, csak megszellőztetnénk egy átigazolást és a helyét féltők azonnal szórnák a gólokat

 • Bill F Murray
  • ZERO_L

   egyetlen értelmes csatárként, nem is volt más választásunk…

   • Mityu

    Sanogoal nem értelmes? 🙁

 • Trollséne

  Asano is betalált
  https://streamable.com/wyro

  • Bálint

   madness is coming

 • titok84

  Azt olvasom, Lacazette OK, Mahrez OK, Mustafi majdnem. Na, nekem az egyik is nagy dolog lenne….

 • changemynamekukac
  • Bálint

   Azt olvasni róla, hogy ügyes gyerek és lehet az U-20/21-nél fog játszani.
   De ő már január óta biztos igazolás

 • Woolwich
  • Woolwich

   Ospina, Debuchy, Bielik, Gabriel, Gibbs, Coquelin, Elneny, Cazorla, Walcott, Campbell, Oxlade-Chamberlain

   Subs: Cech, Martinez, Holding, Iwobi, Monreal, Bellerin, Adelaide, Akpom, Zelalem, Willock

   • white__widow

    Gála

 • BVick

  OooooooSantinak annyi.
  Tizit hibazott, es raadasul 16on kivulrol lott sistergoset..

  • Bálint

   szerintem meg felvette a bajnoki ritmusát
   majd rúgja Özil

   • BVick

    😀

 • Trollséne

  Tudom sörmeccs és miegymás, de Holdingot és Bieliket elnézve, lesz itt élet CB poszton a Kos utáni érában, 30 milliók elköltése nélkül is. (Ráadásul a polákot papíron DM-ként hoztuk ide.)

  • white__widow

   Holding, Bielik de még Elneny is kurvajó ár-érték arányban jöttek – wengerknows level 100

 • Bill F Murray

  It’s not the prices, it’s the players. The money is never a problem if you have to pay what is requested.

  “The price of a player is down to four ingredients; one is the talent, two is his age, three is how much you expect him to improve your team, and four is his resale value.

  “If he ticks all four boxes then the price is not that important. You have to find the player.”

 • Bill F Murray

  a pool eléggé elkapta a fonalat

  • white__widow

   most nézem milyen szépen kitágították a barkelóna ánuszrózsáját – kár h csak sörmeccs :/

  • Trollséne

   Eddig 1x nyertek az Emiratesben, az is ugye 2011-ben volt, még a tömeges elvándorlás (Cuntfoglalás) idején. #erőd #legalábbisapoolellen

 • Bálint

  #madnessiscoming
  (btw: Vermaelen a Romához igazol – ha nem bukik az orvosin – így tovább nőhet a levitézlett Arsenalosok átigazolási listája az olaszoknál: Baptista, Cole, Gervinho, Szczes.. ja még nem. Így legalább Theonak lesz egy biztos kérője.)
  https://twitter.com/mikesanz19/status/762231668983881732

  • Trollséne

   Bár egy full szezont kihagyott, kőkemény 21 tétmeccs – 1334 játékperc, majdnem 20 millió euróért.

  • white__widow
   • Bálint

    Ennél jobb már csak a sporik labdaérzéke szokott lenni 😀

 • white__widow

  Lacazette lesérült, ha nem jön a madness akkor akár szarban is lehetünk, legalábbis remélem az öregnek theodoru nem egy valid opció

  • Trollséne

   Lesérült? Akkor most vált hivatalossá, hogy jön.

 • Bálint

  Wenger Xhaka-Ramsey középpályával tervez.
  Remélem igaza lesz, és be fog válni. Rambó b2b szerepkörével a legnagyobb gond szerintem (szemben Santival), hogy a kelleténél tovább dajkálja a labdát. Ha nem is kiemelkedő védő, de Santi szerepkörét át tudja venni, és ha megtalálná még a két évvel ezelőtti góllövő cipőjét az még fantasztikusabb lenne.
  Ehhez persze az is kell, hogy a jobbszélső kontingensből össze lehessen rakni egy kezdőbe való embert, erre talán Oxnak van a legnagyobb esélye.

 • Trollséne
 • Bill F Murray

  nem valami jó érzés artetát a rivális padján látni dolgozni

 • white__widow

  most estem haza…Milyen a meccs? Milyen gólt kaptunk?

  • Woolwich

   Beadásra sem nagyon léptünk ki és Agüeroról is rendesen lemaradtunk…
   https://streamable.com/ufzx

   • white__widow

    köcc

  • Mityu

   Ramsey és Ox is esetében is kezd beérni a formaidőzítés, már stabilan hozzák a megszokott helyzetkihasználást

   • Trollséne

    hát azt a beadást az elején illet volna bestukkolnia a Scooter frontemberének

   • Woolwich

    Érzik a srácok, hogy itt az új szezon. Elöl kihagytunk 3 ziccert, helyette hátul kaptunk egyet…

 • Trollséne

  Ahhoz képest, hogy nincs kimondott fazonszabász a pályán, sokkal szarabbra számítottam.

  • white__widow

   na megnéztem az első félidős öf-t, volt 3 kurvanagy helyzetünk amit kihagytunk, nekik egy amit bevertek – nem olyan rossz ez..

   • Trollséne

    Jah, felüdülés, hogy nem csak a kilátástalan labdabaszogatás megy így Caz-Öz hiányában.

    • white__widow

     sanchez milyen elöl?

     • Trollséne

      felkészülési meccshez képest faragják rendesen, robotol a mezőnyben becsülettel, de azért még látszik rajta, hogy nemrég állt ténylegesen edzésbe
      Ramsey ha kicsivel pontosabb, egy gólpassz már így is ott állna a chilei neve mellett.

     • white__widow

      thx

 • white__widow

  Iwwooooo Te mocskosss állat :)) – jó tom csak sörmecs

  • white__widow

   TO gólpassz köcsög, hamá ennyit fikázod

  • Mityu

   Egy sörmeccs is elég arra, hogy megmutassa, hogy nem kell már csatár és egyéb további igazolás sem. Egyébként egyes city belépők bőven elűzik a sörmeccs-hangulatot.

   • white__widow

    erre majd novemberben térjünk vissza – mármint az igazolásokra és/amennyiben wenger tényleg nem igazolna, de remélem fog

 • Trollséne

  Hát beszarsz

 • white__widow

  Theodddoooorrrruuu nem hiszem el!

 • white__widow

  gála

 • white__widow

  Gyerekek to-ra egy kurva szavunk nem lehet

  • Trollséne

   Viking meccsről csak a gólokat láttam, de a mai alapján tényleg nem.

   • white__widow

    Bekussoltat minket, nem lesz többé 140 k

    • titok84

     Legyünk optimisták: jobb áron tudjuk eladni.

 • Trollséne

  Utolsó 5 perc azért elég melegre sikerült, úgy elkényelmesedett a csapat, hogy a Citynek még a fordítás sem lett volna lehetetlen.

  • white__widow

   szőrmeccs

 • Gordon Cole

  Nabazz, Gabriel is kidolt.

 • Mityu

  Az univerzum ennél jobban már nem tudná sugallni Wengernek, hogy igazoljon középhátvédet

  • white__widow

   Most írtad h senki nem kell

   • Mityu

    #iróniaésorálszex 😉 (úgy értettem, hogy Wenger megbizonyosodhat a keret teljességéről, mi persze tudjuk, hogy kit kéne megvenni)

    • white__widow

     jajó

  • Frimpong

   Mennyire tűnt komolynak?

   • white__widow

    Hordágyon vitték le, nem néz ki jól…

    • Frimpong

     Köszi

   • Mityu

    Gabriel reakcióját és az ápolás komolyságát elnézve (megszorozva orvosi stábunk hatékonyságával) simán mehet römizni Welbz és Per mellé, de reméljük a legjobbakat.

  • Bálint

   És ezért hoz csak egy csatárt

   • titok84

    Ha ez kell hozzá, ám legyen…

 • Trollséne

  Ebből tényleg Holding-Chambers lesz bassza meg

  • Frimpong

   Nem láttam. Mi történt?

   • Trollséne

    Pont akkor mentem el a gép elől, csak a sérülésre értem vissza.

   • white__widow

    becsúszott – nem kellett volna

  • Bálint

   A forma alapján jobb is lenne, ha ők kezdenének, de ez a Gabriel sérülés közép-hosszú távon nem túl jó.
   Mustafi remélem már megvette a repjegyet Londonba

  • Frimpong

   Monreal – Debüsi

   • white__widow

    Akkor már inkább a csikók

 • white__widow

  Wenger on centre-back situation: “We might be short for next week.” Says Gabriel likely to miss Liverpool game.

 • Trollséne

  Gnabry duplázott a dél-koreaiak ellen. Az első trademark Henry mozdulat, a második meg szabadrúgás.

 • BVick

  Nagy huncut az Oreg..

  “We have to show that we are a united squad as well throughout the whole season and that will make a big difference because everyone will get the chance to play.”

  “At the moment it’s Alex but maybe in October it will be someone else”

 • Trollséne

  Asano szintén betalált https://streamable.com/gm3w
  Eddig futószalagon jönnek az olimpiai ágyús gólok, de azért helyén kell kezelni a dolgokat, mert ez a torna talán egy fokozattal komolyabb az U20-as VB-nél, ahol ugye Sanogo is hasított.

  • changemynamekukac

   szvsz megint az lesz, hogy nyáron mindenki ‘istencsászár’ lásd Sanogo 4 gólt verek Emirécckáp vonalon mozogva, aztán PL szezonkezdettel istenes földbeállás (itt most nem is a japóra, hanem inkább Theo-Ox vonalon gondolkodom). Papa meg pislog, hogy srácok ez most miért. Nyáron tökre jól ment, miattatok nem igazoltam, megint lenyomtátok a torkomon ugyanazt a sz*rt. Bár lehet hogy csak sörmeccsen alibiznek a védők/keretek, nem kell futni, amolyan Figo vs Ronaldo baráti kör barimeccs hangulata van, így meg még egy féllábú kalóz is jólenne egy gólra.

   • Trollséne

    Persze, értem mire célzol. Én most még bizakodom, bár tavasszal én is bemondtam az Out-ot, de egyszer már Wengernek is kijárna valamennyi faszmák, mert 2006 óta szinte csak a fasz rosszabbik végén van.

 • A dadus

  Aulas pontot tesz a Kazi ügy végére

  ” Aki Alexet el akarja vinni az általunk szabott áron, annak maximum 1 hete marad. Nem akarunk úgy járni, mint a Monaco tavaly, amikor a mi régi ifistánkat, Martialt az utolsó 3 napon adták el és nem maradt idejük a pótlásra. Nem sok személy maradt a piacon, akivel helyettesíteni tudnánk őt, és ez komoly problémát jelentene a következő szezonra. Amennyiben valaki augusztus közepe után indít érte hadjáratot, az ajánlhat 80M€-t is, már nem fogom elfogadni. ”

  – az egyetlen megmaradt kiszemelt pedig a pótlására Mario Gomez lenne elvileg, de ő is már tárgyal több klubbal.

  • changemynamekukac

   csak futólag olvastam most hétvégén nst-t, de nem az van hogy Gomez bátyót elvitte a Milan?

   • A dadus

    nem tudok arról (Isco iránt, annyi rémlik)

  • ZERO_L

   aranyos ez a “nem eladó” majd a “pár hétig még elfogadok ajánlatokat” pálfordulás 😀

   amúgy nem sérülés miatt hozták le a hétvégén?

   • A dadus

    hamstring 3-4 hét off írnak

    • white__widow

     én hip injuryt olvastam és 4 hónapot – utóbbi nem mindegy

  • Bálint

   A névváltozás miatt lehet keverlek, de nem te vezettél egy Aulas blogot?
   Sajnos nem mentettem el a linkjét és a címe sem rémlik.

 • Balázs Kozó

  Hihghlits alapján: Manci – Arsenal

  22: perc – A Shitty védelme átjáróház, nem vették túl komolyan az 1-1 szitukat. Én meg tépem a hajam, 4 góllal kellett volna mennünk. Kísért 2015/16 második fele, amikor egyszerűen nem tudunk gólt lőni

  A Shitty első gólja: Gabriel mi a fészkes fenét keresett a szélen, és középen miért a két szélsőnk szaladt be? Hörr-morr..

  Az első gólunk: A kihozatal, a tizenhatos előtti tili-toli az csillagos ötös. A befejezés – Ugyanolyan volt, mint az első félidő összes helyzete, csak nem Ox-ot találta meg a labda, hanem Iwobit. Köszönöm! (Csatárkérdés NINCS) Ráadásul a kipattanóra ott volt Ramsey is, én ilyen támadásokat szeretnék látni jövőre. De az sem lett volna baj, ha kipaszsolják hárman, és úgy gól (sőt).

  63-ik perc: TO mellé.. haladjunk..

  A második gólunk: TO lőtte, de bevallom, ezt kihagyni volt a nehezebb, de TO megnyert egy párharcot (mi van?), onnan kényszerítőzött Alexisszel, és a passzától kb elmentem. .Gyönyörű volt, hatos környékéről, kiugratással. Arsenal way, ilyet szeretnék sokat látni még.

  A harmadik gólunk, avagy miért is esett ki Anglia hamar az eb-ről: Hart, a csodakapus nem bírja megfogni a labdát. Külön öröm, hogy Akpom lőtte. Utoljára Luppoliban bíztam ennyire, mint ebben a srácban (akkor Luppoli a reserve-ben gólkirály lett, ipari mennyiségű találattal).

  A Shitty második gólja: Ó..te jó..ég.. Hol volt megint Gabriel? Három ember között csodaszépen fejelt az olajos. Hörr-morr.. Ilyet pedig never ever. Santos beadása csodaszép volt 🙁

  89-perc Touré lövése: Lefordul két emberről, és összezárnak előtte, valamint a halfspace-t fogjuk. Itt csak a lövés volt az egyetlen opciója, amit nagyszerűen is helyez. Ami itt a gond: lassan zárunk össze előtte, és Touré pillanatok alatt lőtt, nagyon gyorsan felismerve, mit kell tennie. Itt jön ki, hogy Czech egy szezonban egymaga 15 pontot ér. Nem sokan értek volna le oda.

  92-ik perc, Navas lövése: Ebből is lehet tanulni. Hárman támadjuk le a baloldali beadást, és nem marad ember a másik oldalra. Nekem ez a Shitty támadás tetszett a legjobban, még ha mákkal is jutott el a labda Navasszhoz. Ezt ő tudta elrontani, de sikerült, illetve megint van egy Cseh Péterünk.

  Summa summarum: jó felkészülési meccs volt, és nagyon szépen kimutatta a gyenge pontjainkat: Gabriel sérülésével (szerintem) nem gyengültünk, mindkét bekapott gólban vastagon benne volt. Mindamellett aggasztó, hogy Per/Gabriel-lel mit művelnek majd a londoni doktornak álcázott sarlatánok, s Boss nélkül hogy megyünk neki az augusztusnak. Valamint a védelem a Navas lövésnél lassan és rosszul reagált, erre (a második hullámban érkezőkre) készülni kell. Hallja, Mr Bould?

  Valamint a Papának valamit tennie kéne Oxszal, TO-nak megtiltani, hogy hat méterről távolabb lőjjön, arra ott van Alexis/Santi/Áron.

  És Isten tartsa meg Delphet ebben a formában a szezon végéig, kb rajta el is mehet a Shitty idénye.

  Ez csak a highlits alapján, ti mit láttatok, amit én nem?

 • ZERO_L

  első 25 percben 4 ziccer, ebből 2-nél a kapus valahol a 16os vonalánál bámészkodott -> nulla gól, majd az ellenfélnek az első valamire való kaput eltaláló lövéséből gól született

  kijelenthető, hogy maximálisan fel vagyunk készítve a szezonrajtra 🙂

 • white__widow
  • ZERO_L

   csatárként meg még mindig Akpom az egyetlen alternatíva…

   #jobbanteljesít

 • white__widow
  • Woolwich

   Hát adok neki egy esélyt, de szerintem én maradok a streameknél.
   Annyira megszoktam már, hogy évek óta angolul nézem a meccseket, hogy szerintem nem tudnék visszaszokni a színvonalas magyar kommentátorokra 🙁

   • white__widow

    én is vagyok ezzel

 • Mr. Dhoan

  Az az érzésem, hogy nagyon össze fog állni ez a Pep Shitty. Mérföldekkel jobb csapat _képét_ festette ez az alakulat, mint Pelle alatt bármikor (incl. a nyert szízönt). Nagyobb mészárlás lesz itt a top4-ért, Papának fel kell kötnie a gatyót. #mustafiin például nem lenne rossz, de kéne előre valaki, ha már Kazettát ismét nem hoztuk el (+ a sérülés), mert nagyon aggasztó, hogy ennyi helyzetet kihagyunk, kb. semmit nem változott a helyzet ősz óta.

  • Balázs Kozó

   Ezzel nem értek egyet. Mármint azzal igen, hogy a Shitty jobb lesz, mint Pelle alatt, erről Peet írt FB-n, és csak egyetérteni tudok vele.

   De nem vagyok biztos benne, hogy csatér kell nekünk. Inkább valaki a TO/OX duó helyére, aki szélről beszaladva lő gólokat. Előre Olivér/Chuba/Asano jók lesznek, úgysem játszunk egy csatárnál többel.

   • Mr. Dhoan

    Az a baj, hogy láttuk Olibaba blackoutjait már párszor, és bármennyire is csípem Snake-t, ezek az 1-2 hónapos totál kihagyások nem férnek bele, ha vissza akarunk kerülni a kondérhoz. Asano-t még nem láttuk élesben a húsdarálóban, Apkom meg jónak tűnik, de fiatal, na meg nem várható el tőle, hogy cipelje a csapatot gólokkal, ha épp döcög a szekér és kevés a helyzet. Persze a tavalyi langyosért nem csak a francúz felelős, Rambó sem volt acélos (bár ott a setup sem volt megfelelő az ő stílusához mindig), Özil ugye… (tőle nem is várhautnk gólokat nagyon… :|), Sanchónak is volt szép nagy hullámvölgye + sérülés, TO/OX… na igen… meh, velük tényleg kéne kezdeni kéne valamit pluszban, de szerintem nem ez a prioritás most. :v

    • penito

     Akpom szerintem túl lett most értékelve amiatt, hogy bepofozott két beadást és két kipattanót 5 méterről, de mezőnyben nem sokat tett bele a közösbe. Ahhoz, hogy Wenger komoly vegye, sokkal jobb mezőnyjátékra lenne szüksége.

     • Charlie Mops

      Ezen az Akpom gyereken sokat gondolkodom mostanság.. az a benyomásom róla amit te is írsz, de nem értek a focihoz eléggé.. Nemrégiben olvastam Sir Alex könyvét, abban szerepelt egy gondolat ami bezavar egy kicsit. a Sir említi, hogy Wenger leigazolhatta volna Nistelrooyt, de szerinte nem volt elég jó az Arsenalhoz. Erre mondja Ferguson, hogy tényleg nem volt a legjobb játékos, de kiváló gólszerző volt.. (örülök, h nem lett ágyús a lófejű Ruud azért)

     • titok84

      Pedig népszerű fickó volt, a fenti videót elnézve. (Szerintem még Papa is meglökte a játékoskijáróban…)

   • titok84

    Szerinted Asanót gyorsan beépíti az Öreg? És máris elég jó ehhez? Mert ha nem, akkor öngyilkosság, ha nem veszünk senkit. Ha Oliver kidől, végünk. (És most arról a fickóról beszélek, akit a szurkolók fele be se tenne a csapatba…)
    Nézzük meg a konkurenciánál kik a csatárok. Vagy kik ülnek a padon (ManU, City, Leicester!). Ha ezzel a hármassal vágunk neki a szezonnak, akkor gyakorlatilag kijelentettük, hogy nem tervezünk PL-t nyerni.

 • Bálint

  A filmekben ilyen tengerparti beszélgetésknél szokták felvázolni az ördögi tervet a főhősnek.
  https://twitter.com/AFCAMDEN/status/762607104800718853

 • ZERO_L
 • Mityu

  Azé’ elég szar lesz a többieknek, amikor állnak Pogbástól, Stonesostól stb. és nézik, ahogyan Asano magasba lendíti a PL-trófeát …

 • Woolwich

  Wenger nyilatkozta egyik nap, hogy:
  “I personally believe the only way to be a manager is to spend the club’s money as if it were your own,”
  Úgy látszik Guardiolaval nem osztotta meg ezt a bölcsességét a vasárnapi meccs után…
  https://twitter.com/BBCSport/status/762955908670455808

  • ZERO_L

   azért a két idióta véglet között is van átmenet…

   tele vagyunk zsetonnal és egy kibaszott igazolást tudtunk összehozni az egész nyáron, KABARÉ

   • white__widow

    majd mindenki bekussol ha wenger tol egy all-int a kettes párra és bejön neki #madness

    • ZERO_L

     szerintem megint arra várunk, hogy vki eldöntse azt a bizonyos dominót amitől a mi sorunkban is ledől minden…

     de most elképzelni sem tudom ki az akiért az egész nyarat képesek vagyunk beáldozni

     • white__widow

      Nem annyira domino ez mint inkább a zavarosban halászás. Nem hinném h vénlány a nyár eljén traszparens látja mi fog történni, abban viszont van ráció h az idő múlásával a deadld felé van esély “nagyot” fogni kisebb overheaddel. Mondjuk egy kikúrt cb-t már akaszthatott volna (nem holding) ebben teljesen osztom a véleményed, de wengernek kenyre a pöcsölés

     • Woolwich

      Megint az lesz, hogy az utolsó napokban kapkodunk majd, aztán akkor meg már senki nem akarja elengedni a kulcsjátékosát, mivel már nem marad ideje pótolni ( lásd. a lenti Aulas nyilatkozat is).

     • white__widow

      Aulas eddig nyígta h nem eladó, most h lesérült neki is sürgős. Ha wenger tényleg őt akarná már zsákban lenne szerintem, de nem hinném h ő a main target, de osztom az aggódást…

  • changemynamekukac

   “manager is to spend the club’s money as if it were your own” a hitelt veszek fel, hogy bővüljön a cég ala economies of scale fantazmagória kimaradt a Papa tanulmányaiból

   • Bálint

    Oké, de emellett ezek a klubok rendkívül el vannak adósodva.
    (ha már közgazdasági párhuzam, olyan ez, mint az USA adóssága)
    A probléma az, hogy ezek vállalatok, amiknek nem lenne szabad így eladósodni. Az ilyen mértékű költekezés révén a focisták (és a sportágból élő nem kevés ember) fizetése sokkal gyorsabb ütemben növekszik, mint az átlagemberek jövedelme. És ennek nem az a legsúlyosabb következménye, hogy pl. a luxusautók ára elszáll (és így nehezebb megvennie mondjuk egy orvosnak), hanem az, hogy ezt az óriási kiadást ellensúlyozni kell, ezért aztán elszálltak a jegy- és bérletárak, a tévés- reklám és marketingpénzek nem különben, ami viszont már nagyon is érinti a futballszerető (közép)réteget.
    Ezt a folyamatot nehéz lenne megállítani, hiszen kétségtelen a sportért a kereslet csak növekszik a globalizáció révén, meg lehet azon is vitatkozni, hogy bele kell-e nyúlni a folyamatba. Szerintem igen, de -mint oly sokszor- a döntéshozóknak nem érdeke a változás (másrészt meg marha nehéz lenne ezt a szabályozást kivitelezni).

    • changemynamekukac

     fizetési sapka, pl egy jó irányba tett lépés, emellett transparens minden, egy másik. Nem vagyok teljesen oda az amcsi nemzeti sportokért, de amint az óceán túlpartján tolnak ebben az ügyben az egy fasza dolog. Ha ezzel nincs kibékülve a játékos, akkor megy Kínába vagy arabokhoz levezetni Dzsudzsi módra. Ok ez magát a transferdíjakat nem nyomja le, de a játékos költsége az a transferdíj + fizu az ittléte alatt.

     Amúgy szvsz, ha nem Real-Barca-MU szinten nyomod a költést, akkor ezt a PLben ilyen TV-s díjak mellett simán ki tudod nőni. Papa stadionprojektje, is ott lett kicsit keserű, hogy mi akkor álltunk le a költéssel, mikor emelték a TV-s pénzt, majd újra emelték, majd újra emelték aztán ott vagyunk, hogy 5* annyi pénzt kap a PL, mint 10 éve.

     http://www.statista.com/statistics/385002/premier-league-tv-rights-revenue/

     szóval, nem hiszem, hogy egy sevilla módra nyomott kukázást nem engedhetnénk meg magunknak, limitált fix nyári költéssel, mikor ki kell szórnod x millió fontot mindenképp, nem ülhetsz rajta, hogy nem volt minőségi upgérd.

     • Bálint

      Nem is akartam az elszálló pénzekkel magyarázni a klub visszafogott átigazolási politikáját. Sokkal inkább ragaszkodik AW az elveihez, amit én tudok becsülni és tisztelni és hosszú távon lehet igaza is van, de rövid távon nyerik a kupákat a csapatok.

     • changemynamekukac

      én értem az elvet, és becsülöm is, hogy túlárazva nemigen akar venni senkit, de azt ne magyarázza meg nekem senki, hogy a piacon nincs olyan ember, aki ár-érték arányban fasza, mert a tavalyi Leszter-Sevilla scoutolás után tököndöfönmagam

  • white__widow

   Balfasz Pep, Wenger kettőért vette Holdingot a Zújsztonsztot #knows

 • Bill F Murray

  FRIMPONG SIGNS FOR ARSENAL… TULA

  Former Arsenal midfielder Emmanuel Frimpong has returned to the Russian Premier League with Arsenal Tula.

  once a gooner always a gooner

 • penito
  • white__widow

   Jah, a ficam jobb mint a szalag, de összességében kurvára mindegy… köll egy cébé hamagyorsan. Ha mégsem akkor “ha meg kell baszódni” alapon bielik-holding párost kérném a pool meccsre mert csak

   • Bálint

    Nekem az az érzésem, hogy az egyik védő egy átnevelt lesz (Nacho v Coq)

    • BVick

     Agree. Szerintem Coq

 • BVick

  Egyebkent meg fix hogy jon Ronaldo.
  Az hogy csapattarsa allitolag hangyanyival tobbe kerult mint o, az meg hagyjan, de most mar csak harmadik legdragabb a vilagon, ez nem maradhat igy. Ki mast hivhatna ilyenkor mint a jo Arsene-t.

 • ZERO_L

  https://twitter.com/Orbinho/status/763064555606011904

  de elég lenne összehasonlítani a mostani keretben lévők mennyiért jöttek…

  • Bill F Murray

   was Gabriel the most expensive then?
   Yes, according to their figures – £11.2m, with Chambers at £11m

   azért bónuszokkal jóval több mint 61M de ja

 • white__widow

  Régen minden jobb volt rovat 32768 epizód

  https://mobile.twitter.com/CazorlaMaestro/status/762986628688318464

  • Trollséne

   azóta már azt is tudjuk, hogy az “új Vieira” olyan, mint a Szent Grál

   • titok84

    Én Pogbában látom egy kicsit. De — most már — remélem, tévedek…

   • Bálint

    Xhaka most megsértődött

    • Trollséne

     Jogos, viszont nekem mindig Diaby marad az örök Vieira ígéret, akiből sajnos nem lett az, aminek kellett volna lennie.

  • Mateo130

   mekkora egy tetű volt ez az ember…

 • titok84

  Ehhez a felálláshoz mit szólnátok?
  http://soccerisma.com/2016/08/ozil-out-arsenals-potential-4-2-3-1-xi-vs-liverpool/
  Ox helyett Alexis, Alexis helyett egy csatár, és elég jó.

  • Trollséne

   Szerintem idén rengeteg formációt fogunk látni, főleg ha nem érkezik csatár, akkor kevernie kell a kártyát rendesen, ha Giroud épp impotens lesz.
   Lesz itt még Ramsey hamis 9-es is egy 4-3-3ban, ha a kényszerhelyzet úgy hozza.

 • white__widow

  Look

  Wenger: “My contract runs until the end of the season. What I do after will depend on how the season goes.” #Arsenal

  https://mobile.twitter.com/MickTheGooner/status/763289729076961281

  • white__widow

   Gondolom ha a BL-t vagy a prömiörlígot nyerjük meg akkor marad.

   Nagy troll a vén kujon, mert a kriplibajnokságot meghagyta a leszternek, de most h idén a pl-ben tartják a menedzser vb-t simán behúzza…

   • Bill F Murray

    vagy azért marad mert nem nyerjük meg, mint ahogy eddig is történt 😉

 • white__widow

  Világlegjobbedzője köcsög murinyó kinyilatkoztatott – ezt elteszem és 2-3 év múlva előveszem amikor az öltözőben akkora halom guano lesz, hogy ashley young is elégedetten nyalja meg a szája szélét.

  Mourinho on Wenger/Klopp criticism of Pogba fee: “They don’t have this problem, because to have this problem you need to be at a top club.”

 • Bill F Murray

  He stays with us. We wanted to keep all our players. Of course, N’Golo Kante had a [release] clause and Chelsea paid it but Riyad does not have the clause and he will stay with us.”
  egy újabb szög Mahrez arsenalos koporsójába

  • ZERO_L

   ez már több hetes, nem?

   azóta már a tulaj is kijelentette, hogy tuti marad

   • Bill F Murray

    Speaking at the Premier League launch, Ranieri told SSNHQ
    ez friss, de akkor nem figyltem, nekem nem volt tiszta hogy semmilyen záradék nincs a szerződésében

    • ZERO_L

     akkor csak ismételgeti önmagát

 • ZERO_L
 • white__widow
  • Bill F Murray

   + The Germany international, who could reportedly command a fee of up to £30m, has been left out of Valencia’s squad for tonight’s friendly with Nigeria All-Stars.

   • white__widow

    Egy ideje én úgytom nem is edz azt mondják hamstring, de lehet h csak ‘büntetik’ mert lépni akar…meglátjuk

 • white__widow

  Aulas kiugrasztja a madnesst a bokorból és rányom lacazette hátára egy 60 millás cetlit…Wenger aláhív egy 30 millával és összezavar mindenkit?

  http://www.telegraph.co.uk/football/2016/08/10/arsenal-transfer-news-alexandre-lacazette-will-cost-60-million-a/

  • penito

   Most Mahrez alá hívtunk egy 30 milliós ajánlattal 🙂

   Engem bevallom őszintén, frusztrál ez a madnesses hülyéskedés, mind a klub, mind Dean részéről, jobb is hogy kezdődik a szezon. Amúgy ki lehet az? Nekem a szivárogtatásból az is eszembe jutott, hogy esetleg Tevezt lehetne visszahívni Argentínából.

   • white__widow

    Fingom sincs ki lehet, ha van egyáltalán. Most, hogy wenga mindenkit lefikázott h mennyit költ ez különösen pikáns, mert kurvaélet h 30-40ért nincs mozdítható madness. Mahrezt meg a sky már cáfolta is

    https://mobile.twitter.com/AFCAMDEN/status/763125750312669185

    • penito

     egyszerűen logikailag nem fér a fejembe, ki az a világsztár, akinek megérné idejönni és el is ilyenkor adnak nekünk augusztus végén.

     • white__widow

      Emeld fel a fejed a sárból mi vagyunk az ARSENAL 😉

      Szerintem valami hasonló mozgásban hisz az öreg mint özilnél, azaz van egy forward pack amibe van pár név és ha mozgás van megpóbáljuk. Mittomén auba margit benzema arse vagy costa tico gríz arse (mondjuk őt biztos 70 alatt nem hoznánk el), stb…szal zavarosban halászás aka wengerpóker.

     • penito

      én emlékszem egy olyan twitre, ahol azt mondja, hogy nem kell semmilyen láncreakció az üzlethez, inkább a játékost kell meggyőzni.

     • white__widow

      Akkor mi a fasznak baszakodunk még augusztus elején, ha nem kell hozzá mozgás? Két hónapja mondjuk a madnessnek, h “na léci léci gyere hozzánk”, ő meg “hát nemtom még, figyu még átgondolom”? Persze lehet, de én nem hiszem

     • penito

      ja, egy dolgot tudok elképzelni még, hogy a Pool megszabadul Sturridge-tól, mivel Klopp annyira nem komálja, és van csatáruk elég.

     • ZERO_L

      és ez #madness értékű igazolás lenne?

      ha egészséges akkor egyértelmű, de hát látjuk, hogy ő is szerencsétlen a sérüléseknél és még a mi orvosi stábunk nem is nyúlt hozzá

     • titok84

      Szerintem azért ne csináljunk úgy, mintha nem lett volna ilyen esély. Gamiero pl. pont ez a kategória.

    • Woolwich

     Ezaz, hogy osztja az észt megállás nélkül, közben meg hétvégén indul a PL és még mindig nem sikerült igazolnia egy értelmes csatárt és egy CB-t…

     • white__widow

      mert így is elég erős a squad

 • penito

  lehet tördelni a kezeket, ő is a bennfentesek közé tartozik:
  https://twitter.com/AFCArsenalHorse/status/763421590147170304

  • white__widow

   Ők nem ilyen takony gyerekek akik összeollózzák a híreket wenger nyilatkozatokból, dean twitterekből, megafaszomból?

 • Woolwich

  Gary Neville idén visszatér Henryék mellé a Skyhoz szakérteni, ennek örömére latolgatta kicsit az esélyeket a bajnoki rajt előtt.
  “I look at Arsenal and think they are stable, but can that stability get them where they want?”
  Ja és 2-nak vár minket…a MU mögött 🙂
  http://www.skysports.com/football/news/29326/10529304/gary-neville-why-jose-mourinhos-manchester-united-can-win-title

  • changemynamekukac

   ‘Aki érti csinálja, aki nem, az tanítja’ örökbecsű jut eszembe Gary&football kapcsán. Jó látni azért, hogy a “szakma” a briteknél sem engedi el a bukott edző kezét, és megkínálják azért pár zsíros állással, addig míg elül ez a valenciai élmény. Mehet majd az edzőkeringő, ahol újra megpróbálhatja magát pár hónap/év múlva, hiszen mágnestáblánál olyan jól meg tudja mondani a tutit. Különben, és ez a kérdés komoly, ez a mágnestáblás tilitoli hova helyezhető tudásban? Ha edző az ember, akkor mondjuk egy skandináv, vagy kk-s csapatnál ez tud plusszot nyújtani? Topszinten bukta volt ok, de nem topbajnokságban ez mennyire elég? (lásd Solskjær és Molde esete, behúzza simán kétszer a bajnokságot, de amint visszatolja a képét a szigetekre újfennt besül) Vagy csak scout, taktikai kisegítő szerepre jó az edző mellett? esetleg még arra sem, csak jó látni rajta az öltönyt, meg a neve benntartja a stúdióban? Van nála lejjebb persze, de az ő szintje az érdekes ebben az esetben.

 • Mr. Dhoan

  Igazoljuk le WIll Grigget csatárnak, legalább lenne még 1 fasza chantunk. 😮

 • white__widow

  Elég ellentmondásosak ezek a mahrez pletykák, de ha mégis sikerülne elhozni wengernek, akkor csatárt biztos nem veszünk és alexis lesz a befutó a posztra, azaz madness=mahrez. Ez így egyébként sztem kurvára nem lenne szar húzás az öregtől…

  • penito

   mivel inkább Franciaföldről jönnek ezek a hírek, nekem úgy tűnik, hogy Mahrezék szeretnének egy zsíros dealt kihozni a dologból.

   • white__widow

    Lehet, de így sem kéne érte fizetni 60-80 milliót és kurvajól illeszkedne a wengerballba

   • ZERO_L

    de baszki tavaly augusztusba írt alá egy 4 éves hosszabbítást…

    mennyi elbaszott már ez is, ha valaki zsíros pénzért aláír és nem teljesít (TO), akkor szívod a brét mert ott a ballaszt, ha valakit meg olcsón leszerződtetsz akkor meg amint rúg 4 gólt már rögtön emelni kell a fizuját mert bedurcizik, szánalmas egy rendszer
    (major sportokban ez is sokkal kulturáltabban van megoldva)

  • ZERO_L

   de akkor komolyan Giroud-Akpom párossal megyünk neki a szezonnak?

   végül is, ez is egyfajta madness

   • white__widow

    talán még sanchez, én is csak találgatok

    • ZERO_L

     Alexis annyira csatár mint Monreal CB

     • white__widow

      kábé

     • ZERO_L

      Suarez-t kéne belőle csinálni, de szerintem a fizikuma nincs meg hozzá és talán a csatárral járó kvalitásokban is gyengébbnek érzem (legalább is azokból a meccsekből ez jött le amikor elvétve 9-est játszik)

     • white__widow

      a main posztja csatár, de amikor wenga próbálgatta nem igazán ment neki, lehet h csak türelem kell neki mint TOnak 😉

     • ZERO_L

      hát igen, csak leszámítva az utolsó Barca évét, amikor Neymar-Messi között játszott, utoljára az olaszoknál játszott csatárt

   • BVick

    Szerintem nem, elkezdene gyozkodni TOt hogy neki megiscsak sztrajkor a posztja, o lenne a harmadik.

 • Woolwich

  Úgy néz ki a CB-nk tényleg meglesz a héten/jövő héten.
  https://mobile.twitter.com/Sky_Marc/status/763672276684464128?ref_src=twsrc%5Etfw

  • Trollséne

   Jár a keksz Wengernek a gyors reagálásért. Remélhetőleg tényleg hamar lezsírozzák és nem baszakodnak el a D-Dayig.

  • Bill F Murray

   Shkodran Mustafi’s agent says reports suggesting Arsenal deal is close are false

   German news outlet Kicker have followed up with Ali Bulut to get the details on the Mustafi deal, and it’s a let down for Arsenal fans. He’s said:

   There are discussions but there’s no agreement between Mustafi and Arsenal, or between both clubs.

   • Trollséne

    Már ezek a hitelesített források is a klikkvadászatra hajtanak?

 • ZERO_L

  ezt azért elteszem a későbbiekre 😀

  https://twitter.com/AFCAMDEN/status/763797239902896128

  • penito

   #madness

 • Bill F Murray

  MAdness:
  Valencia based newspaper Super Deporte have an update on Friday on the transfer of Valencia’s Shkodran Mustafi, who has been tipped to join Arsenal.

  According to Super Deporte, not only is Ali Bulut not Mustafi’s agent, but no deal with Arsenal exists.

  Mustafi’s dad reportedly called up Valencia on Thursday, to tell the officials that Bulut is not his son’s representative.

  Moreover, he said no talks, nor any deals, are being conducted with the Gunners.

  Finally, Mustafi’s dad suggested his son is happy to stay with Los Che this season.

  • white__widow

   alakul a balfaszsági level 4326845

  • Trollséne

   Debuchy CB-ként feltámaszthatja ágyús karrierjét

 • penito
  • changemynamekukac

   Ha nem jön mégsem, akkor legalább belerázódik Chambers-Holding duo. Pár meccs elmegy rajtuk, de hosszabb távra tervezünk a jövő csapatát építve. Hol a probléma?

   • Mityu

    Nincs probléma, ha rosszul sül el az augusztus-szeptember, akkor is Wenger elé tolják a szerződéshosszabbítást, így biztosan ő vezeti majd az x év múlva veretlenül bajnokságot nyerő Holding-Chambers-R. Adelaide-Iwobi-Akpom generációt (a még plusz néhány év bajnoki cím nélkül járulékos veszteségnek számít).

    • changemynamekukac

     Wenger vagy vámpír, vagy WalkingDead zombi módban nyomja, és több edzőnk már nem is lesz rajta kívül. Csak a játékosok cserélődnek. A stadion neve meg ‘probably next year’ lesz.

 • white__widow
  • white__widow

   biztató klopp agyig feltolt prösszingjére gondolva

 • white__widow

  Peter Lim takes private jet to London to complete Shkodran Mustafi’s Arsenal transfer – Sportwitness

  http://sportwitness.co.uk/peter-lim-takes-privet-jet-london-complete-arsenal-mustafi-transfer/

 • white__widow
  • ZERO_L

   azért legyen itt az előzmény:

   https://twitter.com/AFCAMDEN/status/764388038290116609

   szóval nem Mahrez és nem is Isco a #madness, én egyedül Griezmann-ra tudok csak gondolni, de ő mint egy szem csatár nem igazán hatékony illetve ebben a hamis 9es szerepkörben amiben tényleg klasszis nem lenne Özilnek helye, ráadásul az EB alatt hosszabbított, így érte megint min 50M fontnál kezdődne a licit (ha nincs kivásárlási ár, amit erősen kétlek)

   • Bill F Murray

    inkább 80-nál, fontban

    • ZERO_L

     én most a saját értékrendszerünkben értettem, nem ott ahol Morata 60M juró, Higuain 90M, Pogba meg 120

     Alexis is simán 40M font felett kellett volna, hogy kerüljön (ezen az idióta piacon)

     egyébként a másik nagy faktort nem is említettem, miért is akarna elmenni az Atma-ból, ha Costa menne oda akkor is inkább Torreséket lökné hátrébb a depth charton

   • white__widow

    lövésem sincs, de augusztus végére kiderül, grízman sztem kurva drága lenne

 • Mityu

  Nem elég, hogy ugyanannyi gólt lőttek az idei szezonban, Vardy még sokkal több ziccert ki is hagyott, mint Giroud, de akár még Theot is vehetjük, szóval eddig hasít a #knows.

 • Bill F Murray
 • ZERO_L

  he scores when he wants, Serge Gnabry he scores when he wants

  • white__widow

   Pál vinné a Hertába

 • Woolwich
 • Trollséne

  Összerittyentettem egy beharangot, Vadkutya / Peet jelentkezz!

  • Kolhicin

   Az minek “köszönhető”, hogy a kezdőlapon nem jelenik meg, viszont facebookról elérhető? De egyébként fasza lett.

   • Trollséne

    Passzolok, kaptam admin jogot, de olyan régen használtam wordpresst, hogy hirtelenjében egy bagoly geci vagyok hozzá.

 • Bill F Murray

  If you want to make everybody happy, then just buy 20 new players and everybody is full of hope until the first game starts and then we’re back to reality.

  What makes you win games is the quality of the performance and the quality of your football. You have to focus just on that. It is very difficult in the modern game. There is always demand for new – but new is just new.

  After six months it’s not new anymore. If every time you don’t win you throw everything out, it is not the best way to win.

  Later in the Guardian’s article, the topic of a new striker was raised.

  The Frenchman replied about the urgency of signing a new attacker by saying:

  We have Sanchez. We have Walcott.

  • white__widow

   press talk…

  • Trollséne

   Papírforma :c

 • Trollséne

  Az oddsmozgás alapján, ma elvernek minket, mint buzi a faszát. 3,75-ről már csak 2.88 a Pool. Tavaly hasonlóan zuhant a mi oddsunk is a MU elleni idegenbeli meccs előtt, aztán tudjuk mi lett a vége.

 • ZERO_L

  Azért Mo Farah-ról is emlékezzünk meg

  https://twitter.com/br_uk/status/764650174979321856

 • Trollséne

  Bolasie 30 millió fontért megy a Palaceból az Evertonba. Pár éve ennyiért hoztuk Sanchezt. #elkurvultpiac

 • Bálint

  Remélem ez nem Xhaka kimaradását, hanem Coq CB szerepét jelenti.
  Elnenynek örülök.
  https://twitter.com/AFCAMDEN/status/764791667144724481

 • white__widow

  Skacok milyen a menkeszter? Kelet-Mecskben tolom a femilivel van kemény 1 Mbitem így a streamet sem látom…

  • Trollséne

   egyenlőre a fogáskeresés megy, 15 perc alapján a támadójátékuk kimerül a “Próbáld meg Ibra fejére tenni a bogyót” dologban

   • white__widow

    Köszi, rühellem a murinyó köcsög focit remélem howe belógatja legalább egy x-re

    • Bálint

     Most már vezetnek, miután Francis egy akción belül kétszer is helyzetbe hozta az ellenfelet.
     Hogy még komikusabb legyen a Mou éra első gólszerzője Mata.

     • white__widow

      Fasza…

 • Trollséne

  Itt az új linkje, tegnap este átszellemülve peace módban írtam, WengerOut mentes
  http://knows.hu/buek-arsenal-vs-liverpool/