A nyári átigazolási #madness

A szerző ne tévesszen meg senkit, ZERO_L sporttárs a tervezet után alább tálalja az átigazolási ablak értékelését.

Most, hogy zajlik a válogatott szünet van időnk kicsit megemészteni a nyári átigazolási időszakot (aka 3 hónapos intenzív click whore-ságot) és kicsit megvizsgálni a keretre költött majdnem 100 millió fonttal milyen esélyeink lehetnek az új szezonban. Újra elolvasva a június elei elvárásaimat azért az elmondható, hogy nagyon naivan álltam ehhez a nyárhoz. Bár szereztünk új csatárt és új belső védőt is (ráadásul ezekre a posztokra fillérekért hoztunk még egy japán és egy angol tehetséget is), de ezzel körülbelül ki is fulladt az általam megálmodott „best-case scenario”. Mkhitaryan-t már nagyon korán elfelejthettük és Ricardo Rodriguez nevét sem sűrűn lehetett olvasni a csapattal kapcsolatban.

Az utóbbi 10 évben sokszor elhangzott már ágyús körökben, hogy „ha 100 millió fontot ráköltenénk a keretre, akkor simán bajnokesélyesek lennénk”. Ezt a kijelentést lassan végleg el kell felejteni. Igaz, hogy nőttek a bevételeink, vagyis bátran költhetünk a keretre, de a közvetlen riválisainké is (például az új TV-s szerződések miatt), és sajnos a piaci árak is növekedtek, még ha nem is egyenes arányban a bevételeinkkel. A mai modern fociban már nem elég egyszer sokat költeni, huzamosabb ideig kell ezt a szemléltet folytatni, amit nyilvánvalóan a mostani vezetés nem akar felvállalni. Az újkori időszakban (Özil-éra), az utóbbi négy nyáron, körülbelül 216 millió fontot költöttünk a keret megerősítésére, ami évi 54 millió fontot jelent. Felesleges ezt összehasonlítani, mondjuk a Manchester United kiadásaival, mert a bevételeket tekintve körülbelül 4 év lemaradásban vagyunk tőlük. Ezzel szemben a Manchester City nálunk csak pár tíz millióval realizál nagyobb bevételt, mégis ugyan ebben az időszakban több mint 400 millió fontot költött a keretére. Ezzel csak arra akartam rámutatni, hogy bár jó pár éve kihevertük azt az időszakot, amikor csak az eladott játékosaink árából tudtunk vásárolni, de az átigazolási piacon még mindig hátrányban vagyunk. A klub vezetősége a lassú építkezés mellett tette le a voksát, kérdés a mostani környezetben mennyire lehet ezzel a stratégiával versenyképesnek lenni, elég-e évi egy sztárigazolás, amikor a riválisok lazán hoznak 3-4-et is nyaranta. Ezt a hátrányt természetesen lehet jó scout, orvosi (ha lenne) és edzői teammel csökkenteni, de most mindenki döntse el magában, hogy azokkal szemben ahol Mourinho és Guardiola dolgozik ezeken a területeken előnyben vagy hátrányban vagyunk. Talán erre is jó lesz az elkövetkező szezon, hogy az igazolások mennyiségének és minőségének(?) ellenére is fel tudjuk-e velük venni a harcot.

Nézzük először az idei nyarat, hogyan sikerült megerősíteni a keretet.

arsenal transfer 16

Áttekinthetném mit csinált a klub az EB döntő és a szezon rajtjáig húzódó időszakban, de tulajdonképpen semmit. Persze, nyílván folytak egyeztetések, tárgyalások a háttérben és olvashattuk, hogy például Lacazette-ért is ment hivatalos ajánlat, de konkrét igazolás megint csak augusztus utolsó hétben történt. A kivárást viszont szinte semmi sem indokolta. Már az amerikai túra előtt tudtuk jól, hogy Mertesacker hónapokra kiesett és Koscielny végigjátszva az EB-t nem lesz ott a Liverpool elleni szezonrajton, mégse igazoltunk minőségi belső védőt. Ezek után Gabriel is lesérült az utolsó felkészülési meccs utolsó percében, a vezetés erre sem reagált. A csatárposzt ekkortájt még rosszabbul nézett ki. Giroud szintén végigjátszotta az EB-t, így az egyetlen klasszikus csatárunk a 20 éves Akpom volt, akit Walcott (és mint utóbb kiderült Alexis) féle félmegoldással volt megsegítve. Tehát se mennyiségben, se minőségben nem voltunk kész a szezonrajtra, aminek természetesen meg is fizettük az árát az első két fordulóban.

Az átigazolási időszak utolsó hétében viszont végre igazoltunk két játékost, a pár nap múlva 28. életévét betöltő spanyol csatárt Lucas Pérez személyében és a 24 éves német válogatott csere hátvédjét Shkodran Mustafi-t. A két igazolásról nem érdemes túl sokat írni. Pérez jó alternatívája lehet Giroud-nak, szinte mindenben az ellentéte, mozgékony, gyors, technikás, de a kora ellenére nem mondható tapasztaltnak és a Premier League fizikalitása mellett még a kilences mezszám átkával is meg kell küzdenie, nem irigylem a srácot. Mustafival kapcsolatban meg szerintem elvárható, hogy Koscielny-vel a bajnokság egyik legjobb (ha nem a legjobb) belső védőpárosát alkossák. Ebben a két igazolásban számomra inkább az a furcsa, hogy a sokkal nagyobb problémára, a helyzetek értékesítésére fordítottuk a legkevesebb erőforrást.

De ezzel és a majd másfél hónapos kivárás miatt elvesztegetett pontokra senki sem fog emlékezni, ha huzamosabb ideig (értsd nem 1-2 hónapig) összeáll a keret és végre tudásához mérten játszik majd.

A keret és a benne lévő potenciál

arsenal 16-17

Ahogy eddig, most sem a kezdőcsapattal van a probléma. A pad is erősnek mondható papíron(!!!), itt is vannak olyan játékosok, akik ellenféltől, taktikától függően simán lehetnek kezdők, leginkább Debuchy lóg ki, de talán őt tudja majd pótolni a lassan visszatérő Jenkinson, aki még mindig nem egy életbiztosítás, de legyünk őszinték a francia sem a tavalyi, sem a felkészülési meccseken mutatott játékával nem tette magasra a lécet. Számomra a legaggasztóbb a mostani keretben, az Özil játékától való függésünk és a támadóink minősége. Az idény első két meccséből azért messze menő következtetések nem szabad levonni, de az nagyon szembetűnő volt, hogy a német assist király nélkül a támadásainkból nemhogy az elképzelés, de még a dinamika sem volt meg. Hasonló helyzetre volt már példa Fabregas-szal, és persze lehetne érvelni azzal, hogy a korábbiakkal ellentétben most ott van Cazorla és Ramsey erre a szerepkörre, de amíg nem látjuk élesben őket játszani, addig ezekkel megint csak magunkat áltatjuk (emlékezzünk vissza tavaly, amikor Cazorla-t nem tudta megfelelően helyettesíteni Ramsey, pedig kvázi erre lett kinevelve). Remélem nem kerül rá sor, de tartok tőle, hogy ha Özil esne ki hosszú hónapokra, akkor azt legalább annyira megsínylenénk, mint tavaly azt az időszakot, amikor a kis spanyolt voltunk kénytelenek nélkülözni.

A támadóinkról meg szerintem sokat elmond, hogy egyedül Sanchez üti meg az úgynevezett bajnok matériát. Csatár poszton legalább alternatívák terén előreléptünk, de ha Giroud lesérül vagy elkapja megint a 2 hónapig nem találok be vírus, akkor az egy szem Lucas Pérez-re vagyunk utalva. A nyár egyik nagy csalódása volt, hogy nem sikerült a francia elé igazolnunk. A szélsők tekintetében a tavalyi szezonhoz képest meg nem, hogy előreléptünk volna még Campbell-t és Wilshere-t (bár nem ez az eredeti posztja, de tud itt is játszani) is elengedtük kölcsönbe. Ezen a poszton úgy indulunk neki a szezonnak, hogy Sanchez másik oldalát (és tehermentesítését) a HomeGrown trionak (Walcott, Oxlade-Chamberlain, Iwobi) kell megoldania. Ebből a hármasból leginkább Jay-Jay Okocha unokaöccsétől várhatjuk a legjobb teljesítményt, azt hiszem ez elegendő kritika a két angolra nézve. Walcott-ot személy szerint én már két éve elengedtem volna. Van az a pont, amikor be kell látni, hogy egy projekt megbukott, mindenki jobban járna a váltással. Ezt valamiért mi még mindig nem látjuk be és Walcott néhány meccsenként megvillanó összeszedett játékába kapaszkodva, párás szemmel, remegő hangon áltatjuk magunkat „hátha, majd most…”. Chamberlain-nek egy éve break out season-t jósoltam, amivel végérvényesen beverekedi magát a kezdőbe, erre pocsék teljesítményt nyújtott egész évben. Az idei szezonra már nem előlegezek meg neki ekkora bizalmat, inkább arra vagyok kíváncsi, a játékával képes-e bebizonyítani, hogy helye van még ebben a keretben. Szörnyű ezt kimondani, de egyre közelebb van a walcotti úthoz, pedig benne anno sokkal, de sokkal több volt. Az adhat okot a bizakodásra, hogy az utóbbi 10 évben több játékosunknak sikerült felállnia ilyen (szerintem mentális) gödörből.

Ne legyen ennyire lehangoló a poszt, azért beszéljünk a pozitívumokról is. Az igazolásokkal megerősítettük a védekezésünket, így joggal bízhatunk abban, hogy az eddig sem rossz egység még jobb lesz. Cech még mindig elit szinten véd, ráadásul lemondta a válogatottságot, így egy kicsit tehermentesítve lett. A védelmünk új belső párosáról már esett szó, a francia-német duó a Campbell-Touré páros óta a legerősebb belső kettősünk. Hamar elszállt ez a 10 év. Már csak azért kell imádkozni, hogy minél többet játszanak együtt. Szélső védőink tavaly az év csapatába is bekerültek, így elvárható tőlük a jó teljesítmény. A középpályás védekezést is sikerült a nyáron Xhaka-val megerősíteni és Coquelin személyében egy más típusú, de biztos tehermentesítőt tudhatunk a padon. Szóval, ha elől nem is lesz gólfesztivál, a meccsenkénti kapott gólátlagot mostantól illene 0,9 alatt tartani.

Összességében megint nincs rossz keretünk, de mivel egy ágyús blogon vagyunk, így muszáj beszélni a szobában tartózkodó hatalmas elefántról. Dekára és centire lemérhetjük mindig az adott keretünket, de amíg rendszeresen előfordul, hogy egyes játékosaink – rendszerint a fontos láncszemek – egész szezonokat illetve fél éveket hagynak ki sérülés miatt, addig hosszabb távon nem leszünk sikeresek.

Kicsit elrugaszkodva a valóságtól, ha nem lesz súlyos sérültünk, és a keret a tudásához mérten teljesít, akkor elvárható lenne, hogy harcban legyünk a bajnoki címért. Reálisan viszont a 3-4. helyért küzdhet ez a keret a két manchesteri mögött várva, hátha valamelyik/mindkettő északi lábon lövi magát a szezon során.
13 forduló után már tisztább képet fogunk kapni a saját csapatunkról, túl leszünk az átkozott novemberen és három rangadón is…


 • Bálint

  Nem lett sokkal rosszabb a nyarunk a best case-nél: Rodriguezt elhozhatjuk jövőre, Walcott meg eddig jobb mint Mhiktaryan (vicc volt 🙂 )
  Nehéz az ilyen teljes keretelemzésbe belekötni, mert amit írsz az mind igaz, de az ellenkezője is (Özilnek nincs utódja vs. Ramsey EB játéka)
  Amiben én bízom az a védelem megerősítése, a középpálya közepének átalakulása (Xhaka) ami talán védekezésben nem lesz rosszabb, ellenben támadásban klasszisokkal jobb, valamint abban, hogy az OG mögötti kp sor képes gólokat lőni.
  Nagyon kihegyezik Giroudra a kevés gólunkat, de szerintem a fő gond a középpálya gyenge szereplése volt (Alexis 13 PL gólja is visszaesés az egy évvel korábbihoz képest). Ha itt előbbre tudunk lépni (márpedig eddig gólt szerzett TO, OX, Sanchez, Özil) akkor lehet gondolkodni bármilyen esélyességben.

  • ZERO_L

   én nem akartam Giroudra kihegyezni, mert amit írtál az nagyon igaz, a teljes kp-s sor is ludas a tavalyi helyzetkihasználásunkban, viszont most megadatott az a helyzet, amikor mind létszámban és mind minőségben (Giroud tavasza még élénken élt bennünk) bajban voltunk a csatárposztot illetően mégse jött komoly erősítés hanem halogattuk és csak az utolsó héten jött megint egy félmegoldás, baromira lehangoló
   (ellenpéldának ott van Xhaka igazolás, az a poszton is gond volt mégis jött egy top kavilty)

   és persze adjuk meg az esélyt Pereznek, de azért nézzük meg az utóbbi idők hasonló kaliberű csatárigazolásai mennyire jöttek be…

   • Bálint

    A kihegyezést nem feltétlen erre az írásra értettem, hanem általánosságban a kevés gólt jellemzően csak Olivéren verik le. Most mögötte van 2 opció – Perez és Welbeck – szóval én úgy látom kockáztatunk ezen a poszton, mivel Perezzel akarjuk kihúzni a decembert és Danny visszatérését (akkor a 3 csatár az 1 posztra szerintem nem rossz, meg kíváncsi vagyok Akpom lesz-e lehetősége a Ligakupában).
    Kicsit ott vagyunk mint tavaly, csak akkor OG mögött nem volt nagyrészt senki, most fél évig legalább lesz egy kockázatos, de B opciónk.

    • changemynamekukac

     Papán leverni szentségtörés, de rajta kellene igazából. Látja, hogy Giroud egyedül nem higany-suarez-RvP szinten lövi a gólokat. A franciáknál is Giroud a bedolgozó. Taktikát kéne akkor váltani, és ehhez felépíteni a dolgokat, de akkor meg másképp néz ki a csapat, és borul minden.

 • titok84

  Amire ráerősítenék: valaki bekarikázhatná már Papa naptárában a bajnokság első napját. Mintha augusztus közepén jönne rá, hogy nahát, elkezdtük, jé, Özil, Giroud stb. stb. nincs még nem kész a játékra. Mikor láttunk ilyet a riválisoknál? Ebben egyszerűen gyengébbek vagyunk.

  • Charlie Mops

   Engem csak ez idegesít az átigazolási időszakban, de ez nagyon.. Főleg az idei sorsolást tekintve ez baromi nagy luxus. Amikor BL selejtezni kellett, akkor az volt a mondás, h könnyebb BL résztvevőként igazolni.. de selejtező nélkül is ez a menetrend… Nem tudom mi áll emögött. Wenger már többször elmondta, hogy le kéne zárni az átigazolási időszakot a bajokság kezdetére.. nem értem a kivárást, de tényleg.

 • Trollséne

  Gránit 1 perc alatt kiszóratta magát 2 sárgával a hajrában, így kihagyja a pesti Groupama túrát.

  • Woolwich
  • Bálint

   akkor jó, hogy nem vettem jegyet 😀

  • changemynamekukac

   még jó, hogy behúztuk a szigeteken a 3 pontot, ők meg megcopatták a portugálokat. Nekik jó lesz az x, mi meg fejetlenül megyünk majd előre 🙂

 • Woolwich

  Korrekt értékelés.
  Gyakorlatilag mindent leírtál amit jelenleg gondolok.
  Naivan én is többet vártam, de ez van… Az új igazolásokat meg úgyis csak később tudjuk majd megítélni.

 • MrAcid

  Számomra főleg az öregedő, megroppanó védelem (mint lassan kiderül, Gabriel nem az a gránitszikla, akire egy jó védelmet fel lehetne húzni) megerősítése nagy pozitívum volt. A Koscielny – Mustafi párostól én is sokat várok, remélem, jobban fog működni, mint a Vermaelen – Koscielny kettős. Holding nagyon fiatal, viszont rengeteget tanulhat ettől a két embertől, Chambersből pedig szó szerint még bármi lehet. A csatárkérdés már vegyesebb, egyszerűen nem látok mozdítható opciót Giroud elé (Lacazette? még nem próbálta ki magát a francia bajnokságon kívül sehol, ráadásul a Lyon még szekérderék pénzért sem volt hajlandó elereszteni). Benzema nem volt mozdítható, szerintem Higuain-nal nem jártunk volna jobba, pláne ilyen árral, Griezman pedig nem akar az Atletico-tól és Simeone-tól elválni…

  • changemynamekukac

   az a szekérderék pénz az volt, hogy kevesebbet adtunk volna érte, mint amit a WHU ajánlott fél transferidőszakkal előbb. Kbre aktuálpolitikánál maradva, ha elszidom fülöp-szigeteki elnökként Obama kurva anyját, miközben éppen jönne Manilába, akkor ne csodálkozzak, hogy a végén diszkréten elhajtanak a francba, hogy nincs találkozó.
   Nekem csatárgonddal az a gondom, hogy ezért az árért vagy fiatalabbat, vagy olyan embert hozhattunk volna, aki jobban bizonyított már jópár sikeres szezon van mögötte.

   ‘Egyszezonosok’:
   Volland 17 milla €
   Dost 10 Milla
   Milik 32 milla
   El Shaarawy 8 milla
   Yedder 9 milla
   Vazquez 15 milla

   Korban hasonló, de több sikeres szezon
   Gamerio 32 millió, Gomez 7 millió (persze vicc amúgy, de érdekes módon mindig megtalálja a labda noha járókeretes:), Dzeko 11 milla

   Szóval Perez a panic buy kategória a szememben, az érte fizetett felárral.

   • Szerintem összeomlott volna az Ágyús internet, ha Bas Dostot csak egy szezonon keresztül is el kellett volna viselni. A csávó nem tud focizni. Túlzás nélkül. Azért ilyenkor ne csak a gólszámot nézzük már meg. Ezek közül Milik lett volna még viszonylag jó megoldás, de az ő ára is necces. Ben Yedder kivételével a többi nem is középcsatár.

 • Woolwich

  Aki eddig nem követte volna Mustafi pályafutását és nem érti, hogy mi került rajta 35M-ba – én is soknak éreztem ennyi pénzt érte – annak itt egy kis összefoglaló:
  http://www.skysports.com/football/news/15118/10565844/shkodran-mustafi-to-arsenal-the-right-defender-at-the-right-time

 • changemynamekukac

  Jó poszt, bár nem mindennel értek egyet.

  Nálam ott kezdődnek a kérdések, hogyha nem sérül le Per, és Gabriel, akkor nem is veszünk ezek alapján senkit a védelembe Holdingon felül?

  Esetleg, ha ki van nézve a madness, akkor nem tudom feltenni magamnak a kérdést Wengerként, hogy mennyi időt adok a transfer ügyleteket intézőknek, hogy megcsinálják az üzletet, mikortól lép életbe a B terv (ami amúgy sosincs), hogy ár-érték arányban fasza embereket hozzunk? Nem, Perez nem az, és Mustafin is van egy felár azzal, hogy így szezon kezdet után hozzuk el a Valenciából, pedig ezt nyugodtan, mint ahogy te is írod, meg lehetett volna EB előtt, közben, közvetlen utána csinálni és akkor nincs rajta az a hasraütésszerűen 6-7 millió plussz.

  Ha tavaly azzal böktem ki az emberek szemét, hogy nem volt minőségi upgréd (máig felbasz különben ez a kifejezés a benne rejlő cinizmus miatt, meg elnézve, hogy jópár csapatnak azért nem volt nehéz azonosítani az upgrédeket, nekünk valahogy igen), akkor az a pénz mégis hova tűnt? Mert amit idén elköltöttünk, az kbre játékosár infláció, illetve TV-s pénz növekedést belekalkulálva kbre annyi, mint amennyit Özilére+Monrealra költöttünk 3 évvel ezelőtt. Sőt, inkább kevesebb a mai helyzethez igazítva. Vagyis kbre, amit tavaly ‘elviekben’ félretettünk kbre 40-50 millió eurót, azt lehúzhatjuk ezek szerint a WC-n, mert nem lehet újból lehívni, olyan mint lottónyeremény átvétele. Ha nem jelentkezel bizonyos időszakik elúszik a pénz. Ezért az árért idén nyugodtan jöhetett volna Rodrigez, vagy hozzácsapni a Perez transzferhez és nem szarozni Lazac árával.

  Ha a papának ennyire fontos a klub és a dolgozók élete, hogy gondolni kell rájuk, akkor miért Welbeckre költött 2 éve 20 milliót, aki két szezon, plussz 3. kezdetén kbre 3000 játékpercet tudhat maga mögött Arsenalos mezben és ebbe minden biszembaszom Ligakupa-FAkupa-BL-PL benne van. Track reckord alapján lehetett látni, hogy Wirsli ikertesója, akkor miért nem gondolt ilyeneket? Itt egy megjegyzés: nem baj, hogy jött, vannak ilyen üzletek, hogy nem sül el jól, és kvázi veszteség a játékos, ez benne van a transferekben. De akkor ne ilyen kicsinyes indokkal jöjjön, hogy neki gondolni kell a klub alkalmazottaira, mert elszáll az ember agya.

  Amivel nem értek egyet a cikkben az a jó forma trendszerű kivetítése előző szezonból. Monreal első pár meccsen nekem nem volt meggyőző, és Bellerín is inkább tavaly szezon elején közepén volt jó, vége felé már elfogyott a lendület. Coqban is benne van a Flamo gén. (ugyanúgy Sanchonak nem hiszem, hogy ugyanolyan szar lesz a szezon mint tavaly, és remélem Giroud sem megy el 10+ meccsre nyaralni fejben) Ne legyen igazam, de gyengébb lesz ez a szezon szélsőhátvédeknek, mint tavaly. A cikk többi része, Ox-Theo kicsengés, Özil&cseréje, erősödött középpálya, Giroud&konkurencia stb. hasonló véleményen vagyok. Viszont szerintem Conte&Chelsea projekt is zárkózik a City-MU mellé, így mi inkább Klopp-Pöcs-Ranieri vonalon fogunk mozogni a végső pöcsméáregetésnél egy polccal a pénzes trió alatt.

  • ZERO_L

   szerintem pont, hogy a tavalyi “megspórolt” zsetonokat költöttük el idén, jövőre amikor már számlázzák azt a +30-40M fontot az új TV-s deal értelmében, hasonló összegben lehet gondolkodni a nyarat illetően mint idén, de akkor is előfordulhat, hogy “nem lesz kvality a piacon” és kevesebbet fordítunk a keretre, de hosszútávon ez ki fog egyenlítődni ahogy ez az utóbbi 4 évben is megtörtént

   ezért is gondoltam betenni a pénzes részt, mert ez a 4 nyár jól megmutatja, hogyan viszonyulnak a vezetők az új, pénzügyileg stabilabb helyzethez, maradt megint az addig nyújtózunk míg a takarónk ér stratégia, csak most kicsit hosszabb takarónk van

   és ez szerintem egy edző váltással sem változna

   (vagy úgy is fogalmazhatnám, ha váltás mellett dönt a vezetőség, akkor ehhez a felfogáshoz passzoló edzőt fognak kinevezni)

   • changemynamekukac

    Hát ebben az esetben a tavalyi pénzt szerintem nem költöttük el jól, illetve jobban is lehetett volna.
    Amúgy ezzel a board mentalitással nincs gond, csinálja is pár csapat, igaz kényszerből, mert nincsen nagyon pénzük nemzetközi viszonylatban. De a szarból is várat tud építeni edzők jelenleg új dealeket kötöttek idén nyáron, vagy tavalyi szezonban. Klopp, Conte, Emery ez az olcsón veszek és mégis működni tud a csapatom vonal, akik már el is értek valamit. Jelenleg nem látom, hogy ki férne bele ebbe az elgondolásba Papa után, aki nem csak ígéret. Vagy lehet hogy már tudnak valamit, és marad még pár évet Wenger.

    • fecc_4

     Klopp? Ő már inkább az a kategória, hogy “drágán veszek szart, de így sem megy”…

   • fecc_4

    ” ha váltás mellett dönt a vezetőség” – Akarod mondani, ha Wenger a befejezés mellett dönt 🙂 A vezetőség soha nem fog elgondolkodni Wenger “leváltásán”, szerintem a Papa esetében nem ismerik ezt az opciót, amivel nekem nincs bajom, tett érte eleget, hogy így legyen.

 • Mityu

  Jó poszt lett,a magam részéről csak annyit, hogy azért Giroud elé nem minden nap tud az ember igazolni (Aguero, Lewa, Suarez, Benzema stb.), számomra inkább az a csalódás, hogy az utolsó pillanatokig halogattuk az égető kérdést néhány sikertelen és/vagy komolytalan próbálkozással, illetve félmegoldással (Lacazette-ajánlat, Vardy, Theo és Sancho csatárban), majd amikor már tényleg ketyegett az óra, és az élbolyhoz képest összeszedtünk egy tisztes lemaradást, akkor vettünk egy zsákbamacskát. Szó se róla, jó hogy jött Lucas és meg kell adni neki az esélyt, bizalmat, be is válhat jó eséllyel, de van benne kockázat, amit más, esetleg jobb játékosokért is bevállalhattunk volna, ha a piac nyitásától éberek és tökösek lettünk volna.

  OFF: Bendtner visszatért Angliába és mostantól a Nottingham Forest csapatában fogja mesterhármasaival olvasztani a lányok szívét. Van egy olyan érzésem, hogy a ligakupa meccsen bosszút áll rajtunk, azután rövidesen eltűnik a süllyesztőben és legközelebb valahol a Távol-Keleten tűnik fel Balotelli mellett.

  • Woolwich

   Egy Balotelli-Bendtner csatár duót de megnéznék egyszer…

   • Charlie Mops

    dettó.. Attóltartó vagyok ez olyasmi álom marad, mint a Jancker-Koller csatárduó, vagy a Lendvai-Erős középpálya..

  • white__widow
   • Mityu
    • white__widow

     Én szeretem Olibabát csak a konstans góltermelés nem megy neki és a lassúsága meggátolja abban, hogy világklasszis legyen – nyilván az ő megítélése alapvetően referenciapont kérdése

 • white__widow

  Ha nincs mátyiő jó a szamár is

  https://pbs.twimg.com/media/CrwKBo_WYAAoCIG.jpg

  • Trollséne

   Az a 20-as edzőszett valószínűleg nem lett kimosva Flamo után, úgy adták rá Mustafira.

   • white__widow

    Flamo amúgy cp ha jól tudom

    • Trollséne

     Profiljához illő választás, ha megköveteli a haza nekik nem büdös a favágás 🙂

 • white__widow

  Mindenki bekussol ha lucas az első 3 meccsén csereként bever hármat – én szóltam.

  A poszthoz annyit, h kb sztem ez a transfer volumen a realitás és nem is ezzel van gond. A gond inkább h az öreg “laza” filozófiai hozzállása ehhez a kerethez nem feltétlenül jó. Nem piresek, henryk, bergkampok, vierak rohangálnak a mostani arsenalban. Ez sem lenne baj, ha az öreg elég flexibilis lenne és több “feszeséggel” kimaxolná a keretből azt amit valójában tud, ahhoz igazítaná a taktikát amilyen anyagból dolgozhat. Mivel ez nem fog megtörténni vagy legalábbis kevés az esély rá, így max abban bizakodhatunk h az öreg konvertálni tudja hitét egy hitgyülivé és tényleg mindenki elhiszi magáról h a világlegjobbjátékosa, mondjuk erre is kevés esélyt látok, de a reményhal sokat úszik.

  Amúgy szerintem jól igazoltunk, ha az idő faktort nem számítjuk. Szal Perezre a jómunkásemberre kíváncsi vagyok.

  • Bálint

   Én is el tudom képzelni, a PSG ellen beköszönt, aztán mindenki a kezdőbe követeli.

   • white__widow

    Southampton (h)
    PSG (a)
    Hull (a)
    N Forest (a)
    Chelsea (h)

 • white__widow
  • Trollséne

   Régen mindig azzal riogattak, hogy a zselétől kihullik majd a hajam. Azt hittem szopatnak, de úgy látszik volt benne ráció. 😀

  • ZERO_L

   a XXI. század Sámsonja?

  • penito

   Lassan Gervinho homlokával vetekedik 🙂

  • Charlie Mops

   ilyenen nem röhögünk paszmek..

 • Trollséne, Zero: Annyit kérnék tőletek, hogy ha kiraktok egy posztot, akkor légyszi jelezzétek nekem valahogy. Megmondom őszintén, hogy én a főoldalt nem nagyon nézem, így most is egy nap késéssel tudtam kirakni a kontentet búkwengerre. 🙂

 • Egyébként hihetetlen, de az ArsenalFanTV a létezése óta először szállított értelmes tartalmat. Egy elég tapasztalt játékosügynökkel csináltak interjút, aki szépen elmeséli hogyan is zajlik egy ilyen átigazolás. Bizony, nem úgy, hogy valakire rábökünk mint az FM-ben és kész. Xhaka ügyében például tavaly óta, de Mustafi és Lucas esetében is már jó ideje mentek az egyeztetések. Fb-ra nem toltam ki, azok úgysem tudnak angolul. Bennetek azért bízom.

  https://www.youtube.com/watch?v=Kg4uoRzUuKU

  • changemynamekukac

   skiz linkelt jómúltkor britanniára egy hasonlót (nem videót, cikket), csak annak a lényege, hogy mennyibe kerül a játékos, mi számolódik bele a költségébe, miért húzódnak a tárgyalások

 • white__widow
 • Charlie Mops

  Miért, Uram, miért kattintok én még néha az nso-ra…?? Simeone, az.. Hát az bebaszna. Nem, ez nem fordulhat elő. Velem ilyen nem. Ez még a régi Suarezes sztorinknál is ijesztőbb lenne..

  • ZERO_L

   és ha hozza Griezmann-t potom áron?? 😀

   eredményeit tekintve tényleg van hasonlóság, de a játékstílus kb pont ez ellenkezője
   az csak az egyik dolog, hogy veled együtt még sokan mások (köztük én is) sugárban hánynánk, ha olyan stílusban játszanánk mint az Atma, de ami fontosabb ehhez ki kéne dobni a keretünk felét, kezdve a rekordigazolásunkkal

   ezt a romfordi Pele sem gondolhatta komolyan

   • Bill F Murray

    Griezmann egy ideig nem nagyon fog onnan elmenni sehová, most kaptak a reallal együtt 2 éves transzferbant

    • Már nem azért, de látja bárki is Griezmann posztját a jelenlegi Arsenalban?

     • ZERO_L

      erről szól a poszt, Özil helyettese lesz :DDD

     • Bill F Murray

      a posztwenger edző megtalálta volna neki 😉

     • changemynamekukac

      bőven lenne keresnivalója TO-Ox alternatívájaként, a Sociedadban meg nem volt idegen a 4-2-3-1. Esetleg ha Giroud szerencsétlenkedik, akkor az ő helyén. Más kérdés hogy Simeone-val össze van nőve, és az argentin nem hiszem, hogy egyhamar még a PLben köt ki (ami nem is baj).

 • ZERO_L

  És ez a nap is eljött… hüphüp

  https://twitter.com/Akpommed/status/634081724998254592

  • Bálint

   bárcsak el lett volna adva, akkor kaptunk is volna valamit érte
   de egy városban maradtak, szóval Özil boldog maradhat

   • Balázs Kozó

    Flaminit nem lehet eladni.

 • ZERO_L

  aszem ez kötelező darab lesz mindenki számára
  http://media.bloomsbury.com/rep/f/9781472933874.jpg

  • Bill F Murray

   mikor lesz kiadva? remélem tényleg el fog mesélni benne pár érdekes sztorit, amit ígért

  • Ez mondjuk elsősorban egy képeskönyv, ha jól értelmezem. Én ma rendeltem meg John Cross Wenger könyvét. Kíváncsi vagyok mennyit ad majd.

   • ZERO_L

    igen, “This is a stunning photographic journey”

    kérdés ez a rész, “with personal anecdotes from Arsène Wenger himself” mennyi pluszt ad hozzá

  • Bálint

   Ha már a könyves vonulatot elkezdtük, ki milyen könyvet tud ajánlani a csapatról?
   Én Nick Hornby-Fociláz és a Stadionos Arsenalos kiskönyvet olvastam, utóbbi kezdőknek tökéletes, meg az Arseblogos 2 könyv van még meg ebook szinten, de azokba még nem fogtam bele (lehet nem ártana).
   Wengerről én pl. két komolyabb könyvet tudok: Xavier Rivoire és John Cross-ét, de a leírásokban főleg az előbbit annyira nem ajánlották.

   • Amy Lawrence Invincibles könyve kötelező, illetve a két Alex Fynnes könyv. Aztán meg a Bergkamp önéletrajzi, meg Auclair könyve Henryról is is fasza.

    • Bálint

     Köszi, ezeknek akkor utánanézek

 • Bálint

  Na most becsokizott mindenki a PL edzők közül
  (egyébként Alexis kérdéses mert messziről jött vissza és én azt olvastam Ramsey még a PSG ellen sem lesz, de ezek még erősen képlékenyek)
  https://twitter.com/BenDinnery/status/774162841074937857

 • Balázs Kozó

  MI lesz a Szentek ellen?

  • Trollséne

   gála, de most mi adjuk nekik a négyest 🙂

   • titok84

    Ámen.

 • Trollséne
  • changemynamekukac

   Jacket küldtük kémkedni 🙂

   amúgy jól halad a felépítés a faszi részéről, de nálam minden brit-angol edző 2szeres hendivel indul. Előbb hoznék németspanyolportugálhollandot, mint angolt, de a management dönt majd úgyis Wenger visszavonulása után. Mellesleg még ennek sincs meg az időpontja.

 • Trollséne