3 pont és Checkpoint (Arsenal – Crvena zvezda)

Pofonegyszerű a képlet: Ha nem bukjuk el a mai meccset, akkor pontot teszünk a továbbjutás kérdésére, sőt a legjobb forgatókönyv szerint akár a csoportelsőség is biztossá válhat a nap folyamán. (Ehhez nekünk győzni, a kölni kecskéknek pedig legalább egy X-et kellene kibrusztolni a boriszovi traktornepperek ellen.) Nagyon nem lenne mindegy, hanyadik helyen megyünk tovább, mivel jelen állás szerint olyan niemand csapatok igyekeznek a BL-ből az EL-be, mint a Borussia Dortmund, az Atlético Madrid vagy a Napoli, akiket csoportmásodikként rögtön a keblünkre is ölelhetnénk.

Ha Wenger nem megy a BL-be, akkor a BL jön el hozzá.

Az idei kupameccseken már megszokottnak nevezhető felforgatott csapat meg is kapta az Öregtől mérkőzés előtti kötelező lelki fröccsöt, melyben kiemelte, hogy bár sok jó csapatot összerakott a regnálása alatt, de ilyen egységes és elhivatott társasággal még soha nem dolgozott együtt. (Nagy és egyben szar poén lenne a játékosoktól, ha egy ilyen mondat után 4-5 góllal forráznák le a Papát a hétvégi Etihad-túra során.)

Tipp: A belgrádi gladiátorharcnál jóval könnyebb szülésre számítok, 3-1 és a hazai pályán 15 tétmeccse tartó veretlenségünk tovább él. (Amiből mellékesen az utolsó 13 győzelem, még ha a Norwich elleni meccs 1-1 is volt 90 perc után, illetve egyben klubrekord is, amióta az Emirates a csapat otthona.

A meccset 20:50-től az RTL2 élőben közvetíti.


 • Frimpong

  Jó lenne lezárni már ma a nyitott kérdéseket. Bár abból a szempontból mindegy, hogy a fakó játszik. Viszont ez az első novemberi meccsünk, ezért a móka garantált.

 • changemynamekukac

  lehet hogy másoknak megvolt, én elsikkadtam felette, pénzügyek swissramble-vel
  https://www.acast.com/arseblog/episode444-rich?autoplay

  nyom egy rantot a 12. percig, meg lehet hallgatni, de tényleg rant. Utána érdekes

 • ZERO_L

  azon gondolkodtam mennyire elvárható és futballszakmailag mennyire ideális, hogy a kezdő XI-et egy adott rendszerben edzed, míg a backupokat akik rendesen megkapják a meccsszámukat őket egy totálisan másikban játszatod

  vak is látja ennek a B csapatnak mennyire nem fekszik a 3 belső védős rendszer, a két vállalhatatlan meccs után sem hiszem hogy ezen változtatnánk, pedig ha most nem akkor sosem

  • BVick

   Sosem..

 • ZERO_L

  ez megint egy f*cked up kezdő lett…

  https://pbs.twimg.com/media/DNpkEtnXUAEORFL.jpg

 • titok84

  Nincs RTL II-m. Van streametek?

 • Trollséne

  Everton Out, utolsó mohikánok vagyunk az EL-ben

  • ZERO_L

   elnézve milyen csapatok esnek majd le a BL-ből, a profit maximalizálásról aszem le is mondhatunk

   • Trollséne

    gyanús, hogy a 16 között megint letilt az automata, bár a Ticu meg a BVB eléggé szarházi idén

    • dunnohu

     Ami azért érdekes, mert a Dortmund úgy indult a bundásban, hogy legyaláznak mindenkit, de aztán valamiért behúzták a kéziféket az utóbbi időben.

     • changemynamekukac

      azt a valamit úgy nevezik, hogy Bősz

     • dunnohu

      Itt most az edzőjükre gondolsz? Mert akkor nem értek egyet. Ha nézed a meccseiket, akkor láthatod, hogy olyan helyzeteket hagynak ki – még Auba is, aki egyébként az elmúlt években szinte sz.rta a gólokat -, amikről az edző nem tehet, azaz kb. hülyére kellene nyerniük magukat, csak most az ellen kb. mindent blokkol, a kapufák és a megpattanók kifelé jönnek vissza.
      https://en.wikipedia.org/wiki/2001%E2%80%9302_Borussia_Dortmund_season#First-team_squad Kb. ennél a csapatnál szerettem meg a BVB-t, főleg rongyláb Thomas, Koller és Dedé miatt, azóta nézem őket, amikor csak tudom.

    • Gordon Cole

     Atletinel kerdes meg a motivacio is, igy a captain tegnapi nyilatkozatat elnezve.

     https://twitter.com/hughwizzy/status/925749379780227077

     • Bálint

      Nem ért a focihoz

    • changemynamekukac

     most nem tehet a papa róla, hogy hiányoznak az ismerősök a BLből, ők meg vannak olyan jófejek, hogy összejönnek a papával. Ami agyfelbaszó, hogy nemigen lesz csicskatripla, és atomszar csapatok fognak bemenni a 8ba, de talán a BL4be is, ha olyan a sorsolás.

     • Trollséne

      szerintem Bayern, Barca, PSG, Man.City lesz a BL4

     • changemynamekukac

      merész 🙂 én megvárok egy sorsolást, meg hogy milyen ágara lehet számítani. Simán kinézem hogy lesz olyan mint pár éve a Nicosia oldalágon

  • Bálint

   Cash reserve likes this

   • changemynamekukac

    lent van egy podcast, érdemes meghallgatni, jókat mond a faszi, és szaratós a helyzet

    https://twitter.com/SwissRamble/status/914768593514057728

    • Bálint

     Hallgattam már, lehet egyszer újból előveszem.
     Igazából annyira nem hoz lázba a téma, mert amikor van/volt pénz akkor sem költöttük el azt. Ha meg szarabbak leszünk talán megunja ezt Kroenke és eladja a részét (mondjuk az se jelent feltétlen kánaánt)

     • changemynamekukac

      egyrészt ja, de a hiba az ilyen olyan commercial részben van nálunk. És ha a két jómadár nincs, ami lássuk be, most az Arsenal brandet igencsak dobja, akkor nem lesz annyi pénz mégúgysem, és akkor nem is tudod úgy emelni a fizetéseket sem. Sajnos azon szabály, hogy évente csak x százalékkal emelheted a fizetést, és ezt ki kell gazdálkodni saját bevételekből igencsak keresztbetesz a strorynak. Matchdayt nem tudjuk tovább húzni, Sanchez-Özil nélkül én azt mondom necces hogy lesz Bl4, és nélkülük megint csak szarabb dealt kapunk a commercialban is szóval szépen összeállt itt minden, mint a g*cis bugyi.
      Jah meg azt mondta, hogy most a kasszában ő úgy számol, hoyg van 90, max 100milla, ami elkölthető. És ezért zavarja hogy nem adtuk el a két jómadarat, mert legalább jött volna be pénz, és abból már lehetett volna pótolni őket. Most tt állunk, amit mondtam már régebben i, hogy van 100 milla, és az arra fog menni, hogy Özil-Sancho közül az egyiket legalább érdemben tudjuk pótolni. És hogy maradtak én tényleg azt hittem, hogy gond nélkül lesz BL, ehhez képest ott vagyunk ahol. Na ez a szar így csomagban.

     • zoekkent

      “És hogy maradtak én TÉNYLEG azt hittem, hogy gond nélkül lesz BL” . . . azé no

     • changemynamekukac

      most miért? van egy olyan edző a padon, aki szája íze szerint alakítja a keretet 20+ éve, és már 5 éve legalább pénze is van erre
      ELben felküldi az ifiket, meg ilyen biszem baszom csapot, vagyis első sor pihenhet
      ehhez képest top 10 ellen eddig szereztünk egy pontot, most lesz a City-Spurs nem jó előjelekkel, és már így is 9 pontra vagyunk az első helytől, miközben a többiek mennek a BLben is ugyanazokkal az emberekkel.
      De, totál reális elvárás ezek alapján, hogy meglegyen a 4, és mégis rezeg a léc.

     • zoekkent

      nem a mostani helyzetértékelésed számít, hanem hogy még augusztus végén is a “nem fogunk tudni zárkózni az élbolyra” – dumát toltad!
      a kettő nálam nem fér össze…
      mármint hogy mégis TÉNYLEG azt hitted hogy GOND NÉLKÜL lesz BL

     • changemynamekukac

      igen, mert én reálisan számoltam azzal, hogy az öreg fullba nyomja, hogy első keretet tesz fel az ELre is. Megkövetem magam hogy ezt nem csinálja. Így viszont még szarabb az eddigi eredménylista. Azt már akkor is láttam, hogy lesz brainfart a szezon során, egyből hozta is az öreg a Pool elleni leolvadást, meg a Watford féle meccset, amit nem lehet lerendezni 45 perc alatt,mint teszi a city, mert miért. Pedig és még egyszer mondom, mert ezt nem gondoltam hogy képes meglépni, erre pihenteti az egész keretét.

     • zoekkent

      nem sikerült felvilágosítanod, hogy a “nem tudunk zárkózni”, vagy a “gond nélkül lesz BL” dumád a bullshit
      de legalább megkövetted magad

     • changemynamekukac

      látom, nehezen megy a leírt szöveg értelmezése, ezért szájbarágósan, hátha sikerül:

      Első EL meccs előtt írtam, transfer day végén, hogy nincs esély, mert számoltam azzal, hogy az öreg az ELben is ugyanúgy csinál mint a BLel nem rotál. Nem tette, ezért követtem meg magam.
      Tartalékol a PLre, Gálakezdő lényegében csak ott játszik. Így elvárható szerintem lásd Leszter vagy Chelsea példája, hogy egyfrontos küzdelemben ne legyen -9 pont 10 forduló után.
      Hogy ez mégsem jött össze így, hogy tényleg más dolga nincs az öregnek a héten a gálakezdővel, csak hogy fejben összerakja őket a heti 1 meccsre (néha heti kettőre), na ez új. Mert eddig az volt a matra, hogy kettős terhelés és elfogynak a játékosok. Most még ez sincs.

     • zoekkent

      “Első EL meccs előtt írtam, transfer day végén, hogy nincs esély”?? – mármint zárkózni? – így nincs nagyon értelme vitatkozni,
      kábé fél éve ez a mantrád – kiegészítve az adjunk el mindenkit stratégiával (BFG, Chambers, Wilshere, Giroud, nyilván TO & OX & Gibbs, de még úgy rémlik COQ és Monreal is említve volt Welbeck mellett)
      vagy rosszul emlékszem?

     • changemynamekukac

      látom tényleg nehezen érted meg a leírtakat

     • zoekkent

      látom tényleg nehezen érted meg a leírtakat
      ezt én is tudom
      a logikai bukfenc a te levezetésedben van de talán később majd rájössz/beismerd

     • zoekkent

      ilyet én is tudok: látom nehezedre esik cáfolni a tényeket, feledtetni a korábban általad leírtakat
      a logikai bukfenc a te levezetésedben van de talán később majd rájössz/beismered
      Tényleg? azt próbálod elmesélni, hogy egészen szept1-ig bizakodó voltál (nem írtad le július-augusztusban a nem tudunk zárkózni szlogenedet…),
      majd az ősz beköszöntével a véleményed óramű pontosan átállítottad a freshNEW “nem tudunk zárkózni” vágányra…
      ezekután pedig ismeretlen időpontban – ez valószínűleg a megkövetésed környékén történhetett – eljött a “tényleg gond nélkül lesz bl” … WTF?

     • changemynamekukac

      dude, feküdj le, aludd ki a szeszt, reggel próbáld értelmezni amit leírtam. Ha nem megy, akkor kérj telefonos segítséget. Szerintem nem bonyolult felfogni a gondolatmenetet, de látszik nem állt fejben össze.

     • zoekkent

      a végén csak igazad lett

     • Bálint

      Én nem érzem ilyen fontosnak a két ember commercial súlyát. Előtte is szarok voltunk ebben és most is.
      A HSV évek óta szar, ott mégis szépen teljesítenek, úgy hogy régen volt ott már van der Vaart szintű ember.
      Öz és Sancho nélkül is a világ 6-8. legnépszerűbb klubja vagyunk és ezt nem tudják kiaknázni. Ebben szerintem benne van az is, hogy eléggé toxikus a levegő évek óta a szurkolói oldalról, az is, hogy a Wenger éra nyilván lefelé tart és elég szar olyan csapatot támogatni, ami azt tudja mondani, hogy 10 éve bezzeg milyen jók voltunk (retro CD-DVD gyárakat kéne megkeresni).
      Nem csak szakmai, hanem marketing oldalról is kellene egy edzőváltás mert úgy hiszi el az ember, hogy most új időszámítás indul (még ha az lehet egy szarabb idő is lesz, de az emberek ma már a változást szeretik). Képzeld csak el milyen média felhajtás lenne/lett volna ha pl. Klopp idejön.

    • Trollséne

     és akkor még gondolom ebből + a resztli kiszórása által felszabadult zséből kellene kimatekozni a szerződéshosszabbításokat is, amivel ugye kurvára szarul állunk (eddig csak Kos és Giroud van “hosszabb” időre lekötve az új igazolásokon kívül (Xhaka, Lacazette, Kolasinac))

     • zoekkent

      + Bellerín, akit ha nem kínálunk meg időben pont (1éve) az új szerződéssel, már lehet barkelónában lenne Semedo helyén

     • Trollséne

      tényleg, ő 2022-ig van leláncolva

     • changemynamekukac

      faszi azt mondta a podcastban, hogy amit ő számol hogy a bankban van az 90-100 milla, amihez úgy lehet hozzányúlni, hogy nincs hitel, nadrágszíj-összehúzás stb. De ez is hullámzó, ezt szépen levezette, hogy miért hogyan függ össze. Nem tud összeget mondani, mert függ hogy ki megy el, mennyiért, milyen dealek esnek még be stb. És igen ez kellene hogy legyen egy alap, és ha Öreg nyert volna PLt akkor a két jómadár még itt lenne amire már lehetne építeni. Most meg ott vagyunk, hogy a két jómadár repül, és ez a nyár ki lesz dobva, mert nem fogunk előrelépni, sőt azzal fogunk szenvedni, hogy a pótlásra megfelelő embert találjunk. Zárkózásról lemondhatunk.

 • titok84

  Captain Walcott — ezt még emésztenem kell…

  • BVick

   Engedd el..

   • titok84

    Már meg is történt.

 • Bálint

  Debuchy küzd az új szerződésért!

 • dunnohu

  Végre egy kis izgalom. Már azt hittem, át kell kapcsolnom a Private-re.

 • BVick

  Ha latna a lanyom, biztos a szerbek lennenek innentol a kedvenc csapata. Azert kozepen az a Donald es Kanga paros meses. Meg szerencse hogy nem
  latja, igy marad neki az Arsenal.. 🙂

 • BVick

  Xar meccs

 • ZERO_L

  világ vicce, hogy egy értelmes kontrát nem tudunk végigvinni, legalább ami lövéssel végződne

 • Trollséne

  ránk nézve hízelgő a 0-0

 • ZERO_L

  Tippek mikor váltunk formációt?

  • Trollséne

   eredménytől függetlenül 65. perc

   • ZERO_L

    én 75-re mondom

    az elejét megnyomjuk akkor még Papus elhiszi, hogy ez menni fog anélkül aztán jön Nketiah 😀

    • Trollséne

     jah, hát a mai masterplan is annyi, összes padon lévő támadót be és all-in

  • Woolwich

   Valamikor április első heteiben.

  • titok84

   Szerintem elég lenne Coq helyett valaki. Szerencsére nagyon gyenge a Belgrád, egy normális csapat kihasználta volna a hibákat.

 • Bálint

  Na már Matuz is megkérdőjelezi a 3 védős rendszert.

  Bendtner meg betalált közben.

 • Trollséne

  Bate elleni meccs előtt át kell majd telefonálni Kölnbe, hogy egyáltalán legyen valaki a lelátókon

  • BVick

   Szegyellem magam, es mentsegemre szoljon hogy huzos volt a napom a kiesett szerda miatt, de a 60ik perctol bevallom h konkretan aludtam.

 • ZERO_L

  a legnagyobb baj nem is a taktikai felállással van, egyszerűen mindenki balfaszkodik, nem tudunk végigvinni egy támadást, hogy valaki ne csinálna egy brainfartot

  ezzel az alakulattal ezzel az elképzeléssel egy legjobb 16 néz ki kedvező sorsolással is, kibaszott lehangoló amit ma lenyomnak a játékosok futball néven

  • zoekkent

   ez az alakulat nyilván még 2 meccsig él!
   ezzel nem azt mondom, hogy full/vegyes csapattal tavasszal sokkal beljebb vagyunk és fix a trófea 😉

 • titok84

  Maitland-Niles egész jó.

 • Frimpong

  Pedig a Köln megcsinálja a maga részét.

 • Frimpong

  TO hihetetlen

  • Auréliano Buendia ezredes

   Kloppra valahogy rá kéne sózni télen a TO-Coq-Wheelchair triót egy 50-esért.

   • titok84

    Én Jacket nem engedném el. A másik kettő 5-ért is mehet.

    • zoekkent

     de TO-t csak visszavásárlási záradékkal

     • titok84

      Nyilván. 20 évre érvényessel…

    • Auréliano Buendia ezredes

     Jack a tipikus angol focista: óriási reménység….15 éven át.

     • zoekkent

      kár hogy nem a belgrádi meccs után írtad ezt le

   • pataKi[ng]_49

    Ez a Wheelchair-es komment alapból nagy fasszopóság ( bárki is találta ki ) de egy Arsenal szurkertől méginkább az. Ja és Jacket nem szabad elengednünk, ő az egyetlen pozitív dolog a ligakupa,EL meccseken, tehetsége az megvan a bizonyítási vágy is, simán el tudnám Xhaka helyén képzelni a kezdőben. ( Csak ne jöjjön megint egy sérülés, mert ez már tényleg az utolsó esélye neki)

    • changemynamekukac

     Veled beszéltem anno Welbeck dolgairól mikor még játszott?

     • pataKi[ng]_49

      Lehetséges

    • Auréliano Buendia ezredes

     A wheelchair dolgot elismerem, és elnézést kérek érte.

     A megtartásával viszont nem értek egyet.

 • Auréliano Buendia ezredes

  A fiatalok hajtanak, hogy bekerüljenek a nagy csapatba, Debuchy és Wilshere azért, hogy bizonyítsák, hogy még élnek, Walcott azért, hogy ne csak 5 percet játsszon a PL-ben fél év alatt.

  Ja, nem.

 • Bálint

  A bíró még minket is alulmúl 😀

 • ZERO_L

  mondtam már mennyire utálom az olasz faszfejek?

  • Bálint

   Luca Banti már a halakkal alszik

 • Trollséne

  Ha a Zvezda nyeri az utolsó 2 meccsét, akkor még 1 pontot szereznünk kell és tuti a csoportelsőség

  Ha a Bate nyeri az utolsó 2 meccsét, akkor a következő meccsen nem szabad kikapnunk 2-nél több góllal ellenük és szintén biztos a csoportelsőség (gyanítom 5:3-ra nem fognak nyerni az Emiratesben, mert akk a 2 gólos szopó is gáz)

 • ZERO_L

  pont az ilyen meccsek miatt teljesen felesleges ez a sorozat… kapunk némi lovét, de úgy sem költjük el normálisan akkor meg mi értelme van órákon keresztül nézni ahogy TO-nál nem sír hanem egyszerűen zokog a labda meg úgy általában fogalmatlanul rohangálnak összevissza

  kapjunk egy Atma-t és essünk ki a faszba, a játékosok szarnak bele, minket miért kéne érdekelnie

  • Woolwich

   Ha kapnánk egy Atleticot nyilván jönnének Sanchezék. Aztán, hogy a mutatott játék jobb lenne e, az más kérdés.

   • ZERO_L

    remek döntés lenne egy esetleges FA kupa forduló illetve City meccs előtt

  • Trollséne

   amekkora lyukat rúgott ma is, a Lufthansa már be is jelentkezhetne a mez ujján még üres szponzori felületre

   • changemynamekukac

    ha lyuk, meg Giroud, akkor én egy vibrátorüzemmel kötnék szerződést

 • Woolwich
  • BVick

   Erthetetlen.. Stab nyilvan megkapja a magaet a cikkben – vagy minimum utana az olvasoktol.

   Egyebkent mi az az irkafirka ott, volt egy tetkoja, csak szanaszet szabtak es ennyi maradt? Nem
   konnyu kivenni.

   • Mityu

    Rosszabb, a karjáról kellett pótolni a bőrt …

    • BVick

     Neba.. Karjan volt tetkoja es azt heggesztettek at..?!? Aztapicsa..

     Egyebkent meg tenyleg dobbenet, meg ha azt mondom hogy egy magyarorszagi omladozo intezmenyben (nem csak az epuletre ertem) kap az ember fertozest, meg nem vesznek eszre bajsagot, azt tudjuk hogy sajnos megeshet. De bakker, top focistanak a laba..

     • changemynamekukac

      nagyon sok fertőzést megelőzhetnek fertőtlenítéssel, van viszont olyan amit nem lehet.
      Részben a rezisztencia miatt (agyonnyomod antibiotikummal a gyereket, az szarik egyet, abból kialakul egy rezisztens törzs és máris megbaszhatod magad)
      részben mondjuk, hogy kifertőtlenítik műtét előtt a helyet, de ajtó nyitva marad folyóson sok az ember, bevándorol a baci a korterembe. Neki is az volt a baja, hogy a seb nem záródott, és megtalálta egy ilyen. Shit happens
      Van tényleg hogy szart dob a gép, rosszkor vagy rossz helyen, rossz időben. Ehhez el kell jutni, mármint lehet túljátszatni az öreget, lehet számolni a lesérüléssel, és olyan helyzetbe kerül az ember, hogy kórházban összeszed ilyet. Ha egészséges vagy, akkor nincs műtét, esélyed sincs elkapni.

     • BVick

      Nekem csak az volt a fura, hogy azt gondolnam egy futball klubbnal, ahol a test a legfontosabb, ezeket a kockazatokat a lehetseges minimumra szoritjak. Ertem hogy az sem nulla, mert bemaszik az a tetves baci a kulcslyukon, de azert megis..

     • changemynamekukac

      Ez futball klubnál, a 32 éves embert nem minden meccsen játszatják, mert ismerik a rotálás és regenerálódás fogalmát. Öreg nem ezt csinálja. Részben azért mert zsugori fasz,és nem hajlandó kiadni pénzt megfelelő helyettestre, részben mert csontlábú hülyéket tart a keretben, akik lesérülnek, és a többiek szopnak miattuk (lásd régebben Jack, most Welbs) mert mivel a helyettes kórházban van, és mint pont számít, így sajnos túl kell őket játszatni (Maybe I overplayed Ramsey kiszólás régebbről) Szóval igen, egy futball klubnál szakmai meló van. Nálunk nincs, és ez belekényszerít olyan döntésekbe, amik miatt ilyeneknek megnő a valószínűsége, míg hogy év végén megnyerjük a PL-t meg lecsökken.

 • Balázs Kozó

  Welbz milyen állapotban van? Sanchez fog kezdeni a City ellen? Nem lenne jobb egy Lacaz – Ozil – Iwobi trió előre?

  • ZERO_L

   Inkább Özil kezdetése a kérdöjel számomra

   • titok84

    És Kolával mi van?

    • Balázs Kozó

     Azóta kiengedték a húzódàst a kórhàzból, kolesinacot kapott 🙁

     • titok84

      🙂

 • titok84

  Kár, hogy ennek kell örülnünk, de tényleg jó hír: Pochettino lehet Zidane esetleges utódja. Én nyugodtam lennék…

  • Trollséne

   Hát jah, a legnagyobb mélyütést nem a kupátlanság vagy 1-2 cunt távozása adná ennek a Spurs-projektnek, hanem ha megpattanna a mester

 • Trollséne